Dodaj do ulubionych

problemy z jelitami i żołądkiem

07.11.15, 20:55
mam do was wielką prośbę jestem tu nowy zaczeło to się od kwietnia tego roku 21 lat paliłem papierosy udało mi się w grudniu 2014 rzucić no ale do kwietnia to brałem troche tabletki nikorete i popalałem e-papierosa. no po odstawieniu tego zaczeły sie moje problemy bóle brzucha pełno powietrza w jelitach wzdeci naprzemian z zaparciami i tak wkółko posypałem się przez to bardzo ale walcze bo mam dla kogo byłem u gastrologa robiłem usg wszystkie badania krwi super ze szpitala mnie odeslali do domu bo twierdzą że jest wszystko ok. Gastrolog stwierdził Gastratis nieżyt żołądka zapalanie błony śluzowej przepisał mi Pantroprazol activis 20mg i wsio a bylem też u drugiego prywatnie to przepisał mi Debretin
Mam takie pytanie czy ja moge te dwa leki brać ze sobą. Słyszałem że takie coś moze trawc nawet pół roku Moje objawy to bóle żoładkowe wzdęcia ból pod mostkiem ogólne złe samopoczucie problemy ze snem bardzo płytki sen wybudzam się w nocy i niemoge dalej spać suchość w gardle zatykające się uszy czasami masakra jak sobie z tym poradzić może miał ktoś coś podobnego prosze o pomoc
Obserwuj wątek
    • dziennikzywieniowy24.pl Re: problemy z jelitami i żołądkiem 29.08.16, 21:26
      Na portalu dziennikzywieniowy24.pl można dokonać analizy spożytych posiłków. Możliwa jest również analiza spożytych pokarmów pod względem produktów z dużą zawartością FODMAP dziennikzywieniowy24.pl/planner/strony/analizy/analizy.xhtml.
      dziennikzywieniowy24.pl/planner/strony/analizy/analiza/fodmap.xhtml

Planowanie posiłków również jest jak najbardziej możliwe na dziennikzywieniowy24.pl.
    • hashitess Re: problemy z jelitami i żołądkiem 31.10.16, 20:55
      jak sobie radzisz?
      napisz czy schudłeś.
      Jeśli tak, to ile kg.
      • truskawkaja Re: problemy z jelitami i żołądkiem 10.12.16, 13:39
        Witam. Też zmagam się z tą chorobą. Niestety.od wielu lat. Lekarze testują na mnie kolejne kuracje a to i tak mało daje. Ostatnio dostałam 4 opakowania meteospasmyl u i debutir. Kupa kasy na to poszła a te dwa akurat u mnie nie działają. Odstąpię komuś komu te leki pasują. Meteospasmyl zostało 71 kapsułek ważne do 03.2019 roku a debutir 44 kapsułki ważne do 04.2019 roku. Proszę o mail na priv. truskawkowybaron@wp.pl 
        • tango.twist Re: problemy z jelitami i żołądkiem 02.01.17, 15:48
          Z tego co piszesz to możesz mieć nietolerancję pokarmową, która nasiliła się po rzuceniu palenia i wzięciu leków. Przede wszystkim te leki mają skutki uboczne, bezsenność to przykład. Oprócz zapalenia błony śluzowej możesz mieć zespół jelita wrażliwego, często jest niediagnozowany, a może doprowadzić do niedożywienia, wycieńczenia organizmu, a nawet do zakażenia krwi w wyniku rozszczelnienia jelita. Gastrolog Ci nie pomoże, tylko tabletki przepisze. Ja miałam kiedyś zwykły refluks który strasznie uprzykrzał mi życie, gastrolog zrobił gastroskopię i dał leki. Po roku miałam dość bo nic nie mogłam jeść, więc zmieniłam dietę i od 2 lat żadnych leków nie biorę. Poszukaj w okolicy dietetyka, ale nie takiego od odchudzania, tylko który zajmuje się chorobami metabolicznymi - mi pomagała Pani Rolf z Acai.
          Pozdrawiam
      • tomek.b76 Re: problemy z jelitami i żołądkiem 08.01.17, 11:52
        no staram sie jeść produkty z małą zawartością FODMAP i widzę dużą poprawę ale wiem że to potrwa jeszcze trochę, słyszałem że nawet 2-3 lata. Dalej biore pantaprazol i do tego witamine b12 a także Sanprobi IBS bardzo mi to pomaga. Na początku naprawde waga mi szalała to 2 kg to 5 w dół ale teraz jakoś się unormowało . Odstawiłem czekolady ,smażone jedzenie i jest naprawdę lepiej. Jestem ciekaw ile to jeszcze potrwa

• 112255kasia Re: problemy z jelitami i żołądkiem 06.05.17, 19:22
      sok z białej surowej kapusty - leczy cały przewód pokarmowy, bardzo bardzo skuteczna i na prawdę da sie wypić, a jak sie do niej doda trosszke soku z cytryny to nawet bardzo dobra. pic na czczo szklanke soku przez miesiąc, później kilka dni przerwy i można powtarzać kurację. dieta bez słodyczy. ziemniaków, alkoholu, kawy i wraca się do zdrowia. sok z kapusty leczy cały pokarmowy.
      • m1-66 Re: problemy z jelitami i żołądkiem 06.05.17, 22:05
        No dobra..... zrobisz jak chcesz
        miałem to samo co Ty
        ZERO mleka , czekolady , napojów gazowanych, alkoholu w szczególności piwa ,
        jedz natomiast kiszone warzywa marchew , buraki, brokuły, ogórki, kapustę wszelkie "kiszonki" nawet czosnek kiszony to wszystko nie z marketu tylko robione sposobem domowym / dobre bakterie /
        teraz FARMAKOLOGICZNIE od lekarza rodzinnego
        Duspatalin retard 2x1 kuracja 3mc
        Panrazol 40mg 2x1 kuracja 3mc
        oraz bez recepty SANPROBI IBS troch drogie 2x1 kuracja minimun 6 mc
        pomogło zdecydowanie
        pozdrawiam
    • 112255kasia Re: problemy z jelitami i żołądkiem 02.06.17, 19:12
      sok z orzecha czarnego - bez cukru, taki jak dla dzieci, do kupienia przez internet. 2łżeczki soku i ćwierć szklanki wody, zamieszac i pic wolniutko 15 minut. stoswać 2 lub 3 x dziennie przez 6 tygodni

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka