kenanda 29.01.17, 12:14 przy okazji skok do Azji taki pomysł na emerycka zimę, sympatyczne gadułki z podròży na blogu emerpod.blogspot.com Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
irsila Re: emerycia podròż życia 29.01.17, 12:27 Link nieaktywny, zatem poprawiam emerpod.blogspot.com/ Przy okazji gratuluję krzepy. Zdjęcia innych chętnie pooglądam, gdyż sama tak daleko nie podróżuję. Odpowiedz Link
kenanda Re: emerycia podròż życia 29.01.17, 18:14 dzieki irsila za aktywny link a tutaj mam jego pełną wersję emerpod.blogspot.com Odpowiedz Link
irsila Re: emerycia podròż życia 30.01.17, 00:14 Poczytałam o tych kurczakach z grilla. ślinkę na pierś z kurczaka z ryżem w sobotę miałam i szybciutko na patelni z przyprawami zrobiłam, plus surówka do tego. Czy u nich, tych Hindusów, ten miałki węgiel to nie czasem krowie placki sproszkowane? Oni tym palą... Odpowiedz Link
irsila Re: emerycia podròż życia 30.01.17, 16:04 No i czytać nam każą i podziwiają! A mój syn , pracujący w jakiejś tam korporacji, do Indiach był kiedyś wysłany, ale miło tego epizodu ze swego życia, nie mile wspomina... Odpowiedz Link
irsila Re: emerycia podròż życia 30.01.17, 22:10 W życiu bym dobrowolnie nie zapłaciła, by tam się znaleźć. Zwłoki nie do końca spalone w Ganges wrzucają, a potem w tej świętej rzece się myją... Odpowiedz Link
kenanda Re: emerycia podròż życia 01.02.17, 17:22 Mnie też tam nie ciągnie. A i oni, jak poczytać ich opowiastki, nie nadmiernie, oględnie mówiąc, zachwyceni codziennością indyjską. Inny świat od naszego. ot co. W naszym też nie wszystko da się lubić. Oj, nie wszystko. W każdym razie taka podróż to przygoda, raz straszna troszkę, raz śmieszna. Odpowiedz Link
irsila Re: emerycia podròż życia 27.02.17, 07:29 Niestety mało kto dziś takie opowieści czyta. Liczą się obrazki. Odpowiedz Link
kenanda Re: emerycia podròż życia 27.02.17, 19:27 fotograficznie to blog o podróżach, w tekście - więcej o tak zwanych sytuacjach ludzkich, kasia ma racje - bywa, że ciekawe, czasem bardzo, właśnie z tej "personalnej" strony rzecz biorąc, co do czytania dłuższych tekstów - irsila ma rację, ja też nie mam złudzeń. PS ładne te hafty Twoje. Odpowiedz Link
irsila Re: emerycia podròż życia 28.02.17, 00:43 Lubie oglądać programy podróżnicze, zawsze się można czegoś dowiedzieć,zobaczyć. Ostatnio mało co czytam, oczy łzawią, radia lubię słuchać, teraz np nocne światła na radio plus, analiza psalmu 16. Polubiłam te ich audycje 4 razy w tygodniu, żywe słowo. Milo usłyszeć, ze ktoś hafty moje oglądał i podziwiał. Teraz konika haftuję w galopie na wnusi urodziny. Jak skończę, pokaże tam na blogu. Odpowiedz Link
zuzanka005 Re: emerycia podròż życia 12.03.17, 09:43 tak daleko nie jeżdżę, w Europie jest tyle do zobaczenia, będę szczęśliwa jeśli część obejrzę Odpowiedz Link
irsila Re: emerycia podròż życia 12.03.17, 16:34 W moim wieku i z moimi możliwościami, to również niemożliwe. Ale od czego są inni, jeżdżący, np taki zespół Bayer Full w Chinach. Dziś nad ranem z powodu niespania na tv plus, jego kształcące wycieczki po Chinach zobaczyłam. Jestem tylko szarą myszką ale podziwiać i zwiedzać mogę dzięki innym. Odpowiedz Link