nitka111 17.01.05, 13:39 No właśnie, dokładnie chodzi mi o mszędla dzieci w wieku przedszkolnym. Najlepiej gdyby były to okolice Kurdwanowa, ale niekoniecznie jeśli warto to mogę nawet dojeżdżać Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kuba1206 Re: Gdzie w Krakowie, msza dla dzieci? 18.01.05, 07:06 wiem, ze raz w miesiącu jest w Kościele Na Wzgórzach (Kościół Miłosierdzia Bożego)o godz. 10 w dolnym kościele, ale nie wiem w która niedziele miesiąca. jest to masza tylko dla przedszkolaków. inne msze odbywają się w tym samym czasie w górnym kościele. ode mnie z rodziny dojeżdzają specjalnie do tego kościoła na tą msze, więc chyba warto. Odpowiedz Link
aska1972 Re: Gdzie w Krakowie, msza dla dzieci? 18.01.05, 09:14 Ta msza jest tylko raz w mieś. dla przedszkolaków z przedszkola parafialnego. Ale przyjśc może każdy :-)) Siostrom byłoby na pewno bardzo miło, jakby wiedziały, że ktos przyjechał specjalnie. Odpowiedz Link
nitka111 Re: Gdzie w Krakowie, msza dla dzieci? 18.01.05, 14:15 Dziękuję, nie wiecie czasem która to niedziela? Odpowiedz Link
naatii Re: Gdzie w Krakowie, msza dla dzieci? 18.01.05, 17:12 Podobno na Szklanych Domach też jest taka msza dla dzieci. Odpowiedz Link
mama68 Re: Gdzie w Krakowie, msza dla dzieci? 19.01.05, 07:48 W klasztorze Sióstr Nazaretanek na Kurdwanowie też odbywają się takie msze dla dzieci,podobno są raz w miesiącu ale w która niedziele niewiem. Odpowiedz Link
nitka111 Re: Gdzie w Krakowie, msza dla dzieci? 19.01.05, 11:30 Dzięki, teraz muszę sprawdzić tylko który to kościół i kiedy są te msze. Może, to zainteresuje mojego synka. Odpowiedz Link
renste Na Malborskiej!!! 28.01.05, 16:44 Na ul.Malborskiej za szkołą podst.jest kościół do którego jeździmy od dłuższego czasu (mam 6 letnią córkę). Idą dwie msze równolegle- w tzw.górnym kościele i w dolnym tj.w sali pod kościołem.JEST SUPER!!!Msze prowadzą młodzi księża,mający rewelacyjny kontakt z dziećmi.Nie jest sztywno i oficjalnie nie tylko w trakcie kazania ale podczas całej mszy.Na koniec młodszym dzieciom,które jeszcze nie poszły do Komunii rozdawany jest chleb,oczywiście w kawałkach.Cała Msza jest rozśpiewana a czasem też prawie roztańczona.Muzyka dostosowana dla dzieci-same skoczne kawałki- księża grają na gitarach,klawiszu i czują bluesa(takze dosłownie!!!) Msza jest co niedzielę o godz.11.30 w dolnym kościele!!!! Odpowiedz Link
renste W ferie-tj.6 lutego nie ma mszy dla dzieci na Malb 30.01.05, 19:42 na Malborskiej,dopiero 13 lutego. Odpowiedz Link
kokons Re: U Kapucynow na Loretanskiej 27.10.05, 15:25 Chyba o 10.30 i tam Hipoopotam czyta pismo swiete...Urocze) Odpowiedz Link
milena1 Re: U Kapucynow na Loretanskiej 27.10.05, 17:19 U kapucynów na Loretańskiej msza dla dzieci jest o 11. Przychodzą tłumy dzieci i nic dziwnego-atmosfera, ksiądz, kazanie-wszystko jest dla dzieci atrakcyjne. Ostatnio dzieci przynosiły na kartkach jakie dobre uczynki zrobiły i potem wśród nich rozlosowano taaaaaaakiego misia. Warto. Odpowiedz Link
aka21 Dominikanie - ul. Stolarska 03.11.05, 09:27 Jest jeszcze słynna "dwunastka" (o godz. 12.00) odprawiana przez o.Jana Andrzeja Kłoczowskiego. Liturgia Słowa odbywa się oddzielnie dla dzieci (w kapitularzu przy krużgankach) - prowadzona jest przez diakona i braci wspomagających. Dzieci biorą w niej czynny udział, często tworzą prace plastyczne, które następnie w procesji z darami są przenoszone do bazyliki i składane pod ołtarzem. Od tego momentu dzieci przebywają wraz z dorosłymi do końca Mszy. Msza Św. uświetniona jest śpiewami scholi dominikańskiej. Jeśli dziecko samo zechce być w kapitularzu, rodzice mogą wysłuchać naprawdę dobrego kazania:)). Serdecznie polecam. Jest jeszcze bardzo krótka (ok. 40 min) Msza Św z kazaniem dla przedszkolaków (np. nauka znaku krzyża) w parafii Matki Bożej Królowej Polski przy ul. Kobierzyńskiej o godz. 16.00 (mały biały kościół w okolicy ul. Skośnej) Odpowiedz Link
aka21 Kobierzyńska 02.01.06, 14:10 Na kobierzyńskiej Msza Św. z udziałem przedszkolaków od Nowego Roku o godz.10.00 Odpowiedz Link
lulla1 Re: Gdzie w Krakowie, msza dla dzieci? 08.11.05, 13:58 My chodzimy na ul. Lea do kościoła NMP z Lourds msza jest o 11 w kaplicy a jeden z rodziców może brać udział w normalnej mszy w kościele. Siosra gra na gitarze dzieci śpiewają i pokazują np "idzie jezus..", połowa kazania jest dla dzieci druga dla rodziców. pozdrawiam Odpowiedz Link
amikunia Re: Gdzie w Krakowie, msza dla dzieci? 01.01.06, 21:14 Msza u Kapucynów o 11 jest świetna. Dzieciaki przejęte. Ksiądz organizuje konkursy. Nikomu nie przeszkadza wyjący maluch, albo dzieciak chodzący dookoła ołtarza. Chodzę tam już parę lat i widzę, że zawsze są Ci sami ludzie. Odpowiedz Link
Popularne wątki Podliczyłam koszty utrzymania syna na studiach. To aż 3000 zł! Kogo na to stać? Forum: emama Chętnie będzie się ze mną spotykał co jakiś czas na seks, ale związku ze mną nie widzi. Forum: emama REKLAMA Osoby po 40tce zaczynające karierę w nowym zawodzie. Czy to ma sens? Forum: emama Moja mega toksyczna matka umyśliła sobie, że na starość zamieszka ze mną. Forum: emama Czuję się stara i zdaję sobie sprawę, że na wszystko robi się za późno. Czy to życiowa porażka? Forum: emama