Dodaj do ulubionych

Czemu nikt mi nie moze pomoc:(

22.02.07, 13:02
Nie mam juz sily:( Jestem wykonczona...i fizycznie i psychicznie;( Nie daje
juz rady:(
Mam 20 lat,od 3 lat choruje na IBS:((zaparcia) Chce zeby ten koszmar sie
wreszczie skonczyl:(
zaden lekarz nie potrafi mi pomoc! Zaden lek nie dziala,ani dieta,ani
ziola,ani cwiczenia...NIC!
Lek dziala tydzien a potem STOP i koniec...
mam diete,duzo sie ruszam,plywam i nic z tego:(
Co z tego ze mam szczesliwa rodzine,fajnego chlopaka i przyjaciol kltorzy mnie
kochaja jak ja nie potrafie sie tym cieszyc:(
Juz nie dam rady:(
Obserwuj wątek
    • marecki1975 Re: Czemu nikt mi nie moze pomoc:( 22.02.07, 13:28
      A ja myślę, że postaci zaparciowej zazdrości Ci ta połowa forum, która ma postać
      biegunkową;) Zapewniam Cię, że z zaparciami można sobie o niebo lepiej poradzić,
      niż z ciągłym przesiadywaniem w kibelku. Generalnie komfort życia z zaparciem
      jest nieporównywalnie wyższy, i ta wspomniana połowa na pewno się z Tobą chętnie
      zamieni;) Skonsultuj dietę ze specjalistą i jeśli pozwoli, to wprowadź
      jogurciki, zupki i produkty z błonnikiem, jeśli tylko Ci nie szkodzi. I przede
      wszystkim regularnie jadaj. No i się nie załamuj! Marecki.
      • shift00 Re: Czemu nikt mi nie moze pomoc:( 22.02.07, 14:40
        Trele morele.Dziewczynie potrzebny jest dobry lekarz i tyle
    • enterol250 Re: Czemu nikt mi nie moze pomoc:( 22.02.07, 13:34
      no, tak to wlasnie wyglada... mialam w sumie napisac cos optymistycznego, hyhy.
      tez sie czuje bezradna i sfrustrowana w wyniku tej bezradnosci, mam wrazenie, ze
      przez ta chorobe strace wszystkich, ktorzy sa dla mnie wazni... ale moze to tez
      jest schemat myslenia powstaly na skutek zbyt wielu rozczarowan swoja osoba? z
      pustego i salomon nie naleje, wiec uzalanie sie jest rownie skutecznym sposobem
      rozwiazywania problemow, co proba mycia podlogi bez wody np. tym razem bedzie
      bez jednoznacznej konkluzji. i dobrze (post wyszedl jak wpis na blogu, hehe).
      pozdro.

ps. a paszczak mnie zapewne ochrzani za uzalanie sie i nie holdowanie jego
      teoriom :]
      • junkii Re: Czemu nikt mi nie moze pomoc:( 22.02.07, 13:42
        Z dietka to u mnie jest raczej ok:( przestrzegam czego trzeba,jem co trzeba:(
        Dzis to nawet nie mam sily jesc bo od kulku dni w kibelku nie bylam wiec nawet
        nie mam smaku jesc:( i tak smaku nie czuje:( i znow goraczke mam:(
        • tigra110 Re: Czemu nikt mi nie moze pomoc:( 22.02.07, 15:36
          A skąd ta gorączka?? Od zaparć nie ma się gorączki, może to jakiś stan zapalny
          Cię męczy - dobrze byłoby się troszkę przebadać a przede wszystkim zbadać
          woreczek żółciowy bo on w stanie zapalnym daje zaparcia i podwyższoną
          temperaturę. Gdyby jednak wszystko okazało się OK to możesz spróbować mojego
          sposobu, który jako jedyny z bardzo wielu wypróbowanych i nie działających -
          zadziałał. Dwa razy dziennie pełna łyżeczka Colon C popić sporą ilością płynu,
          na noc pół Regulaxu (to takie iryski z wyciągiem ze śliwki, figi i senesu) -
          można zjeść całego iryska, to trzeba przećwiczyć jaka ilość pomaga oraz dwie
          tabletki boldaloin lub boldowera (to to samo) - też na noc. Nie wierzę żeby Ci
          nie pomogło, spróbuj - tu nie ma chemii, to właściwie wszystko naturalne i
          ziołowe. Trzymam kciuki.
          • junkii Re: Czemu nikt mi nie moze pomoc:( 22.02.07, 16:12
            goraczke mam zawsze jak przez kilka dni mam zaparcie:( boldaloin na mnie nie
            dziala:( agiolax tez nie:( zadne herbatki:( dziala tylko 1
            lek-bisacodyl-straszna chemia ktora podaja przed zabiegami:( on dziala: i jak
            juz mam straszne zaparcie to go biore:( Colon C juz pilam,tak samo Mucofalc-to
            cos podobnego,tez taka zawiesina,
    • asia23bb Hej! 22.02.07, 15:16
      A probowalas wszystkiego naprawde? Stosowalas ColonC? Ponoc swietnie dziala.
      Pijesz duuuuzo wody niegazowanej? Probowalas ziol od Bonifratow? Cwiczysz?
      Nie mozna sie zalamywac i poddawac!! Pomysl sobie, ze milion osob jest w tysiac
      razy trudniejszej sytuacji, cierpia na nieuleczalna chorobe, albo klepia bieda,
      albo najgorsze - nie maja nikogo wokol siebie. Ty masz bliskich, a poza tym masz
      dopiero 20 lat! Wszystko moze sie zmienic! Moze wkrotce wynajda nowy sposob na IBS?
      Trzymaj sie, pozalic sie mozesz od czasu do czasu, bo to pomaga:)
      • junkii Re: Hej! 22.02.07, 15:19
        :):):)
        Probowalam juz Colon C-ten nic!
        Duspatalin-:(
        Debridad-:(
        Mucofalc-:(
        Cholesol-:(
        Cwicze,chodze na aquaaerobic,stosuje diete-wiadomo ze od czasu do czasu jem
        zakazane troszke ale ogolenie stosuje-i nic:(

Nie mam sily wychodzic z domu,jesc, boli mnie serce...caly czas mam uczucie
        goraczki, taki samk w ustach, klucie w mostku...juz chyba depreche:(
        • tigra110 Re: Hej! 22.02.07, 16:10
          Słuchaj, jak nie chodzisz do kibelka przez 5 czy 6 dni to nic dziwnego, że masz
          niesmak w ustach, kłócie w mostku, niechęć do życia i jeszcze parę innych
          niechęci do wszystkiego bo to normalne, zatruwasz organizm i takie tego skutki.
          Spróbuj to co Ci napisałam wcześniej tylko konsekwentnie co dzień łykaj te
          specyfiki i nie zniechęcaj się jeśli reakcji nie będzie od razu. Colon C czyli
          łupiny babki jajowatej rozpulchniają się w jelitach i zwiększają tym samym
          objętość masy kupkowej a regulax działa umiarkowanie przeczyszczająco więc nie
          ma cudów, coś musi z Ciebie wyjść (po dwóch dniach stosowania wszystkich
          składników, kupa powinna być jak chałupa) przejdzie Ci wtedy depresja i wiele
          dolegliwości nawet tych od strony psyche. Uśmiechnij się, leć do apteki i do
          dzieła - tylko konsekwentnie i się nie zniechęcać. Ty nie masz depresji, Ty po
          prostu masz zaparcia z całą gamą dodatkowych objawów - ot i wszystko. Będzie
          dobrze.
          • junkii Re: Hej! 22.02.07, 16:12
            :)
            • marecki1975 Re: Hej! 22.02.07, 16:21
              Ja na takie problemy, kiedy je jeszcze miewałem, popijałem jogurciki z dosypaną
              sporą ilością otrębów, winko wytrawne do głównego posiłku i 3 (a bywało i 4)
              razy dziennie brałem probiotyki, czasami nawet 6-8 trilaców dziennie przez kilka
              dni - i zwykle pomagało. Tak czy inaczej, trzymaj się dzielnie! I przestań się
              dołować, bo to naprawdę Ci nie pomoże, a jedynie zaszkodzi:)
        • tigra110 Re: Hej! 23.02.07, 11:10
          Duspatalin-:(
          Debridad-:(
          Mucofalc-:(
          Cholesol-:(
          Zgadza się, że nie pomagają na zaparcia bo to nie są leki przeczyszczające a
          przede wszystkim debridat i duspatalin. Kurcze, uparciuch z Ciebie i mam
          wrażenie, że szybko się zrażasz i masz za mało cierpliwości. Ja choruję na IBS
          od ponad 15 lat i po tych właśnie nastu latach postaci biegunkowej (uwierz mi,
          ciężko z tym żyć) mam teraz od kilkunastu tygodni postać zaparciową i to tak na
          amen na kilka dni. Wypróbowałam wiele skutkujących na innych środków i też nie
          pomagało, po prostu trzeba próbować - może znajdziesz coś co Ci pomoże. Jeszcze
          raz proponuję Ci mój sposób a jeśli jesteś tak "zaparta" to przez kilka dni
          bierz podwójną dawkę tych leków. Lepsze to niż chemiczny bisacodyl, zmarnujesz
          sobie jelita. No i skuś się na kolonoskopię, teraz można zrobić to badanie w
          narkozie i na prawdę nie jest to nic strasznego, poczytaj w innych wątkach. Na
          prawdę namawiam Cię - nie można tak się męczyć.
          • ptomb Re: Hej! 23.02.07, 11:33
            Na zaparcia kup sobie Laktuloze, to taki syropek z cukrów prostych, ponoć
            skuteczny.
          • junkii Re: Hej! 23.02.07, 16:07
            :):):) dzis rozmawialam ze znajoma ktoa wyleczyl pewnie lekarz:) dostalam
            namiary i teraz tylko czekam na wizyte:) i kolanoskopia tez bedzie napweno:):(:(:(
            • shift00 Re: Hej! 23.02.07, 16:44
              No i co? Miałem racje! dobry lekarz to jest to a nie tam jakies takie rady
            • shift00 Re: Hej! 24.02.07, 09:29
              To ty czytaj uważnie albowiem sama junkii napisala ze " dzis rozmawialam ze
              znajoma ktora wyleczyl pewien lekarz dostalam namiary i teraz czekam na
              wizyte...i co? czyz nie poszla za rada ze trzeba jej isc jednak do dobrego
              lekarza.
              • marecki1975 Re: Hej! 24.02.07, 09:53
                Przestałbyś (-łabyś) shift00 już truć... Kompletnie zdajesz się nie rozumieć
                idei forum, wymieniania spostrzeżeń, dzielenia się doświadczeniami, wzajemnego
                pocieszania się i sposobami radzenia sobie w złych momentach swojego życia, a
                przede wszystkim możliwości wygadania się przed kimś, kto świetnie rozumie Twoje
                problemy, bo sam ma podobne. Po prostu ręce czasami opadają...
                • shift00 Re: do marecki1975 24.02.07, 10:18
                  oj marecki,marecki.. skoro twoim zdaniem ja "truje" to ty z pewnoscia
                  przynudzasz
                • asia23bb Re: Hej! 24.02.07, 15:05
                  Masz racje Marecki. Ten/ta shit to moim zdaniem troll forumowy, ktory zeruje na
                  ludzkim nieszczesciu...Mocne slowa, ale tak wynika z jego/jej postow
                  • shift00 Re: Hej! do asia23bb 24.02.07, 17:36
                    slyszalas o takim powiedzeniu " kto kogo przezywa sam sie tak nazywa",mądralo!!!
                    A wszystkim zycze jak najlepszego zdrówka
                    • junkii Re: Hej! do asia23bb 24.02.07, 19:56
                      Ale sie rozpetalo:P:P:P:P he he he
                    • asia23bb hehehehehehehe n/t 25.02.07, 00:05
                      • shift00 Re: hehehehehehehe n/t 25.02.07, 11:37
                        pośmiej się posmiej,dobrze ci to zrobi
                        • marecki1975 Re: hehehehehehehe n/t 25.02.07, 13:33
                          shift00, proszę cię, trochę więcej merytorycznego podejścia, trochę mniej
                          zawracania nam rzyci, bo te twoje wypowiedzi naprawdę nie wnoszą nic nowego.
                          • shift00 Re: hehehehehehehe n/t do marecki 25.02.07, 14:29
                            wiesz co marecki? pilnuj swojego nocha i swojej "rzyci" i nie przynudzaj więcej
                            ok?
                            • asia23bb WAZNE-do adminow! 25.02.07, 15:11
                              Proponuje zabanowac uzytkownika shift00. Bedziemy zdrowsi
                              • marecki1975 Re: WAZNE-do adminow! 25.02.07, 15:23
                                A ja Asiu mam lepszy pomysł, zamiast go moderować, banować - po prostu ignorujmy
                                tą łajzę:) Ja w każdym razie mam taki zamiar, szkoda mi życia na dyskusje z
                                takim niemądrym shiftem00:) Słowem się więcej do tłuka nie odezwę :-P
                                • shift00 Re: WAZNE- do marecki 27.02.07, 16:04
                                  molglbym ci też naupychac ale nie zrobie tego bo w przeciwienstwie do ciebie ja
                                  mam pewna inteligencje ;duzo zdrowka!
                              • shift00 Re: WAZNE-do ??? 27.02.07, 15:44
                                a moze by tak zamiast zabanowac to lepiej zakneblowac he,he,he...
    • gosia832 Re: Czemu nikt mi nie moze pomoc:( 22.02.07, 20:55
      A miałas robiona kolonoskopię?Zaparcia często powodują polipy na jelitach. Przy
      takich zaparciach to najwazniejsze badanie. Jeżeli nic nie wykazało to dobre
      jest podobno czerwone wino do obiadu tylko z umiarem żeby w alkoholizm nie
      popaść. Wiem że zaparcie to paskudne uczucie ale faktycznie wole to niż stres
      biegunkowy który akurat mnie dotyczy. Wole jak mnie zatyka niż czyści co chwila.
      • shift00 Re: Czemu nikt mi nie moze pomoc:( 23.02.07, 13:15
        Wszystkie te rady jakies takie raczej poradzcie aby poszla do dobrego lekarza
        • tigra110 Re: Czemu nikt mi nie moze pomoc:( 23.02.07, 22:07
          Czytaj uważnie a będziesz wiedzieć, że od tego swoje rady "jakieś takie"
          zaczęliśmy i cały czas namawiamy na kolonoskopie czyli co???? - wizyta u
          lekarza !!!!
          Po to jest to forum żeby sobie "jakoś tam radzić" nie tylko używać przy byle
          okazji wskazówki-wytrycha "idż do dobrego lekarza", bo i skąd takiego znależć???
    • anjalie Re: Czemu nikt mi nie moze pomoc:( 23.02.07, 19:15
      poszperaj troche w sklepach ze zdrowa zywnoscia, tak zwykle maja ksiazki o naturalnej medycynie. zwlaszcza polecam lektury ksiazek Malachowa.Osobiscie uwazam ze jest rewelacyjny.aha, Elena Sklianskaja "zaparcie" tam mozesz znalezc duzo cennych rad. Mam ten sam problem co ty, lekarz nic nie pomogl, jakos medycyna naturalna doprowadzilam sie do poprawy, ale to dlugi proces, musisz byc KONSEKWENTNA, obserwowac siebie, CZYTAC jak najwiecej o problemie, polecam forum www.curezone.com
      • junkii Przyjmie,ale....szkoda gadac!!!! 26.02.07, 06:14
        Wiecie co sie okazalo:(:(:(
        Lekarz przyjmie-8marca!!!!!!!!!!!!!1 A ja do tej pory to....
        jak mam wytrzymac? Przeciez na zaparciu nie wytrzymam tyle a bez
        przeczyszczenia sie tez nie wytrzymam:(
        • kontra24 Re: Przyjmie,ale....szkoda gadac!!!! 26.02.07, 10:14
          A czopki glicerynowe próbowałaś?Ja przez wiele lat uzywałam xenny i regulaxu,
          bo bez nich ani rusz. Kiedy zaszłamw ciąże nie było oczywiście mowy o podobnych
          środkach. Mogłam pić tylko czasem laculusum(bardzo lagodny środek stosowany u
          dzieci) oraz brać czopki. I powiem Ci ,że te czopki naprawdę mi
          pomogły.Poprostu moje rozleniwione jelita potrzebowały jakiegoś bodźca, choćby
          w postci czopka. Spróbuj
          • kontra24 Re: Przyjmie,ale....szkoda gadac!!!! 26.02.07, 10:16
            Polecam też buraczki w duuużych ilościach.
            • junkii Re: Przyjmie,ale....szkoda gadac!!!! 26.02.07, 13:06
              :) Moze sprowbuje w takim razie te czopki do czasu az mnie przyjmie:) Ale boje
              sie bardzo....boje sie ze juz nigdy nie bede normalnie mogla zyc...ze bez lekow
              nigdy nie bedzie jak dawniej:(
    • veldanuta Re: Czemu nikt mi nie moze pomoc:( 28.02.07, 21:02
      słuchajcie, co to znaczy: idź do dobrego lekarza??? Czy ktoś w ogóle zna
      takiego??? Poszukuję, leczę się z IBSu i mam wrażenie że jest coraz gorzej mimo
      braku jakichkolwiek stresogennych sytuacji
    • junkii Re: Czemu nikt mi nie moze pomoc:( 07.03.07, 19:12
      Znow sie dzis fatalnie czuje:( szkoda gadac:( ledwo zipie dzis:( a serce od rana
      tak boli ze dramat! A co sie dziwic skoro zaparcie od tygodnia:(
    • kasiaz75 Re: Czemu nikt mi nie moze pomoc:( 08.03.07, 09:32
      Witaj Junkii! Mam podobne odczucia jak i Ty, ale mój problem jest troszkę innej
      natury. Ja również choruję na IBS od 3 lat ale mój problem to wieczne
      gazy(zaparcia lub biegunki-sporadycznie). Gazy te są dla mnie o tyle męczące i
      krępujące, ponieważ nie mam żadnej kontroli nad nimi. Ja również jestem
      wyczerpana fizycznie i psychicznie. U mnie nie sprawdził się również żaden lek,
      a było ich sporo od lekarzy różnych specjalności. Nie pomagają diety , ruch,
      ziółka, ani pocieszenia innych. Nie mam ochoty nigdzie wychodzić, moi najbliżsi
      mają anielską cierpliwość do mnie. Też mam kochającego chłopaka, planujemy nawet
      ślub niedługo. Ale świadomość tego , że będę do końca swoich dni zatruwać
      powietrze sobie i innym, męczy okrutnie.
      Kiedyś podobnie , jak ciebie męczyły mnie zaparcia. Teraz jest już ok. Też
      brałam całą masę ziółek i innych środków przeczyszczających. Gdy to nie
      pomagało, lekarz mi polecił wieczorem zagotować szklankę wody, a rano wymieszać
      z nią łyżkę miodu i pić codziennie na czczo. Spróbuj może i Tobie pomoże. Możesz
      też dodać do napoju łyżkę mielonego siemienia lnianego.
      Pozdrawiam ! Trzymaj się - Kaśka
    • junkii Jade do szpitala:(Boje sie;( 09.03.07, 13:19
      jade za godzine do szpitala:( na jakies badania: moze sie okzac ze mnie
      zostawia:( Boje sie bardzo:(
Inne wątki na temat:

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka