emilkaq 20.10.04, 10:00 Czy to jest wasz wyuczony zawód, Wasz wymarzony??? Zacznę od siebie: zawód wyuczony - biolog molekularny zawód wymarzony Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
le_lutki Re: Mamy !!! W jakich zawodach pracujecie??? 20.10.04, 11:15 Hej, ja obecnie (i na szczescie chyba juz niedlugo) pracuje w zawodzie, ktory sie "napatoczyl" i ktory wyjatkowo mnie cofa w rozwoju (zwlaszcza intelektualnym): jestem asystentka administracyjna w duzej firmie amerykanskiej we Francji. Jest z tego kilka pozytkow, ale nie palam sympatia do tego, co robie... Moj zawod wymarzony w chwili obecnej (i poniekad wyuczony - dlugoletnia praktyka) to tlumacz pisemny i ustny, glownie techniczny ale nie tylko. A studia skonczylam humanistyczno-jezykowe: orientalistyke. Zanim zostalam zona i matka mialam plany dalekosiezne: dziennikarsko - dyplomatyczne i nawet wstapilam na te droge kariery aby pozniej porzucic ja bez zalu dla obecnego meza :) Pozdrawiam Odpowiedz Link
agar9 Re: Mamy !!! W jakich zawodach pracujecie??? 09.01.05, 20:15 wykształecenie - ekonomista pracowałam - pracownik zbytu w firm wymarzony zawód to - nauczyciel wf lub przedszkolanka Odpowiedz Link
anna-pia Re: Mamy !!! W jakich zawodach pracujecie??? 08.05.05, 21:38 hej! a ja jestem wyuczony tłumacz (pisemny i ustny), z praktyki tłumacz i bardzo sobie to chwalę (mam dwoje małych dzieci i pracuję w domu), moje marzenie to - nie smiejcie się - pomagać kobietom bez wykształcenia znajdować pracę, np. podpowiedzieć, jak się ubrac (w Polsce to koszmar, te czarne rajstopy od rana), nauczyć trochę obsługi komputera (jestem w tym naprawdę dobra), nauczyć kilku zwrotów w obcym języku wystarczających dla np. recepcjonistki... Odpowiedz Link
edek-kredek Re: Mamy !!! W jakich zawodach pracujecie??? 13.10.05, 09:54 a ja, z wykształcenia dziennikarz i filolog polski niedrobiony:-), w banku kredyty przez telefon sprzedaję:-) zawód wymarzony? radiowiec:-) Odpowiedz Link
madziaaaa Re: Mamy !!! W jakich zawodach pracujecie??? 09.02.06, 14:32 wyuczony-surdopedagog wykonywany-asystentka "kogoś ważnego" wymarzony-przedszkolanka Odpowiedz Link
agoolec1 Re: Mamy !!! W jakich zawodach pracujecie??? 08.05.08, 21:39 zawód wyuczony,technik odzieżowy,krawiec odzieży damskiej lekkiej zawód wymarzony-krawcowa zawód wykonywany-krawcowa w wymarzonej pracowni krawieckiej pozdrawiam:) Odpowiedz Link
monika_oli Re: Mamy !!! W jakich zawodach pracujecie??? 20.10.04, 11:45 zawód wyuczony - chemik + studium finansowo-księgowe zawód wykonywany - referent handlowy + kasjer + czasem też sekretarka zawód wymarzony - bliżej nie sprecyzowany Odpowiedz Link
dorfip Re: Mamy !!! W jakich zawodach pracujecie??? 20.10.04, 11:56 zawód wyuczony - filolog rosyjski zawód wykonywany - prowadzenie biura małej firmy zawód wymarzony - dekorator wnętrz ( ale talentu w tym kierunku to ja nie mam niestety) Odpowiedz Link
alex05012000 Re: Mamy !!! W jakich zawodach pracujecie??? 20.10.04, 12:05 z wykształcenia - Filolog francuski i MPA (Master Administracji Publicznej), a pracowałam/pracuję - a/ jako asystentka/office manager/asystent handlowy i ekonomiczny obecnie oraz b/ jako tłumacz pisemny i ustny ... c/ jako manager-impresario i księgowa mojego męża... w porywach do dwóch etatów ... czy chciałabym być kimś innym w sensie zawodowym?, nie zastanawiałam się bo nie umiem nic innego robić tak dobrze ...i lubię to co robię..., mam fajną pracę tę etatową od 4 lat i lubię też tłumaczyć.... no może nie o 24h00 doglądając jednym okiem kaszlącego dziecka, ale życie bywa ciężkie .. jak mawiała jedna baronowa: "la vie est dure, pourvu que ça dure... " czyli życie jest cieżkie, oby trwało jak najdłużej, z grą słów dure-ciężki i dure - odmiana od czasownika trwać.... - pozdrawiam - maria Odpowiedz Link
olab1 Re: Mamy !!! W jakich zawodach pracujecie??? 20.10.04, 13:05 Z wykształcenia - ekonomista po zarządzaniu na AE zawód wymarzony - spec. ds funduszy europejskich /robię podyplomówkę/ zawód wykonywany - prac. samorządowy, któryś rok z rzędu to samo - nuda Mam nadzieję, że mi się uda przekwalifikowanie i zaczne pracować na własny rachunek - taki mam plan Odpowiedz Link
katse Re: Mamy !!! W jakich zawodach pracujecie??? 21.10.04, 10:22 a gdzie robisz podyplomowke?? mam troszke doswiadczenia w pozyskiwaniu funudzy i troche o funduszach europejskich wiem. i mam ochote sie w tym zakresie doksztalcic Odpowiedz Link
iga.mama1.1 Re: Mamy !!! W jakich zawodach pracujecie??? 12.11.06, 10:31 Jestem po filologii polskiej ze specjalizacją pedagogiczną i specjalnością redaktorsko - medialną. Pracuję jako nauczycielka j.polskiego w wiejskiej szkole - bardzo z tego powodu zadowolona! Za nic nie chciałabym uczyć w mieście, choć w tymże mieszkam. Wymarzony zawód - dziennikaraka. Mama Igusi. Odpowiedz Link
bekad Re: Mamy !!! W jakich zawodach pracujecie??? 20.10.04, 13:22 Moj zawód wyuczony to prawnik, wykonywany- prawnik wymarzony - jak powyżej, z tym, że bardzo chętnie mogłabym już zmienić dziedzinę którą się zajmuję, zrobić w końcu aplikację, a miejsce pracy ostatecznie może pozostać, przynajmniej do urodzenia drugiego dziecka. Tak przy okazji tego wątku nasunęła mi się jedna myśl. Moze z racji wykonywanych zawodów mogłybyśmy sobie czasem pomagać. Sama bardzo chetnie, mogę w miarę mozliwości i czasu odpowiadać na Wasze pytania, np. na szczególnie ważne dla mam pracujących dotyczace prawa pracy, ochrony prawnej kobiet w ciąży, czy karmiących itp. Sama poszukuje lektorki angielskiego. Muszę w końcu doszlifować (jeśli jest jeszcze co szlifować - tzn. taka kiepska a nie taka dobra)moją angielszczyznę. A niestety nie mogę sobie pozwolić czasowo na regularny kurs po dwie godziny, dwa razy w tygodniu. Dlatego takie indywidualne lekcje to dla mnie jedyne wyjście. Może któraś z Was uczy angielskiego i ewentualnie Pozdrawiam Odpowiedz Link
bekad Re: Mamy !!! W jakich zawodach pracujecie??? 20.10.04, 13:28 Ups, coś mi się nie udało. Chodziło mi o to, ze może któraś z Was uczy angielskiego albo mogłybyście mi kogos polecić. Moze macie koleżankę anglistkę Bardzo byłabym wdzięczna za pomoc. Odpowiedz Link
nordensja Re: Mamy !!! W jakich zawodach pracujecie??? 04.11.05, 23:04 ja mam prblem z prawa pracy, wlasnie wrocilam z urlopu wychowawczego i dostalam wypowiedzenie, z ktorym z reszta sie nie zgadzam - mozesz mi pomoc? o szczegolach napisze w mailu nordensja@gazeta.pl Odpowiedz Link
ek_bart Re: Mamy !!! W jakich zawodach pracujecie??? 27.03.07, 16:46 Witam Panie Nazywam się Bartłomiej Pawlikowski i jestem kierownikiem produkcji filmowej „Mama w pracy”. Wspólnie z fundacją chcemy zwrócić uwagę na sytuacje oraz problemy kobiet godzących pracę zarobkową z obowiązkami macierzyńskimi. Poszukujemy kobiet, które wystąpiły by w reportażu filmowym lub bilbordowym i opowiedziały o swoich problemach w następujących tematach: - kobieta bez dziecka i nie w ciąży, która odkłada urodzenie dziecka w obawie przed utratą pracy - kobieta w widoczniej ciąży (7-8 msc) i nadal pracuje z obawy, że zostanie zwolniona. - kobieta z dzieckiem, którą po powrocie z macierzyństwa zwolniono lub zaproponowano niższe stanowisko. Jeśli zainteresował Panie ten temat i chciałaby wystąpić w tym projekcie, proszę o kontakt mailowy. Proszę także o krótki opis problemu jakiego doświadczyły Panie w związku z wyżej opisanymi tematami. Z poważaniem Bartłomiej Pawlikowski Kierownik produkcji bp@topinvent.pl Odpowiedz Link
olab1 Do Katse 21.10.04, 14:07 Podyplomówka na AE Katowice - jestem na razie zielona w tym temacie, ale bardzo mi się to podoba. Poza tym to nowy zawód i przyszłość też ciekawa. Możesz coś mi napisać na temat swojej praktyki w pozyskiwaniu na skrzynkę gazetową. Pozdrawiam Ola Odpowiedz Link
olciapolcia Re: Mamy !!! W jakich zawodach pracujecie??? 09.02.06, 09:22 To gratuluje i zadroszcze.Bo ja chyba sama jeszcze nie wiem jaki jest ten moj wymarzony zawod.Z angielskim niestety nie pomoge, bardzo chetnie z hiszpanskim:- )I dzieki za propozycje pomocy. Odpowiedz Link
aniawroclaw1 Re: Mamy !!! W jakich zawodach pracujecie??? 20.10.04, 15:39 wyuczony - jestem po Finansach i Bankowości pracuję jako - specjalista d/s sieci handlowych wymarzony - oj, wiele takich: weterynarz, położna,praca z młodzieżą Odpowiedz Link
jurek383600 Re: Mamy !!! W jakich zawodach pracujecie??? 03.03.08, 20:31 poszukuję mam które chcą pomagać innym w osiąganiu sukcesu Jurek Odpowiedz Link
beata32 Re: Mamy !!! W jakich zawodach pracujecie??? 20.10.04, 16:55 skończyłam telekomunikację pracuję - jako programistka (niestety kolejny rok w tym samym systemie więc już praktycznie niewiele się mogę czegoś nowego nauczyć, a przeniesienie się gdzie indziej może być trudne bo mam zaległości) chciałabym ... parę pomysłów trochę z księżyca: - mieć swoją firmę zajmującą się pisaniem oprogramowania ew projektowaniem stron (ale niestety mam straszne braki z grafiki) albo - ... mieć swój Klub fitness raczej pod kątem kobiet (kiedyś skończyłam kurs na instruktora aerobiku), może połączony z takimi ciekawymi kursami rozwojowymi dla kobiet, może trochę też z odnową biologiczną, może to wcale nie powinno być w dużym mieśie, tylko ... np kupuję hektar ziemi np. w Bieszczadach albo na Pomorzu i tam ... ... może znalazałabym wspólniczkę takiego marzenia ... Odpowiedz Link
emilkaq Re: Mamy !!! W jakich zawodach pracujecie??? 21.10.04, 09:34 Beata właśnie znalazłaś wspólniczkę:D Od zawsze lubiłam ćwiczyć i nie chwaląc się miałam do tego dryg, jak Misiak był mały to ćwiczyłam podczas jego spania, porzuciłam dopiero po pójściu do pracy buu. Kiedys był taki strasznie sztywny serial Fitness klub z Adą Biedrzyńską w roli głównej. Od czasu gdy to zobaczyłam, marzę o tym by otworzyć taki klub i połączyć przyjemne z pozytecznym... Pozdrawiam wszyskie mamy...Aga Odpowiedz Link
bekad Re: Mamy !!! W jakich zawodach pracujecie??? 21.10.04, 12:21 Dziewczyny, a jak już otworzycie taki klub to we mnie macie pierwszą klientkę. Chętnię będę do Was wpadała poćwiczyć, wypić kawkę i pogadać :-) Odpowiedz Link
iwa19744 Re: Mamy !!! W jakich zawodach pracujecie??? 25.10.04, 08:54 zawód wyuczony- ekonomista( analityk bilansowy ) zawód wykonywany - księgowa zawód wymarzony - głowny księgowy w dużej firmie , gdzie mogłabym się rozwijać bo ta stagnacje minie męczy. Pozdraiwa Iwona Odpowiedz Link
inna.basia Re: Mamy !!! W jakich zawodach pracujecie??? 30.01.06, 15:44 Masz wspólniczkę marzenia :) Kupić ziemię w Bieszczadach albo Beskidzie Niskim, i tam odnowa biologiczna, masaże (marzę o zgłębieniu akupresury i masażu shiatsu), do tego zdrowe jedzenie, dużo ruchu - rowery, konie!, organizowanie wycieczek po urokliwych miejscach. Ważne - dobrze zorganizowany czas dla dzieci, żeby rodziny miały po co przyjeżdzać. Kursy rozwojowe - bardzo dobry pomysł, na razie sama chyba potrzebuję ;-) Kiedyś marzyłam o prowadzeniu gospodarstwa agroturystycznego, ale męża mam mocno miastowego :) a sama się nie porwę na takie przedsięwzięcie. Odpowiedz Link
kazusek Re: Mamy !!! W jakich zawodach pracujecie??? 20.10.04, 20:08 Hej.U mnie będzie krótko-zawód wyuczony, wykonywany i wymarzony zarazem to stomatolog. Odpowiedz Link
evee1 Re: Mamy !!! W jakich zawodach pracujecie??? 21.10.04, 06:44 No to teraz ja: zawód wyuczony - informatyk zawód wykonywany - informatyk, na nude narzekac nie moge, bo ciagle cos nowego robie, ale nie wyobrazam sobie siebie robiacej tego co robie w wieku lat 50ciu. I w zwiazku z tym: zawód wymarzony - cos gdzie sie czlowiek bardziej rusza :-))). Dobra jestem z organizacji i planowania, uwielbiam remontowanie i projektowanie domow. Ale mam potrzebe stworzenia czegos wlasnego i przymierzam sie (juz wczesniej wspominalam) do tego powoli, acz chyba zdecydowanie. Dzialalnosc nie bedzie miala nic wspolnego z informatyka (w obecnym klimacie nie ma to tutaj sensu), raczej bedzie to polaczenie kawiarni z dzialanoscia artystyczna dla mas :-)). Dobre miejsce na organizacje urodzinowych przyjec dla dzieci, zrobienia wlasnorecznie niepowtarzalnego prezentu dla rodziny i znajomych, a przy okazji wypicie kawki i zjedzenie ciastka (w praktyce na tym drugim pewnie najwiecej sie bedzie zarabiac :-))). Sama tez bede miala okazje dac upust swoim artystycznym zapedom. A za 10-15 lat moj wymarzony zawod, to... wlasciwiel farmy gdzies niedaleko oceanu, z paroma kozami i robieniem wlasnych konfitury. Bedzie tam tez domek dla letnikow, co by bylo do kogo przynajmniej latem otworzyc buzie :-)). Dzieci wtedy juz pewnie pojda na studia i wyprowadza sie od rodzicow. Corka moze odwiedzi nas czasem, jak bedziemy miec konia, a syn moze nas odwiedzi jak w poblizu bedzie jezdzil jakis pociag :-)). Napewno podrzuca nam dzieci na wakacje... A, oczywiscie siec (no, bo to sie oczyiwscie rozrosnie) moich artystycznych kawiarenek bedzie prosperowac przynoszac mi pieniadze na zakup jedzenia dla koz i cukru na konfitury :-))). Nie ma to jak byc optymistka!!! Odpowiedz Link
madziki Re: Mamy !!! W jakich zawodach pracujecie??? 28.10.04, 14:07 To jeszcze ja. W zasadzie mogłabym się podpisać prawie po postem evee1. Zawód wyuczony - informatyk Zawód wykonywany - informatyk Zawód wymarzony - ech, mam różne wizje. Ogólnie praca z komputerem bardzo mi odpowiada, chociaż również wolałabym się więcej poruszać. Bardzo lubię kontakty telefoniczne - udzielanie porad, ale niestety nie mam takiej funkcji. Ostatnio moim marzeniem jest prowadzenie profesjonalnej hodowli kotów, o ile coś takiego jest możliwe. Na razie mamy z mężem małą domową hodowlę, ale chciałabym jeszcze więcej czasu poświęcać kotom. Kiedyś marzyło mi się jeszcze muzykowanie i właśnie zostałam przyjęta do kolejnego chóru. :)) Ot szeroki wachlarz zainteresowań informatyka. ;)) Odpowiedz Link
malgos1975 Re: Mamy !!! W jakich zawodach pracujecie??? 21.10.04, 07:43 wyuczony - geodeta wykonywany - specjalista d/s kadr, sekretariatu, bhp,archiwum geodezyjnego wymarzony - nie mam jeszcze sprecyzowanych marzeń, szybko się przystosowuję do tego co trzeba. Pozdrawiam Gosia Odpowiedz Link
malgos1975 Re: Mamy !!! W jakich zawodach pracujecie??? 21.10.04, 07:46 właściwie to wymarzony zawód mam, ale to właściwie nie zawód tylko sposób na życie. Marzę o rodzinnym domu dziecka. Jest to raczej nie realne, bo mój mąż nie chce o tym słyszeć, ale ja mam nadzieję że zmieni kiedyś zdanie. To jest moje największe marzeni, smuci mnie tylko to że nie mogę go spełnić. Pozdrawiam Odpowiedz Link
celianka Re: Mamy !!! W jakich zawodach pracujecie??? 22.10.04, 11:21 Małgosiu, ja też marzę o założeniu rodzinnego domu dziecka. I przeszkodą jest nie tylko opór męża, który zresztą rozumiem, ale jeszcze brak środków finansowych, odpowiedniego domu no i wiedzy pedagogicznej, niestety... Odpowiedz Link
yezyk Re: Mamy !!! W jakich zawodach pracujecie??? 28.10.04, 15:16 o qrcze ja też o tym marzę.... ech,a przeszkoda wymieniona wyżej Odpowiedz Link
celianka Re: Mamy !!! W jakich zawodach pracujecie??? 22.10.04, 11:30 mój zawód wykonywany - pracownik samorządowy wyuczony - też niedługo będzie taki sam, bo studiuję na wydziale administracji wymarzony - tak naprawdę, to ja pracuję nie w zawodzie, ale z kimś, kto ma misję tzn. jeśli trafiam na osobę, która mnie zafascynuje swoją wizją, to mogę wykonywać każdą pracę. Sama jeszcze nie mam swojej wizji, tzn. założenie rodzinnego domu dziecka jest tak mało prawdopodobne, że pozostaje mi marzyć o możliwości sprawdzenia się w parapsychologii (ale nie jestem nawiedzona!!) ew. bioenergoterapii. Odpowiedz Link
szukaj_mnie Re: Mamy !!! W jakich zawodach pracujecie??? 21.10.04, 10:43 Zawód wyuczony (z doświadczenia) - dziennikarz - publicysta (głównie telewizyjny). Zawód wykonywany - Asystentka Prezesa Zarządu i negocjator. Zawód wymarzony - (tylko proszę się nie śmiać!!) negocjator policyjny, agent wywiadu... takie tam marzenie, jeszcze z dzieciństwa... Odpowiedz Link
duda.aga Re: Mamy !!! W jakich zawodach pracujecie??? 21.10.04, 12:18 zawód wyuczony - prawnik wykonywany - specjalista d/s logistyki wymażony - psycholog (zawsze lubiłam słuchać zwierzeń).. A właśnie kończę kolejne studia ( tym razem na wydziale administracji) - wszystko tak bez ładu i składu... POzdrawiam Aga Odpowiedz Link
yoanna Re: Mamy !!! W jakich zawodach pracujecie??? 22.10.04, 10:45 wyuczony zawód:inżynier budownictwa wykonywany...: no cóż od wielu lat bez związku z wykształaceniem - kierownicze stanowisko w biurze zarządu dość dużej firmy czyli sporo pracy okresowo wysoko adrenalina (z finansami gorzej, jeśli chodzi o rozwój to raczej już constans w tym miejscu... wymarzony: zdecydowanie inny od wykonywanego, pewnie wróciłabym do projektowania albo czegoś zbliżonego ale nie mam odwagi ani możliwości. Głównie chyba odwagi jednak na radykalne ruchy... no cóż dwójka małych dzieci, twz. późne macierzyństwo i sporo już lat poza branżą.. trudno złapać rytm. Odpowiedz Link
beciaw77 Re: Mamy !!! W jakich zawodach pracujecie??? 22.10.04, 22:17 to teraz ja: zawód wyuczony: filolog języka polskiego-specjalność nauczycielska zawód wykonywany: pracownik biurowo-administracyjny (dziekanat) zawód wymarzony: kidyś marzyłam żeby zostać nauczycielem-czułam powołanie do tego zawodu i dlatego (jako humanistka z przekonania) wybrałam polonisytkę ale niestety rzeczywistość mnie rozczarowała i nie znalazłam pracy w zawodzie... zresztą teraz już o tym nie marzę... chciałabym robić coś co przynosiłoby mi satysfakcję zarówno zawodową jak i finansową Beata Odpowiedz Link
m_o_k_o Re: Mamy !!! W jakich zawodach pracujecie??? 23.10.04, 13:30 wyuczony- pedagog opiekuńczo-wychowawczy, kontynuuje naukę dalej z pracy socjalnej wymarzony - j.w a pracuje na stanowisku- specjalisty w dziale płac Nie ma ładu nie ma składu :( a marzenie to założenie Rodzinnego Domu dziecka, lub placówki dla dzieci z rodzin biednych, osieroconych- grupy wsparcia :) Odpowiedz Link
agamagda Re: Mamy !!! W jakich zawodach pracujecie??? 23.10.04, 22:41 Wyuczony - prawnik, Wykonywany - menadzer w dużej kancelarii prawnej, wymarzony - żona na pelen etat, matka na pełen etat, milionerka, psycholog, właściciel agroturystyki lub restauracji, dziennikarz, pisarka ksiązek sf. Odpowiedz Link
mama25l Re: Mamy !!! W jakich zawodach pracujecie??? 25.10.04, 21:01 Wykształcenie - ekonomista (po SGH) Zawód - Asystentka Działu Logistyki w dużej firmie Marzenia - własna firma, położna Odpowiedz Link
duda.aga Re: Mamy !!! W jakich zawodach pracujecie??? 26.10.04, 13:09 o rany to podobne mamy stanowiska... I większość z nas ma coś wspólnego z prawem lub administracją.. ciekawe czy to przypadek? Aga Odpowiedz Link
emcia34 Re: Mamy !!! W jakich zawodach pracujecie??? 08.06.06, 10:21 O rany! ja też skończyłam administrację na wydz. prawa uniwersytetu wrocławskiego. Jednak ku mojemu rozczarowaniu nie mogłam dostać pracy w tym zawodzie. Rozczarowała mnie administracja i obecnie pracuję w Salonie Protetyki Słuchu jako protetyk słuchu. Zawód wymarzony, który pozostanie na zawsze marzeniem to architekt wnętrz. Miałam zawsze największy talent w tym kierunku a robię coś zupełnie innego. Pozdrawiam Emilia Odpowiedz Link
beata32 Re: podciągam w góre ... 19.11.04, 15:17 niech się nowe klubowiczki dopiszą ... może jakaś specjalistka nam się objawi :D Odpowiedz Link
bedada Re: podciągam w góre ... 19.11.04, 15:38 wyuczony: jestem po studium finanse i bankowość wykonywany:prowadzę sekretariat w firmie handlowej a chciałam być prawnikiem...... Odpowiedz Link
alulka22 Re: Mamy !!! W jakich zawodach pracujecie??? 19.11.04, 16:44 mój zawód wyuczony to doradca finansowo-podatkowy a pracuję jako sekretarka w firmie paliwowej . Odpowiedz Link
emiczek Re: Mamy !!! W jakich zawodach pracujecie??? 04.01.05, 16:04 alulka a zdradzisz gdzie? ,mozesz na priv... Odpowiedz Link
mama-zuzi Re: Mamy !!! W jakich zawodach pracujecie??? 20.11.04, 16:50 Witam wszystkie mamy pracujące! Mój zawód wyuczony- nauczyciel (tak w skrócie, bo mam skończone 3 kierunki: surdopedagogika, oligofrenopedagogika i pedagogika resocjalizacyjna) Zawód wykonywany- nauczycielka Zawód wymarzony- trudno mi określić, ponieważ to co robię bardzo mi odpowiada (uwielbiam pracę dziećmi i młodzieżą), no może tylko finanse mogłyby być lepsze, choć i tak nie jest źle. Po nowym roku chcę zacząć szukać pracy jako pedagog szkolny, bo mam już dość ciągłych zmian przepisów i tony papierków zamiast uczenia (ale to i tak jest związane ze szkołą). Pozdrawiam, Ania mama Zuzi Odpowiedz Link
amona13 Re: Mamy !!! W jakich zawodach pracujecie??? 29.12.04, 11:52 zawód wykonywany pedagog szkolny , również kurator społeczny niestety pedagog również ma dużo pracy papierkowej, liczy się tylko to co jest udokumentowane na papierze , rozmowy nie liczą się tak jakby ich nie było Odpowiedz Link
mamaigora1 Re: Mamy !!! W jakich zawodach pracujecie??? 22.11.04, 08:59 Zawód wyuczony - ekonomista, licencja na samodzielne prowadzenie ksiąg rachunkowych; zawód wykonywany - analityk finansowy zawód wymarzony - doradca podatkowy Odpowiedz Link
i.r Re: Mamy !!! W jakich zawodach pracujecie??? 23.11.04, 09:59 Wyuczony - filolog polski (taaaaak, chcialam byc nauczycielka i juz na pierwszym roku wiedzialam, ze to glupi pomysl ale bylam tchorzem i nie rzucilam tego w cholere) Wykonywany - wracam do pracy 1.12 - doradca finansowy (uf, uf, tyle miesiecy nie bylo mnie na rynku pracy, siedze i czytam oferty) Wymarzony - juz dziewczyny pisaly cos o klubie sportowym, ja chcialabym byc profesjonlna instruktorka jogi, do ktorej wszyscy przychodziliby po ukuojenie duchowe, ja ze zrozumieniem sluchalabym wszystkich zwierzen i podawalabym dobra herbate w milionie gatunkow :)))) papa Odpowiedz Link
zuzinek1 Re: Mamy !!! W jakich zawodach pracujecie??? 23.11.04, 10:52 Hej, hej,Witajcie. Jestem tu pierwszy raz. Mój zawód wyuczony to iberysta i ekonomista. Wykonywany: office manager. Przed urodzeniem Zuzi udało mi się łączyć te dwie rzeczy tzn: po pracy leciałam do Szkoły językowej i uczyłam na kursach. Teraz zrezygnowałam już z kursów. Chciałabym zmienić pracę na bardziej rozwijającą ale póki Zuzia nie pójdzie do przedszkola ( teraz ma 11 miesięcy) nie ma to sensu. Pracuję tylko do 2:30, nigdy nie zostaję dłużej, mam blisko (15 minut pieszo)a pieniądze nienajgorsze. Pozdrawiam wszystkie pracujące mamy Odpowiedz Link
ryskago Re: Mamy !!! W jakich zawodach pracujecie??? 23.11.04, 11:38 Witam, Ukończyłam pedagogikę opiekuńczo-wychowawczą. Wykonuję zawód, którego nie cierpię lecz nie mam odwagi tego zmienić. Pracuję w banku, co kłóci się zupełnie z tym co czuję... Ale muszę - cienko w budżecie. Marzenie? Możliwość pójścia na wychowawczy, ale to zupełna utopia... A później praca z dziećmi w przedszkolu. Niestety wiąże się to z kosztami - musiałabym zrobić jeszcze 3 semestry na AP. Trochę za późno się zreflektowałam. Jestem jedną z tych życiowych fajtłap, które nie potrafią "z głową" kierować swoim życiem. W tym wszystkim jednak potrafię znaleźć tzw. małe szczęścia. Dzieci bardzo w tym pomagają. POzdrawiam Gocha Mama Marysi (14.11.1999) i Mateusza (24.01.2004) Odpowiedz Link
mamaemilii Re: Mamy !!! W jakich zawodach pracujecie??? 29.12.04, 12:11 Trzymam za Ciebie kciuki - jesli chodzi o rzucenie pracy w banku. Jak dobrze to rozumiem! Tez pracowalam w banku. Skorzystalam z okazji bedac w ciazy - poszlam na zwolnienie, a potem juz tylko mialam nadzieje, ze nie bede musiala tam wracac. I jak w cos sie bardzo wierzy, to to moze sie spelnic. W niespodziewany sposob znalazlam ogloszenie i dostalam prace w moim wymarzonym miejscu - czego Ci z serca zycze :) Odpowiedz Link
lippy Re: Mamy !!! W jakich zawodach pracujecie??? 23.11.04, 13:29 wyuczony- jestem po AE, wykonywany- spec. (LOL) ds. handlowych wymarzony....hmmmmmmmmm, obawiam sie, niestety, ze zaden z powyzszych Odpowiedz Link
agamamaani Re: Mamy !!! W jakich zawodach pracujecie??? 23.11.04, 14:16 ponieważ nie wszyscy wiedzą, że duda.aga to też ja jeszcze raz przedstawiam się- wyuczony - prawnik wykonywany - spec. d/s logistyki wymazony - psycholog, terapeuta.. (nawet kiedyś skończyłam 3 lata na resocjalizacji na UW) Aga Odpowiedz Link
pantaleona i ja się dopiszę 24.11.04, 09:14 Wyuczony - inżynier inżynierii procesowej i ochrony środowiska pracuję na stanowisku kierownika do spraw kluczowych klientów wymarzony: 1. mniej realne - kawiarnia w pobliskim parku (jest tam ładny budynek, tylko zaniedbany, aż się prosi o kawiarnię) z dużą salą dla niepalących czyli dla rodzin z dziećmi, dla dzieci mały kacik zabaw, albo studentka czytająca bajki, dla dorosłych niesłychanie dobra kawa:-), gry planszowe, gazetki. Otwierałabym ją o poranku (w Łodzi nie da się wypić dobrej kawy przed 10 rano :-(), zamykała przed zmrokiem, no chyba że dalej by byli chętni :-) 2. bardziej realne - logistyka z prawdziwego zdarzenia, w dużym centrum logistycznym Odpowiedz Link
alchemia27 Re: Mamy !!! W jakich zawodach pracujecie??? 26.11.04, 15:22 wyuczony - ekonomia wykonywany - bankowiec\ wymarzony - pisarka Odpowiedz Link
verdana Re: Mamy !!! W jakich zawodach pracujecie??? 27.11.04, 21:52 wyuczony-socjolog wykonywany - historyk, pracownik naukowy wymarzony - jak wyżej, tyle ze za potrójne pieniadze. Ale cóż... Odpowiedz Link