Dodaj do ulubionych

Wakacje się kończą może .....................

17.08.05, 19:41
się spotkamy na coli lub napoju pomarańczowym?
Obserwuj wątek
    • sqh Re: Wakacje się kończą może ..................... 18.08.05, 09:33
      Jestem w Pruszkowie jutro o 18:36 osobowym ze Skierniewic. Możecie mi zrobić
      komitet powitalny, a potem pójdziemy na przykład na Niecałą, bo to mi po drodze
      do domu... :-)

A tak na poważnie - dla mnie może być i sobota, i niedziela - jak tam komu
      wygodniej i na jaki termin będzie więcej chętnych.
      • burza_gradowa Re: Wakacje się kończą może ..................... 18.08.05, 09:55
        mi to by pasowalo w tygodniu szczerze mówiac, a jesli jednak weekend, no to nie
        wiem, chyba się dostosuję :)
      • burza_gradowa Re: Wakacje się kończą może ..................... 18.08.05, 09:56
        sqh, moze pomacham Ci z okna jutro jak bedziesz porzechodzil, więc uważaj ;)
        • sqh Re: Wakacje się kończą może ..................... 18.08.05, 10:48
          O ile głowy nie będę miał zaprzątniętej wrażeniami z wycieczki, postaram się ją
          zadrzeć, przechodząc pod Twoim oknem... :-)
          • wfe416n Re: Wakacje się kończą może ..................... 18.08.05, 15:17
            To jak sobota czy niedziela o godzinie 18.00?
            Moze podacie konkretne terminy które wam pasują.
            • zwierz.alpuhary Re: Wakacje się kończą może ..................... 18.08.05, 15:24
              mi to by najbardziej pasowało jutro ok 14 bo pewnie akurat będę w Pruszkowie,
              ale zastanowię się jeszcze nad sobotą albo niedzielą
              • sqh Re: Wakacje się kończą może ..................... 18.08.05, 20:05
                Jutro o 14:00 to ja będę gdzieś między Qtnem a Łowiczem... :-/

Wolałbym zatem albo później, albo w sobotę/niedzielę, godziny raczej
                popołudniowowieczorne.
                • wfe416n Re: Wakacje się kończą może ..................... 18.08.05, 20:37
                  To może niedziela 17.00
                  • francesca12 Re: Wakacje się kończą może ..................... 18.08.05, 21:17
                    Fajnie się Was czyta:) U nas - w Otwocku - było to samo z I spotkaniem
                    forumowym, kolejnego nie było, jak na razie :P
                    • wfe416n Re: Wakacje się kończą może ..................... 18.08.05, 22:45
                      francesca12 napisała:

> Fajnie się Was czyta:) U nas - w Otwocku - było to samo z I spotkaniem
                      > forumowym, kolejnego nie było, jak na razie :P
                      >
                      >

Osobiście byłem na dwóch spotkaniach, co prawda średnia liczba forumowiczów to cztery osoby ( te same ). Na forum każdy jest odważny w swoich opiniach ale na "żywo" to ciężko się spotkać. Koleżanki i koledzy na spotkaniach nikt nikogo nie bije, nie zmusza do picia coli czy piwa, kobiety mają zapewnione że nie stracą "wianka", co mam jeszcze zagwarantować?
                • zwierz.alpuhary Kutno fajne miasto 18.08.05, 21:12
                  taki jeden pan nawet o nim niedawno śpiewał, że go wyprało z uczuć jak płótno
                  www.turnau.com.pl/123.htm
                  żeby nam tylko Kutno sqh-y nie wyprało:-)
                  • cat_s Re: Kutno fajne miasto 19.08.05, 00:03
                    wfe416n napisał:
                    > Koleżanki i koledzy na spotkaniach nikt nikogo nie bije, nie zmusza do
                    > picia coli czy piwa, kobiety mają zapewnione że nie stracą
                    > "wianka", co mam jeszcze zagwarantować

No ba, Wfe, może własnie o to chodzi? ;-)
                    Może jakbyś zagwarantował, że sobie wypijemy kilka piw, zmontujemy jakąś niezłą
                    rozróbkę i przetracimy kilka wianków - to może jakiś większy ruch w interesie
                    by sie zrobił? ;-)

Pozdrawiam :-)
                    cat_s
                    • sqh Re: Kutno fajne miasto 19.08.05, 00:05
                      Eeeech, chyba jeśli nie pojawi się konkretna propozycja, to nikt się nie
                      zdecyduje...

Zatem: sobota, 18:00, Cafe 7 (bo mam najbliżej, jak zwykle...)?
                      • alfee Re: Kutno fajne miasto 19.08.05, 10:21
                        A ja bym się chętnie przyłączyła, bo nigdy nie wiem, co w Pruszkowie można
                        robić:) Ale w ten weekend nie mogę, w następny też nie:( Chyba dopiero we
                        wrześniu:)
                        Pozdrawiam i miłej zabawy
                      • burza_gradowa Re: Kutno fajne miasto 19.08.05, 15:08
                        sobota o 18 - OK
                        cafe 7, to to naprzeciwko policji? jesli tak to wystarczy mi zaledwie zejść .. hihih
                        ja jestem za:)
                    • wfe416n Re: Kutno fajne miasto 19.08.05, 15:28
                      cat_s napisał:

> wfe416n napisał:
                      > > Koleżanki i koledzy na spotkaniach nikt nikogo nie bije, nie zmusza do
                      > > picia coli czy piwa, kobiety mają zapewnione że nie stracą
                      > > "wianka", co mam jeszcze zagwarantować
                      >
                      > No ba, Wfe, może własnie o to chodzi? ;-)
                      > Może jakbyś zagwarantował, że sobie wypijemy kilka piw, zmontujemy jakąś niezłą
                      >
                      > rozróbkę i przetracimy kilka wianków - to może jakiś większy ruch w interesie
                      > by sie zrobił? ;-)
                      >
                      > Pozdrawiam :-)
                      > cat_s

Ja napisałem że nikt nikogo nie zmusza, co nie znaczy że nie może. A co do utraty wianków, stary jestem.
    • burza_gradowa Re: Wakacje się kończą może ..................... 19.08.05, 16:38
      no..to ten.. ja juz rezerwuję sobote o 18, i musze sobie stad isc, wiec nie
      będę mogla do jutra sledzic rozwoju watku i w razie czego zaprotestowac, wiec
      byloby milo gdyby ten termin siuę nie zmienil... :)
      Sqh, jednak Ci nie pomacham, bo musze isc, ale wynagrodzę Ci to machając jutro o
      18 , chcesz?;-)
      • wfe416n Re: Wakacje się kończą może ..................... 19.08.05, 17:15
        To ja będę na 100%
        • wfe416n Re: Mile widziani nowi forumowicze. 19.08.05, 18:13
          może coś postawią?
        • burza_gradowa Re: Wakacje się kończą może ..................... 19.08.05, 18:58
          Super, ja jednak wrocilam :) i nawet sqh'owi pomachałam he he . no i teraz
          jeszcze myślę, ze trzeba namawiac ludzi bo inaczej bedziemy we trójkę to cale
          piwo wypić;-)
          • szczupak72 Re: Wakacje się kończą może ..................... 19.08.05, 19:34
            Ja niestety jak zwylke nie wiem tak do końca czy będę ale obiecuję że postaram
            się dotrzeć :-)
            • burza_gradowa Re: Wakacje się kończą może ..................... 19.08.05, 19:39
              tak trzymać:-)
              Moze jeszcze jakieś koleżanki poznamy osobiscie? myślalam, ze "my dziewczyny
              musimy trzymac się razem" i coo ?
              • sqh Re: Wakacje się kończą może ..................... 19.08.05, 23:00
                Po pierwsze, dziękuję za komitet powitalny, flagi, kwiaty i dziewczęta w
                strojach ludowych :-)

Po drugie, informuję, że z mojej strony jutro o 18:00 jest w pełni aktualne i
                zamierzam się pojawić.
                • wfe416n Re: Wakacje się kończą może ..................... 19.08.05, 23:10
                  To tylko burzę poznam, szkoda. Ale dobrze że starzy nie zawodzą.
                  • burza_gradowa Re: Wakacje się kończą może ..................... 20.08.05, 10:01
                    > To tylko burzę poznam, szkoda.
                    nie widzę entuzjazmu, phi!
                    • sqh Re: Wakacje się kończą może ..................... 20.08.05, 16:20
                      Nie martw się, brak entuzjazmu Wfe wynika zapewne z ilości, nie jakości ;-)
                      • wfe416n Re: Wakacje się kończą może ..................... 20.08.05, 16:51
                        sqh napisał:

> Nie martw się, brak entuzjazmu Wfe wynika zapewne z ilości, nie jakości ;-)
                        >

Dokładnie, im więcej tym lepiej.
                        • sqh Re: Wakacje się kończą może ..................... 20.08.05, 17:02
                          Mogę się minimalnie spóźnić - chciałbym obejrzeć Panoramę Pruszkowską :-)
                          • burza_gradowa Re: Wakacje się kończą może ..................... 20.08.05, 17:04
                            ja tez bo jeszcze są u mnie panoowie od parkietu, tzn na chopina, ale zaraz
                            wychodzą, wiec pewnie jednak zdążę, ale jesli będę przed sqh to skad mam
                            wiedziec do ktorego stolika się przysiadać ? ;-)
                            • burza_gradowa Re: Wakacje się kończą może ..................... 20.08.05, 17:24
                              juz sie nie dowiem tego bo wychodzę :-)
                              no wiec mam nadzieje, ze jak przyjde to ktos sie mna zaopiekuje;-) tzn nie
                              pozwoli mi przysiąść sie do jakiegos obcego stolika. Jak by co -blondynka ze
                              szmacianą torebką ;-) he he
                              • zwierz.alpuhary Re: Wakacje się kończą może ..................... 20.08.05, 17:50
                                kurczę, jak ja bym tak chciał sobie tak po prostu wyjść i przyjść:(
                                będę z wami duchem, jeśli jest ktoś chętny to upoważniam go do wypicia
                                dodatkowego piwa za mnie:)
                • stary_pawian Re: Wakacje się kończą może ..................... 20.08.05, 10:34
                  Ja też, ale tylko na chwilę w drodze z jednej pracy do drugiej (no cóż, a jeść
                  się chce;)). Podaj mi tylko adres Caffe7. Wiem, że jest to gdzieś w stronach
                  mojego dzieciństwa (tam zdaje się mieszkasz, a pisałeś, że będziesz miał
                  najbliżej). Niestety dawno tam nie byłem, a nie będę miał zbyt dużo czasu by
                  szykać.
                  • stary_pawian Re: Wakacje się kończą może ..................... 20.08.05, 10:36
                    Jejku! To było do sqh ale w drzewku dziwnie wygląda.
                    • szczupak72 Re: Wakacje się kończą może ..................... 20.08.05, 11:14
                      Cafe Seven znajduje się na wprost posterunku policji na Kraszewskiego

Jeśli imprezka potraw tak jak ostatnio w tym lokalu ;-) to na pewno się zjawię,
                      może uda mi się wcześniej ale jeśli nie to będę ok. 21.00

Zawiadomiłem też Myszę ale nie wiem czy sie zjawi
                    • sqh Re: Wakacje się kończą może ..................... 20.08.05, 16:17
                      stary_pawian napisał:

> Jejku! To było do sqh ale w drzewku dziwnie wygląda.

Z kontekstu wyłapałem, ale Szczupak już odpowiedział. Na wszelki wypadek można
                      zaś cytować, jak powyżej :-)
                      • cat_s Re: Wakacje się kończą może ..................... 20.08.05, 18:06
                        Witam,
                        > mam nadzieje, ze jak przyjde to ktos sie mna zaopiekuje;-) tzn nie
                        > pozwoli mi przysiąść sie do jakiegos obcego stolika.

Mam nadzieję, że nie pozwoliliście się Burzy przysiąść do jakiegoś obcego
                        stolika?

No, generalnie - jestem z Wami. Bawcie sie dobrze! :-)
                        I uważajcie na Burzę!

Pozdrawiam :-)
                        cat_s
                        • szczupak72 Re: Wakacje się kończą może ..................... 20.08.05, 22:13
                          I po spotkaniu ... i znów padł rekord ;-) coprawda nie jednocześnie ale w sumie
                          było 5 osób :-)
                          Ja dotarłem niestety na samą końcówkę ale się udało, szczególne podziękowania
                          dla wfe :-)
                          • szczupak72 Re: Wakacje się kończą może ..................... 20.08.05, 22:35
                            Miejmy nadzieję że spotkania na żywo będą się odbywać częsciej i będą się
                            rozwijać, dziś dołączyła do stałego składy burza_gradowa (było mi bardzo miło
                            poznać :-) ) oraz stary_pawian (niestety nie było mi dane poznać osobićie ale
                            mam nadzieję że da sie to nadrobić w przyszłości). Może też i inni uczestnicy
                            FP kiedyś się zdecydują na również i taką formę znajomości, naprawdę to nic
                            strasznego a wręcz bym powiedział jest to bardzo miłe doświadczenie :-). Nie ma
                            czego się bać, nie gryziemy :-) i zapraszamy w przyszłości .... mam nadzieję
                            niedalakiej :-)
                            • sqh Re: Wakacje się kończą może ..................... 20.08.05, 23:21
                              Melduję, że wróciłem. W sumie, gdyby nie zamknięcie lokalu i brak możnosci
                              przeniesienia się do środka (gdzie ciepło), spotkanie mogłoby potrwać dłużej. A
                              nuż ktoś by się jeszcze rozmyślił i przybył...? :-)

Mój pies przesyła natomiast pozdrowienia dla burzogradowej suni. Wspólny
                              spacerek po nocnym Pruszkowie, przy pełni Księżyca, bardzo mu się podobał i
                              reflektowałby na następny... ;-)
                              • josip_broz_tito Re: Wakacje się kończą może ..................... 21.08.05, 01:20
                                heh, zeby nie to, ze bylem wyjechany jeszcze, tobym sie stawil. A tak to jak
                                zwykle d.u.p.a. Ale kiedys sie zjawie :) Jak do tej pory wszystkie spotkania
                                forumowe w ktorych bralem udzial wypalaly:)
                              • burza_gradowa Re: Wakacje się kończą może ..................... 21.08.05, 14:22
                                Spacerek to dla mojej suni magiczne słowo, wypowiedziane szeptem wyrwie ja z
                                najglębszego snu ;-)
                                lubi wszystkie i te poranne i nocne, a najwyzej ceni sobie takie dzienne do
                                potulika, gdzie gania kaczki i włazi do stawów. W nocy za to jest bardziej
                                magicznie, mozna na przykląd przestraszyc się poruszonego wiatrem parasola przy
                                Cafe7 ;-)
                                • sqh Re: Wakacje się kończą może ..................... 21.08.05, 20:57
                                  burza_gradowa napisała:

> W nocy za to jest bardziej magicznie

Hm, może więc wpadnie dziś o 22:00 tam, gdzie wczoraj...? Pies mówi, że będzie
                                  czekał... ;-)
                                  • burza_gradowa Re: Wakacje się kończą może ..................... 22.08.05, 09:32
                                    no i gucio ;-) ale wytłumaczylam sie w mailu.
                                    A co do wycieczek rowerowych o ktorych wspominalismy na spotkaniu to chyba
                                    trzeba sie spieszyc, bo podobno od polowy tygodnia ma sie popsuc pogoda :-(
                                    Po krótkich oględzilach stwierdzilam, ze trzeba chyba tylko dokręcić jakimś
                                    kluczem jedną śrubę od pedalu (ła? jak to sie odmienia boszz..czlowiek sie cofa
                                    w rozwoju na starosć) ;-) o, jaka zdolna jestem ;)
    • stary_pawian Re: Wakacje się kończą może ..................... 21.08.05, 07:54
      Było fajnie. Szkoda, że nie mogłem zostać z Wami dłużej. Będę wypatrywał
      samochodu WFE416N żeby Ci pomachać (chyba, że zmieniłeś numery na białe). Swoją
      drogą jak różne jest nasze wyobrażenie osób, a rzeczywistość. Burzę miałem
      przyjemność spotkać już wcześniej, a wczoraj miałem przyjemność poznać SQH i
      WFE. Mam nadzieję, że niebawem poznam też Szczupaka (ponoć pracujemy bez płot
      to może podejdziemy do płota), a także innych.
      • szczupak72 Re: Wakacje się kończą może ..................... 21.08.05, 10:45
        Szkoda ze się minęliśmy ale myślę że następnym razem uda się nam spotkać :-)
        A swoją drogą to jaki ten świat jest mały, z wfe jesteśmy sąsiadami przez
        ulicę, z Tobą w pracy "bez płot" ;-) (rozumiem że pracujesz w akumulatorach,
        fajną macie fontannę :-) ). Ciekawe z iloma jeszcze uczestnikami tego forum
        mijamy się codziennie na ulicy nie wiedząc o tym że się znamy??
        • wfe416n Re: Wakacje się kończą może ..................... 21.08.05, 11:02
          Również jestem zadowolony ze spotkania, ach ta burza blond włosów, do domu wróciłem dopiero po 1.00 w nocy, musiałem żonę jeszcze z imprezy odebrać. Może wolałbym na spacer z psem w nocy z....?
          • szczupak72 Re: Wakacje się kończą może ..................... 21.08.05, 11:03
            .... z SQH?? ;-)
            • motyla1 Re: Wakacje się kończą może ..................... 21.08.05, 12:43
              ale wam zazdroszczę spotkania!!!!!!! niestety nie dla mnie - matki karmiącej
              małego motyla- wieczorne eskapady po lokalach. Zresztą piwa i tak sie nie
              napiję ;(. Ale nastepna razą przyfrunę na pewno.
              A w ogóle to zawsze gdy chodzę po mieście to się zastanawiam czy nie mijam
              własnie jakiegoś forumowicza. Wypatrujcie mnie - mam chyba największy wózek
              dziecinny w całym Pruszkowie (podobno wygląda jakby to on mnie ciągnął a nie
              jakbym ja go pchała).
              pozdrawiam
              • sqh Re: Wakacje się kończą może ..................... 21.08.05, 17:55
                motyla1 napisała:

> Wypatrujcie mnie - mam chyba największy wózek dziecinny w całym Pruszkowie

A ja jednak śmiem twierdzić, że największy ma moja sąsiadka z piętra niżej, bo
                trafiły jej się bliźniaki, zatem i wózek jest dwa razy większy od zwykłego :-)
                • motyla1 Re: Wakacje się kończą może ..................... 21.08.05, 20:59
                  >
                  > A ja jednak śmiem twierdzić, że największy ma moja sąsiadka z piętra niżej,
                  bo
                  > trafiły jej się bliźniaki, zatem i wózek jest dwa razy większy od zwykłego :-)
                  >
                  słuszna uwaga- prostuję: mam największy pojedynczy wózek i najcięższy
                  niestety...
            • wfe416n Re: Wakacje się kończą może ..................... 21.08.05, 20:46
              szczupak72 napisał:

> .... z SQH?? ;-)

Oczywiście, ale pod warunkiem że się ogoli.
              A gdzie zdjęcie?
              • sqh Re: Wakacje się kończą może ..................... 21.08.05, 20:52
                wfe416n napisał:

> Oczywiście, ale pod warunkiem że się ogoli.

W życiu! Broda służy do smyrania... Wszystkie moje narzeczone za nią
                przepadają... ;-D

> A gdzie zdjęcie?

Aktualnie ładują się akumulatorki... Dzisiaj sobie mianowicie rowerkowałem po
                południu i wyczerpałem je do cna, więc w tej chwili nie mam jak zgrać fotek na
                komputer.
                • wfe416n Re: Wakacje się kończą może ..................... 21.08.05, 21:30
                  sqh napisał:

> wfe416n napisał:
                  >
                  > > Oczywiście, ale pod warunkiem że się ogoli.
                  >
                  > W życiu! Broda służy do smyrania... Wszystkie moje narzeczone za nią
                  > przepadają... ;-D
                  >
                  > > A gdzie zdjęcie?
                  >
                  > Aktualnie ładują się akumulatorki... Dzisiaj sobie mianowicie rowerkowałem po
                  > południu i wyczerpałem je do cna, więc w tej chwili nie mam jak zgrać fotek na
                  > komputer.
                  >

Znając mozliwości twoich akumulatorków, to nie wiele trzeba aby je rozładować.
                  Proszę mnie nie zaliczać do oficjalnych narzeczonych.
                  • sqh Re: Wakacje się kończą może ..................... 21.08.05, 21:41
                    A nie nie nie, ja ich nie ładowałem od wczoraj. W Cafe 7 - jak widzieliście -
                    ledwo dychały, ale dziś jeszcze kilka fot udało mi się na nich strzelić. I
                    potem dopiero definitywnie padły.
        • stary_pawian Re: Wakacje się kończą może ..................... 22.08.05, 06:58
          Zapewne z wieloma. Spójż na listę obecności. Kawałek o Helenowskiej jest chyba
          dłuższy niż sama ulica ;)
          • sqh Re: Wakacje się kończą może ..................... 22.08.05, 11:28
            Patrz, gdybyś mógł zostać troszkę dłużej, to pożyczyłbym Ci do poczytania
            monografię historyczną "Tudora"/ZAP-u, którą właśnie mi oddał Szczupak...
            • stary_pawian Re: Wakacje się kończą może ..................... 22.08.05, 12:41
              We wrześniu w ZAP będzie impreza z okazji 85 lat firmy.
              • wfe416n Re: Wakacje się kończą może ..................... 22.08.05, 16:07
                stary_pawian napisał:

> We wrześniu w ZAP będzie impreza z okazji 85 lat firmy.

Czy jesteśmy zaproszeni?
                • sqh Re: Wakacje się kończą może ..................... 22.08.05, 17:05
                  Czy jest przewidywana kolejna publikacja historyczna?
              • stary_pawian Re: Wakacje się kończą może ..................... 23.08.05, 06:31
                stary_pawian napisał:

> We wrześniu w ZAP będzie impreza z okazji 85 lat firmy.
                Przepraszm. 80-ci lecie. W tym roku jakoś prześladuje mnie ta 5. Już nie
                pierwszy raz mi się gdzieś dodaje :(
                • wfe416n Re: Wakacje się kończą może ..................... 23.08.05, 15:25
                  stary_pawian napisał:

> stary_pawian napisał:
                  >
                  > > We wrześniu w ZAP będzie impreza z okazji 85 lat firmy.
                  > Przepraszm. 80-ci lecie. W tym roku jakoś prześladuje mnie ta 5. Już nie
                  > pierwszy raz mi się gdzieś dodaje :(
                  Ponowie swoje pytanie: czy jesteśmy zaproszeni? Proszę nie unikać odpowiedzi.
    • sqh Re: Wakacje się kończą może ..................... 22.08.05, 12:15
      Informuję, że uczestnikom spotkania rozesłałem pamiątkową fotkę - zajrzyjcie w
      Wasze skrzynki.
      • wfe416n Re: Wakacje się kończą może ..................... 22.08.05, 16:06
        Dzięki, dostałem ale burza zrobiło to specjalnie
        • burza_gradowa Re: Wakacje się kończą może ..................... 22.08.05, 16:10
          jaa? co to za nikczemne podejrzenia! ;)
          ten...no...po prostu siedzialam najbliżej...
          A moze to właśnie wyszly jakies wewnętrzne wibracje i powinnam zajać się
          leczeniem ludzi;)
          • wfe416n Re: Wakacje się kończą może ..................... 22.08.05, 16:14
            Zresztą to wina sqh-a, ma kiepski aparat. Mogę być pierwszym pacjentem.
        • szczupak72 Re: Wakacje się kończą może ..................... 22.08.05, 16:57
          Też tak myślę że burza zrobiła to specjalnie, ja siedziałem w tej samej
          odległości od aparatu i jakoś wyraźnie wyszedłem ;-)
        • stary_pawian Re: Wakacje się kończą może ..................... 23.08.05, 06:33
          wfe416n napisał:

> Dzięki, dostałem ale burza zrobiło to specjalnie
          A może to tylko enigmatyczność Burzy;)
      • szczupak72 Re: Wakacje się kończą może ..................... 22.08.05, 17:15
        Dzięki za fotki, w zamian też Ci coś wysyłam co chciałeś zobaczyć :-)
Inne wątki na temat:

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka