Dodaj do ulubionych

A Konfederacja znowu spi w Sejmie :O)

17.08.23, 19:40
Korwin-Mikke spał w trakcie przemówienia partyjnego kolegi. Bosak akurat krytykował referendum

Sejm poparł w czwartek wniosek rządu ws. przeprowadzenia ogólnokrajowego referendum. Wcześniej Krzysztof Bosak negatywnie wypowiedział się na temat tego pomysłu. Kiedy jednak kończył wypowiedź, a kamery skierowały się w stronę słuchaczy, okazało się, że całe wystąpienie przespał prawdopodobnie jego partyjny kolega Janusz Korwin-Mikke.
(...)

wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,114884,30089128,korwin-mikke-spal-w-trakcie-przemowienia-partyjnego-kolegi.html

Podobno chrapal i pierdzial. Czy to prawda?

KretynLuka jest zoologicznym wrogiem demokracji, przynaleznosci Polski do UE, rasista, mizoginem, antysemita, homofobem, antyociepleniowcem, ksenofobem, antyszczepionkowcem, anty-TVNowcem czyli wrogiem wolnosci slowa i mediow, antymaseczkowcem, wrogiem praw kobiet i wolnosci obywatelskich, symetrysta, oraz katolickim fundamentalista-integrysta, entuzjasta Ordo Iuris, zacieklym wrogiem WOSPu oraz Niemcow i Ukraincow, chodzącą kwintesencją zamordyzmu.
Xiazeluka znany tez jako Kretyn to czolowy nienawistnik, czolowa szczujnia tego Forum - plynne gowno w ludzkiej skorze, z blogiem na Salonie24.
Obserwuj wątek
    • benek231 A Konfederacja znowu spi w Sejmie :O) 22.08.23, 09:00
      Podobno cala rodzina tego sklerotycznego pierdziela startuje z list Konfederacji. Co oczywiscie jest dowodem na to, ze istotnie Mentzen troszczy sie o rodzine.

--
      KretynLuka jest zoologicznym wrogiem demokracji, przynaleznosci Polski do UE, rasista, mizoginem, antysemita, homofobem, antyociepleniowcem, ksenofobem, antyszczepionkowcem, anty-TVNowcem czyli wrogiem wolnosci slowa i mediow, antymaseczkowcem, wrogiem praw kobiet i wolnosci obywatelskich, symetrysta, oraz katolickim fundamentalista-integrysta, entuzjasta Ordo Iuris, zacieklym wrogiem WOSPu oraz Niemcow i Ukraincow, chodzącą kwintesencją zamordyzmu.
      Xiazeluka znany tez jako Kretyn to czolowy nienawistnik, czolowa szczujnia tego Forum - plynne gowno w ludzkiej skorze, z blogiem na Salonie24.
    • benek231 Nie przespali okazji podlizania Kaczynskiego :O) 22.08.23, 18:46
      W glosowaniu nad odebraniem Kaczynskiemu immunitetu, z powodu cywilnego oskarzenia, Konfederasci znow poparli te pisowska swinie i w polowie poparli Kaczynskiego a w polowie wstrzymali sie od glosu. I to wlasnie pozwolilo Kaczynskiemu na zachowanie immunitetu.

wyborcza.pl/7,75398,30106276,pol-konfederacji-bronilo-kaczynskiego-a-krzysztof-bosak-zaprzecza.html#S.TD-K.C-B.2-L.2.duzy

Kiedys, w 2021r., przy okazji glosowania nad "Lex TVN", konfederasci wstrzymali sie od glosu, czym umozliwili PiSowi przepchniecie ustawy anty-TVN. Wyrazilem wowczas opinie, ze Konfederacja to naturalny sojusznik PiSu. Co oczywiscie, i wbrew rozsadkowi, rozjuszylo konfederackich klero-faszystow.

forum.gazeta.pl/forum/w,13,172882225,172882225,_62_62_A_wolnosciowcy_wstrzymali_sie_od_glos.html#p172889939

--
      • gerlalt Re: Nie przespali okazji podlizania Kaczynskiego 23.08.23, 17:03
        Benio już wszyscy cię olali albo łapią resztki lata. Pozostaje ci walczyć o demokrację w Meksyku. Bo po hiszpańsku mówisz.
        • oleg3 Re: Nie przespali okazji podlizania Kaczynskiego 23.08.23, 17:21
          Lepiej tu pasuje Argentyna.

Argentyna też ma swojego Korwin-Mikkego. „Nadchodzi Milei, …
    • benek231 Konfederacja znowu spi - wywiad z Petru :O) 24.08.23, 16:46
      (...)

Może chce wejść do Sejmu, bo tylko tam można próbować znieść podatki?

– W prawdziwym świecie nie ma czegoś takiego, jak "zniesienie podatków". Doszło do wyspecjalizowania się dwóch populizmów. PiS obiecuje "dawać" ludziom pieniądze, ale nie wyjaśnia, skąd je bierze, a Konfederacja chciałaby znieść podatki, ale nadal finansować państwo. Oba populizmy nie połączą się ekonomicznie, ale politycznie – jak najbardziej. To już się zresztą de facto stało. Mamy brunatno-czarny sojusz. Oba ugrupowania zaprzestały krytyki i chcą ten stan dowieźć do wyborów.

Ale podatków nikt nie zniesie?

– Droga jest jedna: lepsza efektywność państwa. Można system podatkowy uczynić bardziej przejrzystym, można zracjonalizować wydatki publiczne, żeby nasze podatki trafiały tam, gdzie są najbardziej potrzebne i dzięki temu obniżyć podatki. Albo zastąpić PIT większym VAT-em. Ale nie da się podatków zlikwidować, bo trzeba kupić za coś paliwo do naszych czołgów. Owszem, mamy całą masą danin i opłat, które należałoby wyczyścić. Rozmawiajmy o tym. Ale czy znieść podatki? To cyniczne pokrzykiwanie nastawione na to, by zdobyć głosy.

(...)

Z drugiej strony Konfederacja kusi dwoma samochodami, własnym domkiem i grillem.

– Jeśli zrealizują swoje obietnice, to będzie samochód, ale nie będzie dla niego drogi. Będzie domek, ale z najdroższym prądem w Europie. Będzie trawnik, ale wyschnięty, bo bez wodociągu. To przedwyborcze oszustwo, co staram się wykazać już w drugim sezonie swoich filmów, które publikuję w sieci. Jestem przekonany, że część tego elektoratu jest do przekonania. To ci ludzie, którzy chcą brać życie w swoje ręce. Dlatego liberalizm jest dla nich. Współczuję, że polska scena polityczna doprowadziła do tego, że muszą, by się rozwijać, udawać, że "nie słyszą" wszystkich haseł Konfederacji, czy jej liderów, tych ohydnych haseł, głoszących wykluczenie, haseł antykobiecych, homofobicznych, czy antysemickich, ale co ciekawe — równocześnie prorosyjskich. To bardziej brunatne jądro Konfederacji. Do przekonania są ci, którzy szukają alternatywy dla systemu, w którym państwo, partie polityczne, politycy dobro wspólne traktują jak polityczne łupy, zaczynają szkodzić gospodarce. Zamiast sprawnego i efektywnego proponują państwo drogie i nieudolnie zarządzane. Oni i tak się zrażą do Konfederacji, kiedy ta zacznie rządzić z PiS. Czar pryśnie, ale wtedy będzie już za późno. Trzeba głośno powtarzać, że w tym ugrupowaniu są ludzie tacy jak Dobromir Sośnierz, który niedawno w rozmowie ze mną w Polsacie przyznał wprost, że byłby za wyjściem Polski z UE, bo rzekomo jesteśmy przez Unię "okupowani".

(...)

www.newsweek.pl/polska/polityka/ryszard-petru-o-konfederacji-to-nie-sa-poglady-to-zbior-zanet-dla-zwierzyny/b0my15r

Dopiero teraz, bo i przyszlo do konkretow, widze, ze elektorat Konfederacji jest nawet glupszy od lewusow - istna rozpacz w ciapki.

--
      • gerlalt Re: Konfederacja znowu spi - wywiad z Petru :O) 25.08.23, 08:02
        Petri Petri to ta była nadzieja demokracji co to zkochanką na Kanary leciał. Wiarygodny gość prawie jak alimenciarz Kijowski Benkowy autorytet w swoim czasie. Benio lecisz na pysk jak i twoja przybrana ojczyzna.
        • benek231 Konfederacja znowu spi - wywiad z Petru :O) 25.08.23, 08:14
          gerlalt napisał(a):

> Petri Petri to ta była nadzieja demokracji co to zkochanką na Kanary leciał. Wi
          > arygodny gość prawie jak alimenciarz Kijowski Benkowy autorytet w swoim czasie.
          > Benio lecisz na pysk jak i twoja przybrana ojczyzna.
          **
          Glupi jestes jak but, wychowanku Jedraszewskiego. Zamiast po rzeczowe argumenty siegasz do moralnosci Petru. Ale np. to, ze taki Morawiecki klamie jak najety w zupelnosci ci nie przeszkadza, to podla pisowska swinio.
          Przedstaw cos konkretnego przeciwko argumentacji Petru, zamiast jechac podla koscielna droga.

Ojczyzne ma sie jedna. Nie ma "przybranych ojczyzn" ty głąbie.

--
          • gerlalt Re: Konfederacja znowu spi - wywiad z Petru :O) 25.08.23, 08:38
            Sęk w tym że ani Morawiecki ani Petru to nie moja bajka. Tak że trafiłeś kulą w no w coś tam trafiłeś. Petru to kłamca nie gorszy od Morawieckiego.
            • benek231 Konfederacja znowu spi - wywiad z Petru :O) 26.08.23, 08:38
              gerlalt napisał(a):

> Sęk w tym że ani Morawiecki ani Petru to nie moja bajka. Tak że trafiłeś kulą w
              > no w coś tam trafiłeś. Petru to kłamca nie gorszy od Morawieckiego.
              **
              Alez wiadomo - ty masz swoja bajke. A w niej nie atakuje sie Morawieckiego lecz np. Petru. Ty pisowska swinio.

Juz ci mowilem bys przedstawil konkretne argumenty przeciwko Petru, ty antydemokratyczne gowno. Czyli jesli przyrownujesz Petru do Morawieckiego to powinienes bez trudu sypnac przykladami klamstw Petru, gdyz Morawiecki to klamca patologiczny, notoryczny i bezwstydny. A ty co? Ogolniki, gnojku?

--
              • gerlalt Re: Konfederacja znowu spi - wywiad z Petru :O) 26.08.23, 09:30
                Bo gówno mnie to obchodzi kapiszi? Zaraz zdechniesz i zgnijesz i to czy jeden i drugi to kłamca albo wszystkie problemy świata będą ci doskonale obojętne. Ja mam ich obu tak głęboko w poważaniu jak tylko można. A głosował będę o ile będzie mi się chciało na konfederację. A ty toczy pianę dalej to takie pokskie🤣🤣🤣🤣
    • benek231 A Konfederacja znowu spi - wywiad z Wilkoszem :O) 25.08.23, 18:01
      Był asystentem Korwin-Mikkego, teraz prowadzi krucjatę przeciw Konfederacji. "To mi otworzyło oczy"

Daniel Drob
      25.08.2023

- To, że przed wyborami Mentzen unika niewygodnych tematów, nie mówi o Żydach, nie odpowiada na pytania o Unię Europejską, nie znaczy, że tam zaszła jakaś gruntowna zmiana. Może nie wszyscy wiedzą, ale na 41 "jedynek" w okręgach 20 przypada Nowej Nadziei Mentzena, 15 Ruchowi Narodowemu, a 6 Koronie Brauna. Czyli nacjonaliści i teokraci mają ponad połowę! - z Karolem Wilkoszem, byłym asystentem Janusza Korwin-Mikkego rozmawia Daniel Drob.

(...)

Odwołanie mnie ze stanowiska akurat wyszło mi na dobre, bo miałem więcej wolności, mogłem otwarcie mówić o swoich poglądach. Albo na przykład szokować kolegów tym, że się zaszczepiłem przeciwko COVID. To był serio wielki szok, że namawiam innych do szczepienia.

Dzisiaj aż się głupio robi, jak się o tych reakcjach pomyśli. Wtedy Mentzen i inni mocno manipulowali tym tematem. Krzyczeli, że w Teksasie i na Florydzie wszystko się otwiera, co było prawdą, ale pomijano, że gubernatorowie tych stanów i sam Donald Trump jednocześnie zachęcają, by się szczepić.
      (...)

Z partią rozstałeś się definitywnie po inwazji Rosji na Ukrainę w ubiegłym roku. Przez te wypowiedzi Korwina, że rosyjskie zbrodnie to ustawka i tak dalej?

Dużo rzeczy się nałożyło. Pierwsze rozczarowanie to sam mariaż z narodowcami. Później ta wspomniana "piątka" Mentzena. Pandemia i teorie Brauna, które krytykowałem, za co też mi się dostało. No i wreszcie wojna i proputinowskie wypowiedzi Korwina. Jego występ u Stanowskiego był też ważnym momentem, bo miałem nadzieję, że już się trochę uspokoił, a tam leciał typowym "korwinem". Ale też wcześniejsze kompromitacje Mentzena. Zacząłem rozumieć, że o żadnej transformacji ugrupowania w centroprawicową formację nie może być mowy.

Jakie kompromitacje Mentzena?

Choćby ten wywiad, gdy mówił, że jest za pełną wolnością słowa, ale nie można znieść przepisów o obrazie uczuć religijnych, bo jego Boga nie można obrażać. Albo też, gdy niejako wbrew wieloletniej linii własnego ugrupowania powiedział, że podatków nie da się obniżyć, bo mamy zobowiązania, że można je co najwyżej uprościć.

Poza tym, gdy rozmawiałem z Mentzenem zrozumiałem, że on jest takim samym katotalibem jak Braun. Dobrze pamiętam, jak mi tłumaczył, że prawo ma być oparte o etykę katolicką. Piekłem mnie straszył, jak się dowiedział, że jestem innego wyznania. Nie musisz mi wierzyć na słowo, spójrz na akt Konfederacji Gietrzwałdzkiej.
      (...)

Konfederaci próbują przedstawiać się jako konserwatyści w stylu amerykańskim, ale w Partii Republikańskiej komentarze na temat czyjegoś wyznania są nie do pomyślenia. I nikt tam nie mówi, że należy wprowadzić monarchię z prawem opartym na nauczaniu baptystów czy coś w tym stylu. To był ten kontrast - wracam z USA, zaczynam działać w prawicowej partii i spotykam ludzi, którzy wypominają mi, do jakiego kościoła chodzę, chcą ultrakatolickiej monarchii, a do tego boją się szczepionek i masztów 5G.
      (...)

Czyli nacjonaliści i teokraci mają ponad połowę! To jest ruch w centrum? I serio, jeśli komuś się wydaje, że Krzysztof Bosak jest największym radykałem, to nie spotkał innych narodowców, jakichś miłośników Franco, nie wspominając już o braunistach.
      (...)

Jak ci się zmieniły poglądy od pierwszego ugryzienia korwinizmem?
      Nie ma czegoś takiego jak korwinizm. To określenie sugeruje, że Korwin-Mikke wymyślił coś nowego, a to po prostu znany konserwatywny libertarianizm połączony z monarchizmem. Co do pytania - zmieniły się przede wszystkim moje poglądy na gospodarkę. Dzisiaj już zdaję sobie sprawę, że ogromne nierówności majątkowe to duży problem, że obywatel w starciu z ogromnymi korporacjami jest na przegranej pozycji i państwo musi czasami interweniować, a do tego potrzebuje pieniędzy z podatków. Ale to nie jest nic unikatowego przecież, dzisiaj prawica na Zachodzie też już pojmuje, że ultraliberalizm z państwem minimum nie ma racji bytu, jeśli chcemy mieć silne społeczeństwo. Droga Korwin-Mikkego i jemu podobnych to droga do oligarchii. Poza tym jestem zwolennikiem republiki konstytucyjnej, a nie teokratycznej monarchii czy dyktatury z Mentzenem na czele.
      (...)

wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,114884,30106325,k.html#s=BoxMMtImg1

Nareszcie spotkalem korwiszona zreformowanego. Bez watpienia przydal mu sie pobyt w Stanach - doswiadczenie amerykanskie pozwolilo mu na owocne skonfrontowanie dyrdymalow i pierdow J*Ma ze zdroworozsadkowymi teoriami i praktyka. A bylo to na dlugo przed psycholem Trumpem.

W latach 90ch mialem pecha napotkac na swej drodze, wowczas na forum WP, dwoch nawiedzonych przez J*Ma korwiszonkow. Takich co to nie tylko "bez kija nie podchodz" ale wrecz bez maczugi. Obydwaj pochodzili z (bodaj) Katowic i zdazyli z ta sieczka we lbach zamieszkac w LA. Ide o zaklad, ze do tej pory zdazyli wyprzec sie korwinizmu-mikkizmu. Pozniej napotkalem KretynaLuke - porownywalne zidiocenie. Tyle, ze tamtym z cala pewnoscia przeszlo a biedny Kretyn dysponowal jedynie tymi kretynskimi gazetkami glownych "ideologow" i pyskaczy zwiazanych z J*Mem.

--

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka