pomoc-nick Re: nadciśnienie 25.10.11, 18:39 Są sposoby, o proszę: www.tipy.pl/artykul_3505,jak-obnizyc-cisnienie-krwi-domowymi-sposobami.html Odpowiedz Link
eurytka Re: nadciśnienie 25.10.11, 18:48 Coś w tym kwaśnym musi być Od kilku dni pije herbatkę z cytrynka i spadło mi dziś o 20, hurra. Dieta, odpoczywać i się nie stresować Odpowiedz Link
amifrida Re: nadciśnienie 10.11.11, 09:48 Prawidłowa dieta, unikanie stresu to droga do sukcesu Odpowiedz Link
eurytka Re: nadciśnienie 14.11.11, 08:03 Poskutkowała ryba chyba, jeszcze o 20 zbić, i będzie git Odpowiedz Link
eurytka Re: nadciśnienie 16.11.11, 07:59 Całą noc ucisk w głowie Do lekarza trzeba iść Odpowiedz Link
eurytka Re: nadciśnienie 19.11.11, 17:28 Ale mi dziś ciśnienie skoczyło! W południe! 219/113/105 Mamma mia! Pewne fora i czuby działają na mnie jak płachta na byka Za pas nogi i z drogi! Nigdy więcej! Odpowiedz Link
eurytka Re: nadciśnienie 20.11.11, 04:56 Jednak stres ma największe znaczenie www.youtube.com/watch?v=eDF0sElPflE&feature=related162/82/51 Odpowiedz Link
eurytka Re:dieta 21.11.11, 10:00 Nie mam sił aby dziś iść do lekarki ani sił z domu wychodzić. Poczytałam o poście i diecie warzywno-owocowej, pora zastosować. Książeczkę jej mam. Tu ktoś kto to przeszedł: 2tygodnienawarzywach.wordpress.com/page/2/ Odpowiedz Link
julia-zosia Re:dieta 21.11.11, 19:37 nie ma to jak dieta i zdrowy tryb życia. Jak nie jesteś na lekach obniżających to warto spróbować zmienić nawyki, ale jak się nie obniży, to lepiej podejść do jakiegoś speca. Poniżej link o niefarmakologicznym postępowaniu napisany przez lekarzy (ja zaczęłam, trwam już miesiąc i są efekty) nadcisnienie.mp.pl/badania_leczenie/show.html?id=59343 I jeszcze jeden o diecie: nadcisnienie.mp.pl/informacje/dietaiwysilek/show.html?id=60147 Trzymam kciuki!!! Odpowiedz Link
eurytka Re:dieta 22.11.11, 07:10 Chodziłam do kardiologa, zrobił mi kiedyś wszystkie badania, leków brałam kilka ale ciśnienie jakoś poniżej 140 nie schodziło, zapomniałam kiedyś terminu, przegapiłam, poszłam po jakimś czasie, za pół roku może panią przyjąć powiedziała rejestratorka, to sie wkurzyłam, poszłam do internisty dał jakieś leki za grosz, ale dawno mi sie skończyły . Serce mam zdrowe acz poszerzone w wymiarze poprzecznym Ostatni pomiar sprzed chwili to 170/87/53, dużo kurka wczoraj po dwudniowej labie i uspokojeniu wewnętrznym 144/87/53, prawie norma ha! Strasznie emocjonalny ze mnie człowiek, wystarczy jakiś stresik, jakiś wkurz i mi skacze. Przeglądnęłam You Tuba i przeczytałam co nieco i przyczyn i powodów nie znalazłam. Będę sie trzymać diety. No i odwiedzę lekarza. Dzięki za zainteresowanie i linki Odpowiedz Link
pomoc-nick Re: nic nie wskazywało na stan zdrowia 12.12.11, 08:47 Postanowili uhonorować Rafała Olbrychskiego za jego sportowe osiągnięcia rękawicami i medalami olimpijskimi. Jerzy Kulej przekazał mu złoty medal z mistrzostw olimpijskich w Meksyku z 1968 oku. Gdy zawiesił medal na szyi Olbrychskiego i przytulił, nagle osunął się na scenę. - Lekarz! - natychmiast krzyknął aktor. Widocznie żal mu się zrobiło tego medalu;D Emocje się podniosły i zawał gotowy. Odpowiedz Link
eurytka Re: wyniki wskazują:( 13.12.11, 17:25 Musze dietę ostrą zastosować gdyż wyniki dalekie do doskonałości Odpowiedz Link
mala.karo Re: nadciśnienie 03.01.12, 11:18 Wiele informacji o ciśnieniu i nadciśnieniu krwi będzie można zdobyć w trakcie akcji "Czas podwinąć rękawy!". Ta akcja społeczna ma za zadanie uświadomić znaczenie nadciśnienia i zachęcać do kontroli "cichego zabójcy" - już co trzeci dorosły Polak cierpi na nadciśnienie tętnicze. Więcej szczegółów na stronie akcji - link na stronę główną. Zapraszam do lektury i uczestnictwa. Odpowiedz Link
eurytka Re: nadciśnienie 03.01.12, 11:52 Poczytałam ale nie wiem jak się do tego zabrać. Poczytam jeszcze kilka razy Odpowiedz Link
eurytka Re: nadciśnienie 20.01.12, 08:10 Miodu słoik sobie fundnęłam gdyż doczytałam, że dobrze robi na serce. tak po łyżeczce dziennie sobie zaaplikuje, łącznie z innymi specyfikami. Odpowiedz Link
eurytka Re: nadciśnienie- dieta dash 07.02.12, 10:45 O takiej dziś usłyszałam, ale to nie nowość, na ulotce podobny zestaw żywności od lekarza miałam. Jeszcze zestawy posiłków poczytam sobie, i coś dobrego dla siebie zrobię. nadcisnienie.mp.pl/informacje/dietaiwysilek/show.html?id=60147 Odpowiedz Link
amifrida Re: nadciśnienie- dieta dash 24.02.12, 18:03 Żadna dieta nie pomoże, kiedy problem człowieka zmoże i ogólnie człowiek w podłym jest humorze. Ciśnienie i tak skoczy i nic nie widzisz na oczy. Uwierzmy jednak wyroczni, że to co nas nie zabije , to nas wzmocni Odpowiedz Link
irsila Re: nadciśnienie a upały 07.07.12, 21:12 Warto sobie przypomnieć i się pilnować. www.zdrowie.senior.pl/75,0,Osoby-chorujace-na-nadcisnienie-uwaga-na-upaly,4328.html Odpowiedz Link
irsila Re: nadciśnienie a upały 07.07.12, 21:14 www.zdrowie.senior.pl/75,0,Chorzy-na-serce-uwaga-na-upaly,4226.html Odpowiedz Link
eurytka Re: nadciśnienie a upały 08.07.12, 04:59 Teraz jest cudnie, o tej porze, rześkość powietrza, oddycham pełna piersią, Nagrzany asfalt i mury oddały nocą ciepło. Widno, słońce nie pali, raj. Posiedzieć, powdychać img59.imageshack.us/img59/3946/imm02523.jpg Odpowiedz Link
irsila Re: nadciśnienie a upały 05.04.13, 11:00 Serce boli dusza nie płacze, dobre i to. Odpowiedz Link
irsila Re: nadciśnienie a chłód 05.04.13, 11:26 Nie zmieniłam tytułu, powinno być tak jak teraz, czyli ból serca a chłód... Odpowiedz Link