Dodaj do ulubionych

Największe Głupstwo Tygodnia

IP: *.net.bialystok.pl 18.01.02, 00:45
W tym tygodniu Nagrodę Kwaśnego Ogórka otrzymuje JE Leszek Miller, który w
Nowym Jorku na pytanie dziennikarza "TRYBUNY" o "nową rolę Rosji w NATO odparł:

"Tak, to dobry postęp. Polska może na tym tylko skorzystać. Zbliżenie NATO z
Rosją to kurs konstruktywny, który powinniśmy popierać".

Gdyby ktoś nie wiedział, to przypominam, że Polska wstąpiła do NATO dla ochrony
przed Rosją - i tylko przed Rosją. NATO nie może jednak ingerować w wojny
miedzy Członkami NATO. Z tego punktu widzenia przyłączenie Rosji do NATO jest
dla Polski równie korzystne, jak dla saren z zoo przyłączenie wybiegu z
niedźwiedziami do ich wybiegu. Zbliżenie z niedźwiedziami też.

Obserwuj wątek
    • Gość: ania Re: Największe Głupstwo Tygodnia IP: *.tarnobrzeg.cvx.ppp.tpnet.pl 18.01.02, 20:32
      A Rosja i Rosyjanie spać nie mogą, a jeżeli drzemią, to widzą - Jak by tu
      wstąpić do NATO i zagarną bezkarnie Welki potęcyał wzystkiego ziemskiego i
      kosmicznego -POLSKĘ.
      • Gość: as Re: Największe Głupstwo Tygodnia IP: *.pppool.de 18.01.02, 20:42
        Wojna miedzy czlonkami NATO jest niemozliwa - przeciez to sami przyjaciele %-).
      • Gość: Hiacynt Imperium zła ------- do Ani IP: *.klodzko.sdi.tpnet.pl 18.01.02, 20:43
        Gość portalu: ania napisał(a):

> A Rosja i Rosyjanie spać nie mogą, a jeżeli drzemią, to widzą - Jak by tu
        > wstąpić do NATO i zagarną bezkarnie Welki potęcyał wzystkiego ziemskiego i
        > kosmicznego -POLSKĘ.

Aniu.

My doskonale to pamiętamy. Sowieci okupowali nas przez pięćdziesiąt lat.
        Gdyby nie sowieci, to komuniści w Polsce nie rządzili by jednego dnia.
        W ciągu jednego dnia, byśmy się ich pozbyli.

Słyszałąś o Imperium Zła??
        • Gość: Ania Re: Imperium zła ------- do Ani IP: *.tarnobrzeg.cvx.ppp.tpnet.pl 18.01.02, 21:29
          Sovieti - to nie Rosja, ale nie będę tobie tego tłumaczyć napewno chodziłeś do
          szkoły. Dla ZSSR i nie tylko Imperium zła byl calkiem kto inny, więc to pojęcie
          jest wzgliędne. Mnie jest bardzo blizka miętalność Rosjan, bo sama jestem
          Rosyjanką, rozumię pamięć i żal Polaków do ZSSR, ale ludzie bez przesady - nie
          ma już takiego państwa. Została tylko obrzydliwa historia i kupa długów. Moja
          rodzina bardzo ucirpiała za czasów stalinowskich, ale ja nie mam zamiaru
          zaiwaniać do Szewarnadze i walczyć o odszkodowanie, bo nigdy go nie dostane. A
          całe życie tylko siedzieć i robić z siebie ofiare i walczyć o odszkodowanie -
          możno skączyć w końcu w bardzo niekorzystnej sytuasji.Trzeba pamiętać i żyć
          dalej,coś robić, coś zmieniać. Rosja absolutnie nie pretenduje na wielką miłość
          i przyjażń z Polską, chce wspólpracować i tylko, a Polsce na tym powinno
          zależyć mysle bardziej niż Rosji. A ile kosztuje zycie człowieka?
          • wild Re: Imperium zła ------- do 18.01.02, 21:32
            Gość portalu: Ania napisał(a):

> A ile kosztuje zycie człowieka?

może koszt usługi dentystycznej lub innej jakoby dermatologicznej?
            dokładne dane może posiadać rząd Holandii...
          • Gość: Hiacynt Re: Imperium zła ------- do Ani IP: *.klodzko.sdi.tpnet.pl 18.01.02, 21:45

> Sovieti - to nie Rosja, ale nie będę tobie tego tłumaczyć napewno chodziłeś do
            > szkoły.

Wczoraj napisałaś, że Piłsudski to morderca. Chodziliśmy Aniu do różnych szkół.

> Dla ZSSR i nie tylko Imperium zła byl calkiem kto inny, więc to pojęcie
            > jest wzgliędne.

NIe ulega wątpliwości, że jest to pojęcie względne.
            Dla większości Polaków Imperium Zła to Rosja sowiecka.

> Mnie jest bardzo blizka miętalność Rosjan, bo sama jestem
            > Rosyjanką, rozumię pamięć i żal Polaków do ZSSR, ale ludzie bez przesady - nie
            > ma już takiego państwa. Została tylko obrzydliwa historia i kupa długów.

Pod wieloma względami mentalność Rosjan jest nam bliższa niż naprzykład Francuzów
            czy Anglików - chociażby gościnność.

> Moja
            > rodzina bardzo ucirpiała za czasów stalinowskich, ale ja nie mam zamiaru
            > zaiwaniać do Szewarnadze i walczyć o odszkodowanie, bo nigdy go nie dostane. A
            > całe życie tylko siedzieć i robić z siebie ofiare i walczyć o odszkodowanie -
            > możno skączyć w końcu w bardzo niekorzystnej sytuasji.Trzeba pamiętać i żyć
            > dalej,coś robić, coś zmieniać.

To nie są tylko lata stalinowskie. Kto dokonał najazdu na Czechosławację
            w 1968 roku?

> Rosja absolutnie nie pretenduje na wielką miłość
            > i przyjażń z Polską, chce wspólpracować i tylko, a Polsce na tym powinno
            > zależyć mysle bardziej niż Rosji. A ile kosztuje zycie człowieka?

Zależy nam na dobrej współpracy, ale są warunki. Pierwsze z brzegu,
            ale chyba najważniejsze

1. Chcemy poznać prawdę o losie Polaków ofiar komunistycznego terroru.
            2. Należy koniecznie zwrócić zagrabione dobra kultury.
            3. Należą się odszkodowania - chociażby symboliczne.

Hiacynt
            • Gość: ania Re: Imperium zła ------- do Ani IP: *.tarnobrzeg.cvx.ppp.tpnet.pl 18.01.02, 22:54
              Gość portalu: Hiacynt napisał(a):

> Gość portalu: Ania napisał(a):
              >
              > > Sovieti - to nie Rosja, ale nie będę tobie tego tłumaczyć napewno chodziłe
              > ś do
              > > szkoły.
              >
              > Wczoraj napisałaś, że Piłsudski to morderca.
              ania. On byl mordercą.Ale ja o tym wiem nie z podręczników historii ZSSR, tylko
              od Polaków, czyje dziadki walczyli u jego boku. A to co on robił na teritorii
              ZSSR - to już napisałam. A 110 000 tys.jęców Armii Czerwonej gdzie? Kto ich
              rodziną odszkodowania zapłaci? W TV piszą, ze 18 tys. na czerwonke zmarło - to
              dopiero szydercza historia.
              Chodziliśmy Aniu do różnych szkół.
              Ania. wcale mnie nie jest przykro z tego powodu.
              >
              >
              >
              > > Dla ZSSR i nie tylko Imperium zła byl calkiem kto inny, więc to pojęcie
              > > jest wzgliędne.
              >
              > NIe ulega wątpliwości, że jest to pojęcie względne.
              > Dla większości Polaków Imperium Zła to Rosja sowiecka.
              ania. Znam jeszcze 14 Sowieckich republik i jezeli w Polskich szkołach nie
              uczyli, że ZSSR - to 15 krajów.To tak jak by człąka UE nazywać Niemcem. To jest
              poważna luka w edukacji.
              >
              > > Mnie jest bardzo blizka miętalność Rosjan, bo sama jestem
              > > Rosyjanką, rozumię pamięć i żal Polaków do ZSSR, ale ludzie bez przesady -
              > nie
              > > ma już takiego państwa. Została tylko obrzydliwa historia i kupa długów.
              >
              > Pod wieloma względami mentalność Rosjan jest nam bliższa niż naprzykład Francuz
              > ów
              > czy Anglików - chociażby gościnność.
              Ania. Więc o co chodzi - robimy interesy, rusofobia dzis na Zachodzie w złym
              tonie.
              >
              > > Moja
              > > rodzina bardzo ucirpiała za czasów stalinowskich, ale ja nie mam zamiaru
              > > zaiwaniać do Szewarnadze i walczyć o odszkodowanie, bo nigdy go nie dostan
              > e. A
              > > całe życie tylko siedzieć i robić z siebie ofiare i walczyć o odszkodowani
              > e -
              > > możno skączyć w końcu w bardzo niekorzystnej sytuasji.Trzeba pamiętać i ży
              > ć
              > > dalej,coś robić, coś zmieniać.
              >
              > To nie są tylko lata stalinowskie. Kto dokonał najazdu na Czechosławację
              > w 1968 roku?
              Ania. Z S S R. Takie było panstwo, taki był ustrój.Boże wystarcze przelewać z
              pustego w pruznie,można obudzić się z ręką w nocniku.
              >
              > > Rosja absolutnie nie pretenduje na wielką miłość
              > > i przyjażń z Polską, chce wspólpracować i tylko, a Polsce na tym powinno
              > > zależyć mysle bardziej niż Rosji. A ile kosztuje zycie człowieka?
              >
              > Zależy nam na dobrej współpracy, ale są warunki. Pierwsze z brzegu,
              > ale chyba najważniejsze
              >
              > 1. Chcemy poznać prawdę o losie Polaków ofiar komunistycznego terroru.
              ania. Rosyjanie też chcą wiedzieć o ofiarach terroru Piłsudskiego.
              > 2. Należy koniecznie zwrócić zagrabione dobra kultury.
              ania. Niemcy Rosji nic nie wrócili, a bardzo dobrze robią z Rosją interesy.
              > 3. Należą się odszkodowania - chociażby symboliczne.
              ania.Syboliczne odszkodowania Polska wymagała od Niemiec 5 lat, a policz sobie
              ile bylo wymordowano w Rosji Rosjan -? Powiem, 16 milionów.Więc kiedy oni dostaną
              według ciebie te odszkodowania, potem jak Rosja zaspokoi żal i pamięć Polaków. Ty
              rozumiesz co piszesz? Pamiętać musisz, ale żyć też, napewno!!!!!!
              Pozdrawiam. Ania
              >
              > Hiacynt

• Gość: Hiacynt do Ani IP: *.klodzko.sdi.tpnet.pl 19.01.02, 09:57

> Gość portalu: Hiacynt napisał(a):
                >
                > > Gość portalu: Ania napisał(a):
                > >
                > > > Sovieti - to nie Rosja, ale nie będę tobie tego tłumaczyć napewno cho
                > dziłe
                > > ś do
                > > > szkoły.
                > >
                > > Wczoraj napisałaś, że Piłsudski to morderca.
                > ania. On byl mordercą.Ale ja o tym wiem nie z podręczników historii ZSSR, tylko
                >
                > od Polaków, czyje dziadki walczyli u jego boku. A to co on robił na teritorii
                > ZSSR - to już napisałam. A 110 000 tys.jęców Armii Czerwonej gdzie? Kto ich
                > rodziną odszkodowania zapłaci? W TV piszą, ze 18 tys. na czerwonke zmarło - to
                > dopiero szydercza historia.
                > Chodziliśmy Aniu do różnych szkół.
                > Ania. wcale mnie nie jest przykro z tego powodu.

Droga Aniu!

Co Aniu wiesz o morderstwach Piłsudskiego?
                Cóż Ci opowiadano? Co pisali w gazetach?
                Co wiesz o wojnie z 1920 roku?
                W kilku zdaniach proszę, jeżeli nie masz czasu.
                Wówczas może dowiesz się rzeczy o jakich nigdy nie słyszałaś.

pozdrawiam

Hiacynt
              • xiazeluka Re: Imperium zła ------- do Ani 19.01.02, 20:54

> A to co on robił na teritorii ZSSR - to już napisałam.

Ciekawe - co robil Pilsudski na terytorium ZSRS? O ile mi wiadomo po traktacie
                ryskim juz na wschod nie chadzal.

> ania.Syboliczne odszkodowania Polska wymagała od Niemiec 5 lat, a policz sobie
                > ile bylo wymordowano w Rosji Rosjan -? Powiem, 16 milionów.

Pretensje powinna Pani zglaszac do towarzysza Stalina, ktory ramie w ramie z
                towarzyszem Stalinem wszczal II wojne swiatowa. 16 mln to koszt tej gangsterskiej
                zmowy.
          • Gość: Porter Re: Imperium zła ------- do Ani IP: *.ppp.polbox.pl 19.01.02, 20:19

> Sovieti - to nie Rosja, ale nie będę tobie tego tłumaczyć napewno chodziłeś do
            > szkoły. Dla ZSSR i nie tylko Imperium zła byl calkiem kto inny, więc to pojęcie
            >
            > jest wzgliędne. Mnie jest bardzo blizka miętalność Rosjan, bo sama jestem
            > Rosyjanka. rozumię pamięć i żal Polaków do ZSSR, ale ludzie bez przesady - nie
            > ma już takiego państwa. Została tylko obrzydliwa historia i kupa długów. Moja
            > rodzina bardzo ucirpiała za czasów stalinowskich, ale ja nie mam zamiaru
            > zaiwaniać do Szewarnadze i walczyć o odszkodowanie, bo nigdy go nie dostane. A
            > całe życie tylko siedzieć i robić z siebie ofiare i walczyć o odszkodowanie -
            > możno skączyć w końcu w bardzo niekorzystnej sytuasji.Trzeba pamiętać i żyć
            > dalej,coś robić, coś zmieniać. Rosja absolutnie nie pretenduje na wielką miłość
            >
            > i przyjażń z Polską, chce wspólpracować i tylko, a Polsce na tym powinno
            > zależyć mysle bardziej niż Rosji. A ile kosztuje zycie człowieka?

Dla Rosjan zawsze bylo tanie - czy to w czasach CCCP, czy za Matuszki Rossiji.
            Rosja jest od czternastego wieku wrogiem Polski. Tak jest i tak zapewne bedzie
            jeszcze dlugo. Rosjanie sa imperialistami. Dopoki my jestesmy w NATO a oni nie -
            mozemy czuc sie bezpiecznie.
    • Gość: U Re: Największe Głupstwo Tygodnia IP: 216.41.49.* 18.01.02, 20:38
      Gość portalu: wild napisał(a):

> W tym tygodniu Nagrodę Kwaśnego Ogórka otrzymuje JE Leszek Miller, który w
      > Nowym Jorku na pytanie dziennikarza "TRYBUNY" o "nową rolę Rosji w NATO odparł:
      >
      > "Tak, to dobry postęp. Polska może na tym tylko skorzystać. Zbliżenie NATO z
      > Rosją to kurs konstruktywny, który powinniśmy popierać".
      >
      > Gdyby ktoś nie wiedział, to przypominam, że Polska wstąpiła do NATO dla ochrony
      >
      > przed Rosją - i tylko przed Rosją. NATO nie może jednak ingerować w wojny
      > miedzy Członkami NATO. Z tego punktu widzenia przyłączenie Rosji do NATO jest
      > dla Polski równie korzystne, jak dla saren z zoo przyłączenie wybiegu z
      > niedźwiedziami do ich wybiegu. Zbliżenie z niedźwiedziami też.
      >

Wild,ja wiem ze jako wild znasz sie lepiej na prawach wilderness,jednak zblizenie z niedzwiedziem.....tak
      przy wszystkich,kiedy wszyscy patrza?
      • wild kiedy wszyscy patrza?:> 18.01.02, 21:15
        Gość portalu: U napisał(a):

> przy wszystkich,kiedy wszyscy patrza?

no to popatrz gdzie piszę! :]
        www.nczas.com/?a=show_article&id=158
        • Gość: mmikki Re: kiedy wszyscy patrza?:> IP: *.chello.pl 19.01.02, 10:02
          wild !
          Wyluzuj się. Nawet tak płodny idiota jak Ty czasami musi pójść do toalety. Zrób
          to chłopcze ! (Tylko znowu nie baw się swoim fiutkiem, bo powiem proboszczowi)
          • Gość: wild . IP: *.net.bialystok.pl 19.01.02, 20:44
            zazdrosc czasami daje ulge... ale materii czasami sie nie przeskoczy! nie?
            moze w innym wcieleni powodzenia!

• Gość: mmikki Re: Do "wildusia". IP: *.chello.pl 19.01.02, 20:50
              Gość portalu: wild napisał(a):

> zazdrosc czasami daje ulge... ale materii czasami sie nie przeskoczy! nie?
              > moze w innym wcieleni powodzenia!
              >
              >

O widzisz ! Jakim potrafisz być mądrym i posłusznym chłopcem !
              No już dobrze wybaczam Ci i już się nie gniewam.
              Teraz umyj sobie pysio i do łóżeczka (ale rączki na kołderce syneczku !!!)
              I żebym Cię już tu nie widział !!!!!!!!!!
              Dobranoc.
          • Gość: mmikki UWAGA - KTOŚ SIĘ PODSZYWA IP: *.chello.pl 19.01.02, 21:18
            Gość portalu: mmikki napisał(a):

> wild !
            > Wyluzuj się. Nawet tak płodny idiota jak Ty czasami musi pójść do toalety. Zrób
            >
            > to chłopcze ! (Tylko znowu nie baw się swoim fiutkiem, bo powiem proboszczowi)

INFORMUJĘ, ŻE NIE JESTEM AUTOREM TEGO POSTU.
            WILD, MAM NADZIEJĘ, ŻE NIE POCZUŁEŚ SIĘ OBRAŻONY SŁOWAMI PODŁEGO PODSZYWACZA.
            • Gość: wild to moze byc tzw. "Freeman" :) IP: *.net.bialystok.pl 19.01.02, 21:24
              > INFORMUJĘ, ŻE NIE JESTEM AUTOREM TEGO POSTU.
              > WILD, MAM NADZIEJĘ, ŻE NIE POCZUŁEŚ SIĘ OBRAŻONY SŁOWAMI PODŁEGO PODSZYWACZA.

spoko! to tylko teksty! smile)
              to "prawdopodobnie"

freeman adres: *.chello.pl

PS. przejrzyj jego bogate poglady! wink
              • Gość: mmikki Re: to moze byc tzw. IP: *.chello.pl 19.01.02, 21:28
                TY MI KURWA NIE MÓW CO JA MAM ROBIĆ ?
                ROZUMIEMY SIĘ ?!!!!!!!!!!!!
                • mmikki mmikki zalogowany, podszywacz nie 19.01.02, 21:34
                  • Gość: Freeman Re: Czytam te wypociny zasrańców, czytam i ... IP: *.chello.pl 19.01.02, 21:54
                    ... i dochodzę do wniosku, że każdy sądzi podług siebię.
                    Tzn. wg swojego rozumu i swojego postrzegania rzeczywistości. A więc takie
                    agenciaki i kapusie jak wy sądzicie, że jakąkolwiek korzyść (?) można odnieść
                    podszywając się pod kogoś innego. Jaką ? I po co ?

Ja byłem, jestem i będę tu jako "Freeman".
                    Natomiast wy - wild i mikki - byliście, jesteście i będziecie gnidami. (Polecam
                    wam lekturę autorstwa P. Wierzbickiego. To o was.)

Brzydziłbym się wam plunąć w twarz.
                    • Gość: wild Fiszman! socjała Wierzbickiego niebardzo trawie!:] IP: *.net.bialystok.pl 19.01.02, 22:51
                      Gość portalu: Freeman napisał(a):

> ... i dochodzę do wniosku, że każdy sądzi podług siebię.
                      > Tzn. wg swojego rozumu i swojego postrzegania rzeczywistości. A więc takie
                      > agenciaki i kapusie jak wy sądzicie, że jakąkolwiek korzyść (?) można odnieść
                      > podszywając się pod kogoś innego. Jaką ? I po co ?
                      >
                      > Ja byłem, jestem i będę tu jako "Freeman".
                      > Natomiast wy - wild i mikki - byliście, jesteście i będziecie gnidami. (Polecam
                      >
                      > wam lekturę autorstwa P. Wierzbickiego. To o was.)
                      >
                      > Brzydziłbym się wam plunąć w twarz.

Grunt że brzydziłbyś sie! to podstawa MORALNOŚCI! big_grin

PS. tak jest Fiszman! z podniesionym czołem! bez kamuflażu!

hej!
                      • Gość: Freeman Re: Gdyby głupota umiała fruwać to ... IP: *.chello.pl 19.01.02, 22:57
                        ... wild karmiony byłby przez swojego ojca z procy !

PS
                        "Delikatna" ironia wilda zasadza się na przekręcaniu nicków i nadawaniu im (w
                        jego mniemaniu) pejoratywnego wydźwięku. (Freeman - Fiszman.)
                        Jak to typowe dla takiej żałosnej i zakompleksionej mendoweszki jak wild.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka