Dodaj do ulubionych

"Boli mnie to i wkurza, bo to moje miasto"

04.01.23, 18:05
Miejsce: Kruszwica
Data: Sylwester 2022
Osoby:
- Jakub Krzewina, halowy mistrz i rekordzista świata w sztafecie 4x400 m
- Sebastian Urbaniak, najszybszy obecnie Polak w biegu na 400 m przez płotki
- Ewa Swoboda (wirtualnie), gwiazda polskiego i europejskiego sprintu

- Byłem na Sylwestrze i podjechałem pod Żabkę na Zagoplu. Zobaczyłem w oknie Ewę Swobodę. Postanowiłem do niej dotrzeć. Mieszkanie było na skraju bloku, łatwo było ustalić, które to mieszkanie - mówi Urbaniak portalowi mojakruszwica.pl. Przegląd Sportowy Onet zdementował już doniesienia, jakoby najszybsza polska sprinterka przebywała w tym okresie w Kruszwicy.

W swojej relacji 22-latek opisuje, że po wejściu do budynku drzwi otworzył mu Jakub Krzewina, mistrz świata z Birmingham w sztafecie 4x400 m. - Byłem zszokowany, nawet tym, że spotkam go na Sylwestra w Kruszwicy. Podszedł do mnie i groził mi. Zaczęliśmy dyskutować i naruszył moją przestrzeń osobistą. Odepchnąłem go. Jakub zaatakował mnie i pobił. Złamał mi staw skokowy. Musiałem przed nim uciekać ze złamaną nogą. Bronił mnie mój kuzyn, wzywałem pomocy. Gdyby nie on to skopaliby mnie na chodniku. Ponadto mówił swojemu koledze, doszły mnie takie słuchy, żeby kopał mnie po nogach. Więc było to z premedytacją - twierdzi płotkarz.

P.S.
Dla mnie to nie są anonimowe osoby. Jeszcze 2 lata temu mój syn był lekkoatletą ( umiarkowane sukcesy na poziomie młodzieżowym) i coś mi z tego jeszcze zostało
Obserwuj wątek
    • oleg3 Re: "Boli mnie to i wkurza, bo to moje miasto" 04.01.23, 18:33
      Bójka polskich lekkoatletów w sylwestrową noc: Skopaliby mnie na chodniku
    • qwardian Re: "Boli mnie to i wkurza, bo to moje miasto" 04.01.23, 18:38
      To ryzyko kiedy startuje się do ładnych panien, tam już jest kolejka długa na kilometr. Nic mu się nie stało, bo mógł poczuć zimny kawałek stali co oznacza długą i bolesną śmierć, chyba, że profesjonalista przebił się przez żebra i krótko zakończył sprawę..
      • boomerang Re: "Boli mnie to i wkurza, bo to moje miasto 04.01.23, 23:11
        Lekkoatleci mają utrudnione zadanie bo ładne panny to startują do futbolistów, a nie do lekkoatletów. Nie chciało się uczyć za młodu jak haratać w gałę to jest się teraz skazanym na te kilka lekkoatletek, a bywa że i na jedną tylko, jak w wyżej opisanym przypadku.

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka