Dodaj do ulubionych

Problem po przejściu z LPG na benz....

04.01.06, 01:22
Jestem posiadaczem Golfa II, 89r.mam problem z jazdą na benzynie, w momencie
np. ruszania silnik gaśnie.Wymieniłem świece przewody i dalej jest to
samo.Muszę mocno ''przygazować ''aby ruszyć.Dodam że na gazie śilnik pracuje
idealnie.Czy jest możliwe aby padło ssanie? Proszę o radę. Pozdrawiam i dzięki
Obserwuj wątek
    • kamilh1 Re: Problem po przejściu z LPG na benz.... 04.01.06, 11:24
      A jest to nowa instalka,czy ostatnio tak sie stalo. Chodzi mi o to czy od
      poczatku tak masz?
      • juras34 Re: Problem po przejściu z LPG na benz.... 04.01.06, 11:53
        Instalacja ma trzy lata, a problem pojawił się jakiś czas temu, a dokładniej
        jakieś cztery miesiące . Latem zasuwam cały czas na gazie.Jadąc na benzynie po
        dodaniu ''gazu'' momentami silnik dławi się , dopiero po jakimś odcinku sytuacja
        poprawia sie, ale i tak odczuwam spadek mocy. Brakuje mu przyspieszenia jest
        bardziej ''mułowaty''
        • gosiamarcin23 Re: Problem po przejściu z LPG na benz.... 05.01.06, 09:20
          witam,
          moja rada jest taka:
          wyjeździć starą benzynę do końca!!!
          dzieje się tak dlatego,że odpalasz auto na benzynie, benzyna cały czas jest
          baku-zimą paruje, skrapla się woda-staje się mniej szlachetna,tzn. traci swoje
          własciwości.
          Miałem identyczną rzecz w swoim samochodzie. Pomyśl najszybciej wyjdzie ci cos
          szybciej niż na benzynie, dlatego nie wiem czemu wymieniłeś swiece i przewody w
          aucie-przecież to spory koszt/ok.200zł.
          Wyjeździj paliwo, potem zalej za 30-50 zł 98! i zobaczysz różnicę

pozdrawiam
          • juras34 Re: Problem po przejściu z LPG na benz.... 06.01.06, 04:54
            Do gosiamzrcin23
            Dzięki za radę , sprawdzę to i dam znać czy pomogło . Pytasz, dlaczego
            wymieniłem świece i przewody, bo jedno i drugie miało juz trzy lata. Pozdrawiam
            • kristofer262 Re: Problem po przejściu z LPG na benz.... 07.01.06, 19:38
              mam pytanie?Jaki posiedasz gaznik w twoim golfie-może 2ee?
    • ana-mar Re: Problem po przejściu z LPG na benz.... 09.01.06, 19:45
      Posiadamy Golfa II z 92r i mieliśmy taki sam problem. Poszukiwania przyczyny
      trwały bardzo długo, a wystarczyło przynajmiej w naszym przypadku zresetować
      komputer. Robi się to odłanczając na chwilę klemy od akumulatora.Tyle wiem
      napewno więcej informacji na ten temat mógłby podać mój mąż.Wiem też że w ciągu
      czterech miesięcy stosowałam tą metodę 2 razy i zawsze po tym przez jakiś czas
      działa bez zarzutu.
      • szykt Re: Problem po przejściu z LPG na benz.... 10.01.06, 10:50
        czasami należy sprawdzić przewody benzynowe czy aby nie są dziurawe i nie
        łapiądodatkowego powietrza, jak jeździsz na gazie to one szybciej się niszczą,
        zwłaszcza te za zaworem paliwowym
        • anna.galusinska Re: Problem po przejściu z LPG na benz.... 11.01.06, 15:52
          A ja mam kadetta 1.4 91 r. i tak sie dzialo a potem okazalo sie , ze szlag
          trafił pompę paliwa....400 pln, trzeba pamiętać o tym, że na gazie nie można
          jeżdzic cały czas a czasem trzeba jezdzic na benzynie...To nie tylko moje zdanie.
          Pozdrawiam
    • kamilh1 Re: Problem po przejściu z LPG na benz.... 28.03.06, 15:54
      Wyglada na utopiony plywak w gazniku i go zalewa
    • pchelka_81 Re: Problem po przejściu z LPG na benz.... 06.04.06, 09:39
      Najprawdopodobniej spadły ci obroty na benzynie. Co jakiś czas trzeba ustawiać
      obroty silnika na gazie i benzynie bo się rozregulowują. Co do ssania to odpada
      bo wogóle byś nie ruszył, nie odpaliłbyś auta (z własnego doświadczenia)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka