Dodaj do ulubionych

Ogromny brzuch - zdjęcie. Brak sił.

29.01.18, 13:49
Moi drodzy, oto zdjęcie mojej życiowej tragedii, która trwa od dwóch lat: www.tinypic.pl/5i2m70uny1tk
Zdjęcie jest z dziś, wczoraj przez całą noc odczuwałam kłujący ból po prawej stronie brzucha - mój lekarz twierdzi, że to pęcherzyk zółciowy z lambliami. Zrobiłam test na lamblie z krwi, w klasie igm i igg - oba negatywne. Brak mi już sił, jestem załamana, z takim bębnem nie da się żyć.
Obserwuj wątek
    • tango.twist Re: Ogromny brzuch - zdjęcie. Brak sił. 30.01.18, 13:59
      Jesli ból występuje pod żebrami, to może być wątroba - zasugeruj lekarzowi i poproś o skierowanie na badania.
      A czy masz dodatkowo inne dolegliwości, np. uczucie pełności, przelewanie się, wzdęcia, zgaga, biegunka/ zaparcia (lub oba naprzemiennie)? Jeśli tak to może sugerować zespół jelita wrażliwego.
      • elastaza Re: Ogromny brzuch - zdjęcie. Brak sił. 30.01.18, 17:32
        Miałam robione próby wątrobowe i usg - wyszło w porządku.
        Mam uczucie pełności i biegunki. Brałam debretin i duspatalin oraz stosowałam dietę Fodmap, ale bez rezultatu.
        • elastaza Re: Ogromny brzuch - zdjęcie. Brak sił. 30.01.18, 17:33
          Ale tak, występują kujące bóle po prawej stronie brzucha - na środku, lub pod żebrem.
    • tango.twist Re: Ogromny brzuch - zdjęcie. Brak sił. 31.01.18, 12:17
      Czytałam Twój inny post na ten temat - idź do innego gastroenterologa, zrób gastroskopie i kolonoskopie z pobraniem wycinków jelit, a lamblie lepiej zrobić w kale. Powinnaś też pomyśleć o poradzie dietetycznej (mogę dać Ci namiar na osobę u której ja byłam).
      • tango.twist Re: Ogromny brzuch - zdjęcie. Brak sił. 28.03.18, 12:36
        Elastaza

i jak poradziłaś sobie z problemem, zrobiłaś dodatkowe badania?
    • sonette03 Re: Ogromny brzuch - zdjęcie. Brak sił. 02.05.18, 09:17
      Może to zapalenie jelit? Objawy to bolesne biegunki czemu często towarzyszą przenikliwe kurczowe bóle brzucha, opór w okolicy wyrostka i nierzadko obecność krwi w kale. Warto zbadać poziom kalprotektyny w kale. Taki test oferuje firma genloxa
      www.genloxa.pl
    • leeroyjenkins Re: Ogromny brzuch - zdjęcie. Brak sił. 03.06.19, 21:45
      Poradziła sobie Pani z problemem? Pozdrawiam
    • basi-a272 Re: Ogromny brzuch - zdjęcie. Brak sił. 16.12.19, 13:56
      spróbuj odstawić cukier, zakwaszać orgarnizm jeść więcej kwaśnych rzeczy ogórki kiszone, kapusta. Ja jeszcze piłam aloes ale nie taki zwykły z apteki a 100% naturalny gel. Jak chcesz to mogę ci napisać gdzie taki kupić. Ja akurat miałam bakterie w żołądku helicobakter biegunki, ostre bóle brzucha gazy i mi taka dieta pomaga.
    • wozny1234 Re: Ogromny brzuch - zdjęcie. Brak sił. 29.11.21, 11:52
      To może też być motylica wątrobowa lub inny pasożyt. Jedynie jak mogę pomóc to zachęcam zrobić diagnostykę w gabinecie Herbasol w Wrocławiu. Oni na miejscu zrobią wywiad zdrowotny, diagnostykę, terapię i powiedzą jeszcze co z tym można zrobić, jak walczyć itd.
      • fctheduck Re: Ogromny brzuch - zdjęcie. Brak sił. 12.12.21, 20:38
        Publikując taki spam zachęcasz tyko ludzi to omijania tego waszego gabinetu dużym łukiem. Nachalne naganianie jeleni do gabinetu, który nie ma nawet własnego adresu email i przyjmuje jedynie płatność gotówką świadczy o tym, że wasze usługi to naciąganie frajerów, którzy tam pójdą.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka