Dodaj do ulubionych

Sala na wesele- gdzie??

17.10.06, 11:00
Szukam sali na wesele min. 100 osób.
Podajcie lokale w sączu i okolicach bo juz kompletnie się pogóbiłam.
Planowany termin to 2008 rok, ale teraz juz pasuje zamawiac bo za miesiac dwa
może być trudno z tego co wiem.
Pomózcie mi proszę, gdzie jest w miarę tanio i dobrze,a przede wszytkim gdzie
są jakieś takie duże sale? Wiem że na Witosa sa trzy domy weselne, ale gdzie
jeszcze??
Dajcie propozycje, gdzie Wy mieliście wesela, może sie to sprzydac nie tylko
mi, bo na necie trudno cokolwiek znaleść.

Pozdrawiam

Obserwuj wątek
    • justa-sz Re: Sala na wesele- gdzie?? 17.10.06, 11:17
      Ja miałam wesele w Piwnicznej jesli interesują cię sale własnie tam to chetnie
      napiszę - bo za nim znalazłam tą jedną najlepszą zwiedziłam wszystkie mozliwe i
      mam swoje zdanie na ten temat ;)
      • majak_m Re: Sala na wesele- gdzie?? 17.10.06, 14:38
        Z wlasnym weselem jeszcze poczekam, ale z z tych na ktorych bylem, to polecam
        salę w Orbisie. Choc, wesele, na ktorym tam bylem bylo na 80 osob, jednak mysle,
        ze spokojnie setke zmiesci ta sala. Tylko kwestia cenowa. Nie wiem ile sobie
        zycza. Aha i obsluga pierwsza klasa.
        Odradzam "Alfe" w Wieloglowach. Dosc popularny lokal weselny. Bylem tam na 2
        weselach, gdzie liczba gosci oscylowala wokol setki. Duzym minusem tego lokalu
        jest to, ze ma wlasciwie 2 pomieszczenia do "siedzenia i picia", przez co nie
        wszyscy moga byc zadowoleni (zwlaszcza Ci siedzacy od baru). I obsluga...
        srednio mi przypadla do gustu. Gdy "Ci" z glownej sali juz tanczyli, mysmy
        dopiero dostali zarlo... ech :(
        • bebek3 Re: Sala na wesele- gdzie?? 17.10.06, 18:06
          A więc tak dziś objechaliśmy chyba (albo prawie) wszytkie imprezownie w sączu.
          Mogę po krótce napisać co gdzie i za ile, ale proszę podpowiedzcie mi jescze
          dzie z tych miejsc jest najlepiej

Kaprys (Chełmiec)- cena za jeden dziej 105 zł/os, za dwa dni 120/os. Przedpłata
          1000zł. Wystrój pierwsza klasa. Tylko sala na 120 osób a jak będzie 100 to
          zginie w tym moim zdaniem. Pozatym oferują wszytko prócz alkoholu i orkiestry.
          WWiem że ludzie są zadowoleni co tam maja wesela. Sama nie wiem czy jest sens
          az tyle przepłacać :/

Jędruś(Jędruś) sala pierwsza klasa. Nie udałą nam się złapaś właściciela, ale
          wiem ze tam jest fajnie

Lotos (Wielogłowy) - piekny krajobraz, ztym że ułożenie gości do kitu. Na 100
          osób idealne ale tak jak mówię ułozenie takie sobie pomieszczeń w środku. 90/os
          za jeden dzień, 120/os za dwa dni, przedpłata 500

Alfa -Taka sobie, byłam tam dwa razy na weselach i średnio mi się podobało, bo
          ciasno i faktycznie dla tych co koło baru siedzą to głupio. 95/os za jeden
          dzień, 120/os za dwa dni, przedpłata 500

Fotoclub (Wielogłowy)- nowy, nie udałao nam się złapać właścicielki

Zgrzyt - mają dwie sale weselne, jedna na 120 osób, druga na 150 osób, ale ceny
          za to sobie wywindowali nieźle bo 110/os za jeden dzień, 160/os za dwa dni.
          Wystrój ładny.

Zajazd sądecki- odpada, ni ebyliśmy tam i ne pójdziemy
          to samo tyczy sie panoramy i orbisu
          Pozatym odpadają jeszcze max, ganga i rocko.

Byliśmy jeszcze w nawojowej ale niestety do tego domu weselnego zbyt trudno
          trafić.

Co nam jesczez zostało w sączu i okolicach??

Piwniczna za daleko.
          Zastanawiamy się mocno nad tym Lotosem...był tam już ktoś z was?

• skorupeczka77 Re: Sala na wesele- gdzie?? 18.10.06, 07:57
            Ja miałam w Panoramie - ceny są dość duże, ale obsługa pierwsza klasa.
            Moja siostra - w ośrodku w Cieniawie. Było ok. 80 osób, ale i więcej też by się
            zmieściło, było bardzo fajnie, elegancko, ceny w zależności od menu (co sobie
            wymyślicie). Mogę polecić. Pamiętaj, że zawsze lepiej jest za dużo miejsca niż
            za mało. Byłam kiedyś na weselu w Gandze, gdzie wszyscy siedzieli jak śledzie i
            miejsca do tańczenia też nie było dużo na tyle osób.
            • ikarinka Re: Sala na wesele- gdzie?? 12.12.07, 22:56
              Ja jestem zainteresowana Panoramą,piszesz że ceny wysokie,a mogłabyś
              podać,chociaż w przybliżeniu?Planuje wesele na około 70-80
              osób.Dzięki!
              • anka.kh Re: Sala na wesele- gdzie?? 17.12.07, 13:48
                Uczestniczyliśmy w różnych uroczystościach rodzinnych organizowanych w
                Panoramie, dodatkowo z Panoramy wynajęty był catering na poprawiny znajomych.
                Dwie znajome pary miały tam wesela - wszyscy jesteśmy zadowoleni. Profesjonalna
                i miła obsługa, dobre, ciekawe potrawy. Cena orientacyjna na rok 2008 >150zł bez
                alkoholu i ciast.
                Polecam też Orbis, gdzie wesele miała moja siostra! Świetnie przygotowane
                jedzenie, potrawy serwowane jednocześnie dla wszystkich, kulturalni kelnerzy.
                Jedzenie serwowane indywidualnie a nie w misach czy wazach na stoły. Niestety
                nie znam obowiązującej ceny!
                Polecam obydwa lokale. W cenie apartament dla nowożeńców!
              • anka.kh Re: Sala na wesele- gdzie?? 17.12.07, 13:53
                Sprostowanie co do ceny! Oczywiście wszystko zależy od menu jakie sobie
                wybierzesz lub zażyczysz, i dlatego cena może być wyższa lub niższa. Znajomi,
                którzy organizowali wesele w sierpniu płacili np 135zł + alkohol.
                Z resztą ta zależność obowiązuje w każdym lokalu!
                • ikarinka Re: Sala na wesele- gdzie?? 26.12.07, 13:48
                  Dziękuje za informacje!Szkoda jednak,że trzeba się martwić o
                  ciasta,wolałabym żeby wszystko było załatwiane na miejscu.A w tym
                  przypadku to trzeba ciasta alkohol i oprawe muzyczną załatwiać!A
                  może Panorama ma do zaoferowania współprace z jakąś orkiestrą?
                  • anka.kh Re: Sala na wesele- gdzie?? 02.01.08, 12:41
                    Z tego co wiem, to Panorama ma znajomą kapelę, która grywa na weselach i innych
                    uroczystościach organizowanych w restauracji!
          • doda2004 Re: Sala na wesele- gdzie?? 27.10.06, 21:37
            ja osobiście robiłam wesele w szkole, było super, zgrzyt ci nie polecam,
            kumpela była tam tydzień temu na weselu, nie dość że wymarzli, barszczyk z
            torebki dostali a ogólnie to jedzenie do kitu było, moja kumpela była niedawno
            w nowo otwartej sali w trzetrzewinie, wiem że okolica nie ciekawa ale podobno
            lokal bardzo fajny i niedrogi.
            • bebek3 Re: Sala na wesele- gdzie?? 11.11.06, 17:33
              Piszcie jeszce coś o tych salach, bo już mi czas zamawiać, a mamy dalej mętlik
              w głowie.
              Miał ktos w Cieniawie w Ośrodku?
          • danao00 Re: Sala na wesele- gdzie?? 18.06.08, 09:58
            Czy masz do któregoś z tych domów weselnych numer telefonu?
    • isbel Re: Sala na wesele- gdzie?? 30.11.06, 13:24
      Hej ja właśnie mam zaćmienia jak nazywał się lokal gdzie miałam wesele ale to
      poza sączem wić pewnie cię nie zainteresuje. Natomiast bardzo mi sie podobało w
      Chełmcu - nazwy oczywiście nie pamiętam ale jak skręcisz w lewo za torami na
      Świniarsko to za chwile po lewej masz ten lokal.
    • hihul Re: Sala na wesele- gdzie?? 15.12.06, 10:03
      ja mam właśnie zarezerwowaną salę w Cieniawej. słyszałam różne uwagi na temat
      tego ośrodka , podobno porcje nie są zbyt duże, koszt jednej osoby ok.120 -w
      zależności od menu.... mi odpowiada akurat to ze jest tam dużo pokoi .. a ja
      będe miałą duzo gości , którzy będą nocować. Dla mnie też atutem jest samo
      połóżenie ośrodka, to że jest na uboczu, ładnie połóżony i że teran jest
      zamknięty... i mozna spokojnie wyjść z lokalu na paierosa.. czy aby
      pospacerować. A nie jak w innych lokalach - wychodzi się prosto na ulicę.
      Boję się trochę tego ze porcje na 1 osobę będą za małe.. ale o tym będę
      rozmawiała jeszcze z kierowniczką ośrodka... zobaczymy co ona powie...

pozdrawiam... jesli będziecie mieli jakieś uwagi .. doświadczenia dotyczące
      tego lokalu .. też prosze o info..:)
      • isbel Re: Sala na wesele- gdzie?? 16.12.06, 11:29
        No właśnie mi przypomniałeś. Ośrodek w którym mieliśmy wesele to Cieniawa.
        Uwaga mam następujące:
        -porcje i cała reszta jest ok (koniecznie zamów tort u nich z fajerwerkami
        fajny bajer goście do dziś wspominają)
        -rzeczy do których trzeba się przyczepić
        pilnuj ilości wydanym porcji bo u nas obsługa wyniosła 3/4 potraw które zostały
        na następny dzień np. dostaliśmy 10l barszczu i 15 krokietów (reszta się
        rozpłynęła)dodam że właścicielka przeprosiła przywiozła nam na poprawiny świeże
        jedzonko i opuściła z ceny za tę aferę)
        -no i klima lubią wyłączać w trakcie ale jak zwrócisz uwagę parę razy to będzie
        ok.

• hihul Re: Sala na wesele- gdzie?? 17.12.06, 11:16

ale co do pilnowania obsługi to ciężko pannie młodej pilnować ile porcji
          zostało wydanych....? my chcemy zeby obsługa roznosiła jeszcze alkohol...
    • przemo108 Re: Sala na wesele- gdzie?? 15.12.06, 12:33
      Polecam "MAX" na ulicy Grunwaldzkiej byłem tam na trzech weselach -w tym
      swojego brata 21.10-i naprawdę polecam to miejsce; można wynająć dodatkowo
      pokoje, jest kilka pomieszczeń,barek,świetna obsługa i w ogóle....,po prostu
      pojedż obejrzyj,wcześniej zarezerwuj koniecznie u właściciela;starszy grubasek w
      kapeluszu ,ksywka "sombrero".Pozdrawiam Przemek.
    • joasia84 Re: Sala na wesele- gdzie?? 09.01.07, 16:46
      O Jędrusiu słyszałam same nie pochlebne opinie więc nie wiem. Jak nie chcesz
      wydać kupę kasy to poprostu radzę wynająć samą salę i zamówić catering albo
      kucharkę wychodzi o 30 do 50% taniej.
    • krater-g Re: Sala na wesele- gdzie?? 26.12.07, 14:11
      Witam.
      Zdecydowanie polecam Ośrodek w Cieniawie.
      Gralismy tam i uważam, że tak ceny przystepne, jak również atmosfera fantastyczna.
      Pozdrawiam
      Mieczysław i KRATER.
      www.krater.cba.pl
    • ikarinka Re: Sala na wesele- gdzie?? 23.04.08, 23:18
      A co sądzicie o przyjęciu weselnym w Zajeździe?
      • anna.kh Re: Sala na wesele- gdzie?? 24.04.08, 14:13
        Jak dla mnie za buro i ciemno! Sala ma nieciekawe ułożenie.
        • anna.kh Re: Sala na wesele- gdzie?? 24.04.08, 14:16
          A kiedy planujesz wesele?
          Pytałaś już o salę w zeszłym roku - z tego co pamiętam, i jeszcze jej nie masz?

• ikarinka Re: Sala na wesele- gdzie?? 25.04.08, 09:14
            Tak, faktycznie rozglądałam się za salą już w zeszłym roku,ale
            termin ślubu wyznaczyliśmy niedawno na grudzień br.Panorama niestety
            jest oblegana,a szkoda,bo bardzo mi się tam podoba.Biorę pod uwage
            Zajazd,bo w zimowej sceneri i ze świąteczną dekoracją ten lokal ma
            swój urok,ale ciekawi mnie zdanie innych za co bardzo
            dziękuje.Pisałaś o złym rozkładzie sali a mnie właśnie w Zajeździe
            podoba się to że stoły są ułożone w podkowe i goście bawią się na
            środku-mam na myśli górną sale.
            • anna.kh Re: Sala na wesele- gdzie?? 25.04.08, 10:42
              Sprawdź sobie jeszcze Motel nad Łubinką www.sukcesns.com/ będę się tutaj
              bawić na weselu pod koniec maja, więc mogę zdać relację

Przed wjazdem do rynku NS, po lewej stronie mostu otworzyli też lokal, w którym
              mają odbywać się wesele. Z zewnątrz wygląda interesująco.

Pięknie jest w Rytrze www.rytro.com.pl/content.php?page=imprezy

• ikarinka Re: Sala na wesele- gdzie?? 25.04.08, 12:28
                Sprawdziłam chyba wszystkie lokale w N.S,w tym motel nad łubinką-
                termin zająty,a przy Kamienicy w nowej Gospodzie jest fajnie,ale to
                nowy lokal i tak naprawde nie ma jeszcze swojego klimatu i duszy a
                przede wszystkim doświadczenia w organizowaniu imprez.W okolicach
                N.S jest sporo lokali ale my musimy się ograniczyć na terenie miasta.
                • danao00 Re: Sala na wesele- gdzie?? 17.06.08, 16:45
                  Czy Ktoś zna numer do domu weselnego w Chełmcu - Kaprys. No i wogóle powiedzcie
                  mi gdzie szukałyście tych lokali na wesele, bo ja na internecie nic znajść nie
                  mogę. Proszę o pomoc!!!
                  • ikarinka Re: Sala na wesele- gdzie?? 17.06.08, 17:34
                    Zaprzęgłam się przed kierownice i jeździłam od lokalu do lokalu!Na
                    szczęscie miałam ułatwione zadanie bo interesował mnie lokal na
                    terenie Sącza a nie w okolicach.:)Powodzenia!
                  • anka.kh Re: Sala na wesele- gdzie?? 18.06.08, 13:50
                    Na necie mało co znajdziesz jeśli chodzi o Sącz. Szybciej zasięgniesz wiedzy u
                    osób które coś słyszały lub gdzieś były.

Najbardziej znane to:
                    Orbis - moja siostra miała tutaj wesele. Było bardzo elegancko, bardzo dobre
                    jedzenie i organizacja. Profesjonalni kelnerzy.

Panorama - ceny podstawowa 140zł.

Zgrzyt - różne opinie, i pozytywne i negatywne.

Motel nad Łubinką - byłam tam na weselu. Dosyć dobre jedzenie, bardzo ładne
                    dekoracje. Z tego co wiem, to znajomi zapłacili od osoby 140zł, ale jedzenia
                    było bardzo dużo.

Poszukaj tutaj www.wesela.cba.pl/restauracje.htm
                    • nasenna Re: Sala na wesele- gdzie?? 01.07.08, 23:53
                      Ja nie robiłam weselea tylko obiad i Panorama spisała się na medal.
                      Fajne wesele koleżanki było w Rytrze - w tej części weselnej koło
                      Perły Południa. Bardzo klimatycznie.
                    • marbar58 Re: Sala na wesele- gdzie?? 13.08.08, 00:17
                      My mamay zamowione wesele w motelu Sukces nad łubinką.jestem
                      osobiscie troche przerazona,bo slyszałam,ze tam jest nie zabardzo i
                      zjedzeniem i obsługą.Jest nawet zakaz wstepu do kuchni dla rodziców
                      panstwa młodych i nie wydaja nawet pół jedzenia które jest
                      zamówione,a nie mówiąc o tym co pozosteje po weselu -nic nie mozna
                      zabrac sobie do domu chociaz jest zapłacone z góry.Błagam napiszcie
                      mi czy to prawda bo chyba zwarjuje jak tak
                      bedzie.Pozdrawian /motylek/
                    • madzia.bp Re: Sala na wesele- gdzie?? 13.08.08, 09:51
                      Do anka.kh

Zdecydowaliśmy się na wesele w Motelu nad Łubinką i termin zbliża się już
                      wielkimi krokami a tymczasem zaczynają do nas dochodzić same egatywne opinie o
                      tej sali - głównie, że na wszystkim oszukują, nie dbają o sprzątanie ze stołów i
                      wymianę czystych naczyń i że z kuchni w niewyjaśnionych okolicznościach znika
                      jedzenie i alkohol, słyszałaś coś o tym? Jakie były Twoje wrażenia jako gościa
                      na tym weselu ?
                      • anka.kh Re: Sala na wesele- gdzie?? 13.08.08, 13:19
                        Co do oszukiwania, i znikającego jedzenia i alkoholu z kuchni nie wypowiadam
                        się, bo nic na ten temat nie słyszałam. Poza tym styczność z tym miejscem miałam
                        tylko na kilka godzin podczas wesela znajomych, i więcej się nie interesowałam!

Może trochę więcej na temat moich wrażeń:
                        - z tego co wiem orkiestra (spoza Sącza) miała grać na sali, gdzie podawane jest
                        jedzenie, ale po przyjeździe Młodych do lokalu okazało się, że orkiestra
                        przeniesiona jest do tej drugiej sali, po której schodzi się po schodkach (na
                        prawo od wejścia na salę główną). Ostatecznie był to chyba dobry ruch, bo przy
                        ok 150 osobach na sali głównej nie byłoby miejsca na tańce, a dodatkowo byłoby
                        bardzo duszno!

Obsługa była sprawna... czasami zdarzało 'rzucić' sztucami na stół, ale wierzę,
                        że to ze zmęczenia, zabiegania, itp.

Co do jedzenia... tak jak pisałam smaczne! Nie wiem jak będzie u Was, my byliśmy
                        przejedzeni.
                        Ciasta i tort z zewnątrz.

Sala pięknie udekorowana na zielono i pomarańczowo, świecące się lampki na
                        lustrach, organtyna, pokrowce na krzesła.

Ważne - trzeba dopilnować toalety! Są ogólnie czyste, ale trzeba sprawdzać czy
                        oby na pewno jest papier i nic nie leży na podłodze!!

Wiem, że można wynająć pokoje dla wcześnie idących spać gości.

Kiedy macie ślub?
                        • madzia.bp Re: Sala na wesele- gdzie?? 14.08.08, 13:39
                          Dzięki za tak szybką odpowiedź :) Bardzo nas uspokoiłaś i jesteśmy dobrej myśli.
                          Nie bardzo wiedzieliśmy czy ufać tym niepochlebym opiniom, które do nas docierały.
    • alcudia33 Re: Sala na wesele- gdzie?? 14.08.08, 11:19
      Czy ktoś ma zdanie na temat wesel organizowanych w Karczmie nad potokiem w Rytrze?
    • asik3008 Re: Sala na wesele- gdzie?? 15.09.08, 10:21

Witam, jeśli chodzi o salę na wesele i samą rganizację to wszystkim
      odradzam, omijajcie z daleka przy ul.Witosa firme "Agat". Byłam tam
      na weselu, sala przytłaczajaca, ponura w suterynach, a na pietrze
      mieszkaja wlaściciele, którzy w trakcie wesela wynosili posiłki z
      kuchni i urzadzili sobie imprezę w trakcie trwania wesela.
      Były tez tam poprawiny, gdzie sie pózniej okazało brakło jedzenia.
      Jedynym plusem na tym weselu była orkiestra, grali rewelacyjnie.

Jeśli ktoś z Was ma troche wolnego czasu to niech wynajmnie tylko
      salę, a przygotowanie posiłków niech powierzy profesjonalnym
      kucharkom to wychodzi duzo taniej.

Służę radą, również mogę pomóc w przygotowaniach.
      Coś słyszałam pozytywnego na temat jakiegos lokalu w Kamienicy.

pozdrawiam asik
      • ania84d Re: Sala na wesele- gdzie?? 17.09.08, 15:40
        Czy ktoś moze polecic sale ale bez cateringu?Chodzi mi o wynajecie
        samej sali w Nowym Sączu lub okolicach na okło 100 osób moga byc
        remizy tylko chciałabym poznac jakies opinie i ewentualnie nr
        telofonów:)
      • harnas_ns Re: Sala na wesele- gdzie?? 21.03.11, 14:38
        "AGAT" Nowy Sącz ul. Witosa . Zdecydowanie odradzam !!!! Bród ,nieład, zapach stęchlizny ,toalety nie remontowane chyba z 20 lat, sala w piwnicy domu w którym na piętrze mieszka rodzina . Grałem tam jako Dj na 18 w marcu 2011 r . O godzinie 21 kilka razy przychodziła (kierowniczka) która narzekała że muzyka jest za głośno i na górze nie mogą spać . . . Muzyka grała tak że wszystkim się podobało a po kilkukrotnej interwencji (kierowniczki) musiałem ściszyć do może 1/4 możliwości sprzętu tak że ludzie mieli do mnie wielkie pretensję że jest za cicho !!. Lokal w marcu nie ogrzany . Uczestnikom imprezy było ciągle zimno . Jedzenie na bardzo niskim poziomie . A w dodatku jak rozkładałem sprzęt przed imprezom obgadali tak drastycznie osoby dla których grałem że aż byłem w szoku jak taki lokal może funkcjonować . . . i to wcale za niemałe pieniądze . Przed lokalem walają się stare opony , piecyki ogólnie złomy (tylko po co?) . Odradzam zdecydowanie !!
    • douglasmclloyd Tylko w Paryżu! 17.09.08, 23:37
      Tam są najlepsze sale.
      • agata86123 Re: Tylko w Paryżu! 06.11.08, 11:31
        A ja ostatnio miałam wesele w restauracji metro w starym sączu. jest to nowo
        otwarta restauracja i początkowo bałam się robić tam wesele, ale teraz nie
        załuje a wręcz jestem zachwycona.lokal piękny, jedzenie było super i
        duzo,obsługa też fajna.

A polecam też orbis moja kuzynka miała tam wesele i było super.
        • 84asiek zgrzyt 06.11.08, 11:50
          hej widze ze tu rozmowy się toczą na temat sam My mamy zarezerwowany
          termin w zgrzycie (1,5 roku przed data) i czytałam ze sa pozytywne i
          negatywne strony tego lokalu jak ktoś by mógł dokłdnie sprecyzowac
          jakie to bym była wdzieczna Lepiej być przygotowana,by nie byc
          zaskoczona
          Pozdrawiam
    • erra66 Motel Sukces nad Łubinką?? 07.04.09, 18:01
      Czy ktoś z osób organizujących tam swoje wesele może się
      wypowiedzieć na temat restauracji/motelu Sukces
      nad Łubinką??? Dokładnie chodzi mi o to czy jedzenie jest smaczne i
      obsługa miła, ponieważ słyszałam wiele złych rzeczy na ich temat i
      chciałabym dowiedzieć się czy to prawda???
      • elp1 Re: Motel Sukces nad Łubinką?? 08.04.09, 23:02
        czy nie lepiej sprawdzić osobiście?
      • nsa1 Re: Motel Sukces nad Łubinką?? 23.04.09, 21:04
        Niech cie bóg szczerze od tego lokalu, gazet nie czytasz co tam za numery
        odchodzą?,iły.
        Znam panne młodą co na własnym ślubie płakała................
        a jeśli chodżi o jedzenie to z mikrofali tam odgrzewają,)
        smacznego.
        Ja osobiście straciłem zaliczke, i jestem teraz z tego zadowolony,że odpuściłem
        sobie lokal.
        Pozdrawiam.
      • wiewiorams Re: Motel Sukces nad Łubinką?? 16.08.09, 23:02
        Byłam w Sukcesie na weselu w sierpniu 2008. Jedzenie w miarę dobre, ale obsługa
        niestety fatalna. Jak już wcześniej ktoś wspomniał talerze i sztućce są
        nierzadko rzucane na stół i przy okazji zdarza im się szturchnąć gościa,
        oczywiście bez żadnego "przepraszam" czy coś w tym stylu. Bardzo młoda obsługa,
        ale zero profesjonalizmu, nawet uśmiechem nie nadrabiali. Za to wystrój bardzo
        ładny:) Ale ogólnie to odradzam.

Natomiast bardzo polecam Kaprys w Chełmcu. Budynek z zewnątrz może nie jest
        jakiś wybajerzony, za to bardzo elegancki, czysty, obsługa pierwsza klasa! I
        chyba jedynym minusem jest to że salę trzeba rezerwować minimum 1,5- 2 lata
        wcześniej. Ale sam ten fakt mówi o Kaprysie wszystko:)

pozdrawiam
        • kasiczka_1 Re: Motel Sukces nad Łubinką?? 18.12.09, 21:04
          hejka.
          Wlasnie zarezerwowalam ten lokal na moje wesele ( niestety przed przeczytaniem Waszych info), jestem zdesperowana, czy naprawde nie ma nikt dobrej opinie o tym motelu? Radzicie zrezygnowac i szukac czegos innego?? pozdrawiam i czekam na info
          • ewelina_ns Re: Motel Sukces nad Łubinką?? 19.01.10, 15:02
            Miałam w listopadzie wesele w Motelu nad Łubinką, jestem pod wielkim
            wrażeniem. Jedzenia jest bardzo dużo i smaczne, obsługa młoda ale
            profesjonalna. Wystrój sali olśniewający, pozostało dużo jedzenia
            które zostało nam wydane i perfekt zapakowane. Noclegi dla 20 gosci
            weselnych gratis. Wszyscy doskonale się bawili i wyszli zadowoleni.
            Polecam ten lokal.
            • bronka980 Re: Motel Sukces nad Łubinką?? 20.03.10, 16:06
              pod wielkim wrażeniem czego przepraszam bardzo?! autoreklama i tyle jak mniemam. byłem tam właśnie, jeden jedyny raz na weselu znajomej i nigdy więcej moja stopa tam nie postanie! jedzenie było naprawdę... średnie to mało powiedzanie(a każdy wie że sukces wesela zależy od tego w głównej mierze) i tak jakoś "nadziubdziane" na talerzach. obsługa naprawdę kiepska, zupełna amatorszczyzna. a ostrzegałem tą znajomą bo również jak ktoś wyżej wspominal słyszałem o tym jakie tam akcje odchodzą. ten motel to jedna wielka porażka dlatego ostrzegam poszukajcie kogoś kto się na tym zna a ten "lokal" sobie darujcie. za 3 lata też planujemy wesele i trzeba poszukać czegoś konkretnego żeby się nie przejechać jak znajoma :)

• spik11 Re: Motel Sukces nad Łubinką?? 22.06.10, 11:52
                Czy znajdę chociaz jedna pozytywną opinię o tym lokalu? Mam miec tam
                wesele i trochę się zdenerwowałam jak przeczytałam Wasze komentarze:(
                • spik11 Re: Motel Sukces nad Łubinką?? 28.08.10, 11:18
                  Ja juz jestem po i mogę z czystym sumieniem polecić motel na Łubinką
                  (obecna nazwa Platinum). Jedzenie, obsługa i przede wszystkim
                  wystrój jest rewelacyjny.
    • aelitka1 Re: Sala na wesele- gdzie?? 01.06.09, 07:43
      pozwalam sobie wkleić mojego posta z innego forum ;)
      może komuś się przyda..

no i byłam w cieniawie obejrzeć, napisze co nieco, może komuś się przyda...

pani bardzo konkretna i zorganizowana, sprawia dobre wrażenie. szukamy sali na
      200 osób i okazało się, że bez problemu, nawet i 300 by weszło - ale to na 2
      poziomach. na górnej sali do 150, na dolnej - powyżej, 200 wejdzie. cena,
      wiadomo, zależy od menu, od 120 zł. wystrój ok, nie waliło po oczach balonikami
      itp, więc jak dla mnie w porządku. super, że na zewnątrz tyle "atrakacji",
      zielono, ławeczki, można zrobić grilla. minusy...
      jako, że interesuje nas ta większa sala - na tym się skupiliśmy. górna jest ok,
      jasna, przestronna - chyba mogę polecić. nic tam nie jadłam więc o tym nic nie
      wiem :D
      a co do dolnej sali - sprawia wrażenie bardzo ciemnej. prawdę mówiąc, chyba nie
      ma tam za wiele okien (choć nie są to piwnice moim zdaniem... wybudowane ponad
      powierzchnią ziemi :D). może też nie były zapalone wszystkie światła - co nie
      zmienia faktu, że okna mogłyby być, w końcu przez pewną część wesela też jest
      dzień ;)
      i druga kwestia - nie ma możliwości usytuowania wszystkich na jednej sali. stoły
      są porozrzucane po całym poziomie. myśmy weszli tak jakby troszkę od tyłu, od
      stronu baru, czy też djki. na środku parkiet do tańczenia i obok tego w dwóch
      wnękach - stoły. dwa schodki do góry i mamy stół na jakieś 25 osób, to jest dla
      pary młodej - w takim wąskim korytarzu, tak jakby specjalnie dla tego stołu
      stworzonym :D po jednej stronie kolejne stoły, już na większą ilość ludzi, dwa
      rzędy chyba nawet. i najlepsze - po kilku schodach wchodzi się do korytarzyka
      gdzie są toalety, całkiem niezłe z tego co zdążyłam zauważyć, i do kolejnej
      sali, przez drzwi (także nie jest to otwarte do ludzi), gdzie zmieści się 30
      osób. trochę to skomplikowanie brzmi i niestety - tak też wygląda.

także ogólnie mam trochę mieszanie odczucia. z jednej strony super, bo otoczenie
      świetne. wystrój nieprzesadzony (choć ja ciągle liczę na to, że sami będziemy
      dekorować:) ), krzesła w miarę ok (na dole, bo drewniane w większej części. u
      góry srebrne;) jak dla mnie - koniecznie pokrowce;) ). tylko to porozrzucanie po
      salkach kijowe, no i wrażenie ogólnej ciemności.. mroku :D

a terminy.. w wakacje (lipiec, sierpień) w ogóle nie ma możliwośći, na 2010
      czerwiec zajęty, wrzesień wolny, i 2011 całe wolne. to nas interesowało.

czeka nas jeszcze trochę jeżdżenia, co gorsza nie wiem gdzie, bo takie domy to
      słabo się reklamują, ale mam nadzieję, że wkrótce coś znajdziemy ;)
    • kamissia_1 Re: Sala na wesele- gdzie?? 24.07.09, 18:45
      Słyszałam od znajomych że w Zajeżdzie Ostoya na Wiśniowieckiego w Nowym Sączu
      jest ładny lokal pyszne jedzenie a do tego bardzo miła obsługa godny polecenia.A
      moze jest ktoś kto słyszał jakieś opinie na temat tego lokalu??
      • mariola_ns Re: Sala na wesele- gdzie?? 09.01.10, 21:11
        z tego co ja słyszałam to mają tam tylko pokoje do wynajęcia, na dodatek w średnim standarcie. na parterze jest za to safir, ale jeśli chodzi o wesela to tak nie bardzo raczej :)

Osobiście bardzo gorąco polecam restaurację 4 Pory Roku przy Witosa!! byliśmy tam z mężem jakoś miesiąc temu na weselu - jedzenie przepyszne! (każdy posiłek starannie przygotowany) serwowane przez miłą i przede wszystkim bardzo profesjonalną obsługę! wybawilismy sie po wszystkie czasy do białego rana! :) wesele znajomych było na 60osób, ale lokal spokojnie pomieści do 90. impreza była naprawdę wyśmienita i wszyscy byliśmy zachwyceni. naprawdę polecamy ten lokal.
        Mariolka
        • ewelina_ns Re: Sala na wesele- gdzie?? 19.01.10, 14:46
          Miałam w listopedzie na weselu w Motelu nad Łubinką, jestem pod
          wielkim wrażeniem. Jedzenia jest bardzo dużo i smaczne, obługa młoda
          ale profesjonalna. Wystrój sali olśniewający, pozostało dużo
          jedzenia z wesela ktore zostało nam wydane i perfekt zapakowane.
          Goście weselni doskonale się bawili i wyszli bardzo zadowoleni.
          Gorąco polecam ten lokal.
    • martuskam Re: Sala na wesele- gdzie?? 12.03.10, 12:25
      Czy ktos miał wesele w Domu Weselnym Sevilla w Stadłach
      k/Podegrodzia? Jesli tak to czy warto, jaki wystrój sali, jakie
      jedzenie i obsługa.
      • lewela4 Re: Sala na wesele- gdzie?? 03.05.10, 21:11
        Witam.
        Ja również jestem ciekawa opini na temat Domu Weselnego Sevilla.
        Sala według mnie jest ok tylko co z catteringiem i obsługą?
        Jeżeli ktoś wie coś na ten temat to bardzo prosiłabym o rade czy
        warto tam zorganizowac wesele?
        • grav78 Re: Sala na wesele- gdzie?? 02.07.10, 08:30
          Witam
          Ja miałem tam wesele tzn. w Sevilli na początku czerwca. Wzięliśmy kompleksową
          obsługę. Jesteśmy bardzo zadowoleni. Dwie duże sale, jedna do zabawy, druga do
          siedzenia, dodatkowo duży taras. Jedzenie bardzo smaczne i dużo, nikt głodny nie
          wyjdzie. Kelnerzy mili, szybcy starają się zadowolić każdego gościa, trzeba
          pilnować swojego talerzyka, bo momentalnie sprzątają i dają nowy. Można dogadać
          się z właścicielem, żeby rozwoził gości. Gratisowo dostaliśmy jeszcze pokaz
          sztucznych ogni. Wszyscy bardzo się starają, żeby goście byli zadowoleni. We
          wrześniu i na sylwestra idziemy tam jako goście i już nie możemy się doczekać.
          POLECAM naprawdę wszystko na poziomie i ceny bardzo korzystne.
          • lewela4 Re: Sala na wesele- gdzie?? 22.08.10, 12:45
            Wielkie dzięki za informację.
            Pozdrawiam
    • rozalsky-1 Re: Sala na wesele- gdzie?? 22.03.10, 16:46
      tiny.pl/hgdgw
    • rafako_1983 Re: Sala na wesele- gdzie?? 27.03.10, 13:54
      witam..czy zna ktoś może zespół komfort z grybowa z p. Kazimierzem Motyką w
      składzie? grają na moim weselu ale nigdy uch nie słyszałem ponieważ jak oni to
      określili nie bawią się w płytki..proszę o komentarze
    • magdarita88 Re: Sala na wesele- gdzie?? 25.10.10, 23:29
      Chcę wyrazić swoją opinię na temat domu weselnego Kaprys w Chełmcu. Z czystym sumieniem mogę polecić to miejsce każdemu zainteresowanemu. Lokal jest nie tylko piękny, ale ma też wiele innych zalet np. szatnie, WC dla niepełnosprawnych, palarnię, pokoje noclegowe. Co najważniejsze właściciele są bardzo przyjaźni i otwarci na współpracę. Fachowa i miła obsługa. Pyszne jedzenie. Moja siostra miała tam wesele i wszyscy byliśmy zadowoleni. Jeden z najlepszych lokali w okolicy Nowego Sącza o czym świadczą chociażby odległe terminy. Jeśli planujecie ślub w porze wakacyjnej to ok. 2 lat wcześniej trzeba zrobić rezerwację. Zaliczka w wysokości 1000 zł i podpisują umowę. Polecam :)
    • elp1 Ciekawa jestem czy kiedyś się to zmieni, 26.10.10, 19:33
      czy na wieki wieków w taki typowy sposób będą organizowane wesela jak przez wieki wstecz.

Pełne stoły, orkiestra i zabawa. Oklepane konkursy z niewybrednym żartem, stereotypowe obyczaje z rzucaniem welonu i krawatu.

Kosztowne przyjęcia potupankowe i odfajkowane wesele na nową drogę młodej pary.

Czy ktoś uczestniczył w czymś innym niż zabawa taneczna z poczęstunkiem organizowanym z takiej okazji jak ślub?
    • aniaa_nia sala na wsb??? pliss 09.12.10, 15:50
      witam
      chciałam poznac opinie o sali weselnej na terenie wsb "żak" , więc jak macie jakieś opinie to bardzo proszę ......
    • michal_sacz Re: Sala na wesele- gdzie?? 01.08.11, 15:38
      Bardzo serdecznie wszystkim polecam Restaurację 4 Pory Roku w Nowym Sączu. Jeśli chodzi o organizację wesel - rewelacja: kuchnia, obsługa, podejście do klienta, wszystko na najwyższym fachowym poziomie. Byłem już kilka razy więc wiem co piszę! podaję link gdyby ktoś był zainteresowany tym miejscem:
      www.facebook.com/media/set/?set=a.248531921843608.82676.197840243579443&l=2e0f2ebf3d&type=1
      • martuskam Re: Sala na wesele- gdzie?? 21.09.11, 12:51
        Moje wrażenia ze ZGRZYTU, byłam tam na weselu w sierpniu , Pan Basiaga ( starszy) bardzo niesympatyczny i mający pretensje o wszystko( o to że dzieci zaglądają do stawki z rybkami, że dotykaja wody z fontanny- musi liczyć się z tym że dzieci sa ciekawe i je wszystko interesuje, jeśli chcą mieć spokój niech zlikwidują to bajorko i po problemie) jedzenie smaczne, moja największa uwaga to taka,że zastrzegli,że wesele ma się skończyć o 5 rano oraz to że na drugi dzień - byłam w szoku sałatki z pierwszego dnia - chociaż mogli wymieszać żeby nie było widać ze to z poprzedniego dnia oraz wędlina też z pierwszego dnia- była powysychana na brzegach i zwiędnięta dekoracja. Sala ładna ale uczucia ogólnie bardzo mieszane.
        Polecam w ciemno ALFA II w Wielogłowach , robią wszystko żeby zadowolić gosći, Pan opiekujący się obiektem jak widział że jakieś dziecko podsypia na stołku zaraz wołał matkę i prowadził do pokoju, matki z małymi dziećmi w spokoju i ciszy mogą przebrać i nakarmić swoje pociechy w specjalnym pomieszczeniu, nie ma problemu z wynoszeniem picia i jedzenia na zewnatrz- jest nawet przygotowany stól z ławami, dzieci mają dużo przestrzeni do biegania, są huśtawki.Naprawdę POLECAM
        • dunajec1 Re: Sala na wesele- gdzie?? 22.09.11, 05:12
          "..nie bede sie zenil bede zyl na wiare
          co mom dac od slubu to dom na ofiare"

Tak ze nie interesuja mnie sale weselne.
          • aga8706 Re: Sala na wesele- gdzie?? 13.10.11, 19:11
            witam,
            odstąpię termin w sali weselnej Dworek pod Dębami na 13 października 2012. chętnych proszę o kontakt pod adresem email aga8706@wp.pl
            pozdrawiam
        • 55weronika Re: Sala na wesele- gdzie?? 01.03.12, 18:36
          Ja polecam salę weselną , która znajduje się ok 40 km od Warszawy :)
          Jest to namiot klimatyzowany :)Teren śliczny do dyspozycji gości:) Ceny są ok:)
          Jedzenie, obsługa wszystko idealne :):)
          www.oswkuklowka.pl/
          czasami warto dojechać troszkę do sali weselnej aby olśnić gości:) Zdjęcia nie oddają całego uroku sala jest prześliczna :)
          • 55weronika Re: Sala na wesele- gdzie?? 01.03.12, 18:51
            Wiem jak trudno jest znaleść salę , która zrobi super wrażanie na gościach Ja mieszkam w Warszawie i niestety musiałam dojechać na moją salę 40 km. Ale warto było sala zrobiłanie samowite wrażenie na gościach Wszystko mogę z czystym sercem polecić od sali po obsługę po teren , sala jest cudowna bo jest to biały namiot -wszystko wygląda prześlicznie
            miejscowość to Kuklówka radziejowicka załączam link chociaż te zdjęcia są niczym w porwnaniu jak to wyglada w realu

www.oswkuklowka.pl/
    • hotelrobson00 Nowy Dom Weselny! Wolne Terminy 2012r! 13.02.12, 10:31
      PIĘKNY HOTEL 5 MIN OD NOWEGO SĄCZA!
      - ORGANIZUJEMY WESELA,KOMUNIE,IMPREZY INTEGRACYJNE!
      - NOWA SALA WESELNA!
      - WOLNE TERMINY NA CAŁY 2012 ROK!!!

!!!UWAGA!!!

NOCLEG DLA MŁODEJ PARY GRATIS!!!!!!

MOŻESZ MIEĆ SWOJE JEDZENIE NA IMPREZIE LUB ZLECIĆ TO NAM!

Możliwość zorganizowania imprezy, urodzin, wesela.
      Niedrogie noclegi, piękna okolica.

- DO DYSPOZYCJI PAŃSTWA OFERUJEMY:
      - NOWA SALA WESELNA - WŁAŚNIE KOŃCZYMY REMONT!
      - HOTEL **(*) ROBSON Z NOCLEGIEM DLA PONAD 20 OSÓB
      - ZAPLECZE SPORTOWE (KORTY TENISOWE, PING-PONG ITP.)
      - LICZNE PROMOCJE CENOWE
      - OBSŁUGĘ WODZIREJA W PROMOCYJNEJ CENIE
      - DLA NOWOŻEŃCÓW POBYT W HOTELU GRATIS!
      - DLA GOŚCI NOCLEG W PROMOCYJNEJ CENIE!

Zapraszam na strone www www.hotel-nowy-sacz.pl/
    • kropka_86 Re: Sala na wesele- gdzie?? 04.04.12, 00:18
      hej! może ktoś podrzucić coś świeższego na temat restauracji Panorama? Jakoś nie mogę znaleźć zbyt wielu opinii na jej temat. Bardzo chwali sobie ten lokal rodzina narzeczonego, ponieważ tam organizowały obie siostry swoje wesela, z tym że było to ok 10 lat temu. Ciekawa jestem jak to teraz wygląda. Może ktoś był tam niedawno na jakims weselu albo sam organizował swoje?
      I jeszcze może jakieś inforamcje, wrażenia nt Starego Młyna, bo też nad nim sie zastanawiam?
      • elp1 Re: Sala na wesele- gdzie?? 08.04.12, 22:37
        A musi być sala?
        Nie może być np....czarodziejski ogród z...boiskiem do koszykówki czy siatkówki, placem zabaw dla dzieci, huśtawką dla Młodej Pary i gości, grillem, ogniskiem itp?
        • kropka_86 Re: Sala na wesele- gdzie?? 24.04.12, 11:18
          elp1 napisała:

> A musi być sala?
          > Nie może być np....czarodziejski ogród z...boiskiem do koszykówki czy siatkówki
          > , placem zabaw dla dzieci, huśtawką dla Młodej Pary i gości, grillem, ogniskiem
          > itp?

Sądzę że organizowanie wesela pod gołym niebem w niepewnych warunkach klimatycznych w Polsce, jest dość ryzykowne. Ciężko jest przewidzieć pogodę aż tak w przód, co innego na jakimś Haiti, w Kalifornii itp gdzie raczej pogoda bezdeszczowa i słoneczna
          • little2 Re: Sala na wesele- gdzie?? 26.04.12, 23:41
            czy ma ktoś jakieś świeże informacja na temat sali w stadłach sevilla?? czy moża wynająć tylko tylko sale bez kompleksowej obsługi tzn. sama sobie chce przygotować wszystko i miec własne sprowadzone kucharki, kelnerów, itp. i jakie są mniej więcej ceny wynajmu albo jak jest cena od osoby jeśli nie wchodzi w grę wynajęcie samej sali. chodzi mi o zorganizowanie ślubu na sierpień 2013
            • agga-a2 Re: Sala na wesele- gdzie?? 30.04.12, 13:26
              Witam,
              Czy wiecie coś na temat jedzenia i ciast z Firmy Grześ z Nawojowej?Będziemy korzystać z usług tej firmy i nigdzie nie mogę znaleźć opinii na ten temat?Może ktoś miał wesele w ich domu weselnym?
              Bardzo proszę o jakieś informacje.
            • kudlatek20 Re: Sala na wesele- gdzie?? 27.01.13, 21:59
              Witam, też jestem ciekawa czy mozna wynająć tylko salę bez obsługi? i ile kosztuje takie wynajęcie ?
              • wielmoza264 Re: Sala na wesele- gdzie?? 25.02.13, 07:38
                OK 20 KM OD KRAKOWA OKOLICE OJCOWSKIEGO PARKU NARODOWEGO PIESKOWEJ SKALY MACZUGI HERKULESA SALA KLIMATYZOWANA NA OK 250 OSOB OSOBNA SALA TANECZNA KUCHNIA Z CHLODNIA I POJEMNY PARKING KOSCIOLEK PO SASIEDZKU ZA TYDZIEN SRODA/SRODA BIORA OK 1400 ZL CATERING DO USTALENIA Z INNA FIRMA
                NA PROFILU PRAWDZIWY FILMIK Z WNETRZA
                www.facebook.com/ochotniczastrazpozarna.wielmoza
                • karolciapm Re: Sala na wesele- gdzie?? 26.02.13, 17:04
                  Hej dziewczyny ja mam ślub 31 sierpnia 2013 w Warszawie ciężko było znaleźć salę weselną ale skorzystałam z tej strony

tenwielkidzien.pl/domy_weselne_sale_lokale_warszawa
                  Naprawdę polecam
                  • pablo812 Re: Sala na wesele- gdzie?? 15.07.13, 12:40
                    Jedna z sal weselnych mających bardzo dobre opinie znajduje się w Kołbieli (Karczma Człekówka). Lokal położony w pięknym miejscu. Obsługa dba o to, aby wszystko było dopięte na ostatni guzik. Zaskoczyły mnie dania- były wyjątkowo dobre a to ogromny plus!
                    • 1-buc SPAMER pablo812 18.07.13, 22:54
                      wszedzie wkleja ten sam SPAM
    • charlotte1991 Re: Sala na wesele- gdzie?? 20.07.13, 15:03
      My organizowaliśmy w hotelowej restauracji w Warszawie. Sala jest duża i mają smaczne jedzenie, goście byli zachwyceni. Po weselu osoby z daleka mogły odpocząć w hotelowych pokojach.
    • wrozka1234 Re: Sala na wesele- gdzie?? 04.11.13, 09:13
      zerknij na chate nad sztolnią moze cie zainteresuje. Moge przyznac, ze maja dobre jedzenie

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka