Dodaj do ulubionych

kończąca się homologacja butli a przegląd

02.06.09, 07:13
Witam wszystkich,
proste pytanie, mam nadzieję, że odpowiedź też jest prosta:

Mam samochód z intalacją gazową. 10 czerwca kończy mi się przegląd techniczny
samochodu, a homologacje na butle mam do sierpnia br. Czy przejdę przegląd?
Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • darek-8 Re: kończąca się homologacja butli a przegląd 09.06.09, 12:57
      Nie przejdziesz kupujesz nową butlę i znów latasz 10 lat .Pozdrawiam
      • marccel1 Re: kończąca się homologacja butli a przegląd 01.01.10, 15:12
        tańszy wariant - można oddać butlę na ponowne badania i 10 lat spokoju. Niestety te badania robi niewiele warsztatów, np. ja jestem z dolnośląskiego i jedyny w miarę blisko położony warsztat, który robił te badania kilka lat temu był w Ostrowie Wielkopolskim
        • mnieeecio Re: kończąca się homologacja butli a przegląd 07.01.10, 10:30
          Badając butlę - oddajesz ją na jakiś tydzień. Musi zostać zdemontowana,
          homologowana i ponownie zamontowana. Koszt całej operacji - łącznie z dojazdami
          i robocizną może sięgnąć 80% nowej butli. Jeśli chce Ci się bawić żeby to
          oszczędzić - twoja wola.
      • macgregor-72 Re: kończąca się homologacja butli a przegląd 15.01.10, 19:22
        Niby czemu mógłby nie przejść przeglądu w trakcie ważności butli
        (nawet gdyby robił przegląd 2 dni przed końcem ważności butli)?
        • cx5000 Re: kończąca się homologacja butli a przegląd 14.12.11, 10:33
          Jak się uprzesz to dostaniesz przegląd do sierpnia, czyli jak ci się konczy homologacja butli. Co do ponownej homologacji to zrobiłem ją sobie za 200zł wraz z kosztami dojazdu wymontowaniem i ponownym zamontowaniem. cena nowej to u mnie 600zl więc rachunek jest prosty. W internecie znajdziesz warsztaty co robią homologację i wystawiają papiery.
    • 3cz Re: kończąca się homologacja butli a przegląd 27.12.11, 18:53
      oczywiście, tylko po wymianie butli dodatkowe badanie, lepiej najpierw wymienić butlę później przegląd.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka