Dodaj do ulubionych

Mikstury czosnkowe i inne rewelacje!

15.03.05, 14:55
Ja osobiscie przestrzegam przed podobnymi doswiadczeniami a wszczególnosci z
czosnkiem w roli glownej .
Czosnek może wyrażnie nasilać objawy ibs.
Pamiętam jak ,bezradna wobec leków pytałam dobrego gastrologa co myśli o
pewnym prep. ziołowym dostępnym w aptece ,i on powiedział mi że niektóre
rodaje ziól mogą więcej nam zaszkodzić niż pomóc szczególnie dziwne odmiany
które sportyka sie w preparatach.
Przeciez wszyscy wiemy o dobroczynnym dzialaniu jogurtu , ale u ludzi
zdrowych .
Pozatym wątpie aby ten czlowiek mial ibs , bo na to schorzenie nie dzialaja
zadne mikstury
A pod ibs mozna podciagac różne schorzenia,

BOze ! co moze czuc jelito ibs -owca po zjedzeniu wiekszej ilosci czosnku!!!
Obserwuj wątek
    • spokokoloo Re: Mikstury czosnkowe i inne rewelacje! 15.03.05, 22:41
      Libra z całym szacunkiem do Twojej osoby pozwolę się nie zgodzić z paroma
      stwierdzeniami. Mowisz, że rozmawiałaś z dobrym gastrologiem - skoro jest taki
      dobry to dlaczego nie pomógł tobie w przykrych dolegliwościach IBS, zpytaj go
      czy na studiach które kończył uczono go o tej chorobie (wątpie choroba jest
      stosunkowo młoda), a może sam ma podobne dolegliwości i próbował już wszyskiego,
      wtedy mu uwierzę. Nie jestem przeciwnikiem lekarzy, ale w tym przypadku każdy z
      nas może wnieść więcej do sprawy bo znamy to z autopsji. Kolejna sprawa to
      stwierdzenie, że duże ilości czosnku mogą wpływać negatywnie na organizm i tu
      sie musze zgodzic z Tobą ale dawki roztworu, które ja używałem nie są duże a po
      rozcieńczeniu z mlekiem lub sokiem wręcz stają się znośne. Nie namawiam nikogo
      do stosowania przetestowanej przezemnie metody (nie mam w tym żadnego interesu,
      nie jestem producentem czosnku:)) lecz dzielę się z innymi moimi
      spostrzeżeniami, dodając iż nikt nie ma monopolu na prawdę. Pozdrawiam
      • ania257 Re: Mikstury czosnkowe i inne rewelacje! 16.03.05, 15:31
        sluchajcie ja na ibs lecze sie prawie 4 lata... nic mi nie pomagalo, leczylam
        sie u najlepszych lekarzy... kazdy z nich tlumaczyl mi ze moze pomoc mi tylko
        w zlagozeniu objawow, tzn leki na wzdecia; zaparcia, rozkurczajace... kazdy z
        nich mowil mi ze ibs to choroba psychosomatyczna i pomoze mi tylko
        psychoterapia... przez wiele miesiecy to do mnie nie docieralo az wkoncu tak
        bylam zalamana ze sie zdecydowalam... lecze sie juz 2 miesiace i czuje sie o
        niebo lepiej!!! kazdemu polecam!
        probowalam wielu rzeczy: akupunkture, masaze, ziola, oczyszczanie organizmu,
        odczulanie na mleko i gluten, moglabym dalej wymieniac!!! na dluzsza mete nic
        mi to nie pomoglo! dopiero psychoterapia zadzialala!!
        zmierzam do tego ze nie wierze w takie cudowne kuracje, mikstury itd... zle sie
        wyrazilam - wierze ze moga pomoc np w oczyszczeniu organizmu, odtruciu,
        wzmocnieniu ale napewno nie wylecza IBS-u!!!!!!! to choroba PSYCHOSOMATYCZNA!!!

ja teraz stosuje kuracje oczyszczajaca preparatem CITROSEPT, zeby pozbyc sie
        toksyn, wzmocnic organizm po grypie.... nie stosuje tego na ibs!

jesli chodzi o czosnek to ja odpadam.. mam po nim straszne wzdecia i jakos
        ciezko go trawie! ale jesli na kogos dziala to luzik, tylko nie jest to cudowny
        lek na pozbycie sie jelita drazliwego!
        • spokokoloo Re: Mikstury czosnkowe i inne rewelacje! 26.03.05, 22:51
          Ja również nie wierze w cudownee mikstury na wszysko ale na własnym przykładzie
          stwierdzam fakt, co nie znaczy, że wszyskie organizmy reagują w taki sam sposób.
          Piszesz - jesli chodzi o czosnek to ja odpadam.. mam po nim straszne wzdecia i jakos
          > ciezko go trawię , to nie jest czysta postać czosnku tylko roztwór, w
          początkowej fazie picia wogóle niewyczuwalny (kilka kropli). Citrosept dla mnie
          ma o wiele bardziej niprzyjemny smak (gorycz), ale ma również działanie
          przeciwbakteryjne. IBS chorobą psychosomatyczną? wszysko na to wskazuje, ale
          mnie nie przekonuje. Zażywałem Xanax bo moje samopoczucie było kiepskie i
          potwierdzam, że to chwilowo pomagało (rewolucja żoładkowa na jakiś czas się
          uspokoiła) ale ileż można być w stanie przytepienia fizycznego i psychicznego?
          Odkąd przestały mnie nekać dolegliwości żołądkowe, rozdrażnienie, stany lękowe
          minęły bezpowrotnie. Dlatego twierdzę na własnym przykładzie, że najpierw IBS, a
          nastepstwem tego złe samopoczucie psychiczne.
    • libra72 Re: Mikstury czosnkowe i inne rewelacje! 27.03.05, 12:26
      Ile brales ten xanax? ,ludzie zarzywaja anty dep. nawet 2 lata na ibs!!!!
      Masz szczescie ze to nie forum depresji bo tam takich co wydaje im sie ze
      mają "to" , tosie wyrzyna....
      Myśle ze daj spokój z tym ibs to ze jakis internista Ci to stwierdzil to nie
      znaczy ze ti ibs...
      internisci czesto mylą ibs z niezytem przejsciowym...
      wejdz na forum o zdrowiu moze tam potrzeba takich terapi!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka