Dodaj do ulubionych

Co gotują "Pracujace mamy"na szybcika i smacznie??

• agnieszka71 Re: Co gotują "Pracujace mamy"na szybcika i smacz 31.10.05, 12:43
      Na szybcika i smacznie - tylko zalewajkę, powodzenie u córki i męża 100 % :))
      • sbial Re: Co gotują "Pracujace mamy"na szybcika i smacz 01.11.05, 07:05
        omlety, frytki z rybami, kurczaka w majonezie
        a już bardzo awaryjnie, to pierogi kupowane - tylko, że to akurat do dobrego
        trudno zaliczyć:)
    • izelka Re: Co gotują "Pracujace mamy"na szybcika i smacz 01.11.05, 09:10
      ja gotuje spagetti i wiesz cie mi zajmuje mi to góra 30 minut. Wole 10 razy
      zrobic spagetti niz 1 tradycyjny obiad. Mój maz uwielbia kuchnie włoska tak ja
      moja 14 miesieczna córcia
      • nanai11 Re: Co gotują "Pracujace mamy"na szybcika i smacz 01.11.05, 18:36
        Mam pierogarnie po drodze z pracy i 20 róznych smaków. Ryba, frytki, rosól,
        żurek, b. szybki jest kotlet panierowany. Surówka, ziemniaki kotlet = 30 minut
        roboty. Oraz niestety czasem mrożonki znaczy skrzydełka mrożone panierowane.Jak
        mam wiecej czasu to pieke mieso i mam na 3 dni.
        • agmar3 Re: Co gotują "Pracujace mamy"na szybcika i smacz 15.11.05, 11:28
          Ostatnio wymyśliłam: smażysz pieczarki na oliwie (by zbrązowiały) z cebulką,
          czosnkiem i czerwoną fasolą z puszki. Sól pieprz, czy co tam lubisz. Podajesz z
          makaronem. Możesz zrobić z tego sos, albo nie. Jak chcesz. Niecałe pół godz. i
          można jeść.
          Pozdrawiam
    • goska271 Re: Co gotują "Pracujace mamy"na szybcika i smacz 15.11.05, 13:15
      najszybsze to potrawy z woka, albo z dużej patelni
      kawałek piersi z kurczaka, warzywa co sie znajdą w lodówce i albo do tego
      jakiś sos, albo nie, można z makaronem, ryżem , ziemniakami
      sprawdzają się też dania jednogarnkowe czyli np zupa po węgiersku, bogracz
      ugotowane w wielkich ilościach i zmagazynowane w zamrażalniku
      a co do spagetti to święta racja jest, najszybsze, dzieci uwielbiają, nic
      sięnei zmarnuje
      • kasiajka Re: Co gotują "Pracujace mamy"na szybcika i smacz 17.11.05, 12:49
        Ja gotuję trochę fasolki szparagowej (ok.20dkg na dwie osoby), podsmażam to z
        kiełbaską i podlewam odrobinką wody, nakoniec dolewam trochę koncentratu
        pomidorowego. Zajadamy z chlebem, pyszniaste.
        Druga propozycja to omlet - jajka + mleko + mąka, oczywiście z dodatkami (przy
        okazji można się w ekonomiczny sposób pozbyć wysuszonego żółtego serka bądź
        kiełbaski ;)).
        Następna - ryż z sosem z mrożonki Olsztyn "mieszanka chińska na patelnię",
        kosztuje naprawdę niedużo w porównaniu do innych tego typu mieszanek (ok.3zł),
        dodaję pokrojone parówki i czasami Fix Winiary do potraw chińskich (Knorra mi
        nie smakuje) i gotowe!
        Często też kupuję paluszki rybne i podaję je z frytkami i jakąś naprędce
        uczynioną surówką, roboty mało a jaka rodzinka zadowolona!!
        Jak mi się jeszcze coś przypomni, to się podzielę, ja w tygodniu o ile wogóle
        coś gotuję, to właśnie cosik naprędce, przy okazji niedrogo wychodzi i nie
        trzeba marnować czasu stojąc przy garach. Pozdrawiam serdecznie wszystkie
        zabiegane mamusie!!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka