Dodaj do ulubionych

zanosi się na to że znowu będzie wesoło

15.03.23, 23:47
Niekwestionowany lider polskich liberałów, i najbardziej Nowoczesny z nich wszystkich, Ryszard "Swetru" Petru, zapowiedział swój powrót na scenę polityczną, bo wkurzył go poziom aktualnej debaty publicznej.
Obserwuj wątek
    • qwardian Re: zanosi się na to że znowu będzie wesoło 16.03.23, 06:20
      Trochę gapciowaty, ale sympatyczny gość, rozpirzył Nowoczesną swoim romansem, bo gdzie kobiet trzy i jeden facet tam nie będzie spokoju..
      • astra18 Re: zanosi się na to że znowu będzie wesoło 16.03.23, 07:20
        qwardian napisał:

> Trochę gapciowaty, ale sympatyczny gość, rozpirzył Nowoczesną swoim romansem, b
        > o gdzie kobiet trzy i jeden facet tam nie będzie spokoju..
        >
        A tam zaraz romansem....dziewuchy z Nowosmiesznej nagotowaly pasztetu na Wigilię, nauczyły się śpiewać kolędy na tę okoliczność, zabarykadowane w sejmie bo reżym Kaczora nadszedł, a ten sobie fiknal w tym czasie z kochanką na Maderę...Zazdrośnice jedne..
        • boomerang Re: zanosi się na to że znowu będzie wesoło 16.03.23, 08:46
          to był jego plus z tą Maderą, bo to śladami Marszałka Piłsudskiego było.
          • qwardian Re: zanosi się na to że znowu będzie wesoło 17.03.23, 14:53
            Ja nie wiedziałem, że był na takiej wycieczce, ale coś mi się kiedyś obiło o uszy i dlatego sprawdziłem. Okazuje się, że podczas tamtej podróży zgubił szablę z kutasem, ale się odnalazła i wróciła do właściciela. To kolejna analogia, bo stanowił on element zwisający z rękojeści, dzisiaj zupełnie co innego.

pl.wikipedia.org/wiki/Kutas_(ozdoba)
    • oleg3 Re: zanosi się na to że znowu będzie wesoło 16.03.23, 09:34
      Dopiekł mu ten Sejm Głuchych. Podobna wraca do polityki w święto 6. króli.
      • gerlalt Re: zanosi się na to że znowu będzie wesoło 16.03.23, 11:17
        Kto to jest Petru? To nie jakiś bankowiec był?
        • astra18 Re: zanosi się na to że znowu będzie wesoło 16.03.23, 13:54
          gerlalt napisał(a):

> Kto to jest Petru? To nie jakiś bankowiec był?

Był był.
          Potem jakaś kasa się znalazła i powstała Nowosmieszna, której byt ostatecznie przewalił mąż Myszki Agresorki. Reszta u wujka gugla.

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka