Dodaj do ulubionych

Czy ekolog z Klubu Gaja jest cenzorem sztuki?:]

IP: *.net.bialystok.pl 15.12.01, 01:10
Bielsko-Biała: Protest ekologów przeciwko zabijaniu karpi na ulicach
14.12.2001 19:46
Przeciwko uśmiercaniu karpi na bielskich ulicach przez sprzedawców wystąpili
ekolodzy z Klubu Gaja do Bogdana Traczyka, prezydenta Bielska-Białej. Zieloni
podkreślili, że jest to niezgodne z prawem.

Zdaniem Jacka Bożka, prezesa Klubu Gaja, sprzedawcy łamią prawo, przede
wszystkim ustawę o ochronie zwierząt. Przetrzymują karpie w niewielkich
pojemnikach, gdzie są one stłoczone. Karpie są także zabijane na oczach
kupujących, często dzieci i młodzieży. Jest to niezgodne z zapisami ustawy o
ochronie zwierząt.

"To, co dzieje się na ulicach naszego miasta tuż przed świętami Bożego
Narodzenia nie tylko jest okrutne, ale także niezgodne z obowiązującym w Polsce
prawem. Uśmiercanie tysięcy ryb, które są żywymi stworzeniami, na oczach ludzi
nie może być tłumaczone tradycją, gdyż sposób pozbawiania życia jest sprawą
organizacji, a nie tradycji" - napisali ekolodzy z Klubu Gaja do prezydenta
miasta.

Zieloni zaapelowali do prezydenta Traczyka, aby doprowadził do przestrzegania
prawa na ulicach Bielska-Białej. (PAP)

------------------------------------------------------------------------------

czy słyszał o happeningach? i wolnosci wyrazów ekspresji? wink

Czy ktos czytał "rzeznie" Mrozka?smile

1.Pytanie czy taki ekolog chce zabronic komuś otworzyc peepshow w rzezni?
2.Pytanie jak wystawie akwarium z rybkami i wpuszcze piranie to mam zakryc te
akwarium czy przekonac piranie aby nie stłaczała inne rybki w kącie
akwarium?smile))
Obserwuj wątek
    • Gość: max lin k IP: *.net.bialystok.pl 15.12.01, 01:11
      wiadomosci.interia.pl/kraj/news?inf=208663
      • Gość: wild lin k IP: *.net.bialystok.pl 18.12.01, 21:27
        Gość portalu: max napisał(a):

> <a href="http://wiadomosci.interia.pl/kraj/news?inf=208663">wiadomosci.interia.
        > pl/kraj/news?inf=208663</a>

• Gość: Balzer Re: Czy ekolog z Klubu Gaja jest cenzorem sztuki?:] IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 15.12.01, 01:38
      Mysle ze nie chciałbys byc na miejscu tego karpia smile
      • Gość: max ekolog-terrorysta to antysemita? :) IP: *.net.bialystok.pl 15.12.01, 01:47
        Gość portalu: Balzer napisał(a):

> Mysle ze nie chciałbys byc na miejscu tego karpia smile

Co ja mysle - tu nie ma zadnego znaczenia!

To moze tak:
        spytaj sie co własciwie chce ten karp! moze on lubi byc zjadany przeze mnie?:]

PS. Czy zabroniłbyś np. Żydom lub Arabom składać publicznie ofiary z baranków kóz
        etc.?
        • Gość: Balzer Re: ekolog-terrorysta to antysemita? :) IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 15.12.01, 02:08
          Zabronic nie moge, ale moge sie temu stanowczo sprzeciwic.
          Rytualne mordy zwierzat to szczyt głupoty.
          Ani karp, ani kozy o eutanazje nie prosiły - a wiec zabojstwo.
          Zabojstwo, ktore w naszym kraju jest usankcjonowane prawnie.
          • Gość: max ekolog-terrorysta to antysemita? :) IP: *.net.bialystok.pl 15.12.01, 02:20

> Zabronic nie moge, ale moge sie temu stanowczo sprzeciwic.
            > Rytualne mordy zwierzat to szczyt głupoty.

np. taki jak pomodle sie przed kotletem schabowym?

> Ani karp, ani kozy o eutanazje nie prosiły - a wiec zabojstwo.
            > Zabojstwo, ktore w naszym kraju jest usankcjonowane prawnie.

więc co z nienarodzonymi dziecmi?
            czyms sie róznia od kozy i karpia?

cóż zwierzęta dla mnie są materiałem do konsumpcji lub jej braku gdy tak sobie
            zażyczy moj organizm trawienny...

gdy mi zabronisz jesc zwierzeta bedziesz zwykłym bandytą-bolszewikiem ktory
            zabierał kułakom świnie z zagrody
            • Gość: Balzer Re: ekolog-terrorysta to antysemita? :) IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 15.12.01, 02:52
              Jestem przeciwko rytualnym zabojstwom zwierzat, a nie w celach zywnosciowych.
              Przeciez wiadomo ze mieso z nieba nie spada i zeby skonsumowac schabowego
              trzeba najpierw pozbawic zycia inwentaz zywy.
              A co do dzieci nienarodzonych to skoro sie jeszcze nie narodziły to co z nich
              za dzieci. Sa integralna czescia organizmu kobiety i to ona decyduje o jego
              losie.
              • Gość: max Re: ekolog-terrorysta to antysemita? :) IP: *.net.bialystok.pl 15.12.01, 03:01

Sa integralna czescia organizmu kobiety i to ona decyduje o jego
                > losie.

Inkubator,

1) w medycynie aparat służący do przetrzymywania dzieci przedwcześnie urodzonych
                (wcześniak), zapewniający utrzymanie stałej, odpowiedniej dla nich temperatury
                ciała, jakiej ich organizm nie potrafi jeszcze samodzielnie wytworzyć i utrzymać.

czy wczesniaki sa integralną czescia?
                • Gość: Balzer Re: ekolog-terrorysta to antysemita? :) IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 15.12.01, 03:06
                  Inkubator nie jest zywa istota (w pełni wykształcona) i nie ma prawa
                  decydowac o swoim losie; kobieta wrecz przeciwnie.
                  • Gość: max Re: ekolog-terrorysta to antysemita? :) IP: *.net.bialystok.pl 15.12.01, 03:07

> Inkubator nie jest zywa istota (w pełni wykształcona) i nie ma prawa
                    > decydowac o swoim losie; kobieta wrecz przeciwnie.

a koza i karp?
                    • Gość: Balzer Re: ekolog-terrorysta to antysemita? :) IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 15.12.01, 03:16

> Gość portalu: Balzer napisał(a):
                      >
                      > > Inkubator nie jest zywa istota (w pełni wykształcona) i nie ma prawa
                      > > decydowac o swoim losie; kobieta wrecz przeciwnie.
                      >
                      > a koza i karp?

Sam mowiłes ze lubisz pomodlic sie nad schabowym to co nagle z ta koza
                      wyjezdzasz ? smile
                      Jezeli juz zwierze MUSI zginac to niech to chociaz ma jakis sens (przynajmniej
                      ktos sie naje)
                      • Gość: max do faszysty Bazlera IP: *.net.bialystok.pl 15.12.01, 13:31
                        faszyzm polega na ingerencji w wolny rynek
                        faszysta ingeruje w to co mam zrobic ze swoją własnością tj. koza lub karpiem

wiec jestes klasycznym faszystą chyba ze dązysz do likiwdacji własnosci
                        wogóle wtedy jestes komunistą lub socjalistą.

a wiec drugie pytanie do faszysty Balzera ( czy twoj kult zwierzat to religia? )
                        czy tez zadasz rozdzialu religii od panstwa? bo dla mnie Twoja "troska" o moją
                        świnie to IRRACJONALNA RELIGIA )

nastepne pytanie

Czy gdy na ulicy bandyta skopie faszytowskim glanem w brzuch cieżarnej kobiety
                        (zbijajac człowieka w jej łonie ) to powinien być ukranay za wybicie zeba czy
                        zabicie człowieka?

Gdyby to była Twoja zona to pocieszałbys ją ze tylko jej zęba wybito na ulicy?

PS. czy pamietasz ze kiedys był Ku Klux Klan i uwazał Murzyna za małpe?
                        czym sie rózni uwazanie Murzyna za np. ząb? stwierdzajac ze nie jest człowiekiem?

• Gość: max do faszysty Balzera IP: *.net.bialystok.pl 15.12.01, 13:43

> faszyzm polega na ingerencji w wolny rynek
                          > faszysta ingeruje w to co mam zrobic ze swoją własnością tj. koza lub karpiem
                          >
                          > wiec jestes klasycznym faszystą chyba ze dązysz do likiwdacji własnosci
                          > wogóle wtedy jestes komunistą lub socjalistą.
                          >
                          > a wiec drugie pytanie do faszysty Balzera ( czy twoj kult zwierzat to religia?
                          > )
                          > czy tez zadasz rozdzialu religii od panstwa? bo dla mnie Twoja "troska" o moją
                          > świnie to IRRACJONALNA RELIGIA )
                          >
                          >
                          > nastepne pytanie
                          >
                          > Czy gdy na ulicy bandyta skopie faszytowskim glanem w brzuch cieżarnej kobiety
                          > (zbijajac człowieka w jej łonie ) to powinien być ukranay za wybicie zeba czy
                          > zabicie człowieka?
                          >
                          > Gdyby to była Twoja zona to pocieszałbys ją ze tylko jej zęba wybito na ulicy?
                          >
                          > PS. czy pamietasz ze kiedys był Ku Klux Klan i uwazał Murzyna za małpe?
                          > czym sie rózni uwazanie Murzyna za np. ząb? stwierdzajac ze nie jest człowiekie
                          > m?

w niku sie pomylilem! i moze ten faszio nie załapac o kogo chodzi smile

• Gość: Balzer Re: do faszysty Maxa IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 15.12.01, 13:43

> faszyzm polega na ingerencji w wolny rynek
                          > faszysta ingeruje w to co mam zrobic ze swoją własnością tj. koza lub karpiem

Za bardzo posługujesz sie słowem faszyzm nie wiedzac nawet co ono znaczy
                          >
                          > wiec jestes klasycznym faszystą chyba ze dązysz do likiwdacji własnosci
                          > wogóle wtedy jestes komunistą lub socjalistą.

Pomyłka Max. Nigdy nie dazyłem do likwidacji własnosci, nawet mi to przez mysl nie
                          przeszło

> a wiec drugie pytanie do faszysty Balzera ( czy twoj kult zwierzat to religia?
                          > )
                          > czy tez zadasz rozdzialu religii od panstwa? bo dla mnie Twoja "troska" o moją
                          > świnie to IRRACJONALNA RELIGIA )
                          >
                          Najwazniejsze zeby religia nie ingerowała w moje zycie prywatne.
                          Twoja swinia? - Niewolnictwo ?

> nastepne pytanie
                          >
                          > Czy gdy na ulicy bandyta skopie faszytowskim glanem w brzuch cieżarnej kobiety
                          > (zbijajac człowieka w jej łonie ) to powinien być ukranay za wybicie zeba czy
                          > zabicie człowieka?

Za uszkodzenia ciała kobiety oraz za jej straty psychiczne z powodu utraty dziecka.

> Gdyby to była Twoja zona to pocieszałbys ją ze tylko jej zęba wybito na ulicy?

Przede wszyskim zabiłbym drania, ktory jej to zrobił nie czekajac na sady

>
                          > PS. czy pamietasz ze kiedys był Ku Klux Klan i uwazał Murzyna za małpe?
                          > czym sie rózni uwazanie Murzyna za np. ząb? stwierdzajac ze nie jest człowiekie
                          > m?
                          >
                          A kim jest wiec według KKK płod w łonie murzynki ?

Podsumowujac, to nie ja jestem faszysta tylko TY, poniewaz odbierasz kobiecie
                          wolnosc decydowania o swoim organizmie.

• Gość: max do faszysty Balzera z metodami Goebelsa :) IP: *.net.bialystok.pl 15.12.01, 13:55

>
                            > Gość portalu: max napisał(a):
                            >
                            > > faszyzm polega na ingerencji w wolny rynek
                            > > faszysta ingeruje w to co mam zrobic ze swoją własnością tj. koza lub kar
                            > piem
                            >
                            > Za bardzo posługujesz sie słowem faszyzm nie wiedzac nawet co ono znaczy

wiec daj swoja definicje bo taki Rooswelt był faszytą! stosował fszystowski
                            sobosob ingerencji w wolny rynek

> > wiec jestes klasycznym faszystą chyba ze dązysz do likiwdacji własnosci
                            > > wogóle wtedy jestes komunistą lub socjalistą.
                            >
                            > Pomyłka Max.

na czym polega pomyłka?smile

Nigdy nie dazyłem do likwidacji własnosci, nawet mi to przez mysl
                            > nie
                            > przeszło

jestes tego pewien?smile

> > a wiec drugie pytanie do faszysty Balzera ( czy twoj kult zwierzat to reli
                            > gia?
                            > > )
                            > > czy tez zadasz rozdzialu religii od panstwa? bo dla mnie Twoja "troska" o
                            > moją
                            > > świnie to IRRACJONALNA RELIGIA )
                            > >
                            > Najwazniejsze zeby religia nie ingerowała w moje zycie prywatne.
                            > Twoja swinia? - Niewolnictwo ?

chcesz powiedziec ze moja swinia nie jest moja to ja z tą likwidacja prawa
                            własnosci w dysponowaniu moją własnoscia moje czy juz nie moja?smile

a npisales : "Nigdy nie dazyłem do likwidacji własnosci, nawet mi to przez mysl
                            nie przeszło"

> > nastepne pytanie
                            > >
                            > > Czy gdy na ulicy bandyta skopie faszytowskim glanem w brzuch cieżarnej kob
                            > iety
                            > > (zbijajac człowieka w jej łonie ) to powinien być ukranay za wybicie zeba
                            > czy
                            > > zabicie człowieka?
                            >
                            > Za uszkodzenia ciała kobiety oraz za jej straty psychiczne z powodu utraty dzie
                            > cka.
                            >
                            > > Gdyby to była Twoja zona to pocieszałbys ją ze tylko jej zęba wybito na ul
                            > icy?
                            >
                            > Przede wszyskim zabiłbym drania, ktory jej to zrobił nie czekajac na sady

jakas kara za to by była?smile

> > PS. czy pamietasz ze kiedys był Ku Klux Klan i uwazał Murzyna za małpe?
                            > > czym sie rózni uwazanie Murzyna za np. ząb? stwierdzajac ze nie jest człow
                            > iekie
                            > > m?
                            > >
                            > A kim jest wiec według KKK płod w łonie murzynki ?

zadaj to pytanie sobie! dla mnie to człowiek smile

> Podsumowujac, to nie ja jestem faszysta tylko TY, poniewaz odbierasz kobiecie
                            > wolnosc decydowania o swoim organizmie.

gdzie to napisalem? podaj cytat! smile

swoj organizm? to swinia w moim chlewie jest moim organizmiem czy nie?smile
                            • Gość: max poczytac Ci faszysto?:] IP: *.net.bialystok.pl 15.12.01, 14:17
                              Przeciętny drobny biznesmen z lat dwudziestych utożsamiał ekonomiczną koncepcję
                              wolnego rynku i kapitalizmu ze status quo. Wszystkie partie zainteresowane w
                              status quo nazywały się "liberałami", obrońcami "rynku" i "kapitalizmu", można
                              zrozumieć, że apolityczny, nie szkolony w ekonomicznej teorii biznesmen nie był w
                              stanie dojrzeć różnicy pomiędzy kapitalizmem a gospodarką mieszaną. Dlatego
                              myślał on o rynku jako o niepowodzeniu. Oczywiście nie podobało mu się
                              rozwiązanie komunistyczne, bo chciał zachować swój majątek. Alternatywą był
                              faszyzm, obiecujący znieść rynek, a utrzymać prawa własności.

smile tak wiec ingerencja w moje decyzje co do swini ( mojej własnosci) to faszyzm!
                              ograniczasz wolny rynek karpio-swinskismile
                              • Gość: Balzer Re: poczytac Ci faszysto?:] IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 15.12.01, 14:49
                                Czy swoja zone tez bys traktował jak swoja własnosc ?
                                • Gość: max Re: poczytac Ci faszysto?:)) IP: *.net.bialystok.pl 15.12.01, 15:01

> Czy swoja zone tez bys traktował jak swoja własnosc ?

wytłumacz mi słowo - żona smile

PS. jestem za likwidacja tzw. slubów udzielanych przez aparat panstwa
                                  pozostawiam to tylko jako forma umowy o cos! tak jak jakas firma np. na 25 lat
                                  lub 2 miesiace wink

Likwidacja instytucji państwowego małżeństwa nie oznaczałaby oczywiście, że -
                                  jeśli tylko w poszanowaniu byłaby swoboda zawierania umów - ludzie nie mogliby
                                  się wzajemnie łączyć w trwałe stadła związane np. cywilną umową wspólnoty
                                  majątkowej. "Jeśli chcieliby oni zawrzeć tradycyjny układ żywiciel rodziny-osoba
                                  zajmująca się domem, z określonymi regułami dotyczącymi majątku i alimentów w
                                  przypadku rozwodu, mogliby tak zrobić. Mniej tradycyjne pary mogłyby utrzymać swe
                                  aktywa rozdzielone i zgodzić się na wspólne ponoszenie określonych ciężarów"
                                  pisze p. Boaz. Dotyczyłoby to także par homoseksualnych, i nie tylko
                                  par. "Wolnościowy system prawny nie przyznawałby specjalnej ochrony pewnemu
                                  typowi rodziny, ale zezwalałby na każde pokojowe, zawarte za zgodą
                                  [zainteresowanych stron] porozumienie. Monogamia i poligamia; małżeństwo
                                  heteroseksualne i homoseksualne; rodzina rozszerzona, komórkowa i z jednym
                                  rodzicem; małżeństwo grupowe (seksualne i nieseksualne) - każdy z tych związków
                                  byłby dozwolony" - tak konsekwencje takiego rozwiązania opisuje w
                                  artykule "Beyond Patriarchy: A Libertarian Model of the Family", opublikowanym w
                                  wydawanym przez Free Nation Foundation periodyku "Formulations", teoretyk
                                  radykalnego libertarianizmu prof. Roderick T. Long. Można z dużym
                                  prawdopodobieństwem sądzić, że w praktyce powstałyby gotowe wzorce takich umów,
                                  sprzedawane w supermarketach (jak przewiduje np. p. Boaz) lub rozprowadzane przez
                                  rozmaite organizacje (np. stowarzyszenia lesbijek czy związki religijne).

itd.

jezeli zona powie jestem "Twoją własnoscia" to czemu nie?:]
                                  • Gość: max Czy Twoja Żona traktuje Ciebie jak swoją własność? IP: *.net.bialystok.pl 15.12.01, 16:12

> Gość portalu: Balzer napisał(a):
                                    >
                                    > > Czy swoja zone tez bys traktował jak swoja własnosc ?
                                    >
                                    > wytłumacz mi słowo - żona smile
                                    >
                                    > PS. jestem za likwidacja tzw. slubów udzielanych przez aparat panstwa
                                    > pozostawiam to tylko jako forma umowy o cos! tak jak jakas firma np. na 25 lat
                                    > lub 2 miesiace wink
                                    >
                                    >
                                    > Likwidacja instytucji państwowego małżeństwa nie oznaczałaby oczywiście, że -
                                    > jeśli tylko w poszanowaniu byłaby swoboda zawierania umów - ludzie nie mogliby
                                    > się wzajemnie łączyć w trwałe stadła związane np. cywilną umową wspólnoty
                                    > majątkowej. "Jeśli chcieliby oni zawrzeć tradycyjny układ żywiciel rodziny-osob
                                    > a
                                    > zajmująca się domem, z określonymi regułami dotyczącymi majątku i alimentów w
                                    > przypadku rozwodu, mogliby tak zrobić. Mniej tradycyjne pary mogłyby utrzymać s
                                    > we
                                    > aktywa rozdzielone i zgodzić się na wspólne ponoszenie określonych ciężarów"
                                    > pisze p. Boaz. Dotyczyłoby to także par homoseksualnych, i nie tylko
                                    > par. "Wolnościowy system prawny nie przyznawałby specjalnej ochrony pewnemu
                                    > typowi rodziny, ale zezwalałby na każde pokojowe, zawarte za zgodą
                                    > [zainteresowanych stron] porozumienie. Monogamia i poligamia; małżeństwo
                                    > heteroseksualne i homoseksualne; rodzina rozszerzona, komórkowa i z jednym
                                    > rodzicem; małżeństwo grupowe (seksualne i nieseksualne) - każdy z tych związków
                                    >
                                    > byłby dozwolony" - tak konsekwencje takiego rozwiązania opisuje w
                                    > artykule "Beyond Patriarchy: A Libertarian Model of the Family", opublikowanym
                                    > w
                                    > wydawanym przez Free Nation Foundation periodyku "Formulations", teoretyk
                                    > radykalnego libertarianizmu prof. Roderick T. Long. Można z dużym
                                    > prawdopodobieństwem sądzić, że w praktyce powstałyby gotowe wzorce takich umów,
                                    >
                                    > sprzedawane w supermarketach (jak przewiduje np. p. Boaz) lub rozprowadzane prz
                                    > ez
                                    > rozmaite organizacje (np. stowarzyszenia lesbijek czy związki religijne).
                                    >
                                    > itd.
                                    >
                                    > jezeli zona powie jestem "Twoją własnoscia" to czemu nie?:]

hihi smile i jak cieżko? wink

a rzeczywistosc jest taka jaka jest!:]

"wynieś śmiecie"
                                    "napraw telewizor"
                                    "kup sobie drugi"
                                    "ja teraz ogladam"
                                    "wyjdz juz z łazienki"
                                    "ile dostales" itd itd...
                                    smile))

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka