Dodaj do ulubionych

"sprawiedliwość dziejowa" post-tępactwa...

31.08.23, 14:04
...na przykładzie tej matołki Agnieszki Holland. Oto za "tysiąclecia opresji męskiej wobec kobiet" (uzupełnię: i niezliczonych innych płci) wymyśliła sobie już kilka lat temu, żeby odebrać mężczyznom (i tylko im) czynne prawo wyborcze na 12 lat. Pomijam już idiotyzm skuteczności tego rozwiązania w praktyce. To prawdziwie seksistowska represja zakładająca pozbawienie praw obywatelskich jednostek z konkretnej grupy ze względu na płeć jako karę za czyjeś inne (jakichś facetów sprzed stuleci) "winy". I ta kretynka tkwi w tym swoim przekonaniu do dzisiaj.

Przypomniało mi się to, bo koleś z Klubu Jagiellońskiego zadał jej o to pytanie na czaskoskim Kampusie i został przez nią ostentacyjnie zlekceważony i wyśmiany. A na jego pytanie nie odpowiedziała.

Obserwuj wątek
    • boomerang Re: "sprawiedliwość dziejowa" post-tępactwa... 31.08.23, 15:05
      to dość brzydka kobieta, zakładając że kobieta
    • kalllka Re: "sprawiedliwość dziejowa" post-tępactwa... 31.08.23, 20:10
      Holland nadal lansuje takie radzieckie półprodukty? Kurde, dziwne.
      Mam wrażenie ze stara „nowa fala „ nie uczy sie, a na pewno nie umie sie zamknąć i zrestartować;
      To co wolno Kaczyńskiemu- inteligencji już nie przystoi.
      • zdravko_vypic Kaczyński to "inteligencja żoliborska",... 01.09.23, 09:08
        ...jak sam siebie nazwał, liczy się za pół ćwierćinteligencji.

kalllka napisała:

> Holland nadal lansuje takie radzieckie półprodukty? Kurde, dziwne.
        > Mam wrażenie ze stara „nowa fala „ nie uczy sie, a na pewno nie umie sie zamkną
        > ć i zrestartować;
        > To co wolno Kaczyńskiemu- inteligencji już nie przystoi.
    • zdravko_vypic to do mnie? a umiesz czytać ze zrozumieniem?... 01.09.23, 09:44
      ...i zgodnie z zasadami post-tępej nowomowy "reżyserzyni", silwuple.

gerlalt napisał(a):

> Jakaś reżyserczyna to inteligencja? A w jakim rozumieniu?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka