Dodaj do ulubionych

Jan Marcin Górski - Kandydat SLD na prezydenta WPR

18.10.14, 23:17
Program ‪SLD‬ dla ‪‎Pruszkowa. Moja kandydatura na prezydenta miasta (Jan Marcin Górski) oraz 18 kandydatów do Rady Miasta i Rady Powiatu zagwarantują najwyższą jakość władzy. Dlatego poza programem wyborczym przedstawiamy sposoby w jakie chcemy nasze wspólne cele osiągnąć. Pozdrawiamy i zapraszamy do lektury.

pruszkowski.sld.org.pl/aktualnosci/14123-program_wyborczy_sld_dla_pruszkowa.html
Obserwuj wątek
    • lesny_dziadzio Re: Jan Marcin Górski - Kandydat SLD na prezydent 19.10.14, 12:06
      "miło mi" że moge poznac twarze i nazwiska, a teraz garść przydatnej wiedzy:

temidacontrasm.info/eksmitujcie-ich-z-sejmu/
      temidacontrasm.info/polsie-sm-w-mackach-osmiornicy-dawnego-sb/
      kilka cytatów:

Ku naszemu zaskoczeniu wniosek o wyeliminowanie z ustawy o spółdzielniach mieszkaniowych prawa do przekształcenia spółdzielczych praw do lokali w odrębną własność tych lokali złożyły dwa kluby a nie jeden, jak wynika z dotychczasowych informacji. Pod wnioskiem jest 51 podpisów. Podpisali się prawie wszyscy posłowie Klubów SLD i PSL. Oto lista śmiałków, którzy wyciągnęli rękę przeciwko świętemu podobno prawu prywatnej własności obywateli. Informację można rozpowszechniać. Gwarantujemy jej wiarygodność. Mamy nadzieję, że członkowie spółdzielni mieszkaniowych będą wiedzieli co z nią zrobić przy najbliższych wyborach. A przed wyborami możecie jeszcze każdego z posłów figurujących na wykazie osobiście zapytać o to co by powiedział gdybyśmy zaskarżyli prawo do własności posiadanych przez niego nieruchomości.

Autorom wniosku chodzi o wyeliminowanie przyjętej przez ustawę kosztowej ( właścicielem jest ten, który pokrył koszty budowy lokalu) metody przekształceń ( w myśl zasady, że spółdzielnia nie może odnosić korzyści majątkowych kosztem swoich członków, w szczególności z tytułu przekształceń praw do lokali – art 1 z indeksem 1 ustawy o spółdzielniach mieszkaniowych ) i wprowadzenie rynkowej metody przekształcania spółdzielczych tytułów do lokali w odrębną własność. Słowem chcą uzyskać dodatkową kasę (ponad poniesione koszty budowy mieszkań) od tych, którzy się jeszcze nie przekształcili bo ich blokowali celowym zwlekaniem z regulacją stanu prawnego gruntu pod budynkami lub innymi sztuczkami ( np wirtualnym zadłużeniem). Takich mieszkań w spółdzielniach jest jeszcze ok. 50%
    • lesny_dziadzio Re: Jan Marcin Górski - Kandydat SLD na prezydent 19.10.14, 12:08
      przy okazji - ładna stronka
      to jeszcze pożyczka moskiewska, wyprane mafijne pieniądze czy może już z aktualnych naszych podatków?
    • sqz Re: Jan Marcin Górski - Kandydat SLD na prezydent 19.10.14, 20:30
      PZPR gwarantował najwyższą jakość władzy przez ponad 40 lat i mieliśmy to co mieliśmy, nie sądzę by spadkobierczyni tamtej partii gwarantowała nam cokolwiek.
    • follow Program?! 20.10.14, 18:31
      To jest program?! Toż to zbiór pobożnych i bardzo ogólnikowych haseł co najwyżej...

A w dodatku napisany chyba po "polskawu":

"Warunkiem koniecznym do spełnienia w naszym powiecie jest połączenie bezpieczeństwa oraz funkcjonalności w aspekcie infrastruktury"

"Mając na uwadze, że sytuacja na rynku pracy w powiecie nie ulegnie szybkiej poprawie, chociaż podejmiemy starania w tym kierunku, należy ułatwić warunki dojazdu dla naszych mieszkańców. Wymaga to intensyfikacji i usprawnienia połączeń komunikacyjnych [...]"

"powiększymy ich budżet czasu przeznaczony dla siebie i dla rodziny".

"Uznając realia powiązania tysięcy naszych mieszkańców z warszawskim rynkiem pracy"

Litości!

Żeby już nie wspomnieć o kuriozalnym tytule tego wątku.
      Prezydent WPR?! Chyba starosta...
    • zibi-pruszkow Re: Jan Marcin Górski - Kandydat SLD na prezydent 20.10.14, 20:50
      Muszę Was zmartwić, zaczepiłem Jana Górskiego na fejsie w związku z jego wpisem o braku możliwości zaparkowania auta na Kraszweskiego i poprosiłem o zajrzenie tu i udzielenie odpowiedzi na powyższe wpisy, odpowiedź:

"Witam serdecznie, oczywiście że odpowiem. Jeśli tylko pojawią się pytania związane z Pruszkowem lub z powiatem, ewentualnie odnoszące się działalności organizacji pruszkowskiej, nie tylko w regionie.
      Pozdrawiam"

A tak w temacie Kraszewskiego dodałem od siebie: "Co do parkowania, ja bym się cieszył, że mamy tak bogate społeczeństwo, że aż nie ma gdzie parkować. Rozumiem, że mamy inne miary dobrobytu."
      • jangorskisld Re: Jan Marcin Górski - Kandydat SLD na prezydent 20.10.14, 21:28
        Tak Panie Zibi? Dlaczego Pan usunął pierwszy swój post? Rozpoczął Pan dyskusję od niezrozumiałych zarzutów wobec organizacji. Nie chce rozmawiać na tematy ogólnopolski - liczy się Pruszków tu, teraz i w przyszłości.
        Niech Pan zada jakieś rozsądne pytanie to jeśli będę potrafił ustosunkuję się. Z dotychczasowej Pana wypowiedzi sądząc po metrażu galerii handlowych w PL na 1 mieszkańca można stwierdzić, że jesteśmy bogatsi niż Szwedzi i niemal równi Niemcom....
        Pozdrawiam
        • zibi-pruszkow Re: Jan Marcin Górski - Kandydat SLD na prezydent 20.10.14, 22:56
          Pełna zrzut z fejsa:

Jan Górski:
          Panie Prezydencie Starzyński nie pytam się jak żyć, nie pytam się jak parkować...pytam się jedynie GDZIE PARKOWAĆ? Jest to już 4-5 raz w tym miesiącu gdy trzeba czekać po kilka, a nawet kilkanaście, minut aby móc zaparkować zgodnie z przepisami przy ulicy Kraszewskiego... też miewa Pan Prezydent takie problemy?
          Pozdrawiam
          JG

Zbigniew Bednarek:
          Panie JG (Jan Górski) zechce Pan odpowiedzieć na posty zamieszczone w założonym przez Pana wątku na gazetowym forum pruszkowskim

Jan Górski:
          Witam serdecznie, oczywiście że odpowiem. Jeśli tylko pojawią się pytania związane z Pruszkowem lub z powiatem, ewentualnie odnoszące się działalności organizacji pruszkowskiej, nie tylko w regionie.
          Pozdrawiam

Zbigniew Bednarek:
          Co do parkowania, ja bym się cieszył, że mamy tak bogate społeczeństwo, że aż nie ma gdzie parkować. Rozumiem, że mamy inne miary dobrobytu

To tyle naszej konwersacji ... chyba nie zmienia to kontekstu całości.
    • sqz Re: Jan Marcin Górski - Kandydat SLD na prezydent 21.10.14, 20:02
      Pytanie do wszystkich naszych kandydujących, gwiazd na firmamencie Pruszkowa. Planowana jest budowa Centrum Dziedzictwa Kulturowego ( czy jakoś podobnie durnie ma się to nazywać). Miejsce - tereny obok boiska Znicza. Czy ktokolwiek pomyślał o problemie z wyjazdem z tego terenu po imprezie na której będzie więcej niż 10 samochodów ? Bo mnie w tej chwili przed wybraniem się na mecze którejkolwiek z drużyn miejskiego klubu skutecznie zniechęca wyjazd z tego przybytku. Tłumaczenie że mogę dojechać komunikacją miejską lub przyjść na spacer nie przekonuje mnie. Bardziej pytanie do p. Zbigniewa niż do p. Jana ale obaj startujecie w wyborach to pewnie macie jakieś pomysły.
      • jangorskisld Re: Jan Marcin Górski - Kandydat SLD na prezydent 21.10.14, 22:00
        Z miłą chęcią odpowiem na to pytanie @sqz. CDK jest inwestycją za niemal 80 mln zł. Będzie to jedynie kino i sala widowiskowa na 400 osób.... ZA 80 mln zł! Problemu z wyjazdem aż takiego nie będzie głównie z uwagi na problem z wjazdem. Z tego co wiadomo z uwagi na niekorzystny teren, na którym Pan Prezydent Starzyński chce budować ten "pomnik władzy" nie przewiduje się parkingu podziemnego. Naziemny parking będzie niewielki.
        Niestety przy okazji budowy nie zostanie poszerzona droga wylotowa na Piastów/Warszawę.
        Ta "inwestycja" zabije inne. Miasta nie stać by tylko na jeden projekt wydać kilkadziesiąt % budżetu. Najlepsze w tym wszystkim, że mimo apeli aby prezydent wstrzymał się z decyzją do wyborów i do ukonstytuowania się nowej Rady Miejskiej zignorował je. Rada Miejska podjęła decyzję o budowie na tygodnie przed wygaśnięciem mandatu. "
        Referendum ws. CDK przy okazji wyborów 16 listopada byłoby bardzo zasadne...jednak prezydent postanowił ten głos mieszkańców zignorować. Taką mamy władzę w Pruszkowie... ZMIEŃMY JĄ!
        • hicc-ups Re: Jan Marcin Górski - Kandydat SLD na prezydent 22.10.14, 14:36
          > Z tego co wiadomo z uwagi na niekorzystny teren, na którym Pan Prezydent Starzyński chce budować ten "pomnik władzy" nie przewiduje się parkingu podziemnego. Naziemny parking będzie niewielki.

Czy zajrzał Pan chociaż na chwilę do ogłoszenia o przetargu? W projekcie uwzględniony jest parking podziemny (179 miejsc) i naziemny (182 miejsca).
      • zibi-pruszkow Re: Jan Marcin Górski - Kandydat SLD na prezydent 22.10.14, 08:13
        Widzę panie Janie Górski, że jest pan godnym następcą najtęższych głów z KC PZPR, oni wyznawali zasadę "dajcie człowieka, a paragraf się znajdzie", pan wyznaje "dajcie temat, stek bzdur się wymyśli".

Dla jasności miasto Pruszków nie buduje kina dla 400 osób za 80 mln zł. To będzie siedziba instytucji kulturalnych, zostanie tam przeniesiony cały MOK z "domu pedagoga", swoją siedzibę będą tam mieli Pruszkowiacy a także Zarząd Obiektów Sportowych.

Ostatnio w hali na terenie Znicza były targi nieruchomości, było tam kilkadziesiąt aut, większego problemu z wyjazdem nie było, wiem bo byłem.
        • vandikia Re: Jan Marcin Górski - Kandydat SLD na prezydent 22.10.14, 08:32
          nie znam się na budżetach miasta itd.. ale akurat to, że m.in. MOK mieści się w zniszczonym straszydle w podwarszawskim mieście z potencjałem powinno być dla władz wstydem, od wielu wielu lat brakuje nowoczesnego budynku, który skupiałby pruszkowskie stowarzyszenia kulturalne

i jeszcze jedno - pytam zupełnie bezstronnie, dlaczego prezydent miałby się wstrzymywać z podjęciem ostatecznej decyzji dot. centrum kultury jeśli załóżmy on i jego pracownicy przez ostatnią kadencję nad tym pracowali?
          • el-kopyto Re: Jan Marcin Górski - Kandydat SLD na prezydent 22.10.14, 09:46
            a choćby dlatego, żeby nie związywać rąk nowo wybranym władzom. Chyba, że w swej pysze obecne władze biorą za pewnik, że po wyborach pozostaną na stołkach. A to już jest wielce niepokojące.
            • vandikia Re: Jan Marcin Górski - Kandydat SLD na prezydent 22.10.14, 11:51
              no tak, aale na zdrowy, chłopski rozum, z drugiej strony jeśli się ileś lat pracuje nad daną inwestycją, to też głupio by było zostawić ją kolejnej ekipie, która dotychczasową pracę przekreśli.
          • zibi-pruszkow Re: Jan Marcin Górski - Kandydat SLD na prezydent 22.10.14, 09:48
            zapewne cała opozycja liczy na przejęcie władzy, a wtedy kasa zamiast na CDK pójdzie do ich kieszeni, i choćby dlatego sę przeciw budowie.

ta sama opozycja domaga się wstrzymania decyzji, licząc na to, że ludzie kompletnie zidiocieli i teraz ich wybiorą do władz miasta a wtedy jak wyżej, kasa do kieszeni.
          • pruszkow_w_budowie Re: Jan Marcin Górski - Kandydat SLD na prezydent 22.10.14, 09:57
            vandikia napisała:

> nie znam się na budżetach miasta itd.. ale akurat to, że m.in. MOK mieści się w
            > zniszczonym straszydle w podwarszawskim mieście z potencjałem powinno być dla
            > władz wstydem, od wielu wielu lat brakuje nowoczesnego budynku, który skupiałby
            > pruszkowskie stowarzyszenia kulturalne
            >
            > i jeszcze jedno - pytam zupełnie bezstronnie, dlaczego prezydent miałby się wst
            > rzymywać z podjęciem ostatecznej decyzji dot. centrum kultury jeśli załóżmy on
            > i jego pracownicy przez ostatnią kadencję nad tym pracowali?

Ano dlatego że takie ludzie jak Pan Górski z Otrębus czy Pan Gołoś z Kobyłki czy ktoś tam inny najchętniej weszliby na stołki a potem zrobili z Pruszkowa dopiero zapadłą dziurę z wyjątkiem pierwszy postawiłby pomnik AL-owcom i GL-owcom a drugi tragicznie zamrłemu Prezydentowi.
            Jeden jest najmłodszym konsultantem i w historii bycia konsultantem (od czegokolwiek) a drugi no cóż jest dyrektorem w Wołominie Muzeum którego nie ma a w życiu już z tylu pieców jadł chleb że na pewno można na nim "polegać" :D acha zapomniałem dodać że przerzucał korespondencje w kancelarii rzeczonego tragicznie zmarłego Prezydenta i chyba jest też ulubieńcem pewnego posła RP który kandyduje na Prezydenta m st. Warszawy
            Go,go boys!!!
        • el-kopyto Re: Jan Marcin Górski - Kandydat SLD na prezydent 22.10.14, 09:51
          Pan, Panie zibi-pruszków ze swym oportunizmem jest chyba ostatnia osobą, która powinna oceniać przeciwników politycznych.
          • zibi-pruszkow Re: Jan Marcin Górski - Kandydat SLD na prezydent 22.10.14, 10:24
            o jakim oportunizmie można mówić w stosunku do osoby po raz pierwszy w życiu kandydującej?

Przytoczę tu słowa radnego Olszaka: z Prezydentem Janem Starzyńskim współpracuję od lat. Początkowo go nie popierałem, tylko obserwowałem. Przekonał mnie jednak tym, że jest uczciwym człowiekiem i kompetentnym samorządowcem. Po kilkunastu latach współpracy, złego słowa o nim powiedzieć nie mogę.

Przy realizacji WiFi byliśmy po dwóch stronach, jednak projekt wspólnie zrealizowaliśmy, pracujemy nad jego usprawnieniem.
            • hicc-ups Re: Jan Marcin Górski - Kandydat SLD na prezydent 22.10.14, 14:35
              Cytuje Pan słowa osoby, o której cztery lata temu pisał: "zapewne Olszak ma swoich dilerów na uczelni i dostaje towar pierwsza klasa, zaraz zacznie nam swoje halucynacje opisywać"? :D - forum.gazeta.pl/forum/w,132,118897485,118905092,Re_Nieznani_sprawcy.html
              • zibi-pruszkow Re: Jan Marcin Górski - Kandydat SLD na prezydent 22.10.14, 14:43
                to tylko świadczy o tym, że człowiek całe życie się uczy, bynajmniej przyznaję się, nie będę kluczył jak Sikorski, że pamięć mnie zawodzi :)
        • sqz Re: Jan Marcin Górski - Kandydat SLD na prezydent 22.10.14, 21:23
          Rozumiem że budujemy w Pruszkowie kino i Dom Kultury, w którym urzędować będzie zespół "Pruszkowiacy", Zarząd Obiektów Sportowych ( pytanie poza konkursem - czym zarządza ten Zarząd?) a także cała działalność MOK-u "Kamyk". Zastanawia mnie dlaczego akurat MOK "Kamyk" a nie inny ośrodek kulturalny. Pytanie drugie kto będzie utrzymywał kino w momencie gdy nie będzie generować zysków, a moim skromnym zdaniem nie ma na to szans. Czy ktoś przeprowadził analizę ekonomiczną tej placówki ? Ogólne pytanie brzmi ile nas będzie kosztowało utrzymanie tego przybytku, mamy jakieś dane? Co do kosztów budowy nie wypowiadam się, nie znam się na tym aczkolwiek też wydaje mi się trochę drogo. No i nadal nie rozumiem tej nazwy - Centrum Dziedzictwa Kulturowego, moim zdaniem trochę na wyrost. Znając życie zaraz po wybudowaniu zostanie dodane imienia Jana Pawła II, no bo w końcu jak inaczej może się nazywać taka instytucja?
          Z innej beczki, panie Zbigniewie na jakiej podstawie twierdzi Pan że opozycja zgarnęłaby kasę na CDK do własnej kieszeni gdyby teraz projekt nie został teraz zatwierdzony?
          • zibi-pruszkow Re: Jan Marcin Górski - Kandydat SLD na prezydent 22.10.14, 21:31
            Dokładnie taki sam był scenariusz z WiFi. Najpierw wszyscy pieli z zachwytu, a teraz tylko pytają się ile to nas kosztuje. Ludzie ogarnijcie się. Myśląc w ten sposób nadal siedzielibyśmy w jaskiniach przy ogniskach.
            Przez ostatnich kilka lat był lament, że w Pruszkowie nie ma inwestycji, aż tu nagle coś chce się budować ale okazuje się, że trzeba za to zapłacić. Sorry to nie piaskownica, takie mamy ceny na rynku. Tego nie będzie stawiał Czesiek z Mirkiem, tu potrzebni są fachowcy, specjaliści w swojej dziedzinie.
            Ja nie twierdzę, że opozycja zgarnie kasę do własnej kieszeni, jednak tak lamentuje jakby ze swojej kieszeni miała pokryć wszystkie koszta.
            • sqz Re: Jan Marcin Górski - Kandydat SLD na prezydent 22.10.14, 21:48
              Panie Zbigniewie przytoczę Pański wpis " zapewne cała opozycja liczy na przejęcie władzy, a wtedy kasa zamiast na CDK pójdzie do ich kieszeni, i choćby dlatego są przeciw budowie." i ponawiam pytanie, na jakiej podstawie Pan tak uważa.
              Co do tego że wszyscy pieli z zachwytu też mam pewne wątpliwości, ja nie piałem więc na pewno nie wszyscy. Nie kwestionuję kosztów budowy bo się na tym nie znam. Zadałem konkretne pytania na które oczekiwałbym odpowiedzi od kandydatów do władz miasta.
              Nie kwestionuje też potrzeby centrum kulturalnego w Pruszkowie, chciałbym po prostu uzyskać odpowiedź na pytania.
              PS1. jestem pewny że wygra partia/stowarzyszenie/klub/kółko wzajemnej adoracji ( naprawdę nie wiem jak to nazywacie) pana Starzyńskiego i niczego nie zmienią nasze "rozmowy"
              PS2. Panie Zbigniewie ja wiem, że jest Pan dumny z WiFi, ale naprawdę o tym że Pan miał w tym swój udział wiedzą już wszyscy i przypominanie tego w co drugim poście nie ma już chyba sensu.
              • zibi-pruszkow Re: Jan Marcin Górski - Kandydat SLD na prezydent 22.10.14, 22:11
                To był taki skrót myślowy. Jestem daleki od oskarżania kogokolwiek o cokolwiek.

PS1. Prorok czy co?
                PS2. A wystarczy wyjść na świeże powietrze, odejść od monitora, aby się przekonać, że nie wszyscy. Mieszkam na największym osiedlu w mieście, setki ludzi mnie znają z widzenia, bo wychodzę po zakupy, odwiedzam rodziców mieszkających na drugim końcu osiedla, w niedzielę chodzę do kościoła. Ale dopiero teraz, podczas kampanii wyborczej, podczas rozmów z nimi, oni dopiero teraz się o WiFi dowiadują. Oczywiście cieszy mnie fakt, że tu na forum wszyscy o tym wiedzą, jednak tu na forum wyborów samorządowych nikt nie będzie urządzał. Czasami warto wrócić do reala z tego wirtuala.
                • sqz Re: Jan Marcin Górski - Kandydat SLD na prezydent 23.10.14, 16:33
                  Nie będę się spierał, kto więcej czasu spędza na świeżym powietrzu, bo nie oto tutaj chodzi.
                  Jeżeli ludzie dopiero teraz dowiadują się o Wifi to są 2 możliwości, albo im to do niczego niepotrzebne (większość moich znajomych nie potrzebuje WiFi) albo nie są zainteresowani tym co się dzieje w mieście. No i jest trzecia możliwość, której nie chce nawet dopuszczać, no ale jest. Włodarze naszego miasta nie potrafią przekazać społeczności lokalnej nawet takiej informacji, którą powinni się szczycić i chwalić.
                  Wracając do rzeczy Panowie Zbigniewie i Janie. Zadałem 2 pytania i nie otrzymałem odpowiedzi, czy któryś z was potrafi odpowiedzieć na pytania? Jeśli nie to też chciałbym to usłyszeć. Pytania były konkretne, nie obrażające nikogo, więc myślę że na odpowiedź zasługują.
            • wfe416n Re: Jan Marcin Górski - Kandydat SLD na prezydent 22.10.14, 22:25
              zibi-pruszkow napisał:

> Dokładnie taki sam był scenariusz z WiFi. Najpierw wszyscy pieli z zachwytu, a
              > teraz tylko pytają się ile to nas kosztuje.

Może dlatego, że dwa lata temu "internet" w telefonie był luksusem ( czytaj drogi ) to teraz praktycznie każdy ma pakiet w abonamencie.
            • ibor25 Re: Jan Marcin Górski - Kandydat SLD na prezydent 23.10.14, 20:04
              Przez ostatnich kilka lat był lament, że w Pruszkowie nie ma inwestycji, aż tu nagle coś chce się budować

chwała Wam za chęci, ale byloby lepiej gdybyście wsłuchali sie w głos mieszkańców, oni wiedzą co jest im potrzebne. A tak, bedziecie wciskac ludziom ciemnote, az w koncu uwierza, ze naprawde to coś jest im potrzebne w pierwszej kolejnosci. Przed szkołami, przedszkolami, tunelami, wiaduktami... Eeee, tego tez sie nie da? To moze chociaz nowe linie komunikacji miejskiej, by mieszkancy mogli tam (CDK) dojechac? Gasin przez Brwinow a Baki przez Piastow?

Koniec sarkazmu, wiecej szacunku do Nas, mieszkancow.

(Lud nie ma chleba? Niech jedzą ciastka!)
    • jangorskisld Re: Jan Marcin Górski - Kandydat SLD na prezydent 22.10.14, 11:47
      Jednym z ważniejszych zadań SLD w Pruszkowie jest dbanie o budżet. Oto opinia mieszkańców nt. Centrum Dziedzictwa Kulturowego na Zniczu. Zdaniem większości ta inwestycja zaszkodzi miastu:

www.facebook.com/pages/SLD-Powiat-Pruszk%C3%B3w/192688417578901?fref=ts

pruszkowski.sld.org.pl/aktualnosci/14166-cdktak_nie_mozna_panie_prezydencie_jan_gorski_pyta_mieszkancow_o_sens_inwestycji.html
      • vandikia Re: Jan Marcin Górski - Kandydat SLD na prezydent 22.10.14, 11:57
        no dobrze, też jestem mieszkańcem i moim zdaniem i wielu ludzi, których znam w Pruszkowie brakuje nowoczesnego miejsca kultury i obiektywnie, to prócz polepszenia komunikacji czy zbyt małej ilości miejsc w przedszkolach słyszy się ciągle o braku kina, braku możliwości zrobienia czegoś z wolnym czasem po pracy

większość przytoczonych głosów jest ze strony sld, nie są to więc głosy obiektywne, poza tym przypomina to wiele sytuacji gdy ludzie protestują w momencie gdy już klamka zapadła, a na etapie planów czy pomysłów nie robią nic, ani negatywnego ani pozytywnego - nie włączając się w pracę
        • dandar Re: Jan Marcin Górski - Kandydat SLD na prezydent 22.10.14, 14:20
          Ja mam jeszcze jedno pytanie odnośnie CDK. W tym momencie w różnych częściach Pruszkowa rozsiane są sale, które (jak rozumiem) po ewentualnym powstaniu CDK nie będą potrzebne (np. Hubala, Miry Zimińskiej-Sygietyńskiej). Czy przewidziane jest jakieś zagospodarowanie tych miejsc? Można by te miejsca przeznaczyć na cele komercyjne, tak aby miasto zaoszczędziło. Przy okazji - co dzieje się z pałacykiem przy byłym Porcelicie. Z tego co słyszałem, to miało być miejsce na Dom Kultury, tymczasem pałacyk, oddany prywatnemu deweloperowi, niszczeje.
          Drugie pytanie - czy rzeczywiście nie da się równolegle z budową CDK poszerzyć Alej?
        • wfe416n Re: Jan Marcin Górski - Kandydat SLD na prezydent 22.10.14, 14:54
          vandikia napisała:

> no dobrze, też jestem mieszkańcem i moim zdaniem i wielu ludzi, których znam w
          > Pruszkowie brakuje nowoczesnego miejsca kultury i obiektywnie, to prócz polepsz
          > enia komunikacji czy zbyt małej ilości miejsc w przedszkolach słyszy się ciągle
          > o braku kina, braku możliwości zrobienia czegoś z wolnym czasem po pracy
          >

Nikt nie neguje potrzeby powstania "miejsca kultury", generalnie mieszkańcom ( nie wiem czy wszystkim ) nie odpowiadają wygórowane koszty inwestycji. Skoro jest to kwota która w znacznym stopniu obciąża budżet miasta na parę lat, być może ograniczając inne inwestycje należało by spytać mieszkańców w referendum co o tym myślą? Raz wybrana władza nie ma monopolu na nieomylność, spytajcie sowich i dajcie innym wyborcom szansę na wypowiedzenie się.
          • vandikia Re: Jan Marcin Górski - Kandydat SLD na prezydent 22.10.14, 15:22
            moim zdaniem czas na referendum był na etapie planowania, przecież nie od dzisiaj o tym centrum wiadomo, a mówiąc stop w momencie gdy sprawę oddaje się do finalizacji marnuje się czyjąś wieloletnią pracę i w ten sposób ciężko ruszyć z jakąkolwiek inwestycją
            • wfe416n Re: Jan Marcin Górski - Kandydat SLD na prezydent 22.10.14, 16:25
              vandikia napisała:

> moim zdaniem czas na referendum był na etapie planowania, przecież nie od dzisi
              > aj o tym centrum wiadomo, a mówiąc stop w momencie gdy sprawę oddaje się do fin
              > alizacji marnuje się czyjąś wieloletnią pracę i w ten sposób ciężko ruszyć z ja
              > kąkolwiek inwestycją

Referendum jest konieczne ze względu na koszta budowy, które wyszły na jaw niedawno. Nikt mieszkańcom nie powiedział - słuchajcie budujemy dom kultury za 70, 80 baniek i dzięki temu ograniczamy inne inwestycje, cieszycie się?
              Druga sprawa to termin - przed wyborami. Wygrają, fajnie zadłużą miasto, przegrają - niech się martwią zwycięscy. Taka inwestycja powinna by zaczęta, zakończona i rozliczona podczas jednej kadencji.
              Gdyby koszt budowy został zamknięty w 20 bańkach to nikt by nawet nie zwrócił uwagi.
              Co do nazwy - Centrum Dziedzictwa Kulturowego, rany pępek świata, Luwr to przy tym zapyziała piwnica. A co w CDK ma być - kino, siedziba Pruszowiaków i biura - ręce opadają.
          • zibi-pruszkow Re: Jan Marcin Górski - Kandydat SLD na prezydent 22.10.14, 15:25
            Mieszkańcy byli i są karmieni przez opozycję nieprawdziwymi informacjami na temat inwestycji. Mieszkańcy łykają jak młode pelikany każde kłamstwo opozycji. Masz tu przykład z miejscami parkingowymi kandydat SLD Jan Górski na prezydenta Pruszkowa karmi ludzi bredniami o braku miejsc parkingowych.
      • pruszkow_w_budowie Re: Jan Marcin Górski - Kandydat SLD na prezydent 22.10.14, 15:40
        jangorskisld napisał(a):

> Jednym z ważniejszych zadań SLD w Pruszkowie jest dbanie o budżet. Oto opinia m
        > ieszkańców nt. Centrum Dziedzictwa Kulturowego na Zniczu. Zdaniem większości ta
        > inwestycja zaszkodzi miastu:
        >
        > www.facebook.com/pages/SLD-Powiat-Pruszk%C3%B3w/192688417578901?fref=ts
        >
        > pruszkowski.sld.org.pl/aktualnosci/14166-cdktak_nie_mozna_panie_prezydencie_jan_gorski_pyta_mieszkancow_o_sens_inwestycji.html
        Dla Pana Panie pretendencie do tytułu prezydenta - FB to większość?
        Hmmm....
        A jak Pan zostanie prezydntem to też będzie zbierał Pan opinie na FB? A może na Twitt? A może watek na forum Pan założy i zapyta Pan ludzi - hej ludzie co myślicie o...?????

ale fajne te wybory będą :D
        Pozdr
        • pruszkow_w_budowie Re: Jan Marcin Górski - Kandydat SLD na prezydent 22.10.14, 15:43
          pruszkow_w_budowie napisał:

> jangorskisld napisał(a):
          >
          > > Jednym z ważniejszych zadań SLD w Pruszkowie jest dbanie o budżet. Oto op
          > inia m
          > > ieszkańców nt. Centrum Dziedzictwa Kulturowego na Zniczu. Zdaniem większo
          > ści ta
          > > inwestycja zaszkodzi miastu:
          > >
          > > www.facebook.com/pages/SLD-Powiat-Pruszk%C3%B3w/192688417578901?fref=ts
          > >
          > > pruszkowski.sld.org.pl/aktualnosci/14166-cdktak_nie_mozna_panie_prezydencie_jan_gorski_pyta_mieszkancow_o_sens_inwestycji.html
          > Dla Pana Panie pretendencie do tytułu prezydenta - FB to większość?
          > Hmmm....
          > A jak Pan zostanie prezydntem to też będzie zbierał Pan opinie na FB? A może na
          > Twitt? A może watek na forum Pan założy i zapyta Pan ludzi - hej ludzie co myś
          > licie o...?????
          >
          > ale fajne te wybory będą :D
          > Pozdr
          Ach zapomniałem że Pan prowadzi konsultacje również na wpr24.pl
          No to już jakby krok wyżej :D
          Dzięki takim osobom jak Pan i Pan Wróblewski z PIS'u przełamałem się i zacząłem wierzyć w ....
          życie w kosmosie.
          Dziękuje Wam obu za to bo w tych wyborach większych kosmitów od Was dwójki to nie znam (no może jeszcze Pan Gawkowski z PO) :D
          Pozdr
          • el-kopyto Re: Jan Marcin Górski - Kandydat SLD na prezydent 22.10.14, 16:11
            pytanie nie na temat, za to na czasie: czy w tych wyborach tez można wziąć zaświadczenie do głosowania poza rejonem? (pytam, bo dzięki temu mam większą "siłę wyborczą" niż tylko mój okręg)
            • jangorskisld Re: Jan Marcin Górski - Kandydat SLD na prezydent 22.10.14, 17:57
              @el-kopyto, można jednak trzeba się śpieszyć!
              • czytelnikkk Re: Jan Marcin Górski - Kandydat SLD na prezydent 23.10.14, 10:54
                Jak łatwo zaobserwować z powyższej dyskucji polityka nikogo wartościowego nie przyciąga,
                Mamy tutaj piękną reklamę własnych nawisk i partii politycznych, brawo KANDYDACI!
                A potem się wszyscy dziwią że w głosowaniu bierze mały odsetek wyborców
                • jangorskisld Re: Jan Marcin Górski - Kandydat SLD na prezydent 23.10.14, 11:50
                  @czytelnikkk
                  ... statystycznie się zgadzam. Mój ojciec zawsze powtarza: "najbardziej wartościowi ludzie do działalności gospodarczej, drudzy w kolei do nauki...a co zostanie to do polityki".
                  Mogę tylko zapewnić, że swoją osobą wniosę nową jakość do samorządu. Mam doświadczenie zarówno w nauce jak i w przedsiębiorczości.

lewicarazem.org/politycy/59-gorski.html
                  • czytelnikkk Re: Jan Marcin Górski - Kandydat SLD na prezydent 23.10.14, 13:15
                    jasne a świstak siedzi i zawija,
                    Takie slogany to możesz sobie wciskać hmmmm sam nie wiem komu bo chyba takich idiotów to mało. Lepiej słuchaj ojca co Ci próbował przekazać ale widocznie grunt mało podatny.
                    Wszyscy wiedzą po co ludzie pchają sie do polityki, nejednemu powiększyła się kolekcja zegarków.
                    • pruszkow_w_budowie Re: Jan Marcin Górski - Kandydat SLD na prezydent 23.10.14, 13:18
                      czytelnikkk napisał:

> jasne a świstak siedzi i zawija,
                      > Takie slogany to możesz sobie wciskać hmmmm sam nie wiem komu bo chyba takich i
                      > diotów to mało. Lepiej słuchaj ojca co Ci próbował przekazać ale widocznie grun
                      > t mało podatny.
                      > Wszyscy wiedzą po co ludzie pchają sie do polityki, nejednemu powiększyła się
                      > kolekcja zegarków.

BINGO!
                      • jangorskisld Re: Jan Marcin Górski - Kandydat SLD na prezydent 23.10.14, 19:57
                        @czytelnikkk
                        "polityka to nie restauracja w której wybierasz między stekiem a jajkami z kawiorek...polityka to bar mleczny, w którym wybierasz między wczorajszym kotletem a odgrzewaną 5 razy zupą" również słowa ojca.
                        Wybieraj, ja mogę pomóc jedynie dostarczając informacji na swój temat:
                        lewicarazem.org/politycy/59-gorski.html

Pozdrawiam
                        • czytelnikkk Re: Jan Marcin Górski - Kandydat SLD na prezydent 24.10.14, 12:13
                          Doktorancie UW, najpierw popraw program z błędów o których pisał użytkownik follow 20.10.2014. Do you speek ponglisz. Potem przeproś za ten niechlujny program swoich potencjalnych wyborców.
                          A teraz odpowiedz mi jak jako 27 latek wyobrażasz sobie zarządzanie budżetem i miastem Pruszków, jakieś doświadczenie ?Pewnie myślisz że to państwowe to i tak samo się zrobi, jakoś będzie, ktoś zrobi, przecież to proste. Czemu od razu nie aplikujesz na posadę prezesa banku??? Bo tam liczy się doświadczenie a nie puste frazesy i zdjęcie z fotoszopa i zarząd który ocenia kompetencje. Czy masz wyborców za idiotów?
                          Najpierw wychowaj dzieci, rozwiń biznes i daj prace przynajmniej stu ludziom, czyli weź odpowiedzialność za sto rodzin i wróć do polityki aby wnosić to o czym piszesz ? wnieść nową jakość? bo chęć siedzenia w fotelu burmistrza pachnąc Armanim to nie jest ta jakość której Pruszków potrzebuje.
                          To że SLD wystawia takich kandydatów to przejaw najwyższej arogancjii dlatego Starzyński może wygrać bo ludzie nie lubią radykalnych zmian, a taka kandydatura bez doświadczenia i pomysłu na na Pruszów to zagrożenie. Puste slogany nie wystarczą.
                          • pruszkow_w_budowie Re: Jan Marcin Górski - Kandydat SLD na prezydent 24.10.14, 16:00

AMEN!!!
                            Picuś glancuś!!!
                          • vandikia Re: Jan Marcin Górski - Kandydat SLD na prezydent 24.10.14, 16:43
                            ała
                            no ale w punkt.
                          • sqz Re: Jan Marcin Górski - Kandydat SLD na prezydent 24.10.14, 17:12
                            czytelnikkk napisał:

"Czemu od razu nie aplikujesz na posadę prezesa banku??? Bo tam liczy się doświadczenie a niepuste frazesy i zdjęcie z fotoszopa i zarząd który ocenia kompetencje."
                            - no nie Panie Szanowny, tutaj przesadziłeś. Przynajmniej jeśli chodzi o nasz kraj. W Polsce żeby zostać Prezesem nawet największych firm nie są potrzebne kompetencje, potrzebne są ukłądy :)
                            "Czy masz wyborców za idiotów? Najpierw wychowaj dzieci, rozwiń biznes i daj prace przynajmniej stu ludziom, czyli weź odpowiedzialność za sto rodzin i wróć do polityki aby wnosić to o czym piszesz ".
                            - podejście ciekawe jak dla mnie. Interesuje mnie czy kandydat którejkolwiek partii spełnia te kryteria.
                            Ogólnie mówiąc wybór jest między dżumą a cholerą a czasami trafia się kiła :) Takich mamy kandydatów :)
                            • vandikia Re: Jan Marcin Górski - Kandydat SLD na prezydent 24.10.14, 18:26
                              ale te wybory mogą być arcyciekawe, bo jeszcze mało nagłośniona (co jest dziwne!) jest kandydatura Elżbiety Smolińskiej i to raczej tutaj upatrywałabym ewentualnej porażki aktualnie panującego nam prezydenta
                              umówmy się, że w Pruszkowie walka rozegra się pomiędzy "miastem" a "starostwem", na pana Górskiego zagłosuje niewielki procent, a to dlatego, że jest osobą anonimową, nie udzielał się do tej pory w Pruszkowie - przynajmniej nic o tym większości zapewne nie wiadomo, do tego jego partia jest aktualnie na straconej pozycji w kraju, co nie zachęca do głosowania na członka takiej partii
                              pani Smolińska jak i pan Starzyński mają zarówno zwolenników i przeciwników ale są w Pruszkowie znani z tego co robią i każdy może ocenić ich działalność i to czy warto oddać na nich swój głos, na anonimowe osoby, które wyskakują miesiąc przed wyborami i to jako drogę do stanowiska obierają głównie oczernianie aktualnej władzy zagłosuje niewielki procent ludzi, bo wiele osób nie lubi takiej polityki - na dzień dobry powiedzmy co źle robią kontrkandydaci
                              • wfe416n Re: Jan Marcin Górski - Kandydat SLD na prezydent 24.10.14, 19:06
                                vandikia napisała:

> , na pana Górskiego zagłosuje niewielki procent, a to dlatego, że jest osobą an
                                > onimową, nie udzielał się do tej pory w Pruszkowie - przynajmniej nic o tym wię
                                > kszości zapewne nie wiadomo,

Ale ma znane w Pruszkowie nazwisko, czasami to wystarcza. Ponadto wiele osób pomyli Juniora z Seniorem i parę głosów będzie miał ekstra.
                                • vandikia Re: Jan Marcin Górski - Kandydat SLD na prezydent 24.10.14, 19:41
                                  może :) chociaż ci co nazwisko kojarzą raczej nie powinni się pomylić ;)
                                  • jangorskisld Re: Jan Marcin Górski - Kandydat SLD na prezydent 26.10.14, 17:34
                                    hmmm ciekawy jest ten ostatni wątek. Powiem tyle, że mój ojciec był na MŚ w 74'...
                              • vandikia Re: Jan Marcin Górski - Kandydat SLD na prezydent 17.11.14, 07:03
                                taki wynik wyborów w Pruszkowie (nieoficjalny póki co) jest dla mnie zaskoczeniem, nie doceniłam siły PISu w wyborach samorządowych
                                • tomekf76 Re: Jan Marcin Górski - Kandydat SLD na prezydent 17.11.14, 09:31
                                  Niestety skrót "SLD" przed nazwiskiem zaszkodził, lewica poniosła klęskę na całej linii.
                                  Teraz wybór pozostaje tylko jeden - M. Gołoś.
                                  • lesny_dziadzio Re: Jan Marcin Górski - Kandydat SLD na prezydent 17.11.14, 09:37
                                    widać wchodzenie w tyłki emerytowanej ubecji już tak bardzo nie popłaca. Spóźnił się jakieś 15-20 lat.
    • sqh Re: Jan Marcin Górski - Kandydat SLD na prezydent 23.10.14, 14:58
      Uprzejmie proszę nie rozmnażać wątków wyborczych.
    • jangorskisld Re: Jan Marcin Górski - Kandydat SLD na prezydent 30.10.14, 20:39
      Szanowni Państwo, kolejna sonda. Tym razem Pruszków Mówi:
      pruszkowmowi.pl/2014/10/sonda-kto-zostanie-prezydentem-pruszkowa/
    • jangorskisld Re: Jan Marcin Górski - Kandydat SLD na prezydent 05.11.14, 17:36
      Kolejna sonda, tym razem WPR24 (w tej chwili głos oddało ok. 1000 osób, jest więc reprezentatywna grupa):

wiadomosci.wpr24.pl/przedwyborcza-sonda-wpr;21617.html
      • 2mlot_na_czarownice Re: Jan Marcin Górski - Kandydat SLD na prezydent 05.11.14, 20:16
        Panie Marcinie,

gratuluję! Życzę Panu, jak najlepiej, tak jak każdemu, który chce coś zrobić dla mieszkańców.
        Może Pan będzie albo nie będzie prezydentem, może Pana partia weźmie albo nie weźmie wszystkiego, ale walcząc na argumenty i kłując w bok dzierżygroda Mirmiła chociaż zmusicie go do działania.

p.s. nie chodzi o CDK, bo tym, że zrobił to perfidnie teraz zapewnił sobie u mnie plusa, a wiadomo, jeszcze dwa ...
      • dandar Re: Jan Marcin Górski - Kandydat SLD na prezydent 12.11.14, 14:29
        Reprezentatywność nie polega tylko na wielkości próby. Aby próba była reprezentatywna powinna być skonstruowana w taki sposób, aby każdy z docelowej populacji (czyli osób, które wezmą udział w wyborach) miał taką samą szansę dostania się do próby. Ankiety WWW w takiej formie nie spełniają tego kryterium ponieważ liczba osób które wchodzą na stronę wpr24, znajdują link do strony i klikają w ankietę nie jest taka sama (ani "reprezentatywna") dla populacji osób, które wezmą udział w wyborach. Ten sam błąd dotyczy wszelkich "sondaży" generowanych w necie.
        Nie przesądzam tego jaki jest rzeczywisty rozkład głosów, może jest dokładnie taki sam, albo nawet korzystniejszy dla p. Jana Górskiego. Natomiast ja oczekuję od osoby która chce być prezydentem kilkudziesięciotysięcznego miasta, że będzie wiedziała co to znaczy "reprezentatywność". Inna sprawa, że być może inni kandydaci popełnili by ten sam błąd.
    • august.b-w Re: Jan Marcin Górski - Kandydat SLD na prezydent 11.11.14, 15:08
      Program SLD i pana kadydata jest, moim zdaniem, genialnym przykładem wodolejstwa - odpowiada jednak na pewno żywotnym potrzebom kandydata. A główna z tych potrzeb to zapewne chęć zaistnienia za wszelką cenę...
    • jangorskisld Re: Jan Marcin Górski - Kandydat SLD na prezydent 12.11.14, 18:01
      Dziękuję za miłe słowa!
      Przedstawiam najnowszy tekst: pruszkowmowi.pl/2014/11/zmiana-gospodarza-w-pruszkowie-po-16-latach-jan-gorski-liderem-opozycji/
      • tomekf76 Re: Jan Marcin Górski - Kandydat SLD na prezydent 13.11.14, 07:21
        W sumie zagłosuję na każdego kto będzie w drugiej turze (o ile taka będzie) pewnie ze Starzyńskim. Będzie to glosowanie nie na Kandydata ale przeciwko drugiemu.
        Doceniam, że Jan Górski zabiera głos np. na takim forum, na fejsie... reszta kandydatów ignoruje te media lub traktuje marginalnie, wychodzą z założenia iż starczą plakaty pod latarnią...
      • paca57 Re: Jan Marcin Górski - Kandydat SLD na prezydent 13.11.14, 22:08
        Ładnie chłopcze, ładnie, laurkę sobie napisałeś niczego sobie, trochę może za bardzo przypomina c.v. A przecież nie do kolejnej firmy aplikujesz I te postulaty nie takie głupie. Tylko co ty wiesz o życiu w ogóle a w szczegolności o funkcjonowaniu pośród materii odległej od firmy konsultingowej czy uniwersytetu. Ta materia stawia opór o parę rzędów wyższy. Biegasz, pływasz ? Spróbuj pływać w miodzie. Te panie z urzędu, te trybiki podocierane z głównym trybem. Zapał - klawo. Niech ci go wystarczy do następnych wyborów, chodź na rady, słuchaj, pyszcz kiedy potrzeba, pokorniej.
        • czytelnikkk Re: Jan Marcin Górski - Kandydat SLD na prezydent 14.11.14, 11:43
          Panie Marcinie mam pytenie

Czy po wyborach również będzie Pan stał z gazetką przy PKP? Bardzo byśmy chcieli.

Pozdrawiam,
    • jangorskisld Re: Jan Marcin Górski - Kandydat SLD na prezydent 14.11.14, 19:02
      Czy po wyborach będę stał? Tak, ale staliśmy już nie raz z ulotkami (np. akcja 3 razy TAK), wielokrotnie odwiedzali nas znani i lubiani - Leszek Miller, Krzysiek Gawkowski czy Wojtek Olejniczak a nawet Pan Redaktor Raczek. Plakaty wisiały nie raz na mieście. ...problem w Pruszkowie to tzw. kredyty chwilówki. Nie tylko wpędzają ludzi często w kłopoty finansowe (kto ma się zapożyczyć w instytucji to spokojnie to zrobi i sobie znajdzie). Mówię o tym gdyż ludzie rozklejający te plakaty pojawiają się co 20 min i wszystko zasłaniają...mało estetyczną fruwająca kompozycją na słupach - jednym z elementów moich ewentualnych rządów będzie zwrócenie słupów mieszkańcom. i ich ogłoszeniom drobnym.
      Natomiast teraz pragnę polecieć 2 ciekawe teksty z WPR24:

wiadomosci.wpr24.pl/idz-na-wybory-i-zaglosuj;21705.html

wiadomosci.wpr24.pl//jak-czytelnicy-zaglosowali-w-sondach;21692.html

Pozdrawiam i gorąco zachęcam do oddania głosu 16 listopada!
      • rafal_cieslak65 Re: Jan Marcin Górski - Kandydat SLD na prezydent 14.11.14, 22:49
        Panie Górski. Słupy energetyczne, oświetlenia ulicznego, oraz inne elementy infrastruktury miejskiej nie służą do naklejania ogłoszeń. Żadnych ogłoszeń. Nawet drobnych ogłoszeń mieszkańców. Taka praktyka to jest zaśmiecanie miasta i przestrzeni publicznej, z której estetyką mamy w kraju i tak wiele problemów, również w innych aspektach. Pan jako kandydat na prezydenta miasta powinien raczej zadeklarować że wreszcie zrobi porządek i oczyści wszystkie te słupy, ogrodzenia, znaki, rury spustowe, itp. A nie deklarować że je przywróci dla umieszczania ogłoszeń drobnych mieszkańców. Zastanawiałem się czy na Pana zagłosować ale w tej sytuacji to już nie.
        • ebes Re: Jan Marcin Górski - Kandydat SLD na prezydent 17.11.14, 13:43
          Ale na mieście są słupy ogłoszeniowe - przeznaczone na wieszanie ogłoszeń.
          • rafal_cieslak65 Re: Jan Marcin Górski - Kandydat SLD na prezydent 17.11.14, 22:20
            OK masz rację zauważyłem swój błąd już po wysłaniu postu. Mam nadzieję że nie wpłynęło to na wynik głosowania :))
            Wkurzają mnie te obwieszone ogłoszeniami słupy energetyczne, znaki i rury spustowe i trochę mnie poniosło.
            • czytelnikkk Re: Jan Marcin Górski - Kandydat SLD na prezydent 18.11.14, 09:00
              Panie Marcinie, przydały by się jakieś podziękowania dla swojego elektoratu na łamach forum, przecież był Pan tak aktywny codziennie, czy dopiero usłyszymy o Panu przed następnymi wyborami ?
              Oraz mam nadzieję że będzie Pan dalej wręczał na schodkach PKP dodatek "powyborczy" Tak bardzo na Pana liczymy.
              • lesny_dziadzio Re: Jan Marcin Górski - Kandydat SLD na prezydent 18.11.14, 10:48
                niech lepiej w ramach "podziękowań" posprząta po sobie, a nie tak jak ostatnio przy WKD wisiał plakat niedoszłej członkini UB przez kilka dobrych lat po wyborach przypominając ludziom o UB PZPR i psując humor przy wjeździe do miasta
Inne wątki na temat:

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka