Dodaj do ulubionych

Psy, koty i inne istoty:-)

13.01.09, 12:10
Specjalny wątek tematyczny o zwierzakach w Pruszkowie. Zgubione, znalezione, weterynarze, porady i wszelkie inne sprawy.
Obserwuj wątek
    • kachad Re: Psy, koty i inne istoty:-) 13.01.09, 16:49
      PolecamWeterynarzy:
      - dla psów polecam dr Katarzynę Sobieraj na Żbikowie ul. 3-do maja;
      - dla fretek dr Milenę Wojtyś lecznica Ogonek, Warszawa
      ul.Klemensiewicza 7, zwłaszcza jak ktoś ma problemy z łysieniem
      (oczywiście zwierzaka), nadnerczami itp. Klinika specjalizuje się w
      leczeniu zwierząt futerkowych (króliki, chomiki, swinki morskie,
      fretki).
      Nie każdy wet zna się na wszyskich gatunkach zamieszkujących nasze
      domostwa, wiem to z autopsji.
      • giez2 Re: Psy, koty i inne istoty:-) 13.01.09, 18:17
        Doktor Ania Mann ( chodziła do Kościucha) z kliniki na
        Gordziałkowskiego. Jest świetnym lekarzem, ale przede wszystkim -
        Dobrym Człowiekiem.
        • wfe416n Re: Psy, koty i inne istoty:-) 13.01.09, 19:52
          a ja myslałem że jest to informacja o specjalnym watku - u góry "Zwierzaki" i tam należy pisać.
          • zwierz.alpuhary Re: Psy, koty i inne istoty:-) 14.01.09, 08:53
            > a ja myslałem że jest to informacja o specjalnym watku - u góry "Zwierzaki" i t
            > am należy pisać.

nie, to jest właśnie ten wątek:-)
        • swistak133 Re: Psy, koty i inne istoty:-) 14.01.09, 08:29
          >ale przede wszystkim - Dobrym Człowiekiem.

Czym się różni "Dobry Człowiek" od dobrego człowieka?
          • giez2 Re: Psy, koty i inne istoty:-) 14.01.09, 16:30
            swistak133 napisał:

> >ale przede wszystkim - Dobrym Człowiekiem.
            >
            > Czym się różni "Dobry Człowiek" od dobrego człowieka?

sądzę, że niczym. Nie jestem ekspertem. Chciałem po prostu
            podkreslić wyjątkowość tego lekarza.
            • adarka696 Re: Psy, koty i inne istoty:-) 17.01.09, 03:33
              Jest miła. Zawsze daje dexafort, betamox i combivit. Ktoś ma coś innego w karcie
              wizyty?
              Serio pytam.
    • orchidka77 Pruszkowskie koty do adopcji 17.06.09, 21:01
      Kociaki ratuję głównie z pruszkowskich piwnic i podwórek (a ostatnio
      także te wyrzucone np. do rowu:/)

Obecnie domu szukają:
      www.forumpruszkow.fora.pl/animalia,34/kociaki-do-adopcji,332.html#3695

Jeśli chcesz mi pomóc i dać kociakowi z terenu Pruszkowa choćby dom
      tymczasowy (zwierzak-w-domu.info/index.php?
      option=com_content&task=view&id=39&Itemid=53) - odezwij się:)
    • martaewaz Re: Psy, koty i inne istoty:-) 23.01.10, 15:02
      Witam,
      Dnia 22.01.10 na osiedlu B. Prusa zaginęła mała suczka podobna do
      pekińczyka. Wabi się Funia, ma czerwoną obrożę. Na informacje o
      naszym piesku czekamy pod tel. 606-924-154.
      Bardzo prosimy o pomoc w odnalezieniu naszej ulubienicy!!!
    • promilek1986 Re: Psy, koty i inne istoty:-) 04.05.10, 00:46
      wieczorem 2 maja 2010 w okolicach pruszkowskiego MOSu (Gomulińskiego,
      Staszica)zaginął kotek o imieniu Rambo. Pieszczoch ma 2 lata, czarną sierść,
      niewielką białą łatkę na brzuszku, na szyjce ma czarną obrożę ze srebrnym
      dzwoneczkiem. Jeśli posiadają Państwo jakiekolwiek informacje na temat kotka
      proszę o kontakt telefoniczny 692702432.
      • orchidka77 Re: Psy, koty i inne istoty:-) 06.05.10, 17:39
        Masz jakieś zdjęcie?
    • pata_22 Zaginął pies!!! Pruszków!!! 19.08.10, 14:22
      CZARNA SUCZKA Z BIAŁĄ PLAMKĄ NA SZYI, STERCZĄCYMI USZAMI, NA KRÓTKICH ŁAPKACH.
      UCIEKŁA 13 SIERPNIA W PRUSZKOWIE. NIE MIAŁA OBROŻY.
      NAZYWA SIĘ PARÓWKA.
      ZNALAZCĘ BARDZO PROSZĘ O KONTAKT:
      601 254 756
      STĘSKNIONE DZIECI CZEKAJĄ

Zdjęcie: fotoforum.gazeta.pl/zdjecie/2386698,2,1,Parowka.html
    • krystyna.a-s Re: Psy, koty i inne istoty:-) 23.08.10, 14:49
      20.08.2010 w Malichach zginął rudy posokowiec z siwym pyskiem (łagodny), w czerwonej obroży. W przypadku jakiejś informacji proszę o telefon - 22 758 21 15, 601 221 444.
    • jkozawloska Re: Błąkający się piesek 01.02.11, 07:37
      dziś w okolicach parku sokoła błąka się niewysoki kundelek maści czarnej na białych nakrapianych krótkich łapkach i z białym pyszczkiem. Ma obrożę i jest łagodny więc to czyjś pies. Może ktoś kojarzy właściciela?
      • michart Re: Błąkający się piesek 01.02.11, 10:37
        Może ktoś go wypuścił "żeby sobie pobiegał", bo nie chce mu się ruszyć d... z domu. Wsadzałbym takich ludzi na tydzień do klatki w schronisku dla psów.
        • sqz Re: Błąkający się piesek 01.02.11, 16:44
          Podziwiam Twoje zrozumienie i duze serce dla ludzi. ja bym takich zakopywał żywcem ale ja nie lubię psów i może dlatego nie mam serca dla właścicieli idiotów i zwyrodnialców.
    • matumaini11 Re: Psy, koty i inne istoty:-) 02.02.11, 22:18
      A ja w czerwcu znalazłam czarnego kotka. Takie małe, czarne coś porzucone na torach kolejki WKD. Kotka została porzucona(nadjeżdżała kolejka, kot cały czas siedział na torach), ledwo chodziła. Bardzo dobrze wychowana, wiedziała, że ma korzystać z kuwety. Troche bała się psa, ale już po 3 tygodniach razem spały i się bawiły. Na początku strasznie wszystkiego się bała. Trzymała się tylko mnie, do reszty członków rodziny nie podchodziła, zostawić ją można było tylko w zamkniętym pomieszczeniu. Dziś mój czarny kotek nabrał pazurków, lubi sobie pomiałczeć i czasem kogoś podrapać jak jej się coś nie spodoba :)
    • kachad Lucrin 08.02.11, 11:51
      Szukam osób posiadających fretki z nadczynnością nadnerczy. Zakup Lucrinu (ci co mają fretki to wiedzą o co chodzi) dla jednego zwierzaka jest nierealny a klinika na Gagarnina do grudnia 2011 r. zawiesiła podawanie. W związku z tym szukam osób, które byłyby chętne na podanie leku w Pruszkowie w lecznicy na ul. 3-go maja.
      • kachad Re: Lucrin 17.02.11, 15:53
        Podnoszę
    • mario1410 Znaleziono szczeniaka rasy labrador 16.03.11, 09:29
      Dnia 15.03.2011 wieczorem, przy ul. Księcia Józefa w Pruszkowie (w okolicach glinianki przy torach WKD), znaleziono małego szczeniaka. Jest to najprawdopodobniej Labrador. Piesek jest bardzo młody, ma około 1,5 miesiąca. Kolor kremowy, odcień o nutkę ciemniejszy od typowego biszkoptowego. Końcówki uszu wpadające w rudy. Szukam właściciela - wygląda na to, że zwierzak uciekł lub po prostu się zagubił.

Kontakt:
      Mariusz
      tel. 793 676 662
      grapes_and_cherry@op.pl
    • kmadzika Re: Psy, koty i inne istoty:-) 04.05.11, 23:39
      w niedzielę wieczorem zaginął pies podobny do labradora ale wyższy, maść czarna jeżeli ktoś widział, albo wie gdzie piesek przebywa proszę o kontakt pod nr tel. 510-631-137
    • ranira Zaginął Tofik 23.08.11, 22:30
      W poniedziałek w okolicach Konotopy/ Duchnic zaginął mały młody piesek - mieszaniec. Czarna sierść - Tofik miał założone niebieskie szelki i obrożę przeciwpchelną. Jeśli ktoś go znalazł lub wie gdzie przebywa, bardzo proszę o kontakt 609-534-409.
    • jkozawloska Re: młody kotek znaleziony na ul. Drzymały 30.11.11, 21:49
      30 listopada niedaleko przychodni na Drzymały błąkał się wystraszony młody kotek maści szarej w cętki z białym kołnieżykiem i takimiż łapkami.
      Czeka na swego starego lub nowego właściciela u mnie.
      • orchidka77 Re: młody kotek znaleziony na ul. Drzymały 01.12.11, 22:22
        Hej,
        Pomóc Ci w ogłaszaniu kociaka?:)
        • jkozawloska Re: młody kotek znaleziony na ul. Drzymały 04.12.11, 20:38
          bardzo proszę.
          kotek jest bardzo zestresowany- mój pies na niego warczy, a dwa moje koty też nie są zbyt przyjazne i żal mi malucha; gdy znikam w pracy na cały dzień nie mam nad tym kontroli;
          powinnam się przejść po weterynarzach, szkołach ale brak mi czasu:-(
          będę wdzięczna za pomoc
          mój adres: kozawloska@wp.pl
    • orchidka77 koteczka znaleziona dziś przy stacji 01.12.11, 21:42
      Ktoś szuka jej może?

www.facebook.com/pages/Pruszkowski-Dom-Tymczasowy/108804425804380
    • pruszkowianeczka Zaginął KOT - duży, biały 28.04.12, 18:35
      Dnia 20 kwietnia 2012 r. (piątek) zaginął kot. Duży, biały. Znaki szczególne - czarny ogon i czarna plamka na głowie. Kot jest w trakcie leczenia i wymaga dalszej opieki weterynaryjnej.
      Na kota czeka stęsknione dziecko.
      Bardzo proszę uczciwego znalazcę o kontakt.
      Dla znalazcy – nagroda pieniężna.
      Numer telefonu: 512-55-18-55
      Bardzo proszę rozejrzyjcie się wokół siebie może gdzieś jest w Waszej okolicy.
      • pruszkowianeczka Re: Zaginął KOT - duży, biały 28.04.12, 21:35
        Dla ułatwienia kontaktu podaje adres mailowy:
        bonansa@interia.pl

pruszkowianeczka napisała:

> Dnia 20 kwietnia 2012 r. (piątek) zaginął kot. Duży, biały. Znaki szczególne -
        > czarny ogon i czarna plamka na głowie. Kot jest w trakcie leczenia i wymaga dal
        > szej opieki weterynaryjnej.
        > Na kota czeka stęsknione dziecko.
        > Bardzo proszę uczciwego znalazcę o kontakt.
        > Dla znalazcy – nagroda pieniężna.
        > Numer telefonu: 512-55-18-55
        > Bardzo proszę rozejrzyjcie się wokół siebie może gdzieś jest w Waszej okolicy.
        • anula813 Re: Zaginął KOT - duży, biały 10.08.12, 22:22
          Kot się odnalazł, a teraz zaginęła właścicielka!!! Czy ktoś z Was zna tę użytkowniczkę???
      • pruszkowianeczka Re: Zaginął KOT - duży, biały 28.04.12, 22:03
        Zdjęcie mojego kota:
        fotoforum.gazeta.pl/photo/9/lf/ke/eu1c/as4mQbAS1KEk9ZOPnA.jpg

pruszkowianeczka napisała:

> Dnia 20 kwietnia 2012 r. (piątek) zaginął kot. Duży, biały. Znaki szczególne -
        > czarny ogon i czarna plamka na głowie. Kot jest w trakcie leczenia i wymaga dal
        > szej opieki weterynaryjnej.
        > Na kota czeka stęsknione dziecko.
        > Bardzo proszę uczciwego znalazcę o kontakt.
        > Dla znalazcy – nagroda pieniężna.
        > Numer telefonu: 512-55-18-55
        > Bardzo proszę rozejrzyjcie się wokół siebie może gdzieś jest w Waszej okolicy.
        • 1kkdp1 Re: Zaginął KOT - duży, biały 05.05.12, 23:44
          W sprawie kota napisałam na podanego maila.
      • paulina_gn Re: Zaginął KOT - duży, biały 10.08.12, 21:12
        Proszę o kontakt, ten kot był widziany na Bolesława Prusa. 608303543
      • 22bd Re: Zaginął KOT - duży, biały 16.08.12, 10:30
        Teraz obecni opiekunowie kota rozpaczliwie szukają właściciela opisanego kota.
        Prosimy o kontakt właścicielkę kota lub osoby ją znające.
        Jeśli właściciele nie są już zainteresowani jego odbiorem ( bezpłatnym ), proszę o krótkie info.
        Kot jest uroczy i zasługuje na przyjazny dom.
        Nie możemy jednak szukać dla niego stałego domu, dopóki nie poznamy stanowiska jego właścicieli, a oni zupełnie nie reagują na nasze e-maile i telefony.
        • 22bd Re: Zaginął KOT - duży, biały 17.08.12, 23:12
          Szczęśliwy finał ! Uroczy Maciuś jest już w swoim domu !
    • orchidka77 Znaleziono kocurka przy WKD szukamy własciciela 07.05.12, 13:55
      Zdjęcia kocurka tutaj: www.facebook.com/media/set/?set=a.421863551165131.99219.108804425804380&type=1

To dorosły miły domowy kocur, który na bank komuś się zgubił.
      W sprawie kocurka tel 503 984 333
      • paulinagn Znaleziono białego, domowego kota 13.05.12, 20:18
        Dnia 07.05.12 na Helenowskiej 12 znaleziono kotka. Kocurek jest zadbany- biały z ciemną plamką na głowie i szarym ogonkiem. Niestety inny kotek niż w ogłoszeniu wyżej.

Jest to kot domowy. Nie boi się samochodów, psów, przymila się do ludzi. Błąkał się w okolicy od kilku dni.

Szukamy właściciela lub nowego opiekuna.
        www.facebook.com/photo.php?fbid=424175664273404&set=a.424175600940077.102437.100000429220354&type=3&theater
        Informacje pod numerem telefonu 608 303 543.

• aga0107 szynszyl 8,5 miesiączny - samczyk 10.07.12, 15:36
      Witam,
      z powodów osobistych muszę pożegnać się z szynszylkiem. Samczyk ma 8,5 miesiąca, jest barwy szarej. Przyjazny, oswojony. W komplecie sprzedaje też klatkę z wyposażeniem dla szylka.
      Dla zainteresowanych prześlę zdjęcia, cenę na maila.
    • 3lichotek Zaginęła kotka Tosia Kanie k. Pruszkowa. 18.07.12, 22:50
      Ogłoszenie i zdjęcie

W bliskich okolicach Patataja.
    • orchidka77 TANIE sterylizacje 24.08.12, 12:40

Od dawna wiadomo, że sterylizowane zwierzaki żyją dłużej i unikają wielu chorób - jeśli do tej pory powstrzymywała Cię jedynie cena - jest już na to odpowiedź!
      Najtańsza sterylizacja zwierząt w Warszawie! POLECAM!!! - www.koteria.org.pl/koteria/odplatna.htm

Wątek ten nie ma na celu dyskusji na temat potrzeby sterylizacji i dyskusji na ten temat, a jedynie ma na celu poinformowanie zainteresowanych o możliwości sterylizacji w niższej cenie niż dotychczas!
      Jeśli ktoś ma wątpliwości i pytania dotyczące sterylizacji psów i kotów - zapraszam do dyskusji na priv - chętnie opowiem o WSZYSTKICH aspektach.
      • orchidka77 Re: TANIE sterylizacje 24.10.12, 20:04
        koteria.org.pl/
        kotka 100 zł
        kocur 60 zł
        pies/suka 5-60 kg 120 - 250 zł
    • aniasz31 Na osiedlu Staszica lata papuga!!! Czyja??? 27.08.12, 15:17
      Od kilku dni (tygodni) na osiedlu Staszica, w okolicach ul. Wróblewskiego, Dobrej, Plantowej, lata papuga, chyba z tych gadających. Ma niebieską głowę, zielone ciałko i niebieski ogon. Jest dość duża. Jest bardzo głodna i wystraszona. Może znajdzie się jej właściciel albo osoba umiejąca ją zwabić?
      • anubis76x Re: Na osiedlu Staszica lata papuga!!! Czyja??? 13.10.12, 21:28
        Od 3 tygodni jej nie słychać, zdechła, ktoś ją złapał ?
    • fuksja777 Znaleziono kotkę z czarną obrożą przy ul. Mostowej 16.09.12, 09:58
      Znalazłam w sobotę (15.09.) w okolicy Szkoły Podstawowej nr 9 przy ulicy Mostowej młodziutką kotkę. Ma czarną obrożę. Jest ewidentnie udomowiona:) Niestety nie mogę jej trzymać u siebie, ponieważ mam już dorosłego kocura, który nie jest zbyt towarzyski jeśli chodzi o inne koty.
      Jeśli ktoś z Was ją zgubił albo może przygarnąć, lub zna kogoś kto mógł zgubić to zwierzątko proszę o kontakt. k_meckowska@wp.pl

www.facebook.com/events/434309806615341/
    • mysza63 Pies i kot szukają pilnie domku ... 24.09.12, 14:47
      tablica.pl/oferta/mlody-pies-szuka-domu-na-stale-ID1AWG7.html
      tablica.pl/oferta/rudolf-piekny-whiskasowy-kot-bardzo-pilnie-szuka-nowego-domu-ID1ATfD.html
      • ania.mor Przygarnę suczkę 07.10.12, 08:50
        Szukam malutkiej, młodej suczki dla mojej samotnie mieszkajacej, niepracującej Mamy (lat 65) po stracie jej ostatniej suczki (mix pudla miniaturki).
        Wymagania sa spore ale Mama sie nie spieszy więc mysle, ze spokojnie jakąs psinka sie znajdzie, wazne aby suczka te wymagania spełniała.
        Opis:
        - koniecznie sunia !!! - do Mamy czesto przyjezdza moja siostra z terierem, który absolutnie nie akceptuje innych samców
        - koniecznie wysterylizowana !!! - terier siostry jest niewykastrowany i Mama nie chce miec niechcianej ciąży
        - koniecznie lubic dzieci !!! - Mame często odwiedzaja wnuki, z których najmłodzsze ma 2 lata
        - koniecznie lubic inne psy, suki i koty !!! - oprócz teriera suczka bedzie z Mama nas odwiedzac, a my mamy dwie suki i kota, u nas tez suczka bedzie przebywala jak Mama bedzie musiała gdzies bez niej wyjechac
        - suczka musi potrafic spokojnie zostawac sama w domu, poniewaz Mama czasami musi odwiedzic np. lekarza czy isc do urzedu itp.
        - nie szczeniak ale tez nie bardzo stara suczka, preferowany wiek to ok.1-2 lata,
        - suczka spokojna, nie dominujaca - terier siostry to straszny dominant i Mama chce uniknąć ewentualnych awantur
        - jak najmniejsza - Mama ma problemy z kregosłupem więc im mniej bedzie suczka ważyć tym lepiej - preferowana wielkosc ratlerkowata, chociaz wyglad niekoniecznie
        - nauczona czystosci i chodzenia na smyczy
        - wyglad bez znaczenie ale raczej preferowane suczki bez strasznie długiej siersci

Kontakt do mnie: ania.mor@gazeta.pl
        • rysiowe zaginął kot ul. Andrzeja 07.10.12, 14:58
          w czwartek 4 października w okolicach ul. Andrzej zaginął kot ok. 8 letni
          buro- rudy, pręgowany, po kastarcji
          bardzo proszę o pomoc - dla znalazcy godna nagroda !!!
          proszę o info na maila gazetowego tj. rysiowe@gazeta.pl
        • mysza63 Re: Przygarnę suczkę 13.10.12, 09:05
          schronisko.doskomp.lodz.pl/index.php?co=psy&nr=8246
    • viola7903 Re: Psy, koty i inne istoty:-) 12.10.12, 22:28
      Oddam w dobre ręce 2 letnią świnkę morską z klatką. Musimy z żalem pożegnać się z naszą świnką, ponieważ nasz 10 miesięczny synek jest alergikiem i nie możemy mieć w domu zwierzątek futerkowych.
    • mysza63 Psi fryzjer 22.10.12, 11:17
      UWAGA, UWAGA zaczęły się kursy groomerskie jeśli ktoś chciałby ostrzyc swojego pieska za jedyne 20 zł niech dzwoni pod numer 728 351 051
      Warszawa Al Niepodległości 225

Polecam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka