Dodaj do ulubionych

Czesc Zlodzieje - czyli afera goni afere :O)

13.09.23, 08:51
Co po was oczywiscie splywa - jak to po zlodziejach i/czy ich wspolnikach.

Jeszcze nie skonczyla sie afera z wystawianiem mnostwa wiz po $5000 od sztuki, i to akurat tym chetnym co to woza ze soba zarazki i pasozyty, a juz NIK odkrywa kolejna afere zwiazana z wydawaniem pieniedzy podatnikow na potrzeby "okolocovidowe". Gdzie czesc budzetowej kasy po prostu zniknela, jak w ruskim cyrku.
Ci na Podlasiu nie maja i o tych aferach pojecia gdyz ogladaja wylacznie rezymowke. A ta o aferach Kaczynskiego ani mru mru - po co denerwowac czlowieka poczciwego. Jeszcze mu sie zagotuje pod czapka uszanka...

wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,114884,30182464,odpowiadal-za-zakup-respiratorow-teraz-odpiera-zarzuty-nik.html#do_w=46&do_v=979&do_st=RS&do_sid=1014&do_a=1014&s=BoxNewsLink&do_upid=979_t&do_utid=30182464&do_uvid=1694541167700

--
KretynLuka jest zoologicznym wrogiem demokracji, przynaleznosci Polski do UE, rasista, mizoginem, antysemita, homofobem, antyociepleniowcem, ksenofobem, antyszczepionkowcem, anty-TVNowcem czyli wrogiem wolnosci slowa i mediow, antymaseczkowcem, wrogiem praw kobiet i wolnosci obywatelskich, symetrysta, oraz katolickim fundamentalista-integrysta, entuzjasta Ordo Iuris, zacieklym wrogiem WOSPu oraz Niemcow i Ukraincow, chodzącą kwintesencją zamordyzmu.
Xiazeluka znany tez jako Kretyn to czolowy nienawistnik, czolowa szczujnia tego Forum - plynne gowno w ludzkiej skorze, z blogiem na Salonie24.
Obserwuj wątek
    • boomerang Re: Czesc Zlodzieje - czyli afera goni afere :O) 13.09.23, 13:32
      gonisz swój własny ogon
    • oleg3 Jestem zachwycony! 13.09.23, 13:59
      Zabrakło mi miejsc na kalkulatorze. Ci dzielni ludzie zarobili 5 tys $ (sztuka) x 2 mln wiz. Korzystając z Excela wyszło mi 10 mld dolców. Łukaszenka zzieleniał!
      • benek231 Ciesz sie zlodzieju, ciesz :O) 13.09.23, 17:29
        oleg3 napisał:

> Zabrakło mi miejsc na kalkulatorze. Ci dzielni ludzie zarobili 5 tys $ (sztuka)
        > x 2 mln wiz. Korzystając z Excela wyszło mi 10 mld dolców. Łukaszenka zzieleniał!
        **
        Ja czytalem o 200tys. wiz, ty pisowska swinio. Ale mozliwe, ze tym razem to ty jestes lepiej poinformowany, ty antydemokratyczne gowno Kaczynskiego.

--
        KretynLuka jest zoologicznym wrogiem demokracji, przynaleznosci Polski do UE, rasista, mizoginem, antysemita, homofobem, antyociepleniowcem, ksenofobem, antyszczepionkowcem, anty-TVNowcem czyli wrogiem wolnosci slowa i mediow, antymaseczkowcem, wrogiem praw kobiet i wolnosci obywatelskich, symetrysta, oraz katolickim fundamentalista-integrysta, entuzjasta Ordo Iuris, zacieklym wrogiem WOSPu oraz Niemcow i Ukraincow, chodzącą kwintesencją zamordyzmu.
        Xiazeluka znany tez jako Kretyn to czolowy nienawistnik, czolowa szczujnia tego Forum - plynne gowno w ludzkiej skorze, z blogiem na Salonie24.
    • benek231 "I mieli na panstwowej łajbie pływajacy, :O) 14.09.23, 21:59
      warzywny ogrod co prywatny dawal zysk." (W.Mlynarski)

Autor napisal ten tekst za czasow glebokiej komuny ale doprawdy nie wiem co musialby napisac na korupcje w wydaniu pisowskich klero-faszystow. Czy bylby w stanie(?) Przeciez tamtym komunistycznym zlodziejom, oszustom i przekretasom nawet nie snily sie przewaly jakie montuje sobie Kaczynski ze swymi kolegami. Komuchy przy pisiorskich bandytach to regularne obszczymajtki przy profesjonalistach.
      A musze przyznac, niestety, ze kaczysci wykazuja sie niebywala wrecz pomyslowoscia i sprytem, jesli chodzi o wyrywanie kasy do swych prywatnych kieszeni.

A na "suterenie" nie robi wszystko to najmniejszego wrazenia. Co oczywiscie swiadczy takze o nim - wart Pac pałaca.

--
      • benek231 "I mieli na panstwowej łajbie pływajacy, :O) 16.09.23, 07:22
        benek231 napisał:

> warzywny ogrod co prywatny dawal zysk." (W.Mlynarski)
        **
        Sluzby krajow europejskich informowaly o procederze od roku a pisiory i tak liczyly, ze sie uda. Zastosowali stary karolicki trick PiSu, czyli zapadli w szuwar udajac, ze ich nie ma. Co swiadczy wylacznie o tym, ze i o tym przewale wiedzialo cale kierownictwo - od Kaczynskiego w dol.

A na sutenerze nie robi to najmniejszego wrazenie. Tylko jak mialoby robic skoro takze sutener to antydemokratyczne i antyunijne gowno JPII.

--
        • benek231 Sikorski o gigantycznym skoku na zboze z Ukrai :O) 22.09.23, 21:17
          z Ukrainy.

Sikorski o sprawie ukraińskiego zboża: to rząd PiS-u zawalił
          Sikorski odniósł się także do kryzysu związanego z ukraińskim zbożem.
          - Ze zbożem to jest tak, że zarobili nie ci, co powinni byli zarobić, bo powinien zarobić na tym polski transport, Polskie Koleje Państwowe, polskie porty na tranzycie ukraińskiego zboża przez Polskę do portów, a dalej do Afryki i do Chin. Taki był pierwotny plan, tylko że PiS go nie wykonał - powiedział.
          - PiS-owski komisarz do spraw rolnictwa przyznał się wobec mnie w Strasburgu w Parlamencie Europejskim że dwie trzecie zboża, które przekroczyło granicę Unii, rozlało się nie na Unię Europejską, tylko zostało w Polsce. Nie tak miało być - dodał.
          Przekonywał, że "to rząd PiS-u zawalił i do dzisiaj nawet nie chce opublikować listy firm, które na tym zarobiły". - I teraz swoją katastrofę wyciąga przeciwko Unii Europejskiej i przeciwko Ukrainie. To jest nieodpowiedzialna głupota - stwierdził Sikorski.

tvn24.pl/polska/afera-wizowa-radoslaw-sikorski-komentuje-7355272

Nie jest to pierwszy raz gdy Kaczynski wykonal pro-rosyjska robote.

--
          Xiazeluka znany tez jako Kretyn to czolowy nienawistnik, czolowa szczujnia tego Forum - plynne gowno w ludzkiej skorze, z blogiem na Salonie24
          • boomerang Re: Sikorski o gigantycznym skoku na zboze z Ukra 22.09.23, 22:56
            Unia wrobiła PiS w to zboże żeby pomóc Tuskowi i Sikorskiemu wygrać wybory.
    • benek231 Fragment wywiadu z gen. Pytlem :O) 17.09.23, 16:51

(...)
      Afera wizowa. To przestępczość państwowa

B.T.W.: Mamy wielką aferę wizową, w którą uwikłany jest MSZ, jedna głowa spadła, ale wygląda, że to głowa kozła ofiarnego, ewentualnie drobnie zamieszanej w tę aferę postaci. Bo o tym, że w Afryce, w Azji pobiera się haracz za polskie wizy wiedział minister Rau. Wiza kosztowała 5 tys. dolarów, za samo wejście do kolejki trzeba było zapłacić 2,5 tys. złotych, czyli mamy po prostu przemyt ludzi, sankcjonowany przez polski rząd.

- Proceder był organizowany w taki sposób, że pozostaje mieć z jednej strony odrobinę podziwu dla brawury, a z drugiej współczucia dla poziomu intelektualnego organizatorów. Ponieważ jego ujawnienie było nieuniknione. Okazało się, że według niektórych wyliczeń myśmy zalali Europę Zachodnią.

B.T.W.: I robił to rząd, który obiecywał Polsce zabezpieczenie przed migracjami.

- To wszystko się składa idealnie.

D.W.-S.: Ale PiS wygrywał wybory w 2015 r. pod hasłem: bronimy Polskę przed migrantami. Teraz mamy referendum też z pytaniem ukierunkowanym na migrantów. To się chyba jednak nie składa?

- Według mnie to wszystko jest bardzo logiczne. To znaczy - jeżeli zamierzamy napaść na bank, to najlepiej, jak udajemy, że jesteśmy policjantami, albo wręcz jak jesteśmy policjantami.

Ta szczelna granica z Białorusią, która jest nieszczelna, która jest tylko pokazową instalacją, służy temu, by właśnie nikomu nie przyszło do głowy, że ci emigranci legalnie przyjechali na teren Unii Europejskiej.

B.T.W.: Czyli wszyscy patrzą na Białoruś, nikt nie patrzy kto przylatuje na Okęcie?

- Granica z Białorusią, z tego co wiem od kolegów, jest kompletnie nieszczelna. Ten płot nie stanowi żadnego problemu do pokonania. Natomiast poraża przede wszystkim bezczelność decydentów i urzędników MSZ, którzy są uwikłani w tę aferę. A jest to bardzo, bardzo poważna afera. Jest to przestępczość państwowa.

D.W.-S.: I być może nawet miliard dolarów wpłynął do czyjejś kieszeni.

- Trudno wierzyć w to, że ktoś na poziomie politycznym pozwolił, żeby tak wpłynął do urzędników konsularnych i zasilił ich kiesy. To jest niemożliwe.

D.W.-S.: To kto jest głową tego interesu? Kto jest capo di tutti capi?

- Nie wiem, czy ta organizacja, którą już tutaj nazwałem, i świadomie, systematycznie używam tego określenia - zorganizowana grupa przestępcza - ma takiego jednego capo di tutti capi w postaci Jarosława Kaczyńskiego.

Nie dajmy sobie wmówić, że afera wizowa jest bez znaczenia albo że, owszem, jest, ale to sprawa marginalna
      ZAPISZ NA PÓŹNIEJ
      D.W.-S.: Czyli wielogłowa hydra bardziej?

- Nie jest to dla nas przejrzysta struktura, natomiast z pewnością on jest informowany o rzeczach, przy których jego wstawiennictwo i wsparcie jest wymagane na poziomie politycznym. Natomiast z pewnością jest też manipulowany i wprowadzany w błąd przez swoich generałów, którzy też wykorzystują jednak nie najlepszą jego formę związaną z wiekiem i osobowościowymi predyspozycjami.

D.W.-S.: Ale jeśli wie i on musi wydać tę zgodę, to znaczy również, że jego partia odcina kupony od tego biznesu.

- Myślę, że na pewno. To nie jest pierwszy biznes, od którego partia odcina kupony. Myślę, że jeszcze przed wygranymi wyborami w 2015 roku, Kaczyński doskonale zdawał sobie sprawę, że jedynym, co tak naprawdę może scementować jego formację polityczną jest podział łupów.

To jest formacja nastawiona przede wszystkim na kwestie finansowe. My to przecież widzimy. Przecież codzienne jest mowa o jakichś pieniądzach, które wpadają do rąk osób powiązanych z PiS. A jaka jest w tym zakresie skuteczność działań prokuratury? Żadna!
      Czyli w takim państwie, skorumpowanym bardziej chyba niż Rosja, nie ma przypadkowych przepływów pieniędzy. PiS nie wyrzuca pieniędzy w błoto, PiS je kradnie. I to zostało udowodnione wielokrotnie.

B.T.W.: Zastanawiam się, tak patrząc na przyszłość, ile jest w stanie przetrwać taka dyktatura oparta na jednym przywódcy, który traci kontakt z rzeczywistością, na gangu ludzi, który jest zainteresowany tylko kradnięciem pieniędzy dla siebie i państwem, w którym tych zasobów, które można ukraść jest już coraz - panie generale, jest tak źle?

- Nie, ja wierzę w Polaków. Myślę, że jest tu bardzo duża grupa osób, dla których ważne są standardy funkcjonowania w państwie demokratycznym, uczciwość, przejrzystość. A my mamy totalnie zaburzoną komunikację przez strony czynników rządowych. Jedynym frontem wojny informacyjnej w Polsce nie są rosyjskie oddziaływania, które oczywiście istnieją, ale wojna władz państwowych z ogromną częścią społeczeństwa. I tu to wszystko jest kanalizowane.

A z drugiej strony jest ogłupianie i manipulowanie swoimi zwolennikami. Ale ta część, która już się nauczyła, czy nawet przyzwyczaiła do pewnego standardu funkcjonowania w państwie demokratycznym, zachodnim, europejskim, jakim stała się Polska prędzej czy później po prostu stwierdzi, że w takich warunkach, na takim poziomie nie da się żyć. I pójdzie zagłosować.
      (...)

wyborcza.pl/7,75398,30193253,niedziela-wyborcza-gen-piotr-pytel-o-bezpieczenstwie-polski.html#S.TD-K.C-B.3-L.1.duzy

Ja takze przekonany jestem, ze Kaczynski doskonale wiedzial o tym procederze. Ale, ze z handlu wizami wplywala kasa i do jego kieszeni wiec tylko sie z tego cieszyl. W koncu wlasnie o to chodzilo, od poczatku.

--
      • boomerang Re: Fragment wywiadu z gen. Pytlem :O) 19.09.23, 23:07
        Czas już oczyścić UE z nieżyciowych przepisów, które pozwalają Murzynowi czy Hindusowi z polską wizą na wjazd do Niemiec czy Szwecji. Nie zapominajmy że przepisy te tworzyli unijni eurokomuniści, czyli przefarbowani trockiści, a to tacy leniniści dla Zachodu, do których i ty Krzyżfobie się zaliczasz.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka