agnieszka71 Re: Co gotują "Pracujace mamy"na szybcika i smacz 31.10.05, 12:43 Na szybcika i smacznie - tylko zalewajkę, powodzenie u córki i męża 100 % :)) Odpowiedz Link
sbial Re: Co gotują "Pracujace mamy"na szybcika i smacz 01.11.05, 07:05 omlety, frytki z rybami, kurczaka w majonezie a już bardzo awaryjnie, to pierogi kupowane - tylko, że to akurat do dobrego trudno zaliczyć:) Odpowiedz Link
izelka Re: Co gotują "Pracujace mamy"na szybcika i smacz 01.11.05, 09:10 ja gotuje spagetti i wiesz cie mi zajmuje mi to góra 30 minut. Wole 10 razy zrobic spagetti niz 1 tradycyjny obiad. Mój maz uwielbia kuchnie włoska tak ja moja 14 miesieczna córcia Odpowiedz Link
nanai11 Re: Co gotują "Pracujace mamy"na szybcika i smacz 01.11.05, 18:36 Mam pierogarnie po drodze z pracy i 20 róznych smaków. Ryba, frytki, rosól, żurek, b. szybki jest kotlet panierowany. Surówka, ziemniaki kotlet = 30 minut roboty. Oraz niestety czasem mrożonki znaczy skrzydełka mrożone panierowane.Jak mam wiecej czasu to pieke mieso i mam na 3 dni. Odpowiedz Link
agmar3 Re: Co gotują "Pracujace mamy"na szybcika i smacz 15.11.05, 11:28 Ostatnio wymyśliłam: smażysz pieczarki na oliwie (by zbrązowiały) z cebulką, czosnkiem i czerwoną fasolą z puszki. Sól pieprz, czy co tam lubisz. Podajesz z makaronem. Możesz zrobić z tego sos, albo nie. Jak chcesz. Niecałe pół godz. i można jeść. Pozdrawiam Odpowiedz Link
goska271 Re: Co gotują "Pracujace mamy"na szybcika i smacz 15.11.05, 13:15 najszybsze to potrawy z woka, albo z dużej patelni kawałek piersi z kurczaka, warzywa co sie znajdą w lodówce i albo do tego jakiś sos, albo nie, można z makaronem, ryżem , ziemniakami sprawdzają się też dania jednogarnkowe czyli np zupa po węgiersku, bogracz ugotowane w wielkich ilościach i zmagazynowane w zamrażalniku a co do spagetti to święta racja jest, najszybsze, dzieci uwielbiają, nic sięnei zmarnuje Odpowiedz Link
kasiajka Re: Co gotują "Pracujace mamy"na szybcika i smacz 17.11.05, 12:49 Ja gotuję trochę fasolki szparagowej (ok.20dkg na dwie osoby), podsmażam to z kiełbaską i podlewam odrobinką wody, nakoniec dolewam trochę koncentratu pomidorowego. Zajadamy z chlebem, pyszniaste. Druga propozycja to omlet - jajka + mleko + mąka, oczywiście z dodatkami (przy okazji można się w ekonomiczny sposób pozbyć wysuszonego żółtego serka bądź kiełbaski ;)). Następna - ryż z sosem z mrożonki Olsztyn "mieszanka chińska na patelnię", kosztuje naprawdę niedużo w porównaniu do innych tego typu mieszanek (ok.3zł), dodaję pokrojone parówki i czasami Fix Winiary do potraw chińskich (Knorra mi nie smakuje) i gotowe! Często też kupuję paluszki rybne i podaję je z frytkami i jakąś naprędce uczynioną surówką, roboty mało a jaka rodzinka zadowolona!! Jak mi się jeszcze coś przypomni, to się podzielę, ja w tygodniu o ile wogóle coś gotuję, to właśnie cosik naprędce, przy okazji niedrogo wychodzi i nie trzeba marnować czasu stojąc przy garach. Pozdrawiam serdecznie wszystkie zabiegane mamusie!! Odpowiedz Link