bb22 01.07.04, 00:26 Czy są problemy z tankowaniem gazu w krajach UE z powodu innych końcówek niż te które stosowane są w Polsce? Pozdrawiam Beata Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gaziarz Re: Jak jest z końcówkami w UE? 01.07.04, 11:58 nie, bo istnieja przejsciowki. Zalezy dokad jedziesz, bo w wiekszosci krajow sa takie, jak u nas Odpowiedz Link
bb22 Re: Jak jest z końcówkami w UE? 01.07.04, 19:34 Jadę do Wielkiej Brytanii czyli przez Niemcy, Francję, Benelux. Czy te przejściówki musze kupię czy są dostępne na stacjach? Pozdrawiam Beata Odpowiedz Link
gaziarz Re: Jak jest z końcówkami w UE? 02.07.04, 07:13 niemcy to se olej jesli tylko przejezdzaj. Full w Polsce i benzyna- wyjda podobne pieniadze. Potem Belgia tanizna (przejsciowki spotykalem na stacjach, ale niektorzy ich nei spotykaja). Francja koncowka jak u nas, a Anglia nie wiem Odpowiedz Link
bb22 Re: Jak jest z końcówkami w UE? 02.07.04, 10:59 Ale ja po drodzę Niemcy też chcę trochę zobaczyć, także nie mogę sobie ich olać. Szczególnie, że mam tylko 30 litrowy bak. Szkoda, że nie wiesz jak na wyspach bo tam będę najwięcej gumy spalała. Dzięki Gaziarzu Pozdrawiam Beata Odpowiedz Link
marcin8 Re: Jak jest z końcówkami w UE? 15.07.04, 18:00 bb22 napisał: > Ale ja po drodzę Niemcy też chcę trochę zobaczyć, także nie mogę sobie ich > olać. Szczególnie, że mam tylko 30 litrowy bak. Szkoda, że nie wiesz jak na > wyspach bo tam będę najwięcej gumy spalała. > > Dzięki Gaziarzu > Pozdrawiam Na wyspach ponoć kicha. Mało stacji i gaz drogi. Przejściówkę trzeba kupić. > Beata Odpowiedz Link
alewi Re: Jak jest z końcówkami w UE? 15.07.04, 20:06 W niemczech sa z reguly takie same koncowki jak u nas ale za to stacje otwarte 9-17, a w sobote 10-15, a w niedziele to raczej zapomnij. najlepiej to poszukaj sobie namiary na stacje w internecie jest taki serwis o gazie jak znajde link to Ci podesle, na Holandie i Belgie musisz sie zapatrzyc w przejsciowke jedynie w VENLO na granicy Niemcy/Holandia spotkalem przejsciowke. Francja bez problemu, na WB trzeba miec przejsciowke taka jak na Holandie, ale ja spotkalem bardzo malo stacji z LPG. w londynie znalazlem jedna stacje ktora miala przejsciwke W WB drogo ale gaz jest super jakosci. pzdr grzegorz Odpowiedz Link
bb22 Re: Jak jest z końcówkami w UE? 26.07.04, 10:51 Dzięki za cenne informacje. Najbardziej interesuje mnie Wielka Brytania a dokładnie Szkocja. Ponoć tak to już jest naprawdę cieżko z gazem. Moze masz jeszcze informacje o Wielkiej Brytanii. Pozdrawiam Beata Odpowiedz Link
dedeer Re: Jak jest z końcówkami w UE? 27.07.04, 00:55 www.dvfg.de/autogas/tanken/tanken.html (otwiera sie w pdf) www.progsoft-computer.de/tankdb/index.php dość ładnie poinformowana wyszukiwarka, inne kraje dość pobieżnie (troche trzeba czekac na wyswietlenie całości), ale Niemcy zadowalająco. Jedyny mankament LPG w Niemczech, to dostepnośc ich poza autostradami i czas otwarcia miłego szukania:) dedeer ps. własnie wyszukiwarka znalazła glasgow....... a stamtąd to juz chyba dojedziesz wszędzie na trzydziestce :) Odpowiedz Link
dedeer Re: Jak jest z końcówkami w UE? 27.07.04, 00:57 www.lpg.mtl.pl/ www.lpgsi.tele2.pl/ zapomniałem o dobrych polskich:) dużo gazu życze dedeer Odpowiedz Link