Dodaj do ulubionych

Jaki gaz do Volvo XC90 4.4 V8 ? Vialle może ???

15.08.08, 06:44
Myślałem o Vialle przyznam szczerze, zna ktoś jakiś dobry
autoryzowany warsztat instalujący Vialle w Warszawie lub okolicach
Wawy ?

Volvo XC90 w wersji V8 ma klasyczny, niedoładowany motor 8
cylindrowy, czyli bez turbo, to wydaje mi się, że powinien ładnie na
gazie chodzić, nieprawdaż ? Tylko pytanie - czy ktoś zagazował już
coś takiego ? Tak pytam na wszelki wypadek...

Co prawda mam dobre doświadczenia z gazem w Volvo, bo zagazowałem
już niezbyt łatwy do gazowania silnik - Volvo V70 XC (czyli
popularne Cross Country XC70) w motorze 2.4T (turbo 200KM) i na
sekwencji chodziło to miodzio (płynnie, niezauważalne przełaczanie
się na gaz), choć chlało jak smok i bak starczał mi tylko na 200-
250km. Na pełnym progresie - nawet do 30 litrów gazu potrafił
zjarać, uwierzycie ??? Ale trzeba uczciwie dodać, że to nie wina
instalacji LPG, tylko że wtedy to i benzyny spalał koło 25 litrów
ehehehe No ale jak się chce mieć przyspieszenie 7.5s do 100km/h w
wysokim, ciężkim prawie 2 tonowym autku półterenowym - to trzeba za
to bulić :-(((
Obserwuj wątek
    • misiek308 Re: Jaki gaz do Volvo XC90 4.4 V8 ? Vialle może ? 18.08.08, 14:18
      Witam.
      Chciałbym być w posiadaniu takiego auta !
      Co do warsztatu to mogę polecić warsztat www.egp.pl gazowałem tam swoje auto i
      nie mam zastrzeżeń kolega któremu poleciłem tak samo.
      Powiedzieć muszę jeszcze że mają doświadczenie z dużymi silnikami ale tanio to u
      nich nie jest :)

PZDR
    • wronek63 Re: Jaki gaz do Volvo XC90 4.4 V8 ? Vialle może ? 10.01.09, 19:08
      Polecam vialle jeżeli nie straszne są dla ciebie koszty.Instalacja z najwyższej
      półki,praktycznie bezobsługowa nie ma filtrów reduktora,jesto wtrysk ciekłego
      gazu prosto do kolektora.Dzieki temu gaz się rozpręża w kolektorze co działa jak
      intercooler.a najlepsze jest to że moc na gazie rośnie o ok 15% ,co przy
      parametrach twojego silnika myśle będzie odczuwalne.W Warszawie jest gdzieś
      punkt montażu Vialle ewentualnie konin irysowa 9.Spalanie ok 15% więcej niż na
      benzynie.Pozdrawiam.
    • madmax7777 Re: Jaki gaz do Volvo XC90 4.4 V8 ? Vialle może ? 30.01.09, 11:42
      Przykra informacja Vialle jest instalacja dedykowana do silnika i niestety
      producent nie przewiduje montazu w Twoim samochodzie
    • jackpotek777 Re: Jaki gaz do Volvo XC90 4.4 V8 ? Vialle może ? 09.11.09, 19:17
      Landi Renzo. To jest odpowiedź. Kilka tygodni męczyłem się z
      instalacją w samochodzie Volvo XC90 2,8 biturbo. Trafiłem do tego
      zakładu i po kilku modyfikacjach i odpowiedniej regulacji - mam to
      co chciałem. Jeżdżę na gazie samochodem, który podobno na gazie nie
      jeździ i to lepiej niz na benzynie. Nic sie nie dzieje. Żadnych
      problemów. Jeszcze raz polecam: Auto Gaz Kopiczko ul. Braci Briggsów
      21. Marki. 22 771 35 33. Mają też stronę ale nie pamiętam adresu.
      Jeżeli chodzi o samochody z turbo - są bez konkurencyjni. W trakcie
      gdy tam byłem widziałem przeglądy saabów, mercedesów, bmw. Jeden
      saab miał 300 KM z 2,3 litra. Paliłem z włąscicielem papierosa - był
      zachwycony! Ja również jestem. Pozdrawiam jeszcze raz!

• volkenban Re: Jaki gaz do Volvo XC90 4.4 V8 ? Vialle może ? 25.05.10, 14:42
        Hym co do saabów to sam nie jestem pewien niby stajl ale czegoś mi w nich
        brakuje. A co do tej przeróbki w gaz nie odczuwasz jakichś skoków ?
    • stuntman-mark Re: Jaki gaz do Volvo XC90 4.4 V8 ? Vialle może ? 29.05.10, 00:16
      najlepiej byłoby jakbyś skontaktował się z jakimś fanklubem Volvo,
      oni pewnie mają jakiś sprawdzony zaprzyjaźniony wrsztat zajmujący
      sie LPG
    • architect730 Re: Jaki gaz do Volvo XC90 4.4 V8 ? Vialle może ? 01.04.15, 18:30
      Instalację gazową do XC90 V8 musi zakładać osoba, która dobrze się na tym zna. W innym wypadku czyha na Ciebie masa problemów z autem i instalacją. Szkoda zdrowia i nerwów. Przed założeniem instalacji zrobiłem gruntowny wywiad, gdzie, kto i za ile. Jest podobno w Legionowie jakiś magik, ale z rzetelnością u niego różnie podobno bywa (takie opinie krążą w sieci). Na Ostrobramskiej zakładają i nie ma z instalacją problemu, ale koszt takiej instalacji to co najmniej 8500 złotych (2014). Gdy biłem się z myślami czy pojechać do Legionowa czy na Ostrobramską, przyjechał do mnie klient i okazało się, że też ma XC90 V8 z instalacją gazową, którą użytkuje już dwa lata bez żadnych problemów. Dostałem adres i telefon do Pana Andrzeja z Siedlec (Sportowa 25). Szybki telefon i okazało się, że instalacja kosztować mnie będzie 5000 złotych. Za różnicę 3500 PLN opłacało mi się pojechać do Siedlec. Na miejscu ogarnięty przegląd gazowy i przy odbiorze auto zatankowane gazem do pełna. Nice. Po roku użytkowania muszę stwierdzić, że ten człowiek na prawdę wie co robi, ponadto jeden z moich znajomych kiedyś, kiedyś zakładał tam gaz i jak to stwierdził "to była instalacja, która wcale się nie psuła".
      • d-car Re: Jaki gaz do Volvo XC90 4.4 V8 ? Vialle może ? 04.04.15, 22:52
        dobra instalacja kosztuje i wymaga dużo zaangażowania od instalatora, niedawno robiłem XC70 z silnikiem 3.2 i wiem ile musiałem natrudzić się aby czujnik ciśnienia na listwie paliwowej nie sprawiał że na desce wyświetla się błąd chec
        poniżej foto z zdjęć
        www.d-car.pl/galeria/Osobowe/Volvo/XC70%203.2/index.html#
    • t.birczyk Re: Jaki gaz do Volvo XC90 4.4 V8 ? Vialle może ? 19.02.16, 20:05
      Mam CR-V ostatnią wersje 2012 rej. 06.2013 z LPG. Założyłem tam gaz ponieważ dużo jeżdżę i nie lubie przepłacać.Instalacja BRC. Należy pamiętać o regulacjach zaworów, jak do tej pory miałem 2 regulację. Natomiast rozmawiałem w ASO z dobrym znajomym i silniki 2.0 155KM bardzo dobrze tolerują gaz warunkiem jest regulacja zaworów co 15tyś. i właściwe pozostałe serwisowanie auta. Jak do tej pory wyczystko jest w jak najlepszym porządku. Jeśli chodzi o olej to osobiście mam pozytywne doświadczenia z Shell Helix Ultra. Wprowadzili nie dawno olej w nowej trchnologii Pureplus. Zastosowałem i jestem zadowolony
    • ronson10 Re: Jaki gaz do Volvo XC90 4.4 V8 ? Vialle może ? 20.02.16, 18:02
      Vialle to rzadko spotykana inst. bedziesz mocno ograniczony jeśli chodzi o serwis.Ja tobie polecam Zenit pro.Porządna instalacja a dodatkowo masz 5lat gwarancji! myślę że warte przemyslenia.
    • forfiter69 Re: Jaki gaz do Volvo XC90 4.4 V8 ? Vialle może ? 21.02.16, 11:38
      zdecydowanie zenit pro. jest dedykowany do 8 cylindrów. możesz sobie z obd zażyczyć wersję. w eco techu na regulskiej Pani Dorota da Ci odpowiednią kompletację, bo wiadomo - ważny jeszcze redutkor i wtryskiwacze.
    • tomek4.2 Re: Jaki gaz do Volvo XC90 4.4 V8 ? Vialle może ? 19.02.17, 09:46
      Dziwne. Moja A6 C5 4.2 quattro waży 1980 kg ma 299 kucy przyspieszenie 6.3 do setki automat obić i jeszcze nigdy nie udało mi się żeby tyle spalił. Max przy bardzo ostrej jeździe 23 litry gazu ale to był non stop sandał do podłogi a normalnie to 19-21 litrów LPG a sama trasa ok 15 nie jadąc na tempomacie- z prędkościami 90-160. Także nie zgodzę się że trzeba lać 30 litrów do podobnego auta coś nie tak chyba ze stanem technicznym to Twoje Volvo miało. Wspomnę jeszcze że twój to V6 a Audi V8 . Nie mówiąc już o A6 mojego brata 2.8 V6 193km przyspieszenie ok 7 sekund spalanie w mieście 15 LPG przy ostrej jeździe
    • rafalolekk Re: Jaki gaz do Volvo XC90 4.4 V8 ? Vialle może ? 28.02.18, 19:23
      Ja to bym szedł w stronę czegoś mocnego, np Brc P&D z reduktorkami Genius Max, spokojnie to obsłużą.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka