Dodaj do ulubionych

"Oszołomstwo się rozkręca" część 2

09.01.23, 15:35
Tutaj część 1:
forum.gazeta.pl/forum/w,13,167886020,167886020,Oszolomstwo_sie_rozkreca.html#p167901978
A tutaj część 2:
natemat.pl/404431,dziedzictwo-hogwartu-bojkot-gry-rowling
Notabene powyższy artykuł jest pięknym przykładem klasycznego dwójmyślenia lewizny.
"Harry Potter" to satanizm i wątki okultystyczne - hahahahahhaha co za ciemnogród, zacofanie, oszołomstwo i głupota.
"Harry Potter" to antysemityzm, transfobizm, terfizm i ch... wie co jeszcze -izm (ale nie satanizm) - ohhh co za nowoczesna, przemyślana, rzeczowa i jakże na czasie, analiza twórczości.

Ciekawe za jaką książkę aktualnie uważa "Harrego Pottera" nasz droga, forumowa "ciotuńka rewolucji"... Ostatnio cokolwiek zniknęła, zapewne dawno pożarta przez własne dzieci...
forum.gazeta.pl/forum/w,13,167886020,167886020,Oszolomstwo_sie_rozkreca.html?p=167901633
Obserwuj wątek
    • qwardian Re: "Oszołomstwo się rozkręca" część 2 09.01.23, 16:34
      Jeżeli mnie pamięć nie myli to byłem najbardziej zatroskany antysemityzmem jaki w tych książkach miał miejsce. A teraz Szoku nie zawracaj gitary, bo zdejmuję bombki z choinki i jak się któraś zbije zanim trafi do pudełka, to wyślę Tobie rachunek do uregulowania..
    • t_ete Niby dlaczego 09.01.23, 22:47
      sz0k napisał:

> Ciekawe za jaką książkę aktualnie uważa "Harrego Pottera" nasz droga, forumowa
      > "ciotuńka rewolucji"... Ostatnio cokolwiek zniknęła, zapewne dawno pożarta prze
      > z własne dzieci...

Niby dlaczego mialaby sie zmienic moja opinia o Harrym Potterze?

Bo ktos, cos ?

Alez Ty niemadry jestes ...

tete
      • sz0k Re: Niby dlaczego 09.01.23, 23:35
        t_ete napisała:

> Bo ktos, cos ?

Nie ma "letko". Twitterowo-tik-tokowy mob nakazuje, NPC podąża.
        • t_ete Re: Niby dlaczego 10.01.23, 00:24
          sz0k napisał:

> Nie ma "letko". Twitterowo-tik-tokowy mob nakazuje, NPC podąża.

Widocznie nie sledze.
          Pewnie pomijam to co uznaje za przesadne.

Jak czegos z zawiklanych 'gender-story' nie rozumiem a chce zrozumiec
          - zagladam na twitterowe konta osob, ktore maja cierpliwosc by
          wyjasniac a nie walic z liscia tych, ktorzy nie nadazaja..

tete

• sz0k Re: Niby dlaczego 10.01.23, 13:01
            t_ete napisała:

> Jak czegos z zawiklanych 'gender-story' nie rozumiem a chce zrozumiec
            > - zagladam na twitterowe konta osob, ktore maja cierpliwosc by
            > wyjasniac a nie walic z liscia tych, ktorzy nie nadazaja..

Ulala, rzeczywiście wiedzy szukasz na Twitterze? To już lepiej chyba poprzestać na wikipedii... Wiedzy może za dużo nie przybędzie, ale przynajmniej jej nie ubędzie...
            • t_ete Z cala pewnoscia 10.01.23, 21:19
              sz0k napisał:

> Ulala, rzeczywiście wiedzy szukasz na Twitterze? To już lepiej chyba poprzestać
              > na wikipedii... Wiedzy może za dużo nie przybędzie, ale przynajmniej jej nie u
              > będzie...

Z cala pewnoscia nie 'szukam wiedzy na twitterze', bardziej chodzi o komentarz osoby,
              ktora ma osobiste doswiadczenia - a tego w wikipedii braksmile

tete

• felusiak1 Re: "Oszołomstwo się rozkręca" część 2 09.01.23, 23:11
      Przecież nie chodzi o ksiażkę tylko o antygenderyzm autorki. Tak zwany aktyw LyGyByTyKu uznal, ze nalezy zwalczać bluźnierstwa autorki i ukarać za grzechy.
      • sz0k Re: "Oszołomstwo się rozkręca" część 2 09.01.23, 23:47
        felusiak1 napisał:

> Przecież nie chodzi o ksiażkę tylko o antygenderyzm autorki. Tak zwany aktyw Ly
        > GyByTyKu uznal, ze nalezy zwalczać bluźnierstwa autorki i ukarać za grzechy.

No i rykoszetem oberwały właśnie książki, a nawet gra komputerowa na ich podstawie, która się jeszcze nie ukazała.
        • t_ete Re: "Oszołomstwo się rozkręca" część 2 10.01.23, 00:29
          sz0k napisał:

> No i rykoszetem oberwały właśnie książki, a nawet gra komputerowa na ich podsta
          > wie, która się jeszcze nie ukazała.

I co?
          Zbojkotuja ksiazki i filmy?

Jak 'prawa strona' 'Ide', Empik i Ikee?

smile))

tete
          • sz0k Re: "Oszołomstwo się rozkręca" część 2 10.01.23, 13:16
            t_ete napisała:

> I co?
            > Zbojkotuja ksiazki i filmy?
            >
            > Jak 'prawa strona' 'Ide', Empik i Ikee?
            >
            > smile))

No tak... właśnie o tym pisze zalinkowany przeze mnie artykuł. Na prawdę polecam go przeczytać bo takiego steku kretynizmów (szukania kijów do zlania już wyselekcjonowanego z góry psa) to dawno nie widziałem... Jakiś goblin w roli głównego antagonisty jako przykład antysemityzmu i uciskania mniejszości, a skrzat w roli zwierzaka głównego bohatera jako przykład wychwalania niewolnictwa. Odloty pierwszej próby.
            • t_ete Hunwejbinizm 10.01.23, 21:24
              sz0k napisał:

> No tak... właśnie o tym pisze zalinkowany przeze mnie artykuł. Na prawdę poleca
              > m go przeczytać bo takiego steku kretynizmów (szukania kijów do zlania już wyse
              > lekcjonowanego z góry psa) to dawno nie widziałem... Jakiś goblin w roli główne
              > go antagonisty jako przykład antysemityzmu i uciskania mniejszości, a skrzat w
              > roli zwierzaka głównego bohatera jako przykład wychwalania niewolnictwa. Odloty
              > pierwszej próby.

Hunwejbinizm 'lewy' czy 'prawy' - jest podobnie smieszno-przerazajacy.
              A jednak ma zwolennikow ...

tete

• perla_z_roztocza Re: "Oszołomstwo się rozkręca" część 2 10.01.23, 21:31
      przyznam, że nigdy nie słyszałem o tym całym Harym Poterze.
      Ale zjawisko dziwnych zwrotów od zachwytu do potępienia coraz bardziej się rozpowszechnia.
      Już nikt nie wie o co się rozchodzi, no, przynajmniej ja.
      Np. onegdaj przepędzono lesbijki z love parade bo miały transparent z waginą co miało godzić w dobra kobiet z penisami.
      Na tym etapie to ja już wysiadam ze zrozumieniem tego postępu właśnie.

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka