ania_aen 16.03.08, 19:15 Czy ktoś z Was używał zestaw do oczyszczania jelit Colonix? Albo może coś słyszeliście o tym? Jest bardzo drogi i kuracja może być przykra więc wolę zapytać przed zastosowaniem. pozdrawiam Ania Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ania_aen Re: Czy ktoś używała Colonix? 18.03.08, 09:40 no właśnie, ale nie mogę znaleźć nikogo, kto to przetestował. Opinie pacjentów na stronie producenta wyglądają kompletnie niewiarygodnie. A temat jest - chodzi o oczyszczenie jelit i pozbycie się pasożytów Odpowiedz Link
doska40 Re: Czy ktoś używała Colonix? 20.03.08, 20:08 ja tez sie tym interesowalam.Na obcojezycznych stronach znalazlam forum,niestety,nikt z nich nie mial takich rewelacji ,jak opisuja na stronce Colonix-u,nikt z nich nie wydalil zadnych okropnosci,wiekszosc czula duza pelnosc w brzuchu,niektorzy mieli zmniejszone laknienie,z powodu tego uczucia pelnosci zapewne,ale wszystkie opinie byly zgodne ,co do tego,ze ulatwia wyproznianie. Znalazlam tez wypowiedz jednej dziewczyny-Catty-,na forum Czarna oliwka-zespol jelita drazliwego,sa to wypowiedzi ze str bodajze od 164,ta dziewczyna zakupila tocudo i opisuje jego dzialanie. Odpowiedz Link
ania_aen Re: Czy ktoś używała Colonix? 21.03.08, 09:52 dzięki, zaraz tam zajrzę. Oczekiwałam dużo więcej, szczerze mówiąc wypróżnianie można ułatwić trochę taniej ;))) Odpowiedz Link
lemmur Re: Czy ktoś używała Colonix? 13.03.09, 21:53 Takie rzeczy odrywają się od jelita przy lewatywach. Jeżeli będziecie mieli okazję obejrzeć "The Spa Of Embarrassing Illnesses" (było kiedyś na bbc prime i zone reality) to tam sporo jest takich obrazków. Odpowiedz Link
mgr_trocin Re: Czy ktoś używała Colonix? 31.03.08, 09:53 No to już Wam piszę. Dziś mam już 10-ty dzień tej kuracji oczyszczającej. Z początku (pierwsze dwa dni) nie działo się nic nadzwyczajnego, ot tabletki z rana, za chwilę błonnik i wieczorem herbatka ziołowa (dla mnie całkiem smaczna). Trzeciego dnia kuracji pierwsze wypróżnienie było bardzo obfite kilka następnych już mniejszych (wszystkie trzy czy cztery rano w niedługim odstępie czasu). Przez następne kilka dni pierwsze dwa wypróżnienia (zaraz po wstaniu) takie zwyczajne, natomiast trzecie (po przyjściu do pracy) obfite. Po zwiększeniu dawki szóstego dnia ta tendencja pozostaje zachowana choć odczuwam większe parcie w jelitach ale po trzech czterech wypróżnieniach (w tym jedno obfite) ustępuje (wszystko z rana, podejrzewam że to do momentu aż nie zacznie działać błonnik). Podsumowując, wygląda na to że colonix w jakiś sposób działa, wszak stolec jest obfity jak nigdy wcześniej i to codziennie, nawet gdy poprzedniego dnia jadłem mało. Co do potworów ze zdjęć (to pewnie Was najbardziej interesuje), wydaje mi się że jest to w dużym stopniu jakiś chwyt marketingowy mający podziałać na naszą wyobraźnię, że coś takiego u nas siedzi i żebyśmy zapragnęli się tego pozbyć kupując ten produkt. Ja po obejrzeniu swojej kupki :) nie zauważyłem takich potworów ale faktycznie kształt tej kupy nie jest taki jak zazwyczaj, rzeczywiście przypomina coś na kształt jelit (znam tylko z obrazków) jakby faktycznie bylo to oderwane od ścianek jelita gdzie zalegało jakiś czas i nabrało takich kształtów. Ale jak już wspomniałem nie jest to takie jak na zdjęciach. Może jeszcze się pojawią takie rzeczy, w końcu to dopiero 10-ty dzień kuracji a zamówiłem na razie na 1 miesiąc. Nie chcę tego polecać nikomu, żeby nie zostać posądzonym o działanie na rzecz firmy sprzedającej to cudo (taka sytuacja już sie zdażyła na wspomnianym forum Czarna Oliwka w stosunku do wspomnianej koleżanki Catty) ani też nie zniechęcam. U mnie wygląda na to że to działa (czytaj oczyszcza) a czy wyeliminuje IBSa to wątpie ale może choć trochę ulży w codziennym życiu. Mam nadzieję że w jakimś stopniu odpowiedziałem Wam na Wasze wątpliwości. Pozdrawiam Odpowiedz Link
anadaris Re: Czy ktoś używała Colonix? 11.04.08, 09:21 Witam! Proszę napisz mi,kto jest producentem Colonixu?Czy na opakowaniu jest skład?Czy są przeciwskazania do jego stosowania? Ile trzeba stosować? Odpowiedz Link
mgr_trocin Re: Czy ktoś używała Colonix? 11.04.08, 20:20 Product of the USA DrNatura.com Inc. 1883 Whitney Mesa Drive Henderson, NV 89014 USA tak jest na opakowaniu, co do składu, ew. skutków ubocznych czy długości kuracji to za dużo żeby pisać, więc polecam lekturę strony www.colonix.pl Odpowiedz Link
kasiaz75 Re: Czy ktoś używała Colonix? 11.04.08, 12:17 Ja myślę, że te 'potwory ze zdjęć' to tasiemce lub inne podobne duże (długie) pasożyty. Nie każdy takie ma , więc nie u każdego będą takie sensacje w kale. Nadal jednak się zastanawiam nad colonixem i czekam na więcej opinii. Odpowiedz Link
eliseu Re: Czy ktoś używała Colonix? 24.04.08, 15:22 Coś mało postów na temat Colonixu. Naprawdę tak mało osób się zdecydowało? Fakt, droga ta kuracja. Zastanawaim się, czy nie byłaby skuteczna na gazy. Po zażywaniu leku na depresję dochodzę do wniosku, że te okropne wiatry nie są bezpośrednio związane z psychiką. Po Coaxilu mam prawie normalny stolec, najważniejsze, że regularny i zanikły biegunki. Co powoduje te gazy? Może to wątroba albo trzustka? A może trzeba się oczyścić? co radzicie? Odpowiedz Link
kasiaz75 Re: Czy ktoś używała Colonix? 24.04.08, 18:46 Większość lekarzy medycyny naturalnej twierdzi, że gazy powodują zapchane kamieniami kałowymi jelita (które tworzą się przez całe nasze życie - zależy od naszego żarełka). Jeśli chodzi o oczyszczanie naszego wnętrza, polecam książkę Małachowa "Oczyszczanie organizmu". Podaje on tańsze rozwiązania niż Colonix i nie tylko na jelita. Odpowiedz Link
eliseu Re: Czy ktoś używała Colonix? 24.04.08, 19:15 Miałem kolonoskopię jelita grubego i nie wykazała żadnych kamieni kałowych. Odpowiedz Link
tojaanna Re: Czy ktoś używała Colonix? 29.04.08, 21:56 Jestem na Colonixie 18-ty dzień. Zainteresowanych tematem zapraszam do kafeterii f.kafeteria.pl/temat.php?id_p=3686035&start=0 Pozdrawiam. Odpowiedz Link
eliseu Re: Czy ktoś używała Colonix? 01.05.08, 21:00 Dzięki za info na temat kuracji Colonix. Zasmuciła mnie wiadomość, iż tabletki są niesmaczne i "cofają" na samą myśl. Nie cierpię czosnku. Ale cóż, smak nie jest tu istotny, najważniejsze, aby pomogło. Ja-anna, jakie objawy IBS masz? Odpowiedz Link
eliseu Re: Czy ktoś używała Colonix? 13.07.08, 16:31 Jestem po miesięcznej kuracji Colonix. Niestety nie przyniosła ona żadnych rezultatów. Gazy i odbijanie się nie ustąpiło. Widocznie nie mam żadnych robaków czy grzybów, przyczyna tkwi gdzieś indziej. Dla tych, którzy rozważają kurację - wbrew opiniom na innych portalach, nie miałem żadnych bóli podczas kuracji, żadnych przelewań, osłabień, bólów brzucha, głowy czy zębów. Kuracja przebiegła bardzo spokojnie, bez zwiększonej ilości w toalecie ani biegunek. Zaobserwowałem, że mam mniejsze problemy z hemoroidami - jest to wspomniane w reklamie Colonixu. Zobaczymy co będzie dalej. Odpowiedz Link
eliseu Re: Czy ktoś używała Colonix? 14.05.08, 19:02 Czy sądzisz, że wystarczy miesięczna kuracja Colonixu? Odpowiedz Link
markuli4 Re: Czy ktoś używała Colonix? 21.05.08, 11:55 Przynajmniej dwu miesięczna kuracja Colonixu,miesięczna nie wyczyści organizmu dokładnie,Ja stosowałam trzy miesięczną i jestem bardzo zadowolona.Trochę drogo,ale myślę,że warto. Odpowiedz Link
siliana1 Re: Czy ktoś używała Colonix? 01.05.08, 21:03 ja tak samo. kamieni brak, a gazow dostatek. Odpowiedz Link
adam2304 Re: Czy ktoś używała Colonix? 15.03.10, 12:35 Ja również miałem robioną kolonoskopię(3x)Gastrolog stwierdził, że moje jelito jest czyste jak u dziecka. Dwadzieścia lat temu leżałem na gastrologii miesiąc czasu i miałem robione wszystkie możliwe badania. Nie wniosły prawie nic. Czyli poza bardzo dużą aktywnością organizmu w produkowaniu kwasu żołądkowego zupełnie nic. W moim przypadku objawy potęguje spadek ciśnienia na barometrze, wietrzna pogoda(podobnie jest wtedy w moim brzuchu), spożywanie słodyczy i tłustego pokarmu. A mocno reklamowany espumisan powoduje tylko ból brzucha. Odpowiedz Link
andrzej554 Re: Czy ktoś używała Colonix? 01.07.08, 14:29 Słyszałem o Colonixie, jednak wybrałem produkty PM International z serii Fit Line. I po moim jelicie wrażliwym zostały wspomnienia. Odżywki z dużą ilością błonnika i rewelacyjny Good Life (jeżeli dobrze pamiętam nazwę). I były całkiem smaczne. Odpowiedz Link
siliana1 Re: Czy ktoś używała Colonix? 01.05.08, 21:03 ja czesciej sie zalatwiam bez colonixu:( Odpowiedz Link
capitan2 Re: Czy ktoś używała Colonix? 23.08.08, 21:00 Ja się ciągle waham, biorę aktivie i po niej wypróżniam się obficie, ale dwa dni bez i już są problemy teraz zacząłem stosowac Colosan EX. Mam też problemy z gazami, praktycznie cały czas czuje smród, ale w danym momencie "bąka nie puszczam", przyznam, że jest to dośc krępujące jeśli przebywam długo w słabo wentylowanym pomieszczeniu. Co ciekawe odkryłem, że gdy wstaje wcześnie rano to problemy "jelitowe" są znacznie większe niż np. gdy wstanę w okolicy godziny np. 10. Byłem juz z tym u lekarza brałem już duphalec, tribux, baktimax i inne, ale bez większych skutków. Swoje problemy mam od ok. 5 miesięcy, czy ktoś może mi jakoś pomóc ? Odpowiedz Link
deeibe Re: Czy ktoś używała Colonix? 22.06.09, 16:14 Nie stosowałem Colonixu ale stosowałem polski tańszy odpowiednik Colon Pack. Efekty były korzystne, aczkolwiek nie miałem żadnych chorób wczesniej. Straciłem trochę wagi i poczułem się jakoś tak lekko w środku. Uważam, że nie ma co przepłacać tylko za zagraniczną markę jeśli polski produkt otrzymuje nagrody. Tutaj jest ten produkt bardzo szczegółowo opisany: www.mitrazdrowie.czytelnia.net Odpowiedz Link
wiesia1954 Re: Czy ktoś używała Colonix? 10.08.09, 20:08 Tak.używam już 8 tygodni.Kuracja wcale nie jest taka przykra.Zdążysz do toalety.U mnie zaczęło sie po ok.2 tygodniach. Rzeczywiście wyczyściło bez rzadnych bólów. Jedno jest pewne.Jeśli nie wypijesz conajmniej 1,5 l.wody na dobę kuracja nie ma sensu.Strata dużych pieniędzy.Nie żałuję ponieważ nigdy nie żałuję tego co kupiłam chociaż straciłam. Myślę że można się czyścić za dużo mniejsze pieniądze.Np. lewatywa 8 razy przez 2 tygodnie z wody,soli i cytryny. Program Colonix nie jest zły ale też żadna rewelacja.Jest bardzo drogi, więcej go nie kupię. Ale na pewno czyszczenie organizmu musi odbywać się bardzo wolno.Tak jak proponują ok.2 m-cy. Drastyczne czyszcenie jednodniowe choć wydaje się być bardzo dokładne wcale takie nie jest.Absolutnie nie czyści się wtedy całe jelito. Zakamarki jelita dalej pozostają nie wyczyszczone. Odpowiedz Link