miligram 20.02.09, 21:39 Jakie taxi najlepsze i jakie ceny w Pruszkowie? Może ktoś polecić? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
wfe416n Re: Taxi w Pruszkowie 20.02.09, 22:24 Jakie taxi - ciekawe pytanie - spalinowe, białe, duże, małe bo jeżeli chodzi o wybór korporacji to takowych w Pruszkowie nie ma. Ceny - jak czynsze w PSM czyli najdroższe. Co polecić - mogę kolegę, przyjedzie z Warszawy to i tak bedzie taniej niż pruszkowskie taxi. Dla ciekawych - w Warszawie jeździ za 1.60 / km. Odpowiedz Link Zgłoś
czarek_29 Re: Taxi w Pruszkowie 21.02.09, 00:13 A w Pruszkowie jaka stawka obowiązuje?? Odpowiedz Link Zgłoś
renifer1710 Re: Taxi w Pruszkowie 21.02.09, 11:12 Taxi w Pruszkowie to totalna porażka raz próbowałem pojechać z postoju zaraz przy Pałacu Ślubów na Torfową godzina może 17 na Torfową niedaleko ale nie chciało mi się biec przez park bo ciemno a i chwast młodzieży lubi winko obalić w Potuliku i porozrabiać, myknę myślę sobie Taksą.Pierwszy stał polonez otwieram a tam smród jak z murzyńskiej chaty , pytam ile facet burknął 25 zł (1,5 km jazdy).Ok za luksus się płaci ale nie będę jechał bydlęcą furmanką,idę do stojącego dalej opla a tu odpowiedź że wsiadamy w kolejności ,ja tłumaczę że tamtą nie da się jechać że śmierdzi z niej i kierowca też jakiś nie domyty ,pawia puszcze i jeszcze policzy za sprzątanie, niestety na nic moje tłumaczenia, zwierzęca solidarność ale swoja drogą to mogli by solidarnie kupić mydło koledze i zapach do auta.Myślę trudno "nic to Baśka" jak Wołodyjowski w ciężkich chwilach tnę z buta na przystani myknąłem na odwagę browarka 6,5 zł i w 10 min byłem w domu zaoszczędziłem 18,50 a i świeżutkiego powietrza powdychałem.Od tej pory honorowo omijam tę brać taksówkarską.Jak mam potrzebę dzwonię do Ele-Taxi lub Volfry i przyjeżdżają wcale nie dużo drożej,ale jak wspomniałem za luksus się płaci. Odpowiedz Link Zgłoś
donek102 Re: Taxi w Pruszkowie 14.04.16, 13:09 Trudno nie zgodzić się z przedmówcami, ale zwróćcie uwagę na jeszcze jeden fakt - wieku pruszkowskich taksiarzy. Chyba rekordy wieku bite są na postoju przy ulicy Niepodległości. Paru Panów (znam osobiście) dawno juz przekroczyło 80 rok życia. Czy to dobry wiek do świadczenia usług przewozu osób. Z tym związany jest czas świadczenia usług. Po godzinie 18 postój jest pusty. czy o to chodzi w tym biznesie? W porze nocnej, dla mieszkańców tej części miasta, pozostają tylko korporacje z w-wy. Odpowiedz Link Zgłoś
mike_007 Re: Taxi w Pruszkowie 24.02.09, 00:39 I tak "najlepsi" są taksiarze z pętli na Os. Staszica, niedługo to żeby przeczytać ich cennik trzeba będzie zaopatrzyć się w mikroskop elektronowy. A 1 km u nich to kosztuje minimum 3 zł. Odpowiedz Link Zgłoś
monika3411 Re: Taxi w Pruszkowie 24.02.09, 08:47 A ja z kolei zraziłam się do taksówkarzy spod kolejki WKD. Już dwa razy za kurs na osiedle Prusa policzyli sobie jak za tzw zboże. W związku z tym nie korzystam z ich usług. Odpowiedz Link Zgłoś
michal.lewandowski Re: Taxi w Pruszkowie 25.02.09, 07:55 Racja ! Kiedyś spytałem ile będzie kosztował kurs z os Staszica do Multikina w Warszawie (nie był to weekend, godz. około 17) - 150 zł Ręce opadają :/ Odpowiedz Link Zgłoś
monika3411 Re: Taxi w Pruszkowie 24.02.09, 08:53 Najlepiej chyba "zaprzyjaźnić" się z którymś z panów :-) I lojalnie korzystać z usług jednego. Ja tak robię. Od ponad 10 lat jeżdżę codziennie (czasami więcej niż raz dziennie) z tym samym panem. Nawet mam już u niego specjalną niższą taryfę. No i jak muszę pojechać gdzieś dalej niż poza naszą stałą trasę, nie zdarzyło się, żebym zapłaciła choć złotówkę więcej. Przy okazji pozdrawiam panów z pętli na Staszica :-) ---- Maja-Jakub [*] mój suwaczek Odpowiedz Link Zgłoś
renifer1710 Re: Taxi w Pruszkowie 25.02.09, 10:34 Nie wiem czy zaprzyjaźnianie to dobre słowo chodziło Ci chyba aby im czapkować.Jak będę chciał jeździć z przyjacielem to poproszę o podwiezienie kolegę.To jest ich praca z tego żyją jeżeli nie potrafią miło,sprawnie i za odpowiednią cenę obsłużyć klienta to powinni splajtować a na rynku zająć ich miejsce konkurencja.Niestety w Pruszkowie jej nie mają i robią co chcą.Zresztą podejrzewam że jak dawniej jest to klika cwaniaków mająca układziki i czująca się bez karnie a jak pasażer wyrazi nie zadowolenie to przez CB że się awanturuje.Więc wiedzą że są na wygranej pozycji. Odpowiedz Link Zgłoś
pruszkowdwa Re: Taxi w Pruszkowie 25.02.09, 10:45 Renifer, co do pierwszego wątku odnośnie "śmierdzących" taxi to zupełnie się z tobą zgadzam, lecz jeżeli chodzi o temat cen to takie już są i nic z nimi nie zrobisz, jeżeli wprowdziłeś się do pruszkowa a warszawy to musisz zaakceptować panujące tu zasady. Odpowiedz Link Zgłoś
wfe416n Re: Taxi w Pruszkowie 25.02.09, 14:29 pruszkowdwa napisał: > jeżeli wprowdziłeś się do pruszkowa a warszawy > to musisz zaakceptować panujące tu zasady. jakie zasady? myślałem że zasady obowiązują wszystkich np oznakowanie pojazdów, nawet w największej dziurze taksówki są oznakowane i nie myślę tu o "kogucie" na magnes, o umieszczaniu w widocznym miejscu cennika i identyfikatora nie piszę bo to obowiązek ale nie w Pruszkowie. Odpowiedz Link Zgłoś
monika3411 Re: Taxi w Pruszkowie 25.02.09, 12:08 Napisałam słowo przyjaźń w cudzysłowie :-) Nie miałam też na myśli czapkowania. Po prostu dzwonię do "mojego" pana, a on przyjeżdża. Pewnie, mogę i na postój. Tylko, że tak jest wygodnie, na postoju czasem a to zepsuty telefon, a to nikogo akurat nie ma. Jak miałam komunię córki, to ten "mój" pan był do naszej dyspozycji do końca imprezy. Owszem, można za każdym razem dzwonić "pod słupek", ale takie rozwiązanie wszystkim odpowiadało. On miał wiele kursów tego dnia, a my pewność, że mamy dla każdego z naszych gości transport. Odpowiedz Link Zgłoś
taxidriver76 Re: Taxi w Pruszkowie 11.02.15, 22:27 zachęcam do zapoznania się www.pruszkowtaxi.pl i do korzystania z usług. Odpowiedz Link Zgłoś
vandikia Re: Taxi w Pruszkowie 12.02.15, 11:22 proste pytanie ile za km w obrębie Pruszkowa, ile za km do Warszawy centrum i od którego momentu liczona zmiana taryfy, ile za km wieczorami Odpowiedz Link Zgłoś
taxidriver76 Re: Taxi w Pruszkowie 21.02.15, 13:01 regulaminowo cena za 1km 3zł zmiana taryfy zawsze po przekroczeniu granicy miasta. regulamin sobie a życie sobie. zasada jest prosta klient musi być zadowolony. Przestrzeń jest mocno zróżnicowana i tak np. gdyby wykonać usługę regulaminowo np. Komorów WKD do Pruszków Mc Donalds taksówkarz powinien włączyć taksometr w momencie przekroczenia granicy miasta Pruszkowa czyli powiedzmy ul. Brzozowa lub ul. Lipowa torowisko przy ul. Żwirowej dojechać do klienta na taryfie 1 i wrócić z nim na taryfie 1 Kurs ten nie przekroczy 25zł nie jest to wygórowana kwota za tą usługę Osobiście oczekiwałbym 20zł za taki kurs choć są klienci którzy płacą 25 lub 30 i miło dziękują. Przypomnę iż kultura wymaga w pewnych branżach zostawienia tzw tip napiwku ;) Odpowiedz Link Zgłoś
checksum Re: Taxi w Pruszkowie 12.02.15, 14:05 Co za bzdurna strona. Nie ma cennika. Odpowiedz Link Zgłoś
nika17101 Re: Taxi w Pruszkowie 12.02.15, 14:47 Pruszkowskie taxi porażka totalna. Tak jak renifer 1710 pisał - smród i ubóstwo .A ceny koszmarne Najgorsi panowie z pod WKD. Trasa Sadowa - oś Staszica 40 zł . Jak wsiadałam to usłyszałam że około 20 zł jak dojechałam usłyszałam 40 zł. Dlaczego mamy się przyzwyczajać do oszukiwania nas?? Od tamtej pory dzwonię na korporację warszawską.I o wiele taniej mnie to wychodzi!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
vandikia Re: Taxi w Pruszkowie 12.02.15, 18:13 ja w środku dnia w tygodniu za kurs z okolic Tesco w Piastowie (pruszkowską taksówką) do Warszawy do ul. Zwycięzców (tuż za Mostem Łazienkowkim) zapłaciłam ok 130 zł, myślałam że padnę, bo to jest cena za ok 17 km! wyszło spokojnie 7zł z hakiem za km ceny taksówek w Pruszkowie są koszmarne Odpowiedz Link Zgłoś
taxidriver76 Re: Taxi w Pruszkowie 21.02.15, 13:33 dla Ciebie to było 17km dla taxi z Pruszkowa to było 34km przypominam że taxi musi wrócić a nikt inny tylko klient za to musi zapłacić. Do tego właśnie służy taksometr. Strefa jest dokładnie na skrzyżowaniu Al. Jerozolimskich i alei Tysiąclecia Tesco. Taksówkarz miał pełne prawo do włączenia taksometru na tym skrzyżowaniu dojeżdżając do klienta i przełączeniu taryfy na 3 wyjeżdżając z miasta. Różnice w cenach zależą od wielu czynników. Mimo wszystko zachęcam do korzystania z moich usług. www.pruszkowtaxi.pl ; www.pruszkowtaxi.pl lub tel. 606-804-900 Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
vandikia Re: Taxi w Pruszkowie 21.02.15, 19:40 dzięki ale pierwsze słyszę, że mam płacić za czyjś powrót, płacę za realnie przejechane kilometry, korzystam z nightdriversów albo znajomych, bo póki co inaczej się w Pruszkowie nie da. Co zresztą niestety potwierdzasz, pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
taxipruszkow Re: Taxi w Pruszkowie 13.02.15, 20:13 zapraszam 724 66 68 64 opłata początkowa 8 zł i 2,4 zł za km w 1 taryfie czyli ceny jak w Warszawie Mercedes S classe Odpowiedz Link Zgłoś
taxipruszkow Re: Taxi w Pruszkowie 13.02.15, 20:15 fb/taxipruszkow taxipruszkow napisał(a): > zapraszam 724 66 68 64 > opłata początkowa 8 zł i 2,4 zł za km w 1 taryfie czyli ceny jak w Warszawie > Mercedes S classe Odpowiedz Link Zgłoś
taxidriver76 Re: Taxi w Pruszkowie 21.02.15, 13:40 Chcesz pracować w Pruszkowie zrób licencje!! Łapanie 2 srok za ogon... chyba wiesz jak się kończy? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
taxipruszkow Re: Taxi w Pruszkowie 21.02.15, 14:37 "chyba wiesz jak się kończy? ;)" a to już groźby karalne !!! jak coś trzeba Tobie wytłumaczyć to porostu zadzwoń Odpowiedz Link Zgłoś
wfe416n Re: Taxi w Pruszkowie 13.02.15, 20:37 taxipruszkow napisał(a): > zapraszam 724 66 68 64 > opłata początkowa 8 zł i 2,4 zł za km w 1 taryfie czyli ceny jak w Warszawie > Mercedes S classe Nie czepiam się, ale pierwszy lepszy cennik w sieci, taxi z Warszawy: Opłata początkowa za pierwszy kilometr 8 zł TARYFA 1 dni powszednie 6.00 do 22.00 - 1,80 zł/km TARYFA 2 w dni powszednie od 22.00 do 6.00, niedziele i święta - 2,70 zł/km TARYFA 3 przy wyjazdach poza granicę 1 strefy opłat taryfowych bez wykorzystania jazdy w kierunku powrotnym - 3,60 zł/km TARYFA 4 przy wyjazdach poza granice 1 strefy opłat taryfowych bez wykorzystania jazdy w kierunku powrotnym w dni powszednie od 22.00 do 6.00 oraz w niedziele i święta w ciągu całej doby - 5,40 zł/km Opłata za 1 godzinę postoju - 36 zł I nie jest to najtańsza oferta, czyli do cen warszawskich jeszcze trochę brakuje. Odpowiedz Link Zgłoś
taxipruszkow Re: Taxi w Pruszkowie 14.02.15, 07:54 ale to ceny w szemranych korporacjach warszawskich :) Odpowiedz Link Zgłoś
wfe416n Re: Taxi w Pruszkowie 14.02.15, 19:15 taxipruszkow napisał(a): > ale to ceny w szemranych korporacjach warszawskich :) No tak, jakże może być inaczej - ta "warszawka" nas wykończy. Odpowiedz Link Zgłoś
taxipruszkow Re: Taxi w Pruszkowie 15.02.15, 08:11 dla porównania u mnie kurs z centrum Pruszkowa na lotnisko Chopina to koszt zryczałtowany 69 zł pod warunkiem zamówienia usługi do 12 godzin przed kursem wyjazd pomiędzy 06-21 inne miejsca do uzgodnienia Odpowiedz Link Zgłoś
taxi-pruszkow.pl Re: Taxi w Pruszkowie 17.02.15, 09:47 szukacie taxi w Pruszkowie to wejdźcie n stronę www.taxi-pruszkow.pl 604 544 765 miło bezpiecznie i wesoło do polecenia !!! Odpowiedz Link Zgłoś
taxipruszkow Re: Taxi w Pruszkowie 14.02.15, 07:55 i na 99% mają dopał i zapłacicie u nich więcej :) Odpowiedz Link Zgłoś
taxi-pruszkow.pl Re: Taxi w Pruszkowie 17.02.15, 09:53 jeździsz często taxi wiec zadzwoń 604 544 765 www.taxi-pruszkow.pl ceny konkurencyjne Odpowiedz Link Zgłoś
checksum Re: Taxi w Pruszkowie 18.02.15, 13:41 cale szczescie teraz jest gps w kazdym telefonie. Odpowiedz Link Zgłoś
taxidriver76 Re: Taxi w Pruszkowie 21.02.15, 13:36 Ty kolego jesteś taksówkarzem z Warszawy także przypominam Ci że według prawa nie wolno Ci oczekiwać na klientów poza miastem w którym wykonujesz zawód ;) a tym bardziej ich nakłaniać. Odpowiedz Link Zgłoś
taxipruszkow Re: Taxi w Pruszkowie 21.02.15, 14:34 Szanowny kolego, licencję Pruszkowską oczywiście posiadam od 2013 roku :) Odpowiedz Link Zgłoś
taxidriver76 Re: Taxi w Pruszkowie 21.02.15, 15:54 Większość komentarzy na forum należy do taksówkarzy z Pruszkowa ich forma wskazuje na wysoką kulturę 😎 Takze zarzuty wobec taksówkarzy Pruszkowskich jakoby mieli być chamscy i wulgarni są w pełni nieuzasadnione 😉 Dziekuje kolego za info choc posiadanie licencji nie zezwala Ci formalnie 😇 na pobieranie kursow z miasta. I to miedzy innymi są patologie tzw prawa w Polsce. To juz inny temat 😏 Odpowiedz Link Zgłoś
taxidriver76 Re: Taxi w Pruszkowie 21.02.15, 13:20 Nie ma cennika bo stawki Pruszkowskie mogą tylko odstraszyć potencjalnego klienta. żyjesz w Polsce i wszystko jest tu dość mocno podupcone ;) Każde zlecenie jest wyceniane indywidualnie i nikt żaden klient nie jest w stanie obliczyć ile dany kurs będzie go kosztował. Stawki 8zł wejście 1 taryfa 3zł Zdarzają się kursy np. ul. Mickiewicza Żbików do przychodni lekarskiej ul. 3-go Maja Żbików kurs około 1km klient wyliczy wejście 8zł i 1km 3zł = 11zł taki kurs nie ma sensu ekonomicznego taxi jedzie do klienta np. Woj.Polskiego i tam też musi wrócić na postój auto przejedzie 9km i usługa będzie trwała 20min Oczekuje za taką usługe 20-25zł inny przykład Ostoja ul. Ireny do Ursus Lerua Merlin licznikowo regulaminowo poza rush hour na liczniko będzie kwota zdecydowanie powyżej 50zł u mnie za ten kurs zapłaciłbyś 40zł i tak mógłbym bez końca. Sam przyznasz że cennik w takiej sytuacji jest bezsensu o kasie fiskalnej nie wspomne ;) Odpowiedz Link Zgłoś
wfe416n Re: Taxi w Pruszkowie 21.02.15, 16:45 taxidriver76 napisał(a): > Zdarzają się kursy np. ul. Mickiewicza Żbików do przychodni lekarskiej ul. 3-go > Maja Żbików kurs około 1km klient wyliczy wejście 8zł i 1km 3zł = 11zł > taki kurs nie ma sensu ekonomicznego > taxi jedzie do klienta np. Woj.Polskiego i tam też musi wrócić na postój auto p > rzejedzie 9km i usługa będzie trwała 20min > Oczekuje za taką usługe 20-25zł > inny przykład Ostoja ul. Ireny do Ursus Lerua Merlin licznikowo regulaminowo po > za rush hour na liczniko będzie kwota zdecydowanie powyżej 50zł > u mnie za ten kurs zapłaciłbyś 40zł > i tak mógłbym bez końca. > Sam przyznasz że cennik w takiej sytuacji jest bezsensu o kasie fiskalnej nie w > spomne ;) Uzasadnienie na oszukiwanie klienta przednie. Nie bardzo rozumiem dlaczego taxi ma wracać ze Żbikowa do centrum Pruszkowa. Czyżby zlikwidowali postój na Żbikowie? Co do kasy, faktycznie jest bez sensu, zresztą jak płacenie podatków. Odpowiedz Link Zgłoś
vandikia Re: Taxi w Pruszkowie 21.02.15, 19:36 jak to cennik bez sensu?? stawka za podjechanie samochodu, stawka za km i strefę powinna być stała a nie wg tego, jak to sobie ktoś "ekonomicznie" wyliczy Odpowiedz Link Zgłoś
vandikia Re: Taxi w Pruszkowie 21.02.15, 19:38 ps. i dlatego też większość moich znajomych nadal woli korzystać z usług np. warszawskich nightdriversów, dzięki którym z Antka na osiedlu Prusa w Pruszkowie do Malich wróciłam za 26 zł w nocy w sobote a nie za 60 jak mi to proponowano w Pruszkowie :/ Odpowiedz Link Zgłoś
varsovinn Re: Taxi w Pruszkowie 25.02.15, 11:40 Dokładnie, znajomi jak mają wrócić w sobotę po nocy z Pruszkowa do Wawy dzwonią po "swoje" sprawdzone korpo z Wawy, i płacą po 50 zł (do centrum). I bez łachy że za blisko/za daleko itd. Odpowiedz Link Zgłoś
taxipruszkow Re: Taxi w Pruszkowie 23.02.15, 07:58 ZABRONIONE jest włączanie licznika przy jeździe po klienta, licznik można uruchomić po zajęciu przez pasażera miejsca w taksówce Odpowiedz Link Zgłoś
flins Re: Taxi w Pruszkowie 13.02.15, 13:40 A w Komorowie to wogóle nie ma taksówek Odpowiedz Link Zgłoś
taxidriver76 Re: Taxi w Pruszkowie 21.02.15, 12:47 zbyt mała aglomeracja. Komorów podobnie Kanie Helenowskie, Malichy, Tworki a nawet Brwinów, Podkowa Leśna, Duchnice czy nawet Ożarów Maz. to miejscowości położone blisko Pruszkowa. Od lat obsługujemy klientów z tego obszaru. Zachęcam do zapoznania się z ofertą pruszkowtaxi.pl lub taxipruszkow.pl tel. 606-804-900 Wysoki poziom usługi, konkurencyjne ceny. przykładowo: Komorów WKD - Pruszków Mc Donalds 20zł Odpowiedz Link Zgłoś
luka_s77 Re: Taxi w Pruszkowie 26.02.15, 10:53 W Komorowie jest już Taksówka Proszę się zapoznać www.taxi-komorow.pl. Telefon do Pana Taksówkarza 668110115 Ja korzystam od dawna i jestem bardzo zadowolony. Nawet można płacić kartą, co w taksówkach z Pruszkowa jest mało realne Odpowiedz Link Zgłoś
luka_s77 Re: Taxi w Pruszkowie 26.02.15, 10:58 Witam. Mogę polecić Pana który jeździ w Pruszkowie. Nowy komfortowy samochód. Normalne ceny, a przy kursach po za Pruszków zawsze można się z nim dogadać co do ceny. Zawsze można na niego liczyć. Nie udaje pseudo korporacji taksówkowej, bo takiej w Pruszkowie nie ma. Polecam www.taxi-pruszkow.eu Telefon do Pana Łukasza 668 110 115 Gorąco polecam!! Odpowiedz Link Zgłoś
karambaaa Re: Taxi w Pruszkowie 26.02.15, 11:15 Łukaszu, wali autoreklamą aż w oczy piecze. I po co głupkowate ściemnianie? Napisz, że świadczysz usługi taxi, będzie przynajmniej lepiej wyglądało ;) Odpowiedz Link Zgłoś
calkajolanta Re: Taxi w Pruszkowie 30.11.15, 13:52 Bardzo uczciwy kierowca i niezawodny. Polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
calkajolanta Re: Taxi w Pruszkowie 30.11.15, 13:54 Polecam Pana Łukasza. bardzo uczciwy i niezawodny. Bierze niedrogo. Mozna się negociować cenę. Odpowiedz Link Zgłoś
a_anno Re: Taxi w Pruszkowie 05.04.16, 22:29 To ja dołożę swoje trzy grosze. Nie mieszkam w samym Pruszkowie, ale jak tylko tu jestem korzystam z usług Pana Mariusza, polecam pruszkowtaxi.pl/ Z resztą reklamuję jak każdy inny, spróbujecie, zobaczycie :) Pozdrawiam Ania Odpowiedz Link Zgłoś
damdam12 Re: Taxi w Pruszkowie 23.06.16, 00:40 W Pruszkowie nie ma korporacji, ale jest dwóch Panów co jeżdżą uczciwie jak sawa czy ele taxi. Są zawsze "prawie" osiągalni, i uczciwi. Wystarczy poszukać w internecie wpr taxi Pruszków. Polecam Odpowiedz Link Zgłoś
cerber81 Re: Taxi w Pruszkowie 03.02.19, 15:14 Pojawiło się nowe taxi w Pruszkowie a właściwie korporacja, po Pruszkowie jeżdżą taniej niż Uber to nowe Fair Play Taxi , maja aplikacje do pobrania ze sklepu Android Play i dIałają 24/h 728555504 Odpowiedz Link Zgłoś