aga-kosa Re: Charlie hebdo 10.01.15, 21:45 Nie znam języka francuskiego, ale obrazek chyba mówi sam za siebie. Katolików to nie obraża? Tylko wyznawców islamu? aga Odpowiedz Link
eurytka Re: Charlie hebdo 11.01.15, 06:24 Przecież to tylko jeden obrazek. Charlie wyśmiewa wszystkie religie: Ale tylko muzułmanie się obrażają i działają wściekle o czym zapewne autorzy wiedzieli, prowokując tych młodych ludzi, zresztą urodzonych i wychowanych, zapewne już we Francji. Niech tam obrażaja byle nie mnie: Tu jeden z dowodów na wolność słowa: www.obserwatorkonstytucyjny.pl/swiat/etpc-skazanie-dzialacza-za-obraze-prezydenta-francji-ogranicza-prawo-do-wolnosci-slowa/ mozna by podac jeszcze wiele innych przykładów z innych państw. L'etat, c'est moi= państwo to ja, nie przestaje być aktualne do dziś. Obecny ich prezydent ma taki stosunek do chrześcijaństwa : wpolityce.pl/polityka/156328-prezydent-francji-wznosi-sie-na-szczyty-antychrzescijanskiej-poprawnosci-politycznej-razi-go-nawet-xix-wieczny-obraz Natomiast, ten tygodnik, stał się wybitnie drwiący z tego wyznania, od czasów naszego papieża i obraza uczucia religijne do dziś. www.polskieradio.pl/8/3660/Artykul/1347567,Antyreligijny-zwrot-Charlie-Hebdo-nastapil-za-czasow-Jana-Pawla-II No cóż, lewacy są równie fanatyczni i niebezpieczni w swej walce. nie powinni aż tak prowokować... Odpowiedz Link
eurytka Re: W temacie Max Kolonko 12.01.15, 11:11 I am NOT Charlie Hebdo - Max Kolonko Mówi Jak Jest Odpowiedz Link
irsila Re: Prowokacja? 12.01.15, 11:45 Projektant Charb , zginął w siedzibie "Charlie Hebdo" w ataku, w którym zginęło dwanaście osób , wiedział, że jest zagrożony przez wiele lat. Kilka rozmów o morderstwa zostało uruchomionych po publikacji karykatur Mahometa na stronach tygodnika satyrycznego. "Nie mam dzieci, nie mam żony, nie mam samochodu, nie mam kredytu. To może być nieco pompatycznie, co mówię, ale wolałbym umrzeć stojąc niż żyć na kolanach", powiedział w 2012 r . Na zagrożenia, zawsze odpowiedział humorem. Świadczy o tym jego najnowszy rysunek, opublikowany w "Charlie Hebdo" w środę, 07 stycznia 2015: Ciągle nie ma ataków: Odważni wszyscy, nie zależy im na życiu, tylko na idei? Kto sieje wiatr zbiera burzę, mówi przysłowie. Mocno takie niepotrzebne śmierci przeżywam. Odpowiedz Link
irsila Re: Wykrakał? Zagrywka? 12.01.15, 12:23 "Poczekaj! Mamy czas do końca stycznia do przedstawienia swoich życzeń" taka była odpowiedź Mahometa wedle rysunku Charb'a który wkleiłam wcześniej. En savoir plus sur www.lemonde.fr/actualite-medias/article/2015/01/07/charb-je-prefere-mourir-debout-que-vivre-a-genoux_4550759_3236.html#2WYDDeDxgWZPtHXG.99 Odpowiedz Link
irsila Re: Je ne suis pas Charlie 13.01.15, 09:28 Nie utożsamiam się z tym szmatławcem, Wyśmiewanie się z religii jakiejkolwiek nie leży we mnie Wolność słowa tak, dopóki nie narusza wolności innego człowieka. I co to za ich gadka, że nie wyśmiewamy się z Żydów, katolików czy muzułmanów, tylko z ich religii? Odpowiedz Link
irsila Re: Je ne suis pas Charlie 14.01.15, 14:42 www.tvp.info/18421388/usuneli-ze-zdjecia-kobiety-i-przy-okazji-tuska-paryski-marsz-okiem-ultraortodoksyjnej-gazety Żydzi się tłumaczą, że nie publikują zdjęć kobiet. Odpowiedz Link
eurytka Re: Je ne suis pas Charlie 23.01.15, 06:49 Olać takie pismo. 40 zł u nas za numer a u nich 3 €. Odpowiedz Link
eurytka Re: Je suis oskarżony:) 24.01.15, 07:13 My przecież mamy swojego Urbana, po co nam Charlie jerzyurban.blog.pl/2015/01/12/je-suis-oskarzony/ Jednak "Nie"jest o wiele mniej łagodny w satyrze Odpowiedz Link
irsila Re: na dwa lata nadrukował 24.02.15, 06:47 ostatniego numeru i zawiesił działalność. Odpowiedz Link