malami66 12.01.08, 16:47 Jeśli tak to z jakim skutkiem? Pozdrawiam! Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
enterol250 Re: Czy ktoś z Was stosował BENEFLORĘ? 12.01.08, 18:33 Ja stosuję beneflorę, dopiero tydzień i biorę mniejszą od zalecanej dawkę (pół saszetki dziennie). Dam znać jak skończę opakowanie. Pzdr. Odpowiedz Link
parole_parole Re: Czy ktoś z Was stosował BENEFLORĘ? 13.01.08, 16:43 Moj gastrolog twierdzi, ze zadne pro- czy prebiotyki i tak nie pomagaja, jak go spytalam czy by mi cos polecil :-( Enterol250, a mozesz mi napisac (jesli masz w ulotce od tej Beneflory takie info) czy mozna ten preparat stosowac w ciazy? Wiem, ze to moze dziwne pytanie (bo przeciez to nie zaden powazny lek), ale na wszelki wypadek wolalabym miec jasno napisane, ze jest bezpieczny. W necie nie moge znalezc. Odpowiedz Link
enterol250 Re: Czy ktoś z Was stosował BENEFLORĘ? 13.01.08, 21:37 Piszą, że stosowanie u kobiet w ciąży i matek karmiących powinno być uzgodnione z lekarzem. Co do skuteczności synbiotyków, faktycznie zdania są podzielone. Ale w gruncie rzeczy w kwestii antybiotyków, sterydów czy hormonów też sprawa jest dyskusyjna. Najlepiej w ogóle nie chorować, hyhy. Pzdr. Odpowiedz Link
parole_parole Re: Czy ktoś z Was stosował BENEFLORĘ? 16.01.08, 14:52 No i dzis mi gin powiedzial, zeby nie brac :-( "No przeciez to co w jogurcie wystarczy". Eeeee... Odpowiedz Link
estutweh Re: Czy ktoś z Was stosował BENEFLORĘ? 27.01.08, 13:59 Chyba zdrowsze juz sa ziola niz faszerowanie sie tabletkami. A ile kosztuje ta beneflora? Odpowiedz Link
enterol250 Re: Czy ktoś z Was stosował BENEFLORĘ? 27.01.08, 17:02 No niestety około 40 zł (opakowanie starcza na tydzień). Ale są tańsze odpowiedniki, ważne żeby preparat był SYNBIOTYKIEM (czyli bakterie plus pożywka). Odpowiedz Link
tigra110 Re: Czy ktoś z Was stosował BENEFLORĘ? 29.01.08, 15:24 Beneflorę można kupić po 27,98 zl w internetowej aptece Cefarmu, przesylka kosztuje 8 zl, dostarczają w ciągu 48 godzin, jeśli zrobi się zakupy powyżej 200 zl to przesylka gratis, ale i tak za dwie szt. Beneflory plus przesylka zaplacilam 64 zl a więc sporo taniej, żeby tylko efekty było czuć :) Enterol - jakie są inne tańsze synbiotyki, czy możesz coś zaproponować???? Jak Twoje samopoczucie, czy już widzisz poprawę??? Czy byłaś na kontrolnej wizycie u Pani doktor - szepnij jak przebiega leczenie, pozdrawiam Odpowiedz Link
eliseu Re: Czy ktoś z Was stosował BENEFLORĘ? 16.07.08, 11:44 I jak Wasze rezultaty po Beneflorze? Pytanie to kieruję szczególnie do gazowników ;-). Po porażce Colonixem zaczynam od nowa kurację Bene. Kiedyś zażywałem to przez 28 dni (7 szas. x4), ale bez poprawy. Miałem nadal gazy (i mam po dziś dzień). Dam Bene jeszcze jedną szansę. Cena preparatu nieznacznie wzrosła w Cefarmie - 29.98 zł i koszt przesyłki również uległ podwyższeniu. Może tym razem, planuję kurację przynajmniej 2 m-ce. Odpowiedz Link
mackk84 Re: Czy ktoś z Was stosował BENEFLORĘ? 16.07.08, 14:24 Ja biorę Beneflorę od maja czyli około 2 miesięcy (saszetka dziennie), do tego zioła i homeopatię... Czekam na kompleksowy efekt ;) Odpowiedz Link
koniczynka81 Re: Czy ktoś z Was stosował BENEFLORĘ? 16.07.08, 15:44 Polecam Fisioflor. Z tego co kiedyś porównywałam skład jest podobny a cena niższa. Stosowałam parę miesiecy z przerwami. Wydawało mi się, że jest lepiej. Stosuje tez Omega 3 i minerały koloidalne. Robie testy w kierunku alergii. Oprócz jelitowych pojawiły sie też inne objawy. Na razie wyszło mi ze mam alergie na zboze. Moze warto by inni też zrobili testy. Odpowiedz Link
iso1 Re: Czy ktoś z Was stosował BENEFLORĘ? 16.07.08, 23:57 Brałem Beneflorę i Fisioflor, srebro koloidalne, kwasy omega 3, itp, itd. Bez efektów. Źródło tkwi w psychice. Przynajmniej u mnie. Polecam wizytę u psychiatry i leki antydepresyjne. Mnie uleczyły z IBS. Tyle że nie wystarczy brać ich przez 6 tygodni. Trzeba niestety dłużej. Odpowiedz Link
enterol250 Re: Czy ktoś z Was stosował BENEFLORĘ? 18.07.08, 13:24 Witajcie:) Rzadko wchodzę na forum ostatnio, dużo spraw na głowie. W kwestii beneflory - biorę ją już tylko sporadycznie, bo poszerzyłam jadłospis o jogurty i śmietanki (polskie, mniej chemiczne) to czuję, że mój organizm da sobie radę sam. Czuję się coraz lepiej, coraz pełniej żyję, coraz częściej zapominam o tym, że mam ibs. Do pani dr w zasadzie już nie jeżdżę, bo zioła na jakiś czas mam, a podstawą leczenia są dieta i joga. Zioła wspierają wzrost właściwej flory bakteryjnej, więc warto je stosować. Ważne są też przyprawy - używam ich sporo, a jak wiadomo przyprawy w znacznym stopniu stymulują trawienie (mam tu na myśli imbir, kolendrę, curry, kminek, gałkę muszkatołową, kurkumę, cząber, tymianek, majeranek, owoce jałowca, bazylię, oregano, estragon). Apetyt mam coraz większy i nareszcie znów mam chęć na eksperymenty kuchenne :) Wiem, że jestem wyjątkowo upierdliwa i monotematyczna, ale powtórzę po raz setny: kluczową rolę w terapii ibs ma regularna aktywność fizyczna! Ciało samo się leczy, jeśli jest odpowiednio do tego stymulowane. Takie są moje doświadczenia z tą chorobą. Ok, więc reasumując beneflora - tak, ale tylko jako jeden z komponentów w terapii. Sama beneflora raczej nikogo cudownie nie uleczy. Pozdrówki. Odpowiedz Link
violent_bride Re: Czy ktoś z Was stosował BENEFLORĘ? 19.08.08, 00:25 po kilkuletniej przerwie w leczeniu, które nic nie dawało- dam szansę tej beneflorze. Może też przejdę się do tej polecanej dr. Co do wysiłku fizycznego- właśnie wróciłam z gór, gdzie serwowalismy sobie ostry wycisk + reguralny podział dnia + dużo wody i właściwie żadnych słodyczy (od których jestem uzalezniona)- i zauwazyłam, że bardzo dobrze to służy mojemu brzuszyskowi :) I stąd to olśnienie, że zacznę jeszcze raz walkę z tym cholerstwem. Codzienny wysiłek fizyczny, dużo wody mineralnej i żadnych słodyczy. Z kawy nie zrezygnuję. Co do jogurtów- od dawna to stały składnik w mojej diecie. Jednak jakiś czas temu kupiłam jogurt naturalny w sklepie ekologicznym (złote tarasy organic jakby co)- i zobaczyłam róznicę między prawdziwym gęstym jogurtem a słodkimi chemicznymi świństwami, jakie do tej pory sobie serwowałam. Teraz własciwie jedziemy w domu tylko na tym jogurcie z małymi wyskokami typu activia. Odpowiedz Link
violent_bride Re: Czy ktoś z Was stosował BENEFLORĘ? 08.09.08, 20:13 dziś dotarła do mnie beneflora. Zaczynam kurację, zobaczymy :)) Odpowiedz Link
eliseu Re: Czy ktoś z Was stosował BENEFLORĘ? 19.08.08, 10:11 Stosowałem bene cały miesiąc - niestety bez żadnego widocznego rezultatu! Rano na czczo jogurt naturalny plus Beneflora. Nadal mam tyle gazów dziennie jak miałem od początku choroby. Nadal tyle razy mi się pokarm odbija. Nie wiem czy jest sens w dalszym stosowaniu tego suplementu. Co gorsza, nie wiem czy to jest bezpośrednio związane ze stosowaniem Beneflory, ostatnio mam kłopoty z oddaniem stolce, są dni, iż nie bywam u wc, ale niestety czuję się niewypróżniony i strasznie pełny, ociężały. Odpowiedz Link
hanca84 Re: Czy ktoś z Was stosował BENEFLORĘ? 19.08.08, 22:06 Jeśli to nie obciaża zbyt Twojego portfela, stosuj jeszcze. Wielu ma po Beneflorze poczatkowo pogorszenie nawet. Odpowiedz Link
2-ren Re: Czy ktoś z Was stosował BENEFLORĘ? 03.09.08, 21:45 Stosuję Beneflorę od 3 tyg. Jestej bardzo zadowolona, ponieważ łatwiej się wypróżniam(mam zaparcia).Zamierzam nadal stosować.Polecam Nutriplant forte. Życzę wszystkiego dobrego. Odpowiedz Link
hanca84 Re: Czy ktoś z Was stosował BENEFLORĘ? 04.09.08, 12:00 Stosuję 4 tydzień i jestem zawiedziona. Nie widzę w zasadzie żadnych efektów, mimo iż łącze Beneflore z dietą, nie jem słodyczy, miesa, wedlin, pieczywa, unikam konserwantów i cukru, pije tylko zieloną/białą/czerwoną herbatę. Schudłam 2 kg, jestem słaba, a jelita dalej wariują. Odpowiedz Link
enterol250 Re: Czy ktoś z Was stosował BENEFLORĘ? 04.09.08, 20:28 4 tygodnie to pryszcz. Musisz zmienić nastawienie o 180 stopni, kluczową rolę odgrywa też REGULARNA (codzienna!) aktywność fizyczna. Chudnięcie to objaw usuwania toksyn z organizmu, nie wkręcaj sobie żadnych słabości. Po prostu zacznij dbać o ciało i to nie tylko dlatego, że Cię boli, ale dlatego, że jest Twoje. Amen :] Pzdr. Odpowiedz Link
sanum Re: Czy ktoś z Was stosował BENEFLORĘ? 08.09.08, 11:05 Beneflora jest w mojej opinii doskonała i warta swojej ceny. Niby Fisioflor ma prawie taki sam skład, ale widać to "prawie" robi różnicę. Mąż miał bardzo duże problemy jelitowe a ja powiedzmy w porównaniu z nim delikatne, ale Beneflora postawila nas oboje na nogi. Zauważyłam brak wzdęć (choć u mnie początkowo jakby gorzej nieco było) i uregulowanie wypróżnień. Ma to uzasadnienie naukowe a niektórzy lekarze mówiący, że wystarczy jogurt nie dodają, że owszem ale w ilości 2 litrów dziennie. Ja bym nie dała rady. Na stronie naturalnej znalazłam tekst Znaczenie bakteryjnej flory jelitowej, który trochę rozjaśnia a Beneflorę tez kupuje w sklepie na stronie dr Ryczkowskiej, bo u mnie w aprece jest po 37 zł a tam około 30 zł wychodzi jak kupuję kilka sztuk (+ transport oczywiście, ale i tak warto). Enterol masz 100% racji z tym ruchem. Najlepsze lekarstwo :) Odpowiedz Link