oleg3
11.01.23, 14:22
oleg3 10.09.19, 10:23
Ja odniosłem wrażenie, że Terlikowski przygotowuje sobie grunt do pójścia drogą Cezarego Michalskiego czy Elizy Michalik.
Tomasz Sakiewicz 11.01.2023
To, że Tomek Terlikowski zmienił poglądy na wiele spraw, widziałem, jak wszyscy. Zmienił je zdumiewająco, bo człowiek, którego sam stawiałem za wzór katolika, nagle zaczął wspierać media dążące wściekle do wyparcia chrześcijaństwa z życia publicznego.
"Minister Edukacji Narodowej, który uczestniczy w nagonce na rodziców dziecka, które zostało wykorzystane seksualne, nie powinien być ministrem ani dzień dłużej. On uczestniczy w ponowny gwałcie na tym dziecku. On pokazuje, że nie ma pojęcia czym jest zbrodnia pedofilii" - napisał na Twitterze publicysta.
Na koniec przydługi cytat z Sakiewicza
Cytat
Jednak ostatnie wydarzenia zmieniły moje nastawienie. Atak na Tomka Duklanowskiego za ujawnienie wielkiej afery pedofilskiej w PO był nieuczciwy i wprowadzał ludzi w błąd. Tomek Duklanowski nie podał żadnych danych identyfikujących ofiary. Rozpoznanie w środowisku, w którym znajdowały się ofiary, nastąpiło dużo wcześniej, kiedy pod wpływem ujawnionych informacji działacz PO został skazany i wyrzucony z partii. Tam sprawa była znana i głośna. Nie wiedziała o niej jedynie opinia publiczna w Polsce. Wygląda na to, że ofiar może być więcej. Sprawa dotyczy też handlu narkotykami. Pedofil był wspierany w swojej aktywności „terapeutycznej i politycznej” przez ludzi PO, mimo że jego zachowania budziły i powinny budzić wątpliwości. Tymczasem oprócz nieprawdziwego zarzutu podania danych identyfikujących ofiary, Tomek Terlikowski skrytykował też ujawnienie danych pedofila. Mamy w Polsce publiczną listę skazanych pedofilów. Publikuje się też z imienia i nazwiska biskupów oskarżonych o brak stosownej reakcji na pedofilię wśród duchownych. A pedofila z PO nie można. Domyślam się, że chodzi właśnie o to, że jest z PO.
To przekonało mnie, że Tomek stał się zwykłym hipokrytą. Nie ma dobrych pedofili z PO i złych pedofilów z Kościoła. Jedni i drudzy są źli. Chroniłem Terlikowskiego, kiedy ujawniał pedofilów w Kościele, i będą chronił Tomka Duklanowskiego, kiedy ujawnia pedofilów w PO. Tym razem muszę jednego ochronić przed drugim.