Dodaj do ulubionych

Kwaśniewski, Borowski, Janik, Olechowski z UW?

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.01.05, 09:43
Brawo! Nareszcie jakiś ruch!
Obserwuj wątek
    • Gość: zenek Kwaśniewski, Borowski, Janik, Olechowski z UW? IP: *.ippt.gov.pl 13.01.05, 09:44
      To byłby koniec UW.
      • erotica Re: a moze wezmą jakąś dziewczynę np waniek 13.01.05, 09:52
        to tak dziwnie i nienaturalnie - sami faceci ...........
        • Gość: AZ Re: a moze wezmą jakąś dziewczynę np waniek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.01.05, 10:03
          Lepsza by była Begerowa z jej oczętami...
          • slon2002 straszny pomysł. UW razem z SLD-złodziejami? 13.01.05, 10:44
            • Gość: as NO I BEDZIE UNIA TAJNYCH WSPOLPRACOWNIKOW IP: *.opole.cvx.ppp.tpnet.pl 13.01.05, 13:09
              • Gość: amp JEST W TYM TAJEMNICA! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.01.05, 14:24
                Dlaczego ukrywają fakt, że stoją za tym: Jaruzelski,Kiszczak, Rakowski i duch
                Brystygierowej i Bermana? Przecież to i tak się wyda!
                • Gość: brrr Re: JEST W TYM TAJEMNICA! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.01.05, 14:30
                  O kurde, podobno Urban ma być ich rzecznikiem prasowym. Ale jaja...
            • Gość: nieboszczyk Sztaud ŁAJNO DO ŁAJNA TO FAJNA FERAJNA. -Pasują do siebie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.01.05, 17:07
          • Gość: fred "AUTORYTETY" HA HA HA HA HA HA HA HA HA HA HA HA H IP: *.outsourcing.atman.pl 13.01.05, 10:55
            odpady popromienne , a nie żadne autorytety polityczne
            • Gość: BEZPARTYJNY A GDZE BŁOGOSŁAWIEŃSTWO MICHNIKA DLA LUDZI HONORU? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.01.05, 11:09
              W tytule nie zmieściły się zna ki interpunkcyjne. Powinno być:

... DLA "LUDZI HONORU"???!!! big_grinDD
              • Gość: Tytus Apel - ludzie Adasiowi odpuscice IP: *.ipt.aol.com 13.01.05, 11:36
                ... z tego co slyszalem jest juz na ostatnich nogach. Sporo dla Polski zrobil,
                kiedy inni sie bali. (Niezaleznie od jego pobudek.) I my na tym forum musimy mu
                to oddac. Natomiast, ze sie potem wyglupial, pil z dziubka Kiszczakowi, etc. -
                trudno. Troche szkody wyrzadzil, bardziej chyba blaznowal. Ale moze mu rozum
                ktos odjal. Dlatego myslmy o zaslugach - a sadowi ostatecznemu, czy historii (w
                zaleznosci od "swiatopogladu") zostawmy ta reszte.
                • Gość: wan Re: Apel - ludzie Adasiowi odpuscice IP: *.udn.pl 13.01.05, 12:01
                  Nie mam dostepu do plotek a z normalnych źródeł informacji trudno wywnioskować,
                  jak czuje się Adam Michnik i na co naprawdę choruje... Niezależnie od tego Adam
                  Michnik był, jest i zawsze pozostanie dla mnie wielkim człowiekiem i wielkim
                  POLAKIEM - patriotą, który dla marzeń o Polsce wolnej i demokratycznej
                  ryzykował własną wolnoscią, zdrowiem a nawet (wówczas) ŻYCIEM.

Jestem przekonany, że potomni, w przeciwieństwie do wielu tępych nienawistników
                  z tego forum, docenią jego ogromne zasługi dla Polski.
                  • davout_ Re: Apel - ludzie Adasiowi odpuscice 13.01.05, 12:33
                    Gość portalu: wan napisał(a):

> Nie mam dostepu do plotek a z normalnych źródeł informacji trudno wywnioskować,
                    >
                    > jak czuje się Adam Michnik i na co naprawdę choruje... Niezależnie od tego Adam
                    >
                    > Michnik był, jest i zawsze pozostanie dla mnie wielkim człowiekiem i wielkim
                    > POLAKIEM - patriotą

A dla mnie zawsze pozostanie kanalią , zaplutym kłamcą i esbeckim przydupasem.

który dla marzeń o Polsce wolnej i demokratycznej
                    > ryzykował własną wolnoscią, zdrowiem a nawet (wówczas) ŻYCIEM.

A ryzykował owszem ale chyba hemoroidy od siedzenia na dupie i pisania
                    wypocin. Gdy innym politycznym zabierano najmniejszy kawałek gazety , jemu
                    dostarczano papier , przybory do pisania , materiały z biblioteki itd.
                    Robiono mu też sesje zdjęciowe z celi , kręcono filmy jak mu klawisze ręce
                    wykręcają. Ciekawe czy każdego tak traktowali.

> Jestem przekonany, że potomni, w przeciwieństwie do wielu tępych nienawistników
                    >
                    > z tego forum, docenią jego ogromne zasługi dla Polski.

A ja jestem przekonany , że zostanie oceniony tak jak na to zasługuje , czyli
                    pamięć o nim wyląduje na śmietniku.
                    • Gość: Tytus Re: Apel - ludzie Adasiowi odpuscice IP: *.ipt.aol.com 13.01.05, 13:12
                      Debilu: ja jestem jedna z osob, ktora w latach 80 byla kontaktem Adama z innymi
                      ludzmi. To on mnie zawidol w tym sensie, ze po zmianach pil z dziubka
                      Kiszczakom i innym, a ci ktorzy byli z nim w sensie ryzyka (i nieraz
                      konsekwencji wiezienia), zostali przez niego odrzuceni. To byla jakas paranoja.
                      (Mialem jednak to szczescie, ze mnie nie zdazono wziac do kicia - choc sie
                      przekonalem, ze bylem namiezony.)

Natomiast jego zachowanie po 1989 roku musi byc zestawione z tym co robil
                      przed. Niech historia oceni Adama - malo ktory z nas ma prawo moralne to robic.
                      Natomiast sam napisz - ktos ty taki, cos robil w latach 70 i 80? Bo moze
                      rzeczywiscie masz prawo sadzenia...

• davout_ Re: Apel - ludzie Adasiowi odpuscice 13.01.05, 13:41
                        Kretynie: Ja nie byłem kontaktem Michnika , ale już wtedy wróble ćwierkały , że
                        się s...wił. Jeśli chodzi o to co on robił przed i po to mam na ten temat swoje
                        zdanie. Jedno jest pewne. Buszował razem ze swoimi kolesiami w archiwach bezpieki.
                        Ciekawe czego tam szukał i co znalazł?

Co ja robiłem w latach 70 i 80. Zbierałem wpi..dol, tylko dla mnie nie starczyło
                        taśmy filmowej. No ale ja nie byłem kumplem Kiszczaka.
                        • Gość: Jacek Czyli ,konkretnie, co robiłeś? Cos mi się zdaje, IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.01.05, 13:54
                          że albo tych czasów nie pamiętasz,
                          albo się nie masz czym pochwalic,
                          bo byłeś np. wagowym w jakimś geesie.
                          • davout_ Re: Czyli ,konkretnie, co robiłeś? Cos mi się zda 13.01.05, 13:56
                            Gość portalu: Jacek napisał(a):

> że albo tych czasów nie pamiętasz,
                            > albo się nie masz czym pochwalic,
                            > bo byłeś np. wagowym w jakimś geesie.
                            Zle ci się wydaje.
                            • Gość: Tytus Re: Czyli ,konkretnie, co robiłeś? Cos mi się zda IP: *.ipt.aol.com 13.01.05, 14:21
                              ... albo jak pala dostales to Ci sie we lbie poprzestawialo tak na stale.

Zal mi Cie, bo jezeli prawde piszesz, to sprzeniewierzasz sie idealom, o
                              ktorych nie mozna zapomniec. I nie ma tu znaczenia, ze moim zdaniem tym idealom
                              Adam Michnik sie sprzeniewierzyl. (Tak jak dwoch glupich nie jest wcale razem
                              wiele madrzejszych.)

Dlatego oceny pewnych postaw, od ktorych my sie nie potrafimy emocjonalnie
                              oddzielic pozostawmy innym. I lepiej troche w przyszlosci. (Jezeli natomiast
                              Adam Michnik popelnil jakies przestepstwo to trzeba go sadzic.) Natomiast
                              rozumie ludzi, ktorzy zaciekle i zoologicznie atakuja aktywnego przeciwnika
                              politycznego. To sa reguly gry. Natomiast nie rozumie ludzi, ktorzy nie
                              potrafia swojego oponenta szanowac, gdy jest u schylku kariery. (To tak jakby
                              bokser lazil po barach, aby napieprzyc oponentowi jak juz skonczyl kariere.)

Wydaje mi sie, ze wszystkim nam kiedys chodzilo o zdrowy rozsadek i tolerancje
                              na poglady innych nawet jak sie z nimi nie zgadzamy.
                              • davout_ Re: Czyli ,konkretnie, co robiłeś? Cos mi się zda 13.01.05, 14:47
                                Gość portalu: Tytus napisał(a):

> ... albo jak pala dostales to Ci sie we lbie poprzestawialo tak na stale.

A żebyś wiedział , że mi się poprzestawiało. I wyszło mi kto gra w czyjej
                                drużynie.

> Zal mi Cie, bo jezeli prawde piszesz, to sprzeniewierzasz sie idealom, o
                                > ktorych nie mozna zapomniec.

Całowanie się i chlanie gorzały z komuchami i esbekami to nie mój ideał.

> Dlatego oceny pewnych postaw, od ktorych my sie nie potrafimy emocjonalnie
                                > oddzielic pozostawmy innym. I lepiej troche w przyszlosci. (Jezeli natomiast
                                > Adam Michnik popelnil jakies przestepstwo to trzeba go sadzic.) Natomiast
                                > rozumie ludzi, ktorzy zaciekle i zoologicznie atakuja aktywnego przeciwnika
                                > politycznego. To sa reguly gry. Natomiast nie rozumie ludzi, ktorzy nie
                                > potrafia swojego oponenta szanowac

Taa. Michnik to dopiero szanuje swoich przeciwników politycznych. Aż zionie
                                tolerancją dla odmiennych poglądów.
                                • Gość: uw OFICJALNE STANOWISKO UW: IP: *.filg.uj.edu.pl 13.01.05, 15:24
                                  Ponizej podaje sprostowanie :

W nawiązaniu do fałszywych informacji rozpowszechnianych przez Radio TOK FM
                                  stwierdzamy, że żadne rozmowy w sprawie powołania wspólnej formacji ze
                                  środowiskami panów Krzysztofa Janika i Marka Borowskiego nie były i nie są
                                  prowadzone. Możliwość uczestnictwa Unii Wolności w koalicji z SdPl oraz
                                  Platformą Socjaldemokratyczną jest wykluczona.

