Dodaj do ulubionych

jaką instalację LPG wybrać?

06.07.16, 16:32
zastanawiam się nad zamontowaniem LPG w Hyundaiu I30 silnik 1,6 DOHC 90 kW. Zrobiłem krótki wywiad. 3 zakłady w podobnej cenie proponują mi:

1. instalacja kme nevo, wtryski barracuda, zbiornik w miejscu koła
2. sterownik BRC sequent ALBA 32, reduktror BRC genius MB, wtryskiwacze BRC ALBA GP, zbiornik firmy STAKO
3. BRC SEQUENT ALBA, wtryskiwacze GP13 BRC

Ewentualnie lubryfikacja z tym że nie wiem czy jest sens przy tym silniku i powyżej jakiego przebiegu na LPG zawory zaczęłyby bez niej szwankować?

Którą wersję wybrać?
Obserwuj wątek
    • forfiter69 Re: jaką instalację LPG wybrać? 28.08.16, 19:22
      Z nich to najlepszy nevo. najmniej kosztowny w późniejszym serwisie i dostępności tych serwisów. I wlaściwie później alba jest na drugim miejscu a sq na ostatnim. Sprawdź sobie oferty jeszcze innych producentów np. zenit pro. ja mam u siebie i jestem zadowolony, nie żałuję. a proponowali i mi brc, ale zdecydowałem się na co innego. myślę, że słusznie, bo znajomy wybrał brc i narzeka trochę, że serwis drogi po tym, jaka kończy się gwarancja :/
    • 88lukaszm Re: jaką instalację LPG wybrać? 07.12.16, 23:02
      Czytałem dużo pozytywnych opinii na temat BRC.
      Ale chyba jeszcze ważniejsze od producenta instalacji jest dobry gazownik który dobrze połączy wszystkie elementy
    • graham09 Re: jaką instalację LPG wybrać? 18.12.16, 21:32
      Dokładnie wszystko zależy jakie montażystę wybierzesz, wybierz kogoś kto zakładał już nie jedną taką instalację jak chcesz. Ja w astrze mam BRC sq32 i jestem zadowolony, jak byłem u gazownika przed montażem to mi powiedział, że jest pewny wsadzenia brc i będzie mi dobrze służyć, a np prinsa mi odradzał bo mówi że co chwila ma klientów z jakimiś usterkami. Więc jak trafisz dobrego gościa to i Ci dobrze doradzi i założy.
    • zalewski18 Re: jaką instalację LPG wybrać? 21.12.16, 10:04
      Trochę z innej beczki: słyszeliście może o akcji serwisowania samochódów z napędem na gaz ziemny od VW? Podobno na tej stronce trzeba cnginfo.volkswagen.com/pl/pl_vwo/home wpisać numer VIN i dowiecie się czy podlegacie akcji czy nie. U mnie wyszło, że muszę wymienić te butlę i zastanawiam się, czy ktoś z Was już wymieniał.
    • tetris7 Re: jaką instalację LPG wybrać? 02.03.17, 18:30
      Podstawa to jednak bardzo dobry serwis lpg, wiedzący jak zrobić porządny montaż lpg w samochodzie.
      ja robiłem montaż gazu w samochodzie w serwisie lpg warszawa lpgmasters.pl
      tel 507 975 960.

Instalacja gazowa była zakładana przez jeden dzień.
      Jeżdżę dłuższy czas i wszystko jest bardzo dobrze. Robię tylko co 10 000km przeglądy i wymiana filtrów lpg.
    • mercedesw220 Re: jaką instalację LPG wybrać? 05.03.17, 12:19
      Witam .
      Posiadam mercedesa w220 s430 4matic 2004r i planuje założyć instalacje LPG firmy BRC może ktoś ma inny punkt widzenia lub doświadczenia .
      Ewentualnie zgadzając się z moim wyborem instalacji jakich byście użyli wtrysków i reduktora oraz sterownika
      • forfiter69 Re: jaką instalację LPG wybrać? 26.05.17, 20:03
        A czemu akurat BRC? No jest sporo polskich choćby instalacji, które są równie dobre i tańsze w serwisie pogwarancyjnym. Pomyśl lepiej o jakimś zenicie czy techu.
        • graham09 Re: jaką instalację LPG wybrać? 15.01.18, 16:47
          Jeżeli chodzi o moje zdanie dlaczego akurat BRC to głownie dlatego, że mają najwytrzymalsze podzespoły. Raz udało mi się natrafić na ciekawe zestawienie wytrzymałości wtrysków i wypadli najlepiej różnica między innymi instalacjami to nawet 100 tys kom. Jak dla mnie to bardzo dużo a jest to drogi podzespół. Cenowo też wcale nie jest taka droga.
    • pepe098 Re: jaką instalację LPG wybrać? 27.04.18, 15:20
      a mam instalację lpg optima i bardzo sobie chwale. Oczywiście zakładałem w autoryzowanym warsztacie więc wszystko działa jak w zegarku
    • baartur Re: jaką instalację LPG wybrać? 10.01.20, 14:24
      stud23interiapl napisał(a):

> zastanawiam się nad zamontowaniem LPG w Hyundaiu I30 silnik 1,6 DOHC 90 kW. Zro
      > biłem krótki wywiad. 3 zakłady w podobnej cenie proponują mi:
      >
      > 1. instalacja kme nevo, wtryski barracuda, zbiornik w miejscu koła
      > 2. sterownik BRC sequent ALBA 32, reduktror BRC genius MB, wtryskiwacze BRC ALB
      > A GP, zbiornik firmy STAKO
      > 3. BRC SEQUENT ALBA, wtryskiwacze GP13 BRC
      >
      > Ewentualnie lubryfikacja z tym że nie wiem czy jest sens przy tym silniku i pow
      > yżej jakiego przebiegu na LPG zawory zaczęłyby bez niej szwankować?
      >
      > Którą wersję wybrać?

Zamiast lubryfikacji już lepiej zrobić dotrysk benzyny i mieć spokój z dolewaniem oleju i ustawianiem jego poboru. Zobacz sobie tu w google cielawe tematy "lubryfikacja czy dotrysk"
    • jan.nowy93 Re: jaką instalację LPG wybrać? 25.11.20, 14:52
      Ja polecam instalację jaką montuje Serwis Niedźwiedź-Lock. Sam mam ją w swoim samochodzie i sprawuje się doskonale. Instalacja została wykonana solidnie i szybko. Polecam ten warsztat.
    • andikowsky Re: jaką instalację LPG wybrać? 19.07.21, 13:15
      z gazem wiadomo zależy ile jeździsz ale do 1.6 to dał bym sobie spokój . szkoda silnika

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka