Dodaj do ulubionych

Nawet z Wolnosciowcami klamal Kretyn i Oleg3 :O)

11.07.23, 07:28
W wywiadzie dla NaTemat Artur Dziambor, naczelny Wolnosciowiec RP, miedzy innymi stwierdzil:

>> Przede wszystkim jako Wolnościowcy robimy wszystko, abyśmy samodzielnie urośli w siłę. Taka formacja naprawdę wolnorynkowa i demokratyczna jest bardzo potrzebna na polskiej scenie politycznej. >>

natemat.pl/484802,konfederacja-w-koalicji-z-pis-artur-dziambor-o-planach-slawomira-mentzena
Okreslil swoja formacje zarowno jako [/b]wolnorynkowa oraz! demokratyczna[/b]. Czyli zupelnie inaczej niz KretynLuka i Oleg3, lansujacy sie tu jako czolowi Wolnosciowcy tego forum, niemniej jednoczesnie okreslajacy siebie jako czolowych antydemokratow, znaczy antydemokratyczne gowno.
Jak to mowili kiedys, "oliwa niezywa ale w koncu wyplywa" - nasi forumowi kretyni znowu okazali sie klamcami, podpinajac sie pod, i strojac w piorka Wolnosciowcow.Oszukiwali nawet swoich kolegow.
Dziambor to pewnie nawet splunac by na tych pisiorow nie chcial.

KretynLuka jest zoologicznym wrogiem demokracji, przynaleznosci Polski do UE, rasista, mizoginem, antysemita, homofobem, antyociepleniowcem, ksenofobem, antyszczepionkowcem, anty-TVNowcem czyli wrogiem wolnosci slowa i mediow, antymaseczkowcem, wrogiem praw kobiet i wolnosci obywatelskich, symetrysta, oraz katolickim fundamentalista-integrysta, entuzjasta Ordo Iuris, zacieklym wrogiem WOSPu oraz Niemcow i Ukraincow, chodzącą kwintesencją zamordyzmu.
Xiazeluka znany tez jako Kretyn to czolowy nienawistnik, czolowa szczujnia tego Forum - plynne gowno w ludzkiej skorze, z blogiem na Salonie24.
Obserwuj wątek
    • qwardian Re: Nawet z Wolnosciowcami klamal Kretyn i Oleg3 11.07.23, 08:02
      Skrzat to, czy chochlik, wątek Krzysia zmartwychwstał.
      • benek231 Nawet z Wolnosciowcami klamal Kretyn i Oleg3 :O) 11.07.23, 08:24
        qwardian napisał:

> Skrzat to, czy chochlik, wątek Krzysia zmartwychwstał.
        **
        Ciekawe na jak dlugo, bo skoro na niecenzurowanym forum pojawil sie Ormowiec to moze pojawic sie znowu.

Pamietam, ze "wolnosciowiec" Kretyn udzielal sie jako Ormowiec przez czas jakis, wiec nie bylbym zaskoczony ponowna jego aktywnoscia, w czynie spolecznym i dla dobra Polski.

Tak po prawdzie to tutaj bylo wiecej takich "wolnosciowcow" jak Kretyn i Oleg, co to jednoczesnie deklarowali sie jako antydemokraci. Pierwszy przychodzi mi na mysl Institoris z Piqiem, ale byla ich tu cala banda idiotow wrzeszczacych, ze sa wolnosciowcami a zupelnie bez pojecia na temat tej formacji. Jak to w Polsce...

KretynLuka jest zoologicznym wrogiem demokracji, przynaleznosci Polski do UE, rasista, mizoginem, antysemita, homofobem, antyociepleniowcem, ksenofobem, antyszczepionkowcem, anty-TVNowcem czyli wrogiem wolnosci slowa i mediow, antymaseczkowcem, wrogiem praw kobiet i wolnosci obywatelskich, symetrysta, oraz katolickim fundamentalista-integrysta, entuzjasta Ordo Iuris, zacieklym wrogiem WOSPu oraz Niemcow i Ukraincow, chodzącą kwintesencją zamordyzmu.
        Xiazeluka znany tez jako Kretyn to czolowy nienawistnik, czolowa szczujnia tego Forum - plynne gowno w ludzkiej skorze, z blogiem na Salonie24.
        • qwardian Re: Nawet z Wolnosciowcami klamal Kretyn i Oleg3 11.07.23, 13:26
          XL zgorszył Narodowego Robotnika, jedyne egzemplarze książki sprzedał naiwnym uczestnikom tego forum. Ja Krzysiu cały czas czytam książki, kilkudziesięciokrotnie bo są trudne, stąd ich garstka.
          • boomerang Re: Nawet z Wolnosciowcami klamal Kretyn i Oleg3 12.07.23, 00:46
            Moja babcia miała tylko jedną książkę i przeczytała ją tysiąckrotnie, choć nie znała łaciny.
    • pikrat Re: Nawet z Wolnosciowcami klamal Kretyn i Oleg3 11.07.23, 10:25
      Dziambor robi dobre wrażenie i jako człowiek i jako polityk. Niestety, pozbyli się go bo nie pasował do Ol i reszty tego fałszywie pobożnego towarzystwa. Ale może jeszcze kiedyś wypłynie, choćby w towarzystwie wiodącej siły politycznej czyli PO.
      • qwardian Re: Nawet z Wolnosciowcami klamal Kretyn i Oleg3 11.07.23, 13:17
        Gold digger jak Władysław Bartoszewski und Jan Nowak Jeziorański? W SS bardzo piętnowaliśmy ten rodzaj kolaboracji..
        • pikrat Re: Nawet z Wolnosciowcami klamal Kretyn i Oleg3 11.07.23, 14:15
          qwardian napisał:

> Gold digger jak Władysław Bartoszewski und Jan Nowak Jeziorański? W SS bardzo p
          > iętnowaliśmy ten rodzaj kolaboracji..
          >
          =====================
          Będziesz się kwalifikował do leczenia psychiatrycznego. Na koszt państwa.
          • qwardian Re: Nawet z Wolnosciowcami klamal Kretyn i Oleg3 11.07.23, 15:15
            Masz rację Pikracie, jestem wrażliwy w temacie (zrymowało się). Jeżeli przyjaźnisz się z Dziamborem nie ujawniaj mu gdzie trzymasz kosztowności, natomiast możesz to zrobić w wypadku Giertycha, bo pracuje dla mnie
            • pikrat Re: Nawet z Wolnosciowcami klamal Kretyn i Oleg3 11.07.23, 16:22
              Pewnie kopie twój ogródek na Grunwaldzie.
      • benek231 Nawet z Wolnosciowcami klamal Kretyn i Oleg3 :O) 11.07.23, 18:17
        pikrat napisał:

> Dziambor robi dobre wrażenie i jako człowiek i jako polityk. Niestety, pozbyli
        > się go bo nie pasował do Ol i reszty tego fałszywie pobożnego towarzystwa. Ale
        > może jeszcze kiedyś wypłynie, choćby w towarzystwie wiodącej siły politycznej c
        > zyli PO.
        >
        **
        Gdy ostatnio bylem w Polsce to widzialem go ze trzy razy w jakichs panelach publicystycznych. Sprawil na mnie dobre wrazenie i doprawdy dziwilem sie, ze on moze byc w jednej bandzie z J*M, Braunem, Winnickim czy Bosakiem, kwiatem antydemokratycznego gowna.
        I tu raptem czytam ten wywiad dla NaTemat a gosc oswiadcza, ze obok wolnego rynku wazna jest dla niego takze demokracja. A jesli tak to jak to sie stalo, ze on zaplatal sie tam razem z antydemokratycznym gownem? Bo mozna miec wolny rynek w demokracji ale niekoniecznie bedziesz mial demokracje w warunkach wolnego rynku. A takie antydemokratyczne gowno jak Kretyn czy Oleg3, oraz wymienione powyzej, nie ma nic przeciwko zamordyzmom byle byl wolny rynek. Reszta sie nie liczy.
        Czyli, mozna powiedziec, jestem mile rozczarowany co do Dziambora. Bo, widzisz, ekonomia i rynek sa wazne ale nie jedynie wazne. I jesli najpiekniejszym z rynkow mialby zarzadzac jakis Hitler to ja sie z tego wypisuje. W odroznieniu od KretynaLuki, Olega3, ktorzy w takim przypadku czcic beda Hitlera tak jak obecnie Korwina-Mikke czy Misesa.Jak to debilne antydemokratyczne gowno.

• pikrat Re: Nawet z Wolnosciowcami klamal Kretyn i Oleg3 12.07.23, 13:34
          Benek napisał:

"Gdy ostatnio bylem w Polsce to widzialem go ze trzy razy w jakichs panelach publicystycznych. Sprawil na mnie dobre wrazenie i doprawdy dziwilem sie, ze on moze byc w jednej bandzie z J*M, Braunem, Winnickim czy Bosakiem, kwiatem antydemokratycznego gowna.
          I tu raptem czytam ten wywiad dla NaTemat a gosc oswiadcza, ze obok wolnego rynku wazna jest dla niego takze demokracja. A jesli tak to jak to sie stalo, ze on zaplatal sie tam razem z antydemokratycznym gownem?"

Ano widzisz jak to jest... te Konfederaty mają chwytliwą gadkę. Sam często łapałem się na lep ich elokwencji by później wyrzucać sobie jak to mogło się stać. Niestety młodzi, niedoświadczeni politycznie ludzie łykają ich populizmy. Weźmy takiego Menzena - po twarzy widać jaki to cwaniaczek i jakie motywy skierowały go do polityki.
          • benek231 Cos o lepie Konfy na ktory mlodzi sie lapia :O) 13.07.23, 16:50
            pikrat napisał:

> Niestety młodzi, niedoświadczeni politycznie ludzie łykają ich populizmy.
            **

Była konfederatka o tym, dlaczego młodzi są zafascynowani Mentzenem. "Sama przez to przeszłam"

Michał Żyłowski
            13.07.2023

Na imprezach zobaczyłam hajlowanie i koszulki z Hitlerem, a z głośników leciał neonazistowski zespół Konkwista 88. Byłam wśród degeneratów, zdradzali swoje dziewczyny i stosowali wobec nich przemoc. Ja też byłam jej ofiarą, mój partner zaczął mnie popychać i mocno łapać za włosy.

Martyna Kuszyk: Długo zajęło mi usunięcie z internetu artykułów i zdjęć, które wiązały mnie z Konfederacją, a dziś sama do tego wracam. Jakaś ironia losu.

Michał Żyłowski: Dlaczego w ogóle chcesz o tym mówić?

– Kiedy zapisałam się do partii, byłam bardzo młoda. Nie czułam się akceptowana przez rówieśników, miałam problemy w rodzinie, a w Ruchu Narodowym zostałam po prostu przyjęta. Nagle miałam starszych znajomych i poczucie, że walczę o coś ważnego. Jestem pewna, że dziś wiele osób z podobnych powodów wchodzi do prawicy.

Od dawna mnie to nurtuje. Dlaczego młodzi ludzie dołączają do narodowo-prawicowych ugrupowań?

– Konfederacja stworzyła bańkę, w której Sławomir Mentzen jest jedynym ekonomistą w całej Polsce. Młodzi wchodzą do tej bańki z tego samego powodu, dla którego weszłam do niej ja – szukają prostych odpowiedzi na cholernie skomplikowane pytania. Twój zawód jest słabo opłacany? Zmień pracę! Imigrant był sprawcą ataku terrorystycznego? Zamknijmy granice! Ta partia ma pełen arsenał uproszczeń.

Trafiłem na ciebie poprzez TikToka. Zachęcił mnie tytuł "Byłam w Konfederacji". O swojej pracy dla prawicy zaczęłaś opowiadać dopiero osiem lat po odejściu. Zastanawiam się, dlaczego w ogóle. Dlaczego tak późno? Jaki jest twój cel?

– Przez wiele lat brakowało mi na to siły i odwagi. Nie byłam asertywna, nie miałam dystansu. Dopiero teraz na tyle dojrzałam, że mogę o tym mówić głośno. Dziś czuję, że mam obowiązek o tym mówić. Ludzie, którzy myślą o dołączeniu do partii, muszą wiedzieć, na co się piszą.

Cofnijmy się w czasie. Przy Ruchu Narodowym i w partii KORWiN w sumie byłaś przez cztery lata. Odeszłaś w wieku 21 lat. Co jako 20-latka sądziłaś na temat aborcji?

– Że życie zaczyna się od poczęcia i trzeba o nie walczyć, nawet jeśli zagrożone jest życie kobiety.

A o uchodźcach z Bliskiego Wschodu?

– Ostrzegałabym przed islamizacją Polski, zniewoleniem polskich kobiet i atakami terrorystycznymi. Pewnie dodałabym, że to przyjmowanie emigrantów stamtąd to zły pomysł, bo pochodzimy z innego kręgu kulturowego

Domyślam się, że dziś nie jesteś z tego dumna.

– Nie. Do końca życia będzie mi wstyd. Robiłam tam rzeczy, które przyczyniły się do pogorszenia sytuacji Polski, a szczególnie tego, jak żyje się mniejszościom seksualnym i etnicznym.

Byłaś bardzo młoda. Skąd się wzięły u ciebie tak ekstremistyczne poglądy?

– Zaczęło się w liceum plastycznym na Lubelszczyźnie. Kiedy miałam 17 lat, zaczęłam chodzić z 23-letnim chłopakiem. To było niesamowite uczucie, bo kiedy interesuje się tobą starszy chłopak, jesteś inna niż wszystkie koleżanki, jesteś lepsza! Która nastolatka nie chce się tak czuć?

On działał przy lubelskiej Młodzieży Wszechpolskiej i Ruchu Narodowym. Kiedy tylko miałam wolny weekend, jeździłam do Lublina i chodziłam z nim na imprezy, na których byli też członkowie ONR-u. Nagle miałam większy krąg znajomych, którzy studiują, a mimo to chcą rozmawiać ze mną – nastolatką, która wciąż rozwiązuje kartkówki z matmy. Byłam kupiona od razu.

Byłaś w Młodzieży Wszechpolskiej?

– Nieoficjalnie, planowałam zapisać się tam po liceum. Ich spotkania zazwyczaj odbywały się w tygodniu, a ja bywałam tylko na imprezach. Członkami byli w większości chłopcy. Głównie to studenci z uboższych rodzin, którzy uczyli się na KUL-u. Wszyscy potrzebowaliśmy idei, która choć na chwilę sprawi, że poczujemy się do czegoś potrzebni i lepsi od całej reszty. Przy piwie gadaliśmy o polityce, żartowaliśmy i debatowaliśmy o ideach Romana Dmowskiego, którego nikt z nas tak naprawdę nigdy nie czytał.

W grupie było tylko kilka dziewczyn, które tak jak ja były jedynie partnerkami swoich chłopaków. Nigdy nie utrzymywałyśmy między sobą kontaktu.

Nie chciałaś mieć tam koleżanek?

– Nie. Mój chłopak potrafił wprost powiedzieć, że one nie mają nic ciekawego do powiedzenia i lepiej, żebym słuchała facetów. Domyślam się, że inne dziewczyny słyszały to samo, dlatego nie było jak zbudować relacji damsko-damskich.

Koleżanki z liceum nie były ślepe. Widziały, że jeszcze bardziej się od nich odcięłam i spędzam czas ze starszymi. Próbowały mnie jeszcze do siebie przekonywać i ratować, ale ja je odrzuciłam, bo przecież wiedziałam więcej niż one.

Odciągał mnie też od nich mój chłopak. Mówił: "Nie opowiadaj o swoim związku, bo koleżanki są pierwsze, żeby rozwalić twój związek". Wierzyłam, bo nie miałam doświadczenia.

Zniechęcał mnie też do rodziny. Pamiętam, kiedy podczas rodzinnego spotkania moja ciocia napomknęła coś o polityce. Kiedy tylko odeszła, on się do mnie nachylił i drwiąco powiedział: "i co, ciocia czerwona?".

Byłaś dzieckiem. Rodzice nie reagowali na twoje nowe środowisko?

– Wtedy mieszkałam już w internacie, a weekendy spędzałam w Lublinie, mój tata długo nie wiedział, z kim tak naprawdę się spotykam. Duży wpływ na moje konserwatywne poglądy miała szkoła. Do dziś pamiętam, jak rówieśnik w gimnazjum powiedział mi, że jak nie znajdę męża do 25. roku życia, to później będę już "zużyta". Uwierzyłam.

W 2011 r. na lubelski Klub Tektura napadł członek Obozu Narodowo-Radykalnego. W tym samym roku na obelisku na cmentarzu żydowskim zostały umieszczone symbole swastyk oraz napisy „Je...ć naród wybrany" i „Do gazu". Zakładam, że wiedziałaś o tych aktach przemocy. Jak to możliwe, że ci to nie przeszkadzało?

– Kiedyś, po proteście w sprawie ACTA, wracałam z moim starszym kolegą. Był narodowcem i kibolem. W pewnym momencie złapał chłopaka z antify, który nas mijał, i uderzył go w twarz. Z jego nosa zaczęła kapać krew, ale nie próbował się bronić i uciekł. Wtedy nie miałam nic przeciwko. Wierzyłam, że tak trzeba.

Jak to?

– Przełomem był mój pierwszy Marsz Niepodległości. W 2011 r., kiedy miałam 17 lat, pojechałam z chłopakiem do Warszawy. Hałas, race, wysoka adrenalina – zakochałam się w byciu na ulicy. Gdy byliśmy na placu Konstytucji, zaczęła się walka na cegłówki z antifą. Po chwili włączyła się policja.

Byłam w szoku i kompletnie nie zrozumiałam tego, na co patrzę, ale wyjaśnili mi to koledzy. Usłyszałam, że polski patriotyzm jest zagrożony i my, młodzi, musimy go bronić. Pomyślałam: chyba nie jest tak dobrze w tej Polsce. Uwierzyłam po prostu.

Dostałam pierwsze konkretne zadania, które akurat były z mojej działki. Robiłam satyry polityczne dla Meritum.pl i Narodowcy.net. Błagam, żeby tylko nikt ich nie znalazł...

Rysowałaś Donalda Tuska?

– Każdego polityka! Członkowie Ruchu Narodowego żyją w nieustannym przekonaniu, że każdy jest ich wrogiem. Dzięki tym obrazkom zaczęłam poznawać więcej ludzi i otworzyło mi się kilka dróg do innych prawicowych organizacji.

• benek231 Cos o lepie Konfy na ktory mlodzi sie lapia :O)- 2 13.07.23, 16:56
            Poszłaś na studia w Lublinie?

– Nie. Może początkowo byłam naiwna, ale z czasem świat narodowców coraz bardziej się przede mną otwierał. Na imprezach zobaczyłam hajlowanie i koszulki z Hitlerem, a z głośników leciał neonazistowski zespół Konkwista 88. Byłam wśród degeneratów. Zdradzali swoje dziewczyny i stosowali wobec nich przemoc. Ja też byłam jej ofiarą, mój partner zaczął mnie popychać i mocno łapać za włosy.

Kiedy miałam 19 lat, zwinęłam manatki. Ludzie, którymi się otaczałam, byli niesamowicie smutni i pozbawieni celu. Mimo to zostałam przy konserwatywnych wartościach, bo wierzyłam, że Lublin to pojedynczy przypadek.

To znaczy?

– Wtedy nie przyszło mi na myśl, że to z prawicą jest coś nie tak. Dzień po skończeniu liceum byłam już w Warszawie, gdzie szłam studiować meblarstwo. Od razu zapisałam się do Kongresu Nowej Prawicy [KNP przekształcił się w partię KORWiN, a następnie w Nową Nadzieję, będącą dziś częścią Konfederacji – red.]. Podobało mi się, że jego działacze są tacy porządni, ułożeni i – co najważniejsze – wolnorynkowi! Wtedy Ruch Narodowy w oczach KNP był niemal socjalistyczny. Jeszcze pod koniec liceum zaczęło mi być bliżej do Korwina.

Co tydzień byłam na spotkaniach dzielnicowych i okręgowych. Razem planowaliśmy happeningi, robiliśmy plakaty, rozdawaliśmy ulotki i zbieraliśmy podpisy.

Partia wysłała mnie nawet do Brukseli, to była taka nagroda dla najbardziej zaangażowanych członków. Odwiedziliśmy parlament, a potem dwa dni chodziliśmy pijani. To był jeszcze czas, kiedy wierzyliśmy, że Korwin rozwali Unię od środka. Spoiler: nie rozwalił.

W partii były inne kobiety?

– W okręgu warszawskim kojarzę pięć aktywnych dziewczyn, ale tylko jedną mogłam nazwać swoją koleżanką. Mówiłyśmy sobie "cześć", razem zbierałyśmy podpisy, ale nigdy nie widziałam się z nią poza siedzibą partii. Już w Lublinie nauczono mnie, że lepiej trzymać z mężczyznami.

Czyli z tobą też nie warto gadać?

– Na tym właśnie polega cały paradoks. Z jednej strony chciałam mieć dom, w którym będę gotować, rodzić dzieci, sprzątać, a pracować będzie mąż. A jednocześnie chciałam działać i dosłownie nie potrafiłam się zamknąć! Tłumaczyłam sobie, że muszę wychodzić do kobiet, bo inaczej konserwatywne wartości nie przetrwają.

Chciałaś być posłanką?

– Początkowo bardzo. Później uznałam, że lepiej jednak będzie, gdy będę pracowała u podstaw i w cieniu. Uważałam, że jako kobieta nie powinnam się wychylać. Specjaliści nazywają to zinternalizowaną mizoginią.

Znałaś Korwina?

– Widywałam go podczas ważniejszych spotkań partii. Każde nasze spotkanie wyglądało niemal tak samo, Korwin chwytał mnie mocno za ramiona i robił sobie ze mną zdjęcie. Nie myśl, że te seksistowskie teksty to tylko żarty. On po prostu patrzył na mnie jak na przedmiot, z którym dobrze się wygląda.

Mężczyźni pozwalali sobie na coraz bardziej zboczone żarty, a w pochodnej – także prawicowej – organizacji zaczęły chodzić pogłoski o przypadkach molestowania, które ostatecznie zostały zamiecione pod dywan. Zrozumiałam, że tu jest podobnie jak w lubelskim Ruchu Narodowym.

Brzmi jak początek twojego końca...

– Pamiętam pierwszy moment, kiedy mocno zwątpiłam w partię. Przed wyborami prezydenckimi pomagałam w zbieraniu podpisów fundacji Pro – Prawo do Życia. Chodziło nam o to, żeby zbojkotować podręcznik, który miał "uczyć dzieci masturbacji". W pewnym momencie do naszego stoiska podeszła kobieta w ciąży. Wyjaśniliśmy jej, o co chodzi, po czym ona wyciągnęła bojkotowaną książkę i poprosiła, abyśmy pokazali jej, gdzie są słowa o masturbacji. Kompletnie mnie zamurowało, bo nigdy tego nie czytałam.

Później miałam tarcia w partii. Chciałam robić poważną politykę, prowadzić analizy, opłacać think tanki. Moje wszystkie pomysły trafiały do kosza, bo KORWiN wolał przeznaczyć pieniądze na świnie i zorganizować pod Sejmem happening "świnie idą do koryta".

Kiedy odeszłaś?

– Po wyborach do parlamentu w 2015 r. Półtora miesiąca wcześniej zostałam zatrudniona do sztabu, za co dostałam całe 1,5 tys. zł netto. Wraz z kilkunastoma facetami i rzeczniczką prasową ogarnęliśmy najtrudniejszy okres kampanii. Początkowo miałam tylko robić plakaty i grafiki, ale zostałam włączona do robienia kampanii na kilka województw! Miałam 21 lat, co ja mogłam o tym wiedzieć?

To była najgorsza praca, jaką kiedykolwiek miałam. Codziennością był krzyk na pracowników i upokarzanie w miejscu pracy.

Już po ogłoszeniu wyników zadzwonił do mnie jeden kolega, który także źle mnie traktował. Przeprosił mnie i powiedział, że on też odchodzi. Minęły dwa tygodnie, zanim zebrałam się na odwagę, aby wysłać gdziekolwiek CV.

W tamtym roku nie wyszłam 11 listopada na ulicę. Zaproszenie na Marsz Niepodległości włoskiej, neofaszystowskiej organizacji Forza Nuova było dla mnie skandalem. Zbojkotowałam.

(...)

warszawa.wyborcza.pl/warszawa/7,54420,29941141,wywiad-z-byla-konfederatka.html#S.MT-K.C-B.1-L.1.duzy

• pikrat Re: Cos o lepie Konfy na ktory mlodzi sie lapia : 13.07.23, 19:16
              Świetny wywiad, obnaża degrengoladę neonazistowskich partyjek. Jednak jedno o nich trzeba powiedzieć: są konsekwentni a moralny upadek pisowców napędza im elektorat. Pocieszam się, że przy okazji ciągną na dno kościółek, który ma ogromne "zasługi" przy utworzeniu i poparciu najpierw PC a potem PiS. Daje to nadzieję, że w bliżej nieokreślonej przyszłości nastąpi w końcu oddzielenie sacrum od profanum. Wielu księży wypowiada się z oburzeniem o tańcach u paulinów. Widać, że i u sukienkowych są podziały.
              • benek231 Cos o lepie Konfy na ktory mlodzi sie lapia :O)- 2 14.07.23, 07:09
                pikrat napisał:

Od poczatku licze na to, ze pociagna w dol ten zlodziejski kosciolek. Jego notowania sa obecnie kiepskie.

Przypuszczam tez, ze z ZUSem chca zrobic pewien stary numer, ktory tutaj widzialem juz kilkakrotnie. Otoz krzycza o likwidacji ZUS ale nie mowia co zrobic z ogromna kasa ZUS. O tym maja zamiar poinformowac po wygranych wyborach. I bedzie to jakis prywatny fundusz, albo fundusze, na ktore te pieniadze trafia. A pozniej to juz rutynowo pieniadze znikna po jakims czasie i dupa, bo stalo sie co sie stalo: zle system.

Zawsze jest tak, ze najpierw sa gdzies jakies pieniadze. Pozniej grupa cwaniaczkow kombinuje jak by sie do nich dobrac. Konfederasci wlasnie zaczeli swoj bieg po kase.

• pikrat Re: Cos o lepie Konfy na ktory mlodzi sie lapia : 14.07.23, 10:51
                  benek napisał:

"Przypuszczam tez, ze z ZUSem chca zrobic pewien stary numer, ktory tutaj widzialem juz kilkakrotnie. Otoz krzycza o likwidacji ZUS ale nie mowia co zrobic z ogromna kasa ZUS. O tym maja zamiar poinformowac po wygranych wyborach. I bedzie to jakis prywatny fundusz, albo fundusze, na ktore te pieniadze trafia. A pozniej to juz rutynowo pieniadze znikna po jakims czasie i dupa, bo stalo sie co sie stalo: zle system."

