drimgerl 06.03.07, 18:15 Ile kosztuje kolonoskopia w prywatnym gabinecie? dzięki. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
drimgerl Re: ile kosztuje kolonoskopia 06.03.07, 18:34 i gdzie najlepiej ją zrobić w Warszawie? Będę wdzięczna za odpowiedzi. Pozdrawiam! Odpowiedz Link
u2u2u2 Re: ile kosztuje kolonoskopia 06.03.07, 19:15 Nie wiem ile w Warszawie, ale we Wroclawiu z pelnym znieczuleniem (spisz i nic nie czujesz--inaczej sobie nie wyobrazam takiego badania), kosztuje 600(!) zlotych. Co moge Ci poradzic--dowiedz sie, gdzie w Warszawie przeprowadzaja takie zabiegi i dowiedz sie jak dlugo sie na nie czeka przez NFZ (polecam strone NFZ, choc jest daleka od doskonalosci). Obawiam sie ze kolejki moga byc dlugie--jest na to inna rada. Dowiedz sie gdzie w OKOLICY Warszawy dokonuja takiego badania na NFZ. Moze sie okazac ze w jakims malym szpitalu godzine drogi od Wawy bedziesz musiala czekac miesiac a w Wawie trzy miechy (jak mialem tyle czekac we Wro). Moze to troche skomplikowane, ale 600 zl zostanie Ci w kieszeni. :))) Pozdrawiam i powodzenia. Odpowiedz Link
drimgerl Re: ile kosztuje kolonoskopia 06.03.07, 19:41 Będę musiała się dowiedzieć w takim razie. Dzięki i pozdrawiam :) Odpowiedz Link
enterol250 Re: ile kosztuje kolonoskopia 07.03.07, 10:03 W Warszawie ok.450 zl ze znieczuleniem ogolnym. Ja robilam w Olympusie na ul. Waryńskiego 10a, tel. 0 22 825 62 99. Polecam. pzdr. Odpowiedz Link
drimgerl Re: ile kosztuje kolonoskopia 07.03.07, 14:59 Enterol, umówiłam się tam, ale dopiero na 27 marca, na 17:30. Czy będę tam musiała iść po jakichś specjalnych przygotowaniach, typu oczyszczanie przewodu pokarmowego, czy mogę iść z marszu, np. prosto z pracy? Dzięki za wszystkie informacje :) Pozdrawiam P.S. Jak się Czułaś następnego dnia? Można po tym normalnie funkcjonować? Odpowiedz Link
i_am_the_army Re: ile kosztuje kolonoskopia 27.02.08, 11:58 A czy bez znieczulenie bardzo boli??? Bo miałam robione bardzo dawno, jako dziecko. Znieczulenia wolałabym uniknąć, nawet jeśli to badanie bardzo nieprzyjemne, nie chodzi o koszty, tylko o stan zdrowia Odpowiedz Link
ja243 Re: ile kosztuje kolonoskopia 07.03.07, 11:00 Mieszkam w Warszawie i właśnie próbuję się gdzieś zapisać w ramach NFZ. Terminy są kosmiczne - w Fundacji na Waryńskiego do czerwca wszytsko zajęte. W Centrum Onkologii ok. 1,5 miesiąca, ale oni robią bez znieczulenia. Myślicie, że to da się wytrzymac ? Bez znieczulenia? Odpowiedz Link
kontra24 Re: ile kosztuje kolonoskopia 07.03.07, 11:39 Zależy co dla Ciebie ważniejsze: zoszczędzenie pieniędzy czy chwila nieprzyjemności. Ja wybrałam święty spokój, weszłam, zasnęłam i wyszłam.Jestem lżejsza o 500zł, ale to dla mnie było ważniejsze, bo jestem cykor. Z drugiej strony poród przeżyłam to kolonoskopia to powinien być przy tym pikuś. Tylko może motywacja była inna i nagroda większaza te męczarnie.Myslę, że przezyc sie da(mój brat przezył, choc nie wspomina tego z rozrzewnieniem) Odpowiedz Link
drimgerl Re: ile kosztuje kolonoskopia 07.03.07, 15:01 Enterol, umówiłam się tam, ale dopiero na 27 marca, na 17:30. Czy będę tam musiała iść po jakichś specjalnych przygotowaniach, typu oczyszczanie przewodu pokarmowego, czy mogę iść z marszu, np. prosto z pracy? Dzięki za wszystkie informacje :) Pozdrawiam P.S. Jak się Czułaś następnego dnia? Można po tym normalnie funkcjonować? Odpowiedz Link
enterol250 Re: ile kosztuje kolonoskopia 07.03.07, 16:48 drimgerl, przygotowanie do kolono masz opisane w linku: www.olympus-endoterapia.pl/pliki/dla_pacjentow/przygotowanie_do_kolonoskopii.pdf ja sie po badanu czulam nieco trzepnieta, dobrze jest wziac sobie 3 dni wolnego - jeden na oczyszczenie okreznicy, jeden na sam zabieg i jeden na wrocenie do stanu uzywalnosci po wszystkim. pozdrowki. Odpowiedz Link
drimgerl Re: ile kosztuje kolonoskopia 07.03.07, 17:12 dzieki, Enterol. Kurcze, myślałam, że to trochę mniej skomplikowane :) Pozdrawiam. Odpowiedz Link
iwter Re: ile kosztuje kolonoskopia 07.03.07, 18:38 Badanie jest okropne,nie można go porównać z porodem bo to inny ból.Miałam pod znieczuleniem<coś w żyłe>ale i tak mnie bolałao.Jak masz kasę to lepiej pod całkowitym znieczuleniem,Mi lekarz nie zrobil badania do końca bo bardzo cierpialam,musiał przerwać. Odpowiedz Link
master.of.disguise Re: ile kosztuje kolonoskopia 02.04.07, 08:39 Łódź - 300 Zł, w cenie jest zastrzyk przeciwbólowy. Aby zrobić to z NFZ, w styczniu zapisywali na lipiec. Odpowiedz Link
magdak75 Re: ile kosztuje kolonoskopia 02.04.07, 22:22 w Olympusie, Warszawa kosztuje 450 zł ze znieczuleniem ogólnym. Odpowiedz Link
bellykiller Re: ile kosztuje kolonoskopia 28.01.08, 15:40 A gdzie w Łodzi? dostałam skierowanie do szpitala..ale chyba sobie daruję. Jeśli możecie polecić coś dobrego i w miarę komfortowego w Łodzi, byłabym wdzięczna. Odpowiedz Link
canavessa Re: ile kosztuje kolonoskopia 29.01.08, 07:06 drimgerl napisała: > Ile kosztuje kolonoskopia w prywatnym gabinecie? dzięki. Witam .....Kolonoskopia w prywatnym gabinecie kosztuje bez znieczulenia 260.00 ze znieczuleniem 410.00...właśnie wczoraj miałam robioną kolonoskopię w prywatnym gabinecie dok. Romanowski Radom ul. Diamentowa 39.Polecam ,żyłam ze strachem okrutnym ,ponieważ w ubiegłym roku moja Mama zmarła na raka jelita grubego.....Dziś właśnie jestem szczęśliwa bo wszystko jest w porządku .Jeżeli chcesz więcej informacji napisz do mnie na maila.... canavessa@gazeta.pl ... z przyjemnością Ci odpowiem bo w ten sposób i mnie ktoś pomógł.Serdecznie pozdrawiam Odpowiedz Link
mango19 Re: ile kosztuje kolonoskopia 30.01.08, 14:57 hej, ja w poznaniu placilam chyba 350..cos kolo tego, oczywiscie z narkoza..tzn to nie byla narkoza, ja chyba nie spalam, w kazdym razie nie pamietam niczego, czulam jakbym sie obudzila..ale lekarz mowil,ze to nie jest typowa narkoza. najwazniejsze,ze NIC nie czulam:) Odpowiedz Link
fiona6912 Re: ile kosztuje kolonoskopia 27.02.08, 10:36 witam!! czy możesz napisać gdzie dokładnie w poznaniu robiłas te badanie,jakieś namiary na gabinet:)pozdrawiam Odpowiedz Link
daisy75 Katowice kolonoskopia + narkoza - gdzie? 31.01.08, 10:54 hej! pytanie jak w temacie Odpowiedz Link
rybakq Re: Katowice kolonoskopia + narkoza - gdzie? 05.03.08, 09:39 Kolonoskopia nie boli, jest nieprzyjemnie jak człowieka napompują powietrzem.Jezeli odczuwacie ból podczas badania to widocznie badanie robią malo kompetentni lekarze.Musicie pamietać,że podczas badania może dojść do przedziurawienia jelita grubego dlatego wykonujcie to badanie w klinikach specjalistycznych bez narkozy wówczas będziecie mogli obserwowac przebieg całego badania. Odpowiedz Link
mat_radom Re: ile kosztuje kolonoskopia 23.07.14, 10:36 Nie wiem jak w innych miastach ale w Radomiu ceny wahają się od 300 do 700 zł w zależności czy zabieg ma być w znieczuleniu czy nie. Przykładowy cennik w jednym z gabinetów: endocard.eu/cennik.html Odpowiedz Link