Dodaj do ulubionych

Coś się dzieje, ale nie wiem co..

22.01.23, 19:41

www.bankier.pl/wiadomosc/Agora-dokona-odpisu-aktualizujacego-na-43-4-mln-zl-8474315.html
Agora dokonała odpisu aktualizującego w segmencie Prasa Cyfrowa i Drukowana. Wpływ tego odpisu na skonsolidowany wynik netto Grupy Agora to 43,4 mln zł - podała spółka w komunikacie.

Nie wiem czy to ma oznaczać wydzielenie segmentu Prasy Cyfrowej i Drukowanej z Agory?

"Odpis aktualizujący dotyczy wartości goodwill przypisanego do segmentu Prasa Cyfrowa i Drukowana. Wpływ tego odpisu na skonsolidowany wynik netto Grupy Agora to 43,4 mln zł"
Obserwuj wątek
    • boomerang Re: Coś się dzieje, ale nie wiem co.. 23.01.23, 07:09
      czy po odpisaniu zmniejszy się wartość księgowa?
      • oleg3 Re: Coś się dzieje, ale nie wiem co.. 23.01.23, 09:03
        boomerang napisał:

> czy po odpisaniu zmniejszy się wartość księgowa?

Nie. Amortyzacji podlega nadwyżka zapłaconej ceny ponad wartość księgową.
      • qwardian Re: Coś się dzieje, ale nie wiem co.. 23.01.23, 10:55
        Agora może nadal zachować udziały w wydzielonym segmencie i prezentować skonsolidowane wyniki całej grupy kapitałowej. Prawdę mówiąc nie wiem.
        • oleg3 Re: Coś się dzieje, ale nie wiem co.. 23.01.23, 12:04
          Bez emocji, qwardianie. To standardowa operacja księgowa.
          • qwardian Re: Coś się dzieje, ale nie wiem co.. 23.01.23, 12:45
            Tak, ale bez niej niemożliwa jest wydzielona sprzedaż tylko tego segmentu. Na której biedni stażyści mogą tylko zyskać, bo profesjonalizm felietonów pozostawia sporo do życzenia. Nasz Snajper pewnie też, bo wyraźnie traci cierpliwość, podczas kiedy ja zaksięgowałem z racji obecności na forum 5 milionów dolarów..

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka