erewanska 11.11.13, 09:49 piękny więc może być ten poniedziałek. Wszystko mogę, nic nie muszę. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
erewanska Re: Tydzień świętem się zaczyna 11.11.13, 09:56 Nie muszę się zrywać, szabli dobywać, na bój codzienny z życiem się dzisiaj porywać. Błogostan. Odpowiedz Link
mifredo Re: Tydzień świętem się zaczyna 11.11.13, 10:27 Również nic nie muszę ale chcę i piekę coś dziś. Zatęskniłam za jakąś domową świeżyzną drożdżową. Ciacha cała micha mi rosnie a ja przygotuje trochę sera z wanilia, jabłka obiorę z cynamonem, jeszcze mam farsz kapuściano -mięsny, mi został z pierogów, dodam posiekanej kiszonej kapusty, i mak mam w puszce, pewnie otworzę, resztę zamrożę, będzie więc dziś z tego wszystkiego szarlotka drożdzowa z ciasta cienkiego, bułeczki płaskie z serem, paszteciki z kapustą no i może rogale z makiem. Wszędzie o tych marcińskich, to ja swoje zrobię, makowe. i sama zjem po odrobinie wszystkiego, świeżutkiego. Odpowiedz Link
mifredo Re: Tydzień świętem się zaczyna 11.11.13, 10:31 Długo nie piekłam, to i zatęskniło podniebienie za czymś domowym. No i małżonek wyposzczony i odchudzony po sanatorium, po dietach Odpowiedz Link
erewanska Re: Tydzień świętem się zaczyna 11.11.13, 10:35 Też upiekłabym kiedyś kruchy placek z jabłkami, ale wątpliwość mnie zawsze dręczy, czy jabłka odpowiednie na to przedsięwzięcie dostanę. Odpowiedz Link
eurytka Re: Tydzień świętem się zaczyna 11.11.13, 11:52 Wszystkie jabłka sa dobre na placek, chocćnajlepsze renety szare. Odpowiedz Link
erewanska Re: Tydzień świętem się zaczyna 11.11.13, 12:05 No to jutro kupię jabłek 2 kilogramy całe, upiekę dwa placki i tu się pochwalę. Ostatnio sernik piekłam jakie ponad rok temu, niedawno taryfę zmieniłam z G12 na G11 no i teraz mogę sobie z piekarnikiem poszaleć. Odpowiedz Link
erewanska Re: Tydzień świętem się zaczyna 11.11.13, 12:23 Wydatki na jutro już zaplanowane 144 - realizacja zamówionych lekarstw 50 - obowiązkowe doładowanie telefonu oraz zachcianka, ciepła bluza polarowa, żeby mi ciepło zimą było, swetry mnie niestety, gryzą, bluza na Allegro upatrzona, przelew z konta (dzisiaj zaplanowałam dzień bezwydatkowy) - 44 zł bez jednego grosza. Odpowiedz Link
mifredo Re: Tydzień świętem się zaczyna 11.11.13, 21:04 Ciasta kruchego to ja nie lubię za bardzo z powodu tego, że tłuszczu trzeba sporo doładować, prawie wcale zaś, do drożdżowego, tyle, że kruche dłużej może stać. Sporo wydajesz na leki, idź do tańszej apteki, ja tak robię i nieraz 40, czy 60 zł zarobię. Z jabłek niezłe są racuchy, dobre na jesienne pluchy, szybko się robi, a smak podobny do szarlotki, korzenny może być i słodki. Dla jednej osoby jedno jabłuszko lub dwa, ciasto naleśnikowe, nawet bez jajka lub z dodatkiem ciut drożdży i szast prast racuszki się ma. Swetry mnie również gryzą, bawełnę bardzo lubię. Odpowiedz Link
erewanska Re: Tydzień świętem się zaczyna 12.11.13, 20:07 Dobry wieczór, natchnęłaś mnie do zweryfikowania wydatków na leki. Myślałam, że kupuję tanio, bo z apteki internetowej DOZ, www.doz.pl/apteka/s0_0-Szukaj?value=BRAHMI, w której generalnie wszystkie leki są o 20% tańsze niż w aptekach. Jednak można jeszcze taniej, haha, tutaj: www.aptekagemini.pl/search?st_search[search]=xylometazolin+o1&st_search[and_search]=1&st_search[detail]=np Deprim, 20 tabl. w aptece - 33,16 w BRAHMI 26,70 w gemini 19,99 Sedatif PC - analogicznie - 27,49 - 20,26 - 16,29 W przypadku DOZ-u, dostawa leków jest darmo do wybranej apteki, w przypadku gemini, pocztą, opłata 9,99, jednak przy zbiorczym zamówieniu opłata za dostawę rozmywa się w korzyściach, tak myślę, zajęło mi to trochę czasu bo jestem niecierpliwa i kiepska w rachunkach. Odpowiedz Link
erewanska Re: Tydzień świętem się zaczyna 12.11.13, 20:09 poprawiam link do gemini www.aptekagemini.pl/basket/index nie wiem jakim cudem wyszło mi coś takiego, jak w poście powyżej. Wstyd. Odpowiedz Link
erewanska Re: Tydzień świętem się zaczyna 12.11.13, 20:13 a kropli do nosa jest tam pod dostatkiem i kilka wariantów o nazwie Xylometazolin www.aptekagemini.pl/xylometazolin-wzf-0-05-krople-do-nosa-10ml.html Odpowiedz Link
mifredo Re: Tydzień świętem się zaczyna 13.11.13, 02:40 Można również brać zamienniki leków, różnice znaczne w cenie choć skład ten sam. Ja mam aptekę pod nosem, jadę jednak kilka przystanków, by taniej kupić, szczególnie dla młodego, gdzie na jednym opakowaniu zarabiam 16 zł a nieraz tych paczek jest 4. Jednak nie zawsze jest to tak słodkie, szczególnie w przypadku suplementów diety. Kiedyś w tej niby taniej aptece zapłaciłam za flexinovo 40 zł, a potem na plakacie znalazłam cenę 16 coś tam, zwróciłam, choć nie chcieli przyjąć. Odpowiedz Link