Uważamy za poważne naruszenie zasad etyki dziennikarskiej podawanie tego typu
                                  informacji bez próby nawiązania kontaktu z nami i poznania naszego stanowiska
                                  oraz ilustrowanie (tak jak poczynił to portal "Gazety Wyborczej") tekstu o
                                  rzekomych rozmowach fotografią zrobioną parę miesięcy temu w związku z
                                  referendum europejskim.

Sekretarz Generalny UW

Andrzej Potocki
                                  • Gość: wan Re: OFICJALNE STANOWISKO UW: IP: *.udn.pl 13.01.05, 15:50
                                    Hmm, ta plotka humorystycznie skojarzyła mi się z sytuacją cnotliwej panienki,
                                    która idealnego męża szukała... szukała, szukała... w między czasie bardzo o
                                    opinie dbała. I z nikim się nie puszczała... Panienka dumna ze swej urody,
                                    inteligencji, cnotliwej przeszłości swą wartość znała i naprawdę się nie
                                    puszczała.

Jednak wszystkie łachudry i zdziry dookoła zazdrosne o dobrą opinie i pozycję
                                    owej panienki z zawiści najgorsze kłamliwe ploty rozpowiadały i oszczerstwa
                                    rzucały. Że puszczalska a tylko cnotliwą udaje. Podobnie odrzuceni adoratorzy
                                    leczyli urażone ego twierdząc, że nie taka znowu cnotka jak się uważa, bo w
                                    Magdalence była, z Kiszczakiem piła i w ogóle cholera wie co tam jeszcze robiła.

Panienka bardzo się tym przejmowała ale że dumna i grzeczna była i ogólnie
                                    idealistycznie na świat patrzyła to i bronić się przed takimi oskarżeniami nie
                                    chciała. Jedynie siłą spokoju swych zaciekłych wrogów raziła. W białych
                                    rękawiczkach czasem przyłożyła... nosem w pięść, brzuchem w kolano...

Kłamstwo notorycznie powtarzane, bez riposty pozostawiane jednak dla opinii
                                    publicznej prawdą się zdaje. I tak nasza cnotliwa panienka nim się spostrzegła
                                    starą panną się stała... nie zaznawszy rozkoszy "dawania" za dającą na lewo i
                                    prawo uchodziła.

Teraz, na stare lata puścić się postanowiła... i nadrobić stracone lata...

Choć... w końcu co ma do stracenia? Tylko rzeczywistą cnotę ale w nią nikt
                                    niestety i tak nie wierzy (sad

smile))
                                  • Gość: miop Re:potocki jak tam proces z banda z PO IP: *.broker.com.pl 13.01.05, 17:55
                                • Gość: Tytus Re: Czyli ,konkretnie, co robiłeś? Cos mi się zda IP: *.ipt.aol.com 13.01.05, 15:53
                                  To jednak jestes debil. To ze nawet Michnik byl nawet bucem, to nie uzasadnia,
                                  ze ty nim jestes.
                                  • davout_ Re: Czyli ,konkretnie, co robiłeś? Cos mi się zda 13.01.05, 15:57
                                    Gość portalu: Tytus napisał(a):

> To jednak jestes debil. To ze nawet Michnik byl nawet bucem, to nie uzasadnia,
                                    > ze ty nim jestes.

A czy mógłbyś ten bełkot przetłumaczyć ?
                                    • Gość: miop Re:relacje walentynowicz wystarcza plus maleszka IP: *.broker.com.pl 13.01.05, 17:51
                                      i koniec propagandy etosu ludzi zydokomuny
                                      relacja kubasiewicz powie wam wszystko o wybiorczej
                                      a wildstein rozswietli zaklamanie

czuchnowski wez sobie do serca rady bronka
                              • Gość: ROCZNIK 1974 Re: Czyli ,konkretnie, co robiłeś? Cos mi się zda IP: *.aster.pl / *.aster.pl 13.01.05, 15:36
                                JA PIERWSZY RAZ USLYSZALEM O MICHNIKU W LATACH 90 I TO BARDZO BO JAKO CZLOWIEK
                                Z OGROMNYM AUTORYTETEM UDZIELAL NIEFORMALNIE DUZEGO POPARCIA Z BYLEGO PZPR - TO
                                BYL JEGO WIELKI BLAD I TAKIEGO GO NIESTETY ZAPAMIETAM ....
                    • Gość: jonasz Re: Apel - ludzie Adasiowi odpuscice IP: *.dew.pl / *.dew.pl 13.01.05, 14:35
                      Głupiś jak but z prawej nawiedzonej i nie poddanej egzorcyzmom końsko-szpotawej nogi
                  • Gość: Tytus Re: Apel - ludzie Adasiowi odpuscice IP: *.ipt.aol.com 13.01.05, 13:06
                    ... nie zgadzajac sie z Michnikiem przez ostatnie 15 lat - ten glos popieram.
                    (Ja sie moge z nim nie zgadzac, ale do piet mu nie doroslem. I niech wielu co
                    go krytykuje o tym pamieta.)

I dla AM duzo zdrowia!!!
                    • Gość: wan Re: Apel - ludzie Adasiowi odpuscice IP: *.udn.pl 13.01.05, 15:40
                      Też życzę AM duuużo zdrowia. Mam nadzieję, wierzę głęboko, że wszystko sie
                      dobrze skończy i po raz kolejny zwycięży, tym razem w walce z chorobą. I że
                      swoją odwagą, siłą charakteru i umysłu będzie nam jeszcze długo służył.

Pozdrawiam serdecznie.

P.S.
                      Nie oceniam tak negatywnie jego działalności w ostatnich latach... Choćby
                      nagrywając Rywina i nagłasniając sprawę rozpoczął proces naprawy IIIRP z
                      korupcji! To był kamień, który uruchomił lawinę!!! A to z kim pił to mnie g*
                      obchodzi.
                  • Gość: Cobra Re: Apel - ludzie Adasiowi odpuscice IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.01.05, 16:45
                    Ploubiłem Ciebie niezły z jajcarz jesteś.
              • Gość: ross PANIE ADAMIE DUŻO ZDROWIA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.01.05, 12:44
                bo kto jak nie pan będzie walczył w Polsce z patologiami politycznymi i z
                rospasnym klerem, z oszołomstwem, którego jak widać nawet na tym forum mnóstwo
            • Gość: miop Re:nareszcie powstala by partia wszystkich ubekow IP: *.broker.com.pl 13.01.05, 11:11
              i reszty polakow
              dotychczas mielismy tylko takiego prezydentow
              czas tylko na taka partie

duzo w polsce zrobiono
              aby kadra TW i jadro ubecji nie stracili wladzy
          • Gość: afro I BEDZIE NA CO GLOSOWAC - BRAWO _ CHWALI SIE IP: *.ifd.uni.wroc.pl 13.01.05, 13:37
            zycze powodzenia, mam nadzieje ze pomysl do wyborow panowie zrealizuja !!!!
            • inaww Re: I BEDZIE NA CO GLOSOWAC - BRAWO _ CHWALI SIE 13.01.05, 15:11
              Co prawda to prawda. Przynajmniej mówić ci panowie potrafią po polsku, co
              sugeruje że i myśleć też. Obawiam się jedynie że to tylko pomysł, a do
              realizacji pyskacze wszelkiej maści nie dopuszczą...
        • Gość: Komuch Prawdziwa lewica IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.01.05, 14:13
          tylko
        • Gość: wikul Re: a moze wezmą jakąś dziewczynę np waniek IP: *.aster.pl / *.aster.pl 14.01.05, 00:01
          erotica napisał:

> to tak dziwnie i nienaturalnie - sami faceci ...........

Rzeczywiście młoda atrakcyjna "dziewczyna" . Mogą zabrać jeszcze
          atrakcyjniejszą - Joannę Senyszyn .
      • Gość: mag9 Widze ze unia chce sie pograzyc :) IP: *.gorzow.mm.pl 13.01.05, 09:55
        Olechowski, cos mi tu nie gra, ale byloby smiesznie
        • Gość: ? Unia się nie pogrąży bo jest na dnie IP: *.dami.pl 13.01.05, 10:21
          A, że sięłączy ze spadającymi na dno komuchami to naturalne - muły denne się
          łączą.
      • Gość: c Re: Kwasniewski, Borowski, Janik, Olechowski z UW IP: *.mimuw.edu.pl / *.mimuw.edu.pl 13.01.05, 10:20
        Hej, ten koniec nastapil 10 lat temu.smile
      • Gość: jefferson nie ma litości dla unii wolności IP: *.acn.waw.pl 13.01.05, 11:14
        jw
      • Gość: kasia_blond Z UW? Toż to obciach! IP: *.chello.pl 13.01.05, 12:08
        Toż to obciach wspierać tych przykruchtowych nieudaczników! mazowiecki,
        lewandowski, suchocka... coście sk...ny uczynili z tą krainą...?"
      • Gość: langwer Re: Kwaśniewski, Borowski, Janik, Olechowski z UW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.01.05, 13:10
        UW.jest już i tak prawie skończone ,przyjmując pod swoje
        skrzydła "spalonych"polityków daje kolejny dowód na to ,że to ugrpowanie by
        dorwać się do koryta potrafi ześwinić się do końca.
      • Gość: klik holodupki hop do kupki IP: *.cable.mindspring.com 13.01.05, 14:59
        znaczy ze towarzyszowie z PZPR/SZSP/ZSMP i innych formacji postkomunistycznych,
        mocno sie przestraszyli ze im sie dobiora do skory za wyprowadzone z budzetu
        panstwa pieniadze i przekrety prywatyzacyjne i chca sie schronic pod opieke
        tworcow grubej kreski w nadziei ze ich obronia,
        chyba malo realne tym razem
      • Gość: atp Zenek, co z toba! IP: *.rev.stofanet.dk 13.01.05, 18:51

Zenek, oni zawsze byli razem od kiedy siedzieli przy okraglym stole. Opozycja
        to fikcja, dla roznych takich co siedza przed telewizorem. Wszystkie te partie
        mialy taki sam cel i program, czy zauwazyles roznice w rzadach UW lub SLD?
        Jesli nie, to rozejrzyj sie w kolo siebie, trudno tego nie zauwazyc.
    • indris Związek ludzi nawet logiczny... 13.01.05, 09:48
      ...ale na miłość Boską nie nazywajcie tego lewicą, bo to słowo przestanie
      znaczyć cokolwiek.
    • erotica ufff- faceci-może do sexu - ale nie rządzenia 13.01.05, 09:50
      ci faceci nadają się do może średniego sexu
      ale z polityką i rządzeniem to im przecież nie wychodziło nigdy i nie wychodzi
      a może właśnie dlatego pchają się do polityki bo im w sexie zupełnie nie
      wychodzi wink
      • Gość: SCLEROTICA Byl taki dowcip "mnie sie wszystko z tym kojarzy" IP: *.azvu.nl 13.01.05, 09:54
    • hrabia_dewalgo Re: Kwaśniewski, Borowski, Janik, Olechowski z UW 13.01.05, 09:53
      Jestem zaszokowany decyzja UW. A jeszcze do niedawna bylem sympatykiem tej
      opcji poliitycznej mimo mizernych wynikow wyborczych.

Czas zalozyc wlasna partie- kto do mnie dolaczy?
      • Gość: AZ Re: Kwaśniewski, Borowski, Janik, Olechowski z UW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.01.05, 10:07
        Nie wierzę w sojusz Janika z Mazowieckim.
        Do hrabiego: decyzja zapadła?
        • hrabia_dewalgo Re: Kwaśniewski, Borowski, Janik, Olechowski z UW 13.01.05, 10:14
          Czas zrobic cos dla ojczyzny i zajac sie aktywnie polityka. Kiedy idealy
          umieraja daja pola na narodziny kolejnych.

Decyzja zapadla.
          • Gość: AZ Re: Kwaśniewski, Borowski, Janik, Olechowski z UW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.01.05, 10:33
            Już od dłuższego czasu widzę, że jest w Polsce miejsce na nową partię. Nikt w
            naszym kraju nie robi nic aby np. ukrócić anarchię w polskich sądach. Nie widać
            organizacji, która słuchałaby ludzi i podejmowała działania w ich imieniu.
            • hrabia_dewalgo Re: Kwaśniewski, Borowski, Janik, Olechowski z UW 13.01.05, 10:46
              Gość portalu: AZ napisał(a):

> Już od dłuższego czasu widzę, że jest w Polsce miejsce na nową partię. Nikt w
              > naszym kraju nie robi nic aby np. ukrócić anarchię w polskich sądach. Nie
              widać
              >
              > organizacji, która słuchałaby ludzi i podejmowała działania w ich imieniu.

-------------

Partia umiarkowanie prawicowa, laicka, o liberlanym podejsciu do gospodarki,
              proeuropejska, "zachodnia" w kazdym calu ma szanse na skupienie "oswieconego"
              elektoratu, ktory do tej pory nie znalazl swojego godnego reprezentanta w
              sejmie, a ktory jest motorem rozwoju Polski.

Wierzylem, ze UW jest taka partia, ale partyjniactwo, czy czerwona natura
              czlonkow UW wziely gore.

Partia Liberalno- Demokrtatyczna (PLD) - co wy na to? smile
              • Gość: ZZ PLD IP: *.top.net.pl 13.01.05, 14:17
                Coś takiego jak PLD istnieje tylko że pod nazwą Partia Ludowo-Demokratyczna.
                Bossem jest Roman Jagieliński. Przyjmą każdego. Nawet wyrzuconych z SLD i od
                Leppera.
    • Gość: author Wspaniale! Rózowi sie łączą, skończą na smietniku. IP: 83.168.106.* 13.01.05, 09:56
      Wszystkie mendy społeczne do jednego wora i do rzeki...szybciej i
      bezbolesnie...obywatele będą mogli usmarzyc kilka pieczeni na jednym ogniu big_grinbig_grin
      Wywalic kwasniewskiego, olechowskiego, UW, SDPL, geremków, borowskiego...mniam
      mniam, wspaniała inicjatywa rózowo-salonowa...
      • Gość: Sham`69 Partia zombie? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.01.05, 10:00
        a Urban będzie niańką ?
        • Gość: Kamel Leon Zombi: wskrzeszanie politycznych trupów IP: 195.187.73.* 13.01.05, 10:58
          Wyjaśniam co miał na myśli Luis Dorn: Zombi (zombie) to (wg pewnych religii)
          wskrzeszony trup, mający wygląd i zapach trupa, pozostający we władzy tego, co
          go wskrzesił. Luis miał na myśli chyba UW, która teraz, po wskrzeszeniu, będzie
          zapewne sterowana przez układ lewicowy. Luis Dorn nigdy sympatią lewicy nie
          darzył.
    • erotica Re: ciekawe kto jakiego ma ptaka w gaciach 13.01.05, 09:58
      tak mi się wydaje wg mojego doświadczenia, że
      uszeregowałabym panów wg wielkości ptaszka następująco:
      -najmniejszego (mało wyraźnego) ptaszka ma pan Olek
      -potem równie malutkiego ma pan Andrzejek B.
      -potem chyba Janik
      -natomiast najbardziej widocznego ptaszka ma pan Olechowski

Co wy o tym sądzicie ?
    • __jw Re: Kwaśniewski, Borowski, Janik, Olechowski z UW 13.01.05, 10:03
      ubolewam jeśli prawdą jest to co piszą... UW + SLD... nie potrafie sobie tego
      wyobrazić i jest to dla mnie policzek bo kilka razy do urny wrzucałem kartke z
      krzyżykiem dla UW...
      • Gość: author Re: Kwaśniewski, Borowski, Janik, Olechowski z UW IP: 83.168.106.* 13.01.05, 15:18
        to cofnij sie 15 lat w czasie i obsciskiwanie sie Kiszczaka z Michnikiem to moze
        otworzysz oczy...dzisiaj tez bys mogł to zobaczyc gdyby obaj dzentelmeni weszli
        na antene tv. Twoje głosy na UW to były głosy stracone bo glosowałes za kłamstwem...
    • Gość: elektorat UW JEŚLI UW POBRATA SIĘ Z CZERWONOARMISTAMI ..... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.01.05, 10:05
      ..to osiągnie moralne dno.
      • Gość: author Re: JEŚLI UW POBRATA SIĘ Z CZERWONOARMISTAMI .... IP: 83.168.106.* 13.01.05, 15:20
        Nie rozsmieszaj mnie. Rózowi (UW) zbratali sie z czerwonymi (SLD, SDPL, UP)
        około 20 lat temu czego efektem okrągły stoł...Moralne dno UW osiagneło gdy
        jeszcze nie istniało...
        • Gość: elektorat (były)UW Re: JEŚLI UW POBRATA SIĘ Z CZERWONOARMISTAMI .... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.01.05, 17:31
          A w koalicji KLD też byli czerwoni?
      • Gość: RWerp Re: JEŚLI UW POBRATA SIĘ Z CZERWONOARMISTAMI .... IP: *.ifpan.edu.pl / *.ifpan.edu.pl 13.01.05, 16:21
        To kaczka dziennikarska.
    • Gość: quentin no nareszcie żydokomuna w 100% wydaniu, zaraz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.01.05, 10:07
      się pożygam, nie po to głosowałem na Geremka żeby teraz z tym czerwonym kmerem
      się spoufalał i jego żonką od fundacji, która wiadomo wszystkim po co jest ->
      przyjmowanie korzyści majątkowych od człowieka, który potem mając 5% udziałów
      manipuluje największym polskim koncernem. Czyli rozwiązanie jedno -> głosować na
      Giertycha, po prostu w tym kraju trzeba drugiego Pinocheta do zrobienia porządku
      • Gość: pandada Re: no nareszcie żydokomuna w 100% wydaniu, zaraz IP: *.ceron.pl 13.01.05, 17:12
        A wytypowałeś już kilka tysięcy rodaków do odstrzału? Trzeba zacząć odświeżać obozy i wywalić z nich muzea...
        Czy ty jesteś taki głupi czy bezczelny?
    • Gość: 4krzych1 mam dla nich dobrą nazwę: "TOP"... IP: *.aster.pl / *.aster.pl 13.01.05, 10:12
      "Towarzystwo Oligarchów Postkomunistycznych", no i niech jeszcze "wciągną" do
      swego "towarzystwa" Kulczyka i Balcerowicza (koniecznie!!!)
      • Gość: prom Re: mam dla nich lepszą nazwę: "ROS"... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.01.05, 10:38
        czyli Rycerze Okrągłego Stołu - a wciągnąć powinni Jaruzelskiego i Kiszczaka
    • rappaport Re: Kwaśniewski, Borowski, Janik, Olechowski z UW 13.01.05, 10:13
      Gość portalu: Woda napisał(a):

> Brawo! Nareszcie jakiś ruch!

Wyłonienie się z tego poltycznego chaosu jaki dziś mamy jakiejkolwiek nowej
      inicjatywy poltycznej zasługuje co najmniej na życzliwą aprobatę.
      Widziałbym jednak ową inicjatywę raczej jako wspólny Blok Partii Wyborczych z
      zachowaniem Ich całkowitej autonomii.
      • Gość: stefan Re: Kwaśniewski, Borowski, Janik, Olechowski z UW IP: 80.50.35.* 13.01.05, 10:24
        a na patronów ideowych niech wezmą Jaruzela i Kiszczaka, przecież to "ludzie honoru, ocalili Polskę od bratobójczej walki"...
    • Gość: hr. Zet Pomysl nalezy do ciekawych. Popieramy. IP: 212.91.224.* 13.01.05, 10:14
      Olechowski comme Président? Oby tak. Kwasniewski ojcem chrzestnym, Belka
      premierem. On verra.
    • Gość: jurek Re: Kwaśniewski, Borowski, Janik, Olechowski z UW IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.01.05, 10:17
      Jeszcze brakuje tam Frasyniuka
    • Gość: figaro Sami swoi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.01.05, 10:18
      To nawet jest logiczne. Swoi dołączą do swoich. Byłaby to partia jednonarodowa. Może przy okazji wróciliby do swoich rodowych nazwisk: Berman-Borowski. Sztolzman_Kwaśniewski, Szechter_Michnik, itd. Czemuż się wstydzić swoich przodków, choćby byli mordercami?
      • Gość: jez A co twoj dziadek pracowal jako kapo w Oswieciemiu IP: *.noname.net.icm.edu.pl 13.01.05, 17:34
        Najlepiej sprowadzic wszystko do antysemityzmu. MW i Jej sympatycy powinni
        zalozyc platforme programowa z Le Penem i neofaszystami z NRD. Mysle ze
        spokojnie by mogli byc calkiem powazna sila np. w parlamencie Europejskim.
        Widac, ze niektorzy juz zapomnieli o takich "kwiatkach" Kielce w 1948 roku.
        Tylko byc dumnym z takich wspolrodakow.
        • Gość: author Re: A co twoj dziadek pracowal jako kapo w Oswiec IP: 83.168.106.* 13.01.05, 18:01
          Jego rodzice pewnie nie byli zydami wiec kapo nie mogł byc i jego tata.
          A co do kielc 48'. UBecja to nie są moi wspołrodacy, brzydze sie takimi
          ludźmi..bo chyba wiesz o tym ze wszystkie oficjalne onformacje o tym wydarzeniu
          do albo kłamstwa albo połprawdy???
    • Gość: .. Już raz był taki eksperyment pod nazwą Unia Pracy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.01.05, 10:18
      to miała byc lewica postsolidarnościowa plus lepsze kaski postpezepteerowskie. Jak się okazało "kąski" wywaliły Bujaka a formacja skończyła jako przydupas PZPR-SLD. jak ktoś chce do końca pogrążyć Unię Wolnośći to niech lansuje ten plan. Ja na taki potworek głosowac nie będę.
    • Gość: akson1 Dla mnie to najmniej skompromitowane nazwiska IP: *.uni.lodz.pl 13.01.05, 10:19
      Gdyby to byla prawda chyba bym ich poparl. Serio. Wiem, ze to nie nazwiska
      tworza jakosc, ale te tu podane sa dla mnie tymi, ktorych jescze znosze i
      toleruje w naszej zgniliznie politycznej. Choc to wybor miedzy czarnym i szarym
      z braku laku...
      • hrabia_dewalgo Re: Dla mnie to najmniej skompromitowane nazwiska 13.01.05, 10:20
        Gość portalu: akson1 napisał(a):

> Gdyby to byla prawda chyba bym ich poparl. Serio. Wiem, ze to nie nazwiska
        > tworza jakosc, ale te tu podane sa dla mnie tymi, ktorych jescze znosze i
        > toleruje w naszej zgniliznie politycznej. Choc to wybor miedzy czarnym i
        szarym
        >
        > z braku laku...

-------------

Co ty bredzisz?!
        Kwas nie jest skompromitowany?! Otworz oczy, zacznij czytac chocby GW.
      • Gość: Tudziej Re: Dla mnie to najmniej skompromitowane nazwiska IP: *.crowley.pl 13.01.05, 13:17
        proponuję Ci przeczytać "Rzeczpospolitą kłamców-Salon" Łysiaka. Będziesz miał
        szansę zrozumieć "konieczność dziejową" tego rozwiązania.
        • Gość: Hermes Re: Dla mnie to najmniej skompromitowane nazwiska IP: *.datacomsa.pl / 194.246.106.* 13.01.05, 13:29
          Lysiakowi wszystko pieprzy się z Napoleonym.
          Ale i tak w Polsce Taleyranda nie widać!
    • Gość: rzymianin Kwaśniewski, Borowski, Janik, Olechowski z UW??? IP: *.chello.pl 13.01.05, 10:19
      BRAVO!!! BRAVO!!! BRAVO!!!
      bedzie wiecej glosow na PO!!!
    • Gość: stefan z Ciemnogro UW-ostatnia próba reanimacji ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.01.05, 10:24
      Ratuj sie kto moze? Zgadzam sie z poglądem Szmajdzinskiego,kidy ktos
      zaproponował aby przed poprzednimi wyborami SLD weszlo w koalicje z UW na co
      ten pragmatyczny poliyk odpowiedzial ze SLD spotkal by taki sam los co bylego
      koalicjanta AWS-odejscie w niebyt.Trudno sie z tym nie zgodzic.
      • Gość: AZ Re: UW-ostatnia próba reanimacji ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.01.05, 10:36
        SLD SPOTKAŁ już taki sam los - nawet bez koalicji z UW
    • Gość: Titanic GW Kłamie ! To spisek Michnika, Urbana i Kwacha ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.01.05, 10:24
      UW tonie do końca sama, bez czerwonych na pokładzie ! smile))
    • Gość: brawo Re: Kwaśniewski, Borowski, Janik, Olechowski z UW IP: 195.117.149.* 13.01.05, 10:31
      jesli powstanie, to na pewno dostanie moj glos
      • Gość: zi Re: Kwaśniewski, Borowski, Janik, Olechowski z UW IP: 82.177.71.* 13.01.05, 10:39
      • Gość: mateo Re: Kwaśniewski, Borowski, Janik, Olechowski z UW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.01.05, 10:45
        Toż to polityczna pornografia, panowie ( zwłaszcza z mumii wolmości) już bez
        żenady obnażyli swoje polityczne ciągotki. Mogą powiedzieć nareszcie razem, po
        co nam było to rozstanie w 1968....
    • Gość: machniom Antysemityzm IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.01.05, 10:40
      Czy będzie objawem antysemityzmu, jak nieobrzezany goj będzie głosował na tę nową formację?
      • Gość: author Re: Antysemityzm IP: 83.168.106.* 13.01.05, 15:22
        Zdecydowanie big_grin
    • Gość: ross BRAWO UW IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.01.05, 10:40
      Lewoskrzydłowi liberałowie to najlepsza możliwa obcja, a zombie to PiS
      • praptak "Lewoskrzydłowi liberałowie"? 13.01.05, 11:44
        "Lewoskrzydłowi liberałowie"? To możliwe chyba tylko w Polsce, gdzie związki
        zawodowe nazywane bywają prawicą.
        • Gość: pandada Re: "Lewoskrzydłowi liberałowie"? IP: *.ceron.pl 13.01.05, 17:22
          Liberalizm to nie tylko wynaturzona forma kapitalizmu z wyzyskiem i rabunkową eksploatacją. Poczytaj sobie twórców liberalizmu: Locke'a, Milla, Smitha...
          Ideałem najwyższym liberalizmu jest wolność człowieka a nie kapitału. Wolność gospodarcza powinna być jak największa, ale hamowana przez moralność, wolność innych ludzi lub użyteczność społeczną.
          Liberalizm dotyczy także sfery moralnej, obyczajowej, religijnej, artystycznej - a tu z pewnością najbardziej liberalne są UW, SLD, SdPL i UP. Natomiast PiS i LPR, a ostatnio i PO, optują za państwem zakazów i jednej linii myślenia i dlatego liberalne nie są. Podobnie liberalizm UPR jest szczątkowy, do czego się nawet przyznają (liberalno-konserwatywna)
          • Gość: miop Re:chyba lewizna lyberalna IP: *.broker.com.pl 13.01.05, 17:58
            rownosc wlasnosc wolnosc
            Liberałowie głoszą, że wszyscy ludzie są równi, mają te same uprawnienia oraz,
            że żadna władza nie może tych uprawnień człowiekowi odebrać. W pierwszej
            kolejności wymieniają prawa do wolności i do własności. Wśród praw wolnościowych
            znajdują się wolność sumienia, przekonań, słowa, zgromadzeń, zrzeszeń i wolność
            wyboru własnego stylu życia. Prawo posiadania i dysponowania własnością pojmują
            jako rozszerzenie prawa człowieka do swobodnej działalności gosp., a zarazem
            jako gwarancję polit. niezależności jednostki. U podstaw liberalnego państwa
            stoi równość wszystkich podmiotów życia zbiorowego wobec prawa. Liberałowie
            uważają, że władza państw. musi być ograniczona, jej pozycja wyznaczona przez
            konstytucję (zasada konstytucjonalizmu i rządów prawa) oraz musi być
            odpowiedzialna przed obywatelami. Najwyższą władzę przyznają sądom, zwł. sądowi
            najwyższemu lub konstytucyjnemu, badającemu zgodność praw z konstytucją oraz
            prawami człowieka. Praktyczna zasada sprawowania władzy sprowadza się wg nich do
            zasady równowagi sił, najwcześniej wyrażonej w konstytucji amer., umożliwiającej
            kontrolę poszczególnych instytucji państwa oraz ograniczanie ich prerogatyw. Ma
            to na celu uniknięcie sytuacji, w której jakaś siła polit. uzyskuje pozycję
            monopolisty. Zasada ta odnosi się również do instytucji prywatnych, z których
            żadna nie może uzyskać pozycji prawnie uprzywilejowanej, oraz do sfery ekonomii.
            Rola państwa polega na stanowieniu i ochronie praw we wszystkich dziedzinach
            ludzkiej aktywności, państwo pozostawia jednocześnie poszczególnym podmiotom
            życia zbiorowego określenie celów i sposobów swego działania. Liberałowie są
            przekonani, że jednostka jest źródłem inicjatywy, bogactwa i zmiany. Widzą
            człowieka jako istotę twórczą, poszukującą, choć nie bezkonfliktową. Dominująca
            jest wśród liberałów postawa racjonalistyczna; przeciwstawiają się oni tradycji,
            zwyczajom, przesądom.
    • Gość: Unia Pracy Zaloga z Tytanika IP: *.dip.t-dialin.net 13.01.05, 10:50
      konsoliduje sie grono osob politycznie przgranych, odejcie w nicosc, mimo
      "historyczengo" dorobku musi bolec. Pozostal plankton polityczyny, a ze SLD z UW?
      No coz starzy czerwoni znajomi.
      • Gość: roos Zaloga z Tytanika to POPiS IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.01.05, 11:08
        A to nie był Tytanik, a okręt AWS, więc tylko wyjątkowo mało zaznajomieni z
        polityką mogą głosować na te pseudopartie
    • Gość: czacza Re: Kwaśniewski, Borowski, Janik, Olechowski z UW IP: *.lubin.dialog.net.pl 13.01.05, 11:01
      wszystkich ich cenię ale coś mi nie pasuje. Panowie, z prawicą Wam nie po
      drodze, chyba, że już chcecie tylko sukcesów politycznych. Nie pasujecie do UW,
      na tym dużo stracicie w oczach wyborców. Do tej pory zastanawiałam się, czy SLD
      czy Wy ale w tej chwili już nie mam wątpliwości. Straciliście w moich oczach.
      • Gość: hr. Zet Re: Kwaśniewski, Borowski, Janik, Olechowski z UW IP: 212.91.224.* 13.01.05, 11:07
        O ile dobrze rozumiem chodzi o nowa formacje lewicowa, dowartosciowana przez
        obecnosc Olechowskiego i Frasyniuka. UW jako "firma" (nazwa) nie jest brana pod
        uwage. A co z Belka i Cimoszewiczem, mes amis de la gauche? Brac ich!
      • Gość: ross Re: Kwaśniewski, Borowski, Janik, Olechowski z UW IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.01.05, 11:10
        Unia Wolności to nie prawica, jak już to liberałowie, a ostatnio bardzo
        lewoskrzydłowi. Kto by chciał być zacofaną prawicą o średniowiecznych pełnych
        nienawiści poglądach

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka