ellenai 31.05.05, 21:05 zuzanno specjalnie dla ciebie watek w ktorym prosimy ciebie o umieszczanie twoich wierszy! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
zuzanna6 Re: poetycki kacik zuzanny 01.06.05, 20:02 ojej, kurcze dziekuję :) a tak chciałam pocichutku własnie...na moich pozdrowionkach :) ok. postaram sie Odpowiedz Link Zgłoś
zuzanna6 Re: poetycki kacik zuzanny 01.06.05, 20:02 Polska aferalna Przyszedł Rywin do Michnika I udawał łapownika Czy udawał – nie udawał Z tego się zrobiła sprawa I afera jak cholera Czy to człowiek jest Millera Rywin wił się, milczał, kwiczał Michnik na komisje ryczał I nie dojdziesz w tym zamęcie Który komu łeb ukręci Ziobro to jest facet byczy I z Błochowiak się nie liczy Jeden raport, drugi raport Ot i wszyscy mamy kłopot..... Jaka musi być komisja By nam prawda w końcu wyszła? Odpowiedz Link Zgłoś
ellenai Re: poetycki kacik zuzanny 01.06.05, 20:12 o ,ty zaslugujesz na specjalny watek! Odpowiedz Link Zgłoś
zuzanna6 Re: poetycki kacik zuzanny 02.06.05, 18:21 A co by tak Mickiewicz na to... Wysoka kultura weszła w nasze progi - bohater romantyczny znów wdział ostrogi Panno Święta co jasnej bronisz Częstochowy.... Byłaś świadkiem Polaków tajnej rozmowy I wszystkim serce mocno drży..... będziesz zeznawać również i TY ? A gdzież jest król co posłów na rzezie te wyprawia..... czy dzieli ich odwagę, czy sam pierś nadstawia wszyscy widzieli orła cień.... a teraz sądny dla nich dzień Mickiewicz uśmiecha się z portretu Oni na cara szli bez immunitetu... .. Trzecia Rzeczypospolita komisjami stoi tematów na parodie do woli. Odpowiedz Link Zgłoś
dunajec1 Re: poetycki kacik zuzanny 03.06.05, 00:03 Zuzanna,to twoje,czy odpisane?Moze dla nas wszystkich cos od Ciebie zadedykujesz? Odpowiedz Link Zgłoś
andy_sz Re: poetycki kacik zuzanny 03.06.05, 03:59 hihi, no prosze, fajnie ze Zuza ma taki kacik... Odpowiedz Link Zgłoś
ellenai Re: poetycki kacik zuzanny 03.06.05, 04:00 bo zuza to specjalna dla nas jest! cmok Odpowiedz Link Zgłoś
dunajec1 Re: poetycki kacik zuzanny 04.06.05, 20:13 ellenai napisała: > bo zuza to specjalna dla nas jest! cmok "Kochanko moja slodka, Naucz mnie takich piosneczek, Zeby ich kazda zwrotka Miala smak twoich usteczek;" To poczatek wiersza Boya pt.Wolny przeklad z Asnyka,z dedykacja do poetyckiego kacika Zuzanny. Odpowiedz Link Zgłoś
zuzanna6 Re: poetycki kacik zuzanny 04.06.05, 20:35 ojej, dziekuję jesteście mili i kochani, pomyslę o jakiejs specjalnej dedykacji :) a teraz cos dla smiechu Ciesz się chłopie, Że jesteś w Europie. Częściej jesteś w telewizji, Ładnie wyglądasz na wizji. Ciesz się chłopie, że jesteś w Europie! Rząd tu ma rację – Dostaniesz dotacje ! Ciesz się chłopie, Że jesteś w Europie. Coś się naburmuszył... W kupie raźniej, Kupy nikt nie ruszy! Ciesz się chłopie, Że jesteś w Europie. I nie martw się Wariacie, Nie musisz chodzić w biało - czerwonym krawacie. Odpowiedz Link Zgłoś
ellenai Re: poetycki kacik zuzanny 04.06.05, 20:47 dedykacja sie bardzo ucieszymy! Odpowiedz Link Zgłoś
ellenai Re: poetycki kacik zuzanny 06.06.05, 18:38 a gdzie nasza zuzanna sie podziala? Odpowiedz Link Zgłoś
aleks44 Re: poetycki kacik zuzanny 07.06.05, 09:30 pewnie chodzi teraz sama po lesie i rozmysla ,szuka natchnienia ,potem siadzie na necie i napisze jakis fajny wiersz,wiec przychodz i pisz!!! mam dla Ciebie pyszna goraca kawke,przy takiej paskudnej pogodzie ,pewnie bedzie Ci smakowala i jeszcze polowe rogalika z czekolada,bo polowe juz zezarlem hehe milego dzionka Odpowiedz Link Zgłoś
ellenai Re: poetycki kacik zuzanny 07.06.05, 15:18 o rogalika to ja bardzo poprosze, ale z dzemem! to moj ulubiony rogalik! pycha!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
aleks44 Re: poetycki kacik zuzanny 08.06.05, 12:46 dzisiaj mialem jagodzianke hehe,ale nie ma sprawy dla Ciebie troche zostawie Odpowiedz Link Zgłoś
dunajec1 Re: poetycki kacik zuzanny 08.06.05, 22:06 Zostawcie i dla mnie,tez lubie. Odpowiedz Link Zgłoś
ellenai Re: poetycki kacik zuzanny 08.06.05, 23:25 no jasne dunajcze kochany,zostawimy,cmok Odpowiedz Link Zgłoś
majak_m Re: poetycki kacik zuzanny 09.06.05, 00:55 A ja jutro wybieram sie kupic cos slodkiego, na co macie ochote? Odpowiedz Link Zgłoś
dunajec1 Re: poetycki kacik zuzanny 09.06.05, 01:05 Ja mam ochote na kompot z rabarbaru,{bo gotuje,hihi} Odpowiedz Link Zgłoś
ellenai hehe a ja sie moge z wami podzielic 09.06.05, 05:28 jogurtem! waniliowy,kawowy,z syropem klonowym,bez smakow tez.Pol lodowki mam zawalone jogurtem ktory dostalam od znajomej.Jej tesc ma firme przewozowa,no i jeden kierowca za gwaltownie skrecil na zakrecie i caly wielki ladunek jogurtow (wieeeeeeeeeeeeeeelka paka na trucku!) przewrocil sie w srodku,wszystko sie pogniotlo.Sprzedac tego nie mozna,tylko do wyrzucenia ale znajomi rozdawali te jogurty!kurde bede jesc jogurty do bozego narodzenia!piekna sprawa!mam nadzieje ze czesciej beda tymi truckami gwaltownie skrecac byle tylko zarcie na pace sie nie powtarzalo! heheh Odpowiedz Link Zgłoś
zuzanna6 Re: hehe a ja sie moge z wami podzielic 09.06.05, 16:44 no nie, tylko człowiek przepadnie na troche to nawet w kąciku poezji o zarciu zaczną hi hi hi pozdrawiam was cieplutko, przepraszam za przerwę, znowu brak czasu, w weekend nadrobie Odpowiedz Link Zgłoś
ellenai Re: hehe a ja sie moge z wami podzielic 09.06.05, 17:26 no bo czlowiek zawsze glodny sie robi,przyziemne sprawy biora gore nad natchnionymi! i przede wszystkim musisz pilnowac watku cobysmy sie ci nie zbiesili cmok hehe Odpowiedz Link Zgłoś
majak_m Re: jeśli mogę prosić Majak 09.06.05, 20:51 Widze, że masz dokladnie wyliczona dopuszczalna dawke ;) Ok, da sie zalatwic! Odpowiedz Link Zgłoś
dunajec1 Re: jeśli mogę prosić Majak 09.06.05, 22:27 A ja mysle ze lepsze sa Michaliny,nie Michalki,heh. Odpowiedz Link Zgłoś
aleks44 Re: jeśli mogę prosić Majak 09.06.05, 22:58 glodnemu chleb na mysli hehe Odpowiedz Link Zgłoś
zuzanna6 Re: jeśli mogę prosić Majak 11.06.05, 09:05 a kolega to mi przysłał zdjęcia jakie trruskawki sobie w polu uzbierał, normalnie slina az kapie na klawiaturę :) Odpowiedz Link Zgłoś
zuzanna6 Re: poetycki kacik zuzanny 11.06.05, 09:12 Ślad życia Wystarczy kamień pchnąć po pisaku I zostanie mały ślad Gdy liźnie ziemię podmuch wiatru Zniszczy rysę niczym kat. I człowieka można pchnąć W tryby życia i pęd spraw Można długo giąć i giąć Aż zostanie mały ślad. Gdyś samotny jak ten kamień Nikt już nie pchnie cię do przodu W sercu tylko cichy lament...... Słońce życia osiąga zenit zachodu Ślad twój zdepczą pokolenia I rozwieje wszystko nowa myśl Tak się kończą ciche istnienia Żyłeś......ale nie musiałeś żyć. Odpowiedz Link Zgłoś
aleks44 Re: poetycki kacik zuzanny 11.06.05, 10:14 za ciezkie dla mnie hehe pozdrawiam ,milego dzionka Zuzanno,pilas juz kawke ??? Odpowiedz Link Zgłoś
ellenai Re: poetycki kacik zuzanny 11.06.05, 18:44 piekne,dzieki zuzanno za wiersz na weekend, Odpowiedz Link Zgłoś
zuzanna6 Re: poetycki kacik zuzanny 25.06.05, 09:02 Tęsknota Jak bardzo trzeba płakać, By osłabić tęsknotę? Jak głośno trzeba szlochać, By ulać smutku trochę..... Do bólu krzyczeć i wyć. Zdeptać resztki uśmiechu. Kurzem wspomnienie przykryć, Swe jęki darować echu.... Czyją jesteś muzo zła? Dla poety cię dano? Może jesteś tylko ma, Na mych łzach ciągle grano..... Odpowiedz Link Zgłoś
dunajec1 Re: poetycki kacik zuzanny 25.06.05, 19:00 No wlasnie,tesknota,nie powiem wiecej bo zal oczy sciska. Odpowiedz Link Zgłoś
ellenai Re: poetycki kacik zuzanny 25.06.05, 19:05 ten wiersz powinien byc dedykowany emigrantom! piekny jest zuzanno!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
zuzanna6 Re: poetycki kacik zuzanny 25.06.05, 21:05 dobrze elle, dedykuje go wszystkim emigrantom Odpowiedz Link Zgłoś
ellenai Re: poetycki kacik zuzanny 25.06.05, 22:39 dzieki zuzanno!kochana jestes! Odpowiedz Link Zgłoś
zuzanna6 Re: poetycki kacik zuzanny 26.06.05, 09:34 rozumiem waszą tęskonotę, a moze tylko tylko staram sie zrozumiec, bo znam ją tylko z opowiadań dobrze ze chciaz wirtualnie mogę byc z wami pozdrawiam cieplutko wszystkich, którzy mieli odwagę wyjechać, a teraz tęskonta stała sie waszą siostrą i trudno uwolnic się spod jej objecia Odpowiedz Link Zgłoś
ellenai Re: poetycki kacik zuzanny 26.06.05, 20:03 tesknote trzeba polubic,wtedy jest lepiej! Odpowiedz Link Zgłoś
zuzanna6 Re: poetycki kacik zuzanny 30.06.05, 22:01 Powrót nie wydeptana ścieżka me własne ślady w błocie drzwi za nimi nikt nie mieszka tylko lampa przegląda się w szybach co dzień zegar usnął w kącie pająk zjechał w dół kwiat przywiędły schylił głowę i tylko jego cieszy powrót mój cisza deszcz o szyby dzwoni jego krople moje łzy wróciłam do domu... Odpowiedz Link Zgłoś
dunajec1 Re: poetycki kacik zuzanny 30.06.05, 23:20 "Niechaj mnie Zuzanna o wiersze nie prosi bo kiedy Zuza do domu wroci to kazdy kwiatek powie wiersze Zuzi" Z poetyckimi pozdrowieniami,Dunajec. Odpowiedz Link Zgłoś
dunajec1 Re: poetycki kacik zuzanny 03.07.05, 06:38 Zuzia,nie wiem co powiedziec,wszystko nasze? Odpowiedz Link Zgłoś
zuzanna6 Re: poetycki kacik zuzanny 06.07.05, 21:35 jesteś kochany, dziekuje za ten cudowny wpis :) Odpowiedz Link Zgłoś
zuzanna6 Re: poetycki kacik zuzanny 09.07.05, 09:06 Me wiersze to słowa w ramkach bogata głębia zamknięta w nieokreślonej formie lawina myśli i słów dla mnie i o mnie to wybuch wnętrza stłumiony bezlitosna plagą epitetów na wadze porównań stukilogramowy odważnik rymów me wiersze ubrane w mocne słowa krzyczą w tłum niesłyszących słaba to poezja, nudna mowa..... Odpowiedz Link Zgłoś
zuzanna6 Re: poetycki kacik zuzanny 16.07.05, 14:49 Czas na dedykację dla was kochani niech ten wierszyk będzie dla wszystkich cudownych forumowiczów, którzy szukają tu przyjaźni, a nie zwady niech nikt z was nie będzie samotny w sieci, ani w życiu a przy całej zlozoności zycia i postępu nie zapomionajmy o tradycji i naszych korzeniach :) *** powiedz mi czy jeszcze pamiętasz twój pierwszy śliczny elementarz na liczydle pierwsze rachunki na dłoniach atramentowe malunki..... piec buchający ogniem listy pisane do mnie.... już tylko pożółkłe fotografie wspomnienia miejsc na mapie lampa naftowa zerka zuchwale duszę ma tylko żelazko stare świat w nieskończoność pędzi nie wiem gdzie jutro będzie... samotnym w świecie samotnym w sieci prawdziwe słońce już tylko świeci Odpowiedz Link Zgłoś
dunajec1 Re: poetycki kacik zuzanny 16.07.05, 20:32 Dzieki Zuzanno.Piekne. Ale moge cos zapytac?To Twoje wiersze? Odpowiedz Link Zgłoś
zuzanna6 Re: poetycki kacik zuzanny 17.07.05, 11:40 Cieszę, że wam sie podobają :) Tak, to są moje wiersze. Odpowiedz Link Zgłoś
dunajec1 Re: poetycki kacik zuzanny 17.07.05, 13:58 Braaaaawooo Zuzka,jeszcze wiecej dla nas,ja to lubie. Odpowiedz Link Zgłoś
aleks44 Re: poetycki kacik zuzanny 17.07.05, 18:29 o ja Cie mam hehe,tego sie nie spodziewalem,ze z Ciebie taka wrazliwa duszyczka brawo !!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
zuzanna6 Re: poetycki kacik zuzanny 18.07.05, 12:13 dzieki za wszystko, ale pamietajcie, to nie jest poezja, to są wierszyki do szuflady, nie przemawia przeze mnie skromność tylko dystans odpowiedni co do własnego talentu. Prawdziwą poezję poczytję, to tylko wierszykowe przemyślenia. Odpowiedz Link Zgłoś
aleks44 Re: poetycki kacik zuzanny 18.07.05, 22:42 juz wszystko wiem hehe,ale i tak mi sie te przemyslenia podobaja Odpowiedz Link Zgłoś
dorinek Re: poetycki kacik zuzanny 23.07.05, 17:47 Zuzanno dlaczego zmuszasz mnie do podrózy? Na szczęście do Nowego Sącza mam bliżej niż Ty i warto było się tu wybrać. Bardzo piękne te Twoje przemyślenia. Pozdrawiam Cię cieplutko :-)) Odpowiedz Link Zgłoś
aleks44 Re: poetycki kacik zuzanny 23.07.05, 18:59 Dorinek ma blizej,no popatrz,a ja myslalem ze Ona nad samym Baltykiem mieszka. dobrze Zuziu ze wpadasz do nas,a za Toba Inni,ciesze sie pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
dorinek Re: poetycki kacik zuzanny 23.07.05, 22:48 Zrobiłam Ci psikusa hihihi Też mieszkam na południu tylko bardziej na zachód od Nowego Sącza :-) Odpowiedz Link Zgłoś
zuzanna6 Re: poetycki kacik zuzanny 23.07.05, 14:58 uwielbiam ten wiersz Emily Dickinson Nie trzeba być Komnatą – aby w nas straszyło – Lub nawiedzonym Domem – Nie ma Wnętrz straszniejszych niż Mózgu Korytarze kryjome – Ileż bezpieczniej – o Północy Ujrzeć Upiora przed sobą – Niż spojrzeć w twarz własnym – wewnętrznym – Pustkom i Chłodom. Prościej gnać przez widmowe Opactwo, Gdy hurgot Głazów nas goni Niż stanąć z sobą do walki – Bez Broni – Właśnie ja – gdy się zaczai Za Samym Sobą – Przerazi bardziej niż Morderca W pokoju obok. Ciało – wyciąga Rewolwer – Drzwi ryglują trzęsące się ręce – Przeoczając potężne Widmo – Lub nawet Więcej – Odpowiedz Link Zgłoś
zuzanna6 Re: poetycki kacik zuzanny 23.07.05, 17:12 Elle, a ten wierszyk znasz? jest cudny, nie? Odpowiedz Link Zgłoś
dunajec1 Re: poetycki kacik zuzanny 24.07.05, 07:03 Zuzia o czym Ty gadasz?Wszedlem ,i nic,ani cieplo,ani zimno,a ja tak lubie Twoje wiersze,postaraj sie,.. Odpowiedz Link Zgłoś
aleks44 Re: poetycki kacik zuzanny 24.07.05, 10:02 faktycznie psikus,ale najwazniejsze ze Jestes z nami Wroclaw tez jest na zachod od NS hehe Odpowiedz Link Zgłoś
zuzanna6 Re: poetycki kacik zuzanny 24.07.05, 11:38 dzieki dunajec, ale te moje wiersze... wiesz, takie do szuflady a tak chciałam wam prawdziwą poezję pokazać, tak lubie ten wiersz wyżej. ja moich za dużo nie mam, a duzo jest takich osobistych, ale postaram sie :) Odpowiedz Link Zgłoś
dorinek Re: poetycki kacik zuzanny 24.07.05, 11:45 pudło Aleks hihihi to nie Wrocław :-) Odpowiedz Link Zgłoś
dunajec1 Re: poetycki kacik zuzanny 24.07.05, 16:23 Dorinek,co to za miasto>pudlo<?Hihi,nigdy nie slyszalem. Odpowiedz Link Zgłoś
dorinek Re: poetycki kacik zuzanny 24.07.05, 17:22 hahaha ja też nie słyszałam :D Odpowiedz Link Zgłoś
aleks44 Re: poetycki kacik zuzanny 24.07.05, 19:17 wiersze ladne,Zuzannko dawaj nastepne no ciekawe,moze to Bielsko Biala ?? Odpowiedz Link Zgłoś
dorinek Re: poetycki kacik zuzanny 25.07.05, 17:20 Aleks...do trzech razy sztuka hihihi Odpowiedz Link Zgłoś
aleks44 Re: poetycki kacik zuzanny 25.07.05, 17:38 oczywiscie chodzi Ci ,o dzienna zgadywanke ??? Limanowa ?? Odpowiedz Link Zgłoś
zuzanna6 O powstańcach warszawskich 02.08.05, 09:31 Anna Świrszczyńska - "Koszula Powstańca" Koszula powstańca ma wszy Śmierdzi smrodem kanałów Śmierdzi potem młodości Potem walki i strachu. Chciał ją wyprać Tylko że już zabrakło wody I miednicy do tej wody I domu do tej miednicy. Potem w koszulę wsiąkła krew I wtedy ludzie Dali mu drugą, czystą Gdy go kładli do skrzyni z białych desek. Odpowiedz Link Zgłoś
aleks44 Re: O powstańcach warszawskich 02.08.05, 09:50 piekne,ale niestety nie docenione i nie doceniane,uwazam ze wiecej mowoiono o Powstaniu Warszawskim dawniej niz teraz ,jakos dawniej bardziej to do mnie docieralo,a teraz dlatego mniej,ze mowia o nim ci, ktorzy jeszcze kilkanascie lat temu nie dostrzegali ze Powstanie mialo miejce. Odpowiedz Link Zgłoś
zuzanna6 Re: poetycki kacik zuzanny 02.08.05, 10:00 oglądałam wczoraj do pózna telewizję wzruszona, ze łzami w oczach, z gęsią skórką tak, nareszcie przyszedł czas prawdy i wybaczenia szkoda, ze tak póżno, ze tylu ich nie doczekało prawdy dwa komentarze zrobiły na mnie największe wrazenie - o czym myślał polski patriota, który zycie narazał dla Warszawy, kiedy stał przed plutonem egzekucyjnym i wiedział, ze za chwilę zastrzelą go Polacy w imię nowej władzy byli ludzie, którzy w ukryciu i z narazeniem zycia co roku świetowali rocznice Powstania Warszawskiego, a niektórzy przyszli pierwszy raz na 60 rocznicę i to od razu do pierwszego rzędu - i to jest paradoks historii a może czas coś zrobic dla ojczyzny, teraz własnie, a moze na pamięć mogił powstańców, na pamięć mogił ludzi solidarności, ku czci Papieza Polaka, zjednoczyc się, wybaczyc w obliczu prawdy historycznej i iśc na wybory, i tłumnie isć na wybory i juz więcej nie głosowac na dziedziców tamtego rezimu, moze jesteśmy to winni Polsce, by dac szansę pisowi i platformie Odpowiedz Link Zgłoś
zuzanna6 Re: poetycki kacik zuzanny 02.08.05, 10:12 trudno otrzepac sie z błota jaki zafudowała nam zelazna kurtyna, Stalin połozył na nas łapę, a zachód nie chciał wtrącac sie w jego wpływy, zawiedli nas wszyscy, w tym nieszczęsciu bylismy sami bardzo długo bylismy w izolacji i długo bedziemy z tego bagna sie trzepać, i politycy nie popisują się pomysłami na lepszą Polskę i mozemy długo narzekać, ale...narzekajmy świadomie, pamietajmy o naszej historii wybaczam wszystkim, którzy nie wierzyli ze Związek radziecki tez nas napadł wybaczam wszystkim, którzy uwierzyli ze Katyń to propaganda opozycji wybaczam wszystkim, którzy zapisywali sie do partii, bo wierzyli, ze w Polsce inaczej nie mozna, i Polska pod wpływami wielkiego ZSRR zawsze będzie trudne to były czasy i sama nie zawsze wiedziałam w co wierzyc ale teraz, gdy znamy prawdę...budowac pomniki Gierkowi, głsowac na nowe pokolenia tamtych korzeni...ich wychowano w kłamstwie, w złej propagandzie, nie zrobili nic złego, to inne czasy - tak mowią, ale są ciągle przez nas wyborców Odpowiedz Link Zgłoś
aleks44 Re: poetycki kacik zuzanny 02.08.05, 10:29 i mamy nastepne ciezkie czasy,oczywiscie tak w przenosni, mozna wybaczac i trzeba ,ale zawsze pozostanie to ale Odpowiedz Link Zgłoś
zuzanna6 Re: poetycki kacik zuzanny 02.08.05, 10:48 ale nie głosujmy juz na komunistów Odpowiedz Link Zgłoś
dorinek Re: poetycki kacik zuzanny 02.08.05, 12:24 A kto NIE jest komunistą tak naprawdę...? Odpowiedz Link Zgłoś
aleks44 Re: poetycki kacik zuzanny 02.08.05, 12:41 Wiecie co ??? teraz przed nastepnymi wyborami tak sie ludzie wybielaja,ze juz nie za dlugo,okaze sie ,ze u nas komuny to wcale nie bylo hehe to jakies kameleony,(przepraszam za to zwierzatka,bo one nic nie winne). Odpowiedz Link Zgłoś
zuzanna6 Re: poetycki kacik zuzanny 02.08.05, 12:48 tak, wiem, zmieniają obcje, partie, aby zostac przy władzy...ale pis i platworam to na pewno nie komunisci Odpowiedz Link Zgłoś
aleks44 Re: poetycki kacik zuzanny 02.08.05, 12:54 ja bardziej w strone PIS,chyba na nich bede glosowac,ale jeszcze zobacze Odpowiedz Link Zgłoś
zuzanna6 Re: poetycki kacik zuzanny 02.08.05, 13:01 najwazniejsz ze w te strone wogóle :), szkoda ze nie moze więcej tych partii sie zjednoczyc choc raz wspólnie powalczyc...swoim rozdrobnieniem i kłotniami zniechęcają ludzi i tak tracą niektórych wyborców Odpowiedz Link Zgłoś
dorinek Re: poetycki kacik zuzanny 02.08.05, 16:18 ano właśnie...mam taki mętlik w głowie, nie wiem zupełnie na kogo głosować, chyba podoba mi się PO ale jeśli wejdą do Sejmu to najprawdopodobniej utworzą koalicję z PiS a "kaczyzm" nie bardzo mi pasuje Odpowiedz Link Zgłoś