Dodaj do ulubionych

Limfocytarne zapalenie błony śluzowej j. cienkiego

17.11.17, 13:38
Witam, czy ktoś się zmaga z podobnym problemem? Jak sobie z tym pomóc? Jak z dietą? Gluten odstawić? Wiem że szkodzą mi surowe owoce, zapewne fruktoza, każdy rodzaj pieczywa tak samo, po zjedzeniu gazy wzdęcia .,swedzenie skóry głowy, klocie skóry na całym ciele , oczy robią się suche i pieką, do tego zmęczenie, zaburzenia koncentracji i mowy, jak sobie z tym pomóc., brałem xifaxan ale nic nie pomógł, odrobaczalem się zentelem, brałem też metronidazol ale odstawiłem po dwóch dniach bo miałem niezle fazy, w stylu osłabienia, lęków.
Obserwuj wątek
    • hashitess Re: Limfocytarne zapalenie błony śluzowej j. cien 18.11.17, 23:02
      mam podobny problem, do którego w moim przypadku dochodzi
      atrofia trzustki.
      Proszę, napisz czy masz swój problem potwierdzony badaniami
      i jeśli możesz, to proszę napisz jakimi.

Napiszę jeszcze, że moja dieta jest bardzo uboga.
      Jem tylko kasze, ryż, a do tego jabłka, dynie, buraki, marchewka czasem pietruszka.
      Wszystko gotowane.
    • cfka Re: Limfocytarne zapalenie błony śluzowej j. cien 04.12.17, 11:25
      Tak, miałem badania robione, kolono i gastroskopie, do tego mam dziwny objaw, przy perystaltyce jelita grubego zaczyna mi się pocić "rów" że tak to napisze, kiedyś było tu na forum że ktoś miał podobny problem, ale nic szczególnego nie opisali, z czym to powiązane jest? A i dodam że ostatnio dałem do badania kał i znaleziono w nim paciorkowca który odpowiada za fermentacje glukozy, może przez niego te wzdecia mam i różnego rodzaju zaburzenia?
      • hashitess Re: Limfocytarne zapalenie błony śluzowej j. cien 04.12.17, 14:56
        dzięki za wpis.
        Ciekawa jestem czy po pozbyciu się paciorkowca
        miną Twoje problemy.
    • 112255kasia Re: Limfocytarne zapalenie błony śluzowej j. cien 24.01.18, 21:41
      bakterie z jelit, nawet salmonellę i inne odpowiedzialne za procesy gnilne i biegunki zabija grapefruit. zjeśc codziennie 1 owoc. zjeśc go zw 2 godziny po śniadaniu i dopier za godzine następny posiłek. wystarczy kilka dni i biegunki, gazy, popierdywania, wzdęcia znikają. grapefruit jest bardzo silnym naturalnym lekiem na bakterie. mnie grapefruit pomógł po 2 dniach stosowania. po 4 dniach byłam przeszczęśliwa, że go odkryłam.

co do innych dolegliwości to wypadałoby zrobic test typu VOLLEa, albo skan całego organizmu, albo tzw biorezonans.
    • wozny1234 Re: Limfocytarne zapalenie błony śluzowej j. cien 02.12.21, 13:09
      Możliwe, że objawy nasilone są przez obecność pasożytów w przewodzie pokarmowym jak też u Pana jest przerost candidy albicans. Możliwe, że połknęło się niemyte warzywa lub owoce na których były jajeczka od pasożytów i teraz są takie objawy, a gdy jest zaburzona flora bakteryjna to mamy przerost grzyba candidy. Dobrą diagnostykę, wywiad zdrowotny i terapię robią w gabinecie Herbasol w Wrocławiu, ja tam chodziłem i ich polecam. Panu też doradzą co z tym zrobić.
      • fctheduck Re: Limfocytarne zapalenie błony śluzowej j. cien 12.12.21, 20:33
        Publikując taki spam zachęcasz tyko ludzi to omijania tego waszego gabinetu dużym łukiem. Nachalne naganianie jeleni do gabinetu, który nie ma nawet własnego adresu email i przyjmuje jedynie płatność gotówką świadczy o tym, że wasze usługi to naciąganie frajerów, którzy tam pójdą.

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka