Dodaj do ulubionych

Konfederasci to jednak religianckie poyeby :O)

26.06.23, 08:16
>>
Konfederacja Gietrzwałdzka A.D. 2018 to nie wygłup

Potencjalni wyborcy Mentzena i Brauna powinni się zapoznać z tekstem Aktu Konfederacji Gietrzwałdzkiej A.D. 2018, pod którym podpisali się liderzy Konfederacji: Sławomir Mentzen, Grzegorz Braun, Krzysztof Bosak, Robert Winnicki, Jacek Wilk. Czytamy w nim: „My, niżej podpisani, deklarujący przynależność do Narodu Polskiego Cywilizacji Łacińskiej przywiązani do wolności i poczuwający się do obowiązków wynikających z przyjęcia katolickich zasad leżących u podstaw tej cywilizacji – niniejszym zgodnie wyrażamy szczerą wolę poddania naszego życia prywatnego i publicznego panowaniu Chrystusa Króla Polski oraz opiece Jego Najświętszej Matki, Królowej Korony Polskiej. Przy czym Ich władzę nad sobą pojmujemy całkowicie realnie, bynajmniej nie tylko symbolicznie. Upominamy się zatem o respektowanie Ich Najwyższego Majestatu, ostatecznego autorytetu i pełni praw do władania nami – praw, które poza naturalnym porządkiem stworzenia wynikają również z aktów dokonywanych przez naszych przodków (…). Z tej racji i tej tradycji wypływa dla nas kategoryczny imperatyw obrony Wiary i ziemi ojców, kultury i dziedzictwa narodowego, bezpieczeństwa rodziny i życia; imperatyw obrony danej od Boga wolności działania i naturalnego porządku rzeczy, praw własności i zasad sprawiedliwości, wewnętrznego ładu i niepodległości państwa. (…) Jakkolwiek różne pozostają nasze ścieżki działania i obszary aktywności, chcemy odtąd samemu przyjmować i innym wskazywać ten sam punkt orientacyjny: Gietrzwałd – właściwy azymut w drodze do Wielkiej Polski Katolickiej".

Jeżeli podoba się komuś taki „liberalizm", to niech głosuje na Konfederację. Radzę jednak nie traktować tekstu Konfederacji Gietrzwałdzkiej jako żartu. To są prawdziwe poglądy Mentzena, Bosaka i Brauna. >>

wyborcza.pl/7,75968,29905825,chrystus-krolem-polski-czyli-prawdziwe-oblicze-konfederacji.html#S.opinion-K.P-B.1-L.4.glowka

Wiadomo bylo od dawna, ze Konfederasci to antydemokratyczne i antyunijne gowno, ze to kupa mizoginow, rasistow, antysemtow, ksenofobow... i ze chodza na pasku Ordo Iuris. Ale, ze to totalne poyeby religianckie wyszlo na jaw calkiem niedawno, choc Konfederasci staraja sie zamiatac pod dywan te swoja "Konfederację Gietrzwałdzką. Jakby teraz wstydzili sie swego zidiocenia.

KretynLuka jest zoologicznym wrogiem demokracji, przynaleznosci Polski do UE, rasista, mizoginem, antysemita, homofobem, antyociepleniowcem, ksenofobem, antyszczepionkowcem, anty-TVNowcem czyli wrogiem wolnosci slowa i mediow, antymaseczkowcem, wrogiem praw kobiet i wolnosci obywatelskich, symetrysta, oraz katolickim fundamentalista-integrysta, entuzjasta Ordo Iuris, zacieklym wrogiem WOSPu oraz Niemcow i Ukraincow, chodzącą kwintesencją zamordyzmu.
Xiazeluka znany tez jako Kretyn to czolowy nienawistnik, czolowa szczujnia tego Forum - plynne gowno w ludzkiej skorze, z blogiem na Salonie24.
Obserwuj wątek
    • andrzejg Re: Konfederasci to jednak religianckie poyeby :O 26.06.23, 09:32
      i dlatego na nich nie głosuję i nie zagłosuję.

Czasami wyskoczą z rozsądną tezą gospodarczą, ale rówwnocześnie łaszą się do komuchów z PiSu.
      • qwardian Re: Konfederasci to jednak religianckie poyeby :O 26.06.23, 10:18
        Andrzeju, nigdy nie ukrywałeś swojej sympatii dla Jarosława Kaczyńskiego. Z regularnością zegarków szwajcarskich, co cztery lata w miarę zbliżania wyborów na forum pojawia się wiele dziwnych wątków i wpisów..
        • andrzejg Re: Konfederasci to jednak religianckie poyeby :O 26.06.23, 10:39
          Zbawiciel jest the best.
            • andrzejg Re: Konfederasci to jednak religianckie poyeby :O 26.06.23, 11:53
              Napisałem, że niektóre poglądy gospodarcze mają rozsądne ( nawet sporo ) , ale ideologicznie to jest oszołomstwo. Choćby w kwestii, którą poruszył Benek.

• qwardian Re: Konfederasci to jednak religianckie poyeby :O 26.06.23, 13:32
                Andrzeju i Benku poruszyliście fundamentalną sprawę, katolik nie powinien uczestniczyć w wyborach demokratycznych, bo przyczynia się pośrednio do tworzenia prawa, a to jest zarezerwowane Bogu, któremu wszyscy służymy. Szacunek.
      • benek231 Konfederasci to jednak religianckie poyeby :O) 26.06.23, 15:33
        Ale beda tacy co zaglosuja na nich wlasnie z powodu tych "rozsadnych" propozycji gospodarczych. Tacy jak ci co z tego samego powodu glosowali kiedys na Putina. Ktorzy nie liczyli na nic innego jak na te "rozsadne" propozycje gospodarcze - bez zwracania uwagi na cokolwiek innego. Bo w zamordyzmie to oni tkwia od tysiacleci, wiec ich oczekiania nie sa wygorowane. Wystarcza im te "rozsadne" propozycje gospodarcze.

Z tych samych powodow Niemcy glosowali niegdys na NSDAP. Bo liczyl sie dla nich dochod i poziom zycia. A te "rozsadne" propozycje gospodarcze calkowicie wychodzily naprzeciw ich marzeniom. Reszta zupelnie ich nie interesowala. Skutki znamy.

andrzejg napisał:

> i dlatego na nich nie głosuję i nie zagłosuję.
        >
        > Czasami wyskoczą z rozsądną tezą gospodarczą, ale rówwnocześnie łaszą się do ko
        > muchów z PiSu.

KretynLuka jest zoologicznym wrogiem demokracji, przynaleznosci Polski do UE, rasista, mizoginem, antysemita, homofobem, antyociepleniowcem, ksenofobem, antyszczepionkowcem, anty-TVNowcem czyli wrogiem wolnosci slowa i mediow, antymaseczkowcem, wrogiem praw kobiet i wolnosci obywatelskich, symetrysta, oraz katolickim fundamentalista-integrysta, entuzjasta Ordo Iuris, zacieklym wrogiem WOSPu oraz Niemcow i Ukraincow, chodzącą kwintesencją zamordyzmu.
        Xiazeluka znany tez jako Kretyn to czolowy nienawistnik, czolowa szczujnia tego Forum - plynne gowno w ludzkiej skorze, z blogiem na Salonie24.
        • andrzejg Re: Konfederasci to jednak religianckie poyeby :O 27.06.23, 08:41
          W rodzinie mam ciekawy przypadek. Zastanawiam się czy to da się leczyć.

Moja szwagierka, któa całe życie pracowała na państwowej posadzie, z wszelkimi socjalami, wczasami pod gruszą oświadczyła , że jest zwolenniczką Konfederacji.... dziki kapitalizm, miejsce kobiety u podnóżka mężczyzny, morda w kubeł w sprawach zasadniczych. Ma rodzić i usługiwać. NIe daje się przekonać. Zresztą, Trump też jest jej idolem.

Jak to wytłumaczysz? Tu nie mamy dla niej ani zachęty ze strony rozwiązań gospodarczych, a tym bardziej ideologicznej.
          • oleg3 Re: Konfederasci to jednak religianckie poyeby :O 27.06.23, 09:15
            andrzejg napisał:

> W rodzinie mam ciekawy przypadek. Zastanawiam się czy to da się leczyć.

A może to ciebie, Andrzeju, trzeba leczyć? Odmawiasz szwagierce prawa do posiadania poglądów i do dokonywania wyborów politycznych. Ale, całą gębą, jesteś demokratą.
            • pikrat Re: Konfederasci to jednak religianckie poyeby :O 27.06.23, 10:20
              "A może to ciebie, Andrzeju, trzeba leczyć? Odmawiasz szwagierce prawa do posiadania poglądów i do dokonywania wyborów politycznych. Ale, całą gębą, jesteś demokratą."

Złość odbiera rozum. Andrzej krytykował poglądy szwagierki ale nie odmawiał jej prawa do ich posiadania. Matoły z Ściany Wschodniej jednak, zaślepieni "katolicką" złością, widzą to co chcą widzieć.
              • qwardian Re: Konfederasci to jednak religianckie poyeby :O 27.06.23, 10:46
                Ja mam w rodzinie prominentnego działacza lewicowego, który w latach 90-tych był obecny we wszystkich mediach, poseł na sejm, dawne czasy, spotkałem go ostatnio na pogrzebie, nigdy słowem nie zamieniliśmy słowa o polityce, bo to brudna sprawa, żeby mieszać w to rodzinę.
              • oleg3 Re: Konfederasci to jednak religianckie poyeby :O 27.06.23, 14:46
                Zieew
                • pikrat Re: Konfederasci to jednak religianckie poyeby :O 27.06.23, 19:11
                  oleg3 napisał:

> Zieew
                  >
                  =====================
                  Dziwny objaw po kopniaku w cojones. Po następnym dostaniesz czkawki smile
            • andrzejg Re: Konfederasci to jednak religianckie poyeby :O 28.06.23, 09:15
              oleg3 napisał:

> andrzejg napisał:
              >
              > > W rodzinie mam ciekawy przypadek. Zastanawiam się czy to da się leczyć.
              >
              > A może to ciebie, Andrzeju, trzeba leczyć? Odmawiasz szwagierce prawa do posia
              > dania poglądów i do dokonywania wyborów politycznych. Ale, całą gębą, jesteś d
              > emokratą.

W którym miejscu odmówiłem jej prawa do jakichkolwiek poglądów?
              To może Ciebie trzeba leczyć, bo nagminnie odmawiasz prawa do krytyki?

A.

>
              >
              >
              • oleg3 Re: Konfederasci to jednak religianckie poyeby :O 28.06.23, 09:23
                Andrzeju. Fraza "czy to da się leczyć" ma tylko jedną interpretację.
                • pikrat Re: Konfederasci to jednak religianckie poyeby :O 28.06.23, 09:31
                  oleg3 napisał:

> Andrzeju. Fraza "czy to da się leczyć" ma tylko jedną interpretację.
                  >
                  ===================
                  Tylko wśród ludzi prostych...
                  • oleg3 Re: Konfederasci to jednak religianckie poyeby :O 28.06.23, 13:18
                    Sorki. A jak to widzą intelektualiści?
                    • pikrat Re: Konfederasci to jednak religianckie poyeby :O 28.06.23, 13:50
                      oleg3 napisał:

> Sorki. A jak to widzą intelektualiści?
                      >

====================
                      Słowo "leczyć" to metafora. Chodzi o to by przekonywać, argumentować.
                      • oleg3 Re: Konfederasci to jednak religianckie poyeby :O 28.06.23, 14:27
                        pikrat napisał:

> Słowo "leczyć" to metafora. Chodzi o to by przekonywać, argumentować.

Aha. Jak nazwę cię "świnią" z ty mnie "faszystą" to nawzajem się przekonujemy. Tego nie wiedziałem.
                • andrzejg Re: Konfederasci to jednak religianckie poyeby :O 28.06.23, 10:35
                  Zależnie od okoliczności. Wyłuszczyłem całą otoczkę związaną z moją szwagierką : kobieta, pracowała w państwowym zakładzie (gdzie przyzwyczaiła się do socjalu i wszelkich innych praw pracowniczych ), nigdy nie prowadziła własnego biznesu, nawet najmniejszego ... i ona popiera Konfederację ? Antykobiecą , z ograniczeniami w prawach pracowniczych, z , można powiedzieć , " dzikim kapitalizmem"? Nasuwa się pytanie, czy taką niekonsekwencję pomiędzy życiowym doświadczeniem , aktualnymi sympatiami da się inaczej wytłumaczyć niż małym "fiksu miksu"? Jestem w stanie zrozumieć Twoje poparcie dla Konfederacji, widzę też fragmenty programu z którym ja się zgadzam, ale wybacz, nie moja szwagierka. ( którą zresztą bardzo lubię )

Tak więc Twoja interpretacja frazy o leczeniu jest z gruntu fałszywa.
                  Ma poglądy jakie ma , ale człowiek zawsze się zastanawia, czy da się ją wyprowadzić z błędu.
                  • oleg3 Re: Konfederasci to jednak religianckie poyeby :O 28.06.23, 11:38
                    > Tak więc Twoja interpretacja frazy o leczeniu jest z gruntu fałszywa.

Tia, tia.
                    • andrzejg Re: Konfederasci to jednak religianckie poyeby :O 28.06.23, 11:50
                      oleg3 napisał:

> > Tak więc Twoja interpretacja frazy o leczeniu jest z gruntu fałszywa.
                      >
                      > Tia, tia.
                      >

bardziej pasowałoby kwa,kwa
                      • qwardian Re: Konfederasci to jednak religianckie poyeby :O 28.06.23, 12:12
                        Andrzeju, podzielam niepokój, pozostało mało czasu Konfederacji, żeby wyprzedzić organizację przestępczą POPiS Katschorken Donalden..
                        • pikrat Re: Konfederasci to jednak religianckie poyeby :O 28.06.23, 13:55
                          qwardian napisał:

> Andrzeju, podzielam niepokój, pozostało mało czasu Konfederacji, żeby wyprzedzi
                          > ć organizację przestępczą POPiS Katschorken Donalden..
                          >
                          =================
                          Stara kutasino. Jaki masz interes w tym by kolejni nienażarci rozpie******i nam Ojczyznę? Posługując się przy tym wiarą i prowadząc na manowce tych prawdziwie wierzących, porządnych często, ludzi? Robiąc z nich bojówkarzy, siewców strachu.
                          • qwardian Re: Konfederasci to jednak religianckie poyeby :O 28.06.23, 15:37
                            pikrat napisał:

> Stara kutasino. Jaki masz interes w tym by kolejni nienażarci rozpie******i nam
                            > Ojczyznę? Posługując się przy tym wiarą i prowadząc na manowce tych prawdziwi
                            > e wierzących, porządnych często, ludzi? Robiąc z nich bojówkarzy, siewców strac
                            > hu.

Pikracie, jesteś ostatnim wiernym obrońcą bastionu o nazwie Katschorken Donalden
                      • oleg3 Re: Konfederasci to jednak religianckie poyeby :O 28.06.23, 13:50
                        andrzejg napisał:

> > Tia, tia.
                        > bardziej pasowałoby kwa,kwa

Twoja szwagierka jest kaczką?
                        • benek231 Wynoś się Oleg, ty pisowska świnio :O) 28.06.23, 15:21
                          Andrzej, czy Pikrat, najwyrazniej nie zaskoczyli jeszcze, ze jedyna forma polemiki z toba, i twoimi przyjaciolmi, wina przebiegac z uzyciem buta.
                          Bo jako pisior jestes antydemokratycznym i antyunijnym gownem, po ktorym wszelkie argumenty splywaja, jak po gownie. Masz zafiksowany we lbie jakis kretynizm i pragniesz by zostal on zrealizowany w praktyce - bez wzgledu na wszystko i wszystkich. Jak to typowy zamordysta-baran. Jak tepy faszysta.
                          Zatem poszla won i w cholere ty pisowskie gowno. Nie wcinaj sie wiecej w rozmowe porzadnych ludzi, gnojku.

• oleg3 Re: Wynoś się Oleg, ty pisowska świnio :O) 28.06.23, 15:27
                            Jesteś Krzysztofie mistrzem metafory.
          • boomerang Re: Konfederasci to jednak religianckie poyeby :O 27.06.23, 10:42
            Korwin-Mikke, męski szowinista z wielkim bandziochem, z kolei usidlił feministkę, która mogłaby być jego wnuczką. Nigdy nie przyznał się skąd ma kasę.
          • benek231 Konfederasci to jednak religianckie poyeby :O) 27.06.23, 15:41
            andrzejg napisał:

> W rodzinie mam ciekawy przypadek. Zastanawiam się czy to da się leczyć.
            **
            Nie martw sie w kazdej rodzinie moze znalezc sie taki powod do wstydu. I jak chcesz to sie wstydz. Ja bym olewal, bo to w koncu nie ja wychowalem takie antydemokratyczne gowno. Ostatecznie moglbym wstydzic sie za moje dziecko, gdyz mam udzial w ksztaltowaniu jej swiatopogladu oraz zdolnosci do samodzielnego myslenia. Ale na szczescie moge byc wylacznie dumny z mojego dziecka.

Twojej szwagierki leczyc sie nie da, gdyz pisiorstwo, badz trumpizm, to przypadlosc nie rokujaca nadziei na poprawe. To taki popieprzony stan umyslu, ktorego wyleczyc sie nie da. Ci ludzie nie mysla, nie dedukuja, nie analizuja, a jedynie reaguja na bodzce. Tak jak hitlerowscy Niemcy ktorym do oswiecenia rozumow niezbedne byly tragiczne dla Niemiec skutki wojny. Zaskakuja, ze postepowali nie tak dopiero gdy dotknie ich tragedia - a i to niezbyt czesto. Powojenni Niemcy zazwyczaj wiedzieli, ze przegrali wojne i za to powinni ewentualnie przeklinac Hitlera. Za nic innego. Czyli okazalo sie, ze jedyna jego wina, w opinii tych ludzi, byla przegrana. Zatem raz jeszcze - zazwyczaj tego leczyc sie nie da. To jest taki stan umyslu poyebanego.

Ja oczywiscie nie mam nic przeciwko temu jesli nawet w 21 wieku kobieta uwaza, ze powinna trzymac sie niemieckiej zasady 3xK, niemniej nie mam o takiej kobiecie dobrego zdania. A jesli jeszcze zapatrzona jest ona w takie antydemokratyczne gowno jak Trump, czy Mentzen z Bosakiem, to postrzegam ja wylacznie negatywnie. Jak strzep czlowieka, jak smiec.

Ale byc moze jest sposob na babe. Przekonaj ja by, w nawiazaniu do swych pogladow, zrobila sobie jeszcze czworke dzieci. I obiecaj, ze dopiero wowczas zaczniesz ja powaznie traktowac.

• andrzejg Re: Konfederasci to jednak religianckie poyeby :O 28.06.23, 04:53
              problem w tym, że ma czwórkę dzieci....
              dlatego nie rozumiem.
              • benek231 Konfederasci to jednak religianckie poyeby :O) 28.06.23, 08:06
                andrzejg napisał:

> problem w tym, że ma czwórkę dzieci....
                **
                No i co z tego. Kiedys kobiety mialy po10 dzieci plus, wiec ona nie mogla dac z siebie wiecej. Ponadto ona popiera partie ktora bedzie odbierala prawa wszystkim, wiec nawet jesli jej na tym nie zalezy to mimo woli staje sie wrogiem tych pozostalych. Badz oni jej wrogami. Z cala pewnoscia jest ona moim wrogiem bo ja wiem jak konczy sie popieranie faszystow czy klero-faszystow.

To nie jest calkiem tak, ze ona "tylko" na nich glosuje gdyz ma prawo. Bo jedni 'tak' a inni moga 'inaczej'. Jesli pojawia sie antydemokratyczne ugrupowanie obiecujace zamordyzm to znaczy, ze ci ktorzy je popieraja chca mnie wziac za morde. I to juz nie sa "tylko" obywatele o innych pogladach, w ramach demokratycznej konkurencji politycznej, ktorzy w tych ramach moga sobie popierac kogo chca.

Czyli musisz poinformowac ja o co naprawde chodzi z popieraniem klero-faszystow, a nastepnie odpowiednio ja traktowac.

• pikrat Re: Konfederasci to jednak religianckie poyeby :O 28.06.23, 09:38
                  Panie mają szczególne predyspozycje do kreowania skrajnych poglądów. Wspomniałeś Hitlera... mam wciąż przed oczyma film, na którym niemieckie panie zachłystują się z zachwytu na widok fuehrera. Może to jakiś atawizm? Gdyby religijne oszołomy dorwały się do władzy... chyba tylko pandemia dżumy czy jakiejś innej cholery mogłaby być gorsza.
                  • qwardian Re: Konfederasci to jednak religianckie poyeby :O 28.06.23, 11:37
                    Według United Surveys dla Wirtualnej Polski, Konfederacja ma 14 procent, tra la la..
                    • pikrat Re: Konfederasci to jednak religianckie poyeby :O 28.06.23, 14:10
                      qwardian napisał:

> Według United Surveys dla Wirtualnej Polski, Konfederacja ma 14 procent, tra la
                      > la..
                      >
                      ==================
                      Wiem, niestety. Szczególnie młodzi ludzie dają nabierać się na lep konfederackiej propagandy w stylu "jak zdobędziemy władzę to benzyna będzie po złotówce".
    • qwardian Bardzo dobra propozycja Konfederacji.. 27.06.23, 11:11
      Ciocie karnowskie z góry krytykują propozycję, ale jest rozsądna. Cztery lata temu za operację łąkotki zapłaciłem 5 tysięcy złotych i na drugi dzień miałem operację, a sprawa była pilna, bo miałem mnóstwo roboty.

wpolityce.pl/polityka/652335-niebezpieczne-pomysly-berkowicz-kluczy-ws-bonu-zdrowotnego

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka