Dodaj do ulubionych

Przedsiębiorczy Szczecin, gdzie urodził się genius

25.02.23, 13:02

Karl Weinbacher był wirtuozem kulinarnym, który stworzył najlepszy sos na świecie. Anglosaskie łotry go nie doceniły, stąd choroby i pandemie tego świata..
Obserwuj wątek
    • kalllka Re: Przedsiębiorczy Szczecin, gdzie urodził się g 25.02.23, 13:07

Ontolog- proktolog był z niego!

Rozśmieszyłes mnie, to nie wytrzymałam i się roześmiałamwink to chyba najlepsze lekarstwo na przygniatająca bytność bytusmile
      • qwardian Re: Przedsiębiorczy Szczecin, gdzie urodził się g 25.02.23, 13:28
        Kategorycznie Kaleczko i bez dyskusji, to nie miejsce dla kobiet..
      • qwardian Re: Przedsiębiorczy Szczecin, gdzie urodził się g 25.02.23, 13:56
        BTW właśnie oglądnąłem najbardziej oszczędne wyjaśnienie jak ciąć i formować młode winorośla, to nazywam geniuszem zwartej myśli.

• boomerang Re: Przedsiębiorczy Szczecin, gdzie urodził się g 25.02.23, 23:55
      Anglicy się nie popisali, bo nawet fuehrer tolerował ten jego nie-nordycki wygląd.
      • qwardian Re: Przedsiębiorczy Szczecin, gdzie urodził się g 26.02.23, 07:48
        Przepraszam Boomerangu jest Dzień Święty i nie mogę kontynuować tego wątku, nie powinno się kopać leżącego. Muszę skupić się i przygotować do mszy..
        • boomerang Re: Przedsiębiorczy Szczecin, gdzie urodził się g 27.02.23, 07:54
          Ja tego Szczecinianina nie kopię. Uważam że padł ofiarą odpowiedzialności zbiorowej. Myślę że Szczecinianka tete się ze mną zgodzi, no chyba że policzymy te insekty, które zostały zgładzone i nie zjedzone. Cóż za marnotrawstwo.
          • qwardian Re: Przedsiębiorczy Szczecin, gdzie urodził się g 27.02.23, 08:58
            Koniecznie muszą zostać zjedzone, insekty w sosie cyklonowym puszkowane w ten sam sposób co paprykarz szczeciński. Ten ostatni również został stworzony w laboratorium..

pl.wikipedia.org/wiki/Paprykarz_szczeci%C5%84ski
            • boomerang Re: Przedsiębiorczy Szczecin, gdzie urodził się g 27.02.23, 09:16
              Jednakże pomnik Paprykarza Szczecińskiego zdecydowanie nie przypadł mi do gustu. Czy ktoś, oprócz tete, dałby swojemu dziecku na imię Paprykarz?
              • qwardian Re: Przedsiębiorczy Szczecin, gdzie urodził się g 27.02.23, 10:25
                Jeżeli zwie kota paprykarzem szczecińskim, to ja to czorno widzę..
                • boomerang Re: Przedsiębiorczy Szczecin, gdzie urodził się g 27.02.23, 12:42
                  Mnie zszokowała informacja, że w schyłkowym okresie PRLu mogłem był spożyć pewną ilość owadów. Otóż w miarę rozwoju ustroju do paprykarza Szczecińskiego zaczęto dodawać mięso z Błękitka, dorszowatej ryby w której mięsie żyły pasożyty wielkości ziarnka ryżu. Pamiętam że na krótko przed opuszczeniem Polski, zjadłem też sporą część konserwy o nazwie "Sałatka z Błękitka", ze zmielonym mięsem Błękitka, zmielonym wraz z tymi pasożytami. Innych konserw już wtedy na półkach nie było, a i tak miałem szczęście nabyć tę jedną właśnie. Tak więc nie byłbym taki pewny że tete zjadła w życiu więcej owadów ode mnie.
                  • qwardian Re: Przedsiębiorczy Szczecin, gdzie urodził się g 27.02.23, 13:24
                    Ale nie wsiadłeś na karuzelę jak Pierła w Szczecinie i stąd ominęło Cię wiele atrakcji, pozostań Boomerangu optymistą, bo przecież nie wiadomo gdzie podziały się koty Pani Tete z lat minionych, więc mogło być gorzej. Nie znoszę krakania..
              • oleg3 Paprykarz szczeciński 27.02.23, 15:58
                Tak. Szczecin jest znany z tego wyrobu. Podobno jeszcze można go kupić. Ja nie kupuję. Coś mi nie smakuje.
                • qwardian Re: Paprykarz szczeciński 27.02.23, 16:23
                  Ale jazdę tu urządziłem, takich złośliwych staruchów jak ja powinno wysyłać się na pierwszą linię frontu w Donbasie. Olegu pewnie jesteś zajęty e-PIT-ami..
                  • oleg3 Re: Paprykarz szczeciński 27.02.23, 16:32
                    Owszem smile

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka