eurytka 28.03.14, 11:42 jakże ja lubię po nich wędrować, patrzeć, oczami smakować. Dziś zwykłe ruskie robię. Ziemniaczki już się gotują, ser rano kupiony i masło. Ślinka cieknie Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
eurytka Re: stary zeszyt 28.03.14, 13:56 ten przepis mnie zaintrygował, muszę wypróbować: chimerowegotowanie.blox.pl/tagi_b/199680/drozdzowe-dla-leniwych.html Odpowiedz Link
eurytka Re: babeczki z pleśnią 28.03.14, 13:57 pomysłowe: zjemto.blox.pl/2014/03/Babeczki-z-plesnia.html Odpowiedz Link
miskawkuchni Re: Blogi kulinarne 14.01.15, 12:59 spróbuj poszukać inspiracji na miskawkuchni.blogspot.com/ polecam! Odpowiedz Link
irsila Re: Krewetki 14.01.15, 13:19 raz jeden krewetki kupiłam, bo to takie a la mode. nie dałam rady polubić, kojarza mi sie z pędrakami chrabaszcza: www.mikrokosmos.edu.pl/photos/191.400.259.jpeg Odpowiedz Link
irsila Re: Krewetki 24.02.15, 06:57 Doradcy smaku w różnych telewizjach, pakują niemożliwe ilości przypraw do potraw. W blogach mieszają i kuciają. A najlepsze, to jest najprostsze. Odpowiedz Link
magdanowakowska2 Re: Blogi kulinarne 06.10.15, 10:14 kto nie kocha blogów kulinarnych? szczególnie jak są piękne zdjęcia Odpowiedz Link
irsila Re: Blogi kulinarne 06.10.15, 17:35 Blogów kulinarnych zazwyczaj nie czytam, gdyż za bardzo dobre ze swej strony, mam gotowanie. Dziś jednak w jednym z marketów, jakaś pańcia mnie zdziwiła, gdy na promocji łososia kupowałam, stwierdziła półgłosem, panie Zdzichu, on podejrzany, ja bym takiego czegoś nie kupiła. No to po wszystkim, po moim zważonym zakupie, mając ją w dupie i do koszyka biorąc me ryby, na odchodne jej poleciłam, że ja bym nigdy pangi nie kupiła, którą ona sobie właśnie zażyczyła. Odpowiedz Link
tapenda Re: Blogi kulinarne 09.04.16, 18:21 Polecam swój blog. Poszczególne etapy gotowania fotografuję krok po kroku. Sądzę, że to bardzo pomocne. Zapraszam serdecznie na Tapenda Odpowiedz Link
irsila Re: grzanki ze szpinakiem 10.04.16, 05:31 Ostatnio coś takiego wymyśliłam, że bełtam rozmrożone kostki szpinaku z mlekiem i jajkiem i w tym czerstwe pieczywo maczam i smażę na oleju. Można dodać czosnek lub inne przyprawy, ser biały lub żółty. Smaczne i oszczędne danie. Szkoda mi czasu na gotowanie, sił nie mam. Odpowiedz Link
annsni00 Re: Blogi kulinarne 15.09.16, 19:24 Polecam wszystko-smaczne wszystko-smaczne.blogspot.com/ Odpowiedz Link
irsila Re: Blogi kulinarne 16.09.16, 17:51 Dość efektowne te przepisy, ale ja słodkości nie lubię. No czasem coś. Najlepsza jest prostota, pomidor, cebulka, czosnek, bazylia, ciut jogurtu greckiego, zaraz idę zabrać się do tego. Odpowiedz Link
annsni00 Re: Blogi kulinarne 19.09.16, 16:50 Z czasem będzie więcej przepisów i to nie tylko na słodkości. Póki co to jest to raczkujący blog - coś w formie mojego zeszytu z przepisami. Systematycznie postaram się dorzucać różne potrawy, a zatem warto zaglądać. Odpowiedz Link
irsila Wbrew typowej niedzieli 29.01.17, 13:16 Jadłospis tradycyjny diabli wzięli. Dziś fasolowa z czerwonej fasoli z makaronem, zasmażką z cebuli, mąki, czosnku, przyprawiona koncentratem, papryka ostrą, wegetą, majerankiem, kminkiem, bazylią... można najeść się do woli, gdyż od wczoraj namoczone jej pół kg gotowałam... Miało być chili con carne, ale mięso ostatnio u mnie karne Odpowiedz Link
jaro33222a Re: Blogi kulinarne 25.04.18, 10:10 Dla mnie najlepszym daniem na obiad są placki ziemniaczane razem z maślanką. _______________________________________________________ dokumentacja Londyn Odpowiedz Link
irsila Re: Blogi kulinarne 25.04.18, 12:39 Jeśli chrupiące, to tak. Mi często wychodzą gumiaste. Odpowiedz Link
irsila Re: Blogi kulinarne 28.04.18, 19:41 Ja tam ostatnio cenię sobie najprostsze potrawy, powiedzmy, na śniadanie ser biały ze szczypiorkiem a ostatnio kilka plasterków rzodkiewki do tego dodany. Zupy bez mięsnych wywarów, tylko odrobina masła smak wzmacniające. A te wszystkie rewolucje z tymi jej kudłami, z tymi krewetkami i inne pomysły tysiące, to mój żołądek tego nie przyjmuje. No ale cóż, ja prymitywnym jestem ujem. Odpowiedz Link