irsila 16.11.11, 08:55 Poniedzielski - Wesoła dumka o starości: www.youtube.com/watch?v=siDlEK1FAf8&feature=related Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
irsila Re: Poniedzielski - Tęsknij za kolejnym dniem 16.11.11, 09:27 Poniedzielski - Tęsknij za kolejnym dniem www.youtube.com/watch?v6c7o3oYgMQ&feature=related Odpowiedz Link
eurytka Re: Leonard Cohen - Dance Me To The End Of Love 17.11.11, 09:27 Lepszy Andrzej Poniedzielski od Cohena Dobrze przełożył,bo ten tu przekład jakiś dziwny: Tańcz mnie? To po jakiemu www.tekstowo.pl/piosenka,leonard_cohen,dance_me_to_the_end_of_love.html Odpowiedz Link
aga-kosa Re: Leonard Cohen - Dance Me To The End Of Love 11.01.12, 19:02 Nie znałam "Tęsknij za kolejnym dniem" - piękny tekst. Wcześniej znałam tylko przekład Macieja Zębatego i moim zdaniem Zębaty zrobił z tego piękny erotyk. Nie znam ani angielskiego ani francuskiego a cieszę się tymi dwoma tekstami. aga Odpowiedz Link
eurytka Re: Leonard Cohen - Dance Me To The End Of Love 12.01.12, 10:38 Przepięknie przełożone , choć taniec, jako główny motyw pominięty. Autor, Cohen to już wiekowy rockman, blisko 80 a wygląda świetnie i tak tez śpiewa. pl.wikipedia.org/wiki/Leonard_Cohen Odpowiedz Link
eurytka Re: nic nie muszę 26.01.12, 10:10 I o racje swoje Kopii już nie kruszę Świata się nie boję Bo już nic nie muszę! Jeśli się nie skusisz To ja cię nie zmuszę Bo ty nic nie musisz Tak jak ja nie muszę Milutkie trzy słowa Jak miód na mą duszę Powtarzam od nowa że już , że już, że już... Nic nie muszę... sł. Grażyna Szałkowska muz. Seweryn Krajewski www.youtube.com/watch?v=PjsyzVGkHlM Odpowiedz Link
aga-kosa Re: nic nie muszę 26.01.12, 11:19 Syn Cohena też śpiewa - ma głos podobny do ojca . Córa mi dała posłuchać. aga Odpowiedz Link
eurytka Re: syn Cohena 26.01.12, 12:55 Zawsze Cohena kojarzyłam jako bezżennego i bezdzietnego a tu proszę: muzyka.interia.pl/pop/news/syn-leonarda-cohena-odkryl-swoj-prawdziwy-glos,1683222,50 Odpowiedz Link
irsila Re: Grand Gil - La Vieillesse 12.07.12, 10:00 Bardzo mi się ta piosenka podoba ale nie znalazłam nigdzie słów napisanych. Odpowiedz Link
eurytka Re: Iroxana jest wspaniała 16.07.12, 10:16 Odkryłam jeszcze kilka innych jej piosenek. Wysłuchałam i bardzo mi się nastrój polepszył. Też nie lubię rozmów od niechcenia... a jak tu czytać z twarzy w necie, gdzie prawie wszyscy anonimowi lub w maskach? www.youtube.com/watch?v=4gBtBms21Ro&feature=related Odpowiedz Link
eurytka Re: Iroxana jest wspaniała 16.07.12, 10:35 Ładny ogród i nie nasza to wina w wielu sprawach IROXANA - Nie nasza wina. - Not our fault. Odpowiedz Link
irsila Re: tańczmy... 05.01.13, 11:48 Odświeżam na złość tym, którzy twierdzą, że wiek przeszkadza tańczyć: Leonard Cohen - Dance Me to the End Of Love Odpowiedz Link
irsila Re: upływa szybko życie... 05.01.13, 11:53 Upływa szybko życie - Maryla Rodowicz i inni Odpowiedz Link
eurytka Re: wierszyki znalezione... 13.03.14, 07:44 mieszany 03.09.08, 16:21 Odpowiedz Łamią się kości już ze starości skóra wiotczeje i włos linieje nieostre oko piersi głęboko w dodatku tusza fałdy porusza z oczu coś kapie po schodach sapie krok już nie taki same żylaki stare jelita coś ciągle zgrzyta odchodzą gazy po kilka razy kurcze i dreszcze ... a żyje jeszcze tropem_misia1 14.08.08, 08:31 Odpowiedz z rana mnie dopadła, całą radość życia zjadła. Z mlaskiem siadła na tapczanie, bólem uderzając w ramię. W krzyże dźgnęła ,włos stargała więc ma ranna twarz obrzmiała już ubiera uśmiech "błogi" tak naprawdę ma być srogismile) lecz gdzieś wcięło moje zęby więc jest kapeć z mojej gęby. Chyba wstałam lewa nogą bo me oczy znieść nie mogą ani słońca, ni facjaty. Wiem ,oddaję juz na raty to co mi w młodosci dano, robię to od lat co rano. Odpowiedz Link