Dodaj do ulubionych

W świątyni na Czerskiej rozstawili konfesjonały

30.12.22, 16:12
"Przestaliśmy kupować masło. Marzniemy z powodu PiS-u". Wielka spowiedź wyborców anty-PiS.
weekend.gazeta.pl/weekend/7,177344,29297487,przestalismy-kupowac-maslo-marzniemy-z-powodu-pis-u-wielka.html
Mam nadzieję, że Krzyś skorzystał z sakramentu przed świętami.
Obserwuj wątek
    • boomerang Re: W świątyni na Czerskiej rozstawili konfesjona 30.12.22, 16:34
      Męczący ten artykuł. Chyba tylko Krzyś da radę przezeń przebrnąć. Wszystko wyjaśnia informacja o autorze artykułu zawarta na końcu:
      Nałogowo czyta papierowe książki i gazety oraz ogląda seriale. Urodzony i wychowany na Kaszubach

Mam radę dla tych którzy marzną: skoro przestaliście kupować masło, to zacznijcie stosować lubrykant osobisty.
      • ireneo Re: W świątyni na Czerskiej rozstawili konfesjona 30.12.22, 16:56
        Ten osobisty to jak w praktyce tej dostojnej tęgości - "...jeden z wychowawców w Św. Annie, ojciec Lavoie,(...) jako lubrykantu używał wody święconej.". Nie byle kto się przekonał, to wierni mają z pierwszej ręki, konsekrowsnej.
    • qwardian Re: W świątyni na Czerskiej rozstawili konfesjona 30.12.22, 18:30
      Ręce precz od Krzysia i ja w tym roku również zrezygnowałem ostatecznie z masła. A teraz Pisiorze, krótko i zwięźle jesteś za projektem mojej ulubionej Kai (Kaji)? Godek, czy za pisowskimi zdrajczykami, którzy są jej przeciw. I bez kłamstwa, bo cały rok 2023 będziesz kłamczuchem..
      • sz0k Re: W świątyni na Czerskiej rozstawili konfesjona 30.12.22, 20:47
        qwardian napisał:

> Ręce precz od Krzysia i ja w tym roku również zrezygnowałem ostatecznie z masła
        > . A teraz Pisiorze, krótko i zwięźle jesteś za projektem mojej ulubionej Kai (K
        > aji)? Godek, czy za pisowskimi zdrajczykami, którzy są jej przeciw. I bez kłams
        > twa, bo cały rok 2023 będziesz kłamczuchem..

Nie znam projektu Kai Godek, wydaje mi się jednak, że mój pogląd na temat mordowania nienarodzonych dzieci jest dosyć znany i prezentowany tutaj w różnych wątkach wielokrotnie.
        Zadziwiające jest natomiast jak nasz forumowy Urbanszturmbaumfirer godzi nazi eugenikę z tym, jakikolwiek by on nie był, projektem.
        • qwardian Re: W świątyni na Czerskiej rozstawili konfesjona 30.12.22, 21:52
          sz0k napisał:

> Zadziwiające jest natomiast jak nasz forumowy Urbanszturmbaumfirer godzi nazi e
          > ugenikę z tym, jakikolwiek by on nie był, projektem.

Zakończyłem osobiście akcję T4 po kazaniu, cytuję: wygłoszonym 3 sierpnia 1941 r. w kościele St. Lamberti w Moguncji przez katolickiego biskupa Clemensa Augusta hrabiego von Galena, oficjalnie wstrzymano jej realizację od 24 sierpnia 1941 r.

A teraz PiS-owski krętaczu stosujący unik wobec mojego pytania, wskaż mi jedną decyzję łachudrowych władz świeckich, które kierują się kazaniem biskupa..
      • boomerang Re: W świątyni na Czerskiej rozstawili konfesjona 30.12.22, 20:52
        Ręce precz od masła. U mnie w domu bochenek chleba na zakwasie i masło nowozelandzkie przyciągają nawet najbardziej wybrednych degustatorów, a do tego lampka shiraz i cheddar.
    • perla_z_roztocza Re: W świątyni na Czerskiej rozstawili konfesjona 30.12.22, 21:31
      sz0k napisał:

> "Przestaliśmy kupować masło.

kryzys jest tylko ja tego nie widzę po ludziach.
      Roztocze to najbiedniejszy region Polski, zacofanie, ciemnota, i w ogóle.
      No i dzisiaj byłem w markecie. Tłumy kupujących. Biorą tyle, że z wózków wypada.
      Moja gmina rozświetlona, ozdoby świąteczne prawie na każdym podwórku lub balkonie.
      Kierowcy tankują do pełna. Sklepy i piekarnie prosperują.
      Tylko robić nie ma komu.
      Nie wiem, może tam w miastach macie kryzysową biedę ale po wsiach jakoś tego nie widać właśnie.
      • boomerang Re: W świątyni na Czerskiej rozstawili konfesjona 30.12.22, 22:28
        może tam w miastach macie kryzysową biedę ale po wsiach jakoś tego nie widać właśnie.

Podobno za hitlerowskiej okupacji też tak było.
        • perla_z_roztocza Re: W świątyni na Czerskiej rozstawili konfesjona 30.12.22, 22:36
          boomerang napisał:

> Podobno za hitlerowskiej okupacji też tak było.

podobno, ale widzisz bumerang teraz na wsi nie ma tzw. inwentarza.
          Szybciej kangura tu spotkasz niż krowę czy świnię właśnie.
          • boomerang Re: W świątyni na Czerskiej rozstawili konfesjona 31.12.22, 02:54
            To jak to jest że polskie masarstwo dzisiaj kwitnie, jeśli nie ma świni?
            • qwardian Re: W świątyni na Czerskiej rozstawili konfesjona 31.12.22, 11:06
              Schowane w wielkopowierzchniowych chlewniach. Jeżdżąc przez Wielkopolskę nie widzę ani jednej krowy na polu, sam bym wpuścił na mój ogródek kury, ale z pobliskiego lasku Marcelińskiego podchodzą lisy i to wyklucza sprawę definitywnie.
              • boomerang Re: W świątyni na Czerskiej rozstawili konfesjona 31.12.22, 11:53
                co gorsze lisy nie są jadalne
                • qwardian Re: W świątyni na Czerskiej rozstawili konfesjona 31.12.22, 13:58
                  Tego wcale nie jestem pewien bo nie próbowałem, ale psy są żylaste jak stara baranina. Zresztą powinieneś to wiedzieć Boomerangu, bo lamb (owieczka) jest przysmakiem braai i barbecue w Australii i South Africa..
      • esteemiriam Re: W świątyni na Czerskiej rozstawili konfesjona 31.12.22, 02:31
        tak, kryzysu nie widać także w gigantycznej i pretensjonalnej wsi, jaką stała się Warszawa. Stosy jadła, media markt nabity, telewizory, odkurzacze, pralki - to ci "biedni ukraińcy", Zara Home - talerze, ręczniki, kapy, poduszki, łyżeczki, wazoniki, IKEA zbyt banalna dla nich, Pandora - tłum, Kruk, Apart - tłumy, Ukraińców i Rosjan. Car refoure - mega-tłum. Juz wczoraj nie, bo wyjechali do rodzin spod Warszawy. Beneficjenci 500 plus jeżdzą samochodami Tesla. Ukraińcy kupili itaxi. Ochrzaniają Polaków. Mam dosyć Warszawy.

• boomerang Re: W świątyni na Czerskiej rozstawili konfesjona 31.12.22, 02:48
          To jest akurat wszystko to czego nie ma na australijskim outbacku. Aborygeni nie jeżdżą Teslami, tylko Toyotami. Oni na wszystkie samochody mówią Toyota, tak jak niegdyś na wsi polscy aborygeni na wszystkie samochody osobowe mówili taksówka.
        • qwardian Re: W świątyni na Czerskiej rozstawili konfesjona 31.12.22, 08:00
          W Media Markt najbardziej mnie zdumiały dwa rzędy expresso do parzenia kawy, czy ludzie mają poukładane w głowie. To trzeba regularnie czyścić, bo wilgoć zamknięta w tych rurkach zacznie wonieć po jednym dniu. Jeżeli parzy się 200 kaw dziennie, to ma sens, ale nie w domu. Jaki problem nasypać łyżeczkę rozpuszczalnej kawy do wrzątku i dolać mleko.
          • ireneo Re: W świątyni na Czerskiej rozstawili konfesjona 31.12.22, 08:29
            Fatalnie, gdyż nie mają szans na Kima, Jarosława, Erdogana i Putina.
    • benek231 Strugaj dalej ty pisowska swinio :O) 31.12.22, 17:18
      Wprawdzie oficjalnie mowia o 17-procentowej inflacji ale z uwzglednieniem cen lokomotyw, ktore podrozaly 0,5%. Gdy idzie o artykuly spozywcze czyli owoce, warzywa, pieczywo, nabial, mieso, chemia, to - jak wyczytalem - ich ceny wzrosly od 50 - 100 procent, a niektorych z nich do 200.
      Postaraj sie wiec byc mniej dowcipny, ty koscielne antydemokratyczne gowno, gdyz Polacy naprawde cierpia, pomimo tego, ze na tobie inflacja i wzrost cen nie robia wrazenia. Bo pewnie jestes u pisiorskiego koryta i takze kradniesz. Podobnie jak na tej kurwie Kaczynskiego, podpisujacej sie takze jako Perla.

sz0k napisał:

KretynLuka jest zoologicznym wrogiem demokracji, przynaleznosci Polski do UE, rasista, mizoginem, antysemita, homofobem, antyociepleniowcem, ksenofobem, antyszczepionkowcem, anty-TVNowcem czyli wrogiem wolnosci slowa i mediow, antymaseczkowcem, wrogiem praw kobiet i wolnosci obywatelskich, symetrysta, oraz katolickim fundamentalista-integrysta, entuzjasta Ordo Iuris, zacieklym wrogiem WOSPu oraz Niemcow i Ukraincow, chodzącą kwintesencją zamordyzmu.
      Xiazeluka znany tez jako Kretyn to czolowy nienawistnik, czolowa szczujnia tego Forum - plynne gowno w ludzkiej skorze, z blogiem na Salonie24.

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka