Gość: Blong IP: *.zabkowska.sdi.tpnet.pl 29.09.02, 17:17 Mam takie pytanie do przydupasow Kingfisha i jego samotnego. Czy za dwadziescia lat bedziecie tez opowiadac swoim dzieciom o straszliwym wampirze Viscie ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Hiacynt Re: Vist fanclub IP: *.klodzko.sdi.tpnet.pl 29.09.02, 17:53 Gość portalu: Blong napisał(a): > Mam takie pytanie do przydupasow Kingfisha i jego samotnego. > Czy za dwadziescia lat bedziecie tez opowiadac swoim dzieciom o straszliwym > wampirze Viscie ? Kingfish sam doistaczył materiał. Poprosiłem go, by podał przykład antysemityzmu Vista - oto te listy, myślę, że Kingfish wybrał najgorsze z najgorszych: Prawda o Palestyńczykach: scierwo chowali sie i chowaja za malymi dziecmi. Od czasu do czasu im bron podsuna pod reke i masz znowu zabili niewinne dziecko. Scierwo, skurwiele ci palestyncy obroncy pokoju z Arafatem na czele. Ten maly chlopczyk zostal zastrzelony przez Palestynczyka. To jest udowodnione i tego nie idzie zaprzeczyc. Tak wlasnie, palestynskie scierwo morduje wlasne dzieci dla wlasnych celow. Oni nie maja skrupolow. Scierwo palestynskie ktore morduje swoje wlasne dzieci. 12 letni chlopczyk muzulmanski wedlug arabskiej tradycji jest traktowany jako dorosly mezczyzna na tych samych sasadach co dorosli. Wiec i te male gnojki sa takimi samymi bandziorami jak ich ojcowie scierwo palestynskie. --------------------- Na to Vist: O Prawdo ! Więc teraz jesteś Żydówką ? mh... I taką wulgarną ? pzdr > Vist________________/ ----------------------------------------- Vist dał okropny temat listu: Sołtys też Żyd. A co pisze Sołtys o rodzinie Vista? Sołtys do Vista: Zabijac male dziewczynki zabijal twoj ojciec jak twoja matka rodzila bo skurwiel arabski nie chcial miec corek, bo dziewczynki arabskie nie moga sie wypierdolic w powietrze i kasy z tego nie bedzie. Ot cala prawda o kurewskiej rodzince vista. na to Vist, tytułeje list - Sołtys też Zyd i pisze: Czy ktoś mógł mysleć, że Sołtys też.... "Plaga w te czasy." > ) > Vist________________________/ --------------------------------------------------------------- Robak do Vista: I co vist udowodnij skurwielu ze tak nie jest. Ty nic innego nie potrafisz tylko siejesz nienawisc. Jestes najwiekszym skurwielem tu na tym forum i jeszcze nigdy nic sensownego nie napisales. .... Na to Vist: Robak ? To z ksiedzem raczej się kojarzy ...? To może Jankiel nie tak do końca był Żydem ? > Who knows ? > > V.__________________________/ Następny list autora o prowokacyjnym nicku Matka T. To "polaczki" przewaznie tak klna a nie Zydzi. Zydzi sa bardzo dobrze wychowanii wiedza ktory Muzulmanin jest terrorysta. Wydaje mi sie ze gdy Zyd zobaczy Vista, to dlugo by nie czekal zeby Vistowi-Arabowi-terroryscie kulke w lep podarowac. Vist to jeden z tych odwaznych samobojcow terrorystow za klawiatura siedzacy, ktory tak bardzo uwielbia gdy terrorysci arabscy wysadzaja sie wsrod malych dzieci i mlodzierzy. Powiedz Vist, staje Ci jak widzisz kiedy terrorysci arabscy wysadzaja sie w srod cywili? Razem z ojcem uczcicie? i Vist się pyta, czy Matka T, też ??? Oto przykłady antysemityzmu osaczonego Vista na forum Świat, jakie podał Kingfish. Helgi metody prowadzenia nagonkijuż poznaliśmy, gdy próbowała zrobić z Tyu antysemitę, ku uciesze Perły. Pisała o Tyu antysemita i moczarowiec. Metody Helgi to metody bojówki która urządziła nagonkę na Vista. Hiacynt Odpowiedz Link Zgłoś
carmina Re: Vist fanclub 29.09.02, 23:01 Widziałam, jakimi metodami rozprawiano się z Vistem. On, mimo, że zmuszony do walki, nie odpłacał tym samym. Przezwyciężając niechęć do wątków tego typu zdecydowałam się obejrzeć filmik skomponowany przez nieznanego mi zupełnie Kingfisza. To było straszne. Kingfisz duzo starań włożył w to, by poniżyć Vista. Nie chce o tym pisać. Można chyba wciąż obejrzeć, tylko nie warto. Wtedy zdecydowałam się sprawdzić pisanie Vista. Za co to mu się robi? I doszłam do wniosku, który wpisałam między komentarzami innych, pod filmem Kingfisza: "Nie widzę zła w pisaniu Vista", mniej więcej tak brzmiał mój wpis. Tak nadal uważam. Może nie przeczytałam wszystkich postów Vista. Może. Ale to co przeczytałam, a starałam się odnaleźć to , co pisał - pozwoliło mi tak właśnie napisać. Potem dalej trwało wstrętne pisanie do niego. Chyba tego nie wytrzymał. Nekrolog. Nie wiem co się działo, czy co się stało. Do dziś jest mi przykro, ze tak się to na forum potoczyło. Teraz okazuje się, ze wspomnienie jego imienia grozi kontaktem z niejakim Helgiem. On Vista starsznie prześladował, ten Helg. Teraz atakuje Hiacynta. Obsesyjnie. Ohydne pisanie. Niesposób sobie z nim poradzić. Pisze najgorsze rzeczy, plugawe. Bez żadnych hamulców. Zadomowił się na forum aktualnosci dzieki porozumieniu, które nawiązał z Miriam i jej grupą. Ja nie chcę mieć z Helgiem nic wspólnego, schodzę mu z drogi jak ekshibicjoniscie, ale nikt nie zabroni mi wspominać kogo mam ochotę, i w sposób, jaki uwazam za słuszny. A Vista wspominam dobrze, nie był antysemitą. I będę pisać o tym, jeśli tak uznam. Bez względu na ataki Helga na mnie, pisał juz do mnie w swoim stylu, za to, ze wspomniałam imię Vista. Dobrze wspomniałam. Blong Hiacynt Pozdro Carmina Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pollak Re: Vist fanclub IP: *.jgora.dialog.net.pl 29.09.02, 23:07 carmina napisała: > Teraz okazuje się, ze wspomnienie jego imienia grozi kontaktem z niejakim > Helgiem. On Vista starsznie prześladował, ten Helg. Teraz atakuje Hiacynta. > Obsesyjnie. Ohydne pisanie. Niesposób sobie z nim poradzić. Pisze najgorsze > rzeczy, plugawe. Bez żadnych hamulców. Zadomowił się na forum aktualnosci > dzieki porozumieniu, które nawiązał z Miriam i jej grupą. > Ja nie chcę mieć z Helgiem nic wspólnego, schodzę mu z drogi jak > ekshibicjoniscie, To jest na prawdę dobry tekst Odpowiedz Link Zgłoś
_helga Zapytaj Tete. 29.09.02, 23:21 Jednorazowo odpowiadam, bo jak widze fan klub juz sie zaczal zglaszac, to nie chce przeszkadzac w zebraniu partyjnym. Zglos sie do Tete, ona te watki podniosla. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Blong Re: Zapytaj Tete. IP: *.zabkowska.sdi.tpnet.pl 30.09.02, 02:01 _helga napisała: > Jednorazowo odpowiadam, bo jak widze fan klub juz sie zaczal zglaszac, to nie > chce przeszkadzac w zebraniu partyjnym. Zglos sie do Tete, ona te watki > podniosla. > Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tete Re: Zapytaj Tete. IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 30.09.02, 10:58 _helga napisała: > Jednorazowo odpowiadam, bo jak widze fan klub juz sie zaczal zglaszac, to nie > chce przeszkadzac w zebraniu partyjnym. Zglos sie do Tete, ona te watki > podniosla. > Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MA Re: Zapytaj Tete. IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 01.10.02, 01:25 > Vist - mądry człowiek, pióro oryginalne - był większym zagrożeniem niż liczne > chamidłowate nicki wypisujące śmieciowe posty ? Dlaczego ? Nie mogę tego > zrozumieć. > > To strategia. Trzeba wykazać, że "twoi" polemiści mogą być tylko chamidłem wypisującym "śmieciowe posty". A to odstraszy od ich poglądów. Każdy antagonista grzeczny i racjonalny jest największym zagrożeniem, bo nie daj boże ktoś go zrozumie i zasieje ziarno zwątpienia. Od niedawna śledzę forum, ale mam wrażenie, że to nie dyskusja, tylko front walki. Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
tyu Vist fanclub: zgłaszam akces! 30.09.02, 00:24 Witaj Blongu! Gdzieś był, jak Cię nie było? A właściwie - wszystko jedno gdzie, ale i tak za długo! Zgłaszam akces - jak w tytule. Towarzystwo doborowe, idol też niczego... Pozdrawiam! moczarowiec tyu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Blong Re: Vist fanclub: zgłaszam akces! IP: *.zabkowska.sdi.tpnet.pl 30.09.02, 01:59 tyu napisał: > Witaj Blongu! > Gdzieś był, jak Cię nie było? > > A właściwie - wszystko jedno gdzie, ale i tak za długo! Zrobilem sobie urlop w domu. A w czasie urlopu nie siadam za komputer. > Zgłaszam akces - jak w tytule. > Towarzystwo doborowe, idol też niczego... > > Pozdrawiam! > moczarowiec tyu Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
d_nutka Re: Vist fanclub: zgłaszam akces stowarzyszeniowy 30.09.02, 08:20 może przedwcześnie,ale taki typ jak ja tak ma. najpierw miło przywita,a potem jak trzeba,to .... Viscie,odchodziłeś kiedy ja przychodziłamm ale COŚ było dobrego w twoim pisaniu.Za pamiętałam twój nick,a pamięci do nicków raczej nie mam. Zapamiętuję tylko TE znaczące. pozdrawiam d_ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nurni Re: Vist fanclub IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 30.09.02, 00:26 'Mam takie pytanie do przydupasow Kingfisha i jego samotnego. Czy za dwadziescia lat bedziecie tez opowiadac swoim dzieciom o straszliwym wampirze Viscie ?' no tyle ile bedzie trzeba poki wszyscy nie powtorza mantry: Vist wirusy wlamania itd magnes jaki przyciagnal bojowkarzy to kilka slow o Viscie jakie tu padly bo jesli Vist jest ok to kim sa te gnojki? no wlasnie sa gnojkami do tego dopuscic nie moga nie bylo by ich w trzy dni gdyby forum zareagowalo ale nie zareagowalo gnojki sa pozyteczne nurni Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stoik Pytanie do Carminy - poważne IP: *.math.uni.lodz.pl / *.toya.net.pl 30.09.02, 01:26 Czy mogłabyś skomentować dla mnie poniższy tekst: Polaka poznasz łatwo po słowie "ścierwo". Tyle tego jest w Polsce. I co dzień swieże. Hiena, rzeźnik i Polak. Jedna rodzina ? Pozdrawiam Stoik Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: Pytanie do Carminy - poważne 30.09.02, 02:59 Gość portalu: Stoik napisał(a): > Czy mogłabyś skomentować dla mnie poniższy tekst: > > Polaka poznasz łatwo po słowie "ścierwo". > Tyle tego jest w Polsce. > I co dzień swieże. > Hiena, rzeźnik i Polak. Jedna rodzina ? > > Pozdrawiam > Stoik I Ty, Stoiku o Zydach ??? Ops, przepraszam, o Polakach ??? ) Koniec swiata !!! A ja myslalem, ze do matematyki uda Ci sie ograniczyc. ) Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
carmina Do Stoika Bezstronnego - ze zdziwieniem 30.09.02, 19:43 Gość portalu: Stoik napisał(a): > Czy mogłabyś skomentować dla mnie poniższy tekst: > > Polaka poznasz łatwo po słowie "ścierwo". > Tyle tego jest w Polsce. > I co dzień swieże. > Hiena, rzeźnik i Polak. Jedna rodzina ? > > Pozdrawiam > Stoik Czy mógłbyś skomentować "dla mnie" to swoje pytanie? Jest bardzo dziwne. Zwłaszcza - zadane przez Ciebie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stoik Do Carminy - z odpowiedzią IP: *.toya.net.pl / *.toya.net.pl 30.09.02, 23:37 Droga Carmino, z przyjemnością wyjaśnię powód mojej prośby, ale dopiero po Twoim komentarzu. Kolejność jest tu naprawdę istotna. Pozdrawiam Stoik Odpowiedz Link Zgłoś
carmina Do Stoika o kolejności 01.10.02, 09:38 Gość portalu: Stoik napisał(a): > Droga Carmino, > z przyjemnością wyjaśnię powód mojej prośby, ale dopiero po Twoim komentarzu. > Kolejność jest tu naprawdę istotna. > Pozdrawiam > Stoik Stoiku: (Wstrzymam się od "drogi", gdyż teraz myślę o Tobie "zadziwiający") 1. Jak możesz zakładać jakąkolwiek swoją przyjemność w związku z tym tekstem? 2. Dlaczego akurat ja mam mieć udział w jakiejś Twojej kolejności, która jest istotna? 3. Jak się ma do tego Twoja deklarowana bezstronność wzgledem mnie? Czyż jest ona oparta o zasadę "niedostrzegania" tylko spraw niewygodnych dla Ciebie? Czy więc to co piszesz jest po Twojej myśli? Nic już z tego nie rozumiem. Odpowiedzi na te pytania są ważne w mojej kolejności. Czy mógłbyś napisać jak nick godny, albo lepiej - po prostu napisz o co Ci chodzi. No games. Just sports. Taka jest w tej sytuacji moja prośba. C Odpowiedz Link Zgłoś
pollak Re: Do Stoika o kolejności 01.10.02, 09:51 carmina napisała: > Stoiku: > (Wstrzymam się od "drogi", gdyż teraz myślę o Tobie "zadziwiający") > > 1. Jak możesz zakładać jakąkolwiek swoją przyjemność w związku z tym tekstem? > 2. Dlaczego akurat ja mam mieć udział w jakiejś Twojej kolejności, która jest > istotna? > 3. Jak się ma do tego Twoja deklarowana bezstronność wzgledem mnie? Czyż jest > ona oparta o zasadę "niedostrzegania" tylko spraw niewygodnych dla Ciebie? Czy > więc to co piszesz jest po Twojej myśli? Nic już z tego nie rozumiem. > > Odpowiedzi na te pytania są ważne w mojej kolejności. > Czy mógłbyś napisać jak nick godny, albo lepiej - po prostu napisz o co Ci > chodzi. No games. Just sports. > Taka jest w tej sytuacji moja prośba. Chodzi o Vista.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hiacynt do Stoika poważnie ___zanim się nie zagalopuje IP: *.klodzko.sdi.tpnet.pl 01.10.02, 10:41 Gość portalu: Stoik napisał(a): > Czy mogłabyś skomentować dla mnie poniższy tekst: > Polaka poznasz łatwo po słowie "ścierwo". > Tyle tego jest w Polsce. > I co dzień swieże. > Hiena, rzeźnik i Polak. Jedna rodzina ? Stoiku mogłem postąpić jak w tytulew, czekać aż się zagolopujesz. Mógłbym postąpić inaczej, do wszystkich listów w których pisano o ścierwie palestyńskim i ścierwie arabskim dokonać prostej podmiany i poprosić Ciebie o komentazrz. Byłoby to bardzo łatwe. Myślę, że nie znasz wątku z którego wziąłeś powyższe słowa. Gdybyś go znał, nie byłbyś tak lekkomyślny. Ja wkleję Ci kilka listów i na koniec skomentuję: to sa same falszywki adres: 94.78.225.* Gość: urban 18-10-2001 23:26 vist i viri to dwoch arabow ktorzy falszuja fotki i pokazuja je na swojej stronie - arabska propaganda. Tak jak te scierwa palestynskie tak to scierwo vist klamie i falszuje fakty. Re: ___ Czy__tu__Araby____________________są__wartownikami ?___ Jest scierwo w Izraelu i to sa araby, gnojki, mordercy wlasnych dzieci i ty ich popierasz razem z twoim ojcem arabem ktory wlasne dzieci morduje. scierwa araby______________________mordują__wlasnw__dzieci.___ I co vist udowodnij skurwielu ze tak nie jest. Ty nic innego nie potrafisz tylko siejesz nienawisc. Jestes najwiekszym skurwielem tu na tym forum i jeszcze nigdy nic sensownego nie napisales. Typ vist viatr doradca w seksie a glupszy od lokomotywy, bo lokomotywa potrafi gwizdac a ty balwanie nawet nie potrafisz prostych zdan zlozyc. Zamknij wiec swojego ryja i kochaj sie ze swoja mama arabka tak jak robiles do tej pory, morderco palestynski. Re: ______twoj____ojciec______ adres: 63.137.94.* sołtys napisał: Zabijac male dziewczynki zabijal twoj ojciec jak twoja matka rodzila bo skurwiel arabski nie chcial miec corek, bo dziewczynki arabskie nie moga sie wypierdolic w powietrze i kasy z tego nie bedzie. Ot cala prawda o kurewskiej rodzince vista. mi to bardziej wyglada na "polaczkow" niz na Zydow adres: 247.235.21.* Gość: matka T. 19-10-2001 00:21 odpowiedz na list odpowiedz cytując To "polaczki" przewaznie tak klna a nie Zydzi. Zydzi sa bardzo dobrze wychowani i wiedza ktory Muzulmanin jest terrorysta. Wydaje mi sie ze gdy Zyd zobaczy Vista, to dlugo by nie czekal zeby Vistowi-Arabowi-terroryscie kulke w lep podarowac. Vist to jeden z tych odwaznych samobojcow terrorystow za klawiatura siedzacy, ktory tak bardzo uwielbia gdy terrorysci arabscy wysadzaja sie w srod malych dzieci i mlodzierzy. Powiedz Vist, staje Ci jak widzisz kiedy terrorysci arabscy wysadzaja sie w srod cywili? Razem z ojcem uczcicie? Zapraszasz Virego i jego ojca Araba na obiadek i razem opijacie bohaterow? Vist______czy_twoj_ojciec_jest_Arabem?_Ja_twierdze_ze_jest 238.117.111.* / *.coa.gov.tw kamil Popieram matke Terese i twierdze ze Vist robi wszystko aby uniknac tematow "palestynscy mordercy-terrorysci". Czyzbys byl Arabem z Palestyny? Moze twoj ojciec jest? Czy__tu__Żydzi____________________są__wartownikami ?___ adres: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl Gość: Vist 18-10-2001 23:37 odpowiedz na list odpowiedz cytując Żyda poznasz łatwo po słowie "ścierwo". Tyle tego jest w Izraelu. I co dzień swieże. Hiena, rzeźnik i Żyd. Jedna rodzina ? V._________________________________________/ ---------------------------------------------- Nie wiem, czy Vist jest Palestyńczykim, czy jest Arabem, czy jego ojciec jest Arabem, ale z całą pewnością nie uważasz Stoiku, że są rasy lepsze i gorsze. Że tak samo należy traktować słowa obraźliwe wobec Palestyńczyków jak i Żydów. Wiele osób - kilka z tego samego adresu pisało o ścierwie arabskim, czy też palestyńskim. Vist swój list napisał po przeczytaniu słów Robaka : "Zamknij wiec swojego ryja i kochaj sie ze swoja mama arabka tak jak robiles do tej pory, morderco palestynski." Cóż ty na to Stoiku? Nie wiem, co autor miał na myśli, ale przeczytaj uważnie słowa Vista: Żyda poznasz łatwo po słowie "ścierwo". Tyle tego jest w Izraelu. I co dzień swieże. Hiena, rzeźnik i Żyd. Jedna rodzina ? Pisząc słowo ścierwo, Vist myślał o Arabach - Palestyńczykach. Ścierwem określają Arabów "dyskutanci" z tego wątku. Vist w odpowiedzi nazwał Żydów rzeźnikami. Czy zdawałeś sobie z tego sprawę Stoiku? Jeżeli stawiasz takie pytania, to powinieneś zapoznać się z całym wątkiem. Hiacynt pws, na koniec Vist napisał list w tym wątku: ___ Dziwne !______w__jednym__wątku__w__krótkim__czasie__tylu__Żydów ? Gość: Vist 19-10-2001 01:17 Dziwne ! Po moim jednym poście... Pojawiła się cała grupa Żydów. Większość z nich była wulgarna i kobiety i mężczyźni. Choć sam nie posunąłem się do żadnych inwektyw. (Sorry, 1 raz napomniałem ostro). Większość z nich powtarzała bajkę WOJO !!! na temat mojego arabskiego pochodzenia. Większość z nich używała tej samej żołdackiej stylistyki i słów. Np. "ścierwo" , "strzelają dookoła" itp. I tak przybywali kolejni, aż do chwili gdy napisałem o którymś: " Też z Tajwanu ? " Potem już nikt. Ciekawe, czy populacja polskojęzycznych Żydów w rządzie Tajwanu jest liczna. W rządzie, bo I.P. z Tajwanu są rządowe. Jeśli nie, to byli tu wszyscy )) Ciekawa dyskusja. Może tylko gdyby tak mniej wulgarności. pzdr Vist__________________________/ Odpowiedz Link Zgłoś
carmina Hola, hola wstrzymaj konia... 01.10.02, 14:38 ...dokąd pędzisz w stal odziany? (...) chcesz zobaczyć Jeruzalem? Pan opuścił Święte miejsce Przed minutą, przed godziną na pustyni posród piasków Z Mahometem pije wino...))) Ale to tylko tak na marginesie. Bo tak naprawdę, to nadal trudno mi to wszystko pojąć, mimo pomocnego komentarza pollaka i Hiacynta ( dzx ). Czy mam rozumieć, ze Stoik, podobnie jak Helga, próbuje ukarać mnie w nieprzyjemny sposób za to, ze wspominam Vista? Proszę, niech mi ktoś napisze, że to nie może być. Plz. Ze "nick godny" nie posunie się do wyrywania czyichś słów z kontekstu i złosliwej trawestacji obliczonej na wywolanie interesującej dla siebie reakcji. Do manipulacji i prowokacji. Stoik na pewno wyjaśni sam, że to nie tak. Taką wciąż, mimo wszystko, mam nadzieję. Odpowiedz Link Zgłoś
pro100 Re: Hola, hola wstrzymaj konia...- NAIWNA ??? 01.10.02, 14:52 carmina napisała: > ...dokąd pędzisz w stal odziany? > (...) > chcesz zobaczyć Jeruzalem? > > Pan opuścił Święte miejsce > Przed minutą, przed godziną > na pustyni posród piasków > Z Mahometem pije wino...))) > > > Ale to tylko tak na marginesie. > Bo tak naprawdę, to nadal trudno mi to wszystko pojąć, mimo pomocnego > komentarza pollaka i Hiacynta ( dzx ). Czy mam rozumieć, ze Stoik, podobnie jak > > Helga, próbuje ukarać mnie w nieprzyjemny sposób za to, ze wspominam Vista? > Proszę, niech mi ktoś napisze, że to nie może być. Plz. Ze "nick godny" nie > posunie się do wyrywania czyichś słów z kontekstu i złosliwej trawestacji > obliczonej na wywolanie interesującej dla siebie reakcji. Do manipulacji i > prowokacji. Stoik na pewno wyjaśni sam, że to nie tak. Taką wciąż, mimo > wszystko, mam nadzieję. Godnym to można być w duperelach. W poważnych - skutecznym. Tak to niestety się plecie. A może się mylę ????? pozdr anty Odpowiedz Link Zgłoś
carmina Nie daj mi Boże, broń Boże skosztować tzw..... 01.10.02, 15:08 ...zyciowej mądrości, dopóki zycie trwa, póki zycie trwa. Pozdr. Cię pro-sto anty Carmina pro100 napisał: . > > Godnym to można być w duperelach. W poważnych - skutecznym. Tak to niestety się > > plecie. A może się mylę ????? > > pozdr anty Odpowiedz Link Zgłoś
pro100 Re: Nie daj mi Boże, broń Boże skosztować tzw.... 02.10.02, 10:46 carmina napisała: > ...zyciowej mądrości, dopóki zycie trwa, póki zycie trwa. > > Pozdr. Cię pro-sto anty > Carmina La guerre, a la guerre! Pretensji mieć nie trzeba, jedynie poprawkę brać. A swoją drogą może warto było na minę podkładaną, wdepnąć ? Zawszeć wtedy 100% PEWNOŚCI. > > > pro100 napisał: > > . > > > > Godnym to można być w duperelach. W poważnych - skutecznym. Tak to niestet > y > się > > > > plecie. A może się mylę ????? > > > > pozdr anty > Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lady_hawk Cyborgom nie grozi ani zyciowa madrosc ani glupota IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 03.10.02, 11:49 nie musisz sie obawiac. Odpowiedz Link Zgłoś
pro100 Hawkowo, masz coś konkretnie na myśli, czy tak 03.10.02, 12:58 Gość portalu: lady_hawk napisał(a): > nie musisz sie obawiac. sobie tylko ......... "słyszę z dali muzykę fortepianową, Chopin? Uchylone drzwi tarasu, w salonie instrument przy nim dziewczyna przecudnej urody, gładkimi dłońmi klawiaturę muska. Gdy kończy, nieśmiało zwracam się do Niej: Pięknie Pani gra ...... - Eee, tak se tylko popierdalam!" bardzo stare - ale nie molgłem się oprzeć. Może jeszcze jeden, pozornie bez związku. Śliczne Dziewczątko, sukienusia biała - no niemal od I Komunii idzie ulicą i beczy aż jej świeczka wisi u nosa. Czemu płaczesz, dziewczynko? ŚD - a bo mnniee, buu, mama, buu kotka utopiła!! buuuuuuu. Nie płacz, może kiedyś jak będziesz większa mama pozwoli ci mieć swojego kotka. ŚD - Ale ttttoo był MÓJ kotek!!!!! buuu Ja go chciałam utopić!!!! buu pozdr anty Odpowiedz Link Zgłoś
f.u Ja zdecydowanie do niego naleze. 30.09.02, 02:22 Po takim przemowieniu na swoja czesc jak mozna go nie kochac. Naukowiec, gornik, prezes i do tego BLACHARZ!!! I jaki skormny, napisal:"Zadrwilby z tego wznioslego tekstu." Do wszystkich przyjaciol i wrogow VISTa Autor: Gość: synVISTa IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl Data: 20-02-2002 02:15 + dodaj do ulubionych wątków ----------------------------------------------------------------------- Wiem, ze Vist pisal na tym forum b. czesto. Jestem jego synem. Mysle, ze chcialby, abym to napisal. Dzis moj ojciec, a wasz znajomy umarl. Mial 53 lata. Urodziny obchodzil tego samego dnia, co jego ojciec i ja. Nie wiem jakie to ma znaczenie, ale ma. Był naukowcem, nauczycielem dla niedorozwinietych, górnikiem, terapeuta, porcelannikiem, blachrzem, prezesem, łamistrajkiem i pierwszym strajkujacym. Byl eksperymentem dla swiata ktory go znal, a tym bardziej swiat dla niego byl eksperymentem. Gardzil fanatyzmem, wysmiewal prostakow, nigdy prostote. Jego ocena ludzi byla surowa i czasem niesprawiedliwa. Doskonale orientowach sie w wartosciach kultury, tradycji, spolecznych i jeszcze wielu, ktorych nazwac nawet nie umiem. Swiadomy swojej subiektywnosci nie bal sie z nich wysmiewac. Nie wnosi to jednak prawie nic do opisu czlowieka jakiego znalem. Byl czlowiekiem, ktorego godnosc, powodowala brak zrozumienia. Nie mial przyjaciol, nawet ja nie wiem czy bylbym w stanie byc jego przyjacielem, gdybym byl w jego wieku. Nie glaskal nikogo, zadko bywal pokorny, z reguly cyniczny. Nie godzil sie ze swiatem, ktory spotykal. Byl dobrym wcieleniem freudowskiego Tanatosa. Potrafil dostrzec minusy, tam gdzie byly same plusy i plusy, gdzie ich nie bylo. Wszyscy, ktorzy uslyszeli o jego smierci mysleli, ze to zart, a bylo to w jego stylu. Mysle, ze powiedzialby: O kurwa, donosy o mojej smierci wcale nie sa przesadzone. Nie byl chory, ani nic na to nie wskazywalo. Mimo to mowiac o smierci slyszalo sie to, ze jej sie nie bal. Czy byl gotowy, pewnie nie tak jak myslal. Ja nie jestem. Zadrwilby z tego wznioslego tekstu. Byl wysmiewca wszelkich wartosci, ktore wynikaly z konformizmu. Pisal z wami o polityce. Ze trzy lata temu powiesil to w kuchni i choc nie orientuje sie w waszych dyskusjach to chce abyscie to przeczytali. Byc moze jest to jego poglad na polityke i nie tylko, choc watpie aby mogl sie zawrzec w jedym zdaniu. "Historia ludzkosci, to historia niewoli, ktora czyni ludzi zarowno uciskajacych, jak i uciskanych, igraszka narzedzi dominacji, sfabrykowanych przez nich samych i sprowada żywa ludzkosc do poziomu bezdusznych rzeczy" Simon Weil Zawsze chcial, zebym mowil do niego po imieniu, a ja nie umialem, byl tato. Pewnie zyczylby wam emocjonujacych klotni. ostatbi raz... pzdr Vist___________________________/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: Ja zdecydowanie do niego naleze. IP: *.upc.chello.be 30.09.02, 08:26 Ja nie znalam Vista ,ale poniewaz tak strasznie niektorym przeszkadzal i atakuja go tak zawziecie to ja sie zapisuje. Odpowiedz Link Zgłoś
tyu Do f.u. 30.09.02, 10:27 Zdecydowanie należysz do fan-klubu człowieka, którego pomagałeś zagryzać? Ciekawe... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: # Z Lublina mego miasta IP: 194.204.162.* 30.09.02, 12:12 tyu napisał: > Zdecydowanie należysz do fan-klubu człowieka, którego pomagałeś zagryzać? > > Ciekawe... Jestem w Lublinie. Miescie moich 25 lat zycia. Zdradzam Wroclaw z tym miastem uczuciowo. Ale zdrada tez moze byc wartoscia. Pozdrawiam Cie Viscie gdziekolwiek jestes. Widzialem Cie. Rozmawialem. Godziny uciekaly na slowach, gestach, spojrzeniach - dwa zyciorysy i pare wyartykulowanych refleksji. Nie wiedza jak bardzo sie roznia od Ciebie. Czyms czego sami nie maja. Klasą. Widoczna na pierszy rzut oka. Bez slow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hiacynt do Hasza o Viście IP: *.klodzko.sdi.tpnet.pl 30.09.02, 12:41 Gość portalu: # napisał(a): > Ale zdrada tez moze byc wartoscia. Pozdrawiam Cie Viscie > gdziekolwiek jestes. Widzialem Cie. > Rozmawialem. Godziny uciekaly na slowach, gestach, spojrzeniach > - dwa zyciorysy i pare wyartykulowanych refleksji. > > Nie wiedza jak bardzo sie roznia od Ciebie. > Czyms czego sami nie maja. Klasą. > > Widoczna na pierszy rzut oka. Bez slow. Dziękuję Ci Haszu za twe słowa o Viście, o jego klasie. Piszesz, że miałeś przyjemność poznać go osobiście. Na forum mało było nicków tak piszących jak on, z taką elegancją. Nieoceniona Tete przypomniałą wątek o nim, i wbrew intencjom kłamców forumowych Vist odnosi wielkie zwycięstwo. Szkoda, że wtedy tak ciężko było mu pomóc. Ja wtedy już prawie nie pisałem na forum. pozdrawiam Hiacynt ps. ostrygi z rur ) Odpowiedz Link Zgłoś
f.u Re: Do f.u. 30.09.02, 13:26 tyu napisał: > Zdecydowanie należysz do fan-klubu człowieka, którego pomagałeś zagryzać? Czy mozna byc obojetnym w obliczu czlowieka ktory tyle o sobie myslal? Przeczytaj sobie przemowienie i pamietaj ze sam o sobie to napisal. Przeciez to sa jaja jakich swiat jeszcze nie widzial. > > Ciekawe... Odpowiedz Link Zgłoś
tyu Re: Do f.u. o Viscie 01.10.02, 09:59 f.u napisała: > tyu napisał: > > > Zdecydowanie należysz do fan-klubu człowieka, którego pomagałeś zagryzać? > > > Czy mozna byc obojetnym w obliczu czlowieka ktory tyle o sobie myslal? > Przeczytaj sobie przemowienie i pamietaj ze sam o sobie to napisal. Przeciez > to sa jaja jakich swiat jeszcze nie widzial. > > > > > > Ciekawe... 1. NIE WIEM, czy sam o sobie. 2. Uważam, że Vist NIE ZASŁUGIWAŁ na ocenę wystawioną mu przez rybę-błazna, Helgę i helgopodobnych. I to się liczy, nie "pośmiertny" post. 3. Vist schodził z Forum w atmosferze zaszczuwania go. A zaszczuwania nie wybaczam. tyu Odpowiedz Link Zgłoś
d_nutka Re: Do f.u. o Viscie 01.10.02, 11:04 tyu napisał: ..... > 2. Uważam, że Vist NIE ZASŁUGIWAŁ na ocenę wystawioną mu przez rybę-błazna, > Helgę i helgopodobnych. I to się liczy, nie "pośmiertny" post. > 3. Vist schodził z Forum w atmosferze zaszczuwania go. A zaszczuwania > nie wybaczam. > > tyu Tyu! To jednak i ty masz granicę tolerancji? Ta granica przedstawiona przez ciebie wyżej podoba mi się. Ale powiedz mi przy okazji. Jak radzić sobie z wrogiem bez zaszczuwania go? Nadstawiać drugi policzek? Zejść mu z drogi? A jak na drodze zejścia jest mur nie do przeskoczenia i nie do ominięcia? Pytam tylko. d_ Odpowiedz Link Zgłoś
tyu Do D_nutki o granicach tolerancji 02.10.02, 15:56 d_nutka napisała: > Tyu! > To jednak i ty masz granicę tolerancji? > Ta granica przedstawiona przez ciebie wyżej podoba mi się. > Ale powiedz mi przy okazji. > Jak radzić sobie z wrogiem bez zaszczuwania go? > Nadstawiać drugi policzek? > Zejść mu z drogi? > A jak na drodze zejścia jest mur nie do przeskoczenia i nie do ominięcia? > Pytam tylko. > d_ D_nutko! Czy musisz słuchać podszeptów tych niecnych - jak im tam? Kiedyś pytałem o GRANICE dla tolerancji, a nie o sens ich istnienia. Ten sens jest: nie sposób, a niekiedy wręcz NIE WOLNO tolerować wszystkiego! Na przykład dręczenia ludzi tak, jak robiono to kilku osobom na Forum, w tym Vistowi. Pozdrawiam! tyu Odpowiedz Link Zgłoś
pro100 po wrogach go poznacie 30.09.02, 14:14 a jak wrogami kinky Fish, Jojo, Wojo i Heluta to to napewno przyzwoity człowiek pozdr anty Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kurtularny Re: po wrogach go poznacie buchacha IP: *.fhm.fhg.de 30.09.02, 15:02 tak pierdolicie ładnie łechecheche! Stary antyżyd vist z was leje z śmiechu,palanciory żydoskie. Zawsze visciak był przeciw żydkom wy sie cieszycie on z was jajcarzy,o mało mu do dupska nie wleziecie,łeeeechechechacha. Żyd chwali antyżyda rekord głupoty porypańcy,padalcy żydoskie. Odpowiedz Link Zgłoś
pro100 Kóntrulalny - dzieki za potwierdzenie tezy 30.09.02, 15:15 Gość portalu: kurtularny napisał(a): > tak pierdolicie ładnie łechecheche! > Stary antyżyd vist z was leje z śmiechu,palanciory żydoskie. > Zawsze visciak był przeciw żydkom wy sie cieszycie on > z was jajcarzy,o mało mu do dupska nie wleziecie,łeeeechechechacha. > Żyd chwali antyżyda rekord głupoty porypańcy,padalcy żydoskie. cbdo* *qed Odpowiedz Link Zgłoś
bykk Re: Vist był w porządku. 30.09.02, 19:57 Pomarańczka,dlaczego piszesz był? Myślisz,że Vista nie ma? Nie wierz synowi Vista,to młodzieniec i lubi bujać. hej! Odpowiedz Link Zgłoś
_helga Re: doctornuker puckoff 01.10.02, 00:45 i t0ld u guyz a hundred n ten timez..but n0 uze..s0 i th0t t0 betta giv it a sh0t 0n dis post..may b ull n0tice..may b... Greets t0 all da memberz of Vist FUn ClipZ. i dunt hav time to tell u guyz again n again for da net ethics breachez.. i kn0w u all r way t00 leet for dat..s0 frm n0w 0n ill du it in ma way......ive g0t many REAL thingz in ma bag nd on ma mind.. n datz why i just dunt care abut da rest!! s0 stay tuned.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stoik Do Carminy, Hiacynta i innych IP: *.toya.net.pl / *.toya.net.pl 01.10.02, 16:37 Zadałem proste pytanie. Nie po to, żeby komuś dokopać. Za wcześnie pisać, po co. Niestety, proste pytanie okazało się być naładowane takim ładunkiem emocji, że: nie udało mi się na nie uzyskać odpowiedzi zostałem pouczony, czego mam nie robić Drogi Hiacyncie, naucz się wreszcie czytać to, co jest napisane. Jeśli Cię spytam, czy lubisz pomarańcze, to nie cytuj mi kilkudziesięciu Twoich postów, z których będzie wynikało, że to nie ma związku z Twoim światopoglądem politycznym. To naprawdę okropna maniera, która wielu ludzi drażni. Jesteś na pewno sympatycznym facetem, ale daj nam to odczuć - nie pouczaj zbyt szybko, czytaj co ludzie do Ciebie piszą i nie myśl, że wszystko na świecie jest przeciwko Tobie. Droga Carmino, miałem zamiar odpowiedzieć na Twój poprzedni post, ale zostałem ubiegnięty przez wszystkowiedzącego. Oświadczam jednak, że tekst, który napisałem, nie jest tekstem Vista. Formułuję teraz wyraźnie te pytania, które chciałem Ci zadać (w dowolnej tym razem kolejności): 1. Czy potrafiłabyś szanować człowieka, który napisał taki tekst 2. Czy uważasz, że tekst taki jest usprawiedliwiony, jeśli człowiek ten jest na przykład Żydem i w szeregu poprzednich postów on albo jego naród został w sposób niewybredny zaatakowany przez polskich antysemitów (załóżmy na chwilę, że tacy istnieją). Przypuśćmy, że poczytał sobie trochę takich postów: "Heil Hitler zaplute zydostwo ! Nie mam zamiaru marnowac na was szmaciarze za duzo czasu , wiec ktotko i na temat ! Los waszego zasranego izraela jest juz przesadzony , tak jak wasi przodkowie byli palenie w krematoriach oswiecimia , tak wasz gowniany izrael bedzie niedlugo sie dopalal w nuklearnych oblokach. Nie wiem kiedy atak nastapi , moze jutro , moze za rok , moze za 2-3 lata. Ale nie macie chyba szczury zydoskie watpliwosci , ze TAKI ATAK JEST NIEUNIKNIONY ? Pamietajcie skurwysyny , ze Saddam dal wam raz zbombardowac elektrownie atomowa . To bylo juz ponad 20 lat temu ,i bez watpnienia drugiej pomylki juz nie popelni. Jak nie zdechniecie od bomby Hamasu to bedziecie zdychali od bomby Saddamma (chwala mu) ************************ DEATH TO ISRAEL , DEATH TO ALL FUCKING JEWS ********" 3. Jeśli byś uważała, że tekst mojego autora jest usprawiedliwiony, to jak będziesz go (to znaczy tego człowieka) w dalszym ciągu traktowała? Kilka uwag na temat "godnego" nicka. To zaszczyt dla mnie, jeżeli ktoś mnie tak rzeczywiście potraktował, ale mam jasność co do tego, że jest to subiektywne zdanie owej osoby. Dla innych mogę być całkowicie "niegodny". Staram się trzymać pewien poziom, ale też nie jestem z drewna i pewne rzeczy wyprowadzają mnie z równowagi. Dlatego nie rób mi z tego zarzutu ) W każdym razie moje pytanie nie było "atakiem" na Ciebie, raczej próbą wyjaśnienia sposobu traktowania pewnych spraw. Pozdrawiam Stoik Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hiacynt Stoiku IP: *.klodzko.sdi.tpnet.pl 01.10.02, 16:50 Gość portalu: Stoik napisał(a): > Zadałem proste pytanie. Nie po to, żeby komuś dokopać. Za wcześnie pisać, po > co. Niestety, proste pytanie okazało się być naładowane takim ładunkiem > emocji, że: > nie udało mi się na nie uzyskać odpowiedzi > zostałem pouczony, czego mam nie robić > > Drogi Hiacyncie, > naucz się wreszcie czytać to, co jest napisane. Jeśli Cię spytam, czy lubisz > pomarańcze, to nie cytuj mi kilkudziesięciu Twoich postów, z których będzie > wynikało, że to nie ma związku z Twoim światopoglądem politycznym. To naprawdę > okropna maniera, która wielu ludzi drażni. Jesteś na pewno sympatycznym > facetem, ale daj nam to odczuć - nie pouczaj zbyt szybko, czytaj co ludzie do > Ciebie piszą i nie myśl, że wszystko na świecie jest przeciwko Tobie. > > Droga Carmino, > miałem zamiar odpowiedzieć na Twój poprzedni post, ale zostałem ubiegnięty > przez wszystkowiedzącego. Oświadczam jednak, że tekst, który napisałem, nie > jest tekstem Vista. Formułuję teraz wyraźnie te pytania, które chciałem Ci > zadać (w dowolnej tym razem kolejności): > 1. Czy potrafiłabyś szanować człowieka, który napisał taki tekst > 2. Czy uważasz, że tekst taki jest usprawiedliwiony, jeśli człowiek ten jest > na przykład Żydem i w szeregu poprzednich postów on albo jego naród został w > sposób niewybredny zaatakowany przez polskich antysemitów (załóżmy na chwilę, > że tacy istnieją). Przypuśćmy, że poczytał sobie trochę takich postów: > "Heil Hitler zaplute zydostwo ! > Nie mam zamiaru marnowac na was szmaciarze za duzo czasu , wiec ktotko i na > temat ! > Los waszego zasranego izraela jest juz przesadzony , tak jak wasi przodkowie > byli palenie w krematoriach oswiecimia , tak wasz gowniany izrael bedzie > niedlugo sie dopalal w nuklearnych oblokach. > Nie wiem kiedy atak nastapi , moze jutro , moze za rok , moze za 2-3 lata. > Ale nie macie chyba szczury zydoskie watpliwosci , ze TAKI ATAK JEST > NIEUNIKNIONY ? > Pamietajcie skurwysyny , ze Saddam dal wam raz zbombardowac elektrownie > atomowa . To bylo juz ponad 20 lat temu ,i bez watpnienia drugiej pomylki juz > nie popelni. > Jak nie zdechniecie od bomby Hamasu to bedziecie zdychali od bomby Saddamma > (chwala mu) > ************************ DEATH TO ISRAEL , DEATH TO ALL FUCKING JEWS ********" > > 3. Jeśli byś uważała, że tekst mojego autora jest usprawiedliwiony, to jak > będziesz go (to znaczy tego człowieka) w dalszym ciągu traktowała? > > Kilka uwag na temat "godnego" nicka. To zaszczyt dla mnie, jeżeli ktoś mnie > tak rzeczywiście potraktował, ale mam jasność co do tego, że jest to > subiektywne zdanie owej osoby. Dla innych mogę być całkowicie "niegodny". > Staram się trzymać pewien poziom, ale też nie jestem z drewna i pewne rzeczy > wyprowadzają mnie z równowagi. Dlatego nie rób mi z tego zarzutu ) > W każdym razie moje pytanie nie było "atakiem" na Ciebie, raczej próbą > wyjaśnienia sposobu traktowania pewnych spraw. > > Pozdrawiam > Stoik Pogalopowałeś dalej niż mógłbym w najczarniejszym śnie przypuszczać, zadziwiający list, zadziwiający adresat Twojego listu - Carmina, i zadziwiająca nieporadna próba wybrnięcia z "tarapatów" w jakich się znalazłeś. Nie przypominam sobie takiego listu na forum, a wiesz jak wiele pamiętam. Hiacynt Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: Przepraszam ,ze sie wtracam panie Stoik IP: *.upc.chello.be 01.10.02, 17:00 Czy moge wiedziec,z ktorego dnia ,i z ktorego forum jest ten post Vista? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stoik Pani Aniu IP: *.toya.net.pl / *.toya.net.pl 01.10.02, 17:10 Tak jak napisałem, to nie jest post Vista, w związku z czym na Pani pytanie nie da się odpowiedzieć. Stoik Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: snajper Post vista. IP: 2.4.STABLE* / 10.1.1.* 01.10.02, 17:47 Gość portalu: Ania napisał(a): > Czy moge wiedziec,z ktorego dnia ,i z ktorego forum jest ten post Vista? Link do postu Vista: www2.gazeta.pl/forum/794674,30353,794652.html?f=50&w=406250&a=407564 Snajper. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stoik Hiacyncie IP: *.toya.net.pl / *.toya.net.pl 01.10.02, 17:06 Proszę Cię usilnie, nie ratuj mnie z opresji, pozwól mi się dowolnie pogrążyć. Jeśli ten list przeszedł wszystko, co widziałeś na forum, to chyba jednak nie czytasz tego, co potem cytujesz. Nie rozumiem zupełnie, dlaczego zadanie prostego pytania lub pytań może kogoś tak oburzyć. Ja przecież nie piszę (jeszcze), jaki jest mój stosunek do tej sprawy. Dopiero wtedy będziesz mógł mnie zacząć oceniać. Chyba, że chodzi Ci o tekst, który skierowałem do Ciebie. Tu, przyznaję, znów jestem winny szczerości, największego przestępstwa, jakiego można się na tym forum dopuścić. Pozdrawiam Stoik Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hiacynt Stoiku IP: *.klodzko.sdi.tpnet.pl 01.10.02, 17:39 Gość portalu: Stoik napisał(a): > Proszę Cię usilnie, nie ratuj mnie z opresji, pozwól mi się dowolnie pogrążyć. > Jeśli ten list przeszedł wszystko, co widziałeś na forum, to chyba jednak nie > czytasz tego, co potem cytujesz. > Nie rozumiem zupełnie, dlaczego zadanie prostego pytania lub pytań może kogoś > tak oburzyć. Ja przecież nie piszę (jeszcze), jaki jest mój stosunek do tej > sprawy. Dopiero wtedy będziesz mógł mnie zacząć oceniać. Chyba, że chodzi Ci o > tekst, który skierowałem do Ciebie. Tu, przyznaję, znów jestem winny > szczerości, największego przestępstwa, jakiego można się na tym forum dopuścić. > Pozdrawiam > Stoik Stoiku bagatelizujesz sprawę, zwróć uwagę jak odebrała Twój list Carmina, tak samo jak ja. Jak długo Carmina nie mogła zrozumieć, dlaczego zadajesz jej tak niecodzienne pytanie. Jeżeli jakiś problem Ciebie nurtował, powinieneś otworzyć wątek i swoje słwoa skierować do wszystkich forumowiczów. Nie w tym wątku, nie w takich okolicznościach. Czym Carmina sobie zasłużyłą na takie pytanie? konkretnie odpowiem na Twoje listy wieczorem muszę zniknąć - obowiązki różnorakie równieć pozdrawiam ale nie zzbędziesz mnie łatwym tłumaczeniem Hiacynt ps. Aniu, list Vista ze Swiata, tego wątku który cytował Kingfish, tutaj są fragmenty www2.gazeta.pl/forum/794674,30353,794652.html?f=13&w=3117062&a=3132731 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hiacynt do Stoika o opersjach IP: *.klodzko.sdi.tpnet.pl 01.10.02, 17:59 Gość portalu: Stoik napisał(a): > Proszę Cię usilnie, nie ratuj mnie z opresji, pozwól mi się dowolnie pogrążyć. Stoiku jeszcze ważne pytania. Dlaczego Stoiku uznałeś, że właśnie Carmina powinna być adresatką Twojego carminie jako komu, zadałeś to pytanie? 1. Jako Polce? 2. jako osobie którą hawk oskarża na forum o antysemityzm od ponad roku. 3. jako osoby którą prześladuje Miriam od roku? 4. jako osobie, którą Vist bronił przed Perłą i Miriam? Hiacynt Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stoik Hiacyncie IP: *.toya.net.pl / *.toya.net.pl 01.10.02, 18:15 Obawiam się, że nie będę mógł odpowiadać na wszystkie Twoje pytania, choćby z braku czasu. Niczym Cię nie będę zbywał, po prostu Ci nie odpowiem. W każdym razie żaden z wymienionych przez Ciebie powodów nie miał nic do rzeczy. Ten prawdziwy jest znacznie bardziej "prywatny". Nie wiem, jak Carmina moje posty odebrała, wolałbym, żeby po prostu spełniła moją prośbę i ciągle jeszcze mam nadzieję, że to uczyni. Stoik Odpowiedz Link Zgłoś
bykk Re:do Stoika 01.10.02, 19:36 Witaj Stoiku.)))))))))))) pozdrawiam hej! to ja MPK Odpowiedz Link Zgłoś
carmina Stoiku 01.10.02, 22:23 Piszesz: _________________________________________________________________________ Zadałem proste pytanie. Nie po to, żeby komuś dokopać. Za wcześnie pisać, po co. Niestety, proste pytanie okazało się być naładowane takim ładunkiem emocji, że: nie udało mi się na nie uzyskać odpowiedzi zostałem pouczony, czego mam nie robić (...) Droga Carmino, miałem zamiar odpowiedzieć na Twój poprzedni post, ale zostałem ubiegnięty przez wszystkowiedzącego. Oświadczam jednak, że tekst, który napisałem, nie jest tekstem Vista. Formułuję teraz wyraźnie te pytania, które chciałem Ci zadać (w dowolnej tym razem kolejności): 1. Czy potrafiłabyś szanować człowieka, który napisał taki tekst 2. Czy uważasz, że tekst taki jest usprawiedliwiony, jeśli człowiek ten jest na przykład Żydem i w szeregu poprzednich postów on albo jego naród został w sposób niewybredny zaatakowany przez polskich antysemitów (załóżmy na chwilę, że tacy istnieją). Przypuśćmy, że poczytał sobie trochę takich postów: "Heil Hitler zaplute zydostwo ! Nie mam zamiaru marnowac na was szmaciarze za duzo czasu , wiec ktotko i na temat ! Los waszego zasranego izraela jest juz przesadzony , tak jak wasi przodkowie byli palenie w krematoriach oswiecimia , tak wasz gowniany izrael bedzie niedlugo sie dopalal w nuklearnych oblokach. Nie wiem kiedy atak nastapi , moze jutro , moze za rok , moze za 2-3 lata. Ale nie macie chyba szczury zydoskie watpliwosci , ze TAKI ATAK JEST NIEUNIKNIONY ? Pamietajcie skurwysyny , ze Saddam dal wam raz zbombardowac elektrownie atomowa . To bylo juz ponad 20 lat temu ,i bez watpnienia drugiej pomylki juz nie popelni. Jak nie zdechniecie od bomby Hamasu to bedziecie zdychali od bomby Saddamma (chwala mu) ************************ DEATH TO ISRAEL , DEATH TO ALL FUCKING JEWS ********" 3. Jeśli byś uważała, że tekst mojego autora jest usprawiedliwiony, to jak będziesz go (to znaczy tego człowieka) w dalszym ciągu traktowała? Kilka uwag na temat "godnego" nicka. To zaszczyt dla mnie, jeżeli ktoś mnie tak rzeczywiście potraktował, ale mam jasność co do tego, że jest to subiektywne zdanie owej osoby. Dla innych mogę być całkowicie "niegodny". Staram się trzymać pewien poziom, ale też nie jestem z drewna i pewne rzeczy wyprowadzają mnie z równowagi. Dlatego nie rób mi z tego zarzutu ) W każdym razie moje pytanie nie było "atakiem" na Ciebie, raczej próbą wyjaśnienia sposobu traktowania pewnych spraw. Pozdrawiam Stoik ________________________ A wczesniej Gość portalu: Stoik napisał(a): > Nie wiem, jak Carmina moje posty > odebrała, wolałbym, żeby po prostu spełniła moją prośbę i ciągle jeszcze mam > nadzieję, że to uczyni. > Stoik ____________________________________________________ Stoiku Despotyczny! Odnoszę wrazenie, że Ciebie nie interesuje to, jak ja odebrałam to pytanie. Mam odpowiedziec i już! Mniejsza o moje odczucia, prawda? Piszesz, ze nie wiesz, a ja pisałam o tym wyraźnie, ba! nawet w punktach pisałam, aby nic nie umknęło mojej, ani Twojej uwadze. Ale mogę Ci powiedzieć jeszcze raz: Z ogromnym zdziwieniem. Twoj post z ogromnym zdziwieniem odebrałam. "Why me? Why this?" Mnie nigdy nie interesowały "dyskusje" o narodowosci. Myślę, że Ty wiesz o tym. Piszesz, ze "proste pytanie zostało naładowane takim ładunkiem emocji, że nie udało mi się na nie uzyskać odpowiedzi." Po co tak ładujesz? Jeśli to nie atak na mnie zresztą? A tylko próba itd. Spraw? Jakich spraw? Ja nie wiem. A Twoje pytanie nie jest proste, jak piszesz. Jest dziwaczne, a zwazywszy pewne zaszłości na forum i mnie jako jego adresata - absurdalne. Ale ok, odpowiadam , w Twojej kolejności dowolnej: Ad1. Nie wykluczam. Zalezy, w jakich okolicznościach tak napisał. Kontekst, Stoiku, pokaż mi kontekst. Bo nie jest przecież, jak się okazuje, prawdziwym kontekstem to pisanie, które wklejasz tym razem. Po co więc je wklejasz? Ad2. j.w. Ad3. Nie wiem, co masz na mysli pisząc "mojego autora". Który jest Twoim autorem? Stoiku, Ty strasznie nieprecyzyjnie mnie pytasz, serio. Teraz znów moje pytania: 1.Wyjasnij mi, kto, jeśli nie Vist napisał tekst, który mialam skomentować. 2.I czemu ja? 3.Dlaczego dedykujesz mi coraz gorsze posty, Stoiku? Pełne nienawiści narowosciowej? TY? Czemu do mnie te teksty? Pzrecież Ty bezstronny jesteś, remember? A to do tej pory polegało na niepisaniu do mnie i odwracaniu głowy, gdy mnie kopano. I takim miłym cieszeniu się, ze ktoś, między jednym a drugim kopniakiem, nagle ładnie napisał. Do tego już przywykłam. Ale to-teraz? Może juz nie jest za wcześnie, może możesz wyjawić, o co Ci chodzi. Nie czekaj, aż będziesz mógł napisać, że zostałeś "ubiegnięty". Ja CIEBIE pytam, STOIKU. Też nie jestem z drewna i pewne rzeczy wyprowadzają mnie z równowagi. C. p.s. Z Wszystkowiedzącym chyba deczko przesadzasz, to raczej Dużopamiętający Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stoik Odpowiedź Carminie IP: *.toya.net.pl / *.toya.net.pl 02.10.02, 01:20 Poważny list wymaga poważnej odpowiedzi carmina napisała: > Stoiku Despotyczny! Odnoszę wrazenie, że Ciebie nie interesuje to, jak ja > odebrałam to pytanie. Mam odpowiedziec i już! Mniejsza o moje odczucia, prawda? Tak, to prawda. Nie tyle masz, co proszę Cię o to. Możesz odmówić. > Piszesz, ze nie wiesz, a ja pisałam o tym wyraźnie, ba! nawet w punktach > pisałam, aby nic nie umknęło mojej, ani Twojej uwadze. Ale mogę Ci powiedzieć > jeszcze raz: Z ogromnym zdziwieniem. Twoj post z ogromnym zdziwieniem > odebrałam. "Why me? Why this?" Mnie nigdy nie interesowały "dyskusje" o > narodowosci. Myślę, że Ty wiesz o tym. Nie było moim zamiarem wciąganie Cię w dyskusje o narodowości. Powiem więcej: ponieważ nie ujawniałaś swoich poglądów w tej dziedzinie, uznałem, że to Twoja prywatna sprawa i mnie nic do tego. Tak jak moją prywatną sprawą są moje poglądy na religię. > Piszesz, ze "proste pytanie zostało naładowane takim ładunkiem emocji, że nie > udało mi się na nie uzyskać odpowiedzi." Po co tak ładujesz? Przepraszam, ale lekko przeinaczyłaś moje słowa. Napisałem "okazało się być naładowane takim ładunkiem emocji", a to nie to samo. Kiedy je pisałem, nie zdawałem sobie sprawy, że wywołam taką burzę. >Jeśli to nie atak > na mnie zresztą? A tylko próba itd. > Spraw? Jakich spraw? Ja nie wiem. Niestety na to pytanie nie mogę uczciwie odpowiedzieć, więc nie odpowiem w ogóle. > A Twoje pytanie nie jest proste, jak piszesz. Jest dziwaczne, a zwazywszy pewne > zaszłości na forum i mnie jako jego adresata - absurdalne. > Ale ok, odpowiadam , w Twojej kolejności dowolnej: > > Ad1. Nie wykluczam. Zalezy, w jakich okolicznościach tak napisał. Kontekst, > Stoiku, pokaż mi kontekst. Bo nie jest przecież, jak się okazuje, prawdziwym > kontekstem to pisanie, które wklejasz tym razem. Po co więc je wklejasz? > Ad2. j.w. > Ad3. Nie wiem, co masz na mysli pisząc "mojego autora". Który jest Twoim > autorem? Stoiku, Ty strasznie nieprecyzyjnie mnie pytasz, serio. Odpowiadam - ad 3: mój autor to autor postu (pierwszego), który zamieściłem. Kto był autorem, zaraz napiszę. > Teraz znów moje pytania: > 1.Wyjasnij mi, kto, jeśli nie Vist napisał tekst, który mialam skomentować. Ja sam go napisałem. Tu odpowiedź ad 1 i 2: kontekst jest taki jaki podałem. Doprowadziły mnie do wściekłości właśnie takie posty jak ten, który przytoczyłem. To jest post autentyczny i nie wertowałem całego forum, żeby go znaleźć. Przytoczyłem pierwszy z brzegu z tych, które mnie sprowokowały. > 2.I czemu ja? Nie byłaś jedyną osobą piszącą w tym wątku, której odpowiedź na postawione pytanie mnie interesowała. Mogłem je skierować w pierwszej kolejności do Tyu lub do d_nutki. Mogłem je też skierować do wszystkich, może tak i należało zrobić. To nie zmienia faktu, że Twoja odpowiedź interesowała mnie najbardziej, z powodów, których wyjawić nie mogę. > 3.Dlaczego dedykujesz mi coraz gorsze posty, Stoiku? Pełne nienawiści > narowosciowej? TY? Dlaczego uważasz, że ja Ci je dedykuję? Próbowałem wyjaśnić moje pytanie, to wszystko. > Czemu do mnie te teksty? Pzrecież Ty bezstronny jesteś, remember? A to do tej > pory polegało na niepisaniu do mnie i odwracaniu głowy, gdy mnie kopano. I > takim miłym cieszeniu się, ze ktoś, między jednym a drugim kopniakiem, nagle > ładnie napisał. Do tego już przywykłam. Ale to-teraz? To jest już nie fair. Odwracałem głowę wtedy, kiedy kopano Ciebie, jak również wtedy, gdy kopano wiele innych osób na tym forum. Odwracam głowę zawsze wtedy, gdy uważam, że wtrącanie się więcej by popsuło, niż naprawiło. Tym, co powyżej napisałaś, sytuujesz mnie "w obozie przeciwnym do Twojego", co jest kompletną bzdurą. Jednym z powodów, dla których się nie wtrącałem, była obawa przed zaszufladkowaniem - kwietny czy nie-kwietny. Ten podział mnie kompletnie nie interesuje. > Może juz nie jest za wcześnie, może możesz wyjawić, o co Ci chodzi. Chodziło mi dokładnie o to, o co pytałem. Czy po tekście, który napisałem na Polaków będziesz mnie darzyła szacunkiem. Kontekst znasz. > Nie czekaj, aż będziesz mógł napisać, że zostałeś "ubiegnięty". Ja CIEBIE > pytam, STOIKU. Też nie jestem z drewna i pewne rzeczy wyprowadzają mnie z > równowagi. To dobrze, nie lubię osób z drewna > Z Wszystkowiedzącym chyba deczko przesadzasz, to raczej Dużopamiętający Pamiętający dużo, ale wybiórczo i cytujący instrumentalnie. W zasadzie otrzymałem od Ciebie częściową odpowiedź na interesujące mnie pytanie. Jeśli możesz, powiedz mi tylko, czy podany przeze mnie kontekst wystarcza i czy będziesz mnie nadal szanować (pod warunkiem, że kiedykolwiek mnie szanowałaś). Pozdrawiam Stoik Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stoik Wyjaśnienie dla Carminy IP: *.toya.net.pl / *.toya.net.pl 02.10.02, 08:16 To, co napisałem w poprzednim poście jest prawdą, ale nie całą prawdą, jak się bez trudu domyślasz. Dlatego winien Ci jestem wyjaśnienie: Gdybyś zdążyła zareagować na moją prośbę tak, jak to uczyniłaś w ostatnim swiom poście, gdybyś potrafiła potraktować moje pytanie bardziej ufnie i gdyby nie zastęp pomagierów i wyjaśniaczy, już byłoby po wszystkim i mógłbym napisać "całą prawdę". Przekonałabyś się wówczas, że ani jątrzenie, ani "atakowanie" Twojej osoby nie były moim zamiarem (i dalej nie są). Na tą "całą prawdę" dalej nie jest za późno, aczkolwiek następny zalew "analiz" może tę prawdę bardzo utrudnić albo i uniemożliwić. Mam nadzieję, że tak się nie stanie. Pozdrawiam Stoik Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hiacynt do Stoika o odpowiedzi IP: *.klodzko.sdi.tpnet.pl 02.10.02, 08:26 Gość portalu: Stoik napisał(a): > Nie byłaś jedyną osobą piszącą w tym wątku, której odpowiedź na postawione > pytanie mnie interesowała. Mogłem je skierować w pierwszej kolejności do Tyu > lub do d_nutki. Mogłem je też skierować do wszystkich, może tak i należało > zrobić. To nie zmienia faktu, że Twoja odpowiedź interesowała mnie > najbardziej, Czy to wszystko co masz do powiedzenia w tej sprawie? Odpowiedź Carminy interesowała Ciebie Stoiku najbardziej. Dlaczego? Piszesz, że mogłeś zadać to pytanie Tyu lub Danutce. Dlaczego osobie z tego wątku? Manipulujesz pisząc o Danutce. Gdy zadawałeś pytanie, danutka w tym wątku jeszcze nie pisała. A dlaczego nie zapytasz Miriam lub Hawka? Dlaczego do niech nie skierujesz swojego listu, przypominam go: --------------------------------------------- Czy mogłabyś skomentować dla mnie poniższy tekst: Polaka poznasz łatwo po słowie "ścierwo". Tyle tego jest w Polsce. I co dzień swieże. Hiena, rzeźnik i Polak. Jedna rodzina ? ---------------------------------- Carmina odpowiedziała na twoje prowokacyjne słowa. Myślę, że należy jej się uczciwa odpowiedź z twojej strony. Przeczytaj uważnie listy Carminy do Ciebie skierowane, wszystkie listy. Uczciwa odpowiedź na nie i na pytania w nich zawarte jest Twoim obowiązkiem. Hiacynt Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stoik Do Hiacynta po raz ostatni IP: *.toya.net.pl / *.toya.net.pl 02.10.02, 08:36 Gość portalu: Hiacynt napisał(a): > Czy to wszystko co masz do powiedzenia w tej sprawie? > Odpowiedź Carminy interesowała Ciebie Stoiku najbardziej. > Dlaczego? > Piszesz, że mogłeś zadać to pytanie Tyu lub Danutce. > Dlaczego osobie z tego wątku? Manipulujesz pisząc o Danutce. > Gdy zadawałeś pytanie, danutka w tym wątku jeszcze nie pisała. Co do Danutki, to masz rację, tyle że to nie manipulacja, tylko pomyłka. Co do reszty, powiem po raz ostatni - nie pouczaj mnie, bo nie jesteś dla mnie autorytetem moralnym. O tym, co, kiedy i do kogo będę pisał, jest moją prywatną sprawą i Tobie nic do tego. Nie przypominam sobie, żebym był Ci coś winien. Stoik Odpowiedz Link Zgłoś
d_nutka Re: do Stoika o odpowiedzi Hiacynta 02.10.02, 08:51 Gość portalu: Hiacynt napisał(a): > --------------------------------------------- > Czy mogłabyś skomentować dla mnie poniższy tekst: > > Polaka poznasz łatwo po słowie "ścierwo". > Tyle tego jest w Polsce. > I co dzień swieże. > Hiena, rzeźnik i Polak. Jedna rodzina ? > > ---------------------------------- > >odpowiedź na nie i na pytania w nich zawarte jest Twoim obowiązkiem. > > Hiacynt przewija się w tym wątku mój nick,a ja nie wiem w jakim kontekście. mogę jednak skomentować powyższy tekst. OBURZYŁ MNIE! Ktokolwiek chciałby przypisać mi autorstwo takiej wypowiedzi okazałby się łotrem Ja nigdy bym tak nie napisała,bo NIGDY TAK NIE POMYŚLAŁAM. i tyle d_ Odpowiedz Link Zgłoś
klakier01 Re: do Stoika o opersjach 01.10.02, 20:32 Otoz to Zgadzam sie! Braaawo!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hiacynt do Stoika IP: *.klodzko.sdi.tpnet.pl 01.10.02, 21:22 Gość portalu: Stoik napisał(a): > Zadałem proste pytanie. Nie po to, żeby komuś dokopać. Za wcześnie pisać, po > co. Niestety, proste pytanie okazało się być naładowane takim ładunkiem > emocji, że: > nie udało mi się na nie uzyskać odpowiedzi > zostałem pouczony, czego mam nie robić > > Drogi Hiacyncie, > naucz się wreszcie czytać to, co jest napisane. Jeśli Cię spytam, czy lubisz > pomarańcze, to nie cytuj mi kilkudziesięciu Twoich postów, z których będzie > wynikało, że to nie ma związku z Twoim światopoglądem politycznym. To naprawdę > okropna maniera, która wielu ludzi drażni. Jesteś na pewno sympatycznym > facetem, ale daj nam to odczuć - nie pouczaj zbyt szybko, czytaj co ludzie do > Ciebie piszą i nie myśl, że wszystko na świecie jest przeciwko Tobie. > > Droga Carmino, > miałem zamiar odpowiedzieć na Twój poprzedni post, ale zostałem ubiegnięty > przez wszystkowiedzącego. Oświadczam jednak, że tekst, który napisałem, nie > jest tekstem Vista. Formułuję teraz wyraźnie te pytania, które chciałem Ci > zadać (w dowolnej tym razem kolejności): > 1. Czy potrafiłabyś szanować człowieka, który napisał taki tekst > 2. Czy uważasz, że tekst taki jest usprawiedliwiony, jeśli człowiek ten jest > na przykład Żydem i w szeregu poprzednich postów on albo jego naród został w > sposób niewybredny zaatakowany przez polskich antysemitów (załóżmy na chwilę, > że tacy istnieją). Przypuśćmy, że poczytał sobie trochę takich postów: > "Heil Hitler zaplute zydostwo ! > Nie mam zamiaru marnowac na was szmaciarze za duzo czasu , wiec ktotko i na > temat ! > Los waszego zasranego izraela jest juz przesadzony , tak jak wasi przodkowie > byli palenie w krematoriach oswiecimia , tak wasz gowniany izrael bedzie > niedlugo sie dopalal w nuklearnych oblokach. > Nie wiem kiedy atak nastapi , moze jutro , moze za rok , moze za 2-3 lata. > Ale nie macie chyba szczury zydoskie watpliwosci , ze TAKI ATAK JEST > NIEUNIKNIONY ? > Pamietajcie skurwysyny , ze Saddam dal wam raz zbombardowac elektrownie > atomowa . To bylo juz ponad 20 lat temu ,i bez watpnienia drugiej pomylki juz > nie popelni. > Jak nie zdechniecie od bomby Hamasu to bedziecie zdychali od bomby Saddamma > (chwala mu) > ************************ DEATH TO ISRAEL , DEATH TO ALL FUCKING JEWS ********" > > 3. Jeśli byś uważała, że tekst mojego autora jest usprawiedliwiony, to jak > będziesz go (to znaczy tego człowieka) w dalszym ciągu traktowała? > > Kilka uwag na temat "godnego" nicka. To zaszczyt dla mnie, jeżeli ktoś mnie > tak rzeczywiście potraktował, ale mam jasność co do tego, że jest to > subiektywne zdanie owej osoby. Dla innych mogę być całkowicie "niegodny". > Staram się trzymać pewien poziom, ale też nie jestem z drewna i pewne rzeczy > wyprowadzają mnie z równowagi. Dlatego nie rób mi z tego zarzutu ) > W każdym razie moje pytanie nie było "atakiem" na Ciebie, raczej próbą > wyjaśnienia sposobu traktowania pewnych spraw. > > Pozdrawiam > Stoik Stoiku teraz miałem czas spokojnie przeczytać Twój list, dzisiaj na niego nie odpowiem szczegółowo, ale mogę napisać jedno - jestem oburzony Wydawało mi się, że Ciebie trochę poznałem, okazało się, że byłem w błędzie. Nie wiem jak Carmina odbierze ten Twój drugi list, ja mogę określić go jako skandaliczny. Absolutnie ciebie nie rozumiem. Hiacynt Odpowiedz Link Zgłoś
canmina Re: do Stoika 02.10.02, 01:39 Zachowałeś się Stoiku skandalicznie dokładnie tak jak pisze Hiacynt. Jak mogłes postapić tak jak zrobiłeś to w tym poscie?Wierzyłam ci bardzo ale nigdy ci nie wybaczę jak ty potrafiłeś zadawać mi takie pytania? Różnie było między nami.Niestety ty będąc w malignie bredzisz na mój temat. Przyjacielem ani twoją drogą nigdy już nie będę.Hiacynt został mi jedynym prawdziwym przyjacielem.Miałeś szansę na pozostanie moim przyjacielem straciłeś ją bezpowrtnie.Trudno,śniegu bywa mało,ślisko czasem bardzo. Carmina z Burano Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stoik Do Canminy z Burano IP: *.toya.net.pl / *.toya.net.pl 02.10.02, 01:43 Bardzo jestem ciekaw, czy ostatni post był dziełem prawdziwej czy fałszywej Carminy. Stoik Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: snajper Re: Do Canminy z Burano IP: *.acn.waw.pl 02.10.02, 01:45 Gość portalu: Stoik napisał(a): > Bardzo jestem ciekaw, czy ostatni post był dziełem prawdziwej czy fałszywej > Carminy. > Stoik Gdybyś odróżniał CaNminę od CaRminy, to ciekaw byś nie był. ) Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: snajper Re: Do Stoika IP: *.acn.waw.pl 02.10.02, 01:48 Gość portalu: snajper napisał(a): > Gość portalu: Stoik napisał(a): > > > Bardzo jestem ciekaw, czy ostatni post był dziełem prawdziwej czy fałszywe > j > > Carminy. > > Stoik > > Gdybyś odróżniał CaNminę od CaRminy, to ciekaw byś nie był. ) > > Pozdrawiam. Sorki, przecież odróżniasz. ) Tak to jest, jak się treści postów czyta, tytuły zaniedbując. ) Snajper. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stoik Do Snajpera IP: *.toya.net.pl / *.toya.net.pl 02.10.02, 01:50 Trwało chwilkę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: snajper Re: Do Snajpera IP: *.acn.waw.pl 02.10.02, 01:56 Gość portalu: Stoik napisał(a): > Trwało chwilkę. A mnie się właśnie ściąga Field Commander, Leonarda Cohena. Wiem, to całkowicie nie na temat i do tego czystej wody piracenie. Ale dla mnie powód do radości, bo dość długo na tę płytę polowałem i muszę się tą radością podzielić. )) Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stoik Re: Do Snajpera IP: *.toya.net.pl / *.toya.net.pl 02.10.02, 02:04 Gratuluję, chociaż cudzego piractwa nie popieram ( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: snajper Do Stoika IP: *.acn.waw.pl 02.10.02, 02:09 Gość portalu: Stoik napisał(a): > Gratuluję, chociaż cudzego piractwa nie popieram ( To ja się już może nie zapytam o nie cudze. )) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stolik Re: Do Canminy z Burano IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 02.10.02, 10:49 Gość portalu: snajper napisał(a): > Gość portalu: Stoik napisał(a): > > > Bardzo jestem ciekaw, czy ostatni post był dziełem prawdziwej czy fałszywe > j > > Carminy. > > Stoik > > Gdybyś odróżniał CaNminę od CaRminy, to ciekaw byś nie był. ) > > Pozdrawiam. To ja jestem orginalnym Stolikiem! Odpowiedz Link Zgłoś
d_nutka Re: Do Canminy z Burano 02.10.02, 10:54 Gość portalu: Stolik napisał(a): > > To ja jestem orginalnym Stolikiem! a może orygilnalnym Stoikiem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stolik Re: Do Canminy z Burano IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 02.10.02, 11:03 d_nutka napisała: > Gość portalu: Stolik napisał(a): > > > > > To ja jestem orginalnym Stolikiem! > > a może orygilnalnym Stoikiem? Obydwie formy pisowni są dopuszczalne Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stoik Już nie jestem ciekaw IP: *.toya.net.pl / *.toya.net.pl 02.10.02, 01:47 Fałszywka jest oczywista. Poziom nie ten. Brak sensu i marny język, do tego fałszywy podpis. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tete do Stoika- pytanie IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 02.10.02, 09:23 Stoiku, czy czytałeś wątek, do którego link dał Snajper ? Vist odpowiada tam na posty kilkunastu nicków - najprawdopodobniej - tej samej osoby (to chyba przykład tego o czym pisał Pollak). Radzić sobie z nienawiścią ... próbować rozmawiać ? z goryczą odwrócić pytanie ? nie odzywać się wcale ? szukać człowieka w nicku ? rozmawiać pomimo podejrzeń, że ten ktoś rozmawiać nie chce i że jedynym jego celem jest wypluć z siebie nienawiść ? zignorować ? To nie są pytania "w temacie" : Żydzi - Palestyńczycy czy Polacy - Żydzi albo "komuchy - prawuchy" itd. Człowiek do człowieka pisze, człowiek - człowiekowi odpowiada. Helga pisała wielokrotnie o mnie, że mylę virtual z realem. Nienawiść virtualna - tolerancja realna ? Lub odwrotnie. Niemożliwe (przynajmniej dla mnie). Ja przyjmowałam to wprost. Nick-człowiek, który wyraża swoje poglądy. Ale coraz częściej zaczęła pojawiać się wątpliwość. Taka zajadłość może zostać wykreowana sztucznie ... W jakim celu ? Ktoś celowo "podkręca" niechęci aż do wybuchu nienawiści ? Co chce uzyskać ? Milion postów dowodzących zaszczucia jednej nacji przez drugą ? Potwierdzić coś ? pracę napisać na ten temat ? Wiele razy w różnych wątkach pojawiały się takie głosy. Na początku traktowałam je jak absurd. Teraz nie jestem już taka pewna. pozdrawiam, tete Odpowiedz Link Zgłoś
d_nutka Re: do Tete- nie pytanie 02.10.02, 09:51 Gość portalu: tete napisał(a): > > Stoiku, > czy czytałeś wątek, do którego link dał Snajper ? > > Vist odpowiada tam na posty kilkunastu nicków - najprawdopodobniej - tej > samej osoby (to chyba przykład tego o czym pisał Pollak). > > Radzić sobie z nienawiścią ... próbować rozmawiać ? z goryczą odwrócić > pytanie ? nie odzywać się wcale ? szukać człowieka w nicku ? > rozmawiać pomimo podejrzeń, że ten ktoś rozmawiać nie chce i że jedynym jego > celem jest wypluć z siebie nienawiść ? zignorować ? > To nie są pytania "w temacie" : Żydzi - Palestyńczycy czy Polacy - Żydzi > albo "komuchy - prawuchy" itd. > Człowiek do człowieka pisze, człowiek - człowiekowi odpowiada. > Helga pisała wielokrotnie o mnie, że mylę virtual z realem. > Nienawiść virtualna - tolerancja realna ? Lub odwrotnie. Niemożliwe > (przynajmniej dla mnie). Ja przyjmowałam to wprost. Nick-człowiek, który > wyraża swoje poglądy. Ale coraz częściej zaczęła pojawiać się wątpliwość. > Taka zajadłość może zostać wykreowana sztucznie ... W jakim celu ? > Ktoś celowo "podkręca" niechęci aż do wybuchu nienawiści ? Co chce > uzyskać ? Milion postów dowodzących zaszczucia jednej nacji przez drugą ? > Potwierdzić coś ? pracę napisać na ten temat ? > Wiele razy w różnych wątkach pojawiały się takie głosy. Na początku traktowała > m > je jak absurd. Teraz nie jestem już taka pewna. > > pozdrawiam, tete > > Tete! Dla mnie twoja myśl nie byla absurdem od początku. To znaczy od poczatku mojego otwarcia Forum w lutym tego roku. Dla mnie bylo czytelne to,co ty opisałaś wyżej. Dlaczego? Bo wirtual wcale nie różni się od realu,tylko,ze tu głośniejszy ma szybciej RACJĘ. Tak myślał. A ja pomyślalam,że spróbuję zadać temu kłam. Inni,przede mną też myśleli podobnie. Może razem nam się uda? pozdrawiam walczących inaczej d_ Odpowiedz Link Zgłoś
d_nutka Re: Do Carminy, Hiacynta i innych 02.10.02, 08:57 Gość portalu: Stoik napisał(a): > temat ! > Los waszego zasranego izraela jest juz przesadzony , tak jak wasi przodkowie > byli palenie w krematoriach oswiecimia , tak wasz gowniany izrael bedzie > niedlugo sie dopalal w nuklearnych oblokach. > Nie wiem kiedy atak nastapi , moze jutro , moze za rok , moze za 2-3 lata. > Ale nie macie chyba szczury zydoskie watpliwosci , ze TAKI ATAK JEST > NIEUNIKNIONY ? > Pamietajcie skurwysyny , ze Saddam dal wam raz zbombardowac elektrownie > atomowa . To bylo juz ponad 20 lat temu ,i bez watpnienia drugiej pomylki juz > nie popelni. > Jak nie zdechniecie od bomby Hamasu to bedziecie zdychali od bomby Saddamma > (chwala mu) > ************************ DEATH TO ISRAEL , DEATH TO ALL FUCKING JEWS ********" > > Pozdrawiam > Stoik Stoiku,czy ty napisałeś TO wyżej,bo tak myślisz? To raczej niemożliwe. To do ciebie nie pasuje nijak. Chyba że znowu jakieś kreacje...,ale takie? Takie podłe i łotrowskie? d_ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 666 ....do wszystkich.... IP: *.cm-upc.chello.se 02.10.02, 11:23 .............wiatry na słońcu... www.dxlc.com/solar/index.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: borsuk Borsuk &# 8211; pojawienie pierwsze - dla Stoika IP: 217.7.62.* 02.10.02, 12:15 Nie martw sie Hiacyncie nie wracam na forum. Ale czytam je starannie. Nie pisac trudno, nie czytac niemozliwe. Sam wiesz jak to jest. I wiesz ze nie odszedlem z forum dlatego, ze mi bylo tak wygodnie. Ty znasz moje motywy lepiej niz ktokolwiek inny. To, co zobaczylem tutaj ostatnio zmusza mnie do pojawienia sie jeszcze dwa razy. Po poludniu pojawie sie po raz drugi. W innym watku, specjalnie dla Ciebie Stoiku, Ze zdziwieniem jeszcze wiekszym niz Carmina przeczytalem Twoje skierowane do niej pytania. Gdyby to pytala jakas helga czy l_h uznalbym to za codzienny rytual i nie mieszalbym sie. Mysle, ze i Carmina z Hiacyntem pomineli by to milczeniem. Wierze Ci, ze chciales wywolac dyskusje na jakis temat i, ze nie chciales atakowac Carminy. Ale miejsce i sposob jaki wybrales jest wyjatkowo niefortunny. W koncu fakt, ze od roku l_h usiluje zrobic z Carminy antysemitke jest powszechnie znany. Ten watek zostal zalozony jako reakcja na ostatnie wyczyny helgi i l_h. Zdumiewajace jest, ile energii te nieszczesne istoty wkladaja w znieslawianie ludzi. Od paru tygodni Carmina jest konfrontowana z najdzikszymi oskarzeniami. Bardzo starannie kierowanymi tam,gdzie moga ja zranic. I raptem zjawiasz sie Ty z Twoim prowokacyjnym pytaniem. Dziwisz sie ze Carmina jest nieufna? Nawet cala Twoja dobra slawa nie pomoze. W tym watku i po tych przejsciach musiala to odebrac tak jak odebrala: “Czy mam rozumieć, ze Stoik, podobnie jak Helga, próbuje ukarać mnie w nieprzyjemny sposób za to, ze wspominam Vista? Proszę, niech mi ktoś napisze, że to nie może być.“ Carmino, chetnie bym napisal, ze to nie moze byc, ale powstrzymuje mnie nastepujacy fragment Waszego dialogu Carmina: “Jeśli to nie atak na mnie zresztą? A tylko próba itd. Spraw? Jakich spraw? Ja nie wiem.“ Stoik: „Niestety na to pytanie nie mogę uczciwie odpowiedzieć, więc nie odpowiem w ogóle.“ Chyba jestes winien Carminie uczciwe wyjasnienie. A takze tete, d_nutce i innym, ktorzy juz nie wiedza jaki tekst napisales i dlaczego. To nie sa sprawy o ktorym mozna pisac niejasno. Pisales, ze mogles zadac takie pytanie innym osobom, a wybrales Carmine. Zaszczyt to dla niej ma byc? W obliczu uporczywych oskarzen jej o antysemityzm wyglada to raczej na insynuacje. Taki ogien wspomagajacy z flanki. Juz jakas swolocz pod nickiem „Canmina“ podlaczyla sie, probowala Cie oszukac. Na szczescie byl na miejscu Snajper. Pewnie bys sie kiedys zorientowal, ale sam widzisz jakich metod sie tu uzywa. Takze wobec Ciebie. Wierze, ze nie chciales, ale tak wyszlo. Prosze odrob to teraz uczciwie i szczerze. Tym bardziej, ze moze dzieki Twojej rozumnej interwencji te dwie idiotki zrozumieja, ze szafowanie epitetami antysemityzmu wogole, a wobec ludzi, ktorzy ewidentnie na to nie zasluguja w szczegolnosci, jest szkodliwe dla sprawy, ktorej rzekomo chca bronic i pomaga tylko prawdziwym antysemitom. Nie mowiac o tym, ze odwraca od nich uwage. Z powazaniem borsuk Co meritum watku. Osobiscie nie lubilem Vista. Nie lubie lewakow i arafacistow. Ale kiedy Kingfish umiescil go w swojej nieslawnej animacji, bronilem go. Bo antysemita Vist nie byl. Byl propalestynski, antyizraelski, antysyionistyczny, ale to nie znaczy antysemicki. Tak samo jak nie kazdy wrog Islamu musi byc filosemita. Sa odcienie. Disclaimer: Uczestnikow prosze o nie odpowiadanie mi wprost. Macie dosc materialu, zeby sie klocic miedzy soba. Wypowiedzialem tu swoje zdanie w sprawie, ktora uwazam za wazna. Zdania tego nie mam zamiaru zmieniac. Nie bede odpowiadal na zadne posty ani wdawal sie w dyskusje. Pozdrowienia, naturalnie nie dla wszystkich borsuk Odpowiedz Link Zgłoś
bykk Re: przepraszam,czy można tu pisać? 02.10.02, 12:46 Gdzie ja właściwie jestem? Straciłem orientację? Czy to jeszcze F. jest, czy może Świątynia jaka? Jeden poucza Stoika: "nie tu"! Drugi poucza Stoika:"nie tu,nie w tym miejscu,nie tak,trzeba dać odpowiedź, nie godzi się,dlaczego,po co,załóż wątek" itp.! Panowie,czy Wam czegoś nie brakuje tej jesieni? Czy ja od tej pory mam się pytać kogoś(kogo)o czym i do kogo mogę pisać? Nie przeginacie? Co chcecie zrobić z tego F.? Kółko wzajemnej adoracji? Pewna pani coś tam przeszła? Co? Zaraziła się jaką chorobą na F.? Jak towarzycho nie odpowiada,to niech nie wchodzi! Są domy kultury,czytelnie,cisza,spokój! Borsuk,witam i pozdrawiam,ale nie rób wielkiej łachy,że przyjdziesz,napiszesz i uświadamiasz,że odpowiadał nie będziesz,przykre,bardzo przykre. Na inne kobiety nadajesz "idiotki",ale Boże broń,aby wywoływać nicka pewnej pani,bo nie uchodzi,nie wypada,nie przystoi,bo przeszła wiele! Pytam się,co przeszła? Zaszczuwali,odeszła. Nie zaszczuli widać,bo jest i ma się dobrze,próbuje nawet po kątach ustawiać! Nie życzy sobie,aby pisać a sama,aż piszczy,aby o niej była jakaś wzmianka. Będę pisał gdzie chcę,co chcę,o kim chcę! Sram na to,czy mi ktoś odpowie czy nie,to jest FORUM,chcesz,jesteś,nie to nie. Tu listy obecności się nie sprawdza,więc o co? Pytam,o co się pienić? pozdrawiam Wszystkich Forumowiczów i jak mi się zechce to odpowiem,żadnej łachy nie robię, TAKIE MOJE ZDANIE W TEMACIE "CZY TU MOŻNA PISAĆ"!!!! hej! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Blong Re: przepraszam,czy można tu pisać? IP: *.zabkowska.sdi.tpnet.pl 02.10.02, 12:51 brawo, narescie cos gdzie sie z Toba w 100% zgadzam )) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: snajper Do Bykka jednookiego. IP: 2.4.STABLE* / 10.1.1.* 02.10.02, 13:46 bykk napisał: > Gdzie ja właściwie jestem? Straciłem orientację? Czy to jeszcze F. jest, > czy może Świątynia jaka? > Jeden poucza Stoika: "nie tu"! > Drugi poucza Stoika:"nie tu,nie w tym miejscu,nie tak,trzeba dać odpowiedź, > nie godzi się,dlaczego,po co,załóż wątek" itp.! Panowie,czy Wam czegoś nie > brakuje tej jesieni? Czy ja od tej pory mam się pytać kogoś(kogo)o czym i do > kogo mogę pisać? Nie przeginacie? Co chcecie zrobić z tego F.? Kółko wzajemnej > adoracji? A pamiętasz jeszcze kto zaczął rolę cenzora forumowego odgrywać, kwietnych karcąc ? Czy może nie czytałeś ? A pamiętasz jak sam do niego dołączyłeś d_nutkę pytając >podchwytliwie<: A forum to Ci się nie pomyliło ? > Pewna pani coś tam przeszła? > Co? Zaraziła się jaką chorobą na F.? Jak towarzycho nie odpowiada,to niech > nie wchodzi! Są domy kultury,czytelnie,cisza,spokój! Szkoda, że słó takich nie skierowałeś do osób, którym się pisanie kwietnych nie podobało, jednooki Bykku. > Borsuk,witam i pozdrawiam,ale nie rób wielkiej łachy,że przyjdziesz,napiszesz > i uświadamiasz,że odpowiadał nie będziesz,przykre,bardzo przykre. Mam nadzieję, że słowa tym razem nie dotrzyma. )) > Na inne kobiety nadajesz "idiotki",ale Boże broń,aby wywoływać nicka > pewnej pani,bo nie uchodzi,nie wypada,nie przystoi,bo przeszła wiele! > Pytam się,co przeszła? Zaszczuwali,odeszła. Nie zaszczuli widać,bo jest > i ma się dobrze,próbuje nawet po kątach ustawiać! Nie życzy sobie,aby pisać > a sama,aż piszczy,aby o niej była jakaś wzmianka. Podasz linka do postu z jej piszczeniam ? Czy wolisz oszczercą zostać nazwany ? > Będę pisał gdzie chcę,co chcę,o kim chcę! Sram na to,czy mi ktoś odpowie > czy nie,to jest FORUM,chcesz,jesteś,nie to nie. Tu listy obecności się > nie sprawdza,więc o co? Pytam,o co się pienić? No włąśnie Bykku, o co ? > pozdrawiam Wszystkich Forumowiczów i jak mi się zechce to odpowiem,żadnej > łachy nie robię, > TAKIE MOJE ZDANIE W TEMACIE "CZY TU MOŻNA PISAĆ"!!!! Szkoda, że tak późno wygłoszone. Było wiele okazji wcześniej, gdy pewnym osobom dyktowano gdzie i co im wolno pisać, a gzie nie. Pewnie nie czytałeś, Bykku jednooki. > hej! Snajper. Odpowiedz Link Zgłoś
bykk Re: do Snajpera raczej oślepionego,ale czym?:) 02.10.02, 14:30 Witaj Snajper. Wiesz,byka jak jest ślepy,to zaraz na wołowinę przerabiają. Ja,jak widzisz jestem jeszcze żyw,więc ślepia jako takie,mam dwa! Prędzej Snajper,to taki jednooki,bo wiecznie przymiarki robiąc,musi jedno oczko mrużyć,no nie? Widziałem takiego snajpera na emeryturze,cały czas musi zamykać jedno oko,bo mówi,że inacy nie widzi jak ma lać!(nie,nie w spodnie,bo potem chodzić niewygodnie!)chodzi o szklaneczki!) "Alechś" znalazł haka na mnie,bo się Nutki coś zapytałem? No,strzał jednookiego snajpera na emeryturze w du.,oopss w dychę! Z tym piszczeniem udawaczu,to głupia ironia,przecież wiesz,że ja prostak, na kulturze nie siedzę... Nie pamiętam kto co zaczynał,ja nie archiwista ni cytator,to nie moja choroba. Kwietni,niekwietni,co mnie to obchodzi? Jak się komuś nie podobają,to wolno im o tym napisać,krytykować,to F. przecie nie? Nie powinno się tylko pouczać,ustawiać,to fakt. Pewnie,że szkoda,nie czytałem może tego jak ktoś,komuś,gdzieś,cosik kazał. Teraz jestem,czytam i wypowiadam się na ten temat,wolno mi? Ja też mam nadzieję,że Bors nie dotrzyma słowa i zostanie. Jak mi przyłoży toż się nie pogniewam,bo to F. jest! pozdrawiam hej! Odpowiedz Link Zgłoś
tyu Do Bykka i Snajpera o Borsuku 02.10.02, 16:01 "Mam nadzieję, że słowa tym razem nie dotrzyma. ))" (To oczywiście o Borsuku!) Pod takim wspólnym dla Was obu zdaniem i ja arcychętnie podpiszę się, choć jestem propalestyńskim lewakiem itp itd. Witaj Borsuku i NIE ŻEGNAJ!!! tyu Odpowiedz Link Zgłoś
_helga Rycerz Borsuk 02.10.02, 14:52 Rycerz Borsuk przyszedl, przywalil w szczeke i zwial. Skoro czytasz, Borsuku, to cos ci powiem. Hmmm... Przyczajka w ciemnej klatce, walniecie w szczeke, wyrwanie torebki i ucieczka, zanim sie ofiara zorientuje. Brawo Odpowiedz Link Zgłoś
tyu Dama Helga z wielkiego Świata 02.10.02, 16:09 _helga napisała: > Rycerz Borsuk przyszedl, przywalil w szczeke i zwial. Skoro czytasz, Borsuku, > to cos ci powiem. Hmmm... Przyczajka w ciemnej klatce, walniecie w szczeke, > wyrwanie torebki i ucieczka, zanim sie ofiara zorientuje. Brawo > Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: _helmina bykcyncie to ja _helmina!!! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 02.10.02, 16:15 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pacynka Re: Nie dość, że pacynka, to jeszcze mutant...___ IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 02.10.02, 16:56 bykcynt: Uśmiechnij się. Co za Carmina. _helmina: Bo zawsze zostawiasz mnie z tyu. bykcynt: Nieprawda! To dla mnie _helga. Podejdźmy lepiej do Stoika Siadaj i mów. _helmina: Popełniłam taki Blong. Bykcynt: Nie płacz. Masz Hiacynta Snajper ustalmy fakty. cdn Odpowiedz Link Zgłoś
_helga Re: Nie dość, że pacynka, to jeszcze mutant...___ 02.10.02, 17:08 Gość portalu: pacynka napisał(a): > bykcynt: > Uśmiechnij się. Co za Carmina. > > _helmina: > Bo zawsze zostawiasz mnie z tyu. > > bykcynt: > Nieprawda! To dla mnie _helga. > Podejdźmy lepiej do Stoika > Siadaj i mów. > > _helmina: > Popełniłam taki Blong. > > Bykcynt: > Nie płacz. Masz Hiacynta > Snajper ustalmy fakty. > > > cdn Masz poczucie humoru, pacynko. Lubie cie))) Odpowiedz Link Zgłoś
_helga Re: bykcyncie to ja _helmina!!! 02.10.02, 16:46 A bylas kiedys jedna z tych helg??? Jak bylas, to witam radosnie, jak nie bylas, to nie szkodzi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bykcynt Re: _helmino!!! to ja bykcynt! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 02.10.02, 17:11 W końcu jesteś! Obsmarował mnie ten paskudny tyujper. Porwę mu łączę! Ale będę miał sławnego nicka! Na samym topiku!!! Napisz co u Ciebie! Twuuuj Bykkcyncik. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pacynka Re: bykcyncie to ja _helmina!!! IP: *.acn.waw.pl 03.10.02, 03:18 ale ja ciebie nie lubiam. ty chlopo-babo. od pacynkow to ty sie odczep. rybami sie zajmnij. krolem tyz. a jeszcze lepiaj idz za vistulem. w diably. pacynka Odpowiedz Link Zgłoś
_helga Re: Dama Helga z wielkiego Świata 02.10.02, 16:51 tyu napisał: > _helga napisała: > > > Rycerz Borsuk przyszedl, przywalil w szczeke i zwial. Skoro czytasz, Borsu > ku, > > to cos ci powiem. Hmmm... Przyczajka w ciemnej klatce, walniecie w szczek > e, > > wyrwanie torebki i ucieczka, zanim sie ofiara zorientuje. Brawo > > Odpowiedz Link Zgłoś
tyu Re: Dama Helga z wielkiego Świata 03.10.02, 07:16 _helga napisała: > Skoro do mnie piszesz, to odpowiadam. Mialam 4 blizniaczki helgi, logowane i > nielogowane. Nie przeszkadza mi. > Odpowiedz Link Zgłoś
_helga Re: Dama Helga z wielkiego Świata 03.10.02, 07:31 tyu napisał: > _helga napisała: > > > Skoro do mnie piszesz, to odpowiadam. Mialam 4 blizniaczki helgi, logowane > i > > nielogowane. Nie przeszkadza mi. > > Odpowiedz Link Zgłoś
tyu Re: Dama Helga z wielkiego Świata 03.10.02, 09:15 _helga napisała: > A zapomnialam. Faktycznie, napisales kiedys donos ze ja to kontrolant. > Zaproponowalam wtedy zaklad o 300 Euro ze udowodnie, ze kontrolant to nie ja. > Wtedy stchorzyles. Jak rozumiem, wreszcie te 300 Euro uzbierales i jestes > wyplacalny? > Odpowiedz Link Zgłoś
_helga Re: Dama Helga z wielkiego Świata 03.10.02, 11:19 tyu napisał: > _helga napisała: > > > A zapomnialam. Faktycznie, napisales kiedys donos ze ja to kontrolant. > > Zaproponowalam wtedy zaklad o 300 Euro ze udowodnie, ze kontrolant to nie > ja. > > Wtedy stchorzyles. Jak rozumiem, wreszcie te 300 Euro uzbierales i jestes > > wyplacalny? > > Odpowiedz Link Zgłoś
tyu Re: Dama Helga z wielkiego Świata 03.10.02, 12:27 Po kolei. Było to tak. Kiedyś napisałem: "Kontrolancie, czyli Helgo! Jak widać - nadal są sprawy, w których nasze opinie są identyczne. Tutaj Twój link nie działa, ale wrócę na chwilę do Aktualności. W TAKIEJ sprawie - bez oporów." Przypomnę - chodziło o sprawę zbierania podpisów z prośbą o ułaskawienie Nigeryjki skazanej na ukamienowanie. Apelowali o to Kontrolant i Helga. Natomiast _helga napisała: > Tyu. Zarowno tutaj, jak i na aktualnosciach snujesz rozmaite opowiesci na moj > temat. Tu w tym watku napisales ze "Helga czyli kontrolant". To juz nie jest > wyraz twoich domyslow tylko pewnosci.Znaku zapytania nie ma,nieprawdaz? Pani > Hiacynta jest czlowiekiem bez honoru, ale moze ty jakis honor posiadasz? > Wyrazam gotowosc zalozenia sie o 300 Euro o to, ze udowodnie ze nie jestem > kontrolantem. > > Moge sie z toba zalozyc takze o tresc innych twoich opinii na moj temat. Na > przyklad tez tutaj wyrazonej, ze sie dobrze czuje tylko wtedy kiedy komus > przywale. > > Nie trudz sie z pisaniem co myslisz o "dreczeniu psychicznym". Ty mi to > pokazujesz w praktyce, na czym polega > > Skoro lazisz za mna i pomawiasz, to za to plac. Chyba,ze tyle w tobie honoru, > co w pani Hiacyncie. Dziś _helga napisała: > tyu napisał: > > > _helga napisała: > > > > > A zapomnialam. Faktycznie, napisales kiedys donos ze ja to kontrolant. > > > Zaproponowalam wtedy zaklad o 300 Euro ze udowodnie,ze kontrolant to nie > > > ja. > > > Wtedy stchorzyles.Jak rozumiem, wreszcie te 300 Euro uzbierales i jestes > > > wyplacalny? > > > Odpowiedz Link Zgłoś
_helga Re: Dama Helga z wielkiego Świata 03.10.02, 14:43 Ok. Tyu. Nie wiem jak to jest z twoja pamiecia. Raz piszesz zdanie z ktorego wynika ze nie pamietasz, a potem twierdzisz ze pamietasz. Ok. Ja juz do takich dyskusji z toba zdazylam sie przywyczaic, zadnego wrazenia. Zdazylam sie rowniez przyzwyczaic do tego cytowania oraz 'komentarzy faktograficznych'. Swoja droga, co za termin. Pewnie juz zdazyles o tym zapomniec, mimo ze oczywiscie zawsze wszystko swietnie pamietasz, ale to ja dalam powyzej linka do tej wymiany zdan. A z tego wynika, ze przeczytalam, no nie? Tak to cytowanie kochasz? A moze uwazasz ze forumowicze na linki klikac nie potrafia? O rany Calej reszty juz mi sie nawet komentowac nie chce. Uprzejmie cie tylko prosze, zebys sobie raz na zawsze zapamietal, ze to w waszej sekcie uzywacie kilku nikow na raz celem dokopywania komus jako tlum ludzi. Przyklad - Hiacynta, boaa, lustrator i diabli wiedza ile jeszcze nikow tam bylo. Ja tego nie robie i takich pomowien sobie nie zycze. Jak komus chce dokopac, to pod wlasnym nikiem to robie. Licze na twoja znakomita pamiec, ktora sie chwalisz, ze uda ci sie to zapamietac. A przyznam ci w jednym racje. Moja ulubiona mezczyzna to Hiacynta. Faktycznie, na jej poziom chamstwa nie spadlam i nigdy nie spadne. Znudziles mi sie na dzisiaj, Odpowiedz Link Zgłoś
tyu Re: Dama Helga z wielkiego Świata 03.10.02, 18:48 _helga napisała: > Ok. Tyu. Nie wiem jak to jest z twoja pamiecia. Raz piszesz zdanie z ktorego > wynika ze nie pamietasz, a potem twierdzisz ze pamietasz.Ok.Ja juz do takich > dyskusji z toba zdazylam sie przywyczaic, zadnego wrazenia. Zdazylam sie > rowniez przyzwyczaic do tego cytowania oraz 'komentarzy faktograficznych'. > Swoja droga, co za termin. Pewnie juz zdazyles o tym zapomniec, mimo ze > oczywiscie zawsze wszystko swietnie pamietasz, ale to ja dalam powyzej linka > do tej wymiany zdan.A z tego wynika,ze przeczytalam,no nie? Tak to cytowanie > kochasz? A moze uwazasz ze forumowicze na linki klikac nie potrafia? O rany > > Calej reszty juz mi sie nawet komentowac nie chce.Uprzejmie cie tylko prosze, > zebys sobie raz na zawsze zapamietal, ze to w waszej sekcie uzywacie kilku > nikow na raz celem dokopywania komus jako tlum ludzi. Przyklad - Hiacynta, > boaa,lustrator i diabli wiedza ile jeszcze nikow tam bylo.Ja tego nie robie i > takich pomowien sobie nie zycze.Jak komus chce dokopac,to pod wlasnym nikiem > to robie. Licze na twoja znakomita pamiec, ktora sie chwalisz, ze uda ci sie > to zapamietac. > > A przyznam ci w jednym racje.Moja ulubiona mezczyzna to Hiacynta.Faktycznie, > na jej poziom chamstwa nie spadlam i nigdy nie spadne. Znudziles mi sie na > dzisiaj, > > Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stoik Borsuku, zdobądź się na cierpliwość IP: *.toya.net.pl / *.toya.net.pl 02.10.02, 17:00 Bardzo się cieszę, że się pojawiłeś, chociaż żałuję, że w takim wątku. Jak dla mnie, również trochę za wcześnie. Napisałem, że nie mogę odpowiedzieć uczciwie, więc nie odpowiem w ogóle. To jest moje prawo i będę go bronił. Aby odpowiedzieć uczciwie, musiałbym pomieszać virtual z realem, a tego robić nie będę. Przeczytaj dokładnie moje posty. Jeszcze na nikogo nie napadłem i nikogo o nic nie oskarżyłem. Objechałem trochę Hiacynta, bo jak zwykle wpakował się ze swoimi pouczeniami. Miejcie Wy trochę litości i nie karzcie człowieka za pytania, jakiekolwiek by one nie były. Nie uważam, żeby Carmina była świętą krową. Jak na razie nie zrobiłem nic złego, więc mi nie tłumaczcie, nie pouczajcie, nie oskarżajcie. Na to zawsze będzie czas. Pozdrawiam Stoik Odpowiedz Link Zgłoś
carmina I znowu do Stoika 02.10.02, 22:37 Wyjaśnienie dla Carminy Autor: Gość: Stoik IP: *.toya.net.pl / *.toya.net.pl Data: 02-10-2002 08:16 + odpowiedz na list + odpowiedz cytując -------------------------------------------------------------------------------- To, co napisałem w poprzednim poście jest prawdą, ale nie całą prawdą, jak się bez trudu domyślasz. Dlatego winien Ci jestem wyjaśnienie: Gdybyś zdążyła zareagować na moją prośbę tak, jak to uczyniłaś w ostatnim swiom poście, gdybyś potrafiła potraktować moje pytanie bardziej ufnie i gdyby nie zastęp pomagierów i wyjaśniaczy, już byłoby po wszystkim i mógłbym napisać "całą prawdę". Przekonałabyś się wówczas, że ani jątrzenie, ani "atakowanie" Twojej osoby nie były moim zamiarem (i dalej nie są). Na tą "całą prawdę" dalej nie jest za późno, aczkolwiek następny zalew "analiz" może tę prawdę bardzo utrudnić albo i uniemożliwić. Mam nadzieję, że tak się nie stanie. Pozdrawiam Stoik _________________________________________________________________________ Najbardziej utrudniają sprawę Twoje eleganckie i bezstronne sformułowania w rodzaju: "nie uwazam Carminy za świętą krowę". Śliczne. Po tego rodzaju deklaracji, o ileż łatwiej będzie nam teraz porozumieć się, Stoiku, prawda? Ja nadal myślę, ze Ty wiesz, jakie ja mam poglady na sprawy narodowosci. W każdym razie ja pisałam o tym. I pisałam dlaczego. Ale powtórzę: narodowość nie ma dla mnie znaczenia jako argument. Nie przez jej pryzmat patrzę na człowieka. Czy mnie rozumiesz? Piszesz, ze to nie fair, ale ja piszę jak było: Odwracałeś głowę gdy kopano niewinnych ludzi, mówisz, ze dlatego, ze nie chciałes być uznany za kwietnego. To ciekawa motywacja, bo przecież Ty byłeś dość kwietny swego czasu. Mało aktualności bywało nieraz w Twoim pisaniu. I dlatego niewiarygodne jest takie Twoje tłumaczenie. Nie byłeś i nie jesteś bezstronny, a mówisz, ze jesteś. I dlatego Stoiku jestem wobec Ciebie nieufna. Moje przeinaczenie nie było zamierzone, a Twoja poprawka kosmetyczna, i zdaje się wskazywać na to, ze cos wymknęło Ci się spod kontroli. "okazało się naładowane". Dziwaczne. Okazało się dopiero jak je ujrzałeś na ekranie? To nie wiedziałeś co piszesz? Mówisz, ze nie dedykujesz mi tych postów, tylko próbujesz wyjasniac. To moze już nie wyjaśniaj. Bo dziwnie to słowo rozumiesz: nic nie wyjasniasz, ale w ramach tego niby-wyjasniania adresujesz do mnie "wklejki", których nie chcę czytać, zawsze staram się pomijać takie pisanie. I uraża mnie Twoje testowanie moich odczuć, które Cię wszakże nie obchodzą przecież, tak piszesz. Nie rozumiem też po co Ci w takim razie wiedza na temat mojego szacunku do Ciebie czy jego braku? To się jakoś nie składa w logiczną całość. Ja się bez trudu domyślam, ze to nie jest cała prawda. Obawiam się, w dodatku, ze to w ogóle nie jest prawda, niestety. Tak naprawdę nie odpowiadasz w ogóle na moje pytania, tylko tak udajesz. Na przykład piszesz, ze to Ty napisałeś post, którym zagadnąłeś mnie w tym watku. I że zrobiłeś to ze złości, na to, ze ktoś napisał ten kolejny wklejony przez Ciebie post. I tu oczywiscie od razu widać, ze nie odpowiadasz uczciwie. Czy zmiana narodowości w tekscie, którego autorem okazuje się Vist, czyni z Ciebie autora? Nie sądzę. Kontekst podałes przypadkowy, "Przytoczyłem pierwszy z brzegu z tych, które mnie sprowokowały." I po miesiącach nie odzywania się do mnie, zwłaszcza tak bolesnego dla mnie wtedy, gdy atakowano mnie w najgorszy mozliwy sposób, insynuowano najpodlej mój antysemityzm, na forum i nie tylko - a Ty zachowywałeś swoją "bezstronnosc" - po tym wszystkim, Ty akurat mnie zaczepiasz w taki sposób. Przyznasz, ze nie wygląda to zbyt czysto. To nawet wygląda na nieczysty chwyt. Nieczyste intencje. Brak odpowiedzi na moje pytania, uczciwej odpowiedzi. Bo pierwsza, ze autorem jesteś Ty - nie jest uczciwa. A drugiej - mówisz, ze nie mozesz, tej uczciwej, udzielić. Stoiku, ja Ci powiem teraz coś: absurdalnie i nie fair do mnie napisałeś. Myslałam, że coś mi wyjaśnisz, "że to byc nie może". Ale tak się nie stało. Masz jakąś swoją tajmeniczą motywację, wiesz, ale nie powiesz. Ja nie myślę w kategoriach obowiazku, ze coś musisz. Nic nie musisz. Mozesz sobie grać nieczysto. Będzie jeden więcej nick, który tak pisze i tyle, wielka mi rzecz. Dla mnie - nie stanie się nic. Raczej Twoja jest ta sprawa. I o pamięci jeszcze. Hiacynt pamięta bardzo solidnie. Nie-wybiórczo. Jest zawsze po stronie kopanego, zaszczutego. To wymaga cywilnej odwagi. Również to, co zrobił Borsuk. Zdziwienie, rozczarowanie i protest mój dla Stoika C Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hiacynt Re: Borsuku, zdobądź się na cierpliwość do Stoika IP: *.klodzko.sdi.tpnet.pl 03.10.02, 00:16 Gość portalu: Stoik napisał(a): > Napisałem, że nie mogę odpowiedzieć uczciwie, więc nie odpowiem w ogóle. To > jest moje prawo i będę go bronił. Aby odpowiedzieć uczciwie, musiałbym > pomieszać virtual z realem, a tego robić nie będę. Szkoda, że nie uwzględniasz w swoim pisaniu praw innych. Szkoda, że o tym nie pomyślałem, zanim zadałeś swoje insynuacyjne "retoryczne" pytanie. Jeżeli chodzi o mieszanie realu z wirtualem, nie raz to czyniłeś. Czyżbyś zapomniał Stoiku? > Przeczytaj dokładnie moje posty. Jeszcze na nikogo nie napadłem i nikogo o nic > nie oskarżyłem. Objechałem trochę Hiacynta, bo jak zwykle wpakował się ze > swoimi pouczeniami. Miejcie Wy trochę litości i nie karzcie człowieka za > pytania, jakiekolwiek by one nie były. Nie uważam, żeby Carmina była świętą > krową. Jak na razie nie zrobiłem nic złego, więc mi nie tłumaczcie, nie > pouczajcie, nie oskarżajcie. Na to zawsze będzie czas. Według siebie nie zrobiłeś nic złego Stoiku. Carmina w kilku listach napisałą co myśli o twoich pytaniach. Ze względu na autora, ze względu na twoją osobę, ze względu na kontekst, te listy nabierają dodatkowej wagi - bardzo złej wagi. Nie ma drugiej osoby na forum, tak konsekwentnie niszczonej jak Carmina, tak nieustannie narażonej na brutalne ataki. Nie ma drugiej osoby, tak niezasłużenie zbierającej ciosy od osób które znasz osobiście i od kórych nigdy się nawet jednym listem nie odciąłeś. Dlatego twój list wpisuje się w kontekst tych nieustannych brutalnych ataków, tego nękania Carminy. Myślałem, że sie w porę wycofasz, myślałem, że coś do ciebie dotrze. Nie ma czasu Stoiku na oskarżanie ciebie, gdyż to już się dokonało. Twój list wpisał się w te ataki Hawka, Miariam i Perły. Nie wyobrażam sobie, byś znalazł dla siebie jakiekolwiek okoliczności łagodzące. Hiacynt Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: רשנן3 NIE______NA ____TEMAT IP: *.cm-upc.chello.se 02.10.02, 18:59 Sex, IQ & ET: How We Got Big Brains By Seth Shostak Senior Astronomer, Project Phoenix posted: 07:00 am ET 26 September 2002 Relative to their size, humans have the biggest brains on the planet. Check out the guy sitting next to you on the bus: hunkered beneath a fringe of moussed hair and a few millimeters of skull are three crinkly pounds of brain - - the only substantive difference between you and species you regard as food or pets. But how did this happen? What special circumstance, what unperceived evolutionary force, nudged our hulking, hairy ancestors toward intelligence, and silently trebled the size of their brains in two million years or less? SETI THURSDAY Visit SPACE.com to explore a new SETI feature each Thursday. >>Go to SETI Thursday archive page Images Geoffrey Miller thinks good brains are the human equivalent of flashy tails. Here, Miller talks with England's Astronomer Royal, Martin Rees. IMAGE: Seth Shostak He displays, she decides. Lauren Milo of the SETI Institute eyes the capacious cranium of John Speck, an independent web developer. John's brain was deliberately inflated for this photograph. IMAGE: Seth Shostak/Ly Ly Related SPACE.com STORIES The Origin of Sex: Cosmic Solution to Ancient Mystery Intelligent Aliens? How Our View Of Ourselves Affects Beliefs About E.T. Will ET Be Hostile? Alienated People Are More Likely to Say 'Yes' TODAY'S DISCUSSION What do you think of this story? >>Uplink your views This question is seductive not only because it tells us something exquisitely interesting about ourselves, but also because the answer could give us insight into whether other intelligent beings really exist. Many researchers have considered how the processes of natural selection might encourage higher IQ. For example, predator-prey relationships can do this. When a lioness bags an antelope, she’s more likely to snag one of the dumb ones. Result? The lioness has a meal, but the average ability of the antelopes has been raised. The next night, the dumber lions will have a harder time getting dinner, and will preferentially drop out of the leonine gene pool. In this animal arms race, the IQ of both species is ratcheted upward. This is survival of the functionally fittest, and intelligence is certainly one component of making it in a competitive environment. But there’s another type of mechanism that might have been more important in creating our cerebral machinery. It’s called signaling for fitness, and it’s a widespread component of beastly behavior. The way to understand signaling for fitness is to consider a canonical example: peacock tails. When choosing a mate, peahens prefer males with long, bright tails. This isn’t simply due to a quirk of their little pea brains; it’s good reproductive strategy. Those impressive tails are metabolically costly, and require both good health and success in finding food. In addition, a flashy tail can attract predators, which only the wily can avoid. So when a peahen spies a male with a well-endowed tail, she can be sure he has good genes. If she chooses to get to know him better, their offspring will have a survival advantage. For most species, males court and females choose. So it’s usually the males who are using these fitness signals as semaphores to indicate that they’re up to snuff. In the words of Geoffrey Miller, an evolutionary psychologist at the University of New Mexico, "evolution is driven not just by survival of the fittest, but reproduction of the sexiest." So how does this dovetail with the evolution of intelligence? Miller points out that musty theories claiming we developed our impressive cerebra from, for example, tool use, don’t seem to fit the facts. The stone axes chipped by our one-pound-brained ancestors were about as good as those made by their three-pound-brained successors. Instead, Miller suggests that the ramping up of IQ was the result of 100,000 generations of pre-human courtship operating on fitness signals made possible by brain power. "The brain’s a really good indicator of fitness because its growth depends on at least half of the genes that humans have," he says. "A brain, after all, is very complex, very sensitive to genetic mutations, and costs a lot of energy to run." If you have a good brain, you have good genes. They’re our flashy tail. But it’s a messy business to literally display your brain. So how can a quality cranium signal its superiority to a mate? It does so with behaviors such as speaking well, or by demonstrating musical ability, a sense of humor, or creativity. These activities depend upon many parts of the brain, and consequently are reliable indicators of mental merit. Brains are like the Dow Jones index, which is an accessible and generally trustworthy gauge of a complex system because it’s rooted in a number of important stocks. So males strut their stuff by crooning, being witty, and speaking well, while the females use these clues to sort out the best one to take home to mom and dad. You might wonder why this mechanism would ever lead to women who are also clever. But that’s a natural consequence of the long maturation time of humans. "Human males invest a whole lot more in being parents than any other primates," says Miller, "so the more they invest in their offspring, the choosier they should be about their long-term mate. This puts the females under evolutionary pressure; early in courtship to attract a high-fitness guy, but after that to keep him interested, to keep him from wandering off with some other woman. They’re strongly selected to tell interesting stories, to be continually amusing and charismatic in order to maintain the male’s commitment and investment in their children." Miller’s ideas will no doubt affect your view of significant others. But what insights do they give into the likelihood of intelligence on other worlds? "I think this is one of the key evolutionary processes that can produce intelligence anywhere in the universe," he says. "And it’s universal because any evolutionary system will have some kind of genetic code. That code will be vulnerable to mutations of some sort Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Perła Vist fanem VIAGRY był IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 02.10.02, 23:16 To znany wielbiciel owego specyfiku był. Co czesto podkreślał w postach swych. Obawiam się, że bez wzajemności własnie. Być może to przyczyna zgonu jego było. Vist do historii forum przeszedł. Pogrzebem swym tu oczywiście. Tak sobie myślę. Może by jakiś biznes na forum tym zrobić? Zakład pogrzebowy otworzyc. Kandydatów bez liku będzie. Tym bardziej, iż zombi grasuje tu. W postaci różnej. Weźmy Carminą na przykład. Zagineła była podobno. I cóż? Przez nasze niedbalstwo, czyli nie wbicia kołka jak należy, szwenda sie nadal tu, w okropnym stylu, ... ach! co ja pisze, bez stylu żadnego. I wydaje męczące wizgi z resztki siebie. "Perła odczep sie ode mnie" na przykład. "Miriam odczep się ode mnie" też. Co prawda taki tyu szczeka na polecenie jej, a byc może wyje po prostu bo czuje siłę nieczystą. (tu poproszono mnie o zadanie tyu pytania: "czy szczeka wirtualnie, czy paszczą właśnie). Co zreszta lepsze od metody Vista jest. Nie dywagujmy zresztą, bo ważniejsze sprawy są. Porządne wbicie kołka właśnie. Perła Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hiacynt do Borsuka IP: *.klodzko.sdi.tpnet.pl 02.10.02, 23:27 Gość portalu: Perła napisał(a): > To znany wielbiciel owego specyfiku był. Co czesto podkreślał w postach swych. > Obawiam się, że bez wzajemności własnie. Być może to przyczyna zgonu jego było. > > Vist do historii forum przeszedł. Pogrzebem swym tu oczywiście. Tak sobie > myślę. Może by jakiś biznes na forum tym zrobić? Zakład pogrzebowy otworzyc. > Kandydatów bez liku będzie. Tym bardziej, iż zombi grasuje tu. W postaci > różnej. Weźmy Carminą na przykład. Zagineła była podobno. I cóż? Przez nasze > niedbalstwo, czyli nie wbicia kołka jak należy, szwenda sie nadal tu, w > okropnym stylu, ... ach! co ja pisze, bez stylu żadnego. I wydaje męczące wizgi > > z resztki siebie. "Perła odczep sie ode mnie" na przykład. "Miriam odczep się > ode mnie" też. Co prawda taki tyu szczeka na polecenie jej, a byc może wyje po > prostu bo czuje siłę nieczystą. (tu poproszono mnie o zadanie tyu pytania: "czy > > szczeka wirtualnie, czy paszczą właśnie). Co zreszta lepsze od metody Vista > jest. Nie dywagujmy zresztą, bo ważniejsze sprawy są. Porządne wbicie kołka > właśnie. > > Perła Borsuku całe zło upatrywałeś w hawku, Miriam była do resocjalizacji. Później zło widziałeś w miriam, a Perła był ten do naprawy. Masz swoją perłę w całej okazałości. Czy już widzisz jak się tragicznie się myliłeś? czy widzisz co uczynili z twoją dobrą wolą? czy są słowa które oddadzą podłość Perły? Znasz atkiesłowa? Jak ich nazwać Borsuku? Miriam, perłę, hawka i według mnie Scana w tle. Ty w jego wierzysz, niech nas i mnie o swojej niewinności przekona? Nic w tym kierunku nie uczynił. czy Borsuku widzisz jak błądziłeś? czy z Perłą jest jakakolwiek rozmowa? Wiem, że nie było w tym twojej złej woli, po postu źle rozeznałeś sytuację, Zbyt im zawierzyłeś, zbyt ufałeś w niektóre puste gesty. Nie będę cytował twoich listów z forum o perle. Czytasz co pisze? " Nie dywagujmy zresztą, bo ważniejsze sprawy są. Porządne wbicie kołka właśnie. " Mimo rozlicznych na forum zozsianych świadect o stanie jego zdrowia autorstwa Miriam, prawda o nim jest naga. Psychiczny sadysta, zwykły psychol. Hiacynt . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hiacynt Re: do Borsuka _______jeszcze słowo IP: *.klodzko.sdi.tpnet.pl 02.10.02, 23:44 Gość portalu: Hiacynt napisał(a): > Borsuku > > całe zło upatrywałeś w hawku, Miriam była do resocjalizacji. > Później zło widziałeś w miriam, a Perła był ten do naprawy. > Masz swoją perłę w całej okazałości. Czy już widzisz jak się tragicznie się > myliłeś? czy widzisz co uczynili z twoją dobrą wolą? > czy są słowa które oddadzą podłość Perły? > Znasz atkiesłowa? > Jak ich nazwać Borsuku? Miriam, perłę, hawka i według mnie Scana w tle. > Ty w jego wierzysz, niech nas i mnie o swojej niewinności przekona? > Nic w tym kierunku nie uczynił. > > czy Borsuku widzisz jak błądziłeś? czy z Perłą jest jakakolwiek rozmowa? > Wiem, że nie było w tym twojej złej woli, po postu źle rozeznałeś sytuację, > Zbyt im zawierzyłeś, zbyt ufałeś w niektóre puste gesty. > Nie będę cytował twoich listów z forum o perle. > Czytasz co pisze? > " Nie dywagujmy zresztą, bo ważniejsze sprawy są. > Porządne wbicie kołka właśnie. " > > Mimo rozlicznych na forum zozsianych świadect o stanie jego zdrowia autorstwa > Miriam, prawda o nim jest naga. Psychiczny sadysta, zwykły psychol. > > Hiacynt > . napisałeś: "Powoli – w ogniu walki - przestajesz sie Hiacyncie roznic od Perly. Perla! Do Ciebie teraz. Czy Ty wogole potrafisz zyc jak nie dokopiesz komus kto nie chce sie bronic? Miej honor i nie lataj po forum za ludzmi, ktorzy nie chca miec z Toba nic do czynienia." piszesz, że ja przstaję się różnic od Perły. Jesteś zaślepiony Borsuku. Twoje główne zadanie w wojnie polegało na wyciągnięciu z tarapatów Scana. Dlaczego on się tobą posługiwał? Dlaczego sam nic nie zrobił? Wstydził się? Dzisiaj, piszesz do perły - po tym wszystkim co zrobił na kulturze i na aktualnościach - miej honor. Borsuku - otwórz oczy proszę. Hiacynt Odpowiedz Link Zgłoś
d_nutka Re: do Borsuka _______jeszcze słowo 03.10.02, 07:49 Gość portalu: Hiacynt napisał(a): > > Jak ich nazwać Borsuku? Miriam, perłę, hawka i według mnie Scana w tle. > > Ty w jego wierzysz, niech nas i mnie o swojej niewinności przekona? > > Nic w tym kierunku nie uczynił. > > > > czy Borsuku widzisz jak błądziłeś? czy z Perłą jest jakakolwiek rozmowa? > > Wiem, że nie było w tym twojej złej woli, po postu źle rozeznałeś sytuację > , > > Zbyt im zawierzyłeś, zbyt ufałeś w niektóre puste gesty. > > Nie będę cytował twoich listów z forum o perle. > > Czytasz co pisze? > > " Nie dywagujmy zresztą, bo ważniejsze sprawy są. > > Porządne wbicie kołka właśnie. " > > > > Mimo rozlicznych na forum zozsianych świadect o stanie jego zdrowia autors > twa > > Miriam, prawda o nim jest naga. Psychiczny sadysta, zwykły psychol. > > > > Hiacynt > > . > > > napisałeś: > "Powoli – w ogniu walki - przestajesz sie Hiacyncie roznic od Perly. > Perla! Do Ciebie teraz. > Czy Ty wogole potrafisz zyc jak nie dokopiesz komus kto nie chce sie bronic? > Miej honor i nie lataj po forum za ludzmi, ktorzy nie chca miec z Toba nic do > czynienia." > > piszesz, że ja przstaję się różnic od Perły. Jesteś zaślepiony Borsuku. > Twoje główne zadanie w wojnie polegało na wyciągnięciu z tarapatów Scana. > Dlaczego on się tobą posługiwał? Dlaczego sam nic nie zrobił? Wstydził się? > > Dzisiaj, piszesz do perły - po tym wszystkim co zrobił na kulturze i na > aktualnościach - miej honor. Borsuku - otwórz oczy proszę. > > Hiacynt i słowo odemnie. borsuku,ty myślisz,ze inni myślą,że borsuki są niegroźnie. sieci sobie taki borsuk w jamie w korzeniach dębu i sympatycznią mądrością pomrukuje. to nie tak borsuku. kto pozwala mnie krzywdzić już popełnil błąd. a ty pozwoliłeś. pozwoliłeś osobom z którymi miód i wino pilismy i lulki paliliśmy. i ty widziałeś kto pozostawił po sobie śmietnik. d_ d_ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Perła kolejny kandydat na zombi jest IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 02.10.02, 23:49 do wbicia kołka oczywiście. Łopatą oklepac mogiłke wirtualna, kwietne dziewczynki łezki wirtualne (czyli fałszywe) puszczą. Napisałem puszczą! a nie puszczą się! Czytaj łajzo dobrze! Kontynując, Miriam kadysz odmówi znając Jej miękkie serce, tyu zawyje czyli zaszczeka, a zombi Carmina stypę przygotuje, tak wyśmienicie, że kretyn52 rzygać długo tym razem bedzie. A propos Hiacynt, pókiś żyw jeszcze. Pytanie do ciebie mam. Czy Carminowy sklep z lalkami, o którym pisała onegdaj, to z towarem żywym czy martwym. To w końcu sklepik czy burdel własciwie jest? To karalne Hiacynt jest! Perła Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tete do Hiacynta IP: *.telan.pl 02.10.02, 23:54 Czy ktokolwiek ma jeszcze wątpliwości ? myślę, że nie. Ciemna strona forum. pozdrawiam Cię Hiacyncie, ) tete Odpowiedz Link Zgłoś
tyu ______Do Tete, ale nie tylko______ 03.10.02, 07:28 Gość portalu: tete napisała do Hiacynta: > > Czy ktokolwiek ma jeszcze wątpliwości ? myślę, że nie. > Ciemna strona forum. > > > pozdrawiam Cię Hiacyncie, ) tete Tete - widzę, że moja "poezja" awansuje do roli forumowej klasyki! ) Do wypowiedzi dwóch dyskutantów, którzy - OBAJ - są dla mnie osobami godnymi szacunku, nie chciałbym się ustosunkowywać. Może tylko ta uwaga, że - moim zdaniem - Vist wskazując na sytuację Palestyńczyków w Izraelu, bynajmniej nie pisał tego z pozycji antysemickich, tylko z pozycji człowieka utożsamiajacego się z krzywdzonymi. Do wypowiedzi, komentarzy, literacko-historyczno-niejasnych paraleli itp - innych dyskutantów nie ustosunkowuję się zupełnie. Byłoby to bez sensu - tak, jak owe wypowiedzi i paralele. tyu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hiacynt Re: kolejny kandydat na zombi jest IP: *.klodzko.sdi.tpnet.pl 02.10.02, 23:54 Gość portalu: Perła napisał(a): > do wbicia kołka oczywiście. Łopatą oklepac mogiłke wirtualna, kwietne > dziewczynki łezki wirtualne (czyli fałszywe) puszczą. Napisałem puszczą! a nie > puszczą się! Czytaj łajzo dobrze! > Kontynując, Miriam kadysz odmówi znając Jej miękkie serce, tyu zawyje czyli > zaszczeka, a zombi Carmina stypę przygotuje, tak wyśmienicie, że kretyn52 > rzygać długo tym razem bedzie. > A propos Hiacynt, pókiś żyw jeszcze. Pytanie do ciebie mam. Czy Carminowy sklep > > z lalkami, o którym pisała onegdaj, to z towarem żywym czy martwym. To w końcu > sklepik czy burdel własciwie jest? To karalne Hiacynt jest! > > Perła odkorowałeś się? przypomnieć ci twój list - jutra nie ma? pamiętam takie twoje stany, pamietam co pisałeś Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Miriam Re: kolejny kandydat [...] jest IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 03.10.02, 00:36 Gość portalu: Hiacynt napisał(a): > Gość portalu: Perła napisał(a): > > > do wbicia kołka oczywiście. Łopatą oklepac mogiłke wirtualna, kwietne > > dziewczynki łezki wirtualne (czyli fałszywe) puszczą. Napisałem puszczą! a > > nie > > puszczą się! Czytaj łajzo dobrze! > > Kontynując, Miriam kadysz odmówi znając Jej miękkie serce, tyu zawyje czyl > i > > zaszczeka, a zombi Carmina stypę przygotuje, tak wyśmienicie, że kretyn52 > > rzygać długo tym razem bedzie. > > A propos Hiacynt, pókiś żyw jeszcze. Pytanie do ciebie mam. Czy Carminowy > sklep > > > > z lalkami, o którym pisała onegdaj, to z towarem żywym czy martwym. To w > końcu > > sklepik czy burdel własciwie jest? To karalne Hiacynt jest! > > > > Perła > > > odkorowałeś się? > przypomnieć ci twój list - jutra nie ma? > pamiętam takie twoje stany, pamietam co pisałeś > > Pamiętasz "senor" o wszystkich, co pisali, jak i kiedy. To nawet byłoby wzruszające, gdyby nie podłe raczej pobudki, które sprawiają, że tak pamiętasz, aż do stanu tzw "bez czucia". A czy pamietasz o swoich stanach odmiennej swiadomości? Panta Rei, prosz pana, i to nie jest "ta pani z którą pan Brando ma dziecko", tylko maxyma prosze hiacynta. M in Autor "Iwony, księżniczki Burgunda" pisał na temat zmienności i niezmienności. Przeczytaj trochę literatury polskiej i pieknej, a nie tylko forum. Z "obcej" Klub Pickwicka może cie uspokoi? Pozdrawiam i szczezrze zycze powrotu do zdrowia Miriam Odpowiedz Link Zgłoś
d_nutka Re: kolejny kandydat [...] jest 03.10.02, 07:59 Gość portalu: Miriam napisał(a): > Pamiętasz "senor" o wszystkich, co pisali, jak i kiedy. To nawet byłoby > wzruszające, gdyby nie podłe raczej pobudki, które sprawiają, że tak pamiętasz, > > aż do stanu tzw "bez czucia". A czy pamietasz o swoich stanach odmiennej > swiadomości? Panta Rei, prosz pana, i to nie jest "ta pani z którą pan Brando > ma dziecko", tylko maxyma prosze hiacynta. M in Autor "Iwony, księżniczki > Burgunda" pisał na temat zmienności i niezmienności. Przeczytaj trochę > literatury polskiej i pieknej, a nie tylko forum. Z "obcej" Klub Pickwicka może > > cie uspokoi? > > Pozdrawiam i szczezrze zycze powrotu do zdrowia > > Miriam miriam,co wy macie za manię w poszukiwaniu i wyłapywaniu "niezdrowych" na forum? masz katar?lekarstwa na katar potrzebujesz? w literaturze nawet najlepszych autorów leku na swój katar nie znajdziesz. teraz ja ci napiszę. masz bakterie czy wirusy idźdo odpowiedniego doktora i zaprowadź tam rownież swoich zakatarzonych przyjaciół. to się da uleczyć,a jak lek na katar nie pomoze to katar ma tendencję do samowyleczenia.to tylko kwestia siły i odpornosci organizmu. za poradę honorarium nie pobieram. masz to ode mnie za darmo,po starej znajomosci. d_ Odpowiedz Link Zgłoś
tyu __________Do Borsuka - I HIACYNTA 03.10.02, 07:56 Gość portalu: Hiacynt napisał(a): > Gość portalu: Perła napisał(a): > > > To znany wielbiciel owego specyfiku był. Co czesto podkreślał w postach > > swych. > > Obawiam się, że bez wzajemności własnie. Być może to przyczyna zgonu jego > > było. > > Vist do historii forum przeszedł. Pogrzebem swym tu oczywiście. Tak sobie > > myślę.Może by jakiś biznes na forum tym zrobić? Zakład pogrzebowy otworzyc. > > Kandydatów bez liku będzie. Tym bardziej, iż zombi grasuje tu. W postaci > > różnej.Weźmy Carminą na przykład.Zagineła była podobno.I cóż? Przez nasze > > niedbalstwo, czyli nie wbicia kołka jak należy, szwenda sie nadal tu, w > > okropnym stylu, ... ach! co ja pisze, bez stylu żadnego. I wydaje męczące > > wizgi z resztki siebie. "Perła odczep sie ode mnie" na przykład. "Miriam > > odczep się ode mnie" też. Co prawda taki tyu szczeka na polecenie jej, a > > byc może wyje po prostu bo czuje siłę nieczystą. (tu poproszono mnie o > > zadanie tyu pytania: "czy szczeka wirtualnie, czy paszczą właśnie). Co > > zreszta lepsze od metody Vista jest. Nie dywagujmy zresztą, bo ważniejsze > > sprawy są. Porządne wbicie kołka właśnie. > > > > Perła > > > > Borsuku > > całe zło upatrywałeś w hawku, Miriam była do resocjalizacji. > Później zło widziałeś w miriam, a Perła był ten do naprawy. > Masz swoją perłę w całej okazałości. Czy już widzisz jak się tragicznie się > myliłeś? czy widzisz co uczynili z twoją dobrą wolą? > czy są słowa które oddadzą podłość Perły? > Znasz takie słowa? > Jak ich nazwać Borsuku? Miriam, perłę, hawka i według mnie Scana w tle. > Ty w jego wierzysz, niech nas i mnie o swojej niewinności przekona? > Nic w tym kierunku nie uczynił. > > czy Borsuku widzisz jak błądziłeś? czy z Perłą jest jakakolwiek rozmowa? > Wiem, że nie było w tym twojej złej woli, po postu źle rozeznałeś sytuację, > Zbyt im zawierzyłeś, zbyt ufałeś w niektóre puste gesty. > Nie będę cytował twoich listów z forum o perle. > Czytasz co pisze? > " Nie dywagujmy zresztą, bo ważniejsze sprawy są. > Porządne wbicie kołka właśnie. " > > Mimo rozlicznych na forum rozsianych świadect o stanie jego zdrowia autorstwa > Miriam, prawda o nim jest naga. Psychiczny sadysta, zwykły psychol. > > Hiacynt Hiacyncie! Jeśli to, co piszesz, nie jest prawdziwe, to jest - CO NAJMNIEJ - niezwykle podobne do mojej oceny sytuacji i mojej oceny pewnych osób: zarówno w sensie zdrowia psychicznego niektórych z nich, jak i w sensie ich zbiorowej roli na Forum. Więcej - bez nicków, ponieważ "nicks sunt odiosa" - w odpowiedzi dla Tete w wątku "Pytona". Pozdrawiam! tyu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stoik Znowu do Carminy IP: *.toya.net.pl / *.toya.net.pl 03.10.02, 02:38 Tym razem, Carmino, to Ty mnie bardzo rozczarowałaś. Ciągle jeszcze nie zauważyłaś, że ja nie sformułowałem ani jednego zarzutu przeciwko Tobie, zresztą wcale nie zamierzałem tego czynić. carmina napisała: > Najbardziej utrudniają sprawę Twoje eleganckie i bezstronne sformułowania w > rodzaju: "nie uwazam Carminy za świętą krowę". Śliczne. Po tego rodzaju > deklaracji, o ileż łatwiej będzie nam teraz porozumieć się, Stoiku, prawda? To nie jest śliczne, to jest całkowicie naturalne. Na tym forum nie ma dla mnie świętych krów. Są za to ludzie, do których nigdy postów nie kieruję, bo uważam to za stratę czasu. A że napisałem to o świętej krowie w stosunku do Ciebie? To nie jest ani Twoja wina, ani zasługa. Niestety trudno się z Tobą porozumieć bez wtrącania się zastępu Twoich "obrońców", którzy w dodatku lepiej wiedzą, o co mi chodziło. > Ja nadal myślę, ze Ty wiesz, jakie ja mam poglady na sprawy narodowosci. W > każdym razie ja pisałam o tym. I pisałam dlaczego. Ale powtórzę: narodowość nie > > ma dla mnie znaczenia jako argument. Nie przez jej pryzmat patrzę na człowieka. Nie wiedziałem, bo nie śledziłem Twoich postów dostatecznie dobrze. Ale wiedziałem, że o tych sprawach nie piszesz i to mi wystarczało. Wbrew temu, co sądzi kilka osób z tego forum, nie byłem i nie jestem tropicielem antysemityzmu ani antysemitów. Co nie znaczy, że rasizm w dowolnej postaci mnie nie denerwuje. Może jestem nawet na tym punkcie przeczulony. Ktoś zaliczył mnie do "godnych nicków". To bardzo miłe, ale to był przyjaciel. Dlatego nie ma to wielkiego forumowego znaczenia. Natomiast zostałem też nazwany „tolerantem” i z tego określenia jestem dumny. Rzeczywiście tolerancja ma dla mnie znaczenie zasadnicze i kiedy ktoś używa słów polaczek, żydek, arabek, rusek czy pepiczek, to czuję smrodek. Ale stosuję zasadę, którą już kilka razy wykładałem Hiacyntowi – wielkim wybaczać wiele, małym mało. Jeśli ktoś ma coś interesującego do powiedzenia, to go nie skreślam, choćby i był jakimś anty-. > Czy mnie rozumiesz? Bardzo dobrze rozumiem zdanie na temat Twoich poglądów na sprawy narodowościowe i mogę tylko z szacunkiem pochylić głowę – trudno o lepsze podejście do rzeczy. > Piszesz, ze to nie fair, ale ja piszę jak było: Odwracałeś głowę gdy kopano > niewinnych ludzi, mówisz, ze dlatego, ze nie chciałes być uznany za kwietnego. > To ciekawa motywacja, bo przecież Ty byłeś dość kwietny swego czasu. Mało > aktualności bywało nieraz w Twoim pisaniu. I dlatego niewiarygodne jest takie > Twoje tłumaczenie. Nie byłeś i nie jesteś bezstronny, a mówisz, ze jesteś. I > dlatego Stoiku jestem wobec Ciebie nieufna. Odwracałem głowę, gdy kopano Ciebie, gdy kopano Miriam i Lady_Hawk, gdy kopano Hiacynta, Perłę i Tyu, gdy kopano Snajpera, Sceptyka i wielu innych. Podobnie było i z Tobą – nie broniłaś ich wszystkich. Żadne z nas nie jest Matką Teresą. Powiem więcej – nie broniłaś i mnie, gdy byłem atakowany, nie powiedziałaś ani słowa, gdy ktoś napisał, że moje teksty są „antypolskie”. Czy widziałaś choć jeden mój antypolski tekst (poza tekstem z tego wątku, jak wiesz trawestacją)? Nie mam Ci za złe, że mnie nie broniłaś – mogłaś nawet nie zauważyć, że mnie atakowano. Może Cię to zdziwi albo oburzy, ale przez kilka miesięcy prawie w ogóle nie czytałem kwietnych wątków, w szczególności Twoich postów. Zacząłem dopiero niedawno śledzić to, co pisałaś wcześniej. Co do „świetności” – tu nie chodzi o nic kwietnego. Chciałem Ci przypomnieć, że na początku to Miriam była kwietna, a Ty nie. I do dzisiaj Miriam zdarza się coś kwietnego napisać. Podział przebiega całkowicie absurdalnie, bez żadnych pozorów sensu. Wydaje się, że jedyną zasadą jest: lubię Carminę, nie lubię Carminy. Ja nie chcę być w ten sposób klasyfikowany. To, czy Cię lubię czy nie jest moją prywatną sprawą. Co do „obrońców” – masz ich wielu, może zbyt wielu. Czasem odnoszę wrażenie, że bardziej Ci szkodzą niż pomagają. W każdym razie jeden więcej czy jeden mniej to dla Ciebie różnica niewielka. Odzywam się wtedy, kiedy uważam, że z tego może coś wyniknąć. Co do bezstronności – wiesz dobrze, że nic takiego nie istnieje. Punkt widzenia zależy od punktu siedzenia. Bezstronny w 100 % mogę być w sprawach, które mnie kompletnie nie interesują. > Moje przeinaczenie nie było zamierzone, a Twoja poprawka kosmetyczna, i zdaje > się wskazywać na to, ze cos wymknęło Ci się spod kontroli. "okazało się > naładowane". Dziwaczne. Okazało się dopiero jak je ujrzałeś na ekranie? To nie > wiedziałeś co piszesz? Nie, okazało się, jak zobaczyłem na ekranie te pełne oburzenia posty w odpowiedzi na coś, w czym jeszcze nie było cienia zarzutu. > Mówisz, ze nie dedykujesz mi tych postów, tylko próbujesz wyjasniac. To moze > już nie wyjaśniaj. Bo dziwnie to słowo rozumiesz: nic nie wyjasniasz, ale w > ramach tego niby-wyjasniania adresujesz do mnie "wklejki", których nie chcę > czytać, zawsze staram się pomijać takie pisanie. I uraża mnie Twoje testowanie > moich odczuć, które Cię wszakże nie obchodzą przecież, tak piszesz. Nie > rozumiem też po co Ci w takim razie wiedza na temat mojego szacunku do Ciebie > czy jego braku? To się jakoś nie składa w logiczną całość. Owszem, składa się w logiczną całość. Najpierw poprosiłem Cię o komentarz. Ponieważ chciałaś wiedzieć dokładniej, o co mi chodzi, wypisałem w punktach konkretne pytania. Odpowiedziałaś, że rzecz zależy od kontekstu. Wkleiłem przypadkowy kontekst. Nie interesują mnie Twoje poglądy, o ile ich na forum nie wyjawiasz. Interesują mnie natomiast Twoje odczucia, w szczególności to, czy zachowałabyś dla mnie szacunek po takim poście. Dlaczego – odpowiem wkrótce. > Ja się bez trudu domyślam, ze to nie jest cała prawda. Obawiam się, w dodatku, > > ze to w ogóle nie jest prawda, niestety. Tak naprawdę nie odpowiadasz w ogóle > na moje pytania, tylko tak udajesz. Na przykład piszesz, ze to Ty napisałeś > post, którym zagadnąłeś mnie w tym watku. I że zrobiłeś to ze złości, na to, ze > ktoś napisał ten kolejny wklejony przez Ciebie post. I tu oczywiscie od razu > widać, ze nie odpowiadasz uczciwie. Czy zmiana narodowości w tekscie, którego > autorem okazuje się Vist, czyni z Ciebie autora? Nie sądzę. Kontekst podałes > przypadkowy, "Przytoczyłem pierwszy z brzegu z tych, które mnie sprowokowały." Moja „nieprawdziwa prawda” była szyta zbyt grubymi nićmi, żeby się ktoś na nią nabrał. Kontekst naprawdę dobrałem pierwszy z brzegu, nie jest to problem. Tę nieprawdę napisałem lekko wkurzony postami tych, co „lepiej wiedzą, o co mi chodzi”. Zresztą w następnym poście rzecz wyjaśniłem. c.d.n. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stoik Znowu do Carminy II IP: *.toya.net.pl / *.toya.net.pl 03.10.02, 02:41 > I po miesiącach nie odzywania się do mnie, zwłaszcza tak bolesnego dla mnie > wtedy, gdy atakowano mnie w najgorszy mozliwy sposób, insynuowano najpodlej mój > antysemityzm, na forum i nie tylko - a Ty zachowywałeś swoją "bezstronnosc" - > po tym wszystkim, Ty akurat mnie zaczepiasz w taki sposób. Przyznasz, ze nie > wygląda to zbyt czysto. To nawet wygląda na nieczysty chwyt. Nieczyste > intencje. Brak odpowiedzi na moje pytania, uczciwej odpowiedzi. Bo pierwsza, > ze autorem jesteś Ty - nie jest uczciwa. A drugiej - mówisz, ze nie mozesz, tej > uczciwej, udzielić. Tekstów w stylu „po miesiącach nie odzywania się do mnie” do mnie właśnie kierować nie możesz. Jak wiesz, napisałem do Ciebie w życiu tylko kilka żartobliwych postów, nie przypominam sobie żadnej prowadzonej przez nas dyskusji. Nie pamiętam też, żebyś kiedyś sama z siebie odezwała się do mnie. > Stoiku, ja Ci powiem teraz coś: absurdalnie i nie fair do mnie napisałeś. Absurdalnie i nie fair to by było, gdybym Cię zapytał, czy już przestałaś brać łapówki. Jeszcze raz przypominam – w mojej prośbie, ani też w dalszym pisaniu do Ciebie, nie było cienia jakiegokolwiek zarzutu. Nie było też nic podchwytliwego – mogłaś ten tekst skomentować na dowolny sposób, choćby tak, jak to później napisałaś, że musiałabyś poznać kontekst. > Myslałam, że coś mi wyjaśnisz, "że to byc nie może". Ale tak się nie stało. > Masz jakąś swoją tajmeniczą motywację, wiesz, ale nie powiesz. Ja nie myślę w > kategoriach obowiazku, ze coś musisz. Nic nie musisz. Mozesz sobie grać > nieczysto. Będzie jeden więcej nick, który tak pisze i tyle, wielka mi rzecz. > Dla mnie - nie stanie się nic. Raczej Twoja jest ta sprawa. Owszem, wyjaśnię Ci wszystko, co mogę, a jest tego dużo. Ale już nie w tym poście, bo jest za długi. > I o pamięci jeszcze. Hiacynt pamięta bardzo solidnie. Nie-wybiórczo. Jest > zawsze po stronie kopanego, zaszczutego. To wymaga cywilnej odwagi. > Również to, co zrobił Borsuk. Hiacynt bardzo solidnie pamięta, ale nie bardzo solidnie cytuje. Cytując posty obrażające Vista, w ilości 6, zapomniał przy niektórych podać czasu. Rzecz w tym, że tylko dwa z nich były napisane przed jego uroczym postem, pozostałe po. I nie zawsze jest po stronie kopanego, czasem sam kopie. I z cywilną odwagą, jak wiemy, też bywało różnie. > Zdziwienie, rozczarowanie i protest mój dla Stoika Mocne słowa. Zrewanżuję się prawdą, choć już nie w tym poście. Stoik Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hiacynt precyzja słowa i "ścierwo" według Stoika IP: *.klodzko.sdi.tpnet.pl 03.10.02, 07:14 Gość portalu: Stoik napisał(a): > Hiacynt bardzo solidnie pamięta, ale nie bardzo solidnie cytuje. Cytując > posty obrażające Vista, w ilości 6, zapomniał przy niektórych podać czasu. > Rzecz w tym, że tylko dwa z nich były napisane przed jego uroczym postem, > pozostałe po. I nie zawsze jest po stronie kopanego, czasem sam kopie. I z > cywilną odwagą, jak wiemy, też bywało różnie. > > Zdziwienie, rozczarowanie i protest mój dla Stoika > Mocne słowa. Zrewanżuję się prawdą, choć już nie w tym poście. Ja Stoiku bardzo precyzyjnie piszę, co prawda szybko, ale dokładnie to co chcę napisać. Przypomnijmy co napisał Vist: Żyda poznasz łatwo po słowie "ścierwo". Tyle tego jest w Izraelu. I co dzień swieże. Hiena, rzeźnik i Żyd. Jedna rodzina ? ---------------------------------------------- Chciałem byś się nie zagolopował, dlatego zwróciłem twoją uwagę, że całkowicie zmieniłeś wymowę słów Vista. Wykazałem ci, że źle go zroumiałeś. Vist pisząc o "ścierwie" kórego tyle jest w Izraelu, miał na myśli, że ścierwem są dla Zydów Palestyńczycy. Dodając świeże ścierwo, myślał o zabitych. Dlatego też nazwał Żydów rzeźnikami. i co ty z tym tekstem zrobiłeś. Ale całkowicie zmieniłeś sens słów. Czy mogłabyś skomentować dla mnie poniższy tekst: co w Polsce jest ścierwem? Nie szukałem w innych wątkach, ktoi "z dyskutantów" uzywa słowo ścierwo, tylko wziąłem z tego jednego. Jakich zwrótów użyłem: Najpierw napisałem do ciebie: "Myślę, że nie znasz wątku z którego wziąłeś powyższe słowa. Gdybyś go znał, nie byłbyś tak lekkomyślny. Ja wkleję Ci kilka listów i na koniec skomentuję:" i po cytatach: Wiele osób - kilka z tego samego adresu pisało o ścierwie arabskim, czy też palestyńskim. Vist swój list napisał po przeczytaniu słów Robaka : "Zamknij wiec swojego ryja i kochaj sie ze swoja mama arabka tak jak robiles do tej pory, morderco palestynski." Porównałeś godziny Stoiku? Właśnie po przeczytanie tego listu, w którym były powyższe słowa, Vist napisał swój. Tak czy nie? Gdzie ja pisałem o godzinach? Czy ścierwo było przed listem Vista? Kogo nazywa się ścierwem? Ja tobie wyjaśniłem, że liście Vista ścierwem są Palestyńczycy, a nie Żydzi. Wykazałem to, czy nie? Wszyscy mi zarzucają, długie cytaty, a ty chcesz bym je jeszcze opisywał. Czy w tym przypadku miało to jakiekolwiek znacznie, czy też odwracasz uwagę Stoiku? W tym przypadku najważniejsze było znaczenie słowa ścierwo. W twoim zmanipulowanym liście jakie znacznie nadałeś słowu "ścierwo" Polaka poznasz łatwo po słowie "ścierwo". Tyle tego jest w Polsce. I co dzień swieże. Hiena, rzeźnik i Polak. Jedna rodzina ? co w Polsce jest ścierwem? czy przeinaczyłeś sens słów Vista? czy mozna powiedzieć, że ty jesteś autorem? Stoiku, według mnie nie potrafiłeś po prostu się przyznać do błędu. Brniesz dalej. Napisałeś dwa długie listy w dalszym ciągu nie odnoszac się do meritum. Hiacynt Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hiacynt uroczy post ________errata IP: *.klodzko.sdi.tpnet.pl 03.10.02, 07:26 Gość portalu: Stoik napisał(a): > Hiacynt bardzo solidnie pamięta, ale nie bardzo solidnie cytuje. Cytując > posty obrażające Vista, w ilości 6, zapomniał przy niektórych podać czasu. > Rzecz w tym, że tylko dwa z nich były napisane przed jego uroczym postem, > pozostałe po. Ponieważ list mój o "ścierwie" jest w dwóch punktach mało czytelny, jeszcze raz wklejam swój"uroczy list" jak go określiłeś - i "solidnie" wykaż, jak czas zmienia sens moich cytatów. Nie zmienia w najmniejszym stopniu. Natomiast co co ty zrbiłeś z listem Vista to jest manipulacja. Myślę, że częściowo niezawiniona, tylko nie potrafisz przyznać się do pomyłki. ---------------------------------------------------------------------- Gość portalu: Stoik napisał(a): > Czy mogłabyś skomentować dla mnie poniższy tekst: > Polaka poznasz łatwo po słowie "ścierwo". > Tyle tego jest w Polsce. > I co dzień swieże. > Hiena, rzeźnik i Polak. Jedna rodzina ? Stoiku mogłem postąpić jak w tytulew, czekać aż się zagolopujesz. Mógłbym postąpić inaczej, do wszystkich listów w których pisano o ścierwie palestyńskim i ścierwie arabskim dokonać prostej podmiany i poprosić Ciebie o komentazrz. Byłoby to bardzo łatwe. Myślę, że nie znasz wątku z którego wziąłeś powyższe słowa. Gdybyś go znał, nie byłbyś tak lekkomyślny. Ja wkleję Ci kilka listów i na koniec skomentuję: to sa same falszywki adres: 94.78.225.* Gość: urban 18-10-2001 23:26 vist i viri to dwoch arabow ktorzy falszuja fotki i pokazuja je na swojej stronie - arabska propaganda. Tak jak te scierwa palestynskie tak to scierwo vist klamie i falszuje fakty. Re: ___ Czy__tu__Araby____________________są__wartownikami ?___ Jest scierwo w Izraelu i to sa araby, gnojki, mordercy wlasnych dzieci i ty ich popierasz razem z twoim ojcem arabem ktory wlasne dzieci morduje. scierwa araby______________________mordują__wlasnw__dzieci.___ I co vist udowodnij skurwielu ze tak nie jest. Ty nic innego nie potrafisz tylko siejesz nienawisc. Jestes najwiekszym skurwielem tu na tym forum i jeszcze nigdy nic sensownego nie napisales. Typ vist viatr doradca w seksie a glupszy od lokomotywy, bo lokomotywa potrafi gwizdac a ty balwanie nawet nie potrafisz prostych zdan zlozyc. Zamknij wiec swojego ryja i kochaj sie ze swoja mama arabka tak jak robiles do tej pory, morderco palestynski. Re: ______twoj____ojciec______ adres: 63.137.94.* sołtys napisał: Zabijac male dziewczynki zabijal twoj ojciec jak twoja matka rodzila bo skurwiel arabski nie chcial miec corek, bo dziewczynki arabskie nie moga sie wypierdolic w powietrze i kasy z tego nie bedzie. Ot cala prawda o kurewskiej rodzince vista. mi to bardziej wyglada na "polaczkow" niz na Zydow adres: 247.235.21.* Gość: matka T. 19-10-2001 00:21 odpowiedz na list odpowiedz cytując To "polaczki" przewaznie tak klna a nie Zydzi. Zydzi sa bardzo dobrze wychowani i wiedza ktory Muzulmanin jest terrorysta. Wydaje mi sie ze gdy Zyd zobaczy Vista, to dlugo by nie czekal zeby Vistowi-Arabowi-terroryscie kulke w lep podarowac. Vist to jeden z tych odwaznych samobojcow terrorystow za klawiatura siedzacy, ktory tak bardzo uwielbia gdy terrorysci arabscy wysadzaja sie w srod malych dzieci i mlodzierzy. Powiedz Vist, staje Ci jak widzisz kiedy terrorysci arabscy wysadzaja sie w srod cywili? Razem z ojcem uczcicie? Zapraszasz Virego i jego ojca Araba na obiadek i razem opijacie bohaterow? Vist______czy_twoj_ojciec_jest_Arabem?_Ja_twierdze_ze_jest 238.117.111.* / *.coa.gov.tw kamil Popieram matke Terese i twierdze ze Vist robi wszystko aby uniknac tematow "palestynscy mordercy-terrorysci". Czyzbys byl Arabem z Palestyny? Moze twoj ojciec jest? Czy__tu__Żydzi____________________są__wartownikami ?___ adres: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl Gość: Vist 18-10-2001 23:37 odpowiedz na list odpowiedz cytując Żyda poznasz łatwo po słowie "ścierwo". Tyle tego jest w Izraelu. I co dzień swieże. Hiena, rzeźnik i Żyd. Jedna rodzina ? V._________________________________________/ ---------------------------------------------- Nie wiem, czy Vist jest Palestyńczykim, czy jest Arabem, czy jego ojciec jest Arabem, ale z całą pewnością nie uważasz Stoiku, że są rasy lepsze i gorsze. Że tak samo należy traktować słowa obraźliwe wobec Palestyńczyków jak i Żydów. Wiele osób - kilka z tego samego adresu pisało o ścierwie arabskim, czy też palestyńskim. Vist swój list napisał po przeczytaniu słów Robaka : "Zamknij wiec swojego ryja i kochaj sie ze swoja mama arabka tak jak robiles do tej pory, morderco palestynski." Cóż ty na to Stoiku? Nie wiem, co autor miał na myśli, ale przeczytaj uważnie słowa Vista: Żyda poznasz łatwo po słowie "ścierwo". Tyle tego jest w Izraelu. I co dzień swieże. Hiena, rzeźnik i Żyd. Jedna rodzina ? Pisząc słowo ścierwo, Vist myślał o Arabach - Palestyńczykach. Ścierwem określają Arabów "dyskutanci" z tego wątku. Vist w odpowiedzi nazwał Żydów rzeźnikami. Czy zdawałeś sobie z tego sprawę Stoiku? Jeżeli stawiasz takie pytania, to powinieneś zapoznać się z całym wątkiem. Odpowiedz Link Zgłoś
_helga Re: Stoiku, przepraszam. 03.10.02, 08:31 Najuprzejmiej przepraszam za moje podejrzenia z watku o zakladzie honorowym. Przeprosiny to wazna rzecz, w zwiazku z czym dopisuje sie tutaj, mimo, ze zupelnie ze nie na temat. Uznaj, prosze, okolicznosc lagodzaca - ze sie wtedy nie znalismy. Dzisiaj nie mialabym watpliwosci, ze ten zaklad chciales uczciwie rozstrzygnac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stoik Do Helgi IP: *.toya.net.pl / *.toya.net.pl 03.10.02, 10:31 Dziękuję Ci za te przeprosiny i doceniam Twój gest, ale prawde mówiąc nie czułem się obrażony. Po pierwsze dlatego, że mało o sobie wiedzieliśmy, po drugie dlatego, że nie napisałaś, że jestem nieuczciwy, tylko że mnie o to podejrzewasz. Tyle wolno każdemu i to nie mogę mieć żalu. Pozdrawiam Helga Odpowiedz Link Zgłoś
_helga Re: Do Helgi 03.10.02, 11:27 Gość portalu: Stoik napisał(a): > Dziękuję Ci za te przeprosiny i doceniam Twój gest, ale prawde mówiąc nie > czułem się obrażony. Po pierwsze dlatego, że mało o sobie wiedzieliśmy, po > drugie dlatego, że nie napisałaś, że jestem nieuczciwy, tylko że mnie o to > podejrzewasz. Tyle wolno każdemu i to nie mogę mieć żalu. > Pozdrawiam > Helga Ulzylo mi, dziekuje i pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: snajper Stoik, czy Helga ? ;)) IP: 2.4.STABLE* / 10.1.1.* 03.10.02, 16:56 _helga napisała: > > Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stoik Errata IP: *.toya.net.pl / *.toya.net.pl 04.10.02, 02:16 Gość portalu: snajper napisał(a): > _helga napisała: > > > > > Odpowiedz Link Zgłoś
carmina Stoiku - próbuję podsumować sytuację 03.10.02, 21:44 Reasumując: 1.Jesteśmy sobą nawzajem rozczarowani. 2. To czy się lubimy nawzajem czy tez nie - jest indywidualnie prywatną sprawą każdego z nas ( niezbyt odkrywcze, sorki - nie wiem, po co zresztą to stwierdzasz ) 3. Mamy podobne nastawienie do rasizmu 4. Nie ja zaczęłam kwietyzm 5. Nie sformułowałeś zarzutu. (Jednak: Nie sformułowany zarzut to nie jest jeszcze brak zarzutu. ) Protokół rozbiezności: ( Świat wg C 1. Miriam, Lada z Hawkiem, Sceptyk nie byli kopani - krzyczeli wniebogłosy tarzając się we własnym błocie. Przez długi czas mieli wolne pole, całkowicie. I dalej szarpali nieobecnych. Jakze Ci nieobecni mogli ich kopać? A kiedy po długim czasie wrócili, aby się bronić - nawet wtedy nie kopali. To smutne, ze widzisz cos innego. 2. Ja nie odwracam głowy, gdy kopie się moich przyjaciól. To chyba mniej więcej wiadomo.