ludek1 11.03.05, 00:13 Witam Mam pytanie czy do Forda Mondeo 1,6 który ma kolektor plastikowy można założyć inną instalacje niż sekwencyjny ftrysk gazu ? Jeśli tak to jaką i ile ona kosztuje . POZDRAWIAM Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
grzegorz1313 Re: Mondeo kombi 1,6 rok 96 plastikowy kolekt 28.03.05, 10:18 mam mondeo 1,8 93r. instalacja jest z 94r. zamontowana w Holandi. Zwykły mieszalnik,działa raz lepiej raz gorzej , największy wpływ na to ma jakość gazu. Odpowiedz Link
niwela.zj Re: Mondeo kombi 1,6 rok 96 plastikowy kolekt 29.03.05, 18:31 >Mam pytanie czy do Forda Mondeo 1,6 który ma kolektor plastikowy można >założyć inną instalacje niż sekwencyjny ftrysk gazu ? Jeśli tak to jaką i ile >ona kosztuje To zależy od warsztatu, w szanującym się warsztacie poniżej sekwencji nie będą chcieli rozmawiać. Bo jak pójdzie wystrzał w kolektor i go rozwali to kto bedzie ponosił odpowiedzialność? A Ty będziesz chciał jeżdzić. Odpowiedz Link
cx5000 Re: Mondeo kombi 1,6 rok 96 plastikowy kolekt 30.03.05, 10:35 mam mondeo 1.6 rok 97 i plastikowy kolektor . gaz mam juz 6 lat. jest to zwykla instalacja. na kolektorze mam zabezpieczenie(zawor mowia na to "klapa"). wszystko dziala bez zarzutu. nie mam zadnych problemow. nawet jak strzeli czasami to jest to prawie niezauwazalne. niczym sie nie przejmuj tylko znajdz dobrego fachowca. a slyszlem tez ze dorabiaja metalowe kolektory. nie wiez jednak ze mozna zrezygnowac z zabezpieczenia bo predzej czy pozniej strzeli. mi strzelil po pol roku( nie mialem jeszcze zabezpieczenia) i nic nie nie stalo bo spadl przewod , ale mialem szczescie/ Odpowiedz Link
gaziarz Re: Mondeo kombi 1,6 rok 96 plastikowy kolekt 03.04.05, 18:28 na luza mozesz zamontowac instalacje II generacji, tylko z dobra elektronika. Nie ma co montowac zabezpieczen na kolektore, bo tylko wprowadzasz dodatkowe karby w strukturze. Zetec'i maja mocne kolektory. JEsli sie zdecydujesz, musisz bardzo dbac o regularna wymiana swiec i prewodow, ale tylko oryginaly. To nie jest tanie. Oczywiscie sekwencja bylaby bardziej odpowiednia. Nawet ta tansza w ofercie Odpowiedz Link
bejota Re: Mondeo kombi 1,6 rok 96 plastikowy kolekt 05.04.05, 12:15 Witam Podlacze sie tutaj zeby nie smiecic. Mam mondeo '95 2.0 , zdecydowalem sie na sekwencyjny BRC. Pytanie brzmi: - czym rozni sie w eksploatacji BRC Sequent od BRC Sequent24, cena zakupu z montazem - roznica ok 200 pln ? - ktora bedzie bardziej odpowiednia dla ZETEC'a ?? Pzdr BODO'wy Odpowiedz Link
jedrek77 Re: Mondeo kombi 1,6 rok 96 plastikowy kolekt 12.04.05, 18:16 to też się podłączę, bo też chodzi mi o silnik 2.0 136KM (94 rok). Czy tu również powinna być ta sekwencyjna, czy jednak wystarczy tańsza, zakładając - jak wyżej, przy 1.6 i 1.8 - że trzeba dbać o silnik i kontrolować wszystkie wymiany? Odpowiedz Link
gaziarz Re: Mondeo kombi 1,6 rok 96 plastikowy kolekt 21.04.05, 11:31 raczej sekwencje bym Ci polecal Odpowiedz Link
gaziarz wymiana kolektora 21.04.05, 11:33 poniewaz wykasowalem reklame, to dodam tylko, ze wymiana kolektora w samochodzi 16v moim zdaniem to glupota Odpowiedz Link