Dodaj do ulubionych

Buc tak chamski, ze moglby byc ksiedzem :O)

23.05.23, 16:44
Bo gdy ksiadz jest chamski, arogancki i bezczelny to on tak musi gdyz jest na misji. Podobnie z Czarnkiem.

>>
Delegacja posłów Parlamentu Europejskiego odbyła w Polsce serię spotkań, w ciągu trzech dni przedstawiciele Komisji Kultury i Edukacji europarlamentu mieli okazję rozmawiać między innymi z ministrem edukacji Przemysławem Czarnkiem, przewodniczącym Krajowej Rady Radiofonii i Telewizji Maciejem Świrskim i wiceministrem kultury Jarosławem Sellinem. Poza poważnymi zastrzeżeniami do postępowania rządu w kwestii wolności mediów, swobody akademickiej i artystycznej, członkowie delegacji byli zszokowani postawą ministra Czarnka.

Postawa Przemysława Czarnka. "Twoi przodkowie zabili mnóstwo ludzi, my jesteśmy potomkami bohaterów"
Swoimi negatywnymi odczuciami względem wizytacji w Polsce podzieliły się w rozmowie z OKO.press przewodnicząca delegacji Sabine Verheyen oraz europosłanka Ilana Cicurel. Pośród zarzutów względem polskiego ministra padło między innymi stwierdzenie, że "jego brutalność była szokująca", a zachowanie określono jako "agresywne". Przewodniczącej delegacji, która jest Niemką, Czarnek miał dodatkowo wytknąć pochodzenie od przodków, którzy "zabili mnóstwo ludzi", samemu podkreślając, że Polacy są "potomkami bohaterów". Przywoływanie tematu ofiar nazizmu miało mieć miejsce jeszcze kilkukrotnie, również w trakcie pozostałych spotkań.

Czarnek odpiera zarzuty delegacji PE. "Oto moja agresja i brutalność"
Na odpowiedź polskiego ministra edukacji nie trzeba było długo czekać. "Nie dość, że kompetencje takie sobie tych Państwa z UE, których gościłem w poniedziałek, to jeszcze kłamią. Oto moja 'agresja i brutalność'" - napisał polityk na Twitterze, jednocześnie publikując nagranie głosowe będące dokumentacją fragmentu spotkania z międzynarodową grupą wizytatorów. - Chciałbym zauważyć, że jest Pani przedstawicielką nacji, która akurat w sposób czarno-biały zachowała się w tym mieście (mowa o Warszawie - red.). Akurat w miejscu siedziby MEN miała miejsce siedziba gestapo. Przez kilka lat pani przodkowie dokonywali masakry i na to patrzy się jak na masakrę, a nie z takiego czy innego punktu widzenia - brzmi część wypowiedzi ministra Czarnka. Choć głos polityka sprawia wrażenie spokojnej intonacji, nagranie nie dało jednoznacznej odpowiedzi na wszystkie zarzucane mu kwestie, a wpis przez wielu został odebrany negatywnie. >>

wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,114884,29789701,agresywne-zachowanie-czarnka-wobec-delegacji-pe-rzecznik.html#do_w=46&do_v=723&fallback=true&do_st=RS&do_sid=1016&do_a=1016&s=BoxNewsImg1&do_upid=723_ti&do_utid=29789701&do_uvid=1684846085937

No coz, Chruszczow walacy butem w mownice w ONZ jawi sie jako wzor kultury osobistej przy tym waszym buraku Czarnku, Najmilsi. Co za bydle, Najmilsi, co za swinia...

No bo przyjezdza z dyplomatyczna misja delegacja PE a Czarnek jej w pysk, z grubej rury, i z buta. Czy wy, poczwary, zdajecie sobie sprawe z tego, ze dla zachowania waszego Czarnka nie ma zadnego! usprawiedliwienia? Bo merytoryczne zarzuty wobec Polski - dotyczace wolności mediów, swobody akademickiej i artystycznej - mogly spotkac sie wylacznie z merytoryczna odpowiedzia, a nie wydarciem ryja na stawiajacych uzasadnione zarzuty. Chociaz moze i dobrze, ze Czarnek nie przydzwonil w leb tej przewodniczacej delegacji PE, gdyz byla pochodzenia niemieckiego.
Zupelnie jak kiedys zagrano z Tuskiem gdy braklo argumentow. Wowczas okazalo sie, ze Tusk nie moze miec zadnych racji gdyz jego dziadek sluzyl w Wehrmachcie. Dla dzieci Tuska bedzie to pradziadek ale Czarnek siegnie i po pradziadka, gdy zajdzie taka potrzeba.

Gdyby mial do czynienia z Amerykanami to na wszelkie zarzuty odpowiedzialby Czarnek, jak i wy, krotko i symetrycznie: a u was bija Murzynow.

Jak dla mnie jest to niebywala kolejna kompromitacja polskiego klero-faszystowskiego rzadu, ktory najwyrazniej zatrudnil Czarnka na stanowisku ministra by ten mogl lajac czlonkow podobnych europejskich komisji i kontroli, a i przylozyc na odlew jednemu z drugim. Niech znaja swoje miejsce gdy przyjezdzaja do Polski - i oplotkami, oplotkami.

A ja ciekaw jestem kto przebije Czarnka, Kaczynskiego czy Ziemkiewicza w dorabianiu ohydnej mordy Polsce i Polakom.
Obserwuj wątek
    • boomerang Re: Buc tak chamski, ze moglby byc ksiedzem :O) 23.05.23, 19:27
      Ziemkiewiczowi chcesz odmówić prawa do dziennikarskiej wolności słowa? Kiedy wreszcie uwolnicie naszego Assange'a?
    • boomerang Re: Buc tak chamski, ze moglby byc ksiedzem :O) 23.05.23, 19:34
      > Poza poważnymi zastrzeżeniami do postępowania rządu w kwestii wolności mediów, swobody akademickiej i artystycznej, członkowie delegacji byli zszokowani postawą ministra Czarnka.

Niedopuszczalne jest zwłaszcza ograniczenie wolności artystycznej. Jakim prawem polskie muzea nie dopuszczają do wstawiania, wzorem muzeów na zachodzie, gówna artysty i różnych innych śmieci wyrażających wolną i niezależną ekspresję artysty?
      • benek231 Buc tak chamski, ze moglby byc ksiedzem :O) 24.05.23, 15:33
        Czy ktos juz ci mowil, ze jestes idiota?

boomerang napisał:

> > Poza poważnymi zastrzeżeniami do postępowania rządu w kwestii wolności
        > mediów, swobody akademickiej i artystycznej, członkowie delegacji byli zszokow
        > ani postawą ministra Czarnka.

>
        > Niedopuszczalne jest zwłaszcza ograniczenie wolności artystycznej. Jakim prawem
        > polskie muzea nie dopuszczają do wstawiania, wzorem muzeów na zachodzie, gówna
        > artysty i różnych innych śmieci wyrażających wolną i niezależną ekspresję arty
        > sty?
        • boomerang Re: Buc tak chamski, ze moglby byc ksiedzem :O) 26.05.23, 02:35
          Ty mi mówiłeś, Krzyżtopie, i jestem ci wdzięczny za ten komplement.
        • boomerang Re: Buc tak chamski, ze moglby byc ksiedzem :O) 26.05.23, 02:57
          Zamiast zalewać mnie komplementami, Krzyżtopie, oddaj się kontemplacji dzieła sztuki.
          pl.wikipedia.org/wiki/Gówno_artysty

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka