eurytka 18.12.11, 08:55 Sprawdź sobie tabelkę, porównaj się i sprawdź na co cie stać emerytury.wp.pl/kat,104492,title,Jakie-sa-emerytury-znanych-Polakow-a-ile-wynosza-nasze,wid,13590900,wiadomosc.html?ticaid=1d941 Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
eurytka Re: pokaż na co cie stać 18.12.11, 09:00 Lista polskich emerytur: gospodarka.gazeta.pl/pieniadze/1,52983,3952375.html Odpowiedz Link
dozorcynia Re: pokaż na co cie stać 18.12.11, 09:09 Piniendzy mniyj, zdrowia mało a życ by sie kciało Odpowiedz Link
pomoc-nick Re: pokaż na co cie stać 18.12.11, 09:17 Najniższa emerytura w Grecji, to jakieś 500-600 euro, podobnie we Francji, a u nas 800zł jeśli się nie mylę, to jest jakieś niecałe 200 euro a ceny u nas wcale nie takie niskie Odpowiedz Link
kol.3 Re: pokaż na co cie stać 23.12.11, 16:17 Artyści mieli często cienkie etaty w teatrach ale grali w filmach na umowy o dzieło, a więc honoraria były oprócz zarobków w teatrze. Zawód specyficzny, ale było z czego odłożyć i zainwestować. Odpowiedz Link
eurytka Re: pokaż na co cie stać 25.12.11, 06:31 O zawodzie aktora to ja pojęcia nie mam żadnego Emerytka ze mnie przeciętna, pracownik szeregowy kiedyś ja taki, jakieś skrzydła ja może i mam czasem, jak anioły czy ptaki Odpowiedz Link
eurytka Re: pokaż na co cie stać 31.12.11, 09:33 Będzie jakaś tam rewaloryzacja, www.rmf24.pl/ekonomia/news-podwyzka-emerytur-niepewna-moze-byc-dwumiesieczny-poslizg,nId,423918 ale w sumie mało mnie to obchodzi. W Grecji mają trzykrotnie więcej, we Wł tam zbliżone wszystkiego, niech mnie gęś kopnie O innych krajach ja nie wspomnę, gdyż i tak wołanie me nadaremne p.s. Jeśli ktoś płacił 3 zł ileś za paski cukrzycowe, to teraz w nowym roku zapłaci 50 ... Czy oni wszyscy upadli na głowę? Odpowiedz Link
eurytka Re: Olbratowski mi wytłumaczył:) 31.12.11, 10:16 www.youtube.com/watch?v=Ce4pYMVD2nA&feature=related Odpowiedz Link
eurytka Re:waloryzacja kwotowa:) 09.01.12, 09:18 Z rewaloryzacji sie cieszę, o tak, dlatego, że małą mam i dostane tyle co każdy nawet bogaty emeryt.hahaha Odpowiedz Link
aga-kosa Re:waloryzacja kwotowa:) 09.01.12, 11:15 Nie zazdroszczę wysokich emerytur. Moja jest najniższa z najniższych ale mam kilka radości: moje dzieci zawsze miały mamę, nie chodziły z kluczem na szyi. Mogę się przeglądać w lusterku - bo ta w lustrze to naprawdę ja. Tworzyliśmy tradycyjną rodzinę. Tata był i jest najważniejszy. Dzieci znały ciepło rodzinnego domu i obiadu z sercem. Nie jestem szewcem, który zazdrości księdzu, że został biskupem. Jeszcze te 30, 40 lat to na jeżu wysiedzę.aga Odpowiedz Link
eurytka Re:waloryzacja kwotowa:) 09.01.12, 12:16 Ja jednak trochę zazdroszczę i to tym, którzy wcale ciężej ode mnie nie pracowali a wyższe mają. I to z różnych powodów je mają. Czasem wstyd się przyznać ile mam ale mam, bo po prostu wygląda na to, że jakbym się w życiu obijała i leniła. Nie wszystkim moim dzieciom dogodziłam choć bardzo się starałam. Nie narzekam jednak, ciesze się tym co mam, wiele nie wymagam i tą kwotową podwyżką bardzo się cieszę Odpowiedz Link