Dodaj do ulubionych

czy może byc coś piekniejszego na tej ziemi.....

14.07.05, 21:10
.... niż dom w którym roznosi się zapach czosnku i kopru wydobywający
z kamiennego garnka gdzie leżą sobie na boku i czekają ......
.....one, o tej porze roku.... najważniejsze.........Ogórki
Obserwuj wątek
    • aleks44 Re: czy może byc coś piekniejszego na tej ziemi.. 14.07.05, 22:10
      dobrze ze mi przypomnialas,jakos mi sie zapomnialo zakisic ogorkow,ostatnio
      obzeram sie bobem i fasolka szparagowa,o ogorkach zapomnialem
      starosc nie radosc
      • 0kowita Re: czy może byc coś piekniejszego na tej ziemi.. 15.07.05, 05:23
        Aleks, jak mogłeś zapomniec o ogorkach. Teraz to przecie one najważniejsze....
        nie tyle ich jedzenie ale ten zapach. Ja się nim wręcz narkotyzuję.
      • ouimet Re: czy może byc coś piekniejszego na tej ziemi.. 03.08.05, 01:34
        no to jeszcze raz...
        • 0kowita Re: czy może byc coś piekniejszego na tej ziemi.. 03.08.05, 04:53
          ouimet napisał:

> no to jeszcze raz...

Jeszcze raz co ?
    • lemek1 Re: czy może byc coś piekniejszego na tej ziemi.. 15.07.05, 02:51
      najadlem sie wspanialych czeresni
      i popilem holenderskim piwem........
    • lemek1 Re: czy może byc coś piekniejszego na tej ziemi.. 15.07.05, 02:57
      a tak na powaznie
      TAK -STAN MEGO KONTA
      hahhahahaha
      • ouimet Re: czy może byc coś piekniejszego na tej ziemi.. 15.07.05, 03:10
        lemek1 napisała:

> TAK -STAN MEGO KONTa

raczej bardzo zawyzony poziom choresterolu nikogo poprzednio nie radowal...
        > hahhahahaha

nad nieboszczykiem "hahahahaha"?Nie wypada.:)
        • lemek1 Re: czy może byc coś piekniejszego na tej ziemi.. 15.07.05, 05:51
          mozesz marzyc o sadzeniu kwiatkow
          razem z tym czarnoskorym wspolpracownikiem
          haaahaaaha
          ile ty masz lat ze o cholesterol sie bojisz?
    • adas49 Re: czy może byc coś piekniejszego na tej ziemi.. 15.07.05, 11:38
      Okowita zasypiajac z wizja ogora przed oczyma, Okowita budzaca sie bladym
      switem z marzeniami o ogorze - czyz moze byc cos bardziej wymownego na tym
      swiecie? Dziadek Frued zacieralby rece z zadowolenia majac tak oczywisty
      material dowodowy na poparcie swoich tez...
      A tak a propos: kiszone ogorki, kiszona kapusta i czosnek to wysmienite
      lekarstwa na robaki. Robaki atakujace ludzki przewod pokarmowy ma sie
      rozumiec...
      • 0kowita Re: czy może byc coś piekniejszego na tej ziemi.. 15.07.05, 15:26
        Nie zgadzam się ! moja przeogromna słabośc do ogórków małosolnych nie ma nic
        wspólnego z freudowskimi teoriami a dowód na to jest wyżej w tym
        watku..... ..bardziej mnie podnieca koper i czosnek niż ogórek. I co ?
        • aleks44 Re: czy może byc coś piekniejszego na tej ziemi.. 15.07.05, 22:11
          po czosnku,czlek strasznie "capi" jak mowi moj kolega,sam bardzo lubie
          czosnek,ale niestety po jego zjedzeniu nie mam prawa zblizyc sie do
          malzeniskiego łoza hehe
          o ogorkach faktycznie zapomnialem,ale to dlatego ze pracuje w tym tygodniu na
          rano i nie moglem isc na targ,ale poprawie sie i kupie,jak juz sie "ukisza"
          zaprosze Cie na degustacje OK ??
    • lemek1 Re: czy może byc coś piekniejszego na tej ziemi.. 16.07.05, 09:38
      niz spadek temperatury z 38 do 32 stopni C w ciagu pol godziny?????????
      • lemek1 Re: czy może byc coś piekniejszego na tej ziemi.. 16.07.05, 18:03
        niz 28 stopni C
        zyc sie chce
        nawet ogorka malosolnego bym zjadl
    • lemek1 Re: czy może byc coś piekniejszego na tej ziemi.. 17.07.05, 01:48
      niz wejscie do sprzedawcy samochodow i po 1.5 godziny
      wyjechanie 2 nowymi samochodami
      dla 2 moich corek
      ameryka to dla byka
      • jarmulka Re: czy może byc ...Lemek 17.07.05, 04:44
        Madrzy amerykanie powiadaja ze o pieniadzach mowia tylko ci ktorzy ich nie
        maja.Ty natomiast kazdy swoj wpis podpierasz opowiastkami o pieniadzach i ich
        wplywie na twoje bogate zycie.Pamietam co pislales i dochodze do wniosku ze
        bogactwo i pieniadze to dla Ciebie marzenia.Bo raz ze z pogarda wyrazasz sie o
        tych ktorzy jakoby dla ciebie pracuja a wiec z natury rzeczy przysparzaja Ci
        tych zielonych papierkow,dwa ze pracujesz w soboty czego nie robi zaden
        szanujacy sie american businessman ,trzy ze liczysz pieniadze a tak naprawde
        ludzie ktorzy je maja nie dbaja o to ile ich maja ,o to martwia sie ich
        ksiegowi;cztery ze placisz ludziom gotowka co jest praktykowane wylacznie w
        malutkich czesto jednoosobowych firmach gdzie zyski generuje nieuczciwosc,piec
        oszukujesz urzad podatkowy a wiec jestes jakby pod prad bo nie placisz podatkow
        ale korzystasz z drog ,mostow i calej infrastruktury,szesc "your english is
        pretty poor"a to dosc powazna przeszkoda by odnosic znaczacy sukces na rynku
        amerykanskim.Zastanawiam sie komu i w jakim celu chcesz zaimponowac produkujac
        te swoje opowiastki.
        • lemek1 Re: czy może byc ...Lemek 17.07.05, 10:50
          jarmulka napisał:
          .Zastanawiam sie komu i w jakim celu chcesz zaimponowac produkujac
          > te swoje opowiastki.

jeszcze sie nie domysliles"mondry" polaku-TOBIE

a co do reszty twego tekstu to odpowiem ci szczerze po polsku

W DUPIE BYLES GOWNO WIDZIALES
          szkoda ze to wytna,zauwaz ze czasem pisze o pogodzie i wezach

• 0kowita facet to jednak jest prosty, prosty, prosty..... 17.07.05, 10:02
      Jednemu to co najpiękniejsze na świecie kojarzy się tylko z kasą (ewentualnie
      z pogodą).Drugiemu ogórek kojarzy się z seksem (ewentualnie ze środkiem na
      robaki). Trzeciemu czosnek capi.
      Żaden nie czuje tej poezji, tej radosci życia jaka jest zawarta w narkotycznym
      zapachu kiszących się ogórków.Ech, faceci....prości jesteście, prości.
      • lemek1 Re: facet to jednak jest prosty, prosty, prosty.. 18.07.05, 09:21
        0kowita napisała:

> Jednemu to co najpiękniejsze na świecie kojarzy się tylko z kasą (
        > z .Ech, faceci....prości jesteście, prości.

Duzo masz racji ale po 23 latach spedzonych na obczyznie walczac o zapewnienie
        dachu nad glowa i jedzenia na stol dla rodzinki stalem sie pragmatyczny.
        Poeci i malarze zwykle glodem przymierali i bez butow chodzili
        na poezje trzeba miec a mnie na to nigdy nie bylo stac

• zuzanna6 Re: czy może byc coś piekniejszego na tej ziemi.. 18.07.05, 11:46
      ech....Okowitko, masz racje, nie ma nic piękniejszego...

ja tam wolę być biednym poetą, niż zatracic zapach kopru

zawsze wolałam być, niż mieć :)

i jestem, ciągle jestem, może na pieszej wędrówce ( bez cudownej bryki ), może
      miedzy polami na rowerze, pociągiem po pieknej mej ojczyżnie ( a nie na
      Majorce ), ale płaczę przy zachodzie słońca nad morzem, wzruszam się spiewem
      koników polych, raduję bławatkami w zbożu...i podziwiam wytrwałosć własną
      chodzenia po górach...czy moze byc coś piękniejszego?

kocham zycie i kocham lato za jego śpiewy, kolory i zapachy

a jestem w temacie, bo własnie wróciłam z kilkudniowego pobytu na wsi, ech...na
      zwykłej, biednej polskiej wsi, wśród cudownych przyjaciół, wsród pól
      malowanych...wróciłam taka wyciszona i silna, ukojona ktajobrazem i powietrzem
      • 0kowita Re: czy może byc coś ...do Zuzanny.. 18.07.05, 21:34
        Z tym "miec i byc" to nie jest tak prosto...
        to nie jest taki wybór - czarna/biała.
        Aby zachwycac się malowanymi polami i upajac zapachem kiszacych się ogorków
        trzeba najpierw coś miec.Ktos kto ma stertę niezapłaconych rachunków i nie wie
        czy jego dzieci zjedzą jutro obiad nie myśli ani o poezji ani cudach świata.
        Taaak.... pieniądze szczęscia nie dają ale jakże ułatwiają życie .... czy też
        jak powiedział ktoś z pewnego filmu "pieniadze szczęscia nie dają ale szczęściu
        nie przeszkadzają"
    • adas49 Re: czy może byc coś piekniejszego na tej ziemi.. 18.07.05, 20:52
      Ja jestem bardzo romantyczny. I dlatego ogorki kojarza mi sie z pociagiem plci
      damskiej do meskiej a nie przykladowo z walcem drogowym.
      • 0kowita Re: czy może byc coś piekniejszego na tej ziemi.. 18.07.05, 21:38
        adas49 napisał:

> Ja jestem bardzo romantyczny. I dlatego ogorki kojarza mi sie z pociagiem
        plci
        > damskiej do meskiej a nie przykladowo z walcem drogowym.

A mnie z pociagiem płci damskiej do męskiej kojarzą się płatki róż, zapach
        fiołków i poranna rosa na trawie ...ło...
        • zuzanna6 Re: czy może byc coś piekniejszego na tej ziemi.. 18.07.05, 22:59
          hi hi hi adasiu i tez bardzo dobrze :)

wiem Okowitko o czym piszesz, znam tę biedę, ociram sie o nią i pomagam jak
          mogę i przeraza mnie ta cał nasza polityka
          ja zawęziłam temat na siebie, dzieki wytrwałości i pracy udaje mi sie nie
          stracic pracy i moc w miarę zyc i spełniac swoje małe marzenia, mogłabym miec
          więcej, gdybym mniej czytała, mniej podrózowała, ale nie chce mi sie dorabiac w
          urlopie, walczyc o kazdy grosz za wszelką cenę, wybrałam by mniej miec, a
          więcej byc, dobrze ze mogę dokonywac takich wyborów, ale to nie znaczy, ze jak
          trzeba zasuwac to zawsze mam taką sielankę :)

tak, nic nie jest czarno - białe, niektorzy chceliby miec chociaz troszkę i nie
          mają, a nie jest to ich wina

ale niestety znam wielu takich, ktorym juz nic nie brakuje, a nadal nie mają
          pojęcia jak cieszyc się zyciem i nie czuja tego zapachu kopru :)
          • 0kowita Re: czy może byc coś piekniejszego na tej ziemi.. 18.07.05, 23:10
            Każdy jest kims innym. Każdy ma inne życie, inne pragnienia, inne możliwości.
            Mnie los pozwolił cieszyc się zapachem kopru (bez martwienia się czy dam radę
            jutro) ale nie pozwolił mi zobaczyc świata.... nie mam żalu do losu.
            • zuzanna6 Re: czy może byc coś piekniejszego na tej ziemi.. 18.07.05, 23:31
              i ten zapach kopru jest najwazniejszy :)

i góry masz piękne, a to najcudowniejszy kawałek świata :), zaraz po wydmach
              morskich oczywiście :)
              • ellenai Re: czy może byc coś piekniejszego na tej ziemi.. 19.07.05, 01:27
                a ja kocham zapach kopru i kiszonych ogorasow! kojarzy mi sie z domem
                rodzinnym,beskidem,eh!a w ogole piekny watek zalozylas okowito,troche dziwnie
                sie rozwinal ale to przez stezenie samcow na forum:)
                dzieki za ten watek!cmok
                • aleks44 Re: czy może byc coś piekniejszego na tej ziemi.. 19.07.05, 09:53
                  >stezenie samcow na forum

ciekawe stwierdzenie,nic dodac, nic ujac
                  • zuzanna6 Re: czy może byc coś piekniejszego na tej ziemi.. 19.07.05, 11:08
                    aleks, ale ty nalezysz do tego wyjątku od reguły :) tez jestes wzruszającym
                    facetem :)
                    • 0kowita Re: czy może byc coś piekniejszego na tej ziemi.. 19.07.05, 17:50
                      zuzanna6 napisała:

> aleks, ale ty nalezysz do tego wyjątku od reguły :) tez jestes wzruszającym
                      > facetem :)

A dlaczego Aleks jest wyjątkiem ? Ja bym nie powiedziała, że on wyjątek.....
                      taki sam samiec jak inni i...............czosnek mu capi - hmmm.
                  • zuzanna6 Re: czy może byc coś piekniejszego na tej ziemi.. 19.07.05, 11:10
                    a wiecie, ze w Ustce były dni gorali beskidzkich? tak, gorale nad morzem,
                    hafty, oscypki, kawsnica na ryju, takie połaczenie tradycji, turyści nad morzem
                    mieli klimaty goralskie, swietna sprawa !
                    • ellenai Re: czy może byc coś piekniejszego na tej ziemi.. 20.07.05, 19:14
                      o to fajnie zuzanno! mam nadzieje,ze poprobowalas specjalow i ci smakowaly!
            • grodek1 Re: czy może byc coś piekniejszego na tej ziemi.. 19.07.05, 15:03
              Okowita, piszesz, ze Los nie pozwolil Ci widziec Swiata, nie masz zalu do losu,
              jaki Ty chcialabys Swiat zobaczyc ?
              • 0kowita Re: czy może byc coś piekniejszego na tej ziemi.. 19.07.05, 17:49
                grodek1 napisał:

> Okowita, piszesz, ze Los nie pozwolil Ci widziec Swiata, nie masz zalu do
                losu,
                >
                > jaki Ty chcialabys Swiat zobaczyc ?

Hmmm .........trochę więcej niż Gródek koło Grybowa.
                • adas49 Re: czy może byc coś piekniejszego na tej ziemi.. 19.07.05, 20:26
                  Eeee tam..Grybow, Jaslo...
                  Zobaczyc Frysztak - to jest dopiero cos !!...A na jakim wysokim poziomie maja
                  swe strony w necie ( jeszcze troszeczke i forum Jaslo bedzie przypominac to:
                  www.frysztak.pl/book/guestbook.php?action=display&page=37 )
                  • adas49 Re: czy może byc coś piekniejszego na tej ziemi.. 19.07.05, 20:33
                    To chyba lepsze...rozmowa miedzy panem Zdzislawem a Wladyslawem.
                    Bylbym ukontentowany gdyby Ci Panowie odwiedzili kiedys Jaslo. A moze bys tak
                    Okowito zareklamowala forum Jaslo we Frysztaku? Co?
                    www.frysztak.pl/book/guestbook.php?action=display&page=11
                    • 0kowita Re: czy może byc coś piekniejszego na tej ziemi.. 19.07.05, 20:44
                      adas49 napisał:

> To chyba lepsze...rozmowa miedzy panem Zdzislawem a Wladyslawem.
                      > Bylbym ukontentowany gdyby Ci Panowie odwiedzili kiedys Jaslo. A moze bys tak
                      > Okowito zareklamowala forum Jaslo we Frysztaku? Co?
                      > www.frysztak.pl/book/guestbook.php?action=display&page=11

Zareklamuj sobie sam...........ło !!!

• adas49 Re: czy może byc coś piekniejszego na tej ziemi.. 19.07.05, 20:47
                        Nie moge reklamowac.
                        Kiedys podpadlem mocno wladzy w gmninie Frysztak i wole sie nie narazac.
                        Podejrzewam, ze moge miec tam bana a na dodatek oni widza moje IP...Ja tam moge
                        tylko incognito i to tylko czytac.
                        PS.A swoja droga to jestes nieuzyta...
                        • 0kowita Re: czy może byc coś piekniejszego na tej ziemi.. 19.07.05, 20:55
                          adas49 napisał:

> Nie moge reklamowac.
                          > Kiedys podpadlem mocno wladzy w gmninie Frysztak i wole sie nie narazac.
                          > Podejrzewam, ze moge miec tam bana a na dodatek oni widza moje IP...Ja tam
                          moge
                          >
                          > tylko incognito i to tylko czytac.
                          > PS.A swoja droga to jestes nieuzyta...

Ja jestem nieużyta ??
                          Proszę o definicję słowa "nieużyta" i stosowne uzasadnienie....
                          • zuzanna6 Re: czy może byc coś piekniejszego na tej ziemi.. 19.07.05, 21:15
                            he he he tez jestem ciekawa tej definicji :)
                            • ouimet Re: czy może byc coś piekniejszego na tej ziemi.. 20.07.05, 03:34
                              faktycznie,jakis ewenement...
                              hi,hi...
                              • zuzanna6 Re: czy może byc coś piekniejszego na tej ziemi.. 20.07.05, 11:13
                                hmmm nieuzyta, komplement to czy obraza ????
                                • 0kowita Re: czy może byc coś piekniejszego na tej ziemi.. 20.07.05, 11:40
                                  zuzanna6 napisała:

> hmmm nieuzyta, komplement to czy obraza ????

To zależy od autora wypowiedzi.......
                                  Adaś tak rzadko (a właściwie wcale)mówi komuś coś milego, że każdy przymiotnik
                                  wypływający spod jego klawiatury a skierowany w moją stronę odbieram jako
                                  komplement....zauważył mnie, cieszę się.
                                  • zuzanna6 Re: czy może byc coś piekniejszego na tej ziemi.. 20.07.05, 12:03
                                    yhy, już wszystko rozumiem, ty to jesteś wzorowa dyplomatką, politycy powinni
                                    sie od ciebie uczyc :)

a ja tak polubiłam Adasia, może uda mu sie cos miłego dla mnie napisać?
                                    • 0kowita Re: czy może byc coś piekniejszego na tej ziemi.. 20.07.05, 12:12
                                      Może.......
                                      hmmm ..az się boję. Lepiej nie wywołuj wilka z lasu bo po tych adasiowych
                                      komplementach to może byc tak, że będę Ci musiała łzy wycierac.
                                      • zuzanna6 Re: czy może byc coś piekniejszego na tej ziemi.. 20.07.05, 12:40
                                        hi hi hi, naprawdę?

oj to wilku zostań w lesie
                    • 0kowita Re: czy może byc coś piekniejszego na tej ziemi.. 20.07.05, 17:46
                      adas49 napisał:

> To chyba lepsze...rozmowa miedzy panem Zdzislawem a Wladyslawem.

Dzisiaj dopiero ździebko poczytałam to forum Frysztak........świetne.
                      Internet trafił pod strzechy ;))))))))))))))0
    • zuzanna6 Re: czy może byc coś piekniejszego na tej ziemi.. 20.07.05, 12:46
      ech, wróćmy zatem do zapachów lata

do kopru cudnego

ogórków małosolnych

i radości z zycia w rzeczysamej, wszak jedno i najcenniejsze to tylko zycie
      własnie, warto cieszyc sie kazda chwilą :)

to cudowne, ze mamy lato

to cudowne ze mamy siebie

moze uda sie jakoś pousmiechać, a nie łzy ronić?
      • 0kowita Re: czy może byc coś piekniejszego na tej ziemi.. 20.07.05, 14:19
        Tak, życie jest piękne.........
        mimo wszystko
        mimo wszystko
        mimo wszystko
        mimo wszystko
        mimo wszystko
        mimo wszystko.......................................mimo wszystko
        • zuzanna6 Re: czy może byc coś piekniejszego na tej ziemi.. 20.07.05, 17:32
          jąkasz się, czy zacięłas się :)))
          • 0kowita Re: czy może byc coś piekniejszego na tej ziemi.. 20.07.05, 17:47
            Nieeeeeee.... ja tak głęboko myślałam.
            A myślę powoli...
            • zuzanna6 Re: czy może byc coś piekniejszego na tej ziemi.. 20.07.05, 17:53
              hi hi hi, jesteś boska, wiesz

ale podobał mi sie ten wpis, duzo jest tego mimo wszystko, masz rację, ale mimo
              wszystko zycie jest piekne
              • ellenai wracajac do zapachow 20.07.05, 19:15
                to czy lipy juz kwitna u was?
                a co zwiastuje koniec lata?kwitnace wrzosy!ja kocham wrzosy
                beskidzkie!:))))))))))
                • zuzanna6 Re: wracajac do zapachow 20.07.05, 20:29
                  ojej, ojej, ojej, tylko nie wrzosy, od razu mam chandrę, bo to koniec lata
                  • aleks44 Re: wracajac do zapachow 21.07.05, 00:10
                    wiem gdzie jest piekna łąka pelna wrzosow,ale chyba jeszcze nie kwitna
                    • zuzanna6 Re: wracajac do zapachow 21.07.05, 00:24
                      nie, jeszcze nie, są naprawdę piekne, ale ja wtedy bardzo sie smuce bo tak mi
                      szkoda lata

ale co tam, to jak sie bede smucic to wam powiem to mnie przytulicie ok?

a teraz usmiecham sie pełną gebą - mamy lato i piekne okoliczności przyrody, i
                      kazdemu jakis urlop sie trafi ( czego z serca zycze )

a zatem witam was w nowym dniu wesoło, słonecznie i wakacyjnie
                      • ouimet Re: wracajac do zapachow 21.07.05, 03:02
                        hm...wrzosy i wyciagane z nich rydze...Zawoja...Samolot "wbil" sie w gorke/przy
                        pomocy sojuszniczych rakiet/...Irena juz nie zaspiewala wiecej...Odlatywalem
                        niedlugo....
                        • ellenai Re: wracajac do zapachow 21.07.05, 03:25
                          rydze we wrzosach?hm a gdzie tak rosna?cmok
                          • ouimet Re: wracajac do zapachow 21.07.05, 03:40
                            ellenai napisała:

> rydze we wrzosach?hm a gdzie tak rosna?cmok

????to gdzie kupujesz rydze?
                            Napisalem:Zawoja,gorki i samolot pelen istnien...unicestwionych wtedy!
                            a rydze?wspaniale na stokach tychze gorek...
                            Nigdy pozniej nie siegnalem po rydze na tym stoku gorskim...Za duzo krwi i bolu
                            wsiaklo w grunt...
                            Siostra mojego Przyjaciela "poszla"...w lasach kabackich....tam tez nie zbieram
                            grzybow.
                            • aleks44 Re: wracajac do zapachow 21.07.05, 09:58
                              mowisz o nie wyjasnionym do dzis "zabladzeniu we mgle"samolotu i uderzeniu w
                              Babia Gore??,wlasnie gdzies w okolicy Zawoi,71,72 nie pamietam dokladnie
                              daty.Wiem ze moja siostra byla na jakims obozie w tamtym terenie juz po wypadku
                              i troche opowiadala,to czego sie dowiedziala,od mieszkancow Zawoji
                              • zuzanna6 Re: wracajac do zapachow 21.07.05, 10:56
                                hmmmm straszne wspomnienia

kazdemu wrzosy kojarzą się z czym innym
                              • 0kowita Re: wracajac do zapachow 21.07.05, 16:27
                                Tę katastrofę pd Warszawą gdy zgineła Anna Jantar (chyba 1987) to pamietam
                                bardzo dobrze ale Zawoi... nie.
                                • ellenai Re: wracajac do zapachow 21.07.05, 17:40
                                  nie mam pojecia o zawoi a anna jantar zginela duzo wczesniej,bodajze w kwietniu
                                  80 roku
                                  • 0kowita Re: wracajac do zapachow 21.07.05, 18:13
                                    Masz rację. Sprawdziłam. Anna Jantar w 1980r.
                                    Coś mi się pomieszało w pamięci..
                                    • ellenai Re: wracajac do zapachow 21.07.05, 18:41
                                      no bo strasznie duzo ludzi umiera to ciezko czasem spamietac to wszystko cmok!
    • zuzanna6 Re: czy może byc coś piekniejszego na tej ziemi.. 21.07.05, 11:54
      tak Elle, rydze tez uwielbiam
      • 0kowita Re: czy może byc coś piekniejszego na tej ziemi.. 21.07.05, 16:34
        A ja już nie pamiętam jak rydz smakuje ((
        • ellenai Re: czy może byc coś piekniejszego na tej ziemi.. 21.07.05, 17:41
          kolo jasla rydze nie rosna/
          • 0kowita Re: czy może byc coś piekniejszego na tej ziemi.. 21.07.05, 18:15
            Chyba rosną ale ja się na grzybach zbyt nie znam i nie wiem dokładnie jak taki
            rydz wygląda..... wstyd ale jem tylko takie co znam.
            • ellenai Re: czy może byc coś piekniejszego na tej ziemi.. 21.07.05, 18:40
              jaki wstyd?????????????????????????to przezornosc,madrosc zyciowa! gdyby pewien
              czlonek mojej rodziny byl tak przezorny jak Ty mialabym dzis 20 letniego brata:)
              cmok
              • zuzanna6 Re: czy może byc coś piekniejszego na tej ziemi.. 21.07.05, 22:15
                no z grzybami nie ma zartów, lubie zbierac i niby sie znam, ale zawsze trzy
                razy sie zastanowie zanim go gara włożę, jak cos podpada - nie zbieram
              • zuzanna6 Re: czy może byc coś piekniejszego na tej ziemi.. 21.07.05, 22:16
                a tak a propos lata, czy u was tez tak zimno?

dzis ubrałam jesienne ciuchy, wieje zimny wiatr i popaduje, normalnie jesien
                sie zrobiła
                • aleks44 Re: czy może byc coś piekniejszego na tej ziemi.. 21.07.05, 23:14
                  tamta katastrofa,to lata chyba 70-te,mowiono, ze samolot lecial do
                  Austri,bardzo nisko tak,zeby nie byl widoczny dla radarow,ale niestety byl?????
                  ......... i rozbil sie we mgle o zbocze Babiej Gory ,do dzis sa zdania
                  podzielone,nie pamietam ile osob zginelo,ale nie wazne ile,szkoda ich

jezeli chodzi o rydze to w okolicy Debowca,w kierunku na Cieklin,Folusz,ale
                  jeszcze za wczesnie hehe
                  a co mnie spotkalo,to opowiem Wam:nazbieralismy podrzybkow i kozakow,zona
                  wszystko obrala,wymyla i zrobila pszna zupe.na drugi dzien poszla do pracy,mnie
                  kazala nakarmic dzieci,co zrobilem,ale dzieci nie zjadly tej zupy ,powiedzialy
                  ze im nie smakuje,wiec ja zjadlem swoja porcje,nawet sobie dolozylem,a reszte
                  wlalem mojemu bokserowi do miski.on zarl wszystko co tylko znalazl,ale podszedl
                  do miski i nie zjadl,wiec mnie zimny pot oblal:grzyby trujace!!! caly gar zupy
                  do kibla,zeby sie juz ktos inny nie zatrul,potem robilem wszystko zeby sie tej
                  zupy pozbyc,niestety bez rezultatu,potem poszedlem do pracy i jak zapomnialem
                  to do dzisiaj zyje hehe
                  • zuzanna6 Re: czy może byc coś piekniejszego na tej ziemi.. 21.07.05, 23:30
                    o matko! co za historia! czytałam z zapartym tchem uffff dzieki bogu ze to tak
                    sie skonczyło
                    • 0kowita Re: czy może byc coś piekniejszego na tej ziemi.. 22.07.05, 21:26
                      Znam taki przypadek, że pięcioosobowa rodzina poszła do piachu przez grzyby
                      dlatego się ich boję. Nawet na rynku boję się kupowac... nie dowierzam tym
                      zbieraczom.
                      • zuzanna6 Re: czy może byc coś piekniejszego na tej ziemi.. 23.07.05, 10:49
                        yhy i słusznie

ale jak ja lubię grzyby, za grzyby oddam wszystko
    • zuzanna6 Re: czy może byc coś piekniejszego na tej ziemi.. 25.07.05, 23:31
      ... jak beztroskie lato

i piwo z biedronki

i żubr wystepujący w puszczy

i wy wszyscy na forum

ech....cieszmy sie zyciem, kochajmy wszystkich ludzi, przeciez tak szybko
      odchodzą :)
      • 0kowita Re: czy może byc coś piekniejszego na tej ziemi.. 26.07.05, 05:59
        zuzanna6 napisała:

> ... jak beztroskie lato
        >
        > i piwo z biedronki
        >
        > i żubr wystepujący w puszczy
        >
        > i wy wszyscy na forum
        >
        > ech....cieszmy sie zyciem, kochajmy wszystkich ludzi, przeciez tak szybko
        > odchodzą :)

....i nie kłocmy się...
        • zuzanna6 Re: czy może byc coś piekniejszego na tej ziemi.. 26.07.05, 10:17
          i żartujmy, i smiejmy się do łez :)))

ech... za mało sie smiejemy, ato tez ponoc odchudza :)
          • zuzanna6 Re: czy może byc coś piekniejszego na tej ziemi.. 26.07.05, 19:00
            ...jak świeża flądra nad morzem...ech

pospacerowałam dzis podziwiając nasz bałtyk, nasyciłam zmysły zapachem lata,
            szumem morza, wrzaskiem mew i dzieciaków

i zadziwiły mnie te tłumy dzielnie opalające się i kapiące, bo mnie tam było
            zimno, to znaczy w ciuchach akurat, wybrałam sie na spacer, podziwiałam tych
            rozebranych, ale jak lato to lato, zapłacone wczasy trzeba plazowac, i tak
            trzymamc dzielni ludzie

no i te zapachy rybek smazonych, no kurde nie da sie przejść, by czegoś nie
            skosztować

cudowny kurort, lubię naszą Ustkę
            • ouimet "wczasy wagonowe" 26.07.05, 23:30
              czy pozostaly- Zuzanno, jakies relikty z dawnych osrodkow wczasowych PKP/wagony/?
    • zuzanna6 Re: czy może byc coś piekniejszego na tej ziemi.. 27.07.05, 10:13
      wiesz, mam koleżankę - córkę kolejarza, ona ciągle wspomina te wczasy w
      wagonach kolejowych z sentymentem, w dzieciństwie tak kawał świata zwiedziła

zawsze te wagony widziałam od strony plazy zachodniej, wiem o czym mówisz, ale
      w tym roku jeszcze z tamtej strony nie byłam, nie wiem...
      • zuzanna6 Re: czy może byc coś piekniejszego na tej ziemi.. 29.07.05, 11:36
        ......od spokojnego morza, bez fal, bez wiatru, od takiej dziwnej ciszy nad
        morzem, w zakątku z daleka od tłumów i ten piasek pod stopami, i te uwierające
        drobne kamyczki, i taki marsz brzegiem morza, boso, przed siebie

a jak sie troche przyzwyczaic to i pokąpac sie da
        • lemek1 Re: czy może byc coś piekniejszego na tej ziemi.. 30.07.05, 00:56
          tak goolf of mexico
          i mowi ci to mieszkaniec ...........................
          najpiekniejszego miasta w Polsce
          • ouimet Re: czy może byc coś piekniejszego na tej ziemi.. 30.07.05, 01:17
            lemek1 napisała:

> tak goolf of mexico
            > i mowi ci to mieszkaniec ...........................
            > najpiekniejszego miasta w Polsce

a gdzie toto:goolf of mexico istnieje?
            Cholernie mnie zaintrygowales.Wiele razy wypoczywalem w roznych zakatkach
            Meksyku/tez/ a nie trafilem na taka wspanialosc...
            Uchylisz rabka tajemnicy?
            • lemek1 Re: czy może byc coś piekniejszego na tej ziemi.. 31.07.05, 03:56
              jestes goofy i tyle
              albo wariata udajesz...
              wiesz ze z moim angielskim jestem na bakier wiec domysl sie..........
              Location: The Gulf of Mexico is to the south of the US, to the west of Cuba,
              and to the east and ...

www.east-buc.k12.ia.us/00_01/BW/lc/lc.htm
              • ouimet Re: czy może byc coś piekniejszego na tej ziemi.. 31.07.05, 13:56
                eeetam.Toto znam.Myslalem,ze masz cos fajnego...:)
                • zuzanna6 Re: czy może byc coś piekniejszego na tej ziemi.. 31.07.05, 20:56
                  nie ma nic wspanialszego latem, gdy lezysz beztrosko na plazy i nagle nad
                  morzem staje ściana ciężkich, grożnych chmur, i całe tłumy ludzi nagle
                  podrywają się, trzepą wszystko z paisku i wylegają wielkim ogonkiem po
                  schodkach do góry, aby szybciej, aby zwiac przed burzą i zalegają wszyscy w
                  tawernach nad rybką i piwkiem czekając az nawałnica przejdzie hi hi hi fajna
                  przygoda

wyobrażcie sobie te tłumy znad morza nagle skupione na deptaku i poszukujące
                  knajpki pod bezpiecznym dachem
                  • ouimet Re: czy może byc coś piekniejszego na tej ziemi.. 31.07.05, 23:45
                    a widzialas cos takiego osobiscie,czy inni...opowiadali?
                    18 razy/rok w rok/bywalem nad morzem,ale takich sytuacji nie przezylem.Teraz
                    inaczej jest?
                    :(((((
                    • zuzanna6 Re: czy może byc coś piekniejszego na tej ziemi.. 01.08.05, 11:28
                      hi hi hi, własnie to przezyłam, bo nadeszły nawałnice i dlatego o tym piszę, w
                      Srodku dnia nagła ulewa i nagle wymierają plaze i cały tłum skupiony na
                      nieiwelkim deptaku
                      • 0kowita Re: czy może byc coś piekniejszego na tej ziemi.. 01.08.05, 14:14
                        zuzanna6 napisała:

> hi hi hi, własnie to przezyłam, bo nadeszły nawałnice i dlatego o tym piszę,
                        w
                        > Srodku dnia nagła ulewa i nagle wymierają plaze i cały tłum skupiony na
                        > nieiwelkim deptaku

A są jeszcze na plaży te plecione, wiklinowe kosze ...... że tak sie głupio
                        zapytam ale lata nad polskim morzem nie byłam.
                        • lemek1 Re: czy może byc coś piekniejszego na tej ziemi.. 02.08.05, 01:40
                          0kowita napisała:

> A są jeszcze na plaży te plecione, wiklinowe kosze ...... że tak sie głupio
                          > zapytam ale lata nad polskim morzem nie byłam.

Okowito kosze takie byly w latach 50 -tych
                          i moze na poczatku 60-tych
                          wiem co pisze bo wychowalem sie 100 metrow od najatrakcyjniejszej polskiej plazy
                          masz dobra pamiec ,albo naogladalas sie starych pocztowek ;-)))
                          • 0kowita Re: czy może byc coś piekniejszego na tej ziemi.. 02.08.05, 18:26
                            lemek1 napisała:

>> Okowito kosze takie byly w latach 50 -tych
                            > i moze na poczatku 60-tych
                            > wiem co pisze bo wychowalem sie 100 metrow od najatrakcyjniejszej polskiej
                            plaz
                            > y
                            > masz dobra pamiec ,albo naogladalas sie starych pocztowek ;-)))

Musiały byc póżniej. Ja w latach 60 jeszcze nad morzem nie byłam a przecież
                            kosze dokładnie (hłehłe) pamiętam.
            • 0kowita Re: czy może byc coś piekniejszego na tej ziemi.. 01.08.05, 14:12
              ouimet napisał:

>?.Wiele razy wypoczywalem w roznych zakatkach
              > Meksyku/tez/ a

A ja co dzień wypoczywam w pokoju z widokiem na pagórki warzyckie i Liwocz.
              I kto tu komu powinien zazdrościc ?????
              kto bardziej powinien się przechwalac ????
              • zuzanna6 Re: czy może byc coś piekniejszego na tej ziemi.. 01.08.05, 18:04
                nie, koszy nie widziałam w Ustce, w Rowach, w Jarosławacu, w Dąbkach - tam
                bywałam tego lata. Myśle, ze kosze wyszły z mody bo wielkie, ciężkie a tylko
                posiedziec w nich mozna. teraz przed wiatrem modne parawany, przed słoncem
                parasole, małe dzieci w małych namiocikach, wygodniejsi leżą na leżaczkach
                • 0kowita Re: czy może byc coś piekniejszego na tej ziemi.. 01.08.05, 20:00
                  ech.... szkoda.
                  Pamiętam te niesmiałe pocałunki w koszach.... kiedyż to było (((
                  • zuzanna6 Re: czy może byc coś piekniejszego na tej ziemi.. 01.08.05, 20:05
                    he he he, no
                    • 0kowita Re: czy może byc coś piekniejszego na tej ziemi.. 01.08.05, 20:15
                      no nie tak.... "he,he"
                      Potrzeba bliskości drugiego człowieka to coś wiecej niż potrzeba jedzenia czy
                      oddychania...
                      Mozna bez niej egzytowac ale tylko.... egzystowac.

A co to w ogóle oznacza to słowo "egzystencja" ???
                      • zuzanna6 Re: czy może byc coś piekniejszego na tej ziemi.. 01.08.05, 20:51
                        a moze byc albo nie byc, oto jest pytanie

a te moje he he he, to okrzyk radości - czyli popieram, popieram, tez mam miłe
                        wspomnienia

wiesz, ze pierwszy raz całowałm sie w nocy nad morzem własnie, ale nie w koszu,
                        wielbiciel był tak wysoki, ze postawił mnie na kołku falochronu hi hi hi
                        • 0kowita Re: czy może byc coś piekniejszego na tej ziemi.. 02.08.05, 18:28
                          O kurcze... jakie fajne wspomnienie. Aż mi się gemba zaśmiała i może nawet się
                          ździebko wzruszyłam...
                          • ouimet Re: czy może byc coś piekniejszego na tej ziemi.. 03.08.05, 01:32
                            kosze byly jeszcze w 83-cim.Rewal,Puck,Jastarnia...
                            Pozniej nie...potrzebowalem.
                            • zuzanna6 Re: czy może byc coś piekniejszego na tej ziemi.. 03.08.05, 13:00
                              hi hi hi, no tak, rozumiem
                            • zuzanna6 Re: czy może byc coś piekniejszego na tej ziemi.. 03.08.05, 13:02
                              wiecie, co jeszcze lubię latem, te piwne ogródki, na uboczu miasta, gra
                              człowiek - orkiestra, mozna pójść z całą ekipą, piwko wypić i nawet potańczyc w
                              świetle zachodzącego słońca, lubie czasami tak spontanicznie oderwac sie od
                              rzeczywistości
                              • 0kowita Re: czy może byc coś piekniejszego na tej ziemi.. 03.08.05, 17:28
                                O tak... ogródki piwne to też to co lubię.
                                Wolno pic piwko i patrzec .... tańczyc już niekoniecznie.
                                • zuzanna6 Re: czy może byc coś piekniejszego na tej ziemi.. 03.08.05, 20:12
                                  hi hi hi, a ja uwilebiam poszalec w tańcu
                                  • 0kowita Re: czy może byc coś piekniejszego na tej ziemi.. 03.08.05, 20:29
                                    no może......... hmm gdyby tak w przytulangu otrzec się o jaki twardy zarost;)
                                    • zuzanna6 Re: czy może byc coś piekniejszego na tej ziemi.. 03.08.05, 22:13
                                      w przytulanych odpoczywam, hi hi hi, ale jak tylko mozna rozluznic węzły, jak
                                      tylko dyskotekowo zagrają to szaleję, jak głupia szaleję i uwielbiam to
                                    • ouimet Re: czy może byc coś piekniejszego na tej ziemi.. 04.08.05, 03:00
                                      0kowita napisała:

> no może......... hmm gdyby tak w przytulangu otrzec się o jaki twardy zarost;)

a znasz to?
                                      cholera.kazdy sie moze pomylic!
                                      Tak mowil jez zlazac ze szczotki ryzowej...
                                      • ellenai Re: czy może byc coś piekniejszego na tej ziemi.. 04.08.05, 03:13
                                        ouimet e musisz byc bardziej romantyczny,toporny dowcip tu nie pasuje,cmok
                                        • zuzanna6 Re: czy może byc coś piekniejszego na tej ziemi.. 04.08.05, 10:28
                                          o proszę, jak nam się dziewczynki rozmarzyły...zachód słońca, taniec,
                                          przytulanko, ech...niech zyje lato i letnia miłość
                            • zuzanna6 Re: czy może byc coś piekniejszego na tej ziemi.. 09.08.05, 21:19
                              a czy moze byc coś piekniejszego jak spakowac walizkę i pojechac na kraj
                              świata, by wiatr warkocze mi zaplatał i rozplatał, jutro jade noca zbierać
                              lesne piki i bywac tam, gdzie rodziły sie muzyki...zatęsknię za wami, ale wrócę
                              • 0kowita Re: czy może byc coś piekniejszego na tej ziemi.. 09.08.05, 21:23
                                Niech Ci słoneczko świeci tam gdzie będziesz :))))
                              • ouimet Re: czy może byc coś piekniejszego na tej ziemi.. 11.08.05, 04:02
                                zuzanna6 napisała:

> a czy moze byc coś piekniejszego jak spakowac walizkę i pojechac na kraj
                                > świata, by wiatr warkocze mi zaplatał i rozplatał, jutro jade noca zbierać
                                > lesne piki i bywac tam, gdzie rodziły sie muzyki...zatęsknię za wami, ale wrócę

Kochany Mareczek...Alez cudowne bywaly tutaj imprezy...po IMPREZACH oficjalnych...
    • zuzanna6 Re: czy może byc coś piekniejszego na tej ziemi.. 04.08.05, 10:29
      bo pewnie jesienią trzeba bedzie wrócic do starych kłótni hi hi hi
      • zuzanna6 Re: czy może byc coś piekniejszego na tej ziemi.. 07.08.05, 10:48
        coś piekniejszego jak leniwy, niedzielny poranek...kawa, swiat wyciszony i nic
        nie muszę, chociaz przy tej kawie, zyczę wszystkim udanej niedzieli i
        mozliwości zatrzymania sie na chwilę
        • zuzanna6 Re: czy może byc coś piekniejszego na tej ziemi.. 07.08.05, 22:24
          pieknie by było teraz być w Kazimierzu nad Wisłą, jak mogłam przegapic taki
          wyjazd, kurde, moze za rok lepiej się zorganizuję

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka