qwardian 10.05.23, 15:13 Wasz brat Olaf Schultz już to zrobił na Twitterze.. www.pap.pl/aktualnosci/news%2C1569739%2Ckanclerz-scholz-78-lat-temu-niemcy-i-swiat-zostaly-wyzwolone-spod-tyranii Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
felusiak1 Re: Podziękujcie Rosji za wyzwolenie Polski od NS 11.05.23, 00:14 E tam, wyzwolone. Tyranię nazizmu zastapila tyrania bolszewizmu. Opór został zduszony i zapanowal sielanka. Wszyscy spiewali i maszerowali jak po sznurku. To dla Ciebie, piękna i Ludowa Każdy dzień i każdy nowy dom Ukochany kraj, Umiłowany kraj Nasza droga i słońce i gwiazda Ukochany kraj Odpowiedz Link Zgłoś
boomerang Re: Podziękujcie Rosji za wyzwolenie Polski od NS 11.05.23, 01:49 Olaf odezwał się w imieniu NRD. Odpowiedz Link Zgłoś
qwardian Re: Podziękujcie Rosji za wyzwolenie Polski od NS 11.05.23, 06:19 Za naziego życia defiladę przeniosą z Moskwy do Berlina, Felusiak OK z tym utworem, bez względu na kontekst bardzo mi się podoba, wpada w ucho i zostaje na życie. Szczypta poczucia humoru też jest ważna.. Odpowiedz Link Zgłoś
oleg3 Re: Podziękujcie Rosji za wyzwolenie Polski od NS 11.05.23, 13:41 boomerang napisał: > Olaf odezwał się w imieniu NRD. To mało. W tej chwili poruszenie jest jednak gigantyczne, bo mało kto wyobrażał sobie, że Schroeder zdecyduje się na tak niezrozumiały krok. Okazało się bowiem, co jako pierwszy ustalił "Berliner Zeitung", że 79-latek świętował "Dzień Zwycięstwa" Sowietów nad nazistowskimi Niemcami wraz z czołowymi politykami AfD. "Feta" odbyła się 9 maja w ambasadzie rosyjskiej w Berlinie. Odpowiedz Link Zgłoś
boomerang Re: Podziękujcie Rosji za wyzwolenie Polski od NS 17.05.23, 03:09 Wybrał nazizm rosyjski, bo na niemiecki nie może liczyć, a bez nazizmu to Niemiec jest jak bez ręki. Odpowiedz Link Zgłoś
esteemiriam Re: Podziękujcie Rosji za wyzwolenie Polski od NS 11.05.23, 11:23 Nie wiedziałam, że pomimo wyjazdu z Polski, jesteście nieszcześliwi. Nie odnaleźliście się kompletnie. Kto przy zdrowych zmysłach, da dyla do Australii i będzie pisał na polskim forum Albo to "polaczken" - przecież to student psychologii ogarnie, że nie dosyc, że no - w żłobie wam nie dano, to pełni kompelsów, które usiłjecie rekompensować na tym forum, wierząc, że jesteście jacys lepsi, w lepszej sytuacji niż tak Polska przez was opluwana... Dla mnie jesteście bezpaństwowcami. Starymi, zgorzkniałymi (wyjechali, żeby lepiej ) i nothing at all. Smutne. Absolutnie przewidywalne, że albo ominiecie ten post, albo będziecie w ordynarny sposób czepiać się mnie. Smutne. Ale co w końcu mozecie? Na przykład milczeć. Odpowiedz Link Zgłoś
boomerang Re: Podziękujcie Rosji za wyzwolenie Polski od NS 11.05.23, 11:39 Świat stał się jedną wielką wioską, więc jakie to ma znaczenie z którego punktu na kuli ziemskiej nadajemy swoje komunikaty? Odpowiedz Link Zgłoś
zdravko_vypic odwal się od mojego ulubionego akwaneta... 17.05.23, 20:40 ...narodowego robotnika. Jak to neopółinteligencja jak widać potrzebujesz emotikonów do rozumienia tekstów. Qwardian jest tutaj najciekawszy do czytania, błyszczy inteligencją i poczuciem humoru. Wiem to, bo wyrywaliśmy sobie z qwardianem złotówkę za peerelu i w ten sposób wynaleźliśmy drut aluminiowy. Odpowiedz Link Zgłoś