==========================
                  Z Twoimi podejrzeniami całkowicie się zgadzam. To wygłodzone wilki, które od lat czekają na podobną okazję by powalczyć o jej realizację. Ale paskudnie, że deklarują przy tym swoje przywiązanie do patriotycznych wartości. Prawdziwy patriota nie będzie chwalił Hitlera, który zabił miliony Polaków i zrównał z ziemią stolicę.
                  • benek231 Cos o lepie Konfy na ktory mlodzi sie lapia :O)- 2 14.07.23, 18:51
                    pikrat napisał:

Ale paskudnie, że deklarują przy tym swoje przywiązanie do patriotycznych wartości. Prawdziwy patriota nie będzie chwalił Hitlera, który zabił miliony Polaków i zrównał z ziemią stolicę.
                    **
                    Albo nie bedzie chodzil na pasku OI ktore, de facto, finansowane jest przez Kreml. Przeciez to jest normalna ruska agentura ten Bosak i J*M, wraz z Braunem. Co jeszcze musza oni zrobic, by jeden glupol z drugim mogl isc po rozum do glowy i dostrzec to wlasnie(?) Choc obawiam sie, ze glupole popierajacy Konfederacje nie zmieniliby pogladow nawet gdyby wyzej wymienieni zaczeli paradowac w T-shirtach z Putinem na froncie. Bo to sa glupcy, a glupiec moze byc patriota jedynie przypadkowo.

Zaden polski patriota nie bedzie popieral ugrupowania ktore - w dzisiejszych czasach i dzisiejszej Europie - oficjalnie czy skrycie dazy do wyprowadzenia Polski z demokracji oraz z Unii Europejskiej. Bo to nie jest tylko polska racja stanu by zwiazac sie i zbratac z europejskimi demokratycznymi przyjaciolmi i upodobnic sie do nich. Gdyz w obliczu sasiedztwa z agresywnie zaborcza Rosja jest to dla Polski kwestia egzystencji. To jest dla Polski byc albo nie byc. A jesli ktos z czystej glupoty "tylko" chce wyjscia Polski z demokracji oraz Unii Europejskiej to taki ktos zdecydowanie nie jest patriota, lecz po prostu glupcem. A glupiec patriota moze byc jedynie przypadkowo.

• boomerang Re: Cos o lepie Konfy na ktory mlodzi sie lapia : 15.07.23, 00:06
                      > zwiazac sie i zbratac z europejskimi demokratycznymi przyjaciolmi i upodobnic sie do nich.

My już się zbrataliśmy w 1939 roku. Teraz patrioci polscy, czyli PiS, bratają się z USA. Co do Konfederacji to zgoda, tylko że Bosak się tam niepotrzebnie zaplątał.
                      • andrzejg Re: Cos o lepie Konfy na ktory mlodzi sie lapia : 15.07.23, 05:47
                        Czy jest jakiś problem, aby bratać się z jednymi i drugimi? Do tego w ramach jednego sojuszu wojskowego?
                        • benek231 Cos o lepie Konfy na ktory mlodzi sie lapia :O)- 2 15.07.23, 08:22
                          andrzejg napisał:

> Czy jest jakiś problem, aby bratać się z jednymi i drugimi? Do tego w ramach je
                          > dnego sojuszu wojskowego?
                          **
                          Najlepiej gdy spytasz tych z PiSu i z Konfederacji. Jednym i drugim nie podoba sie demokracja oraz przynaleznosc do UE. Wyobrazaja sobie, ze sprawe zalatwi przynaleznosc do NATO - bez przynaleznosci do UE i demokracji. A co im tam. Chca i maja miec.

Jesli o mnie idzie to na miejscu panstw zachodnich nie przyjalbym Polski do NATO gdyz obawialbym sie, iz z racji wyznawania innych warosci przy pierwszej okazji wetknie mi Polska noz pod lopatke.

• pikrat Re: Cos o lepie Konfy na ktory mlodzi sie lapia : 15.07.23, 09:52
                            Benek napisał|:

"Jesli o mnie idzie to na miejscu panstw zachodnich nie przyjalbym Polski do NATO gdyz obawialbym sie, iz z racji wyznawania innych warosci przy pierwszej okazji wetknie mi Polska noz pod lopatke."

==================
                            Coś tu jest na rzeczy - jawnie prorosyjska Konfa posiadająca tajemnice NATO. Dziwię się, że w NATO nie ma (a może są lecz o tym nie wiem) procedur pozwalających na usunięcie z grona jawnych przyjaciół naszych wrogów. Tym bardziej, że ze względu na rozmiary tego karła ich obecność czy nieobecność nie ma większego znaczenia militarnego.
                            • qwardian Re: Cos o lepie Konfy na ktory mlodzi sie lapia : 15.07.23, 10:03
                              Czcigodny Pikracie i Krzysiu, mówicie językiem Jarosława Kaczyńskiego i POPiS, który może wysłać do piekarni Andrzeja komisarza ludowego. Nikt z nas tego nie chce dlatego głosujemy solidarnie i suwerennie na Konfederację..
                          • andrzejg Re: Cos o lepie Konfy na ktory mlodzi sie lapia : 15.07.23, 10:57
                            Dla NATO Polska może być jak teraz Ukraina dla nas. Będziemy walczyć za wolność Waszą i Naszą, a oni będą dozbrajać i klaskać. Tu byłbym ostrożny. Historia już nam to pokazała.

Dla mnie dziwna jest ta miłość do anglosasów. Trzeba się trzymać mocnych, a USA takim jest, ale lepiej mieć bardzo dobre relacje z najbliższymi sąsiadami. Skoro Ruskie nam brużdżą, to logicznym jest bliska relacja z Niemcami i potem z UE.
                            • qwardian Re: Cos o lepie Konfy na ktory mlodzi sie lapia : 15.07.23, 11:05
                              Podpisuję się Andrzeju pod tym co napisałeś, Polska powinna trzymać z prawdziwymi Niemcami zanim doszło do tragedii grunwaldzkiej..
                              • pikrat Re: Cos o lepie Konfy na ktory mlodzi sie lapia : 15.07.23, 20:55
                                qwardian napisał:

> Podpisuję się Andrzeju pod tym co napisałeś, Polska powinna trzymać z prawdziwy
                                > mi Niemcami zanim doszło do tragedii grunwaldzkiej..
                                >
                                =================
                                Brak konsekwencji, qwardianie. Nie można kochać Niemców i być jednocześnie za Niemcami. Konfa kocha Russkich a poza tym lubi bić dzieci...
                                • pikrat Re: Cos o lepie Konfy na ktory mlodzi sie lapia : 15.07.23, 20:57
                                  pikrat napisał:

> qwardian napisał:
                                  >
                                  > > Podpisuję się Andrzeju pod tym co napisałeś, Polska powinna trzymać z pra
                                  > wdziwy
                                  > > mi Niemcami zanim doszło do tragedii grunwaldzkiej..
                                  > >
                                  > =================
                                  > Brak konsekwencji, qwardianie. Nie można kochać Niemców i być jednocześnie za N
                                  > iemcami. Konfa kocha Russkich a poza tym lubi bić dzieci...
                                  >
                                  >
                                  >
                                  >
                                  > ==================
                                  ERRATA

i być jednocześnie za Konfederacją
                                  • qwardian Re: Cos o lepie Konfy na ktory mlodzi sie lapia : 16.07.23, 07:20
                                    Jestem za Konfederacją i Alternatywą dla Niemiec, za Polską i Niemcami, oraz wszystkimi ciężko pracującymi. Chociaż sam nie mam dzisiaj pomysłu na pracę, poza podlewaniem roślinek, tydzień skończył mi się wczoraj co rzadko się zdarza.
                                    • boomerang Re: Cos o lepie Konfy na ktory mlodzi sie lapia : 16.07.23, 08:08
                                      a ja jestem za AI - za generalną czystką - wymianą polityków, prawników, lekarzy i innych tym podobnych cwaniaków. AI będzie dla nas pracować za darmo.
                                • benek231 Cos o lepie Konfy na ktory mlodzi sie lapia :O)- 2 16.07.23, 08:14
                                  pikrat napisał:

Konfa kocha Russkich a poza tym lubi bić dzieci...
                                  **
                                  Pamietam, ze Kretyn bardzo byl za biciem dzieci, choc jest pisiorem.

Byl tez za tym by zloczyncy zwani policja lomotali kobiety palkami teleskopowymi. W kolejnych wpisach usilowal wykrecic sie z tego, ze zartowal (tak jak Mentzen zartowal) ale szczera byla pierwsza wersja.

• pikrat Re: Cos o lepie Konfy na ktory mlodzi sie lapia : 16.07.23, 09:34
                                    Kto wie czy nasz luka nie przymierza się do zaistnienia w polityce. Wiele by na to wskazywało. A poglądy ma bardziej zbliżone do Konfy niż pisiorów. Pamietasz jak piał z zachwytu nad JKM? Jego ucieczka z Aquanetu to może być mocny dowód na próbę ukrycia poglądów, z których zapewne nie jest dumny. Łobacym wink
                                    • qwardian Re: Cos o lepie Konfy na ktory mlodzi sie lapia : 16.07.23, 11:35
                                      Jeżeli zobaczę tego kryptosemitę XL na listach Konfederacji to zagłosuję na partię Rodacy Kamraci, Wojciecha Olszańskiego..
                                    • benek231 Cos o lepie Konfy na ktory mlodzi sie lapia :O)- 2 16.07.23, 16:32
                                      pikrat napisał:

> Kto wie czy nasz luka nie przymierza się do zaistnienia w polityce. Wiele by na
                                      > to wskazywało. A poglądy ma bardziej zbliżone do Konfy niż pisiorów. Pamietasz
                                      > jak piał z zachwytu nad JKM? Jego ucieczka z Aquanetu to może być mocny dowód
                                      > na próbę ukrycia poglądów, z których zapewne nie jest dumny. Łobacym wink
                                      **

Kilka lat temu stwierdzilem tu, ze Konfederacja to naturalny sojusznik PiSu. Rozleglo sie wowczas glosne pukanie w pustaki, polaczone z drwinami. Co mialo mi udowodnic, ze jestem w bledzie. A ja na gruncie ideologicznym widzialem w zasadzie te sama partie, przy czym wspolna ideologia pozwala na zasypanie wszelkich przepasci na plaszczyznie ekonomicznej. To wszystko da rade obgadac.

Najglosniej pukal sie Kretyn - ciekawe dlaczego? Dla mnie on byl pisior, choc postrzegalem go takze jako lawiranta na obrzezach tych ugrupowan, ktory rownie dobrze mogl byc z jednymi jak i z drugimi.
                                      Do polityki to, moim zdaniem, nie za bardzo on sie nadaje, jako nazbyt wyrywny idiota. Ale kto wie bo moze - widzac jak inni urzadzaja sie na panstwowym - doszedl byl Kretyn do wniosku, ze i on moze skorzystac na tym wyrywaniu sobie polskiego sukna.

Niemniej mam nadzieje, ze znajdzie sie ktos kto przypomni mu te jego poglady, bo przeciez bardzo dumny byl z nich, i wstyd by bylo gdyby mial je zapomniec. W ramach ichniej klero-faszystowskiej prawicy on istotnie moze byc dumny z tych pogladow - mowi o nich moja sygnaturka. Ale kto wie moze istotnie najsc go potrzeba ukrycia co z niego za menda, wiec licze na tego kogos kto mu zaszkodzi.

--
                            • benek231 Cos o lepie Konfy na ktory mlodzi sie lapia :O)- 2 15.07.23, 15:29
                              andrzejg napisał:

> Dla NATO Polska może być jak teraz Ukraina dla nas. Będziemy walczyć za wolność
                              > Waszą i Naszą, a oni będą dozbrajać i klaskać. Tu byłbym ostrożny. Historia ju
                              > ż nam to pokazała.
                              **
                              A masz cos lepszego? Bo byc moze alternatywa jest oczekiwanie na agresje Rosji - w samotnosci.

*

> Dla mnie dziwna jest ta miłość do anglosasów. Trzeba się trzymać mocnych, a USA
                              > takim jest, ale lepiej mieć bardzo dobre relacje z najbliższymi sąsiadami. Sko
                              > ro Ruskie nam brużdżą, to logicznym jest bliska relacja z Niemcami i potem z UE.
                              **
                              Jaka znowu milosc? Interesy. A w interesie Polski byc uznawanym w gronie panstw zachodnich jako pelnoprawny czlonek zachodniej cywilizacji. Chodzi o to by byc jednym z nich. Jak i o to by oni takze chcieli nas widziec, i widzieli, jako jednego z nich. Zarowno w NATO jak i Unii Europejskiej.
                              Tymczasem sam widzisz co klero-faszysci wyprawiaja.

• andrzejg Re: Cos o lepie Konfy na ktory mlodzi sie lapia : 16.07.23, 15:22
                                Nie mam nic w zamian. Tylko podkreślam, ( co sam napisałeś ) że w polityce nie ma miłości, tylko są interesy. Naszym interesem tak się splątać z naszymi sąsiadami z UE, głównie z Niemcami, aby dla nich kiepskim interesem było dogadywanie się z Putinem ponad naszymi głowami. Pisory robią teraz dokładnie wszystko na odwrót. Tylko z Bałtykiem się jeszcze nie skłócili, a Konfa będzie bardziej prorosyjska i antyunina. Wyjście z UE i wpadnięcie w ramiona Ruskichj
                                • benek231 Cos o lepie Konfy na ktory mlodzi sie lapia :O)- 2 16.07.23, 16:51
                                  andrzejg napisał:

> Nie mam nic w zamian. Tylko podkreślam, ( co sam napisałeś ) że w polityce nie
                                  > ma miłości, tylko są interesy. Naszym interesem tak się splątać z naszymi sąsia
                                  > dami z UE, głównie z Niemcami, aby dla nich kiepskim interesem było dogadywanie
                                  > się z Putinem ponad naszymi głowami. Pisory robią teraz dokładnie wszystko na
                                  > odwrót. Tylko z Bałtykiem się jeszcze nie skłócili, a Konfa będzie bardziej pro
                                  > rosyjska i antyunina. Wyjście z UE i wpadnięcie w ramiona Ruskichj
                                  **

No coz uwazam, ze nalezy robic swoje, czyli laczyc sie z europejskimi demokracjami, upodabniac do nich, uczyc sie od nich, stawac jednym z nich, a wowczas tym bardziej bedzie mozna liczyc na pomocna reke gdy zajdzie taka potrzeba. Zawsze sa sprawy na ktore nie ma sie wplywu ale nalezy dac z siebie maximum w tych sprawach na ktore sie wplyw ma.

Tymczasem polaczenie sie PiSu z Konfederacja to gwarancja przyspieszenia wychodzenia Polski z UE i rozpieprzenia pozostalosci po demokracji. Na gruncie ideologicznym PiS i K. to jedna partia. I to wystarczy by partie te mogly pokonac wszystkie przeszkody gdy beda dogadywac sie co do przyszlych wspolnych rzadow.
                                  A sam Ziobro i jego antyunijni koledzy dostana do towarzystwa Bosaka, Mentzena, J*Ma i Winnickiego, czyli bedzie w koalicji jeszcze wiecej antydemokratycznego i antyunijnego gowna. Co jest jak najbardziej po mysli Rosji - jesli tylko zwiazek ten ma zaowocowac wyjsciem Polski z UE. Jeden etap beda mogli sobie ruskie odfajkowac i skupic sie na nastepnym - rozwalaniu NATO przez Polske.

• andrzejg Re: Nawet z Wolnosciowcami klamal Kretyn i Oleg3 12.07.23, 17:33
          "Bo, widzisz, ekonomia i rynek sa wazne ale nie jedynie wazne. I jesli najpiekniejszym z rynkow mialby zarzadzac jakis Hitler to ja sie z tego wypisuje. "

Dobrze to ująłeś. Dlatego widząc sensowne poglądy w ekonomii ( czasami przegięte ) , to oszołomstwo ideowe odstrasza mnie skutecznie
          • benek231 Nawet z Wolnosciowcami klamal Kretyn i Oleg3 :O) 12.07.23, 19:08
            andrzejg napisał:

Dlatego widząc sensowne poglądy w ekonomii ( czasami przegięte ) , to oszołomstwo ideowe odstrasza mnie skutecznie.
            **
            Wcale sie nie dziwie - to banda porabanych swirow. Na przyklad dumni sa ze swojej "piatki Konfederacji", badz "piatki Mentzena", choc jednoczesnie wypieraja sie jej (Piątka Konfederacji: Nie chcemy Żydów, homoseksualistów, aborcji, podatków i Unii Europejskiej). Pierwsze trzy punkty - kompletny odlot. Czwarty takze i najwyrazniej nie wyrosli z jaskiniowego kapitalizmi J*Ma lansowanego przez tego idiote 30 - 15 lat temu. W dodatku dolozyli kolejny postulat zlikwidowania ZUSu - tak z marszu i bez problemow. Co przypuszczam miesci sie w kapitalistycznych wizjach J*M.
            No i w koncu wyjscie z UE, czyli typowa dla Konfederacji postawa pro-rosyjska.

To tak z grubsza, bo nie wiem jak rozwinie sie nasza konwersacja. Osobiscie od kilku lat dostrzegam bezsens polemizowania, ba jakichkolwiek rozmow, z antydemokratycznym gownem.
            W przeszlosci kilkakrotnie sugerowalem roznym osobom pozytywna dyskusje pomiedzy demokratami. To ma o wiele wiekszy sens od ciaglego okladania sie i uzerania z idiotami typu Oleg3 - ktoremu uczciwa dyskusja jest z gruntu obca. Badz z Qwardiaem rutynowo strugajacym debila. Kazdorazowo trafialem jednak na nieprzychylny grunt - nikt nie byl zainteresowany pozytywna dyskusja.

• qwardian Re: Nawet z Wolnosciowcami klamal Kretyn i Oleg3 12.07.23, 20:47
              Nie podzielam waszych obaw, Konfederacja ma zbyt mało czasu, żeby przegonić do jesieni Jarosława Kaczyńskiego. Możecie spać spokojnie.
            • andrzejg Re: Nawet z Wolnosciowcami klamal Kretyn i Oleg3 13.07.23, 15:45
              Propozycja wyjścia z UE jest najczystszej wody prorosyjska, a bardziej proputinowska. Ciekawe, czy wśród zwolenników Konfederacji są osoby nie chcące wyjścia Polski z UE? Jeżeli są, to jak mają ustawioną hierarchię wartości ? Co jest ważniejsze? Aborcja, a na końcu UE?
              • benek231 Nawet z Wolnosciowcami klamal Kretyn i Oleg3 :O) 14.07.23, 07:13
                andrzejg napisał:

> Propozycja wyjścia z UE jest najczystszej wody prorosyjska, a bardziej proputin
                > owska. Ciekawe, czy wśród zwolenników Konfederacji są osoby nie chcące wyjścia
                > Polski z UE? Jeżeli są, to jak mają ustawioną hierarchię wartości ? Co jest waż
                > niejsze? Aborcja, a na końcu UE?
                **
                Ale z wyjsciem z UE jakos teraz przycichli, z okazji wyborow. Antydemokratyczne gowno oczywiscie oszukuje frajerow, ktorzy gotowi sa je poprzec.

• andrzejg Re: Nawet z Wolnosciowcami klamal Kretyn i Oleg3 14.07.23, 08:00
                  Trochę przycichli, bo sondaże wskazują na prounijność.

Mnie osobiście bardzo dziwi poparcie tej formacji przez kobiety. Wraca tu problem ze zrozumieniem mojej szwagierki. Nie słyszała haseł o miejscu kobiet w życiu. Oczywiście, Pan i Władca będzie je szanował, dopieszczał..ale morda w kubeł i nie wtrącać się do pilityki, bo i tak nie masz swojego zdania.
                  • benek231 Nawet z Wolnosciowcami klamal Kretyn i Oleg3 :O) 14.07.23, 09:09
                    andrzejg napisał:

> Trochę przycichli, bo sondaże wskazują na prounijność.
                    >
                    > Mnie osobiście bardzo dziwi poparcie tej formacji przez kobiety. Wraca tu probl
                    > em ze zrozumieniem mojej szwagierki. Nie słyszała haseł o miejscu kobiet w życi
                    > u. Oczywiście, Pan i Władca będzie je szanował, dopieszczał..ale morda w kubeł
                    > i nie wtrącać się do pilityki, bo i tak nie masz swojego zdania.
                    **
                    Cytat z wywiadu ktory zamiescilem powyzej:

" Specjaliści nazywają to zinternalizowaną mizoginią. "

Moze to jest to.

• pikrat Re: Nawet z Wolnosciowcami klamal Kretyn i Oleg3 13.07.23, 09:10
            andrzejg napisał:

> "Bo, widzisz, ekonomia i rynek sa wazne ale nie jedynie wazne. I jesli najpiekn
            > iejszym z rynkow mialby zarzadzac jakis Hitler to ja sie z tego wypisuje. "
            >
            > Dobrze to ująłeś. Dlatego widząc sensowne poglądy w ekonomii ( czasami przegięt
            > e ) , to oszołomstwo ideowe odstrasza mnie skutecznie

========================
            Walczą o rewitalizację rasy jaśniepanów. Oczywiście z kościółkiem pod pachę. Ciekawe jak oni wprowadzą penalizację pedalstwa, wszak tajemnicą poliszynela fakt, że sporo ich wśród sukienkowych. Pewnie będą przymykać oko...

A jakie cwaniactwo w polityce: nie poruszać spraw państwo - kościół, nie mówić negatywnie o Unii... wiedzą doskonale, że wielu zupełnie nieświadomych politycznie młodych ludzi skończyłoby z poparciem tych faszystów gdyby propagowali jawnie wyjście z Unii Europejskiej.

Kolejna obietnica: " nie będziemy nic dawać, ale też nie będziemy Wam nic zabierać!" (Konrad Berkowicz)
            Wspaniale, rozwińmy zatem co to oznacza: zdychajcie pod murami szpitali, emeryci do piachu, uczniowie? - wystarczy cztery klasy byle byś umiał się podpisać. Studia - tylko za własną kasę. Pewnie wiele więcej można by wymienić. To co jednak będą musieli nam zabrać pójdzie na policję by niezadowolonych tłukła pałami...
            Taka to świetlana przyszłość przed narodem, który da się omamić cynicznym uśmieszkom Mentzena.
            • andrzejg Re: Nawet z Wolnosciowcami klamal Kretyn i Oleg3 13.07.23, 13:04
              Dziki kapitalizm, bez obowiązkowych ubezpieczeń, bez rozbuchanych praw pracowniczych, z prawem wywalenia pracownika na zbity pysk przy widzimisię pracodawcy. Dla mnie są to za daleko idące propozycje, ale patrząc na obecne rozdawnictwo psujące pracownika, któremu bardziej opłaca się siedzieć na bezrobotnym i żyć z zasiłków niż iść do pracy, to sam bym wprowadził gospodarkę dzikiego kapitalizmu. Aby od nowa wychować ludzi w poszanowaniu pracy.

Ubezpieczenia? Z jednej strony wiem, że ludzie sami się raczej nie ubezpieczą, uważając , że jakoś to tam będzie. Najlepiej widać to po ludziach wolnych zawodów, artystów, którzy ubezpieczali się z minimalna stawką, a do tego z powodu przymusu i teraz płaczą, że nie mają za co żyć.
              Czyli teoretycznie mamy obowiązkowe ubezpieczenia, ale minimum niezależne od zarobków niweluje ten model.

Hasło o nie zabieraniu ma swój sens, ponieważ gdy się ograniczy rozdawnictwo, to nie będzie potrzebne ściąganie podatków w takiej ilości i wielkości.

Wszystko zależy od szczegółów , które wprowadzą to w życie.
              Takie pomieszanie racjonalności z oszołomstwem, ale jak wybierzemy mądrego monarchę, to wszystko się ułoży.
              • pikrat Re: Nawet z Wolnosciowcami klamal Kretyn i Oleg3 13.07.23, 14:13
                Andrzeju, "mądry monarcha" to oksymoron smile

W istocie jesteśmy zdemoralizowanym społeczeństwem ale kto do tego się przyczynił jak nie "katołżeprawica" w nadziei na wyprodukowanie większej ilości poddanych?

A odrobina socjalizmu jest potrzebna inaczej wielu ludzi sobie zwyczajnie nie poradzi. Brednie xiazeluki o tym, że zajmą się nimi instytucje charytatywne pozostaną bredniami.
                • andrzejg Re: Nawet z Wolnosciowcami klamal Kretyn i Oleg3 13.07.23, 15:42
                  Problem w tym, że ta odrobina rozrosła się do monstrualnych rozmiarów. Jak to odkręcić.
                  Każda opcja polityczna , która będzie chciała to zrobić, pójdzie z torbami. Czy musimy czekać na kompletny krach i niewypłacalność państwa?

• pikrat Re: Nawet z Wolnosciowcami klamal Kretyn i Oleg3 13.07.23, 19:18
                    andrzejg napisał:

> Problem w tym, że ta odrobina rozrosła się do monstrualnych rozmiarów. Jak to o
                    > dkręcić.
                    > Każda opcja polityczna , która będzie chciała to zrobić, pójdzie z torbami. Czy
                    > musimy czekać na kompletny krach i niewypłacalność państwa?
                    >
                    ======================
                    Było by to i tak lepsze niż najgorsza z wojen czyli wojna domowa.
    • oleg3 Błąd ekwiwokacji 11.07.23, 17:46
      benek231 napisał:

> Okreslil swoja formacje zarowno jako [/b]wolnorynkowa oraz! demokratyczna[/b].
      > Czyli zupelnie inaczej niz KretynLuka i Oleg3,

Nie będę ci Krzysiu tłumaczył na czym polega błąd ekwiwokacji. Mam nadzieję, że wyjaśni ci to twój kumpel z Paryża, profesor i czytelnik Der Spiegel. Ja podam tylko przykład. W studenckich czasach spędziłem miły wieczór w towarzystwie kolegi (nazwisko) Polaka. Było tak miło, ze nasze dziewczyny weszły do akcji i zabrały nam butelczynę.
    • boomerang Re: Nawet z Wolnosciowcami klamal Kretyn i Oleg3 12.07.23, 18:13
      Twoja tęsknota za XL przybiera chorobliwe już rozmiary.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka