Dodaj do ulubionych

witajcie:)..bardzo Was proszę o pomoc...

08.04.05, 22:17
forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=12255&w=22517849
pytam po forum(ach)....bo nie mam kogo zapytac:)..

a ile trzeba zapłacic za godzinę z żelazkiem?:)
Obserwuj wątek
    • ewula_p Re: witajcie:)..bardzo Was proszę o pomoc... 08.04.05, 22:58
      Od czasu do czasu moje dzieci też zostają z "nianią", jest to studentka, ale
      zawsze zostaje w dzień. Płacę jej 5 zł za godzine, ale w zasadzie nic nie robi,
      prócz zabawy z córcią (11 m-cy), bo zawsze zostawiam ją nakarmioną, wyspaną i
      przewiniętą. Czasem tylko da jej coś zjeśc, czasem jej zaśnie, ale to naprawdę
      sporadycznie. A starszy syn (prawie 8 lat) w sumie zajmuje się sam. Myślę więc,
      że za wieczorne siedzenie 7-8 zł za godzinę, to chyba max, tymbardziej,że ją
      transportujesz, a jak jeszcze dasz kolację, to napewno wystarczy.
      Za "pracę" z żelazkiem, niestety nie wiem jakie sa stawki.
      Ewa
      • renste Re: witajcie:)..bardzo Was proszę o pomoc... 14.04.05, 10:37
        Dziewczyny błagam nie przesadzajcie z tymi cenami.
        Ja korzystam z usług niani od 7 lat i nigdy nie płaciłam więcej jak 4 zł.za
        godzinę,a godzin tych wcale nie miałam dużo (średnio do 400 zł.miesięcznie) i z
        reguły były to godz.popołudniowe .
        Do obowiązków niani należała opieka nad małą,jak spała to moja niania wolała
        posprzątać(kuchnia po prostu błyszczała) niż poczytać no i zawsze coś ugotowała.
        Trzeba tylko sumiennie poszukać a zawswze kogoś odpowiedniego się znajdzie.A
        chętnych do opieki jest mnóstwo.(My poświęciliśmy na objeżdżanie domów
        potencjalnych opiekunek z ogłoszenia dwa tygodnie.I tak jest najlepiej
        uważam,bo u niej w domu od razu zobaczysz czy dba o dom,jaką ma rodzinę itp.)
        Na sporadyczne popołudnia czy wieczory faktycznie świetne są studentki.A są też
        takie które nie chcą zarobić ,tylko dorobić i nie ma problemu ,że godzin jest
        za mało.
        I z prasowaniem jak dziecko śpi uważam że nie powinno być problemu bez
        dodatkowych opłat.
        Wszystko jest do ustalenia,ale nie daj sobie wmówić ,że stawka jest 6-8-zł za
        godzinę bo nie wiem kto chce tyle płacić.5 zł to górna granica.Nie dajmy się
        zwariować!!
        Pozdrawiam Renata
        (Ps.Mieszkam w Krakowie na dużym osiedlu)
        • mama007 Re: witajcie:)..bardzo Was proszę o pomoc... 15.04.05, 10:09
          hej
          moim zdaniem powinnas znalezc sobie studentke!! wiem co mowie, bo sama jestem
          studentka (zaoczna) i czasem zostawiam Asie z moimi kolezankami -
          studentkami :) dzeiwczyny maja mnostwo energii, nowych pomyslow, sily. jesli
          potrzebujesz kogos tylko dorywczo to porozgladaj sie albo popytaj studentek!! a
          cena 5zl za godz tez wydaje mi sie max.
          pozdrawiam
          • bei :) 19.04.05, 14:40
            Dziękuję:)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka